Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπορει το δημοσιο σχολειο να αντικαταστησει επαξια το φροντιστηριο αγγλικων;

Recommended Posts

αντιμετωπιζω το εξης προβλημα: η κορη μου (11 ετων) πηγαινει στο φροντιστηριο της γειτονιας μας απο πρωτη δημοτικου. τωρα ειναι στη δευτερα κανονικη. ειναι αριστη μαθητρια και εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενη απο το φροντιστηριο καθως γινεται δουλεια. ομως απο περυσι την ανοιξη και κυριως φετος η μικρη δυσανασχετει με την βασικη καθηγητρια, καθως θεωρει οτι ειναι πολυ αυστηρη και κοβει υπερβολικα τους βαθμους. θεωρησα οτι η κορη μου καπου κουραστηκε και υπερβαλλει ομως σημερα που μιλησα και με αλλη μια μητερα μου ειπε το ιδιο πραγμα και για τη δικη της κορη. το θεμα ειναι οτι η δικια μου οχι μονο θελει να σταματησει το φροντιστηριο αλλα να κανει μονο αγγλικα στο σχολειο αφου εκει τα μαθηματα ειναι σαφως πιο ευκολα και τα εχει ηδη διδαχθει. θεωρειτε οτι μπορει να γινει κατι τετοιο και να δωσει για το Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας; μπορει να συμβει οπως ακριβως γινεται και στα ιδιωτικα σχολεια; παρακαλω πειτε μου τις αποψεις σας και αν υπαρχουν μαμαδες με επαγγελματικη εμπειρια τοσο το καλυτερο.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι οι φίλες μου που είναι ξένης φιλολογίας διορισμένες, κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά που έκαναν κι όταν ήταν σε φροντιστήριο. Μήπως να δεις το επίπεδο του σχολείου πού κινείται;

Ομολογώ ότι στο δημοτικό τουλάχιστον έτσι σκοπεύω να κινηθώ. Αν δεν μείνω ικανοποιημένη από το σχολείο τότε να προσανατολιστώ σε φροντιστήριο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κατά τη γνώμη μου, είναι ριψοκίνδυνο....Η κόρη μου πάει στην Ε' και η Αγγλικού του σχολείου (τρίτη χρονιά τώρα) είναι απαράδεκτη. Γίνεται φασαρία στην τάξη και δεν μπορεί να επιβληθεί με αποτέλεσμα να προχωράει με ρυθμό χελώνας. Αλλά δεν σκοτίζεται ούτε αυτή, ούτε οι γονείς αφού πάνε φροντιστήριο. Οπότε, αν πέσεις σε καμμία τέτοια, τι κάνεις; Και καλά, 1-2 χρονιές μπορεί να είσαι τυχερή, αργότερα στο γυμνάσιο;

Πάντα μπορείς να επανεξετάσεις τη θέση σου. Δε νομίζω ότι υπάρχει φροντιστήριο που να μη δεχεται μαθητές στα μισά της χρονιάς......

Αν όμως γίνεται καλή δουλειά στο σχολείο για ποιο λόγο να πληρώνεις δύο φορές για το ίδιο πράγμα;

FLcUp3.png0BQfp3.png

αν και το οικονομικο κοστος ειναι σημαντικο δελεαρ, ποτε δεν το σκεφτηκα αυτο. οτι δηλαδη μπορω να εχω και οικονομικο οφελος. στο σχολειο γινεται πολυ καλη δουλεια και το ιδιο εχω τσεκαρει και για το γυμνασιο που θα φοιτησει μελλοντικα. σκεφτομαι ομως και την "κοινωνικη κατακραυγη" και μη γελασετε. ολοι θα πεσουν να με φανε που "σταματω το παιδι για να γλυτωσω χρηματα". απο την αλλη βλεπω την κορη μου να ειναι ανακουφισμενη σε μια τετοια προοπτικη. ομως ποιος μπορει να αποδωσει ευθυνες σε ενα 11χρονο παιδι; εννοω οτι νιωθω τυψεις που την ξεκινησα τοσο μικρη ξενη γλωσσα. ισως αν αρχιζε απο την δευτερα δημοτικου να μην της φαινοταν περιεργη η δασκαλα. εχει μια ταση να "κατσει σπιτι" και για αυτον το λογο μου ζηταει να της κανω ιδιαιτερα. κατι τετοιο ομως ειναι αδυνατο να γινει αφου τα οικονομικα μας δεν αντεχουν σε τετοιο εξοδο, δεδομενου οτι ηδη πληρωνουμε απιστευτα εξοδα για το μεσαιο παιδι (εργοθεραπειες, ιδιαιτερα μαθηματα στο σπιτι, ειδικη διαπαιδαγωγηση).

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

. στο σχολειο γινεται πολυ καλη δουλεια και το ιδιο εχω τσεκαρει και για το γυμνασιο που θα φοιτησει μελλοντικα.

Αφού ισχύει αυτό και με την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθείς στενά τη μάθηση του παιδιού, αλλά και το τι θα κάνει τις ώρες που θα κερδίσει (με την έννοια ότι θα τις επενδύσει σε ξεκούραση, γυμναστική, παιχνίδι, διάβασμα), σκασίλα σου για όλα τα υπόλοιπα.

Ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει με τα δικά του παιδιά και ας αφήσουν τα σχόλια για τον εαυτό τους. Πέραν του οικονομικού οφέλους (που δεν είναι καθόλου αμελητέο στις μέρες μας, αλλά και είναι και ζήτημα ηθικής τάξης) δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί να πιέζεται ενα παιδί και να κάνει διπλή δουλειά για το ίδιο πράγμα....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Aν βλέπεις ότι αυτή τη στιγμή δεν κερδίζει τίποτα από το φροντιστήριο, σταμάτα την. Κάνε και μία συζήτηση με τη διασκάλα της, πώς το βλέπει, τί πρόγραμμα έχει κλπ, αν φτάνει το πρόγραμμα του ςσχολείου μέχρι το δίπλωμα που θέλεις και απλά θα την βοηθάς λίγο παραπάνω. Τώρα, εφόσον δεις ότι στο μέλλον μένει πίσω, μπορείς να αρχίσεις φροντιστήριο κάθε στιγμή. Αλήθεια όμως, γιατί το φροντηστήριο δεν την προχωράει? Γιατί απλά πηγαίνει παράλληλα με το σχολείο?

Εγώ έχω την χειρότερη άποψη για τα αγγλικά του δημόσιου σχολείου. Κάθε καθηγήτρια το δικό της βιβλίο, άντε πάλι από την αρχή, να δουλεύει με τα παιδιά που ήξεραν από το φροντιστήριο, εννοείται. Αν είσαι τυχερή ή αν έπεσα στην περίπτωση, τί να πω...

Μπορεί να σου το ζητήσει ακόμα και το παιδί να ξανακάνει φροντιστήριο, αν δει ότι σε κάποιο επίπεδο δυσκολεύεται. Η αλήθεια είναι, πάνω από όλα ότι, εφόσον σου το ζήτησε και είναι 11 χρόνων, πρέπει να το σεβαστείς.

Aν βλέπεις ότι αυτή τη στιγμή δεν κερδίζει τίποτα από το φροντιστήριο, σταμάτα την. Κάνε και μία συζήτηση με τη διασκάλα της, πώς το βλέπει, τί πρόγραμμα έχει κλπ, αν φτάνει το πρόγραμμα του ςσχολείου μέχρι το δίπλωμα που θέλεις και απλά θα την βοηθάς λίγο παραπάνω. Τώρα, εφόσον δεις ότι στο μέλλον μένει πίσω, μπορείς να αρχίσεις φροντιστήριο κάθε στιγμή. Αλήθεια όμως, γιατί το φροντηστήριο δεν την προχωράει? Γιατί απλά πηγαίνει παράλληλα με το σχολείο?

Εγώ έχω την χειρότερη άποψη για τα αγγλικά του δημόσιου σχολείου. Κάθε καθηγήτρια το δικό της βιβλίο, άντε πάλι από την αρχή, να δουλεύει με τα παιδιά που ήξεραν από το φροντιστήριο, εννοείται. Αν είσαι τυχερή ή αν έπεσα στην περίπτωση, τί να πω...

Μπορεί να σου το ζητήσει ακόμα και το παιδί να ξανακάνει φροντιστήριο, αν δει ότι σε κάποιο επίπεδο δυσκολεύεται. Η αλήθεια είναι, πάνω από όλα ότι, εφόσον σου το ζήτησε και είναι 11 χρόνων, πρέπει να το σεβαστείς.

απο το φροντιστηριο εχουν να λενε τα καλυτερα. προκειται για αριστη και επιμελης μαθητρια, ομως η ιδια θεωρει οτι με την συγκεκριμενη δασκαλα δεν ανταμειβονται οι κοποι της. να σημειωσω οτι την εχει και τις 3 φορες την εβδομαδα και παρολο που θελω να μιλησω μαζι της η μικρη χτυπιεται να μην το κανω γιατι αισθανεται αβολα. δεν θελω να την πρεσαρω αλλο.

στο σχολειο η δασκαλα οντως τα προχωραει πολυ και καλα. νομιζα οτι τα σχολικα βιβλια δεν ειναι επιλογη της δασκαλας. δεν ειναι ετσι;

lRR9p3.png

απο το φροντιστηριο εχουν να λενε τα καλυτερα. προκειται για αριστη και επιμελης μαθητρια, ομως η ιδια θεωρει οτι με την συγκεκριμενη δασκαλα δεν ανταμειβονται οι κοποι της. να σημειωσω οτι την εχει και τις 3 φορες την εβδομαδα και παρολο που θελω να μιλησω μαζι της η μικρη χτυπιεται να μην το κανω γιατι αισθανεται αβολα. δεν θελω να την πρεσαρω αλλο.

στο σχολειο η δασκαλα οντως τα προχωραει πολυ και καλα. νομιζα οτι τα σχολικα βιβλια δεν ειναι επιλογη της δασκαλας. δεν ειναι ετσι;

Τη δική μου την εποχή, ήταν..... Εννοείται ότι τα πράγματα είναι αρκετά πιο συστηματοποιημένα τώρα από πριν.

Εσύ θέλεις να κάνει φροντιστήριο, το θεωρείς απαραίτητο (αφού τα προχωράει καλά στο σχολείο) ή έτσι κι έτσι? Η αλήθεια είναι ότι, αν είναι να΄κάνει φροντιστήριο πρέπει κάτι να κερδίζει το παιδί, δηλαδή να είναι πιο προχωρημένο από την τάξη. Αν ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα και δεν της αρέσει κιόλας.... τί να πω.

Από τα φροντιστήρια είναι κάποια που ακολουθούν το πρόγραμμα του σχολείου και κάποια άλλα που προχωράνε τα παιδιά, ώστε να επιταχύνουν τα διπλώματα. Το δικό σας σε ποια κατηγορία ανήκει?

Για τοσο μικρες ταξεις γινεται καλη δουλεια και στα σχολεια. Αλλα αν θελεις αργοτερα να δωσει για πτυχιο εννοειται φροντιστηριο χωρις δευτερη κουβεντα.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι τα προβληματα με την ξενη γλωσσα στα σχολεια ειναι ο αριθμος των μαθητων (φανταζομαι οτι στα φροντηστηρια θα ειναι λιγοτερα παιδια ανα τμημα) και τα διαφορετικα επιπεδα των μαθητων στην ταξη. Σιγουρα θα υπαρχουν μεσα στην ταξη του σχολειου παιδια που αρχισαν πολυ νωρις ξενη γλωσσα σε φροντηστηριο, καποια που αρχισαν αργοτερα και καποια που κανουν μονο στο σχολειο. Και μονη σου ειπες οτι θελει το σχολειο γιατι της φαινεται πιο ευκολο αρα δεν θα ειναι το επιπεδο του σχολειο αντιστιχο με αυτο που ειναι στο φροντηστηριο.

Το επιπεδο και οι γνωσεις των καθηγητων δεν νομιζω οτι εξαρταται απο το αν διδασκουν στο σχολειο ή σε ιδιωτικο φροντητηριο

αν και το οικονομικο κοστος ειναι σημαντικο δελεαρ, ποτε δεν το σκεφτηκα αυτο. οτι δηλαδη μπορω να εχω και οικονομικο οφελος. στο σχολειο γινεται πολυ καλη δουλεια και το ιδιο εχω τσεκαρει και για το γυμνασιο που θα φοιτησει μελλοντικα. σκεφτομαι ομως και την "κοινωνικη κατακραυγη" και μη γελασετε. ολοι θα πεσουν να με φανε που "σταματω το παιδι για να γλυτωσω χρηματα". απο την αλλη βλεπω την κορη μου να ειναι ανακουφισμενη σε μια τετοια προοπτικη. ομως ποιος μπορει να αποδωσει ευθυνες σε ενα 11χρονο παιδι; εννοω οτι νιωθω τυψεις που την ξεκινησα τοσο μικρη ξενη γλωσσα. ισως αν αρχιζε απο την δευτερα δημοτικου να μην της φαινοταν περιεργη η δασκαλα. εχει μια ταση να "κατσει σπιτι" και για αυτον το λογο μου ζηταει να της κανω ιδιαιτερα. κατι τετοιο ομως ειναι αδυνατο να γινει αφου τα οικονομικα μας δεν αντεχουν σε τετοιο εξοδο, δεδομενου οτι ηδη πληρωνουμε απιστευτα εξοδα για το μεσαιο παιδι (εργοθεραπειες, ιδιαιτερα μαθηματα στο σπιτι, ειδικη διαπαιδαγωγηση).

Εμένα είχαν πέσει να με φάνε που δεν ξεκίνησα την κόρη μου στη Β' αλλά στη Γ' δημοτικού, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη γνωστών μου ψυχολόγων-παιδαγωγών αλλά και κάποια επιστημονικά άρθρα που είχα διαβάσει. Δεν βγάζεις άκρη...Η δικιά μου δεν θέλει με τίποτα δεύτερη ξένη γλώσσα και δεν την πιέζω. Αλλά σκέφτομαι ότι εγώ στην ΣΤ' έκανα αγγλικά-γαλλικά-κιθάρα με μεγάλη όρεξη και χαρά. Μήπως είναι καλομαθημένα τα σημερινά παιδιά;

Αλλά σκέφτομαι ότι εγώ στην ΣΤ' έκανα αγγλικά-γαλλικά-κιθάρα με μεγάλη όρεξη και χαρά. Μήπως είναι καλομαθημένα τα σημερινά παιδιά;

Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι αλλά νομίζω ότι είναι διαφορετικά. Εγώ έκανα επίσης δύο ξένες γλώσσες και μουσική (και διάφορα άλλα) αλλά δεν αισθανόμουν πίεση. Δηλαδή οι γονείς μου δεν είχαν απαιτήσεις να είμαι τέλεια σε αυτά. Τσούλαγα εκεί τα μαθήματα, κάποια στιγμή πήρα και κάποια διπλώματα, γιατί ήταν φυσικό, αλλά δεν υπήρχε αυτό το στρες, στο δημοτικό δε, εγώ δεν θυμάμαι, άριστη μαθήτρια, να διαβάζω και πολύ. Ούτε κανείς διάβαζε πολύ.

Εμένα το παιδί δεν ξεκίνησε ακόμα στα σοβαρά όλα αυτά, αλλά βλέπω τους γονείς γύρω μου να έχουν άγχος για το αν θα πάει καλά στο 'αγωνιστικό' του τάε κβο ντο. Έχουμε πιο επιθετική προσέγγιση στις δραστηριότητες (δέσμευση από το παιδί, συνέπεια κλπ κλπ) και νομίζω ότι αυτό τα κουράζει τα παιδιά.

συγνωμη που αργω να απαντησω αλλα ο χρονος μου ειναι περιορισμενος. λοιπον, τα σημερινα παιδια δεν ξερω αν ειναι φυγοπονα αλλα σιγουρα ειναι πιο πιεσμενα σε σχεση με εμας. ΠΡΕΠΕΙ να αρχισουν αγγλικα στην πρωτη δημοτικου, ΠΡΕΠΕΙ να εχουν τελειωσει στην δευτερα γυμνασιου, ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθουν και με ενα σωρο αλλα πραγματα. δεν εχουν χρονο οχι για να παιξουν και να χαλαρωσουν, αλλα οπως μου ειπε προ ολιγου η κορη μου: "δεν εχω αποφασισει εγω για τιποτα απο οτι κανω. δεν με ρωτησε κανεις αν μου αρεσει το προγραμμα που εχω". αρχιζω και συνειδητοποιω την γκαφα ολκης που εκανα. πρεσαρισα παρα πολυ το παιδι μου λες και θα τελειωσει η ζωη του στο δημοτικο και ΠΡΕΠΕΙ να τα κανει ολα ΤΩΡΑ. το σκεφτομαι πολυ σοβαρα πλεον να την αφησω να δουλεψει με τα αγγλικα του σχολειου ιδιως τωρα που εβαλα τα βιβλια δημοτικου-φροντιστηριου διπλα διπλα και ειδα οτι η υλη με ελαχιστες διαφορες ειναι η ιδια.

lRR9p3.png

Σημασία εχει η υγεια των παιδιων και να ζουν καθε λεπτο την ηλικια τους!!!Ξερω γνωστή μου η οποια κανει μαθηματα η ιδια στο σπιτι με το παιδι της, το οποιο ειναι νηπιο, για να προχωρησει στην μουσικη και στα μαθηματικα και επισης εξωσχολικα το παει μουσικη και σκακι νομιζω και το παιδακι δεν εχει καν ξεκινησει το δημοτικο!!Και εγω ακομα το σκεφτομαι να τα βαλω μια δραστηριοτητα γιατι δεν θελω να πιεζονται και να κουραζονται απο τοσο μικρα και να χανουν χρονο απο το παιχνιδι τους!!!Οσο για τα αγγλικα σιγουρα μεχρι την 5-6 δημοτικου θα αρκεστουμε στα εσωσχολικα με την δικη μου βοηθεια, και μετα βλεπουμε!!Αναλογα και την κλιση του καθε παιδιου!!!Δεν θα γινουν ολοι επιστημονες!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Διαφημίσεις

απο την αλλη βλεπω την κορη μου να ειναι ανακουφισμενη σε μια τετοια προοπτικη. .

Αυτό πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις γιατί αφενός ίσως πρέπει να αλλάξει δασκάλα ή φροντηστήριο κι όχι να σταματήσει την εκμάθηση ένος πολύτιμου κι απαραίτητου εργαλείου κι αφετέρου οφείλεις να της μάθεις να είναι μαχήτρια κι όχι να τα παρατάει και να κρύβεται σπίτι στην πρώτη δυσκολία..Γνώμη μου πάντα, και στην λέω φιλικά!

αν δεν ηθελα να ακουσω και τις αλλες γνωμες δεν θα παρεθετα το θεμα μου εδω, οποτε μην ανησυχεις Μιμικα μου δεν εχω κανενα προβλημα. δεν σκοπευω να την σταματησω απο τα αγγλικα προς Θεου! απλα σκεφτομαι να συνεχισει με την σχολικη υλη απο την στιγμη που ειναι η ιδια με του φροντιστηριου. να σου πω και εγω το σκεφτηκα μηπως ειναι ευθυνοφοβια, αλλα, οχι επειδη ειναι παιδι μου, μιλαμε για ενα πλασμα τελειομανες με τις επιδοσεις της και ηδη ασχολειται εκτος απο τα αγγλικα και με γαλλικα και ταε κβο ντο. Οκ, το εχω παρακανει οπως εγραψα πιο πανω, το βλεπω καθαρα, νομιζα ομως οτι ετσι της δινω περισσοτερα εφοδια. δυστυχως ομως η ζωη και συγκεκριμενα η μητροτητα δεν ερχεται με οδηγιες χρησης!!!!

lRR9p3.png

Εγώ θα ήθελα να θέσω έναν ακόμα προβληματισμό σχετικά με το θέμα σου.

Η δική μου η εκτίμηση είναι ότι όταν ξεκινάς πολύ μικρό ένα παιδί στην ξένη γλώσσα, το φροντιστήριο "τραβάει" τα απαιτούμενα χρόνια ενασχόλησης με σκοπό πάντα το κέρδος.

Θυμάμαι όταν πήγα εγώ αγγλικά, είχα ξεκινήσει στην 3η δημοτικού και πήρα το lower στην Γ' γυμνασίου με την τελευταία τάξη να την κάνω σε καλοκαιρινά μαθήματα (διαφορετικά θα έδινα lower στην Α' Λυκείου).

Οκτώ δηλαδή χρόνια παρακολούθησης για να δώσεις για το lower! Αντίθετα για μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους υπάρχουν προγράμματα όπου μπορείς να δώσεις για το lower μετά από 2 ή 3 χρόνια παρακολούθησης για οποιαδήποτε γλώσσα.

Το ηθικό δίδαγμα για μένα είναι το εξής:

Καθε δίπλωμα πιστοποίησης της ξένης γλώσσας δίνεται από ανεξάρτητους φορείς που δεν έχουν καμία σχέση με τα φροντιστήρια. Κανένας από τους φορείς αυτούς δεν έχει άποψη για τα χρόνια παρακολούθησης ή το πρόγραμμα σπουδών αλλά πιστοποιεί το αποτέλεσμα.

Εφόσον το παιδί σου έχει ήδη μια πολύ καλή επαφή με τα αγγλικά, ακόμα και αν σταματήσει τώρα, ακόμα και αν δεν γίνεται καλή δουλειά στο σχολείο, είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αν αποφασίσει π.χ. στην Β' Γυμνασίου να δώσει για το lower θα είναι μια χαρά να ξεκινήσει και τότε ξανά και με ένα - δύο χρόνια προετοιμασίας, να το πάρει.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Να θέσω και εγώ 2 ζητήματα προς σκέψη;

1) Η ύλη μπορεί να είναι η ίδια (σχεδόν), μπορεί όμως να "βγει" σε ένα χρόνο ή θα σταματήσουν όπου φτάσουν και θα συνεχίσουν του χρόνου; Όταν ήμουν εγώ στο σχολείο (προ αμνημονεύτων χρόνων βέβαια) ποτέ δεν τελειώναμε το βιβλίο σε μια χρονιά...

2) Η ποιότητα του μαθήματος στην τάξη με 25 παιδιά είναι ίδια με την ποιότητα στο φροντιστήριο με 10-15 παιδιά; Στα 25 είναι πιο εύκολο να "κρυφτεί" μια αδιαβασιά ή να περάσει ξόφαλτσα μια κακή κατανόηση, στα 15 είναι πιο δύσκολο...

Να θέσω και εγώ 2 ζητήματα προς σκέψη;

1) Η ύλη μπορεί να είναι η ίδια (σχεδόν), μπορεί όμως να "βγει" σε ένα χρόνο ή θα σταματήσουν όπου φτάσουν και θα συνεχίσουν του χρόνου; Όταν ήμουν εγώ στο σχολείο (προ αμνημονεύτων χρόνων βέβαια) ποτέ δεν τελειώναμε το βιβλίο σε μια χρονιά...

2) Η ποιότητα του μαθήματος στην τάξη με 25 παιδιά είναι ίδια με την ποιότητα στο φροντιστήριο με 10-15 παιδιά; Στα 25 είναι πιο εύκολο να "κρυφτεί" μια αδιαβασιά ή να περάσει ξόφαλτσα μια κακή κατανόηση, στα 15 είναι πιο δύσκολο...

η υλη εχει ηδη βγει. ειμαστε πολυ τυχεροι γιατι στο σχολειο η δασκαλα των αγγλικων δεν ειναι δημοσιος υπαλληλος. αγαπαει αυτο που κανει και βοηθαει απιστευτα τα παιδακια που προερχονται απο ξενες χωρες. οσον αφορα την ποιοτητα του μαθηματος εχω και εγω τους ενδοιασμους μου, ομως γνωριζω φροντιστηριο με μεγαλο ονομα και κοντα στη περιοχη μου οπου μονο μαθημα δε γινεται. απο την αλλη τα παιδια στην ταξη δεν υπερβαινουν τα 16 οποτε ειναι περιπου ιδιες οι συνθηκες με το φροντιστηριο.

το θεμα ειναι οτι το παιδι οπως το βλεπω εγω ειναι πολυ αγχωμενο και δεν το συζηταει για φροντιστηριακα μαθηματα. για αυτον το λογο το σκεφτομαι να το κανω απο Σεπτεμβρη αυτο που θετω προς συζητηση.

lRR9p3.png

Η δική μου η εκτίμηση είναι ότι όταν ξεκινάς πολύ μικρό ένα παιδί στην ξένη γλώσσα, το φροντιστήριο "τραβάει" τα απαιτούμενα χρόνια ενασχόλησης με σκοπό πάντα το κέρδος.

Θυμάμαι όταν πήγα εγώ αγγλικά, είχα ξεκινήσει στην 3η δημοτικού και πήρα το lower στην Γ' γυμνασίου με την τελευταία τάξη να την κάνω σε καλοκαιρινά μαθήματα (διαφορετικά θα έδινα lower στην Α' Λυκείου).

Οκτώ δηλαδή χρόνια παρακολούθησης για να δώσεις για το lower! Αντίθετα για μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους υπάρχουν προγράμματα όπου μπορείς να δώσεις για το lower μετά από 2 ή 3 χρόνια παρακολούθησης για οποιαδήποτε γλώσσα.

Καθε δίπλωμα πιστοποίησης της ξένης γλώσσας δίνεται από ανεξάρτητους φορείς που δεν έχουν καμία σχέση με τα φροντιστήρια. Κανένας από τους φορείς αυτούς δεν έχει άποψη για τα χρόνια παρακολούθησης ή το πρόγραμμα σπουδών αλλά πιστοποιεί το αποτέλεσμα.

Εφόσον το παιδί σου έχει ήδη μια πολύ καλή επαφή με τα αγγλικά, ακόμα και αν σταματήσει τώρα, ακόμα και αν δεν γίνεται καλή δουλειά στο σχολείο, είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αν αποφασίσει π.χ. στην Β' Γυμνασίου να δώσει για το lower θα είναι μια χαρά να ξεκινήσει και τότε ξανά και με ένα - δύο χρόνια προετοιμασίας, να το πάρει.:wink:

αυτο ακριβως!!!!!!

lRR9p3.png

στο σχολειο η δασκαλα των αγγλικων δεν ειναι δημοσιος υπαλληλος. .

Χμ.... επειδή έχω τις εμμονές μου και χωρίς παρεξήγηση, διορθώνω. Η δασκάλα ΕΙΝΑΙ δημόσιος υπάλληλος και τιμά τη θέση της, κάνοντας τη δουλειά της όπως πρέπει.....;);)

Συμφωνώ τόσο μα τόσο μα τόσο πολύ με αυτό το τελευταίο...

Όσο για το τι κάναμε εμείς όταν ήμασταν παιδιά: στα σίγουρα δεν καθόμασταν τόσες ώρες στο σχολείο από μικρή ηλικία και στα σίγουρα δεν είχαμε να παλέψουμε την ύλη που έχουν τα παιδιά τώρα.

Από την άλλη αν η μικρή κάνει τα ίδια επί δύο δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πιέζεται και να μην τσινάει όταν μάλιστα δεν εισπράττει και αναγνώριση.

FLcUp3.png0BQfp3.png

σορρυ για το "δημοσιος υπαλληλος", δεν ειχα σκοπο να θιξω καμια κοινωνικη ομαδα. εξαλλου και ο συζυγος στο δημοσιο ειναι. απλως η δασκαλα ειναι εκπαιδευτικος με κεφαλαια γραμματα. μπηκα και στη σελιδα του Υπουργειου Παιδειας για το Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας και εχει την ιδια διαδικασια με τα υπολοιπα πιστοποιητικα. οποτε την αφηνω προς το παρον με τη ξενη γλωσσα του σχολειου και βλεπουμε.

lRR9p3.png

Να απαντησω και γω σαν καθηγητρια αγγλικων και με βαση την εμπειρια μου. Αν ενα παιδι δεν εχει ασχοληθει με την εκμαθηση μιας δευτερης γλωσσας ειναι πολυ δυσκολο να ξεκινησει και να μαθει οντας μεγαλυτερο. Εχω διδαξει και σε ενηλικες που δεν πηγαιναν φροντιστηριο και δυσκολευτηκαν πολυ. Βεβαια το Lower το πηραν αλλα σε διαβεβαιω οτι αγγλικα δεν 'ξερουν'. Δεν ειναι μονο τα πτυχια πρεπει να εχεις τριβη με τη γλωσσα αν θελεις να εχεις fluency. Kαι για να το πετυχεις αυτο πρεπει να εχεις επαφη απο μικρη ηλικια. Κοριτσια γνωμη μου ειναι τα παιδια να πηγαινουν ειτε φροντιστηριο ειτε ιδιαιτερα. Δεν γινεται να μαθεις αγγλικα και να παρεις πτυχιο μονο με το σχολειο κακα τα ψεμματα.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...