Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Τα νεα μου......πρασινα κακακια!!!Μαλλον υπερπαραγωγη....Λυστε μου σας παρακαλω το γρυφο...πως γινετε να εχω υπερπαραγωγη και να αντλω maxim 50ml απο το στηθος που δεν εχει θηλασει το μωρο για τουλαχιστον 2 γευματα?και τα 50 mlειναι το ελαφρυ γαλα,καμια σχεση με το γαλα των προηγουμενων αντλησεων.Αγλαια σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου.και εμενα μου φανηκε περιεργο να δωσω συμπληρωματα σε ενα μωρο που τρεφετε μονο με μητρικο,νομιζω η φυση φροντιζει καλυτερα!

Γίνεται…. Γιʼαυτό λέμε ότι το θήλαστρο δεν μπορεί να μας δείξει πόσο γάλα έχουμε παρά μόνο πόσο μπορούμε να αντλήσουμε. Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ μόνο με το θήλαστρο δεν μπορούσα ποτέ να αντλήσω τεράστιες ποσότητες. Πολλές φορές σταμάταγε να βγάζει γάλα για 4 λεπτά και μετά ξαναξεκίναγε. Μετά από κάθε άντληση αντλούσα και με το χέρι. Μερικές φορές το έβαζα στο στήθος για 10 λεπτά για να κατεβάσω γάλα και μετά το υπόλοιπο με το χέρι. Δυστυχώς μερικές από μας με το θήλαστρο δεν συνεργαζόμαστε καλά……επίσης κάποιες φορές αντλούσα 15 λεπτά και μετά έβαζα το θήλαστρο από την αρχή (φάση διέγερσης και λοιπά).

Δες λίγο και εδώ :wink:

http://www.thilasmos.gr/Marmet.htm

Αν υποψιάζεσαι υπερπαραγωγή μήπως πρέπει να κόψεις την τριγωνέλλα…

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γειά σας κορίτσια! Με την βοήθειά σας εδώ στο forum κατάφερα να θηλάσω,και το γάλα μου να αυξάνεται μέρα με τη μέρα,κατι που στην αρχή φάνταζε μακρινό όνειρο,αφού με τις συμβουλές των"άσχετων"γιατρών και μαίας ήταν ζήτημα χρόνου να κοπεί τελείως!

Τώρα,και με πολύ κόπο έχω καταφέρει να θηλάσω αποκλειστικά τις περισσότερες μέρες ,αν και μου έχουν μείνει κάποιες ανασφάλειες γι αυτό και δίνω κάποιες μέρες όταν βλέπω να ζορίζεται η μπέμπα,και λίγο συμπλήρωμα.Ήθελα να ρωτήσω,για να μου φύγουν oi απορίες και να δω αν όλα πάνε καλά,τα εξής:

1.Το πρωί θηλάζει στις 07:00 (απο τις 01:00 που έχει να ξαναφάει),μετά στις 10:00,στις 12:00,14:00,και απο κει και πέρα πολύ συχνά και σε ακανόνιστα διαστήματα και απο λίγο την φορά.Αυτό είναι καλό,ή υπάρχει περίπτωση να μην χορταίνει απο το απόγευμα και μετά;

2.όταν θηλάζει και σταματάει και χαζεύει γύρω γύρω ή μου γέλάει και πίνει μια γουλιά και ξανακάνει τα ίδια,σημαίνει οτι έχει χορτάσει και να μην ασχολούμαι άλλο,ή να την πιέζω να συνεχίσει;

3.Πόσες φορές την ημέρα πρέπει να βρέχει την πάνα σε αυτή την ηλικία,και πόσες φορές να λερώνει;εμένα 5-6 φορές βρέχει,και 1 φορά λερώνει..

4.Τί ειναι αυτό που θα με κάνει να νιώθω σίγουρη οτι τρέφεται καλά,και να μην δίνω το συμπλήρωμα που δίνω(όταν δίνω είναι 60 με 120 μλ την ημέρα),ή μήπως πρέπει να το δίνω τελικά;

μπράβο σας:)!!!!!!!

Η συμπεριφορά του μωρού και το βάρος είναι αυτά που θα σε καθησυχάσουν. Το μωρό θα πρέπει να αφήνει το στήθος ικανοποιημένο. Και να το πιέσεις δεν νομίζω ότι θα καταφέρεις πολλά πράγματα αν το μωρό δεν θέλει άλλο δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί. Όσο για το συμπλήρωμα πιστεύω ότι είναι μια ποσότητα που μπορεί να την πάρει από σένα αν την χρειάζεται διαφορετικά το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει την προσπάθεια σου. Τα μωρά δεν έχουν μεγάλη διαφορά από μας τους ενήλικες πόσες φορές έχουμε χορτάσει αλλά παρʼολα αυτά βρίσκουμε χώρο για ένα γλυκό….:wink:

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή, προσπαθώ να ανταπεξέρθω στις δυσκολίες του θηλασμού και έχω πραγματικά τρελαθεί. Μακάρι να είχα χρόνο στην αρχή να διαβάσω για το θηλασμό και τα πράγματα να μην είχαν πάρει αυτή την τροπή. Πολύ φοβάμαι για το αν θα τα καταφέρω.Το μωρό έχει γίνει πολύ νευρικό και αντιδραστικό και τώρα τρώει πολύ λίγο γενικά και με πολύ δυσκολία κυρίως μισοκοιμισμένο.

Στην Αθήνα υπάρχουν τουλάχιστον 3 σύμβουλοι θηλασμού που μπορούν να σε παρέχουν επαρκή υποστήριξη.

Δες εδώ:

http://www.ilca.org/i4a/pages/index.cfm?pageid=3337

Σημερα δε πηρα τριγωνελα,να δουμε πως θα τα παμε...Κανουμε κακακια καθε δυο μερες οποτε δε ξερω τι γινετε ακομα με το χρωμα.Αυτο που παρατηρησα με αυτο το βοτανο ειναι οτι μικρυνε ο χρονος θηλασμου..επιτελους το μωρακι μου χορταινει!!!Αυριο εχουμε παιδιατρο,το πρωτο μας εμβολιο!!!Ευτιχως δεν εδωσα τα συμπληρωματα στο μωρο...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σεολες τις Ιουλιανες!!!Σας ευχαριστω για τη στηριξη!

Σημερα δε πηρα τριγωνελα,να δουμε πως θα τα παμε...Κανουμε κακακια καθε δυο μερες οποτε δε ξερω τι γινετε ακομα με το χρωμα.Αυτο που παρατηρησα με αυτο το βοτανο ειναι οτι μικρυνε ο χρονος θηλασμου..επιτελους το μωρακι μου χορταινει!!!Αυριο εχουμε παιδιατρο,το πρωτο μας εμβολιο!!!Ευτιχως δεν εδωσα τα συμπληρωματα στο μωρο...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σεολες τις Ιουλιανες!!!Σας ευχαριστω για τη στηριξη!

Τα πράσινα κακά δεν είναι φυσιολογικά για ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά, δείχνουν συνήθως είτε υπερπαραγωγή, είτε ίωση, είτε αλλεργία. Οι γιατροί τα θεωρούν φυσιολογικά, γιατί συγκρίνουν με μωρά που δεν θηλάζουν και δεν ξέρουν και τόσα μωρά που να θηλάζουν (χωρίς προβλήματα). Αν το μωρό έχει ίωση ή προδιάθεση σε αλλεργία, ίσως θες να περιμένεις κάποιο διάστημα για τα εμβόλια (δες και το τόπικ για την ασφάλεια των εμβολίων).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Καλό μεσημέρι κορίτσια,

Ευτυχώς φτάσαμε και ξεπεράσαμε τον πρώτο μας στόχο, τον στόχο των 6 μηνών θηλασμού, αντλήσεων και χωρίς να δώσω στη μικρούλα μας ξένο γάλα από όταν ήταν 2 μιση μηνών περίπου.

Έχοντας μπει ήδη σιγά-σιγά στις πρώτες γεύσεις με φρουτάκια, έχω "πέσει" ήδη μία άντληση και από τις 7 που έκανα προηγουμένως και στο 1 λίτρο περίπου παραγωγή, είμαι τώρα στις 6... Και είναι κάτι που με στεναχωρεί για τον απλούστατο λόγο ότι η παραγωγή μου έχει πέσει αρκετά...

Εκεί που γέμιζα 4 bibs την ημέρα, τώρα με τα βίας γεμίζω 2 μιση. Φοβάμαι μην φτάσω σε σημείο να αναγκαστώ να της δώσω "ξένο" πάλι!!! Εφιάλτης!!! Μέχρι στιγμής, δεν έχει τύχει να της δώσω κάποιο από αυτά τα γαλατάκια που έχω στην κατάψυξη, για τον απλούστατο λόγο, ότι είχα αρκετή "κάβα" στο ψυγείο αφού ήμουν συνέχεια μπροστά γύρω στις 2 με 3 μέρες για τις ανάγκες της μικρής... αλλά δεν ξέρω, τρέμω!!!

Αν έχει κάποια παρόμοια εμπειρία... ή κάθε συμβουλή δεκτή, όπως πάντα!!!

Ευχαριστώ πολύ

Αν έχει κάποια παρόμοια εμπειρία... ή κάθε συμβουλή δεκτή, όπως πάντα!!!

Γράψε τις ώρες που αντλείς μήπως μπορούμε να κάνουμε κάποια τροποποίηση. Αν δεν δουλέψει σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσεις ξανά τις αντλήσεις αν έχεις διάθεση να το κάνεις.

Για τις περισσότερες μητέρες υπάρχει ένας κρίσιμος αριθμός αντλήσεων, αν πέσουν κάτω από αυτόν, μειώνεται σημαντικά η παραγωγή.

Aglaia,

Όπως κατάλαβες άκυρο το προηγούμενο post.

Λοιπόν αντλώ στις 5:00, στις 8:30, δυστυχώς μετά γύρω στις 13:00, γιατί η μικρούλα θηλάζει άλλες 2 με 3 φορές, στις 15:00 που η μικρή κοιμάται και μετά στις 19:00, πάλι γιατί γίνεται κάτι αντίστοιχο με το πρωϊ και μετά γύρω στις 23:00.

Το θέμα είναι ότι είχα ραντεβού με μία εξαιρετική σύμβουλο θηλασμού και συζητήσαμε για τον κίνδυνο αποθηλασμού τώρα που μπήκαμε στις στερεές τροφές. Στην ουσία μιλώντας και αναλύοντας τις ανάγκες της μικρής Αμέλιας σε γάλα, η γυναίκα με παρότρυνε (και σωστά αφού μέχρι πριν λίγο ήμουν στο ένα λίτρο) να αφήσω μία άντληση και να κατέβω στις 6 και αφού είδαμε ότι πηγαίναμε καλά και η μικρή συνεργαζόταν περισσότερο, μου πρότεινε να αφήσω άλλη μία και να πάω στις 5.

Δεν τόλμησα να πέσω στις 5, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Τί γίνεται όμως τώρα που βλέπω ότι αρχίζει το γάλα και μειώνεται; Λες βρε Αγλαϊα μου (και χρόνια σου πολλά κιόλας) να είναι το τέλος;

Ευχαριστώ πολύ

Λοιπόν αντλώ στις 5:00, στις 8:30, δυστυχώς μετά γύρω στις 13:00, γιατί η μικρούλα θηλάζει άλλες 2 με 3 φορές, στις 15:00 που η μικρή κοιμάται και μετά στις 19:00, πάλι γιατί γίνεται κάτι αντίστοιχο με το πρωϊ και μετά γύρω στις 23:00.

Από τις 23:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί το μωρό θηλάζει έστω και μία φορά;

Αν θηλάζει είναι εντάξει. Αν όμως δεν θηλάζει, θα σου πρότεινα αν μπορείς να βάλεις στο ενδιάμεσο μια άντληση, όχι σαν πρόσθετη, να μεταφέρεις μια ημερήσια εκείνη την ώρα.

Το θέμα είναι ότι είχα ραντεβού με μία εξαιρετική σύμβουλο θηλασμού και συζητήσαμε για τον κίνδυνο αποθηλασμού τώρα που μπήκαμε στις στερεές τροφές. Στην ουσία μιλώντας και αναλύοντας τις ανάγκες της μικρής Αμέλιας σε γάλα, η γυναίκα με παρότρυνε (και σωστά αφού μέχρι πριν λίγο ήμουν στο ένα λίτρο) να αφήσω μία άντληση και να κατέβω στις 6 και αφού είδαμε ότι πηγαίναμε καλά και η μικρή συνεργαζόταν περισσότερο, μου πρότεινε να αφήσω άλλη μία και να πάω στις 5.

Kι εγώ το ίδιο θα σου πρότεινα. Υπάρχουν μητέρες που με 4 αντλήσεις τα καταφέρνουν μια χαρά. Αν όμως η μείωση δημιουργήσει πρόβλημα στη συνολική παραγωή, αυξάνουμε πάλι τις αντλήσεις.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να δουλέψει και η τριγωνέλα. Δηλαδή να πίνεις τσάι από τους σπόρους και να αυξήσεις την παραγωγή χωρίς να αυξήσεις τις αντλήσεις.

Αν θέλεις το δοκιμάζεις και αν δεν δουλέψει, τότε αυξάνεις τις αντλήσεις.

Δεν τόλμησα να πέσω στις 5, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Τί γίνεται όμως τώρα που βλέπω ότι αρχίζει το γάλα και μειώνεται; Λες βρε Αγλαϊα μου (και χρόνια σου πολλά κιόλας) να είναι το τέλος;

Καλά έκανες και δεν πήγες κατευθείαν στις 5. Η προσέγγιση είναι σταδιακή γιατί όπως σου είπα ο κρίσιμος αριθμός αντλήσεων μπορεί για σένα να είναι 7 ενώ για μια άλλη μαμά να είναι 3. Δυστυχώς το σύστημα δεν είνα δίκαιο. Για να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα, εσύ πρέπει να κουραστείς περισσότερο...

Το τέλος δεν έρχεται έτσι εύκολα, την ελέγχεις την κατάσταση, απλά είναι μπελάς οι περισσότερες αντλήσεις, γι αυτό σου πρότεινα και την τριγωνέλα, μήπως και δεν χρειαστεί να τις αυξήσεις.

Διαφημίσεις

κοριτσια να ρωτησω... ολη μερα σημερα το μωρο μου ενω πειναει το βαζω στο στηθος (χρησιμοποιω θηλες σιλικονης) και κλαιει ασταματητα σα να μη μπορει να "πιασει" για να φαει... μετα απο πολυ κοπο τρωει καποιες μπουκιες.... ισως της εχουν ξεκινησει και κολικοι ή πονακια... αλλα εχω στεναχωρηθει που δεν τρωει καλα ενω ειναι "η ωρα της" να φαει... φοβαμαι μηπως εχει παθει συγχυση θηλων λογω των πλαστικων θηλων... της βαζω και πιπιλα πολυ συχνα για να κοιμηθει και τη πιπιλαει πολυ....

ποτε να αρχισω να ανησυχω οτι εχει μπερδευτει και υποσιτιζεται???

ουφ ελπιζω να μη σας μπερδεψα αλλα ανησυχω πολυ....

WLFfp2.png XI11p2.png

ολη μερα σημερα το μωρο μου ενω πειναει το βαζω στο στηθος (χρησιμοποιω θηλες σιλικονης) και κλαιει ασταματητα σα να μη μπορει να "πιασει" για να φαει... μετα απο πολυ κοπο τρωει καποιες μπουκιες.... ισως της εχουν ξεκινησει και κολικοι ή πονακια... αλλα εχω στεναχωρηθει που δεν τρωει καλα ενω ειναι "η ωρα της" να φαει... φοβαμαι μηπως εχει παθει συγχυση θηλων λογω των πλαστικων θηλων... της βαζω και πιπιλα πολυ συχνα για να κοιμηθει και τη πιπιλαει πολυ....

ποτε να αρχισω να ανησυχω οτι εχει μπερδευτει και υποσιτιζεται???

ουφ ελπιζω να μη σας μπερδεψα αλλα ανησυχω πολυ....

κάνε copy paste τις ερωτήσεις και απάντησέ τες

αν δεν έχεις ζύγιση από την τελευταία εβδομάδα, θα πρέπει να το ζυγίσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Καλημέρα,

Aglaia, η μικρή δεν θηλαζει ανάμεσα στην τελευταία άντληση και στην πρώτη της άλλης ημέρας. Οπότε πρέπει να μετακυλήσω το πρόγραμμά μου, βάζοντας εκεί μία άντληση, μάλλον.

Όσο για την τριγωνέλα, πίνω ένα αφέψημα με γλυκάνισο και τριγωνέλα αλλά παίρνω και τα χάπια τριγωνέλας, 3 χάπια, 3 φορές την ημέρα ανάμεσα στα γεύματα...

Το άγχος μου, τώρα, είναι ότι θα φύγουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων για 4 ημέρες και πρέπει να πάρω όλα τα "τσουμπλέκια" μου μαζί. Ελπίζω να καταφέρω να κάνω αντλήσεις, έστω και αυτές τις 6 (θα είμαστε σε ξενοδοχείο) και να προλαβαίνω τη μικρούλα μας.

Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, καλημέρα σε όλους και καλές γιορτές να έχουμε με τα ζουζούνια μας!!!

:confused:

Εκλεισα τις 4 εβδομάδες με το θήλαστρο και 2 εβδομάδες με μαγιά.

Το μόνο? που έχω καταφέρει είναι 40 ml συνολικά στις 10 αντλήσεις και από τα δύο στήθη....

Βλέπετε να γίνετε κάτι? και αν ναι πότε λέτε να δώ κάτι που να μπορεί να πιει η μικρή?

Οταν τη βάζω στο στήθος το "πιάνει" αλλά μάλλον κάνει πιπίλα. Δεν το αφήνει και μου χαμογελάει....

Εχω το θήλαστρο στις 12:30 το βράδυ , στις 4 και το πρωί στις 7:30 , η μικρή πίνει γάλα στις 8:30 και μετά στις 11:30-12 (επειδή δε ρεύεται την κρατάω στην αγκαλία για καμμιά ωρα και έτσι δεν μπορώ να βάλω θήλαστρο τότε)

πως είναι καλύτερα να προγραμματίζω το θήλαστρο στο ενδιάμεσο και τη φορά που τη βάζω στο στήθος, ώστε να πεινάει αλλά όχι πολύ... (όπως γράφεται στο πρωτόκολλο), να έχω πιθανό λίγο γάλα να πιει και να μην χάσω κάποια άντληση?

Αγλαία έχεις να προτείνεις κάτι???

Η τριγωνέλλα τι είναι? που τη βρίσκει κανείς? τι κάνει? :confused:

Aglaia, η μικρή δεν θηλαζει ανάμεσα στην τελευταία άντληση και στην πρώτη της άλλης ημέρας. Οπότε πρέπει να μετακυλήσω το πρόγραμμά μου, βάζοντας εκεί μία άντληση, μάλλον.

Noμίζω ότι αυτή η άντληση μπορεί να αλλάξει αρκετά.

Όσο για την τριγωνέλα, πίνω ένα αφέψημα με γλυκάνισο και τριγωνέλα αλλά παίρνω και τα χάπια τριγωνέλας, 3 χάπια, 3 φορές την ημέρα ανάμεσα στα γεύματα...

Οκ, το έχεις κάνει ήδη.

Μήπως θα σε βόλευε περισσότερο το παλιό σου πρόγραμμα; Εφάρμοσε το πρόγραμμα που σε βολεύει περισσότερο για μία εβδομάδα και βλέπουμε πώς ανταποκρίνεται η παραγωγή.

Το άγχος μου, τώρα, είναι ότι θα φύγουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων για 4 ημέρες και πρέπει να πάρω όλα τα "τσουμπλέκια" μου μαζί. Ελπίζω να καταφέρω να κάνω αντλήσεις, έστω και αυτές τις 6 (θα είμαστε σε ξενοδοχείο) και να προλαβαίνω τη μικρούλα μας.

Καλά να περάσετε!

Το έχω κάνει όλο αυτό (να ταξιδεύω με όλα τα σχετικά) σε περίοδο που έκανα το ίδιο πολλές αντλήσεις, οπότε σε καταλαβαίνω. Μια ιδέα είναι. Μετά την πρώτη φορά το ξαναέκανα!:wink:

Διαφημίσεις

:confused:

Εκλεισα τις 4 εβδομάδες με το θήλαστρο και 2 εβδομάδες με μαγιά.

Το μόνο? που έχω καταφέρει είναι 40 ml συνολικά στις 10 αντλήσεις και από τα δύο στήθη....

Βλέπετε να γίνετε κάτι? και αν ναι πότε λέτε να δώ κάτι που να μπορεί να πιει η μικρή?

Καλά πάς! όσο λίγο και αν σου φαίνεται το αποτέλεσμα. Γενικά μια ιδέα παίρνεις στις 6 εβδομάδες αλλά και μετά από αυτό το διάστημα συνεχίζει η βελτίωση.

(θεωρώ ότι ορμονικούς ελέγχους έχεις κάνει και δεν υπάρχει κάποιος περιοριστικός παράγοντας όπως αρύθμιστος θυροειδής ή κάτι άλλο)

Οταν τη βάζω στο στήθος το "πιάνει" αλλά μάλλον κάνει πιπίλα. Δεν το αφήνει και μου χαμογελάει....

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έτσι εξασφαλίζεις τη συνεργασία του μωρού που σε βάθος χρόνου μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνεις.

πως είναι καλύτερα να προγραμματίζω το θήλαστρο στο ενδιάμεσο και τη φορά που τη βάζω στο στήθος, ώστε να πεινάει αλλά όχι πολύ... (όπως γράφεται στο πρωτόκολλο), να έχω πιθανό λίγο γάλα να πιει και να μην χάσω κάποια άντληση?

Η τριγωνέλλα τι είναι? που τη βρίσκει κανείς? τι κάνει?

Είναι σπόροι που χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό. Οι αλεσμένοι σπόροι της τριγωνέλας είναι το κύριο συστατικό του μείγματος μπαχαρικών στον παστουρμά και μυρίζει σαν παστουρμάς.

Τη βρίσκεις στα καταστήματα με μπαχαρικά.

Είναι καλό να πίνεις 5 φλιτζάνια τη μέρα.

Για κάθε φλιτζάνι βάζεις να βράζει ένα φλιτζάνι νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους. Το αφήνεις να βράσει 5 λεπτά. Το αφήνεις να κρυώσει, το σουρώνεις και το πίνεις.

Υπάρχει και ως συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία fenugreek

Η δοσολογία στο συμπλήρωμα είναι 3 φορές την ημέρα από 3 κάψουλες (συνολικά 9 κάψουλες)

από τη μεγάλη μου λαχτάρα να θηλάσω έκανα λάθος με τη μαγιά:

νομιζα 3 εβδομάδες χάπια 1 χωρίς.

και πήρα 3χ 7 χάπια από βιολογική μαγιά μπύρας που είναι 100 γρ τα 230 χαπάκια δηλαδή έπαιρνα τις τελευταίες 17 ημέρες 8mgr την ημέρα.... :shock:

πως προτείνετε να συνεχίσω? :?::confused: :confused:

adria μην απογοητεύεσαι!! Εγώ άρχισα να έχω μια ποσότητα 50 μλ ημερησίως στον ένα μήνα και μετά από αυτό η αύξηση ήταν πιο γοργή, και έφτασα τώρα στα 500 μλ . Βέβαια θυμάσαι ότι εγώ ξεκίνησα από μηδέν, αλλά αύξηση έβλεπα ακόμα και μετά τον ενάμιση μήνα!! Απλά τώρα δεν αντέχω να κρατήσω άλλο τις 8 αντλήσεις και ειδικά τη νυχτερινή, αλλιώς πιστεύω ότι θα μπορούσα να το αυξήσω κι άλλο, παρόλο που κάνω επαναγαλακτισμό πάνω από 2 μήνες τώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από αυτό που αντλώ υπάρχει κι άλλο που μόνο το παιδί, αν είχε συνηθίσει το θλασμό, θα μπορούσε να το βγάλει. Αυτό σημαίνει ότι στη δική σου περίπτωση το μωρό τρώει παραπάνω απ 'οτι φαντάζεσαι.

Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια!!! Και ό,τι μπορούμε κάνουμε οι μαμάδες!!!

οταν έγινε η αύξηση έπαιρνες κάτι ταυτόχρονα?

Καλημέρα!

Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=53006 έχει γράψει μια κοπέλα που εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω, χρειάζεται την Αγλαΐα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Αγλαια και λοιπες κοπελες καλησπερα και Χρονια Πολλα...

Ο μικρος ειχε ασπρο στην γλωσσιτσα του και εγω το ζωον νομιζα οτι ηταν απο το γαλα..Δεν πηρα τηλ τον γιατρο παρα οταν ειδα οτι το πραγμα γινοταν λιγο αηδιαστικο με πρασινους κοκους και μου ειπε οτι ειναι στοματιτιδα...μου αρχισε το σιροπι nystamisin kai daktarel oral gel απο το Σαββατο αλλα δεν εχω δει καμμια μα καμμια βελτιωση...να σημειωσω οτι εδω και 10 μερες οταν βαζω τον μικρο στο στηθος νιωθω σαν τσιμπηματα απο βελονες και το γαλα να κατεβαινει...νομιζα οτι οφειλοταν στην ροη του γαλακτος αλλα σε ενα αλλο τοπικ ειδα για την καντιντιαση...οφειλεται λεει σε εναν μυκητα cadida...αυτο το εχω εγω και το περναω στο μωρο μεσω του θηλασμου, γι αυτο δεν περναει η στοματιτιδα???Πως αντιμετωπιζεται????Πρεπει να πιω κατι ή να πλενω τις ρογες μου ή να βαζω αλοιφη μετα απο καθε θηλασμο???Επισης ο μικρος στις 28/11 ηταν 3870 και σημερα 24/12 ειναι 4970...θηλαζει και απο τα δυο στηθη εκτος απο το βραδυ που μερικες φορες θηλαζει μονο απο το ενα...το αλλο το αδειαζω με θηλαστρο!Αν το κανει αυτο αλλη μια φορα ενωνω τα δυο γαλατα και τα αποθηκευω!κανω καλα ή μηπως δεν κανει να ενωνωνται γιατι χαλαει η συσταση τους? Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι πριν μου εκανε κιτρινα και πρασινα κακα για πρωτη φορα...τι να κανω???συνεχιζω οπως παει και αν δω παλι πρασινα κοιταζω για υπερπαραγωγη??μπορει τα πρασινα κακα να οφειλονται απο τον μυκητα???ειμαι τοσο μπερδεμενη και ο παιδιατρος ψιλοασχετος απο θηλασμο...σας παρακαλω μου πεσαν ολα μαζεμενα, βοηθεια!!!!

ΥΓ.Συγνωμη αν τα λεω λιγο μπερδεμενα ειναι τοσες πολλες οι αποριες και τοσο μεγαλη η ανησυχια μου. :(

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Μολις πηρα τον γιατρο τηλ!!!!ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!!!!Αρκει να μην κανει σαν τις κατσικας και να μην υπαρχει αιμα.Του μιλησα για υπερπαραγωγη και φανηκε οτι δεν ηξερε καν τι ειναι...οσο για το μικροβιο μου ειπε να βαζω fucidin και fucicod εναλλαξ και να ξεπλενομαι με eubos σαπουνι πριν απο καθε θηλασμο για να αποκλεισουμε το γεγονος να του το περναω αν εχω καντιντιαση...ολα αυτα πανω στις θηλες μου δεν θα τις επιβαρυνουν???κανονικα λενε οτι θελει μονο νερακι ή ακομα καλυτερα γαλα και στον αερα να στεγνωσουν.

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Να συμπληρωσω οτι προσεξα οτι οι θηλες μου μετα το θηλασμο αποχρωματιζονται και γινονται σαν διαφανες και ασπρες...εχει καμμια σημασια αυτο???Κοιτα τι επαθα Χριστουγεννιατικα :(

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Αγλαια διαβαζω εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28811&page=2 και εχω παθει σοκ...πως δεν το πηρα χαμπαρι πιο νωρις και επιβαρυνω και το παιδι μου με τον μυκητα????Αν εχεις καποια συμβουλο θηλασμου να μου την συστησεις να παω μπας και καταφερω να αντιμετωπισω την κατασταση.ΚΑι απο σημερα ξεκιναω και διατροφη.

Απο ο,τι καταλαβα κανω διατροφη, παιρνω και πινω αυτα τα φυτικα που λετε, συνεχιζω και βαζω στο μωρο την αγωγη...στις θηλες τι βαζω???dactarin???

bf2Bp2.png

rTodp3.png

ΑΓΛΑΪΑ ΜΟΥ και σ'όλες τις υπόλοιπες μανούλες,καλησπέρα!

Περίμενα αυτά τα χριστούγεννα πώς και πώς,γεμάτη χαρά και αγωνία...

Στις 12 του Δεκέμβρη,γέννησα το 2ο αγοράκι μου με καισσαρική ενώ το 1ο μου είναι 14,5 μηνών..Έχουμε ξαναμιλήσει,ελπίζω να με θυμάσαι...

Όλη μου η αγωνία για το αν θα καταφέρω να θηλάσω το αγοράκι μου,εξαφανίστηκε όταν κατάλαβα οτι το βλασταράκι μου έχει τα σαγονάκια του καρχαρία!!!(χιχι)

Ζήτησα στο μαιευτήριο να τον έχω δίπλα μου και να μην δοκιμάσει ξένο γάλα καθόλου!Έτσι την επόμενη μέρα,ξεκίνησα δραστικά και τον έβαζα στο στήθος μου κάθε 2 ώρες κι αν έκλαιγε και συχνότερα.Με την 3η ημέρα,είχε κατέβει το γάλα μου για τα καλά και ο μικρός στην 4η που γυρίσαμε στο σπίτι,έτρωγε πλέον και κοιμόταν ευχαριστημένος...

Τη 2η μέρα που είμαστε στο σπίτι,ανέβασα πυρετό.Όσο είχα μέχρι 38 το μωρό θήλαζε κανονικά.Το επόμενο βράδυ έφτασα μέχρι 39.5 οπότε αναγκαστικά του έδωσα novalac.

Πήρα τον γυναικολόγο μου και μου είπε να παίρνω μονάχα depon και aerolin για τον βήχα

και μου συνέστησε να με δεί κι ένας παθολόγος για να ξέρουμε τι ακριβώς έχω.

Την επομένη το πρωϊ έψαχνα τον παθολόγο του ΙΚΑ για να έρθει στο σπίτι,αλλα πουουουουου....Σηκώθηκα λοιπόν ,πήγα εκεί,και με μιά απλή εξέταση ένας παθολόγος με αφουγκράστηκε και μου είπε οτι έχω τη γρίπη των χοίρων...

Εγώ με έκπληξή μου,και έχοντας την άγνοιά μου,απλά δεν τον εμπιστεύτηκα,γιατι λέω,με το στηθοσκόπιο το κατάλαβε τώρα αυτο?...Έτσι δεν πήρα τα φάρμακα που μου είπε και την επομένη πήγα σε ένα εφημερεύον για να μου κάνουν το τέστ για τη γρίππη.(Μετράτε ημέρες ωστόσο)...

4 μέρες προσπαθούσα να μάθω τι έχω τελικά,μιάς που και στο εφημερεύον ΔΕΝ σου κάνουν το τεστ αν δεν έχεις λέει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αν δεν σου κανουν εισαγωγή στο νοσοκομείο....(ακούστε πράγματα!)

Το ίδιο βράδυ το μεγάλο μου μωράκι,έκανε 38 πυρετό όλη τη νύχτα...

Ωστόσο το νεογέννητό μου και απο το γάλα μου είχε πιει αρκετό,αλλα και στον ίδιο χώρο μαζί μας ήταν.

Παίρνω το πρωϊ τον μεγάλο μου και πηγαίνουμε στο ΠΑΙΔΩΝ με 39,5 πυρετό.

Τους είπα τα γεγονότα κι οτι ήμουν 1 εβδομάδας λεχώνα και η διευθύντρια μας κράτησε μέσα εκτός των άλλων για να απομονωθούμε και απο το λεχούδι.(το οποίο άφησα στη μητέρα μου).

Εκεί,έκαναν το τεστ του μικρού και το βρήκαν θετικό.Μείναμε μέσα 4 μέρες,οπου εγώ ήμουν σε ανάρρωση πλέον και ευτυχως είχα πάρει μαζί μου το mini electric...

Mε τη διαφορά οτι μέσα στο ίδιο δωμάτιο υπήρχε κι ένας μαντραχαλομπαμπάς ενός άλλου μωρού,που όποτε ήθελα να αντλήσω,μαζεμένη σε μιά γωνία και εντελώς διακριτική,εκείνος θυμόταν να σηκωθεί επάνω και να κόβει βόλτες πέρα δώθε...δήθεν οτι κοιτούσε στο παράθυρο....ένιωθα άβολα οπότε,και το αποτέλεσμα ήταν να μειώνω τις αντλήσεισ στις 3-4 φορές την ημέρα,κατα τις οποίες μάζευα απο 200 ως και 350 ml απο το γάλα μου...

Περιττό να σας πώ πώς ένιωθα όταν έπρεπε να το αδειάζω στο νεροχύτη....

Ωστόσο στην κάθε φορά το στήθος μου πέτρωνε και δεν είχα και τις ανέσεις μου για να το μαλακώσω,απλά αντλούσα όση περισσότερη ώρα γινόταν...και χειρουργημένη καθώς είμαι,δεν ήταν και οτι καλύτερο όλη αυτή η κατάσταση για'μένα...

Ο Γιωργάκος μου απο την 2η ημέρα κι όλας δεν ξαναέκανε πυρετό,οπότε εχθές βγήκαμε...

Ερχόμενοι όμως στο σπίτι,ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ είμαστε σε καραντίνα απο το μωράκι το μικρό(σε χωριστά δωμάτια ΚΤΛ...)ωστε να μη μεταφερθεί ο ιός απο το ένα μωρό στο άλλο και θα πρέπει να είμαστε έτσι και ως το τέλος της πρωτοχρονιάς....

.....κοιτάζω το μωράκι μου απο μακρυα....και οι γνώμες περι θηλασμού διείστανται...

Μπορώ μου είπαν άλλοι να αντλώ το γάλα και να το πίνει...

άλλοι οτι έτσι κινδυνεύει να μολυνθεί το γάλα απο χέρια σε χέρια και να πάθει το μωρό καποια λοίμωξη....η ακόμη και να κολλήσει τον ιό.

Άλλοι οτι μπορώ να το θηλάσω δεν υπάρχει κανένα προβλημα αφού έχω αναρρώσει...

Άλλοι οτι μπορεί να του μεταφέρω τον ιό ακόμη και πάνω απο τα ρούχα μου αφού αναγκαστικά φροντιζω το μεγάλο μου μωράκι που αναρρώνει...(όλοι αυτοί είναι γιατροί)

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΥ ΛΑΛΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΚΟΡΟΙ...

Αποφάσισα να το προστατέψω,έστω κι αν γίνομαι υπερβολική και να περιμένω ως την πρωτοχρονιά τουλάχιστον...αν και μου κανει εντυπωση πως γινεται αφου επινε οσο ημουν αρρωστη να μην κολλησε!!

Ωστόσο προσπαθώ να αντλώ κανονικά πλέον,κάνοντας ζεστό ντούς στους μαστούς κάθε 3 με 4 ώρες,με τη διαφορά οτι μαζεύω το πολύ 100 ml (ίσως λόγω της συχνότητας)

και ο αριστερός μαστός με πονάει απο έξω(αριστερα)και απο κάτω και σ'εκείνο το σημείο είναι σκληρό...

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω απο να το ζεσταίνω και να αντλώ...όλη την ημέρα σήμερα και εξακολουθεί να πονάει...

ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Εχω απελπιστεί....(Απο την στεναχωρια μου ουτε δεντρακι δεν εχω στολισει...)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...