Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

τα γλυκα φερνουν υπερενταση,κ ειδικα η σοκολατα.οτι τρως περναει στο γαλα σου.οποτε καλυτερα να αποφευγεις τις μεγαλες ποσοτητες.βεβαια ενα γλυκακι 1-2 φορες τη βδομαδα δε κανει κακο!!αρκει να μη το τρως βραδυ.καλυτερα πρωι ή μεσημερι

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εχει 3 ωρες που εφαγε ετσι?αστην μια ωριτσα ακομα κ ταισε την αν δε ξυπνησει ως τοτε.προσπαθησε με τον τροπο που σου ειπα να μη την ξυπνησεις.αν το κανεις καποιες φορες θα μαθει να τρωει ενω κοιμαται;)

χαχα!τιποτα!μην ευχαριστεις γλυκια μου!κ εμενα ολα ετσι βουνο μου φαινοταν στο πρωτο μωρο!γιαυτο καταλαβαινω τις μανουλες που εχουν τοση αγωνια!κ οχι μονο εγω αλλα κ ολες οι αλλες εμπειρες κοπελες του φορουμ που εχουν μωρακια.μη φοβασαι να ρωτας οτιδηποτε.κ εγω κ οι υπολοιπες θα προσπαθησουμε να σε βοηθησουμε:D

Διαφημίσεις

ελπιζω στο 2 να τα παω καλυτερα χαχα

παλι καλα που υπαρχει το φορουμ και εσεις που εχετε την διαθεση να βοηθησετε.

Α!!!!!μια τελευται ερωτηση.μπανακι που δεν καναμε αποψε πειραζει?αν την κανω τωρα θα την ταλαιπωρησω ετσι δεν ειναι?

μη την κανεις τωρα θα αναστατωθει...καλυτερα να προτιμας απογευματακια για να μη ξεσηκωνεται τη νυχτα κ να χαλαρωνει με το μπανιο για να κοιμαται καλυτερα.δε πειραζει που δε κανατε μπανακι

1. μετα απο 3,5 μηνες επαναγαλακτισμου,με 8 αντλησεις και 2 θηλασμους αρχικα και μονο με θηλασμους τωρα τελευταια, ειμαι στο 25% των ατομων που δεν καταφεραν πληρη επαναγαλακτισμο.με το καλο οταν θα αποκτησω αλλο παιδι υπαρχει περιπτωση να συμβει το ιδιο και να μην μπορω να το θηλαζω αποκλειστικα επειδη δεν φτανει το γαλα μου?(των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν)

To πιθανότερο είναι ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα (αρκεί το μωρό να θηλάζει καλά).

Για αρκετές μητέρες είναι πολύ κρισιμο το πρώτο 10ήμερο, αν στο διάστημα αυτό δεν γίνουν επαρκείς θηλασμοί ή αντλήσεις, φαίνεται να μην μπορούν να εδραιώσουν πλήρη γαλουχία. Αν δεν χάσει αυτές τις πρώτες μέρες, το πιθανότερο είναι ότι όλα θα πάνε καλά.

Τα υπόλοιπα δεν έχουν απάντηση, είναι τόσο εξατομικευμένη η κάθε περίπτωση που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν!

Καλή συνέχεια!:)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες σας!

Σας διαβάζω εδώ και καιρό & η αλήθεια είναι ότι μου είχατε δώσει αρκετές ιδέες & συμβουλές άθελά σας. Τώρα, όμως, χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Έχω μια μπέμπα 4 1/2 μηνών, γεννήθηκε με καισαρική τομή & τη θηλάζω αποκλειστικά.

Εδώ και ένα μήνα, κάθεται στο στήθος 3-5 λεπτά και μετά τζίφος.. χαζεύει και δε θέλει άλλο!

Όταν την πήγαμε στο γιατρό πριν από δυο εβδομάδες, είχε βάλει μόλις 210 γρ και για το λόγο αυτό μου είχε προτείνει να κάνω 3 φορές την ημέρα θηλασμό & 3 φορές να της δίνω από 200 ml μπιμπερό. Η μικρή έκτοτε έβαλε 700 γρ. σε 2 εβδομάδες, αλλά ότι απόθεμα είχα πάει :-(

Ακολουθώ εδώ και 5 μέρες τη δοσολογία με τη μαγιά μπύρας, κάνω 4-5 αντλήσεις τη μέρα με το swing medela (δουλεύω και απουσιάζω 6 ώρες από το σπίτι) και πίνω πολλά υγρά... Τι άλλο να κάνω?? Έχω δυο μέρες να κοιμηθώ :confused:

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας

KItOp3.pngmPU7p3.png

Επειδή αντλούσα αρκετούς μήνες, έχω να πω πως η διαδικασία δεν είναι και τόσο φοβερή όσο ακούγεται. Χρειάζεται μόνο καλή διάθεση και λίγο πείσμα. Αν καταφέρεις να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου, σε λίγο καιρό θα συνηθίσεις.

Όταν λες μήνες?Θα πάρει μήνες δηλαδή η όλη διαδικασία?Δεν ξέρω τι με περιμένει αλλά φοβάμαι μήπως δεν τα καταφέρω.Πέρασα και περνάω δύσκολα με αλλεργίες , παλλινδρομήσεις , νοσοκομεία , με τον μεγάλο μου να έχει σταματήσει τον παιδικό επειδή αρρώσταινε συνέχεια , να παλέυω να θηλάσει 5 λεπτα και ότι έπινε το έκανε εμετό τώρα αυτή η <<πόρτα>> και όλα αυτα τα περνάω μόνη χωρίς βοήθεια πέραν του συζύγου όταν και αν σχολάσει νωρίς.Τι αλλο θα πρέπει να βάλω μέσα στο καθημέρινο πρόγραμμα πέραν όλων αυτών που έχω.Αχ !!!! Τουλάχιστον έχω εσάς που μου δύνετε δύναμη και με βοηθάτε

(και με ακούτε)

sppJp2.png

73j1p2.png

Άσπα σε καταλαβαίνω γιατί περασα τα ίδια με τη μεσαία μου κόρη...

Τεσπα, το θέμα είναι πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν δλδ η μικρή είναι συνεργάσιμη και πιάσει το στηθος όταν αυξηθεί η ροή, τότε όταν επανέλθει η γαλουχία στα επίπεδα που θέλεις, δε χρειάζονται αντλήσεις. Θα αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα 3-4 μέρες μετά την έναρξη των αντλήσεων.

Αν η μικρή τελικά δε συνεργαστεί τότε θα πρέπει να συνεχίσεις με αντλήσεις. Εγώ αναγκαζόμουν να αντλώ κυρίως γιατί η μικρή μου δεν ήθελε να πιάσει το αριστερό στήθος. Με τον καιρό και με πολλή υπομονή τα κατάφερα αλλά χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να απαλλαγούμε απ' το μπιμπερό με το οποίο έπινε συμπληρωματικά μητρικό γάλα.

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Δήμητρα, θα πρέπει δηλαδή το γάλα που δεν πίνει απο το στήθος να το δίνω με μπιμπερό ?Μέχρι τώρα δεν της το έδινα.Δεν θα μπερδευτεί απο την μια στ'ηθος , την άλλη ποτηράκι για νερό , την άλλη πιπίλα και την άλλη γάλα με μπιμπερό ?

sppJp2.png

73j1p2.png

Mπορείς να της το δίνεις με ποτηράκι αφού το ξέρει ήδη. Δε χρειάζεται να πιάσει μπιμπερό. Αφού δεν το ξέρει δεν υπάρχει λόγος να το μάθει σε αυτή την ηλικία.:D

Εξάλλου υπάρχει και ο κίνδυνος να της καλοαρέσει της κυρίας και να αφήσει το στήθος εντελώς. Δοκίμασε με το ποτηράκι και βλέπεις.

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Καλησπέρα παιδιά,

Katerin@, σήμερα κοιτούσα το βιβλιάριο της μικρής και είναι πάνω από τις καμπύλες ανάπτυξης και στο ύψος της και στο βάρος της. Τώρα αυτό είναι καλό; Η γιατρός δεν μου είπε κάτι για το ύψος της, αλλά και την προηγούμενη φορά μου την είπε πάλι για το βάρος. Η μπεμπούλα μας είναι 5 μηνών και 8 ημερών σήμερα...

Διαβάζοντας μελέτες για το μητρικό γάλα, είδα ότι τα παιδιά του θηλασμού και του μητρικού γάλακτος είναι "παχουλά" μεν, αλλά δεν αποθηκεύουν επικίνδυνα λιποκύτταρα, όπως τα μωρά που πίνουν φόρμουλα. Τι να πω; Θα δούμε πως θα πανε τα πράγματα, αν και έχω λίγο αγχωθεί με αυτό το θέμα...

Βέβαια με απασχολεί και το θέμα των αντλήσεων...Katerin@, νομίζω ότι κάνεις και εσύ αντλήσεις, έτσι δεν είναι; Τώρα που ο μικρούλης σου είναι πιο μεγάλος από το Αμελάκι μου, πως τα καταφέρνεις και με την εισαγωγή των τροφών; Πόσες αντλήσεις κάνεις; Προλαβαίνεις; Συνεχίζεις, φαντάζομαι, και το θηλασμό (τουλάχιστον εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω, αν δεν αφήσω τα κοκκαλάκια μου στον καναπέ) και τον ταϊζεις εσύ;

Σκέφτομαι ότι μέχρι τώρα είχα μόνο το "κυνήγι" του γάλακτος... Πως θα τα βγάλω πέρα και με την κατσαρόλα;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα παιδιά,

Katerin@, σήμερα κοιτούσα το βιβλιάριο της μικρής και είναι πάνω από τις καμπύλες ανάπτυξης και στο ύψος της και στο βάρος της. Τώρα αυτό είναι καλό; Η γιατρός δεν μου είπε κάτι για το ύψος της, αλλά και την προηγούμενη φορά μου την είπε πάλι για το βάρος. Η μπεμπούλα μας είναι 5 μηνών και 8 ημερών σήμερα...

Διαβάζοντας μελέτες για το μητρικό γάλα, είδα ότι τα παιδιά του θηλασμού και του μητρικού γάλακτος είναι "παχουλά" μεν, αλλά δεν αποθηκεύουν επικίνδυνα λιποκύτταρα, όπως τα μωρά που πίνουν φόρμουλα. Τι να πω; Θα δούμε πως θα πανε τα πράγματα, αν και έχω λίγο αγχωθεί με αυτό το θέμα...

Kαθόλου να μην αγχώνεσαι κοπέλα μου. Η Μελινα μου όταν ήταν μωρό ήταν τελείως εκτός καμπυλών. Αλλά τελείως!!!! Αφού η γιατρός έλεγε να της κάνουμε ορμονολογική εξέταση για να δούμε σε τι επίπεδα είναι η αυξητική ορμόνη της!!! Σήμερα είναι 7 χρόνων 1.43 εκ.(το πιο ψηλό παιδάκι της τάξης της) και 33 κιλά. Είναι ένα ψιλόλιγνο κοριτσάκι που τρώει τον άμπακο αλλά δεν ξέρω πού το βάζει!

Η γιατρός σου κοιτάει μόνο το βάρος. Κακώς. Πρέπει να την απασχολεί ταυτόχρονα και το ύψος του μωρού. Όπως πολύ σωστά γράφεις τα μωρά που θηλάζουν δεν πολλαπλασιάζουν τα λιποκύτταρά τους απλά φουσκωνουν τα ήδη υπάρχοντα. Μόλις αρχίζουν να περπατάνε και να κινούνται αδυνατίζουν. Γι' αυτό κουλ! Το στρεσάρισμα που σου προκαλούν οι αντλήσεις είναι ήδη αρκετό για να σου προθετει και η γιατρός κι άλλο και μάλιστα χωρίς λόγο ύπαρξης! Τι θέλει δλδ, να πάψεις να το θηλάζεις;

Dimitrali,

Το καλύτερο είναι ότι η ίδια μου είπε να συνεχίσω! (καλά, αυτό εννοείται!!!) Όπου δε, πριν φύγουμε με τη μαμά μου (άλλο βάσανο από εκεί, που μου λέει να τελειώνω με το θηλασμό και το θήλαστρο) και τη μικρή μου λέει τα εξής η γιατρός: "Απλά έχε υπόψη σου ότι στους 12 μήνες του θηλασμού..." και είπε κάτι που ειλικρινά δε θυμάμαι... Κόβοντάς την σε αυτό που έλεγε, της είπα: "Κοίτα να δεις, σε μας η κάθε νίκη μας ισούται με 15 μέρες παραπάνω θηλασμού και μητρικού γάλακτος. Ο στόχος μας είναι κάθε φορά μισός μήνας παραπάνω γιατί πραγματικά νιώθω φοβερά ανασφαλής...".

Όπως και να έχει το πράγμα, (ωχ! ξύπνησε ο Γαργαντούας μου) συνεχίζουμε, και ο Θεός βοηθός!

Καλησπέρα σε όλες...

Δήμητρα, θα πρέπει δηλαδή το γάλα που δεν πίνει απο το στήθος να το δίνω με μπιμπερό ?Μέχρι τώρα δεν της το έδινα.Δεν θα μπερδευτεί απο την μια στ'ηθος , την άλλη ποτηράκι για νερό , την άλλη πιπίλα και την άλλη γάλα με μπιμπερό ?

To αντίθετο! Το μπιμπερό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και όχι να λύσει, γι αυτό και προτιμώνται εναλλακτικές μέθοδοι ταΐσματος ακόμη και για πολύ μικρά μωρά. Με το μπιμπερό δημιουργείται σύγχιση θηλής με τους άλλους τρόπους ταΐσματος όχι.:wink:

Καλησπέρα παιδιά,

Βέβαια με απασχολεί και το θέμα των αντλήσεων...Katerin@, νομίζω ότι κάνεις και εσύ αντλήσεις, έτσι δεν είναι; Τώρα που ο μικρούλης σου είναι πιο μεγάλος από το Αμελάκι μου, πως τα καταφέρνεις και με την εισαγωγή των τροφών; Πόσες αντλήσεις κάνεις; Προλαβαίνεις; Συνεχίζεις, φαντάζομαι, και το θηλασμό (τουλάχιστον εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω, αν δεν αφήσω τα κοκκαλάκια μου στον καναπέ) και τον ταϊζεις εσύ;

Σκέφτομαι ότι μέχρι τώρα είχα μόνο το "κυνήγι" του γάλακτος... Πως θα τα βγάλω πέρα και με την κατσαρόλα;

Ευχαριστώ

Πάντως η δική μου γιατρός όσο και να ήταν ο δικός μου σαν μπαλόνι στην αρχή, μου έλεγε ότι όσο πίνουν τα παιδιά μονο γάλα δεν κανουμε ποτέ "περικοπές". Όταν αρχίσει να μπουσουλάει και ύστερα, που θα κινείται περισσότερο θα είναι διαφορετικά!

Εγώ αντλώ μόνο, ο μικρός δεν ξαναέπιασε στήθος δυστυχώς. Η μεγαλύτερη ποσότητα που μπόρεσα ποτέ να βγάλω είναι 500 μλ την ημέρα, και έχω καταφέρει μετά από πολύ καιρό να το αντλώ αυτό σε 3 αντλήσεις, Πρωί μεσημέρι βράδυ λοιπόν και μια χαρά εύκολο μου φάινεται πια.

Απλά θέλει πολύ προσοχή για το πότε το στήθος είναι έτοιμο να κάνεις "drop" μια άντληση και να κατέβεις ας πούμε από τις 4 στις 3 χωρίς να μειωθεί η ποσότητα. Εμπειρικά θα σου πω ότι όταν έβλεπα ότι μπορώ να μειώσω μία άντληση, έκανα περισσότερο χρόνο ερεθίσματος σε κάθε άντληση, με αποτέλεσμα τελικά να διατηρείται η συνολική ποσότητα.

Με τις στερεές είναι εύκολα τα πράγματα, μην φαντάζεσαι, αρκεί βέβαια να αρέσουν και στο παιδί! Εμένα σε σχέση με αυτό το θέμα μου άνοιξε τα μάτια η σύμβουλός μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη από το πώς προχωρήσαμε στις στερεές και πώς προχωράμε ακόμα δηλαδή με ωραίες γεύσεις, πειραματισμούς και ευχαρίστηση! Είναι πολύ απλά τα πράγματα, έτσι κι αλλιώς το μεσημεριανό το μαγειρεύεις ανά 2 μέρες στον ατμό κυρίως και τα φρούτα είναι παιχνιδάκι. Τελικά έχω φτάσει ξένο γάλα να του δίνω μόνο όταν του ετοιμάζω βιολογική κρεμούλα βρώμης!Ό,τι θέλεις στείλε μου κα πμ να σε βοηθήσω!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κορίτσια πείτε μου σας παρακαλώ, οι 6 αντλήσεις την ημέρα είναι υποχρεωτικές όταν το μωρό θηλάζει σε κάθε γεύμα? Πολλές φορές την βάζω στο στήθος και ενδιάμεσα οπότε ίσως να μην αντλώ εκείνη τη στιγμή, οπότε τις περισσότερες φορές οι αντλήσεις δεν ξεπερνούν τις 4 την ημέρα. Αυτό είναι προβλημα στο να καταφέρω να κόψω εντελώς το συμπλήρωμα? Επίσης θηλάζω και στο διάστημα 12 με 6 το πρωί, οπότε και εκεί ίσως να μην αντλήσω. Κάνω καλά ή πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται και άντληση σε αυτό το διάστημα?

θελω να ρωτησω κατι.μια γνωστη μου εχει ενα κοριτσακι 3 ετων το οποιο θηλασε για 1 χρονο.ενα προβλημα υγειας την εκανε να σταματησει.μου ειπε πως σκεφτεται να αρχισει ξανα τον θηλασμο με αυτη τη μεθοδο αλλα ειναι εφικτο αυτο μετα απο 2 χρονια που εκοψε να θηλαζει???αν ξερετε κατι πειτε μου γιατι ενδιαφερεται αλλα δεν εχει ιντερνετ σπιτι της κ της ειπα πως θα ρωτησω εγω.ευχαριστω:D

Κορίτσια πείτε μου σας παρακαλώ, οι 6 αντλήσεις την ημέρα είναι υποχρεωτικές όταν το μωρό θηλάζει σε κάθε γεύμα? Πολλές φορές την βάζω στο στήθος και ενδιάμεσα οπότε ίσως να μην αντλώ εκείνη τη στιγμή, οπότε τις περισσότερες φορές οι αντλήσεις δεν ξεπερνούν τις 4 την ημέρα. Αυτό είναι προβλημα στο να καταφέρω να κόψω εντελώς το συμπλήρωμα? Επίσης θηλάζω και στο διάστημα 12 με 6 το πρωί, οπότε και εκεί ίσως να μην αντλήσω. Κάνω καλά ή πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται και άντληση σε αυτό το διάστημα?

linav, δώσε μας μερικές πληροφορίες παραπάνω... Δίνεις μόνο δικό σου γάλα ή δίνεις και σκόνη; Αν καλύπτεις το μωρό μόνο με δικό σου και είναι δεκτικό με το στήθος τότε σιγά σιγά πρέπει να αυξάνεις το χρόνο στο στήθος και να μειώσεις τις αντλήσεις. Αν δίνεις και ξένο, τότε αυξάνοντας τον χρόνο στο στήθος και διατηρώντας τις αντλήσεις, θα κόψεις πρώτα το ξένο και σιγά σιγά θα προχωρήσεις και με τις αντλήσεις όπως είπα πριν. Τη νύχτα αν θηλάζει καλά, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αντλείς...

HXuSp2.pngaS46p2.png

Eχω ξαναγράψει πιο πάνω, το μωρό είναι 2 μηνών, κάνει 6 γεύματα την ημέρα στα οποία παίρνει συμπλήρωμα κάθε φορά 90 με 120 ml. Σε κάθε γεύμα θηλάζει καθώς και ενδιάμεσα των γευμάτων. Χρησιμοποιώ το symphony εδώ και 1 μήνα. Εχω μπερδευτεί γιατί δεν ξέρω πότε να μειώσω το συμπλήρωμα και πόσο, σε κάθε γεύμα ή να ξεκινήσω σε κάποιο γεύμα της ημέρας? Μήπως οι 4 αντλήσεις είναι λίγες και δεν έχει αυξηθεί η παραγωγή μου ώστε να αρχίσω τη μείωση?

Ξέχασα επίσης να πω ότι κάποιες φορές το μωρό είναι στο στήθος μισή ώρα και την καταλαβαίνω ότι τρώει και καταπίνει και κάποιες άλλες ένα τέταρτο με το ζόρι όπου αρχίζει μετά και κλαίει και χτυπιέται. Είτε μισή ώρα πάντως να θηλάζει είτε τέταρτο, η ποσότητα συμπληρώματος που παίρνει είναι η ίδια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...