Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαγόρευση ποδηλάτων σε δημόσιο πάρκο???

Recommended Posts

Επισης μπορεις να πας με το παιδακι σου και το ποδηλατακι σας και να κανετε κανονικοτατα την βολτα σας....Αν σας πουνε τιποτα, απαιτηστε να φωναξουνε την αστυνομια και εκει θα λυθουν ολες οι αποριες......

πολύ σωστό και αυτό

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπορεις να καταθεσεις γραπτο ερωτημα στον αρμοδιο Δημο παιρνοντας αριθμο πρωτοκολλου. Να σου απαντησουν βαση ποιου νομου εγκατεστησαν πινακιδα που απαγορευει την χρηση ποδηλατων στο συγκεκριμενο παρκο (αφου δεν μιλαμε για γκαζον ετσι..) και αν και εφοσων υπαρχει τετοια αποφαση που ειναι νομιμη αν εγκριθηκε απο το Δημοτικο Συμβουλιο. Σε αντιθετη περιπτωση μπορεις να απευθυνθεις στο Συνηγορο του πολιτη ή να μαζεψεις υπογραφες προκειμενου να αποσυρθει η πινακιδα. Αυτα για την περιπτωση που θες να το τραβηξεις χωρις να μαλλιοτραβηχτεις:lol:...

Επισης αφου καταθεσεις οποιοδηποτε εγγραφο και παρεις αρ.πρωτ. -με τα πληρη και αληθινα στοιχεια σου - ο Δημος ειναι υποχρεωμενος εντος 10 εργασιμων ημερων να σου απαντησει γραπτως.

ΥΓ1:Το ιδιο εχουν κανει εδω και 20 χρονια σε παιδικη χαρα-παρκο ΧΩΡΙΣ ΓΚΑΖΟΝ στην γειτονια μας. Αν δουν παιδακι ή ενηλικα με ποδηλατο ή μπαλα (απαγορευσαν και την μπαλα) οι Δημοτικοι υπαλληλοι κανουν μεγαλη φασαρια. Οπως και καποιοι "κακοι γεοτονες" κυριως υπερηλικες και αλλοδαποι ...:rolleyes: Λες και κανεις ποδηλατο ή παιζεις μπαλα στο σαλονι τους:rolleyes:Βεβαια κανεις δεν εχει αντιδρασει και ιδιαιτερα ως τωρα.

ΥΓ2:Οταν βεβαια καμια φορα που θα εχω νευρα και θα θελω να τα εκτονώσω εχω σκεφτει να παρω και μπαλα και ποδηλατο και να παω εκει μονο για σπασιμο και να τσακωθω και να τους δειρω μη σας πω!!!:evil:

Όλα είναι μια ιδέα...

Πρόσφατα με σταμάτησε η δημοτική αστυνομία σε έναν μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο και μου ζήτησαν να μην περνάω από εκεί γιατί φοβούνται οι πεζοί λες και είμαστε τυφλοί εμείς και δεν έχουμε αλλη δουλειά να κάνουμε.Παρένθεση: οι αστυνομικοί ήταν με μηχανάκι.Φυσικά και αρνήθηκα και δεν μπορούν να σου πούν κάτι.

Δημοτικη αστυνομια χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχα:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Τι απαραδεκτη ονομασια επαγγελματος!! Ακου Δημοτικη αστυνομια ...φοβηθηκαμε τωρα...

Για το μηχανακι της "Δημοτικης αστυνομιας" χαχαχα παλι γελαω:rolleyes: εγω θα τους καλουσα επι τοπου την πραγματικη αστυνομια να τους δωσει κληση που εχουν μηχανοκινητο οχημα σε πεζοδρομο να τους φυγει η μαγκια...

Όλα είναι μια ιδέα...

Όχι δεν είναι Αθήνα

Εμένα δεν με νοιάζει ο ιδιώτης......η απάντηση του Δήμου που του το παραχώρησε με νοιάζει.

Από κει θα το πιάσω το θεματάκι.:evil:

Θα μπεις στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα πατήσεις το παραθυράκι της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ. Εκεί θα βρεις την απόφαση μίσθωσης του χώρου και τους όρους που την διέπουν. Είναι υποχρεωτικό να την αναρτήσουν και να είναι προσβάσιμη η πληροφορία σε όλους. Αν δεν έχει αναρτηθεί ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ.

Θα βρεις λοιπόν αν έχει νοικιαστεί όλο το πάρκο ή τμήμα αυτού και απλά ο τυπάκος απλώθηκε σε όλο....μαζί με τους κανόνες του για απαγόρευση ζώων και ποδηλάτων.

Αν ο Δήμος δεν έχει ιστοσελίδα θα μπεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ από το εθνικό τυπογραφείο που έχει όλες τις αναρτήσεις, σε όλη την Ελλάδα.

Βρες την απόφαση και κινήσου ανάλογα....

αν δεν ξέρεις από διαύγεια πες μου να σε βοηθήσω;)

Ως έλληνες υπερφορολογούμενοι πολίτες έχουμε και δικαιώματα όχι μόνο φορολογικές υποχρεώσεις:evil:

Τώρα το σκεύτηκα....ξαναμίλα στο τηλέφωνο με τον αντιδήμαρχο και ζήτα το ΑΔΑ της ανάρτησης της απόφασης, αν δεν το βρεις με αναζήτηση.

Αν δεν στο δώσει πάει να πει ότι κάτι έχουν μαγειρέψει....μην κωλώσεις μπορείς να τον στήσεις στον τοίχο:evil:

Διαφημίσεις

ειναι οπως μερικοι ιδιωτες βαζουν ομπρελες στις παραλιες και απαγορευουν στον κοσμακι να κανει το μπανιο του και να στησει την δικη του ομπρελα ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!αν ειναι δυνατον πια!!!

στον ιδιωτη σιγουρα μπορει να παραχωρησαν μερος του παρκου για να φτιαξει τον παιδοτοτο και την υποτιθεμενη καφετερεια...η απαγορευση ποδηλατου δεν νομιζω να εχει καποια νομιμοτητα,μα καμμια ομως!!

Δεν ξέρω για όλες τις παραλίες, αλλά στις περισσότερες (σε όλες όσες έχω πάει εγώ) επιτρέπεται να βάλεις δική σου ομπρέλα μπροστά ή εκεί που τελειώνουν οι άλλες.

Και είναι φυσικό μια και αυτός που στήνει τις ομπρέλες πληρώνει στον κάθε δήμο ένα τεράστιο ποσό για να εκμεταλευτεί το χώρο, το να μην μπορείς παντού...

Για τα ποδήλατα στο πάρκο ναι, είναι κουφό να απαγορεύονται.........

Δεν ξέρω για όλες τις παραλίες, αλλά στις περισσότερες (σε όλες όσες έχω πάει εγώ) επιτρέπεται να βάλεις δική σου ομπρέλα μπροστά ή εκεί που τελειώνουν οι άλλες.

Και είναι φυσικό μια και αυτός που στήνει τις ομπρέλες πληρώνει στον κάθε δήμο ένα τεράστιο ποσό για να εκμεταλευτεί το χώρο, το να μην μπορείς παντού...

Για τα ποδήλατα στο πάρκο ναι, είναι κουφό να απαγορεύονται.........

Ναι, το κάναμε κι ήρθε σε χρόνο dt το παιδί από το μαγαζί και μας είπε ότι δεν μπορούμε να τις βάλουμε ΜΠΡΟΣΤΑ από τις δικές τους γιατί κλείνουμε τη θέα σ' αυτούς που έχουν πληρώσει για την ομπρέλα τους. Μας είπε να πάμε εκεί που τελειώνουν οι ομπρέλες, δλδ στο πλάι αλλά αρκετά μακριά, και χαλαστήκαμε τόσο πολύ που πήραμε τα κουβαδάκια μας και πήγαμε σ' άλλη παραλία. Τελικά όμως ποιος χάνει; Δεν έδιωξε πελάτες αυτός; Εμείς σ' αυτόν δεν θα πηγαίναμε να πάρουμε καφέ/μπύρα/αναψυκτικά/σάντουιτς ή ό,τι άλλο;

Τώρα στο θέμα με τα ποδήλατα, το θεωρώ απαράδεκτο να απαγορεύουν ποδήλατα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, ακόμα κι αν κάποιος τον έχει νοικιάσει. Εγώ λέω να μαζευτείτε και να πάτε μια μέρα ΌΛΕΣ ΜΑΖΙ με τα ποδηλατάκια σας κι εσείς και τα παιδάκια σας και να το παίξετε τρελίτσα. :rolleyes:

Στην Ελλάδα γενικώς "Απαγορεύονται τα παιδιά" και όλα τα συναφή...Ναι μεν μπορείς να πας κάπου με παιδί αλλά όλοι έχουν την απαίτηση να μη μιλήσει, να μην τρέξει, να μην παίξει, να μη χ&&^ ΕΛΕΟΣ!!!!!

Στην Ελλάδα γενικώς "Απαγορεύονται τα παιδιά" και όλα τα συναφή...Ναι μεν μπορείς να πας κάπου με παιδί αλλά όλοι έχουν την απαίτηση να μη μιλήσει, να μην τρέξει, να μην παίξει, να μη χ&&^ ΕΛΕΟΣ!!!!!

Καλημέρα. Κουνελίτσα δεν είναι μόνο τα παιδιά...απλά σ'αυτές τις περιπτώσεις εκμεταλλευονται αυτούς που έχουν παιδιά.Επειδή μου έκανε εντυπωση το θέμα της Harlow ρώτησα χθες έναν που είναι υπευθυνος ελευθερων ποδηλατοδρομιών.Σε πολλά πάρκα γίνεται αυτό...με αποκορύφωμα βέβαια ένα εδώ στην Αθήνα που ναι μεν απαγορεύεται να μπεις με ποδηλατο μέσα αλλά μπορείς να νοικιάσεις εκεί.

Πολλοί το χρησιμοποιούν για να πάνε στην δουλειά, στα ψώνια κτλ.Και μακάρι να υπηρχαν οι υποδομές παντού, οχι μόνο στις high-class περιοχές, για να μπορούν τα παιδιά με τους γονείς να βγαίνουν την βόλτα τους ακινδυνα.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Καλημέρα mariaVdr!!!

Βρε παιδιά αυτο με τα παρκα δεν το χωράει το μυαλό μου...εμεις μένουμε εξωτερικό. Εδώ τα πάρκα είναι χώροι αναψυχής. Για ποδήλατα, πικνικ, μπάλα, ξάπλα κλπ. Φέρνεις το φαγητό σου, τον καφέ σου, εχει πεντακάθαρες δημόσιες τουαλέτες (μιλάμε ντρέπεσαι να μπεις)...είναι τρόπος ζωής. Αντί να κάτσεις σπίτι σου ή στο μπαλκόνι, παίρνεις την κουβερτούλα σου και αράζεις στο κοντινό πάρκο (υπάρχουν pαααρα πολλά).

Δεν καταλαβαίννω τί νόημα έχει ένα πάρκο στο οποιο πας μόνο για να κάτσεις σε μια καφετέρια. Αυτό δεν είναι πάρκο...καφετέρια με κήπο είναι.

Διαφημίσεις

Eτσι ακριβώς... καφετέρια με κήπο.Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι και εμείς σαν πολίτες δεν είμαστε εντάξει.Μας λείπουν οι κανόνες στο να μην κάνουμε την ζωή των άλλων δύσκολη εως αφόρητη.Παρκάρουμε όπου βρούμε αρκεί να είμαστε δίπλα αδιαφορώντας αν ο άλλος με κινητικά προβλήματα ή η μάνα με το καρότσι δεν θα χωρούν να περάσουν αναγκαζόμενοι να βγούν στον δρόμο.Πάμε το σκυλί βόλτα στο πάρκο, εκεί που παίζουν τα παιδιά και δεν μαζευουμε τις ακαθαρσίες του.Πάμε για πικ-νικ και αφήνουμε μετά προίκα στην φύση γιατι βαριόμαστε να τα μαζέψουμε.Δεν μιλώ για όλους, μιλω όμως για τους περισσότερους.Μακάρι να ήταν όπως στο εξωτερικό και είσαι τυχερή που μπορείς να τα απολαμβάνεις όλα αυτά.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Ναι, το κάναμε κι ήρθε σε χρόνο dt το παιδί από το μαγαζί και μας είπε ότι δεν μπορούμε να τις βάλουμε ΜΠΡΟΣΤΑ από τις δικές τους γιατί κλείνουμε τη θέα σ' αυτούς που έχουν πληρώσει για την ομπρέλα τους. Μας είπε να πάμε εκεί που τελειώνουν οι ομπρέλες, δλδ στο πλάι αλλά αρκετά μακριά, και χαλαστήκαμε τόσο πολύ που πήραμε τα κουβαδάκια μας και πήγαμε σ' άλλη παραλία. Τελικά όμως ποιος χάνει; Δεν έδιωξε πελάτες αυτός; Εμείς σ' αυτόν δεν θα πηγαίναμε να πάρουμε καφέ/μπύρα/αναψυκτικά/σάντουιτς ή ό,τι άλλο;

Τώρα στο θέμα με τα ποδήλατα, το θεωρώ απαράδεκτο να απαγορεύουν ποδήλατα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, ακόμα κι αν κάποιος τον έχει νοικιάσει. Εγώ λέω να μαζευτείτε και να πάτε μια μέρα ΌΛΕΣ ΜΑΖΙ με τα ποδηλατάκια σας κι εσείς και τα παιδάκια σας και να το παίξετε τρελίτσα. :rolleyes:

Δεν ξέρω που έγινε αυτό, αλλά πρώτη φορά ακούω κάτι τόσο κουφό....άκου κλείνεις τη θέα.....άσε που οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες είναι σε σειρές και πληρώνουν τα ίδια και αυτοί που κάθονται πρώτο τραπέζι πίστα και οι τελευταίες....οπότε τι θέα και χαζομάρες.....

Α και πολλοί που έχουν και καφέ μπαρ στην παραλία έχουν τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες τζάμπα, αρκεί να παραγγείλεις.......δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του συγκεκριμένου.....άκου κλείνεις τη θέα....

Δεν ξέρω που έγινε αυτό, αλλά πρώτη φορά ακούω κάτι τόσο κουφό....άκου κλείνεις τη θέα.....άσε που οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες είναι σε σειρές και πληρώνουν τα ίδια και αυτοί που κάθονται πρώτο τραπέζι πίστα και οι τελευταίες....οπότε τι θέα και χαζομάρες.....

Α και πολλοί που έχουν και καφέ μπαρ στην παραλία έχουν τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες τζάμπα, αρκεί να παραγγείλεις.......δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του συγκεκριμένου.....άκου κλείνεις τη θέα....

Στη Θάσο έγινε, μπροστά σε ξενοδοχείο. Πάνε χρόνια. Σιγά μη μας ξαναδούν. Εγώ εκεί που δεν φέρονται σωστά, δεν ξαναπατάω.

ΥΓ Οι ομπρέλες ήταν μόνο για τους ενοίκους του ξενοδοχείου, αλλά η παραλία είναι δημόσια κι ελεύθερη για όλους. Και φυσικά θα παραγγέλναμε κάτι, δεν θα τη βγάζαμε νηστικοί και διψασμένοι όλη μέρα. Ούτε κι εγώ την καταλαβαίνω αυτή τη λογική.

Eτσι ακριβώς... καφετέρια με κήπο.Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι και εμείς σαν πολίτες δεν είμαστε εντάξει.Μας λείπουν οι κανόνες στο να μην κάνουμε την ζωή των άλλων δύσκολη εως αφόρητη.Παρκάρουμε όπου βρούμε αρκεί να είμαστε δίπλα αδιαφορώντας αν ο άλλος με κινητικά προβλήματα ή η μάνα με το καρότσι δεν θα χωρούν να περάσουν αναγκαζόμενοι να βγούν στον δρόμο.Πάμε το σκυλί βόλτα στο πάρκο, εκεί που παίζουν τα παιδιά και δεν μαζευουμε τις ακαθαρσίες του.Πάμε για πικ-νικ και αφήνουμε μετά προίκα στην φύση γιατι βαριόμαστε να τα μαζέψουμε.Δεν μιλώ για όλους, μιλω όμως για τους περισσότερους.Μακάρι να ήταν όπως στο εξωτερικό και είσαι τυχερή που μπορείς να τα απολαμβάνεις όλα αυτά.

Εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. Συμπερίφερόμαστε σαν γουρούνια....δεν έχουμε μάθει να φερόμαστε σε δημόσιους χώρους (γιατί πολύ απλά δεν έχουμε!). Εχουμε μάθει να καταπατούν τα δικαιώματά μας και έτσι καταπατούμε κι εμεις τα δικαιώματα των υπολοίπων και πάει λέγοντας.

Εδώ κυκλοφορούν σεκιούριτι σε όλα τα πάρκα και αν λερώσεις το χώρο υπάρχουν συνέπειες. Δεν φοβάσαι να αφήσεις κάτω την τσάντα σου και πας να πιάσεις το παιδί σου γιατί έχουν συνεχείς περιπολίες και ο άλλος φοβάται μη τον πιάσουν. Αν δεν ενοχλήσεις δεν σε ενοχλούν και ούτε σε κοιτάει κανεις περίεργα. Απλά οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους. Ελέγχουν τις τουαλέτες και υπάρχει μόνιμα καθαρίστρια που επίσης ελέγχει. Χρειάζονται και όρια πολλές φορες. Η απόλυτη ελευθερία μας έχει κάνει κακό...

Αν ο Δήμος δεν έχει ιστοσελίδα θα μπεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ από το εθνικό τυπογραφείο που έχει όλες τις αναρτήσεις, σε όλη την Ελλάδα.

Βρες την απόφαση και κινήσου ανάλογα....

Πωπω το'χα ξεχάσει αυτό, να΄σαι καλά που μου το θύμησες.

Τα βρήκα όλα

Η παραχώρηση είναι για:

Κατόπιν των παραπάνω και μετά από τις ανωτέρω διαδοχικές προσφορές /

αντιπροσφορές, πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία .........

προσέφερε για την εκμετάλλευση με τη μορφή της μίσθωσης:

α) κυλικείου-αναψυκτηρίου που υπάρχει στην Πλατεία .....μεταξύ των οδών

...................

β) κοινοχρήστου χώρου ο οποίος παραχωρείται στο κυλικείο-αναψυκτήριο για την ανάπτυξη καθισμάτων,

την τιμή των ........και τις αναλυτικά αναφερόμενες πρόσθετες παροχές στην

προσφορά του η οποία επισυνάπτεται ως αναπόσπαστο μέρος του παρόντος.

Η εταιρεία αναφέρει αναλυτικά ότι θα βάλει φουσκωτά κλπ στο χώρο.

Εκεί λοιπόν που είναι το κυλικείο και τα τραπεζοκαθίσματα ούτως ή άλλως δεν μπορείς να πάει ποδήλατο.

Μιλάμε ότι ο χώρος για τα ποδήλατα είναι σε απόσταση από τα τραπεζοκαθίσματα και τα φουσκωτά.... είναι κάτι σαν δρομάκια, μιλάμε για μεγάλο πάρκο.

Δηλαδή σκοπεύει να βάλει και τραπεζοκαθίσματα στα δρομάκια?........δεν νομίζω, εκεί περπατάει κόσμος.

Οπότε έχουμε και λέμε........................αφού βρήκα τις αποφάσεις παραχώρησης πάω και ρωτάω ευγενικά τον υπεύθυνο της επιχείρησης γιατί υπάρχει η πινακίδα εκεί.

Αν μου πει ότι αυτοί την βάλανε, τρώει τις αποφάσεις στη μούρη και τον παίρνει τον σηκώνει αν δεν τις βγάλει.

Αν μου το παίξει Κινέζος, μεταφέρω το σκηνικό του "σας πήρε και σας σήκωσε" στον Δήμο.

Εν ολίγοις αν δεν κατεβάσουν την πινακίδα θα με δείτε στις ειδήσεις:lol::lol:

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Μισό....ενοικιάστηκε όλη η έκταση προς εκμετάλλευση του δημοτικού πάρκου ή αναφέρει συγκεκριμένα όρια? αν έχει όρια τότε ο εκμεταλλευτής δεν έχει δικαιοδοσία στο υπόλοιπο πάρκο.

Μήπως υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις?

Απόσπασμα από πρακτικά νομού Αττικής δήμος Πειραιά για την Ε΄δημοτική κοινότητα:θέμα τοποθέτηση πινακίδων με την ένδειξη απαγορεύεται το παιχνίδι με μπάλα η χρήση ποδηλάτου και η είσοδος σε κατοικίδια.

http://www.pireasnet.gr/LinkClick.aspx?fileticket=kY9bP2O675s%3D&tabid=1068&mid=1947

Στο δικό μας το πάρκο που υπήρχε η σχετική πινακίδα με την ένδειξη απαγορεύεται η μπάλα ,ποδήλατο σκύλους κλπ έχει αποκτήσει επάνω της γκράφιτι

οπότε δεν διαβάζεται και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις μπάλας-ποδηλάτου. Οι ανήλικοι παραβάτες που τα χρησιμοποιούν συνεχίζουν να διασκεδάζουν να αθλούνται και να γελάνε σκορπίζοντας πανικό στους διεστραμμένους εγκεφαλους που θεωρούν ότι σε μία πόλη που επί των πλείστων είναι τσιμεντοποιημένη τα πάρκα είναι ένα έσοδο για τους δήμους και χώρος καφέ ενηλίκων.

edit όσο για τους σκύλους υποθέτω ότι εννούν μόνο αυτούς που έχουν ιδιοκτήτες τα αδέσποτα βλέπεις μόλις διαβάσουν την πινακίδα πάνε αλλού..

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Εμένα αυτό που με ενοχλεί πέρα από την οιουδήποτε ταμπέλα / απαγόρευση / παρωδία που βάζει κάθε ιδιώτης (ο οποίος προφανώς για τα λεφτά που επενδύει βάζει και τους δικούς του όρους για να αποφέρει κέρδη η επιχείρηση) είναι ότι ως κοινωνία όλα τα στραβά του Δημοσίου τα αποδεχόμαστε και αυτό είναι που τους κάνει να έχουν ξεφύγει εντελώς...

όπως λες Harlow και καλά κάνεις κυνηγάς τον Δήμο και όχι τον ιδιώτη και αφού θα πας που θα πας από εκεί κάνε και την εξής ερωτήση στο Δήμαρχο:

Μιλάς για ένα πάρκο με γκαζόν, συντριβάνια κλπ παρατημένο και εγκαταλλελειμμένο.... τα λεφτά που πληρώνετε για δημοτικά τέλη που πάνε??????????? δεν νομίζω να πάνε στην συντήρη των δημόσιων χώρων (π.χ. πάρκα, παιδικές χαρές κλπ κλπ) ή στην καθαριότητα....

νομίζω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι ως κοινωνία... εγώ μένω σε μία υποτίθεται καλή περιοχή... πήγα το παιδί μου στην παιδική χαρά για να τρέξει γιατί με την σκουριά που είχαν κούνιες κλπ δεν τον άφηνα να πλησιάσει.. είδα το εξής ωραίο.. η μοναδική τσουλήθρα που υπήρχε είχε σπάσει και ούτε καν είχαν πάρει το σπασμένο κομμάτι, είχαν βάλει μία ξύλινη τάβλα μόνο στην ένωση που είχε σπάσει και είχε καταρεύσει όλη η τσουλήθρα... να μην σου πω τι πληρώνουμε δημοτικά τέλη...

ο ιδιώτης εφόσον του παραχωρηθεί ο χώρος θα κάνει ότι γουστάρει... οι αργόσχολοι όλοι που είναι στους Δήμους και διαχειρίζονται τα λεφτάκια μας τι ακριβώς κάνουν???? πάντως δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση εάν ο ιδιώτης είχε και κάποια συγγένεια με το Δημοτικό Συμβούλιο!!!

• 5 εβδομάδες μετά...
Απόσπασμα από πρακτικά νομού Αττικής δήμος Πειραιά για την Ε΄δημοτική κοινότητα:θέμα τοποθέτηση πινακίδων με την ένδειξη απαγορεύεται το παιχνίδι με μπάλα η χρήση ποδηλάτου και η είσοδος σε κατοικίδια.

http://www.pireasnet.gr/LinkClick.aspx?fileticket=kY9bP2O675s%3D&tabid=1068&mid=1947

Thank you Sam..........δεν το'χε δει.

Αυτό είναι για ένα μέρος τους Δήμου, όχι για όλο το Δήμο.

Λοιπόν έκανα τα τηλεφωνάκια μου σε Δήμους, στην Περιφέρεια, δεξιά κι αριστερά να μην σας κουράζω.

Την συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να κάποιος να την καταγγείλει στην Περιφέρεια για να ακυρωθεί βάσει του Νόμου τάδε (δεν θυμάμαι τώρα).

Όλες οι Δημοτικές αποφάσεις είναι αμφισβητήσιμες.

Ο δε κύριος που μίλησα στην Περιφέρεια "ψιλο καράφλιασε" που του διάβασα την απόφαση και μου απάντησε επι λέξη "στείλτε μου την καταγελλία να τους ρωτήσουμε τι νομίζουν ότι κάνουν εκεί κάτω".

τεςπα............πριν από αυτό είπα να ξαναπάρω τηλέφωνο στο Δήμο και μου το παίζανε "στρίβειν δια του αρραβώνος".

οπότε κι εγώ το έθεσα ΕΠΩΝΗΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ το ερώτημα, να μου πούνε το νόμο ή την απόφαση, ποιός είναι υπεύθυνος για την απαγόρευση και επιφυλάξεις νομίμων δικαιωμάτων και ένα σωρό άλλα δικηγορίστικα κουραφέξαλα (βοηθάει να'χεις φίλο δικηγόρο:D).

Σε 2 μέρες με πήρανε τηλέφωνο!!!!!

Και το αποτέλεσμα (να μην σας μεταφέρω την κουφή τηλεφωνική συνομιλία) είναι ότι η απαγόρευση ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ.

"Και φυσικά κυρία μου (εγώ είμαι αυτή:P) τα παιδιά σας μπορούν να μπούνε με τα ποδήλατα στο πάρκο."

και απαντάω κι εγώ

"Και γιατί κυρία μου (η άλλη κυρία-ευγενέστατη ομολογώ) δεν μου απαντάει ο αντιδήμαρχος που παίρνω και ξαναπαίρνω τηλέφωνο και μου το παίζει "στρίβειν δια του αρραβώνος"?

Πρέπει να σας τα κάνουμε τα ερωτήματα γραπτώς και με νομικό τρόπο για να κουνηθείτε?

Πριν κάτι μέρες που είχα πάει είδα παιδικό ποδηλατάκι μέσα.

Να δω τι θα μου πούνε μόλις πάω με το παιδί μου και το δικό μας ποδήλατο.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Τι λες ρε Μάλι?????

Μέχρι πριν λίγο καιρό όλα τα παιδάκια με τα ποδήλατά τους ξεδίνανε εκεί μέσα.

Τώρα τους ένοιαξε μη χτυπήσει κανείς????????

και βάσει ποιού νόμου γίνεται τέτοια απαγόρευση σε ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο????????????

Δεν προλαβα να διαβασω ολα τα μηνυματα αλλα και σε μας εδω στο πιο μεγαλο παρκο που υπαρχει στην πολη (δημοτικο εννοειται) απαγορευουν τα ποδηλατα και τα σκυλια. Μαλλον για να μην χτυπησουν οι ποδηλατες τα παιδια; Και αντε να ναι το παιδι μεγαλο τα ποδηλατακια με τις βοηθητικες ροδες ποσο μπορουν να τρεξουν;

Ξερεις η απαντηση που πηρα εγω ειναι οτι για τα ποδηλατα υπαρχουν τα παρκα κυκλοφοριακης αγωγης.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

σημερα το ειδα το θεμα, παντως μην πολυφωναζεις εγω ειχα κανει παραπονα για αντιστοιχο θεμα γιατι εμας ο κυριος που του ειχε παραχωρηθει ο χωρος ειχε αγορασει και βαλει στις κουνιες κατι βρεφικές και τις κλειδωνε!!!!!!

το αποτελεσμα ......εδω και τρια χρονια χαλασαν την παιδική χαρα για ανακατασκευη τρια χρονια ..... απλα τα γκρεμισαν ολα και αυτο ηταν!!!

l86Tp3.png d6AUp3.png

Δεν προλαβα να διαβασω ολα τα μηνυματα αλλα και σε μας εδω στο πιο μεγαλο παρκο που υπαρχει στην πολη (δημοτικο εννοειται) απαγορευουν τα ποδηλατα και τα σκυλια. Μαλλον για να μην χτυπησουν οι ποδηλατες τα παιδια; Και αντε να ναι το παιδι μεγαλο τα ποδηλατακια με τις βοηθητικες ροδες ποσο μπορουν να τρεξουν;

Ξερεις η απαντηση που πηρα εγω ειναι οτι για τα ποδηλατα υπαρχουν τα παρκα κυκλοφοριακης αγωγης.

Να τους ρωτήσεις με γραπτή αίτηση σου, βάσει ποιού νόμου ή ποιάς απόφασης υπάρχει αυτή η απαγόρευση.

Αν υπάρχει τέτοια απόφαση και στην κοινοποιήσουν, έχεις 10 μέρες καιρό να την ζητήσεις την ακύρωσή της από την Περιφέρεια στην οποία ανήκει ο Δήμος σου.

Καλά είσαστε πολύ προχωρημένοι έτσι κι έχετε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής εκεί.:D:D:D

σημερα το ειδα το θεμα, παντως μην πολυφωναζεις εγω ειχα κανει παραπονα για αντιστοιχο θεμα γιατι εμας ο κυριος που του ειχε παραχωρηθει ο χωρος ειχε αγορασει και βαλει στις κουνιες κατι βρεφικές και τις κλειδωνε!!!!!!

το αποτελεσμα ......εδω και τρια χρονια χαλασαν την παιδική χαρα για ανακατασκευη τρια χρονια ..... απλα τα γκρεμισαν ολα και αυτο ηταν!!!

Τι εννοείς να μην πολυφωνάζω? Θα μου σερβίρουν ότι γουστάρουν και θα το αφήσω να περάσει έτσι?

Εσύ πληρώνεις δημοτικά τέλη γι'αυτά τα πράγματα έτσι?

Έχεις κάνει καμία κίνηση γι΄αυτό που περιγράφεις? Έχεις υποβάλει κάποιο γραπτό ερώτημα στο Δήμου σου για αρχή?

Διαβάζω αυτά που γράφετε και σε συνάρτηση με την αδιαφορία που συνάντησα από τους συμπολίτες μου με τους οποίους συζήτησα το θέμα, λέω τα εξής:

Όλοι ενοχλήθηκαν .....αλλά στα λόγια.

Κανείς μα κανείς, δεν πήρε ένα τηλέφωνο στο Δήμο (τουλάχιστον απ΄όσους μίλησα εγώ) και κανείς δεν φάνηκε διατεθειμένος να κάνει καμία καταγγελία, κάποια κίνηση ρε παιδί μου.

Στο δια ταύτα.

Ο κάθε Δήμος, Νομαρχία κλπ. μπορεί να βγάζει ότι αποφάσεις γουστάρει. Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε γι'αυτό.

Σκύβουμε το κεφάλι και τα δεχόμαστε όλα ή ξεκουνιόμαστε από τη βολή μας και διαμαρτυρόμασε με νόμιμο τρόπο ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ πλέον?

το να μην πολυφωναζεις βεβαιως δεν το εννοουσα το ειπα ειρωνικα, και εγω κινηθηκα αρχικα με ενα τηλ μετα με αλλο τελικα εστειλα και γραπτως το ερωτημα στο γραπτο απαντησαν και οι κουνιες ξεκλειδωθηκαν. επειδη ομως κανεις δεν ενδιαφερεται σου γραφω τι εγινε μετα οχι οτι εχει σχεση

l86Tp3.png d6AUp3.png

Επειδή διάβασα πολλές φορές τη φράση "πληρώνουμε δημοτικά τέλη" φαντάζομαι εννοείτε μέσω των λογαριασμών των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Αυτά τα χρήματα δεν πάνε στο Δήμο, πάνε στο κράτος και στη συνέχεια το κράτος δίνει στους δήμους ένα μικρό ποσοστό από αυτά (για να ξέρουμε πού πάνε τα λεφτά). Στην Αγγλία (και σε άλλες χώρες, φαντάζομαι) πληρώνεις τα δημοτικά τέλη απ'ευθείας στο Δήμο και γι'αυτό υπάρχουν πάρκα, παιδικές χαρές, καθαριότητα κλπ σε συνεχή λειτουργία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...