Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απαγόρευση ποδηλάτων σε δημόσιο πάρκο???

Recommended Posts

Δεν κάνω ακριβώς καταγγελία αλλά θα σκάσω.......βγάζω καπνούς από τ'αυτιά μιλάμε.

Έχουμε ένα μεγάλο πάρκο εδώ στην γειτονιά με γκαζόν, σιντριβάνια, μεγάλους δρόμους για ποδήλατα κλπ.......... ήταν παραμελημένο η αλήθεια.

Μου λέει μια κοπέλα από την γειτονιά χτες.......άνοιξε ένας (κάτι σαν) παιδότοπος με φουσκωτά, έχει και φτηνό καφέ σε εξωτερικό χώρο κλπ κλπ...πάμε?

Πάμε λέω.

Πάω........ και τι να δω............ο Δήμος έχει παραχωρήσει αυτό το πάρκο σε ιδιώτη, ο oποιος έχει πετάξει στο γκαζόν 3 τεράστια φουσκωτά και γύρω γύρω τραπέζια (στο γκαζόν έτσι?) και λίγο πιο κάτω σ'ενα χώρο με πλακόστρωτο που παίζανε τα παιδιά μπάλα, ποδήλατα κλπ.........τίγκα στους καναπέδες και τα τραπέζια.

Στην δικιά μου δεν άρεσε καθόλου και με πήρε να φύγουμε άρον άρον.

οκ μέχρι εδώ, δεν μου αρέσει, δεν πάω

Αυτό που μου τίναξε τα μυαλά στα κάγκελα όμως είναι η ταμπέλα που έχει απέξω που λέει :

Απαγορεύονται ΖΩΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΑ κλπ

Τι λες ρε Καραμήτρο? που θα απαγορεύσεις στο παιδί μου να κάνει ποδήλατο στο ένα και μοναδικό δημόσιο πάρκο που έχουμε στη γειτονιά μας???????????

Παίρνω σήμερα λοιπόν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ρωτήσω τι γίνεται και μου λέει ότι έχουν δώσει το μέρος σε ιδιώτη με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κλπ κλπ.

Και πάλι οκ μέχρι εδώ.

Και μέσα στην κουβέντα μου πετάει:

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε το πάρκο (όχι ρε φίλε πέρασα απέξω και δεν είχα τι να κάνω και σε πήρα τηλέφωνο μετά να σου πω γεια).......ήταν ένα μέρος που μάζευε ναρκομανείς, αλλοδαπούς, γενικά άτομα με παραβατική συμπεριφορά............ντίνγκ!!!! δεύτερη φορά τα μυαλά στα κάγκελα.

Απαντάω: Όλοι οι αλλοδαποί δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά κύριε.

Λέει: Επιτρέψτε μου, εμένα αυτή είναι η άποψή μου (βαθιές ανάσες εγώ)

Απαντάω: οκ, πάμε παρακάτω.............με ποιό δικαίωμα ο ιδιώτης που παραχωρήσατε τον χώρο έχει αναρτήσει ταμπέλα στην είσοδο που απαγορεύει να μπει το παιδί μου στο πάρκο με το ποδήλατό του?????????????

Σιωπή από την άλλη άκρη του ακουστικού.........

Συνεχίζω εγώ: Μέχρι τώρα πήγαινα με το παιδί μου με το δικό του και το δικό μου ποδήλατο εκεί ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ?

Βάσει ποιου νόμου ο ιδιώτης που τους παραχωρήσατε τον πάρκο απαγορεύει στον παιδί μου να κάνει ποδήλατο?

Λέει: Δεν το ξέρω αυτό κυρία μου............θα πάω το μεσημέρι από κει να το δω.

Απαντάω: Απαιτώ να κατέβει η ταμπέλα που απαγορεύσει στο παιδί μου να κάνει ποδήλατο στο πάρκο.

Όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν, εφόσον έχουν γίνει με νόμιμο τρόπο πάντα....... αλλά θα τους πείτε να κατεβάσουν την ταμπέλα με το απαγορευτικό!!!!!!!!

Και θα ξαναπάρω από βδομάδα πάλι στον δημαρχείο να δω τι γίνεται

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αμα το έχουν παραχωρήσει σε ιδιώτη δεν θα βγάλεις ευκολα άκρη.Αυτο το πάρκο είναι στην Αθήνα?

Μπα, μην το λές! Θα τους σπάσει τόσο τα νευρα που θα την βγάλουν την πινακίδα για να ησυχάσουν :D:D:D:D

Σοβαρα τώρα, θα ήθελα και εγώ να μάθω το σκεπτικό :confused: που απαγορευει το ποδήλατο σε πάρκο :shock::shock::shock::shock:

Μήπως για να μην χτυπήσει κανεις?

Αμα το έχουν παραχωρήσει σε ιδιώτη δεν θα βγάλεις ευκολα άκρη.Αυτο το πάρκο είναι στην Αθήνα?

Όχι δεν είναι Αθήνα

Εμένα δεν με νοιάζει ο ιδιώτης......η απάντηση του Δήμου που του το παραχώρησε με νοιάζει.

Από κει θα το πιάσω το θεματάκι.:evil:

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Μπα, μην το λές! Θα τους σπάσει τόσο τα νευρα που θα την βγάλουν την πινακίδα για να ησυχάσουν :D:D:D:D

Σοβαρα τώρα, θα ήθελα και εγώ να μάθω το σκεπτικό :confused: που απαγορευει το ποδήλατο σε πάρκο :shock::shock::shock::shock:

Μήπως για να μην χτυπήσει κανεις?

Τι λες ρε Μάλι?????

Μέχρι πριν λίγο καιρό όλα τα παιδάκια με τα ποδήλατά τους ξεδίνανε εκεί μέσα.

Τώρα τους ένοιαξε μη χτυπήσει κανείς????????

και βάσει ποιού νόμου γίνεται τέτοια απαγόρευση σε ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο????????????

ειναι οπως μερικοι ιδιωτες βαζουν ομπρελες στις παραλιες και απαγορευουν στον κοσμακι να κανει το μπανιο του και να στησει την δικη του ομπρελα ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!αν ειναι δυνατον πια!!!

στον ιδιωτη σιγουρα μπορει να παραχωρησαν μερος του παρκου για να φτιαξει τον παιδοτοτο και την υποτιθεμενη καφετερεια...η απαγορευση ποδηλατου δεν νομιζω να εχει καποια νομιμοτητα,μα καμμια ομως!!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

εξαρταται απο τη συμφωνια που εχει ο ιδιωτης με το δημο. Αν νοικιασε συγκεκριμενα τετραγωνικα, συγκεκριμενο χωρο, τοτε εχει απολυτο διακιωμα σ'εκεινο το χωρο να απαγορευσει ο,τι θελει. Ο δημος του το εδωσε για μια συκγεκριμενη χρηση, αυτος πληρωνει και θεωρει οτι τα ποδηλατα θα εκανα κακο στην επιχειρηση του.

Αν εβαλε την ταμπελα για ολο το παρκο, εκτος του χωρου που νοικιαζει, τοτε ναι, πρεπει να τη βγαλει, και μπορει αν θελει να περιφραξει το δικο του χωρο.

Τι λες ρε Μάλι?????

Μέχρι πριν λίγο καιρό όλα τα παιδάκια με τα ποδήλατά τους ξεδίνανε εκεί μέσα.

Τώρα τους ένοιαξε μη χτυπήσει κανείς????????

και βάσει ποιού νόμου γίνεται τέτοια απαγόρευση σε ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο????????????

Δεν ξερω βρε παιδί μου, μια υπόθεση κάνω. Μπορεί ο ιδιώτης να μην μπορεί ή να μην θέλει να αναλάβει αυτη την ευθυνη.... (πάλι υποθετικά μιλάω, μόνο για τα διόδια ήξερα τι ισχυει :D)

εξαρταται απο τη συμφωνια που εχει ο ιδιωτης με το δημο. Αν νοικιασε συγκεκριμενα τετραγωνικα, συγκεκριμενο χωρο, τοτε εχει απολυτο διακιωμα σ'εκεινο το χωρο να απαγορευσει ο,τι θελει. Ο δημος του το εδωσε για μια συκγεκριμενη χρηση, αυτος πληρωνει και θεωρει οτι τα ποδηλατα θα εκανα κακο στην επιχειρηση του.

Αν εβαλε την ταμπελα για ολο το παρκο, εκτος του χωρου που νοικιαζει, τοτε ναι, πρεπει να τη βγαλει, και μπορει αν θελει να περιφραξει το δικο του χωρο.

Η ενοικίαση δημοσίων χώρων (θεωρώ) δεν υπερβαίνει τους νόμους.

Αυτός μπορεί να θεωρεί ότι και οι αλλοδαποί κάνουν κακό στην επιχείρηση του, τι πάει να πει αυτό?

Αυτό διερευνώ κι εγώ, τι νοίκιασε και τι δικαιώματα έχει στον δημόσιο χώρο.

Έννοια σου και έχει δρόμο η δουλειά.

Τι του δώσανε? άδεια για παιδότοπο και καφετέρια? το προσωπικό που είναι στα παιδιά είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου?

Το υπόλοιπο προσωπικό έχει βιβλιάρια υγείας????

Αν με κοντράρουν, θα τους κάνω να ψάχνονται

Διαφημίσεις

Η ενοικίαση δημοσίων χώρων (θεωρώ) δεν υπερβαίνει τους νόμους.

Αυτός μπορεί να θεωρεί ότι και οι αλλοδαποί κάνουν κακό στην επιχείρηση του, τι πάει να πει αυτό?

Αυτό διερευνώ κι εγώ, τι νοίκιασε και τι δικαιώματα έχει στον δημόσιο χώρο.

Έννοια σου και έχει δρόμο η δουλειά.

Τι του δώσανε? άδεια για παιδότοπο και καφετέρια? το προσωπικό που είναι στα παιδιά είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου?

Το υπόλοιπο προσωπικό έχει βιβλιάρια υγείας????

Αν με κοντράρουν, θα τους κάνω να ψάχνονται

Ακριβως, πρεπει να δεις τι συμβολαια εχει κανει με το δημο. Και να ξερεις επισης (επειδη ανεφερες το νομο) οτι η δημοτικοι χωροι ειναι περιουσια του δημου και οχι δημοσιοι χωροι (δεν ξερω το συγκεκριμενο παρκο που υποκειται) και υπαρχουν διαφορετικοι νομοι διαχειρησης.

Στα λεω αυτα για να τα ψαξεις πριν τους την πεσεις...

Εντιτ:δεν εννοουσα οτι δεν ειναι δημοσιοι χωροι με τηνεννοια της χρησης, απλως υπαρχουν νομικες διαφορες στους δημοσιους που ανηκουν και διαχειριζονται απο το κρατος και αυτους των δημων

Ακριβως, πρεπει να δεις τι συμβολαια εχει κανει με το δημο. Και να ξερεις επισης (επειδη ανεφερες το νομο) οτι η δημοτικοι χωροι ειναι περιουσια του δημου και οχι δημοσιοι χωροι (δεν ξερω το συγκεκριμενο παρκο που υποκειται) και υπαρχουν διαφορετικοι νομοι διαχειρησης.

Στα λεω αυτα για να τα ψαξεις πριν τους την πεσεις...

Ναι παιδί μου τα ξέρω αυτά......τι δημόσιοι, τι δημοτικοί.....για μένα το ίδιο είναι.

Το πάει να πει δημοτικοί?

Εγώ πληρώνω δημοτικά τέλη στο κάτω κάτω.

Και γι'αυτό ΠΡΙΝ τους την πέσω άρχισα να ρωτάω βασει ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ γίνεται μια τέτοια απαγόρευση

Δεν τους ενδιαφέρει αν χτυπήσει καποιος.Λογικά για να μην γίνουν ζημιές στο γρασίδι από τα πατιλίκια που κάνουν τα πιτσιρίκια με τις βοηθητικές. :-)

Αποκλείεται να εχει αδεια για όλο το πάρκο.Τα λεφτά είναι πολλά!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Τα ποδήλατα ΠΟΤΕ δεν πηγαίνανε στο γρασίδι.

Το γρασίδι είναι κατειλημμένο πλέον από τα φουσκωτά και τα τραπέζια... δεν χωράς να περάσει με τα πόδια, πόσο μάλλον με ποδήλατα.

Έχει μέσα στο πάρκο μεγάλους "δρόμους" που ακόμα και τώρα μπορούν να μπούνε τα ποδήλατα άνετα και δεν ενοχλούν κανέναν.

Ούτε είναι κοντά στα φουσκωτά, μιλάμε για τελείως διαφορετικό χώρο.

Διαφημίσεις

Στου δήμου θα την χώσω την πινακίδα, αυτός έκανε τις παραχωρήσεις.

Ο επιχειρηματίας βρήκε κι έκανε.

Είναι αυτό που συζητάμε για τον αν φταίει ο βουλευτής που κάνει το ρουσφέτι ή αυτός που το ζητάει.

Θα σου πω γενικά την αποψη μου σχετικά με την εμπειρία που έχω εδώ στην Αθήνα.Χρησιμοποιώ το ποδήλατο πάρα πολύ και για τις δουλειές μου και για εκδρομές με φίλους.Πρόσφατα με σταμάτησε η δημοτική αστυνομία σε έναν μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο και μου ζήτησαν να μην περνάω από εκεί γιατί φοβούνται οι πεζοί λες και είμαστε τυφλοί εμείς και δεν έχουμε αλλη δουλειά να κάνουμε.Παρένθεση: οι αστυνομικοί ήταν με μηχανάκι.Φυσικά και αρνήθηκα και δεν μπορούν να σου πούν κάτι.

Εξάλλου και στο πάρκο που λες αν μιλάμε για την ασφάλεια...ποσο επικινδυνο μπορεί να είναι ένα παιδάκι για τους υπολοίπους.Εγώ Harlow θα πήγαινα να τον ρωτήσω τον κύριο.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Εγώ Harlow θα πήγαινα να τον ρωτήσω τον κύριο.

Γιατί να παω να τον ρωτήσω?

Και αν μου πει ότι του δώσανε αυτό το δικαίωμα από το Δήμο, εγώ πρέπει να το δεχτώ?

Καλύτερα να έχω την επίσημη πληροφόρηση κατευθείαν από τον Δήμο.

Ούτως ή άλλως ο αντιδήμαρχος δεν μου φάνηκε και ενήμερος για την απαγόρευση, οπότε θα περιμένω να πάει να δει τι γίνεται και θα τον ξαναπάρω τηλέφωνο.

Γιατί να παω να τον ρωτήσω?

Και αν μου πει ότι του δώσανε αυτό το δικαίωμα από το Δήμο, εγώ πρέπει να το δεχτώ?

Καλύτερα να έχω την επίσημη πληροφόρηση κατευθείαν από τον Δήμο.

Ούτως ή άλλως ο αντιδήμαρχος δεν μου φάνηκε και ενήμερος για την απαγόρευση, οπότε θα περιμένω να πάει να δει τι γίνεται και θα τον ξαναπάρω τηλέφωνο.

Αρχικά να δω με ποιά λογική το σκέφτηκε...Από περιέργεια και μόνο για να μπορέσω να τον κατηγοριοποιήσω στα επίπεδα της βλακείας:cool:...Μετά αν είχα κεφια θα του ζητούσα να μου το δικαιολογήσει κιόλας με το να μου δείξει την αδεια πχ. Γιατί από όσο ξέρω δεν γίνεται ολική παραχώρηση του πάρκου...σχεδόν ποτέ ειδικα αν είναι μεγάλο...Και εδώ δεν συμβαίνει αυτό γιατί οποιαδήποτε ζημιά να γίνει στο παρκο από τον οποιονδηποτε την πληρώνει αυτός που έχει νοικιάσει τον χώρο.Δεν νομίζω να έχει κάνει την εξαίρεση.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

απευθύνσου στο συνήγορο του πολίτη κάνε καταγγελία για να δεις εάν έχει γίνει νόμιμα η παραχώρηση και εάν επιτρέπεται κάτι τέτοιο ή τουλάχιστον εάν έχουν το δικαίωμα απαγόρευσης των ποδηλάτων

Και τώρα που το ξανασκεφτηκα...Στα φουσκωτά πληρώνεις???

Οχι ρε Μαρία πως το διανοήθηκες κάτι τέτοιο???:lol::lol:

Ο πονόψυχος επιχειρηματίας σκέφτηκε το καλό των παιδιών της υποβαθμισμένης συνοικίας που ζω και είπε "ας βάλω 3 φουσκωτά να΄ρθουν τα δόλια τα Πακιστανάκια να παίζουν δωρεάν":p:p:lol:

3?

απευθύνσου στο συνήγορο του πολίτη κάνε καταγγελία για να δεις εάν έχει γίνει νόμιμα η παραχώρηση και εάν επιτρέπεται κάτι τέτοιο ή τουλάχιστον εάν έχουν το δικαίωμα απαγόρευσης των ποδηλάτων

Θα περιμένω πρώτα την απάντηση το Δήμου.

Άλλωστε εμένα δεν με ενοχλεί η παραχώρηση του χώρου αυτή καθαυατή όσο δεν με περιορίζει στο να μπει το παιδι μου στο πάρκο να παίξει, όσο ο τσαμπουκάς του να απαγορεύσει τα ποδήλατα..... εκεί διαολίστικα.

Που να παω το παιδί μου να κάνει ποδήλατο......μέσα στο δρόμο?

Χρόνια τώρα είναι ο μοναδικός χώρος που πάνε τα παιδάκια με τα ποδήλατα / πατίνια τους κλπ και παίζουν.

Τώρα τα πετάνε έξω?:evil::evil::evil:

Οχι ρε Μαρία πως το διανοήθηκες κάτι τέτοιο???:lol::lol:

Ο πονόψυχος επιχειρηματίας σκέφτηκε το καλό των παιδιών της υποβαθμισμένης συνοικίας που ζω και είπε "ας βάλω 3 φουσκωτά να΄ρθουν τα δόλια τα Πακιστανάκια να παίζουν δωρεάν":p:p:lol:

3?

χαχαχα συγχωρα με κοπελιά εμ και δεν έχω παιδιά εμ και δεν πάω σε καφετέριες με φουσκωτά !!!:lol:

Ε δεν τον συμφέρει να πάρεις το παιδί με το ποδήλατο...Τι να έχει να ασχοληθεί το παιδάκι με κάτι τζάμπα και εσύ να πίνεις αμεριμνη το καφεδάκι σου...??? Ασε το ποδηλατο εξω και αν θες να πιεις καφέ θα πληρωσεις την απασχόληση του παιδιού σου...Τραγικό..

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Και εγώ θα τα έπερνα άγρια...

Πιθανολογώ ότι θα ζητούσα από τον ίδιο να μου πει με ποιο νόμο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τα ποδήλατα από το συγκεκριμένο πάρκο και φυσικά θα τον ενημέρωνα ότι δεν θα ξεμπερδέψει τόσο εύκολα από'μένα.

rQGhp3.png

Επισης μπορεις να πας με το παιδακι σου και το ποδηλατακι σας και να κανετε κανονικοτατα την βολτα σας....Αν σας πουνε τιποτα, απαιτηστε να φωναξουνε την αστυνομια και εκει θα λυθουν ολες οι αποριες......