Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

μπορειτε να με βοηθησετε λεγοντας μου σας παρακαλω αν μπορω να ξαναθηλασω εχοντας κοψει το γαλα με χαπια για λογους υγειας υστερα απο 4 μηνες αποκλειστικου θηλασμου ?το εχω κοψει 15 μερες help!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μπορειτε να με βοηθησετε λεγοντας μου σας παρακαλω αν μπορω να ξαναθηλασω εχοντας κοψει το γαλα με χαπια για λογους υγειας υστερα απο 4 μηνες αποκλειστικου θηλασμου ?το εχω κοψει 15 μερες help!

μπορείς να θηλάσεις ξανά, θα πρέπει να κάνεις επαναγαλακτισμό με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν στα πρώτα 3 μηνύματα αυτού του θέματος.

Πρέπει να μεσολαβήσει κάποιο διάστημα από την λήψη των χαπιών μέχρι το μωρό να επιτρέπεται να πιει το γάλα, μέχρι δηλ. ο οργανισμός σου να καθαρίσει από τις ουσίες των χαπιών. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο είναι αυτό το διάστημα, πρέπει να μιλήσεις με κάποια σύμβουλο θηλασμού. Εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22308 υπάρχουν οι σύμβουλοι θηλασμού της LLLI

jv42p3.png

DfUyp2.png

τα fenugreek τα χάπια τα παίρνω 2 εβδομάδες και σταματάω 1?

δουλεύουν χωρις το milk thistle?

τα πήρα ήδη 2 εβδομάδες 3χ1 (έτσι μου πρότεινε η σύμβουλος- να ακολουθήσω τις οδηγίες της συσκευασίας- αλλά εδω διαβάζω άλλα...) :confused:

Επίσης μου είπε ότι με το θήλαστρο θα μου μειωθεί το γάλα... ??? :confused:

Η κάθε σύμβουλος λέει διαφορετικά????? :confused:

Παρακαλώ όποιος μπορεί να μου απαντήσει....

Η μικρή πίνει!!! το πρωί (δε ξέρω πόσο...) :D

έχω μειώσει τα θήλαστρα στα 7

1,5 το βράδυ 5 ξημερωματα - ενδιάμεσα πίνει η μικρή στο στήθος από 10-15 λεπτά σε κάθε μαστό αλλά όχι με συνεχή ροή- 10 το πρωί - πάλι η μικρή για λίγο (βρίσκει λίγο γάλα? + δε πεινάει τόσο? ) - 1 μεσημέρι - λιγο η μικρή - 4 - 7 - 10,5 το βράδυ

Βγάζω συνολικά 140μλ

Κοριτσια γεια σας θηλαζω αποκλειστικα στις 18/1 κλεινουμε 2 μηνες θηλασμου.Δινω ενα γευμα ξενο αν χρειαστει να λειψω καποιες φορες αλλα αυτο μετα τις 40 μερες.Καποιες φορες στην διαρκεια της μερας αισθανομαι σαν να με καρφωνουμε με καρφιτσες στις ρογες μου.Γιατι συμβαινει αυτο?Το ενα γευμα που δινω ξενο θα μειωσει την παραγωγη μου?

Sofuka σ'ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκες με τις ανησυχιες μου. Οριστε λοιπον οι απαντησεις που ζητησες. Η μικρη γεννηθηκε την 39 εβδομαδα με Καισαρικη τομη με επισκληριδιο αναισθησια. Εμφανισε ικτερο από 10,7 μεχρι 11,5. Γεννηθηκε 3290 κιλα και την 4η ημερα που φυγαμε απ΄το μαιευτηριο ηταν 3150. Την 7η ημερα ηταν 3200, την 17η 3400 και την 40η 4100. Τη Δευτερα που γινεται 2 μηνων και θα ξαναπαμε στο γιατρο για να τη ζυγισει. Θηλαζει αποκλειστικα 9-11 φορες τη μερα κι εχει 6-7 βρεγμενες πανες και 2-3 με κακακια. Η μαγια μπυρας που παιρνω ειναι 3x3 χαπια των 300 το 24ωρο απ΄τη στιγμη που ξεκινησα χωρις διακοπες. Η δοσολογια που μου συστηνεις ειναι πολυ μεγαλυτερη. Θα πρεπει να την ακολουθησω ή να συνεχισω αυτο που κανω; Τη λουιζα μου τη συστησε η μαια μου (να ειναι καλα γιατι χαρη σ'αυτη θηλαζω τωρα!) δεν ξερω αν βοηθαει, εγω παντως την παιρνω. Για τους κολικους μπορει να φταιει η μαγια μπυρας; Παντως τα κακακια της ειναι τις περισσοτερες φορες πρασινοπορτοκαλι. Α!ξεχασα να σου πω πως απο την 28η ημερα μεχρι την 35η περασαμε οικογενειακως μαλλον τη νεα γριπη κι ευτυχως η μικρη τη γλιτωσε μονο με μια φαση υπνηλιας την 30η ημερα και 8 ημερες μαραθωνιου θηλασμου στη συνεχεια για να καλυψει τα κενα στο φαγητο και να επαναφερει την παραγωγη στο φυσιολογικο αφου ο οργανισμος μου ειχε εξασθενησει και το γαλα ποιοτικα πρεπει να ειχε πεσει αρκετα. Ελπιζω τα στοιχεια που σου στελνω να σε βοηθησουν να σχηματισεις πληρεστερη εικονα και να μου πεις τι πρεπει να κανω με τη μαγια μπυρας. Ευχαριστω και παλι!

Απ' ότι βλέπω το βάρος σας είναι μια χαρά, το ίδιο και οι πάνες (το λίγο πράσινο ίσως να οφείλεται στην ίωση που περάσατε, παρακολούθησέ το και μας ξαναλές σε λίγες μέρες).

Τώρα κατάλαβα για τη μαγιά, νόμιζα ότι έπαιρνες 9*3=27 ταμπλέτες την ημέρα! Η σωστή δοσολογία είναι αυτή που γράφει η Αγλαΐα στο λινκ που έχω βάλει παραπάνω και πρέπει να μεσολαβεί και διακοπή και να ξαναρχίζει η λήψη μόνο αν χρειάζεται! Όμως πιστεύω πως δεν τη χρειάζεσαι τη μαγιά! Η ανάπτυξη της μικρής είναι μια χαρά!

Για την ποιότητα του γάλακτος μην ανησυχείς! Το γάλα είναι πάντα καλό ποιοτικά και θρεπτικό, αν υπάρχει έλειψη θρεπτικών συστατικών αυτό έχει αντίκτυπο μόνο στη μαμά και όχι στο γάλα! Όσο για τους μαραθώνιους θηλασμούς, όταν η μαμά είναι άρρωστη υπάρχει κι άλλος λόγος... είναι ο καλύτερος τρόπος για να παίρνει το μωρό περισσότερα αντισώματα που παράγει η μαμά εκείνη την περίοδο για τη συγκεκριμένη ίωση (γι' αυτό η μικρούλα σου την πέρασε τόσο ελαφρά την ίωση!)

Συνεχίστε έτσι, άσε το μωρό να σε καθοδηγήσει σε σχέση με τη συχνότητα και τη διάρκεια των θηλασμών! Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Sofuka,πως γίνεται να θηλάζεις ξαπλωμένη;Δεν μπορώ να το καταφέρω!Τις άπειρες ώρες που η μικρή θηλάζει και κοιμάται πάνω μου κάθομαι κι εγώ και ξαγρυπνώ!

Να συμπληρώσω σ' αυτά που είπανε τα κορίτσια για την ξαπλωτή θέση ότι είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στα μικρά μωράκια που δεν έχουνε τον έλεγχο του κορμού τους και δεν μπορούν να στρίψουν, να τα τοποθετούμε στο πλάι, με την κοιλιά στραμμένη προς την κοιλιά της μαμάς, δηλ. παράλληλα προς τη μαμά με το κεφάλι, τον ώμο και το ισχίο τους να σχηματίζουν ευθεία, ώστε να μη γυρνάνε το κεφάλι για να πιουν και το σώμα να μην είναι ανάσκελα!

Μια πετσετούλα τυλιγμένη ρολό ή ένα μαξιλάρι στην πλάτη του μωρού, το βοηθά να μη χαλάση τη θέση του!

Εδώ είναι και οι οδηγίες της Αγλαΐας:

Προφανώς δεν έχεις βρει την κατάλληλη ξαπλωτή στάση. Διάβασε προσεκτικά:

-Χρειάζεσαι 3-4 μαξιλάρια ύπνου

-Ξαπλώνεις στο πλάι και το κεφάλι το έχεις σε ένα ψηλό ή δύο χαμηλά μαξιλάρια.

-Ο ώμος είναι στο στρώμα, δεν ακουμπά στο μαξιλάρι.

-Το χέρι που είναι προς το στρώμα, μπορεί να μπει κάτω από το μαξιλάρι (ακόμη και αν δεν σε βολεύει να το έχεις εκεί, θα πρέπει να μπορείς να το βάλεις, έτσι καταλαβαίνεις ότι έχει σωστή θέση το κεφάλι, ο λαιμός και ο ώμος)

-Ισορροπείς (σαν μπαλαρίνα :-D ) έτσι ώστε η θηλή από το στήθος που βρίσκεται χαμηλά να είναι μόλις 2 εκατοστά πάνω από το στρώμα.

-Παίρνεις στο επάνω χέρι ένα μαξιλάρι, κάνεις λίγο μπροστά (η θηλή θα ακουμπήσει στο στρώμα) και βάζεις το μαξιλάρι κατά μήκος της πλάτης έτσι ώστε να στηρίζεται καλά η μέση και η λεκάνη. Κάνεις πάλι πίσω να πάρει σωστή θέση η θηλή. Θα πρέπει να νιώθεις σαν πασάς και όχι σαν μπαλαρίνα που ισορροπεί.

-Βάζεις ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα. Αυτό θα ανεβάσει το επάνω γόνατο και θα φέρει σε ευθεία τα πόδια με τη λεκάνη, δεν θα τραβάει το επάνω πόδι τη μέση και να μπορείς πραγματικά να ξεκουραστείς.

Με δυο τρεις πρόβες άνευ μωρού θα τον πάρεις τον αέρα και θα κοιμάσαι μια χαρά.:wink:

HXuSp2.pngaS46p2.png

τα fenugreek τα χάπια τα παίρνω 2 εβδομάδες και σταματάω 1?

δουλεύουν χωρις το milk thistle?

τα πήρα ήδη 2 εβδομάδες 3χ1 (έτσι μου πρότεινε η σύμβουλος- να ακολουθήσω τις οδηγίες της συσκευασίας- αλλά εδω διαβάζω άλλα...) :confused:

Επίσης μου είπε ότι με το θήλαστρο θα μου μειωθεί το γάλα... ??? :confused:

Η κάθε σύμβουλος λέει διαφορετικά????? :confused:

Παρακαλώ όποιος μπορεί να μου απαντήσει....

Η μικρή πίνει!!! το πρωί (δε ξέρω πόσο...) :D

έχω μειώσει τα θήλαστρα στα 7

1,5 το βράδυ 5 ξημερωματα - ενδιάμεσα πίνει η μικρή στο στήθος από 10-15 λεπτά σε κάθε μαστό αλλά όχι με συνεχή ροή- 10 το πρωί - πάλι η μικρή για λίγο (βρίσκει λίγο γάλα? + δε πεινάει τόσο? ) - 1 μεσημέρι - λιγο η μικρή - 4 - 7 - 10,5 το βράδυ

Βγάζω συνολικά 140μλ

Για το fenugreek δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31133

επειδή δεν έχω κάποια ιδιότητα σχετική με τον θηλασμό περαν αυτής που μου επιτρέπει η μητρότητα, η πείρα και τα λίγα που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής θα σου έλεγα να ακολουθήσεις τη δοσολογία που αναφέρεται στο post που σου έβαλα. Στην αρχή και εμένα μου φάνηκαν πολλά τα χάπια αλλά μετά είπα πως αφού τα πείρα που τα πείρα ο μόνος τρόπος να είμαι σίγουρη ότι θα έχουν αποτέλεσμα ή μη είναι να τα πάρω σε ποσότητες που αναφέρονται. Η δοσολογία που αναφέρεται στο κουτί αφορά άλλα πράγματα και όπως θα είδες δεν γράφει πουθενά ότι βοηθούν την γαλουχία.

Όσο για το θήλαστρο... μπορεί να προκαλέσει μείωση παραγωγής όταν αντικαθιστούμε θηλασμούς με αντλήσεις, όταν δηλ υπάρχει αρκετή παραγωγή(που σημαίνει ότι το παιδί θηλάζει ικανοποιητικά με αποτέλεσμα το στήθος να παίρνει επαρκές ερέθισμα και συνεπώς να παράγει αρκετό γάλα). Στην περίπτωση σου δεν υπήρχε παραγωγή. Δεν ξέρω σε ποια φάση στο είπε αυτό η σύμβουλος. Ξεκίνησες να αντλείς από το 0 σχεδόν και έφθασες σιγά σιγά 140ml άρα δεν υπάρχει μείωση μόνο αύξηση...Εξάλλου πως αλλιώς θα μπορούσες να δώσεις το απαραίτητο ερέθισμα στο στήθος για να παράγει γάλα στην παρούσα φάση. :confused:Όσο θα αυξάνεται η ποσότητα γάλακτος που αντλείς τόσο θα μπορείς να αφήνεις το μωρό περισσότερο στο στήθος και σταδιακά να μειώνεις τις αντλήσεις αντικαθιστώντας τις με θηλασμούς που σίγουρα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για αύξηση παραγωγής... αλλά όχι τώρα κάνε λίγο υπομονή ακόμα να αυξηθούν και άλλο τα ml.

Πόσο ξένο γάλα συνολικά δίνεις?

Μπορώ να σου πω ότι εγώ τα κατάφερα όπως και αρκετές άλλες.... είναι κάτι εφικτό και αξίζει να το παλέψεις. Ξεκίνα τις αντλήσεις γρήγορα γιατί όσο περνάει ο καιρός η προσπάθεια θα απαιτεί περισσότερο κόπο. Καλή επιτυχία σου εύχομαι:D

πίνει 5 γεύματα των 120μλ

το πρώτο είχε φτάσει να πίνει 180μλ αλλά μετά τον πρωινό θηλασμό έχει μειώσει το ξένο... (ή έτσι θέλω να πιστεύω για να παίρνω δύναμη...)

Sofuka,σ'ευχαριστω πολυ!Δεν ξερεις ποσο κουραγιο μου δινεις... Ομως απ'το Σαββατο εχουμε αλλο προβλημα. Ενω τρωει κανονικα κι εχει 7-8 πανες βρεγμενες, εχει κανει μονο 2 φορες κακακια (κι αυτα πρασινα!) μια το Σαββατο το πρωι και μια σημερα (Δευτερα). Τι μπορει να συμβαινει; Και κατι αλλο προσπαθησα να θηλασω ξαπλωμενη το βραδυ κι οντως ειναι ξεκουραστα, ομως αρχισαν να πονανε οι θηλες μου. Φοβαμαι να συνεχισω μηπως τις τραυματισει ξανα οπως ειχε κανει στις αρχες. Υπαρχει τετοιος κινδυνος;

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Διαφημίσεις

(ή έτσι θέλω να πιστεύω για να παίρνω δύναμη...)

:lol::lol::lol:

Λές να φτάσατε σε τέτοιο επίπεδο επικοινωνίας ώστε να μειώνει τα ml για να σε στηρίξει ψυχολογικά....??? Δεν νομίζω όλο και κάτι θα παίρνει από σένα ... κράτα το πρόγραμμα σου ως έχει για μια εβδομάδα και πάρε τα χάπια σε σωστή δοσολογία με βάση το ποστ που σου έβαλα. Αν δεις σημαντική αύξηση στα ml που αντλείς (π.χ 200-250ml)βάζεις το μωρό περισσότερο στο στήθος (μπορείς να κάνεις εναλλαγές δηλ. δίνεις δεξί τελειώνει προσφέρεις αριστερό και ξανά δεξί) και μετά το συμπλήρωμα. Μας κρατάς ενήμερους και τα ξαναβλέπουμε. Πάντως είναι πολύ σημαντικό που το μωρό σου συνεργάζεται και εγώ ήμουν τυχερή σε αυτό το θέμα και νομίζω ότι και αυτό συνέβαλε καθοριστικά στην επαναφορά γαλουχίας.

Αγλαϊα καλημέρα!!

Ήθελα να σε ρωτήσω για τον επαναγαλακτισμό...

Τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό έδινα στη μικρή μου ξένο γάλα και έβγαζα και το δικό μου με θήλαστρο,γιατί οι θηλές μου είχαν γίνει πολύ χάλια και πονούσα.

Τώρα θέλω να της κόψω το ξένο και να πίνει μόνο το δικό μου.

Ενώ έχω γάλα,το μωρό δε χορταίνει και περνάμε ώρες ολόκληρες στο στήθος...

Πώς μπορώ να αυξήσω την παραγωγή?

Περνάει τουλάχιστον 7 ώρες τη μέρα θηλάζοντας και χωρίς να μεσολαβούν διαστήματα μεγαλύτερα από 3-3,5 ώρες,ακόμα και τη νύχτα.Είναι απαραίτητο να κάνω τις αντλήσεις??

Καλησπέρα σε όλους τους νέους και αγχωμένους γονείς. Έχω ένα

κοριτσάκι ηλικίας 2 μηνών και 5 ημερών περίπου. Γέννησα κάπως πρόωρα

(στις 36 εβδομάδες ακριβώς) και η μικρή μας ζύγιζε 2650. Ξεκίνησα

να την θηλάζω 2 ημέρες μετά την γέννα περίπου. Ενώ νόμιζα οτι όλα

πάνε μια χαρά (είχε αρκετές βρεγμένες πάνες κατά την διάρκεια της

ημέρας και αρκετά κακάκια), όταν κλείσαμε μήνα και την είδε ο

παιδίατρος μας είπε οτι το παιδί είχε πάρει τα μέγιστα σε περίμετρο

κεφαλιού και ύψους (από 50 σε 54 πόντους και από 32 σε 34,5

περίμετρο κεφαλής), το βάρος του είχε αυξηθεί μόνο κατά 420 γρ. Μου

είπε να την κρατάω στο στήθος μόνο 5΄( γιατί ότι είναι να παρει το παιδί το παίρνει σε 5' έτσι το δικαιολόγησε) και να δίνω αρκετό

συμπλήρωμα. όσον αφορά την πρώτη οδηγία, φυσικά και δεν την

εφήρμοσα άρχισα όμως από το άγχος μου να δίνω λίγο ξένο γάλα πήρα

θήλαστρο και ζυγαριά και από εκεί άρχισαν και οι δυσκολίες . Είχα

άγχος αν έχω αρκετό γάλα, άγχος γιατί δεν ήθελα με τίποτα να δίνω

ξένο γάλα (σε σημείο που ο άνδρας μου έλεγε πως αντιδρώ λες και

δίνω στο παιδί δηλητήριο, φανταστείτε), άγχος γενικά για όλα. Για

τα γεύματα, την ποσότητα του δικού μου γάλακτος, για το βάρος, για

πολύ, περίπου 30 με 60 ανα μέρα ή ανα 2 ημέρες.Το θήλαστρο (το

χρησιμοποιούσα κάθε 2 ημέρες περίπου για να ελέγχω την ποσότητα του

δικού μου γάλακτος) πότε έβγαζε μεγάλη ποσότητα (130) και πότε

μικρότερη (50)(εκεί να δείτε στεναχώρια). Στην εξέταση του 2ου μήνα

διαπιστώθηκε οτι η μικρή μας πήρε πάλι τα μέγιστα σε ύψος και

περίμετρο κεφαλιού και το βάρος της αυξηθηκε κατα 1.300 περίπου. Ο

παιδίατρος δεν πίστευε οτι αυτό έγινε με τον θηλασμό και με το

ελάχιστο ξένο γάλα. Παρόλα αυτά μου είπε να συνεχίσω έτσι και να

δίνω συμπλήρωμα όταν χρειάζεται , γενικώς και αορίστως. Την

τελευταία εβδομάδα περίπου η μικρή έχει αρχίσει σε αρκετά γεύματα

να έχει την εξής συμπεριφορά : μόλις πάρει το πρώτο και "εύκολο"

γάλα, μετά θυμώνει χτυπιέται γκρινιάζει βάζει και βγάζει την θηλή

μέσα στο στοματάκι της και δείχνει οτι ενώ θέλει να φάει, δεν

υπάρχει γάλα. Εγώ όμως πιέζοντας τις θηλές βλέπω οτι βγαίνουν

σταγόνες και τα γνωστά συντριβανάκια γάλακτος. Αρα τι συμβαίνει?

Προσπαθώ πολύ και την πιέζω (την σηκώνω να ξεκουραστεί, να ρευτεί,

την κάνω καμια΄βόλτα) αλλά το αποτελεσμα είναι το παιδί μου να κλαίει και να παραπονιέται (σημειωτέον οτι δεν είναι ούτε νευρικό

ούτε γκρινιάρικο παιδακι γενικότερα). Φυσικά αυτό που ακολουθεί

είναι να αναγκάζομαι να της δίνω συμπλήρωμα (περίπου 50μλ) κάτι που

με κάνει χάλια ψυχολογικά γιατί θεωρώ οτι έχω αποτύχει και οτι κάτι

έχω κάνει λάθος. Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ γιατί αυτή

συμπεριφορά της μικρής?τι μπορεί να συμβαίνει?έχω σκεφτεί μήπως δεν

θέλει να ζορίζεται γιαυτό και αντιδρά έτσι. Υπάρχει πιθανότητα να

καταφέρω να μην της δίνω με κα΄ποιο τρόπο ξένο γάλα και ποιός είναι

αυτός? η μήπως είναι αργά? Στεναχωριέμαι περισσότερο γιατι πήρε

υπερβολικά πολύ βάρος τον 2ο μήνα και φοβάμαι οτι, αν συνεχίσει

έτσι (παίρνοντας και συμπληρώματα) θα γίνει φουσκίτσα (έχω και ένα κόλλημα με το βάρος γενικότερα να πω και την αλήθεια). Τι μπορώ να κάνω από εδω καισ το εξης? Είναι να πάω και στην δουλειά σε 1 μήνα και φοβάμαι οτι τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πραγματα.Μπορείτε να με βοηθήσετε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ευστρατία είσαι πολύ αγχωμένη, φαίνεται από το μήνυμα σου!

Αρχικά θέλω να σου πω ότι σίγουρα υπάρχει λύση. Επίσης κοντά σας, στην Ξάνθη, υπάρχει γιατρός πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού την οποία σου προτείνω να επισκεφτείς, λέγεται Μιλένα Ρούζκοβα http://www.thilasmos.net/brc.html

Πριν σου πούμε εμείς ιδέες, απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

jv42p3.png

DfUyp2.png

Μια χαρα στα λεει η Palladin, απάντησε στις ερωτήσεις και τα ξαναλέμε.

Απλά να προσθέσω κατι, μιας και η περίπτωσή σου μου θύμησε τα δικά μας, όταν ο μπέμπης μου ήταν 2 μηνών και για κανα δυο εβδομάδες είχε την ίδια συμπεριφορά, ενώ τον έβαζα στο στήθος, έδειχνε να τρώει, σταμάταγε, έκλαιγε χωρίς λογο, έδειχνε εκνευρισμένος... και είχα κι εγώ τις ίδιες ανησυχίες, μπας και δε φτάνει το γάλα μου κλπ κλπ, να φανταστεις έφτιαχνα γάλα σκόνη απ' την απελπισία μου, ένα μπουκάλι φουλ γεμάτο 200ml και το άφηνα να κρυώσει. Μέχρι να κρυώσει τον έπιανα παλι τον μικρό, μια στο ένα στηθος, μια στο άλλο, αντε πάλι απ' την άλλη, άντε πάμε και καμιά βολτίτσα να ηρεμήσει, να πουμε και κανένα τραγουδάκι, τελικά μην πολυλογώ το γάλα κατέληγε στον νιπτήρα, έτσι πήγε ένα ολόκληρο κουτί! Τελικά εδώ διάβασα ότι απλά περνάγαμε άλμα ανάπτυξης και δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο. Αφού το μωρό σου πήρε καταπληκτικό βάρος τον προηγούμενο μήνα, δεν πιστεύω να τίθεται θέμα παραγωγής. Και σίγουρα τα 50μλ είναι πολύ λίγα για να πουμε ότι το μωρό χορταίνει με αυτά.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Μόλις πρίν από λίγο είχαμε ξανά τα ίδια ξεκινήσαμε τάισμα και μετά από 15 λεπτά περίπου άρχισε η ίδια συμπεριφορά : η μικρή άρχισε να με τραβάει, να γρατζουνάει έπαιρνε και άφηνε το στήθος και έκλαιγε πολύ. Αναγκάστηκα να την ξεγελάσω με λίγο τσάι, την ξαναέβαλα στο στήθος και πάλι τα ίδια. Μετά από λίγη ώρα σαν να ηρέμησε και την ανέλαβε ο άνδρας μου γιατί εγώ έγινα χάλια. Σήμερα είμαι περισσότερο αγχωμένη γιατί ήδη έχει πάρει μέχρι στιγμής από το πρωί 80 ml (σε 2 γεύματα 30 το πρωί και 50 το μεσημέρι) και σίγουρα θα χρειαστεί και άλλο το βράδυ έτσι όπως πάει. Από την προηγούμενη εβδομάδα παίρνει καθημερινά 60 μλ. Τις τελευταίες 2 ημέρες παίρνει γύρω στα 100ml συνολικά.(50 και 50 σε 2 γεύματα από 6-7 περίπου που κάνουμε καθημερινά). Το θήλαστρο που χρησιμοποιώ είναι το χειροκίνητο της medela,έχω διαπιστώσει όμως πως δεν βγάζει όλο το γάλα. Βασικά, το χρησιμοποιώ για να τσεκάρω την παραγωγή και μόνο, πότε το πρωί πότε το μεσημέρι και πότε το βράδυ. Σε όλες τις φάσεις έχω διαπιστώσει μεγάλες αποκλίσεις στην παραγωγή γιαυτό και σταμάτησα να το χρησιμοποιώ συχνά. Η μικρή μας γεννήθηκε 2650 και στο πρώτο ζύγισμα ήταν 3060. Στον δεύτερο μήνα (την προηγούμενη τρίτη) ζύγιζε 4400, το ύψος της από 54 σε 58 πόντους και η περίμετρος κεφαλιού από 34 σε 37,5. Κενώσεις κάνει κατά μέσο όρο 3-4 την ημέρα ενώ σχδόν κάθε φορά που την αλλάζω η πάνα της είναι βρεγμένη. Ξέρω οτι θα μου πείτε πως όλα είναι μια χαρά, όμως εγώ επειδή δεν έχω πετύχει τον αποκλειστικό θηλασμο και δίνω συμπλήρωμα το οποίο τις τελευταίες μέρες αυξάνεται θεωρώ πως έχω αποτύχει και οτι σίγουρα κάνω κάτι λάθος, επίσης νομίζω οτι το παιδί μου τις περισσότερες φορές μετά από κάθε γεύμα ψιλοπεινάει ακόμα. Αφήστε που φοβάμαι οτι σταδιακά αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το δικό μου γάλα. Δεν ξέρω αν οι πληροφορίες που σας δίνω ειναι επαρκείς για να μου δώσετε κάποια συμβουλή ή ιδέα. Στην ξάνθη στην σύμβουλο θηλασμού θα ήθελα να πάω όμως πρακτικά είναι δύσκολο λογω της μικρής. Γίνεται να απευθυνθώ μέσω τηλεφώνου?

Ευστρατία, πάρε καταρχήν τηλέφωνο και αν χρειαστεί να σε δεί φυσικά και θα σε δει μαζί με τη μικρή, δεν χρειάζεται να την αφήσεις κάπου για να πας!

Τώρα, για το θήλαστρο, κανένα θήλαστρο δεν μπορεί να δείξει πόσο γάλα έχεις! Μόνο πόσο γάλα παράγεις με το συγκεκριμένο θήλαστρο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή!

Ειδικά το χειροκίνητο θήλαστρο δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό! Η πιο αξιόπιστες ενδείξεις για το πόσο γάλα έχεις είναι οι πάνες και το βάρος του μωρού!

Φυσικά και μπορείς να κόψεις εντελώς το συμπλήρωμα! Θα μειώνεις λίγο λίγο σε κάθε γεύμα, 30-40 ml και θα προχωράς σε νέα μείωση σε μερικές μέρες. Αν δίνεις μόνο λίγες φορές τη μέρα λίγα μλ, τότε να προχωρήσεις καταργώντας το συμπλήρωμα σε ένα γεύμα και μετά λίγες μέρες να καταργήσεις και άλλο κ.ο.κ. Δες κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

στα πρώτα ποστ, θα σε βοηθήσουν πολύ στη διαδικασία!

Τώρα για τη συμπεριφορά του μωρού, είναι πολύ συνηθισμένη σε αρκετά μωρά σ' αυτή την ηλικία, μπορεί να είναι ενόχληση από το στομάχι του και να θέλει ρέψιμο, μπορεί να είναι υπερευαισθησία και κούραση που βγαίνει μ' αυτή την αντίδραση, μπορεί να είναι και σύγχιση θηλής από το μπιμπερό (εδώ θα βόλευε όταν είναι εφικτό να μη δίνεις εσύ μπιμπερό, αλλά κάποιος τρίτος, ώστε το μωρό να ξέρει ότι η μαμά μόνο θηλάζει). Ο τρόπος που περιγράφει η ζουζουνέλ ότι το αντιμετώπισε είναι συνήθως αυτό που χρειάζεται να γίνει, δηλ. προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε κάπως να ανακουφίσουμε το μωρό και ξαναδοκιμάζουμε σε λίγο να το ξαναβάλουμε στο στήθος. (Δεν χρειάζεται βέβαια να φτιάχνουμε το συμπλήρωμα να κρυώνει στο νεροχύτη :lol::lol::lol:)

Επίσης, μην αγχωθείς αν τον επόμενο μήνα πάρει λιγότερο βάρος! Πήρε πάρα πολύ τώρα και είναι λογικό να φρενάρει, τα μωρά που θηλάζουν συχνά δεν παίρνουν βάρος σταθερά, αλλά έχουν διακυμάνσεις από μήνα σε μήνα, γι' αυτό κοιτάμε τον μέσο όρο!:wink:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σευχαριστώ πολύ sofuka. Θα προσπαθήσω αρχικά όπως περιγράφει η zouzounel. Απλά είναι απίστευτα εξοντωτικό την μια μέρα έτσι, την άλλη αλλιώς, εννοώ την μια μέρα έχω γάλα και τρέχει το στήθος λερώνονται τα ρούχα, και την άλλη μου φαίνεται άδειο και ακολουθεί η συμπεριφορά του παιδιού που περιέγραψα παραπάνω. Σκέφτομαι τελικά οτι ο παιδίατρος μου έκανε μεγάλη ζημιά. όταν ήρθε τον πρώτο μήνα ήμουν λίγο πρίν την εδραίωση γαλουχίας, ούτε άγχος είχα΄ούτε τίποτα. Μετά από τις συμβουλές του έγινε η ζημιά και αγχώθηκα. Είναι και το κοριτσάκι μας πρόωρο και ζορίστηκα πολύ πρίν την γέννα (παρά τρίχα να γεννήσω στην 33η εβδομάδα λόγω συσπάσεων και έκατσα ένα μήνα στο κρεβάτι με συσπάσεις, πόνους, δυσπεψία, καούρες φαρμακευτικές αγωγές κλπ). Τελικά με το που μπήκα στην 36η εβδομάδα μου την πήραν με καισαρική. Λόγω ταλαιπωρίας κανένας από τους δικούς μου ανθρώπους δεν πίστευε οτι θα ειχα την υπομονή να δοκιμάσω τον θηλασμό (ήμουν επιφυλακτική πρίν γεννήσω) κι όμως... Ξεκίνησα με το σκεπτικό ότι θα είναι το καλύτερο για το παιδί και στην πορεία διαπίστωσα πόσο όμορφα συναισθήματα προκαλέι και αξίζει όλη αυτή την προσπάθεια. Μ ε την ευκαιρία να ρωτήσω και κάτι ακόμα:τελικά πρέπει να ξυπΝάμε τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία για να μην χάνουν γεύματα και να εξασφαλίζεατι η παραγωγή γάλακτος ή όχι? για παράδειγμα, όταν παρέρχεται το διάστημα των 3 με 4 ωρών όσες φορές προσπάθησα να ξυπνήσω την μικρή μας για να μην χάσει γεύμα δεν το κατάφερα. Αντιθέτως, μετά το παιδί είχε απίστευτη υπερένταση. Αφήστε που"χείλη ερμητικά κλειστά", δεν άνοιγε με τίποτα το στόμα της . Ρωτάω γιατί ο παιδίατρος μας είπε να μην την ξυπνάω ακόμα και αν έχουν παρέλθει και 5 και 6 ώρες ενω οι μαίες στην κλινική μου ανέφεραν ως μάξιμουμ τις 3,5 ώρες.

Γενικά τα μωρά σταματάμε να τα ξυπνάμε όταν βεβαιωθούμε ότι παίρνουν ικανοποιητικό βάρος και ότι δεν είναι ληθαργικά, ώστε να πεινάνε αλλά να μην μπορούν να ξυπνήσουν. Λογικά εσύ δεν χρειάζεται να την ξυπνάς.

Στην σύμβουλο εννοείται θα πας μαζί με την μικρή, για να δει και πώς θηλάζει κλπ.

Όταν η μικρή αφήσει το στήθος και αρχίσει την γκρίνια, της προσφέρεις το άλλο στήθος; Γιατί ακόμα κι αν το στήθος που έτρωγε δεν έχει πολύ γάλα, στο άλλο σίγουρα έχει

Πάντως τέτοια συμπεριφορά είχε για ένα διάστημα και η κόρη μου, ποτέ δεν κατάλαβα τι έφταιγε. Κάποια στιγμή σταμάτησε. Πιθανότατα να είναι άλμα ανάπτυξης που είπε και η zouzounel (συγχαρητήρια για τη νέα εγκυμοσύνη!!!)

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ευστρατία, το συμπλήρωμα που δίνεις δεν είναι πολύ! Τα 100 μλ την ημέρα μπορείς εύκολα να τα κόψεις! Απλά μη μεταφράζεις τη συμπεριφορά αυτή του μωρού σου σαν σημάδι ότι δεν έχεις γάλα! Είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά που έχουν όλα τα μωρά και θέλει υπομονή και μόνο υπομονή! Είναι πολύ σπάνια τα μωρά που θηλάζουν απερίσπαστα, τελειώνουν το γεύμα σε μισή ώρα, κοιμούνται άλλες τρεις και ξαναξυπνάνε όλο χαμόγελα για να φάνε πάλι! Τα περισσότερα κάνουν όπως και το δικό σου και οι περισσότερες μαμάδες που έχουν μωρά τέτοιας ηλικίας είναι αγχωμένες μήπως κάτι δεν κάνουν σωστά!

Εφόσον οι πάνες και το βάρος σας είναι καλά και το μωρό κάνει αρκετά γεύματα, πιστεύω πως δεν χρειάζεται να την ξυπνάς, ειδικά τη νύχτα, οι 3 ώρες που έλεγαν στην κλινική είναι για τα νεογέννητα, το δικό σου είναι μεγαλύτερο! Μειώνοντας το συμπλήρωμα, είναι πιθανό να προσθέσει κι άλλο γεύμα ή γεύματα.

Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα να μειώνεις το συμπλήρωμα, αποσύνδεσε στο μυαλό σου αυτή τη συμπεριφορά του μωρού με ανάγκη για συμπλήρωμα και όλα θα πάνε καλά! Εδώ είμαστε να συζητάμε ό,τι σε απασχολεί!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Eυστρατία πρόσεχε, κάνεις ένα πολύ σημαντικό λάθος (που όλες μας το κάναμε στην αρχή, αυτό είναι αλήθεια). Το στήθος δε γεμίζει με γάλα σαν την ουροδόχο κύστη. Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό. Οσο περνάει ο καιρός θα το διαπιστώνεις αυτό, γιατί το στήθος σου θα σταματήσει να είναι πρησμένο και να τρέχει όλη την ώρα, ο οργανισμός σου θα καταλάβει πόσο γάλα χρειάζεται να παράγει και θα νιώθεις το στήθος μαλακό, αυτό είναι φυσιολογικό. Αν όμως δίνεις συμπλήρωμα, ο οργανισμός θα νομίζει ότι πρέπει να παράγει λιγότερο, το μωρό θα παίρνει απ' το μπουκάλι το επιπλέον γάλα και όσο οι ανάγκες του θα αυξάνονται, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για σένα να παράγεις το γάλα που απαιτείται, έτσι θα το χάσεις το παιχνίδι και είναι κρίμα γιατί τα πας μια χαρά. Διάβασε όσο μπορείς εδώ στο φορουμ την ενότητα του θηλασμού, θα σε βοηθήσει πολύ, θα δεις ότι οι προβληματισμοί των άλλων μαμάδων είναι οι ίδιοι με τους δικούς σου και πολλές φορές θα ξέρεις τι προκειται να συναντήσεις ώστε να είσαι προετοιμασμένη. Κι εγώ δεν είχα κανεναν να με βοηθήσει, όλοι μου έλεγαν δωσε συμπλήρωμα, δε χορταίνει το παιδί, ο παιδίατρος έλεγε τα δικά του (άστα να πανε, άσχετοι οι παιδίατροι από θηλασμό, αν τους ακούσεις παει, εχεις αποθηλάσει σίγουρα), απο εδω εμαθα για τον θηλασμο και θηλαζουμε επιτυχως 10 μηνες τωρα...

Για ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Sofuka,σ'ευχαριστω πολυ!Δεν ξερεις ποσο κουραγιο μου δινεις... Ομως απ'το Σαββατο εχουμε αλλο προβλημα. Ενω τρωει κανονικα κι εχει 7-8 πανες βρεγμενες, εχει κανει μονο 2 φορες κακακια (κι αυτα πρασινα!) μια το Σαββατο το πρωι και μια σημερα (Δευτερα). Τι μπορει να συμβαινει; Και κατι αλλο προσπαθησα να θηλασω ξαπλωμενη το βραδυ κι οντως ειναι ξεκουραστα, ομως αρχισαν να πονανε οι θηλες μου. Φοβαμαι να συνεχισω μηπως τις τραυματισει ξανα οπως ειχε κανει στις αρχες. Υπαρχει τετοιος κινδυνος;

Για τη συχνότητα των κενώσεων σ' αυτή την ηλικία μην ανησυχείς, μπορεί να περάσει και εβδομάδα και να μην ενεργηθεί όταν θηλάζει αποκλειστικά! Το πράσινο χρώμα μπορεί να οφείλεται σε ίωση... παρακολούθησέ το μερικές μέρες (έχει και άλλα συμπτώματα, όπως εκκρηκτικές κενώσεις, πόνο κλπ; αν και μ' αυτή τη συχνότητα δεν νομίζω να είναι υπερπαραγωγή...)

Αν οι θηλές πονάνε, αυτό δείχνει ότι το μωρό δεν τοποθετείται σωστά! Να προσέχεις να έχεις το μωρό παράλληλα σ' εσένα, πολύ κοντά σου, στο σωστό ύψος και να είναι στην ευθεία το αυτί του με τον ώμο και το γοφό του, ώστε να μην τραβάει το στήθος σου. Το φέρνεις κοντά σου και σωστά και μετά το βάζεις να πιάσει το στήθος. Θέλει λίγη εξάσκηση!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Πιθανότατα να είναι άλμα ανάπτυξης που είπε και η zouzounel (συγχαρητήρια για τη νέα εγκυμοσύνη!!!)

Ευχαριστω πολυ κοριτσακι!

Και σε σενα ο,τι καλυτερο ευχομαι!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ με ανακουφίζει να γνωρίζω οτι βρίσκονται και άλλες μαμάδες στην δική μου θέση. Γιατί από όλες τις φίλες μου που έχουν γεννήσει και την αδερφή μου που έχει τρία παιδιά καμία δεν αντιμετώπισε κάτι παρόμοιο.Palladin της δίνω και τα δυο στήθη αλλά έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά γιαυτό και στεναχωριέμαι εξ ου και το άγχος για την ΄ποσότητα του γάλακτος. Έπειτα από το επιεισοδιακό μας απόγευμα η μικρή έφαγε ο,τι έφαγε στις 5μιση από μένα και κοιμάται από τις εξίμισι μέχρι τώρα. Τώρα αυτό σημαίνει οτι είναι χορτάτη ή απλά οτι προτιμά την συγκεκριμένη στιγμή να κοιμάται από το να φάει?τόσο μεγάλη αποσταση ανάμεσα στα γεύματα δεν μειώνει την παραγωγή γάλακτος?

Ουπς μόλις τώρα πρόσεξα το μην. της zouzounel.και διαπιστώνω πόσο άσχετη είμαι σε βασκά θέματα θηλασμού. Νόμιζα οτι το γάλα παράγεται από τον οργανισμό στο μεσοδιάστημα των γευμάτων και όχι την στιγμή που θηλάζει το παιδί. Κανένας δεν με είχε ενημερώσει γιαυτό. Πάντως ένα είναι σίγουρο:αν είχα ακούσει τις συμβουλές του παιδιάτρου(που υποτίθεται οτι είναι για να μας υποστηρίζουν και να μας ενημερώνουν) τώρα θα έδινα μόνο μπουκάλι και με συγκεκριμένη μάρκα γάλακτος . Τι να πείς...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...