Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κοριτσια. Ειμαι καινουρια στο θηλασμο και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Γεννησα στις10/11 το 3ο παιδι μου, κοριτσακι-εχω 2 αγορια 3,5 και 1,5 χρονων, αλλα ειναι το 1ο που θηλαζω αποκλειστικα γιατι ειχα πεσει σε ασχετους που καταφερναν να με πεισουν πως δεν εχω γαλα για αποκλειστικο θηλασμο. Τελοσπαντων, τωρα θηλαζω αποκλειστικα τη μικρη μου αλλα εχουμε πολλους κολικους. Μηπως φταιει η μαγια μπυρας και η λουιζα που πινω καθημερινά (υστερα απο υποδειξεις της μαιας μου). Πινω 9 χαπια των 300 μαγια μπυρας καθημερινά απο την 20η ημερα και μετά και 3 φλυτζανια λουίζας. Υπαρχει περιπτωση αυτά να αραιώνουν την πυκνότητα του γάλατος και γιαυτό να μη χορταινει αρκετά η μικρή, γιατι θηλαζει καθε 2 ωρες για 30 λεπτα την ημέρα και καθε 3 ωρες τη νυχτα. Θα αλλαξουν ποτέ αυτά τα ωράρια γιατι με εξαντλουν. Τα αγορια εχουν αρχισει κι αγριευουν, θελουν να τραβήξουν κι αυτά την προσοχη μου με οποιον τροπο μπορουν. Α! και τι γινεται με τους μαραθωνιους θηλασμους; ποτε σταματουν; οταν ξεκινουν θηλαζω καθε μιση ωρα μια ολοκληρη ημερα. αυτο γινεται καθε 10 μερες περιπου. Σας παρακαλω ας με βοηθησει οποια μπορει. Χρειαζομαι τα φωτα σας για να μη με παρει απο κάτω...

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Κοριτσια επανερχομαι...

Εδω και κανα 4ημερο με εξαιρεση μια μερα,ο μπεμπης μου σφιγγοταν ειχε λιγα αερια κι εκλαιγε..Απο οτι καταλαβα δεν εχει δυσκοιλιοτητα αλλα κολικους...Δεν αλλαξα κατι στη διατροφη μου ακομη και γαλα απο την αρχη επινα κατσικισιο και οχι αγελαδινο ωστε να πω οτι ειχε καμια αλεργια..τελος παντων θα κανουμε υπομονη οσπου να στρωσει και να μην ποναει..Γενικα τρωει καλα και τρωει συνεχεια οποτε δεν μπορω να πω ποσα γευματακανει ειναι απο τα μωρακια που ειναι συνεχεια επανω μου...κοιμαται πανω μου κτλ...Εχω εξαντληθει αλλα ακομη τα βγαζω περα πηρα και την πολυτιμη συμβουλη να τον θηλαζω ξαπλωτη και καταφερνουμε να κοιμομαστε και λιγο οταν δεν εχει κολικους...ΕΙχα και υπερπαραγωγη και παλι ακολουθησα τις συμβουλες αποδω και το διορθωσαμε με διαφορες στασεις...

Θελω τωρα ομως να ρωτησω το εξης...

Καπου πιο πισω διαβασα οτι πρεπει μεχρι την 20η ημερα τα μωρακια να εχουν 3-6 κενωσεις την ημερα αν δεν κανω λαθος...Ο δικος μου μετα την 20η αρχισε να τα κανει 2 με 3 φορες την ημερα...Ισως ειμαι υπερβολικη αλλα δεν ξερω ρε κοριτσια αγχωνομαι μηπως και σε συνδυασμο με τους πονους που εχει του συμβαινει τιποτα...

Απο βαρος παει καλα εως τωρα νομιζω...

Να σας γραψω λιγο να δειτε να μου πειτε...

ημ.γεννησης 12/12/09

βαρος 3680

εξοδος 16/12/09

βαρος 3680

26/12/09

βαρος 4180

2/1/10

βαρος 4600

Συγνωμμη αν ρωταω βλακειες αλλα αγχωνομαι βλεποντας αυτα με τους κολικους και την μειωση στα κακακια...στην αρχη εκανε παρα πολλες φορες την ημερα...

Αν μπορει ας με βοηθησει καποια η η Αγλαια!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Καλησπέρα,

Έχω διαβάσει παλιότερα σε αυτη την ενότητα για το πρόβλημα με τα πρασσινα κακα των βρεφών,συγχωρέστε με που ξαναρωτάω μα εψαξα τα ποστ και δεν το βρίσκω.:oops:

Εδω και 6 μέρες χωρίς να εχω αλλαξει κάτι στην διατροφή μου το μωράκι μου παρουσίασε πράσσινες κενώσεις.

Γεννησα 20-10 με φυσιολογικο τοκετο το μωρο ηταν 3600 και σημερα ειναι 6400.

Θηλαζω αποκληστικά απο την πρωτη μερα στο μαιευτηριο.

Κενωσεις έχει 4-6 φορές.

Αν μπορείτε να μου υπενθυμήσετε τι να κάνω η έστω που θα βρω τα ποστ να τα ξαναδιαβάσω.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

οκ...καπου εχει ξαναεχει ειπωθει αλλα δε μπορω να το βρω....

η μικρη εχει χαρακτηρα και οταν θελει να κοιμηθει θελει για 2-3 λεπτα να κανει πιπιλα το στηθος και μετα κοιμαται...η μεγαλη δε μου το εκανε αυτο ( ή τουλαχιστον δε το καταλαβαινα τοτε...)

τι κανω σε αυτη τη περιπτωση???την αφηνω ???

κατσε γιατι τα εγραψα πολυ μπερδεμενα....

εκτος απο το βραυδ που τρωει και κοιμαται κατευθειαν ενοοω..κατα τη διαρκεια της ημερας θελει να πιπιλισει για να κοιμηθει...δε το κανιε παντα αλλα το κανει ομως....επισης το απογευμα παντα μα παντα δε το εχουμε κοψει απο τοτε που γεννηθηκαμε ανα μια ωρα θελει στηθος μια για να φαει μια για πιπιλια με αποτελεσμα μετα να κανει και κανα εμετο και μετα παλι φαι και μετα ρεψιμο και μετα ανησυχια στο τελος φτανουμε απο τις 7-8 το βραδυ μεχρι τις 12 περιπου αυτη η κατασταση χωρις να κοιμηθει καθολου και μετα ξεραινεται για κανα 4μισαωρο τρωει και ξανακοιμαται για αλλες 4 ωρες και μετα απο το πρωι μεχρι το απογευμα τρωει ανα τριωρο περιπου ή δυωρο...το απογευμα παλι τα ιδια ...τι ειναι τουτο παλι???τη λυπαμαι γιατι πχ. τρωει στις 7 μεχρι τις 9 που θα ειναι το υποτιθεμενο επομενο γευμα εχει κατσει στο στηθος αλλες 4-5 φορες μια για πιπιλα για να κοιμηθει μια γιατι κατι την ανησυχει και ετσι ξαναπινει γαλα με αποτελεσμα πολλες φορες να βγαζει λιγο ή να ανεβαινουν γουλιες .να προσπαθει να το χωνεψει και να ψιλογκρινιαζει.....

μπορουμε να κανουμε κατι ή το αφηνουμε ετσι και θα φτιαξει μονο του???

εμενα με ανησυχει οτι το θελει για πιπιλα για να κοιμηθει εκεινες τις ωρες...την βλεπεις οτι νυσταζει και ψαχνεται μονο για αυτο...

καμια συμβουλη???δε θελω να φτασει εξι μηνων και να κοιμαται μονο με το στηθος.....δηλ εαν πρεπει να την αφησω στη γιαγια της με γαλα δικο μου τι θα την κανει???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

κορίτσια πάω να τρελαθώ. Μου ρθε περίοδος. Αυτό σημαίνει τέρμα θηλασμός; Και πανω που νόμιζα ότι όλα πάνε καλά.

όχι βέβαια, μην στεναχωριέσαι!

ο θηλασμός συνεχίζεται κανονικά!

ξέρεις πόσες μαμάδες εδώ μέσα (και εκεί έξω:P) έχουν περίοδο και θηλάζουν;;; πολλές! Απλά ίσως μειωθεί λίγο το γάλα για 2-3 μέρες, αλλά στη συνέχεια θα επανέρθει στα προηγούμενα επίπεδα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλησπέρα,

Έχω ένα μωράκι 3 μηνων και ένα 22 μηνών. Το μικρότερο γεννήθηκε πρόωρα λόγω εκλογών και έμεινε δύο μέρες στα πρόωρα λόγω κάποιων λάθος χειρισμών από μέρος μου το γάλα μου μειώθηκε και του έδινα συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα. Σήμερα έχουμε καταφέρει και θηλάζουμε αποκλειστικά χάρη στις οδηγίες και τις εμπειρίες που διάβασα από σας κορίτσια. Το είπα στην παιδίατρο γιατί αρχικά νόμιζα ότι έχει κάτι και δεν τρώει από το μπιμπερό και μου απάντησε ότι μάλλον χορταίνει από εμένα να μην του δώσω άλλο ξένο γάλα και την άλλη βδομάδα που θα το ζυγίσει θα δούμε από το βάρος του άν χορταίνει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Το πρώτο παιδάκι το είχα θηλάσει έξι μήνες αποκλειστικά και συνέχισα μέχρι ένα χρόνο, και το διέκοψα γιατί ήμουν έγκυος. Περιμένω τη συμπαράστασή σας.

"Στρουμφάκι" είσαι τρέλα!

κασσιανη διαβασα για τον θηλασμο ξαπλωτα αλλα ρε συ το μωρο δεν πρεπει να ρευτει μετα???εμενα σχεδον παντα θελει να ρευεται και αν δεν ρευτει καλα βγαζει γουλιτσες:?

Mε τον ξαπλωτό θηλασμό, η ροή του γάλακτος είναι πιο ήπια και το μωρό καταπίνει λιγότερο αέρα οπότε συνήθως δεν χρειάζεται να ρευτεί! Αν πάλι κάποια φορά χρειάζεται ρέψιμο, θα το καταλάβεις, αφού θα είναι ανήσυχο ή εκεί που θα έχει σταματήσει να θηλάζει και θα κοιμάται, θα ξυπνήσει κλαίγοντας, οπότε τότε το σηκώνεις λίγο να δεις αν θέλει ρέψιμο! Ο σκοπός του ξαπλωτού θηλασμού είναι να κοιμάται η μαμά και το μωρό, όχι να πρέπει να έχει η μαμά το νου της όταν κοιμηθεί το μωρό να το σηκώνει να ρευτεί (και έτσι να υπάρχει και κίνδυνος να το ξυπνήσει!:wink:).

Και πάλι, δοκίμασε να θηλάσεις ξαπλωτή και δες πώς θα ανταποκριθεί το δικό σου μωρό. Αν γκρινιάζει και δείχνει να δυσανασχετεί και να θέλει ρέψιμο, τότε το σηκώνεις να ρευτεί, όμως ακόμα κι έτσι, όση ώρα θηλάζει θα έχεις ρίξει κι εσύ έναν υπνάκο!

Η μικρή μου, παρόλο που είχε ΓΟΠ ελαφριάς μορφής, ποτέ μα ποτέ δεν είχε βγάλει γουλιά τη νύχτα όταν κοιμόμασταν μαζί και τη θήλαζα ξαπλωτή! Μόνο ελάχιστες φορές όταν την κοίμιζα στην κούνια της στις αρχές!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Γεια σας κοριτσια. Ειμαι καινουρια στο θηλασμο και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Γεννησα στις10/11 το 3ο παιδι μου, κοριτσακι-εχω 2 αγορια 3,5 και 1,5 χρονων, αλλα ειναι το 1ο που θηλαζω αποκλειστικα γιατι ειχα πεσει σε ασχετους που καταφερναν να με πεισουν πως δεν εχω γαλα για αποκλειστικο θηλασμο. Τελοσπαντων, τωρα θηλαζω αποκλειστικα τη μικρη μου αλλα εχουμε πολλους κολικους. Μηπως φταιει η μαγια μπυρας και η λουιζα που πινω καθημερινά (υστερα απο υποδειξεις της μαιας μου). Πινω 9 χαπια των 300 μαγια μπυρας καθημερινά απο την 20η ημερα και μετά και 3 φλυτζανια λουίζας. Υπαρχει περιπτωση αυτά να αραιώνουν την πυκνότητα του γάλατος και γιαυτό να μη χορταινει αρκετά η μικρή, γιατι θηλαζει καθε 2 ωρες για 30 λεπτα την ημέρα και καθε 3 ωρες τη νυχτα. Θα αλλαξουν ποτέ αυτά τα ωράρια γιατι με εξαντλουν. Τα αγορια εχουν αρχισει κι αγριευουν, θελουν να τραβήξουν κι αυτά την προσοχη μου με οποιον τροπο μπορουν. Α! και τι γινεται με τους μαραθωνιους θηλασμους; ποτε σταματουν; οταν ξεκινουν θηλαζω καθε μιση ωρα μια ολοκληρη ημερα. αυτο γινεται καθε 10 μερες περιπου. Σας παρακαλω ας με βοηθησει οποια μπορει. Χρειαζομαι τα φωτα σας για να μη με παρει απο κάτω...

Να σου ζήσουν και τα τρία σου παιδάκια!

Καλύτερα να απαντήσεις στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

ώστε να έχουμε κι εμείς πιο πλήρη εικόνα και για την ανάπτυξη του μωρού και να σου απαντήσουμε πιο συγκεκριμένα!

Η σωστή δοσολογία για τη μαγιά μπύρας είναι αυτή:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=509263&postcount=2

Παίρνεις μεγάλη ποσότητα! Τη διακόπτεις μετά από δύο εβδομάδες για μία εβδομάδα;

Ίσως και να μη χρειάζεσαι τη μαγιά, αν η μικρή σου αναπτύσσεται καλά και οι βρεγμένες πάνες της είναι καλές, σημαίνει πως έχεις αρκετό γάλα!

Τη λουΐζα γιατί την παίρνεις; Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με τη δράση της στο θηλασμό... Όποια κοπέλα ξέρει κάτι παραπάνω ας μας πει!

Τα ωράρια που περιγράφεις ότι ακολουθεί η μικρή σου είναι μια χαρά για μωρό αυτής της ηλικίας που θηλάζει αποκλειστικά! Της εξασφαλίζουν αρκετά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα κοιμάται κάπως παραπάνω! Μη συγκρίνεις με τα μεγαλύτερα παιδιά σου, δεν υπάρχει σχέση στον τρόπο που χωνεύεται το μητρικό γάλα με τη φόρμουλα. Η φόρμουλα πέφτει βαριά στο στομάχι των μωρών και γι' αυτό κοιμούνται περισσότερη ώρα, χρειάζονται πολλή ενέργεια για να τη χωνέψουν! Και η μισή ώρα που διαρκούν τα γεύματά σας είναι σούπερ! Τα περισσότερα μωρά αυτής της ηλικίας χρειάζονται γύρω στην ώρα ή και περισσότερο, ή κοιμούναι λίγα λεπτά και ζητάνε πάλι να φάνε κ.ο.κ.

Οι μαραθώνιοι θηλασμοί είναι ο τρόπος που έχει το μωρό σου να αυξήσει την παραγωγή σου σε περιόδους που αναπτύσσεται πιο γρήγορα και χρειάζεται περισσότερο γάλα! Γι' αυτό να ακολουθείς τους ρυθμούς της σ' αυτές τις φάσεις. Σύντομα θα μειωθούν και θα σταματήσουν, εξαρτάται από το μωρό αυτό όμως, δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα γίνει. Σύντομα επίσης το μωρό σου θα τρώει πιο γρήγορα (ήδη τρώει αρκετά γρήγορα, μάλλον θηλάζει αποτελεσματικά, και αυτό λογικά θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο καθώς θα μεγαλώνει!)

Κάνε λίγη υπομονή, την ώρα που θηλάζεις προσπάθησε να απασχολήσεις τους μεγαλύτερους με τραγουδάκια ή λέγοντας ή διαβάζοντάς τους ένα παραμύθι κλπ.

Προσπάθησε να θηλάζεις όποτε μπορείς ξαπλωμένη για να ξεκουράζεσαι. Μ' αυτόν τον τρόπο θα κοιμάσαι και περισσότερο!

Τα δύσκολα θα περάσουν πολύ γρήγορα και θα έρθει η εποχή που θα δεις ότι ο θηλασμός θα σε διευκολύνει πολύ στην ανατροφή και των τριών παιδιών σου!

Γράψε μας περισσότερες λεπτομέρειες απαντώντας στις ερωτήσεις που έβαλα και τα ξαναλέμε!

Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Sofuka,πως γίνεται να θηλάζεις ξαπλωμένη;Δεν μπορώ να το καταφέρω!Τις άπειρες ώρες που η μικρή θηλάζει και κοιμάται πάνω μου κάθομαι κι εγώ και ξαγρυπνώ!

Sofuka,πως γίνεται να θηλάζεις ξαπλωμένη;Δεν μπορώ να το καταφέρω!Τις άπειρες ώρες που η μικρή θηλάζει και κοιμάται πάνω μου κάθομαι κι εγώ και ξαγρυπνώ!

1. ξαπλώνεις στο πλάι, και το μωρό επίσης είναι στο πλάι, με το πρόσωπο προς ... το στήθος σου:P

2. Βάζεις ένα σχετικά ψηλό μαξιλάρι κατω από το κεφάλι σου, κάτω από το οποίο μπορείς να βάζεις το χέρι σου. Ένα μαξιλάρι αναμεσα στα γόνατά σου και άλλο ένα πίσω από την πλάτη σου για να την στηρίζει.

3. Αισθάνεσαι άνετα σαν πασάς

4. Θηλάζεις:-D

jv42p3.png

DfUyp2.png

Μάλιστα!Θα το προσπαθήσω ειδικά το μεσημέρι που θα έχουμε την άνεση μας στο κρεβάτι να ρίχνω κι εγώ κανένα υπνάκο!Ελπίζω να το βρω και να μου γίνει συνήθεια!Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!

Επίσης η ρώγα του στήθος σου να βρίσκεται στο ίδιο περίπου ύψος με το αυτί του μωρού

Μάλιστα!Θα το προσπαθήσω ειδικά το μεσημέρι που θα έχουμε την άνεση μας στο κρεβάτι να ρίχνω κι εγώ κανένα υπνάκο!Ελπίζω να το βρω και να μου γίνει συνήθεια!Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!

το μαξιλάρι στα γόνατα και στην πλάτη δεν είναι "υποχρεωτικά", είναι για να αισθάνεσαι πιο άνετα. Εγώ το βράδυ που κοιμόμαστε οι τρεις μας στο διπλό και δεν χωράνε όλα αυτά τα μαξιλάρια, δεν τα χρησιμοποιώ. Απλά όσο διαρκούν οι μαραθώνιοι θηλασμοί είναι πιο άνετα έτσι. Τώρα πια η κόρη μου θηλάζει σε 3 λεπτά, οπότε βολεύομαι όπως και να είμαι

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

κορίτσια πάω να τρελαθώ. Μου ρθε περίοδος. Αυτό σημαίνει τέρμα θηλασμός; Και πανω που νόμιζα ότι όλα πάνε καλά.

Συνεχίζεις ακάθεκτη σαν να μη συμβαίνει τίποτα :D γιατί όντως δεν παίζει ρόλο. όπως σου είπε και η Palladin η μείωση θα είναι παροδική της πρώτες 2-3 μέρες

Καλησπέρα,

Έχω ένα μωράκι 3 μηνων και ένα 22 μηνών. Το μικρότερο γεννήθηκε πρόωρα λόγω εκλογών

:lol: βιάστηκε να πανηγυρίσει ...

Κάνω λίγο χιουμοράκι ελπίζω να μη σε πειράζει είναι εντελώς καλοπροαίρετο.... Και οι πάνες του μωρού είναι ένας καλός τρόπος για να καταλαβαίνεις ότι το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά, στην ηλικία που είστε πρέπει να είναι 5-6 βρεγμένες. Πραγματικά σου εύχομαι να έχετε πετύχει τον στόχο σας και να σας δικαιώσει και η μέτρηση του βάρους σε λίγες μέρες. οπότε προκαταβολικά μπράβο σας!!!! Αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να μας γράψεις λίγο πιο αναλυτικά την προσπάθειά σου για να παίρνουν θάρρος και άλλες μαμάδες.

Παντως εγω με περιοδο θηλαζα την κορη μου. Κανενα προβλημα.

k9Tap3.png

Sofuka σ'ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκες με τις ανησυχιες μου. Οριστε λοιπον οι απαντησεις που ζητησες. Η μικρη γεννηθηκε την 39 εβδομαδα με Καισαρικη τομη με επισκληριδιο αναισθησια. Εμφανισε ικτερο από 10,7 μεχρι 11,5. Γεννηθηκε 3290 κιλα και την 4η ημερα που φυγαμε απ΄το μαιευτηριο ηταν 3150. Την 7η ημερα ηταν 3200, την 17η 3400 και την 40η 4100. Τη Δευτερα που γινεται 2 μηνων και θα ξαναπαμε στο γιατρο για να τη ζυγισει. Θηλαζει αποκλειστικα 9-11 φορες τη μερα κι εχει 6-7 βρεγμενες πανες και 2-3 με κακακια. Η μαγια μπυρας που παιρνω ειναι 3x3 χαπια των 300 το 24ωρο απ΄τη στιγμη που ξεκινησα χωρις διακοπες. Η δοσολογια που μου συστηνεις ειναι πολυ μεγαλυτερη. Θα πρεπει να την ακολουθησω ή να συνεχισω αυτο που κανω; Τη λουιζα μου τη συστησε η μαια μου (να ειναι καλα γιατι χαρη σ'αυτη θηλαζω τωρα!) δεν ξερω αν βοηθαει, εγω παντως την παιρνω. Για τους κολικους μπορει να φταιει η μαγια μπυρας; Παντως τα κακακια της ειναι τις περισσοτερες φορες πρασινοπορτοκαλι. Α!ξεχασα να σου πω πως απο την 28η ημερα μεχρι την 35η περασαμε οικογενειακως μαλλον τη νεα γριπη κι ευτυχως η μικρη τη γλιτωσε μονο με μια φαση υπνηλιας την 30η ημερα και 8 ημερες μαραθωνιου θηλασμου στη συνεχεια για να καλυψει τα κενα στο φαγητο και να επαναφερει την παραγωγη στο φυσιολογικο αφου ο οργανισμος μου ειχε εξασθενησει και το γαλα ποιοτικα πρεπει να ειχε πεσει αρκετα. Ελπιζω τα στοιχεια που σου στελνω να σε βοηθησουν να σχηματισεις πληρεστερη εικονα και να μου πεις τι πρεπει να κανω με τη μαγια μπυρας. Ευχαριστω και παλι!

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Κορίτσια καλησπέρα σας!!

Εμείς λοιπόν,πηδάμε απο το ένα "θέμα" στο άλλο....

Όλα μας καλά που λέτε,τρώμε μιά χαρά,και ζυγαριά πήραμε,και βάρος παίρνουμε,αλλα δε μπορούμε με τίποτα να σταθεροποιήσουμε τα γευματάκια μας!!Τρώει λίγο απο το ένα στήθος,κοιμάται...όταν το κάνει αυτό,ξυπνάει ξανά πολύ γρήγορα και ξαναπεινάει..Όταν φάει για αρκετή ώρα,πάλι ξυπνάει σε άσχετο χρόνο και αν τον βάλω στο στήθος,ρουφάει με όρεξη ξανά...Είναι εντελώς ακατάστατη η ορεξούλα του...

Έχετε καμιά ανάλογη εμπειρία για να μου πείτε πώς θα τον βάλω σε σειρά?

Είμαστε τώρα 26 ημερώ, θηλάζουμε αποκλειστικά,και είμαστε 4200kg...

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?

θα σε απογοητεύσω και δεν το θέλω:P

μέχρι να σαραντήσετε και πιθανότατα μέχρι 3ων μηνών δεν μπορεί να μπει κάποιο πρόγραμμα. Το μόνο "πρόγραμμα" είναι ο ανεμπόδιστος θηλασμός, αλλιώς, αν προσπαθήσεις να επιβάλεις πρόγραμμα υπάρχει περίπτωση να κάνει το μωρό λιγότερα γεύματα από όσα χρειάζεται και να μειωθεί η παραγωγή σου.

Πολλά μωρά αφού σαραντήσουν μπαίνουν σε κάποιο σχετικό πρόγραμμα, το οποίο όμως μπορεί να αλλάζει συχνά. Μην ξεχνάς και τα άλματα ανάπτυξης. Άλλα, όπως η κόρη μου, δεν έχει κανένα πρόγραμμα όσον αφορά τους θηλασμούς. Βεβαίως, αυτό το ενίσχυσα κι εγώ, δεδομένου ότι δεν εργάζομαι, οπότε είμαι διαθέσιμη.

Θέλεις να εφαρμόσεις πρόγραμμα κάποια στιγμή, θα επιστρέψεις στη δουλειά;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κορίτσια μάλλον πάμε καλά.

Με τις αντλήσεις, τη μαγιά και με το να τη βάζω στο στήθος συχνά μειώσαμε το ξένο γάλα από 400-450 σε 200-250 σε μια εβδομάδα. Βλέπω επίσης ότι γενικότερα τρώει λιγότερο συμπλήρωμα από το μπουκάλι.

Πότε θα ξέρω ότι το στήθος μου έχει αρκετό γάλα για να καλύψει τις ανάγκες τις.

Τότε θα μπορέσω να σταματήσω τις αντλήσεις ή θα πρέπει να συνεχίσω για ένα διάστημα μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός;

Πότε να υπολογίζω ότι θα καταφέρω να σταματήσω το ξένο;

Επιπλέον βλέπω ότι ενώ από το δεξί στήθος η ροή συνεχώς αυξάνεται (ξεκίνησα με 25 γραμ. από το θήλαστρο και τώρα αντλώ 40) το αριστερό έχει μείνει στάσιμο στα 20. Τι να κάνω για να αυξήσω την παραγωγή και στο αριστερό στήθος;

Και ένα τελευταίο ερώτημα. Η μικρή δεν κάθεται πολύ στο στήθος μου την ημέρα και φαίνεται ότι δεν χορταίνει σε αντίθεση με τη νύχτα. Λέτε μην της φτάνει το γάλα γιατί την ημέρα κάνω πιο πολλές αντλήσεις; Να συνεχίσω με τις 8 που προτείνει η Αγλαία ή να τις μειώσω οπότε να βρίσκει η μικρή πιο πολύ γάλα και να κάθεται στο στήθος μου περισσότερο. Παρόλα αυτά θέλω να έχω στο μπουκάλι δικό μου γάλα για να της το δίνω ως συμπλήρωμα γιατι μια ανασφάλεια την έχω αν τρέφεται σωστά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

yotasam δεν είμαι η ειδική για να σου απαντήσω,παρ'όλ'αυτά βλέπω οτι δεν παλεύεις άδικα,και το πάς μιά χαρά και άδικα έχεις άνχος...Άλλωστε ξέρεις κι εσύ οτι όσο περισσότερο βάζεις στο στήθος το παιδί τόσο περισσότερο γάλα θα έχεις...

Βάζε την περισσότερη ώρα στο αριστερό γιατί απ'ότι έχω μίλήσει και μ'άλλες κοπέλλες,γενικά ο αριστερός μαστός,έχει λιγότερη παραγωγή,δεν ξέρω να σου πώ το γιατί..μην ανησυχείς πάντως,αν το συνεχίσεις έτσι πιστεύω όλα καλά θα πάνε...ΦΙΛΑΚΙΑ!

θα σε απογοητεύσω και δεν το θέλω:P

μέχρι να σαραντήσετε και πιθανότατα μέχρι 3ων μηνών δεν μπορεί να μπει κάποιο πρόγραμμα. Το μόνο "πρόγραμμα" είναι ο ανεμπόδιστος θηλασμός, αλλιώς, αν προσπαθήσεις να επιβάλεις πρόγραμμα υπάρχει περίπτωση να κάνει το μωρό λιγότερα γεύματα από όσα χρειάζεται και να μειωθεί η παραγωγή σου.

Πολλά μωρά αφού σαραντήσουν μπαίνουν σε κάποιο σχετικό πρόγραμμα, το οποίο όμως μπορεί να αλλάζει συχνά. Μην ξεχνάς και τα άλματα ανάπτυξης. Άλλα, όπως η κόρη μου, δεν έχει κανένα πρόγραμμα όσον αφορά τους θηλασμούς. Βεβαίως, αυτό το ενίσχυσα κι εγώ, δεδομένου ότι δεν εργάζομαι, οπότε είμαι διαθέσιμη.

Θέλεις να εφαρμόσεις πρόγραμμα κάποια στιγμή, θα επιστρέψεις στη δουλειά;

Όχι,δεν εργάζομαι ,με 2 μωράκια που να πάω άλλωστε...

Απλά με ανησυχεί αυτή η ακανόνιστη κατάσταση,φοβάμαι μη μου μειωθεί η παραγωγή ξέρεις...μιά τρώει καλά,την άλλη στιγμή όχι....Ποιό θα είναι το μήνυμα για τον οργανισμό μου....Το παιδί τρώει,η το παιδί δεν τρώει...?Τι αποτελέσματα θα έχει αυτό?

Κάτι άλλο...Τα γλυκά,υπάρχει περίπτωση να επηρρεάζουν κατα κάποιο τρόπο το γάλα μου?

Π.Χ. να προκαλούν πόνο στην κοιλίτσα του μωρού?

Επίσης,ένα καλό μείγμα απο βότανα που είχα αγοράσει πέρισυ απο ειδικό κατάστημα για να απαλύνω τους κοιλιακούς πόνους του "μεγάλου" μου,το φιάχνω και το πίνω εγώ σαν ρόφημα με την ελπίδα οτι θα βοηθήσει τον μικρούλη μου μέσα απο το γάλα μου...Ισχύει αυτό?(μη φανταστείς οτι έχει σοβαρό πρόβλημα με τα κοιλιακά του)...

Δε μπορώ να του το δώσω απ'ευθείας,γιατί δεν παίρνει με τίποτα την πιπίλα του μπιμπερόν...

Συνήθησε με την θηλή και την πιπίλα μου τη φτύνει...

Κορίτσια μάλλον πάμε καλά.

Με τις αντλήσεις, τη μαγιά και με το να τη βάζω στο στήθος συχνά μειώσαμε το ξένο γάλα από 400-450 σε 200-250 σε μια εβδομάδα. Βλέπω επίσης ότι γενικότερα τρώει λιγότερο συμπλήρωμα από το μπουκάλι.

Πότε θα ξέρω ότι το στήθος μου έχει αρκετό γάλα για να καλύψει τις ανάγκες τις.

Τότε θα μπορέσω να σταματήσω τις αντλήσεις ή θα πρέπει να συνεχίσω για ένα διάστημα μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός;

Πότε να υπολογίζω ότι θα καταφέρω να σταματήσω το ξένο;

Επιπλέον βλέπω ότι ενώ από το δεξί στήθος η ροή συνεχώς αυξάνεται (ξεκίνησα με 25 γραμ. από το θήλαστρο και τώρα αντλώ 40) το αριστερό έχει μείνει στάσιμο στα 20. Τι να κάνω για να αυξήσω την παραγωγή και στο αριστερό στήθος;

Και ένα τελευταίο ερώτημα. Η μικρή δεν κάθεται πολύ στο στήθος μου την ημέρα και φαίνεται ότι δεν χορταίνει σε αντίθεση με τη νύχτα. Λέτε μην της φτάνει το γάλα γιατί την ημέρα κάνω πιο πολλές αντλήσεις; Να συνεχίσω με τις 8 που προτείνει η Αγλαία ή να τις μειώσω οπότε να βρίσκει η μικρή πιο πολύ γάλα και να κάθεται στο στήθος μου περισσότερο. Παρόλα αυτά θέλω να έχω στο μπουκάλι δικό μου γάλα για να της το δίνω ως συμπλήρωμα γιατι μια ανασφάλεια την έχω αν τρέφεται σωστά.

Να βάζεις το μωρό περισσότερο στο στήθος και να κάνεις 5-6 αντλήσεις. Ο σκοπός των αντλήσεων είναι να υπάρχει το δυνατόν περισσότερο ερέθισμα στο στήθος σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση το γάλα που αντλείς και δίνεις συμπλήρωμα. Ο στόχος είναι να θηλάζει απευθείας το μωρό και αφού συνεργάζεται είναι ευχής έργο να το «εκμεταλλευτείς» στο μέγιστο. Μπορείς να ξεκινάς με το αριστερό όταν το μωρό δεν είναι ιδιαίτερα πεινασμένο (για να συνεργάζεται καλύτερα) μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του και μετά προσφέρεις το δεξί μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του, και προσφέρεις ξανά το αριστερό αν δεν θέλει τότε δίνεις μπουκάλι όσο πιει. Γιατί λες μάλλον τα πάτε καλά αφού βλέπεις αύξηση σίγουρα τα πάτε καλά....:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...