Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Κοριτσια sos!!Σας παρακαλω οποια εχει καποια αποψη να με βοηθησει...Ο μπεμπης μου απο χθες το απογευμα ειχε ανυσηχια και γενικα δεν μας εχει συνηθισει ετσι γιατι δεν γκρινιαζει πολυ ...Συνεχιστηκε και σημερα,τον βλεπω πως εχει δυσφορια που εχει να κανει με τα κακακια του.Ενω γενικα δεν ειχε προβλημα τα κανε πολλες φορες και τσισακια κανει πολλα,τωρα τον βλεπω να σφιγγεται να εχει αερια και μετα να κλαιει.Στην αρχη ελεγα οτι ειναι κολικοι αλλα βλεπω αυτα τωρα...Εχθες εκανε δυο φορες κακα του ομως τρωει ζορι ...Να προσθεσω οτι τα κακα ειναι μουσταρδι κανονικα με σπορακια.Υπαρχει περιπτωση να εχει δυσκοιλιοτητα ενω εχει νερουλα κακα?Δεν μπορω να καταλαβω τι τον πειραζει,θα παρω και την παιδιατρο τηλ αλλα οποια μπορει να βοηθησει ας μου πει...

Επισης απο βαρος ειναι μια χαρα βαζει πολυ...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ελινα μου κι εμενα απο ενα σημειο και μετα. χωρις να αλλαξει κατι, αρχισε να ζοριζεται για να τα κανει και να κλαιει μαλιστα ωσπου να τα κανει!!!

αχ ξημερωσαμε παλι και αυτη εδω εχει το ματι γαριδααααααααα

κι εσυ ομοιπαθουσα φανταζομαι ε?

WLFfp2.png XI11p2.png

Γεια σου κοπελα μου εισαι καλα?Ναι τον εχω αγκαλια θα τον παω τωρα για υπνο κοιμηθηκαμε ενα 3ωρο πριν...Ειναι που εχει αυτη τη δυσφορια ο καημενος ...Αχ μακαρι να του περασει...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

γεια σας κορίτσια.Τα φωτα σας παρακαλώ.Ο μπέμπης μου σε δυο μέρες γίνεται 5 μηνών 7.100 ΚΙΛ, και τις τελευταίες μέρες κάνει 6-7 φορές κακακια ενώ πριν έκανε 1-2 φορές.Δεν είναι διαρροια έχουν φυσιολογικό μουσταρδί χρώμα με τα κομματάκια λιπος κλπ αλλά επίσης από βάρος τον τελευταιο μήνα έχει βάλει μόνον 250 γρ.Εχει αραιώσει επίσης πολύ τα γευματά του ανα τρεις ώρες και βάλε και πολλές φορές το ένα στήθος μόνο αλλά αυτό που κυρίως με προβληματίζει είναι οι πολλές εκκενώσεις.Έχει καμιά σας καμια ιδέα?

Το βαρος ειναι μια χαρα. Δε βαζουν καθε μηνα το ιδιο και τη συγκριση πια δε χρειαζεται να την κανεις μηνα με το μηνα. Να δεις στο τελος του δευτερου τριμηνου ποσο πηρε. Δεν εχει μεινει στασιμο για να ανησυχεις.

Οι συνηθειες του εντερου αλλαζουν συχνα στα μωρα μεχρι να σταθεροποιηθουν καπως πολυ αργοτερα.

Ανα τρεις ωρες ειναι φυσιολογικο να τρωει πια.

Κοριτσια sos!!Σας παρακαλω οποια εχει καποια αποψη να με βοηθησει...Ο μπεμπης μου απο χθες το απογευμα ειχε ανυσηχια και γενικα δεν μας εχει συνηθισει ετσι γιατι δεν γκρινιαζει πολυ ...Συνεχιστηκε και σημερα,τον βλεπω πως εχει δυσφορια που εχει να κανει με τα κακακια του.Ενω γενικα δεν ειχε προβλημα τα κανε πολλες φορες και τσισακια κανει πολλα,τωρα τον βλεπω να σφιγγεται να εχει αερια και μετα να κλαιει.Στην αρχη ελεγα οτι ειναι κολικοι αλλα βλεπω αυτα τωρα...Εχθες εκανε δυο φορες κακα του ομως τρωει ζορι ...Να προσθεσω οτι τα κακα ειναι μουσταρδι κανονικα με σπορακια.Υπαρχει περιπτωση να εχει δυσκοιλιοτητα ενω εχει νερουλα κακα?Δεν μπορω να καταλαβω τι τον πειραζει,θα παρω και την παιδιατρο τηλ αλλα οποια μπορει να βοηθησει ας μου πει...

Επισης απο βαρος ειναι μια χαρα βαζει πολυ...

Δυσκοιλιο με υγρα κακα δεν ειναι.

Προφανως εχει αερια για καποιο λογο.

k9Tap3.png

Yotasam η κατάστασή σας δεν είναι καθόλου τραγική. Πριν σου απαντήσει η Αγλαία ήθελα να σου το πω για να μη νιώθεις τόσο άσχημα.... Το μωρό σου παίρνει από σένα παραπάνω από το μισό γάλα.:D Καλά κάνεις και το βάζεις στο στήθος σε κάθε γεύμα και αυτό να το συνεχίσεις και τώρα που θα κάνεις αντλήσεις. Προτιμότερο να βάζεις το μωρό στο στήθος περισσότερο όσο δηλ. αυτό συνεργάζεται (τελειώνει με το ένα στήθος προσφέρεις το άλλο, όταν αφήσει και αυτό το ξαναβάζεις σε αυτό που ξεκινήσατε καθώς την ώρα που θηλάζει το μωρό το γάλα μαζεύεται στο άλλο στήθος και μετά δίνεις συμπλήρωμα) και να κάνεις π.χ 5-6 αντλήσεις παρά να ακολουθείς το πρωτόκολλο αντλήσεων και να μειώνεις θηλασμούς. Μπορείς αν θέλεις να πάρεις τριγωνέλλα παράλληλα με την προσπάθεια σου μήπως δεις γρηγορότερα αποτελέσματα. Τριγωνέλλα είναι μπαχαρικό τη βρίσκεις στα καταστήματα με μπαχαρικά χρειάζεται 4-5 φλιτζάνια την ημέρα, 1κουταλάκι σπόρους για 1 φλιτζάνι βράζεις για 5 λεπτά αφήνεις να κρυώσει και πίνεις. Νομίζω ότι θα τα πάτε μια χαρά και εύχομαι το συντομότερο αποκλειστικό θηλασμό.... για το θήλαστρο δεν ξέρω πολλά να σου πω απλά ελπίζω να είναι το νοσοκομειακό και όχι το personal γιατί αν είναι το pesonal δεν νομίζω να κάνει για την δουλειά που το θέλεις.

Διαφημίσεις

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!

Και κατά δευτερον θέλω την συνταγή για κορίτσι μετά από τρία αγόρια!!!!!!;)

To μωρό σου παίρνει πάρα πολύ καλό βάρος! Δεν είναι απαραίτητο να παίρνει κάθε εβδομάδα σταθερό βάρος, θα κοιτάς το μέσο όρο! Θα έλεγα να κόψεις τις εβδομαδιαίες ζυγίσεις εφόσον οι πάνες του μωρού είναι καλές, γιατί σε αγχώνουν!:)

Έτυχε να τον ζυγίζουμε που τον πηγαίναμε στον γιατρό για άλλους λόγους!!

Μπορεί να είναι ΓΟΠ ή κολικοί. Δοκίμασε να τον κρατάς ή να τον περπατάς να ρεύεται καλά, ή να τον θηλάζεις σε όρθια στάση αν μπορείς. Περίμενε να περάσουν 2-3 μέρες και αν συνεχίζει ή αρχίζει να παρουσιάζεται το ίδιο σε περισσότερα γεύματα τα ξαναλέμε και μιλάς και με τον παιδίατρο.

Ευτυχώς χθες βράδυ ηρέμησε!!!!!! Επρεπε να σας γράψω πρώτα να φοβηθεί!!:lol::lol:

Πάντως κολικοί δεν πρέπει να είναι γιατί δεν δείχνει να πονάει, απλά είναι ανήσυχος στην αγκαλιά κ μόλις τον αφήσω κάτω ουρλιάζει!!! Όταν τελειώσει με όοοολα τα ρεψίματα, παραδίνεται κ αποκοιμιέται κατευθείαν, γι' αυτό λέω μήπως είναι ΓΟΠ :?:

Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά! Το μωρό μπορεί να αλλάζει συχνά στυλ και συνήθειες! Αν το φιλοσοφήσεις λίγο ίσως ανακαλύψεις πως είναι και πιο ξεκούραστο να θηλάζει πχ 7 λεπτά κάθε 1 ώρα παρά να θηλάζει για 1-2 ώρες συνέχεια κάθε 2,5 με 3 ώρες!:wink:

Ποτέ δεν ξεπερνούσε το μισάωρο θηλασμού, αλλά όλο το μετά μπορεί να κρατήσει από 1 έως 3 ώρες!!:shock::shock:

Ευτυχώς σήμερα όλη νύχτα κ τώρα τρώει, τον αλλάζω, κοιμάται!!!

Για τη νύχτα, δοκίμασε την ξαπλωτή στάση θηλασμού, ώστε να κοιμάσαι όταν θηλάζει. Για μένα πλέον δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Στο 4ο παιδί μου που επιτέλους την εφάρμοσα είμαι πολύ πιο ξεκούραστη από ότι στα άλλα παιδιά που ήμουν πιο μικρή, με περισσότερες αντοχές και λιγότερα παιδιά :rolleyes:.

Αν τον θηλάσω ξαπλωτή ναι μεν είναι πάαααρα πολύ ξεκούραστα αλλά αυτός κοιμάται κατευθείαν κ μόνο πιπιλάει, δεν χορταίνει!!! Στο μισάωρο θα ξυπνήσει πεινασμένος!!!!:shock:

Ευχαριστώ κ πάλι και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!!

Κριστινα θερμά ευχαριστώ για την απάντησή σου.Το θήλαστρο είναι το personel αλλα μεθαυριο περιμενω το symphony medela. Μαλλον παμε καλά. Σήμερα αντλησα το διπλασιο απο εχθές.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Τέλεια είναι πολύ θετικό να βλέπεις αύξηση τόσο άμεσα.:D Κάνε το πρόγραμμα σου για 1 εβδομάδα και μας λες αποτελέσματα. Εννοείτε ότι τα γεύματα τα συμπληρώνεις πρώτα με το δικό σου αντλημένο και μετά δίνεις ξένο οπότε αναλόγως των αποτελεσμάτων να αρχίσεις να μειώνεις το ξένο σιγά σιγά αν και πιστεύω ότι αυτό θα αρχίσει να συμβαίνει από μόνο του όσο θα αυξάνεται το δικό σου γάλα και βάζοντας το μωρό στο στήθος όσο το δυνατόν περισσότερο....

Κριστινα ειμαι πολύ χαρούμενη.

Χθες αντλησα 65, εκεί που στην αρχη μετα βιας αντλούσα 20, παρόλο που κατάφερα να κάνω μόνο 6 αντλήσεις χθες. Φυσικά βάζω το μωρό στο στήθος όποτε θέλει.

Μόνο που η μικρή δεν έχει κάνει κακακια από χθες. Σκέφτομαι αν σήμερα μέχρι το μεσημέρι δεν κάνει να βάλω υποθετάκι.

Ξεκίνησα και τη μαγιά από εχθές. Λες για αυτο να είδα απότομη αύξηση;

Το κακό είναι ότι το αριστερό στήθος δεν βγάζει σχεδόν τίποτα. Στην άντληση δεν έβγαλε ούτε 10 γραμμάρια, ενώ το δεξί 50. Από την αρχή η μικρή έδειχνε προτίμηση στο δεξί .Αν και εγώ την έβαζα πάντα πρώτα στο αριστερό, αυτή δεν καθόταν παρα μόνο 2-5 λεπτά. Αντίθετα στο δεξί μπορούσε να κάτσει και 20 λεπτά.

Βέβαια δεν την αδικώ, γιατί από ότι έχω παρατηρήσει το αριστερό δεν έχει τόσες τρύπες όσες το δεξί και έτσι όσο γεμάτο και αν είναι (που ποτε δεν είναι) δεν έχει τόση ροή όση το δεξί. Μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω τη ροή ή το να γεμίζει όσο και το δεξί;

Σε ευχαριστώ πολύ που απαντάς.

Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνομαι ότι μπορώ να μιλήσω σε κάποιον.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Και εγώ χαίρομαι που είσαι χαρούμενη γιατί η καλή ψυχολογία είναι πολύ σημαντική:D. Η αύξηση που βλέπεις μπορεί να οφείλεται και στο θήλαστρο (αν και το συγκεκριμένο δεν είναι το κατάλληλο από το ολότελα όμως...) αύξηση από τη μαγιά θα αρχίσεις να βλέπεις σε 3-4 μέρες οπότε τα καλύτερα έπονται. Για τα κακά της μικρής μην ανησυχείς τόσο πολύ εκτός και αν δυσφορεί και ζορίζεται. Αντί για υπόθετο μπορείς να της κάνεις μασάζ στην κοιλίτσα, κουνάς τα ποδαράκια της μέσα έξω απαλά και στο τέλος (μόνο όταν ζορίζεται δεν παρεμβαίνουμε σε άλλη περίπτωση) μπορείς με μια μπατονέτα και λαδάκι να της γαργαλίσεις λίγο το ποπό (πολύ απαλά). Μετράς πάνες να είναι 5-6 βρεγμένες. Και το δικό μου στήθος έχει διαφορά στην παραγωγή ειδικά στην άντληση από το δεξί αντλώ μεγλύτερη ποσότητα σε σχέση με το αριστερό αλλά αν επιμείνω λίγο παραπάνω στο αριστερό βγάζει και εκείνο απλά σε περισσότερο χρόνο. Δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει αυτή η ασυμμετρία. Μπορείς να επιμείνεις λίγο παραπάνω είτε στην άντληση είτε στον θηλασμό. Εμένα με βοηθούσε πολύ και η άντληση με το χέρι πάντα όταν τελείωνα με το θήλαστρο έβγαζα συμπληρωματικά και με το χέρι γιατί ένιωθα ότι με το θήλαστρο δεν έχει «αδειάσει» το στήθος. Δεν υπάρχει λόγος να σε προβληματίσει ιδιαίτερα αυτό οπότε αν συνεχίσει και υπάρχει κάποια διαφορά δεν πειράζει ο μόνος τρόπος να αυξήσουμε παραγωγή είναι να αυξήσουμε το ερέθισμα μέχρι εκεί που γίνεται.

Διαφημίσεις

Μια ερώτηση.

Μέχρι τώρα πίστευα ότι το στήθος είναι γεμάτο μόνο όταν το νιώθεις πρησμένο αλλά κάπου εδώ είδα ότι αυτό δεν ισχύει. Με αυτήν την αντίληψη που είχα παραλίγο να κόψω μόνη μου το γαλα μου γιατί νόμιζα ότι δεν είχα αρκετό για να χορταίνει η μικρή και έτσι σταμάτησα να τη βάζω στο στήθος, οπότε φαύλος κύκλος.

Πώς ξέρεις ότι το στήθος είναι γεμάτο;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Μια ερώτηση.

Μέχρι τώρα πίστευα ότι το στήθος είναι γεμάτο μόνο όταν το νιώθεις πρησμένο αλλά κάπου εδώ είδα ότι αυτό δεν ισχύει. Με αυτήν την αντίληψη που είχα παραλίγο να κόψω μόνη μου το γαλα μου γιατί νόμιζα ότι δεν είχα αρκετό για να χορταίνει η μικρή και έτσι σταμάτησα να τη βάζω στο στήθος, οπότε φαύλος κύκλος.

Πώς ξέρεις ότι το στήθος είναι γεμάτο;

To στήθος είναι πρησμένο μόνο τις πρώτες μέρες, μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία. Όταν η γαλουχία εδραιωθεί, παράγεται ακριβώς όσο γάλα χρειάζεται το μωρό και μάλιστα όχι σε άσχετη ώρα για να αποθηκεύεται στο στήθος, αλλά την ώρα που το μωρό θηλάζει. Όσο λοιπόν το μωρό θηλάζει τόσο συνεχίζει να παράγεται γάλα και δεν μένει γάλα στο στήθος για να πρήζεται!

Άρα, δεν χρειάζεται να ξέρεις αν το στήθος είναι γεμάτο (δεν είναι άλλωστε!), απλά θηλάζεις!;)

Μόνο αν αργήσεις να θηλάσεις και παραλείψεις γεύμα ή γεύματα θα πρηστεί και τότε ο οργανισμός παίρνει μήνυμα ότι το μωρό χρειάζεται λιγότερο γάλα και ξεκινά η μείωση!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Αγλαια μου καλησπερα, χρονια πολλα και καλη χρονια...προσπαθησα να στειλω πμ για να μην ζαλιζω και τα υπολοιπα μελη αλλα δεν στελνεται...

Με εχεις βοηθησει παρα πολυ με τις συμβουλες σου, γι'αυτο απευθυνομαι σε σενα και αυτη την φορα.Προμηθευτηκα και το βιβλιο της Πατσουρου "Θηλασμος μια υπεροχη σχεση" και το ξεκοκαλησα μεσα σε 2 μερες, εντυμωσιασμενη απο ολες τις πληροφοριες που επαιρνα...το θεμα μου ειναι οτι εδω και 2 εβδομαδες με βασανιζει το θεμα της επιστροφης στην δουλεια και θα ηθελα να σου θεσω καποιες αποριες μου για να μου δωσεις μια ελπιδα για να συνεχισω οσο θελει ο μικρος τον θηλασμο χωρις να απογαλακτισω στους 6 μηνες... Εν συντομια ο μικρος γεννηθηκε στις 27/10 με καισαρικη τομη 3100. Βγηκαμε 3000 και σημερα ειμαστε στα 5350 με αποκλειστικο θηλασμο δλδ παιρνει σχεδον σταθερα 200-250 γραμμαρια την βδομαδα.Εχουμε 4 και καμμια φορα 5 κενωσεις την ημερα με μουσταρδι κακα και βρεχουμε ολες μας τις πανες.Κατα την διαρκεια της μερας τρωμε ανα 2,5 με 3 ωρες και την νυχτα τρωμε 21:00, ξυπναμε 02:00 (χοντρικα ειναι οι ωρες) και μετα παλι κατα τις 06:00..δλδ κανει ενα γευμα μεσα στην νυχτα.

Την δουλεια μου θα την αρχισω στους 6 μηνες απο την γεννηση του μικρου και το ωραριο μου θα ειναι 07:20 με 13:00 μιας και θα εχω μειωμενο 2 ωρων για 2 χρονια. Χρειαζομαι 45' για να παω και 45' για να γυρισω το πολυ! Ποσο γαλα θα χρειαζεται το μωρο να αφηνω στην μητερα μου απο αντληση που θα πραγματοποιω την προηγουμενη στην δουλεια μου?Ποσα γευματα θα κανει με γαλα προσεγγιστικα την ημερα και ποσα με ριζαλευρο, φρουτοκρεμες και σουπιτσα??Θα μπορω να δινω τελευταιο γαλα κατα τις 23:30 και μετα να τρωει το πρωι κατα τις 05:30???Πως θα το πετυχω αυτο??Αν ξυπνησει να του δινω νερο,χυμο, αραιωμενο γαλα ή πιπιλα??Μηπως δεν κανει που θα μενει τοσες ωρες αταιστο??Επισης εχω της avent το ηλεκτρονικο θηλαστρο αλλα δεν βγαζω πολυ γαλα οποτε εχω αντλησει...το πολυ 90ml και απο τα δυο στηθη...οικονομικο προβλημα δεν εχω, αν χρειαστει να εξοικωνομω χρονο (πραγμα που ειναι πολυ σημαντικο) μπορω να νοικιασω και νοσοκομειακο θηλαστρο για καλυτερο αποτελεσμα ιδανικο μαλιστα αν κανει και διπλη αντληση.Μηπως ολο αυτο θα εχει επιπτωση στην ποσοτητα γαλακτος που παραγω και με οδηγησει σε προωρο αποθηλασμο χωρις την θεληση μου??

Θα σκεφτεσαι καλα τρελη ειναι αυτη 4 μηνες πριν γυρισει σκεφτεται τι θα κανει μετα...απλα θελω να κανω το καλυτερο για το παιδι μου...και αυτο σιγουρα σημαινει θηλασμος για οσο το επιθυμει...ειμαι νεα μαμα και το αγχος μου ειναι μεγαλο...αν ειναι παρα πολλα αυτα που ρωταω μπορω να απευθυνθω και σε ιδιωτη συμβουλο θηλασμου...ο,τι με συμβουλεψεις θα το κανω!

Φιλια :-P

bf2Bp2.png

rTodp3.png

MARIANTHI611 μέχρι να σου απαντήσει η Αγλαΐα, επειδή σε βλέπω λίγο αγχωμένη ήθελα να σου πω ότι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=25473 έχει παρόμοιο θέμα για να πάρεις κουράγιο αλλά και χρήσιμες ιδέες.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Marianthi καλησπέρα κ καλη χρονιά, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς με βεβαιότητα να σου απαντήσει στις ερωτήσεις σου γιατί το κάθε μωράκι είναι διαφορετικό, έχει άλλες ανάγκες κ συνήθειες. Νομίζω ότι ο καλύτερος οδηγός για να βρεις τη λύση στις απορίες σου είναι το ίδιο σου το μωρό. Θα δεις όταν έρθει η ώρα κατά πόσο δέχεται τις στέρεες τροφές κ πόσο θηλάζει. Εμενα είναι σχεδόν 9 μηνών κ δεν τρώει σχεδόν τίποτα ζει μόνο με γάλα ενώ άλλα μωρά απο τα πρωτα γεύματα αδειάζουν τα μπολ κ αντικαθιστούν θηλασμούς. Πιστεύω πως θα σε βοηθήσει λίγο καιρό πριν πας στη δουλειά να έχεις φτιάξει μια μικρή τράπεζα στην κατάψυξή σου ώστε να μην έχεις το άγχος αν μια μέρα δεν προλάβεις να βγάλεις γάλα για το τι θα φάει το μωρό. Το θήλαστρο που έχεις επειδή πλέον ο θηλασμός έχει εδραιωθεί δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα αλλα επειδή εγώ έχω δοκιμάσει κ τα δύο σίγουρα το νοσοκομειακό ήταν πιο αποδοτικό, έβγαζα περισσότερο γάλα σε λιγότερο χρόνο. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί θέλεις το βράδυ να του δίνεις νερό, χυμό η αραιωμένο γάλα; σε τι θα ωφελήσει κάτι τέτοιο;

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Επισης κατι ακομα που ηθελα να ρωτησω...δεν ηξερα οταν αντλουσα γαλα οτι για να ενωθουν 2 ποσοτητες γαλακτος πρεπει να εχουν την ιδια θερμοκρασια και ετσι οταν αντλουσα για να αυξησω την παραγωγη οσο γαλα παραπανω εβγαζα μεσα στο 24ωρο το εβαζα σε ενα μπουκαλακι στο ψυγειο και στο τελος της μερας το κατεψυχα.Εχει φαει ο μικρος τετοιο γαλα και δεν τον εχει πειραξει.Κριμα δεν ειναι να πεταξω τοσο αντλημενο γαλα μετα απο τοση προσπαθεια στην αρχη του θηλασμου??Υπαρχει προβλημα αν το κρατησω και του το δωσω??Βεβαια απο τοτε που μου το ειπε η Αγλαια φροντιζω τα γαλατα που αναμυγνυω να εχουν την ιδια θερμοκρασια αλλα με τα προηγουμενα τι κανω???

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Marianthi καλησπέρα κ καλη χρονιά, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς με βεβαιότητα να σου απαντήσει στις ερωτήσεις σου γιατί το κάθε μωράκι είναι διαφορετικό, έχει άλλες ανάγκες κ συνήθειες. Νομίζω ότι ο καλύτερος οδηγός για να βρεις τη λύση στις απορίες σου είναι το ίδιο σου το μωρό. Θα δεις όταν έρθει η ώρα κατά πόσο δέχεται τις στέρεες τροφές κ πόσο θηλάζει. Εμενα είναι σχεδόν 9 μηνών κ δεν τρώει σχεδόν τίποτα ζει μόνο με γάλα ενώ άλλα μωρά απο τα πρωτα γεύματα αδειάζουν τα μπολ κ αντικαθιστούν θηλασμούς. Πιστεύω πως θα σε βοηθήσει λίγο καιρό πριν πας στη δουλειά να έχεις φτιάξει μια μικρή τράπεζα στην κατάψυξή σου ώστε να μην έχεις το άγχος αν μια μέρα δεν προλάβεις να βγάλεις γάλα για το τι θα φάει το μωρό. Το θήλαστρο που έχεις επειδή πλέον ο θηλασμός έχει εδραιωθεί δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα αλλα επειδή εγώ έχω δοκιμάσει κ τα δύο σίγουρα το νοσοκομειακό ήταν πιο αποδοτικό, έβγαζα περισσότερο γάλα σε λιγότερο χρόνο. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί θέλεις το βράδυ να του δίνεις νερό, χυμό η αραιωμένο γάλα; σε τι θα ωφελήσει κάτι τέτοιο;

Αννια μου οταν γυρισω στην δουλεια θα ηθελα αν δεν θα ειχε καποια επιπτωση στο βαρος του να σταματησει το γευμα που κανει στην μεση της νυχτας...να τρωει δλδ απο το στηθος μου στις 23:30 και ξανα το πρωι στις 05:30...για να μην σηκωνομαι και ειμαι σαν το ζομπι οταν παω στην δουλεια.:oops:

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Αννια μου οταν γυρισω στην δουλεια θα ηθελα αν δεν θα ειχε καποια επιπτωση στο βαρος του να σταματησει το γευμα που κανει στην μεση της νυχτας...να τρωει δλδ απο το στηθος μου στις 23:30 και ξανα το πρωι στις 05:30...για να μην σηκωνομαι και ειμαι σαν το ζομπι οταν παω στην δουλεια.:oops:

Σε καταλαβαίνω Μαριάνθη μου, η αϋπνία είναι πολύ δύσκολο πράγμα κ ελπίζω να είσαι τυχερή κ το μωρό να μην ξυπνάει τα βράδυα. Γιατί στην ηλικία που θα είναι όταν πας για δουλειά θα έχει και άλλους λόγους εκτός από την πείνα για να ξυπνάει , όπως δόντια, άλματα ανάπτυξης, υπερένταση από τα ερεθισματα της ημέρας κ.α. Εμένα ξυπνάει κάθε μία ώρα ή στην καλύτερη κάθε τρεις, αλλά ξέρω κ μωρά που δεν θηλάζουν κ κάνουν το ίδιο. Υπάρχουν βέβαια κ εκείνα που το παίρνουν σερί ως το πρωί. Και πάλι πιστεύω πως είναι στο παιδί. Δεν γνωρίζω μέχρι τώρα τρόπο να κάνεις το μωρό να μην ξυπνάει, εύχομαι πραγματικα να είσαι τυχερή :-D

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Καταλαβαινω απολυτα το προβλημα της αυπνιας καθως κι εγω εργαζομαι και δεν ειναι και ευκολη η δουλεια μου.

Ομως μη θεωρειτε οτι με το μπουκαλι λυνεται δια μιας το προβλημα.

Ξερω μωρο που τρεφοταν με ξενο γαλα και ομως ξυπνουσε καθε νυχτα για φαγητο και παιχνιδι μεχρι που εγινε 18 μηνων...

Και η κορη μου κοιμοταν σερι 7 -9 ωρες απο 3 μηνων μονο με θηλασμο.

Ο γιος μου τωρα ξυπναει (5,5 μηνων), αλλα θηλαζουμε κοιμισμενοι και οι δυο, οποτε δεν χανω κι εγω τον υπνο μου κι εκεινος συνεχιζει το δικο του χωρις να αναζητα τη μαμα.

k9Tap3.png

ετυχε πριν 3 πρωινά η μικρή να ξυπνήσει πρωί ακριβώς πριν την ώρα του θήλαστρου (είχαν περάσει 3 ώρες βραδινές) αποφάσισα να βάλω τη μικρή στο στήθος και όχι το θήλαστρο.

Η μικρή κατέβασε αρκετές γουλιές και όταν την κράτησα να ρευτεί έβγαλε και λίγο γάλα!

Ακολούθησα αυτό το κόλπο και η μικρή φαίνεται να πίνει λίγο τα πρωινά... (βέβαια τότε μεσολαβούν 4-4,5 ώρες μέχρι το επόμενο θήλαστρο αφού πρέπει εντωμεταξύ να δώσω και το μπιμπερό...)

Σκέφτηκα να βάζω θήλαστρο κάθε 3 ώρες και ενδιάμεσα να βάζω τη μικρή πριν το μπιμπερό στο στήθος (μειώθηκαν τα θήλαστρα στα 7-8 )

οταν όμως τη βάζω στο στήθος πριν απο τα άλλα γεύματα της (έχει μεσολάβήσει περίπου 1,5 ώρα από το θήλαστρο ) ή κοιμάται κάνοντας πιπίλα ή δε θέλει!

Βγάζω αυτές τις ημέρες με τα 7-8 θήλαστρα 120 ml συνολικά την ημέρα...

1. δεν έχω το χρόνο να τον επισκεφτώ με 2 παιδιά και το θήλαστρο και μόνη μου

Για αποφυγή παρεξηγησης θέλω να επισημάνω την παρουσία και τη βοήθεια του άντρα μου. Απλά εκείνος έχει τη δουλειά του και έχει αναλάβει τις εξωσχολικές δραστηριότητες του μεγάλου παιδιού.

Και πολύ καλά κάνεις. Και το πιπίλισμα βοηθάει δεν είναι χαμένος χρόνος. Απλά πρόσεχε μην την αφήνεις πάρα πολύ ώρα τώρα καθώς κανονικά το μωρό πρέπει να μπαίνει στο στήθος όταν το γάλα μας είναι το μισό αυτού που πρέπει να πάρει. Είναι πολύ πολύ σημαντικό που θέλει και δέχεται το στήθος και κράτα την επαφή σας γιατί είναι σαφώς καλύτερη από το οποιοδήποτε θήλαστρο. Σημειώνεις και πρόοδο όπως βλέπω άρα το σύστημα αποδίδει. :-D

Καταλαβαινω απολυτα το προβλημα της αυπνιας καθως κι εγω εργαζομαι και δεν ειναι και ευκολη η δουλεια μου.

Ομως μη θεωρειτε οτι με το μπουκαλι λυνεται δια μιας το προβλημα.

Ξερω μωρο που τρεφοταν με ξενο γαλα και ομως ξυπνουσε καθε νυχτα για φαγητο και παιχνιδι μεχρι που εγινε 18 μηνων...

Και η κορη μου κοιμοταν σερι 7 -9 ωρες απο 3 μηνων μονο με θηλασμο.

Ο γιος μου τωρα ξυπναει (5,5 μηνων), αλλα θηλαζουμε κοιμισμενοι και οι δυο, οποτε δεν χανω κι εγω τον υπνο μου κι εκεινος συνεχιζει το δικο του χωρις να αναζητα τη μαμα.

κασσιανη διαβασα για τον θηλασμο ξαπλωτα αλλα ρε συ το μωρο δεν πρεπει να ρευτει μετα???εμενα σχεδον παντα θελει να ρευεται και αν δεν ρευτει καλα βγαζει γουλιτσες:?

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Ειναι πολύ μικρό το μπεμπάκι σου ακόμα για να υποθέσεις ότι 4 μήνες μετά θα συνεχίσει να έχει το ίδιο πρόγραμμα. Ο δικός μου μέχρι 6 μηνών κοιμόταν όοοολο το βράδυ, ελάχιστες φορές είχα σηκωθεί βράδυ, ίσως μόνο πριν σαραντήσουμε. Από 6 μηνών και μετά, λες και πάτησε κάποιος ένα κουμπί και ξύπναγε ανά τρίωρο. Και συνεχίζει ακόμα, τώρα τις τελευταίες μέρες ξυπνά μόνο 1-2 φορές και δεν το λέω ούτε του παπά που λένε! :) Από 6 μηνών θα ξεκινήσει στερεές, αλλά θα σας πάρει καιρό μέχρι να μάθετε να τρώτε (εμάς μας πήρε 3 μήνες), οπότε να υπολογίζεις να αφήνεις γάλα για να καλύπτεις κανονικά τα γεύματά του συν ένα (τουλάχιστον) για ασφάλεια. Πόσα σακουλάκια έχεις στην κατάψυξη με γάλα που έχεις αναμίξει? Ναι είναι κρίμα να τα πετάξεις, αλλά χειρότερο είναι να παίζεις στην τύχη την υγεία του μωρού (θα το πειράξει? δεν θα το πειράξει?), καλύτερα να πάει χαμένο το γάλα παρά να τρέχεις μετά. Κι εγώ έχω ήδη πετάξει 20 σακουλάκια από την κατάψυξη γιατί περασε ο καιρός και δε θέλω να τα κρατάω πολύ, αλλά λέω δεν πειράζει, τουλάχιστον έκανα καλό στην παραγωγή μου εκείνη την περίοδο των αντλήσεων. Πάντως θα ήταν καλύτερα να καταψύχεις αμέσως το γάλα που αντλείς, για να αποφεύγεις επιμολύνσεις, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη, το μητρικό γάλα είναι πολύ ευαίσθητο. Οσο για την ξαπλωτή στάση, αφού θηλάσεις ξαπλωμένη, μετά θα σηκώσεις το μωρό αγκαλιά στον ώμο για να ρευτεί, οπως κάνεις και σε κάθε άλλη στάση.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...