Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού στα Γιάννενα?

Δυστυχώς δεν υπάρχει. Είναι ελάχιστοι, τρεις στη Θεσσαλονίκη, ένας στην Καβάλα, δύο στην Αθήνα (από τις οποίες καμία δεν έχει ιατρείο...).

Ίσως θα μπορούσες να βρεις κάποιον φιλικό στο θηλασμό, δηλαδή να ξέρεις ότι στο ιατρείο του υπάρχουν αρκετές μητέρες που θηλάζουν για περισσότερο από 2-3 μήνες και μερικές πάνω από 6 μήνες.

ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 9/10/09 ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 14/11/09 35 ΗΜΕΡΕΣ ΘΗΛΑΖΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ. ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ.

Κοίταξε τα κακά, αν είναι πράσινα μπορεί το μωρό να έχει κάποια ίωση και γι αυτό να είναι τόσο ανήσυχο.

Επίσης δες άλλα συμπτώματα ασθένειας (ωτίτιδα, μπούκωμα στη μύτη κλπ) και συζήτησέ τα με τον παιδίατρο.

Η γαλουχία σου έχει εδραιωθεί και είναι φυσικό να μην πρήζεται το στήθος. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι για να αυξήσεις το γάλα, ίσως μάλιστα μια τέτοιου είδους παρέμβαση να δημιουργήσει προβλήματα.

μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού στα Γιάννενα?

Η παιδίατρος που πηγαίνω είναι σχετικά φιλική με το θηλασμό. Δεν σε αποτρέπει και δε σε σαμποτάρει τουλάχιστον. Προσπαθεί να υποστηρίξει το θηλασμό και ψάχνεται όσο μπορεί σχετικά με το θέμα. Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία της με πμ. Είναι νέα σε ηλικία και είναι και νεογνολόγος.

Η ίδια μου είχε πει για κάποιες μαίες που συμβουλεύαν για το θηλασμό. Αγλαία ξέρεις αν υπάρχουν πιστοποιημένες σύμβουλοι θηλασμού στα Γιάννενα; Εγώ δεν πήγα, αλλά μου είπε ότι έχουν ανοίξει 2 μαίες κάτι σαν γραφείο-εταιρεία και υποστηρίζουν το θηλασμό. Υπάρχουν εθελόντριες που βοηθάνε πάντως. Και στα δύο νοσοκομεία υπάρχουν κάποιες μαίες που βοηθάνε, αλλά δεν έχουν χρόνο για εκτός.

Μπουμπούκα πόσο είναι το μωράκι σου;

adria σε κανένα από τα ερωτήματά σου δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά . για το πρώτο το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι πλεον ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να εδραιωθεί η γαλουχία σου αλλά και αν για χ ψ ζ λόγους κάτι δεν πάει καλά θα ξέρεις ότι μπορείς να βοηθηθείς και να αντιστρέψεις την κατάσταση. Όσο για τα άλλα θα μας πεις εσύ τι γίνεται υπάρχουν μαμάδες που η παραγωγή τους δεν επιρεάζεται τόσο εύκολα και καταφέρνουν με 2-3 θηλασμούς να αντεπεξέλθουν άλλες χρειάζονται περισσότερους. Εξαρτάται ....Λογικά δεν θα υπάρχει θέμα μιας και το παιδί τρώει και στέρεες οπότε θα μπορεί να τις τρώει τις ώρες που λείπεις και όταν είστε μαζί να το θηλάζεις – εμείς έτσι τα καταφέραμε μέχρι στιγμής. Να σε ρωτήσω όμως χωρίς να θεωρηθεί αγένεια και χωρίς να νομίζεις ότι σε πιέζω αλλά δεν μπορώ να μη ρωτήσω... στο τελευταίο μήνυμα που μας είχες γράψει είχες πει ότι το παιδί δεν θέλει το μπουκάλι ούτε με δικό σου ούτε με ξένο γάλα.... τώρα γιατί πίνει συμπλήρωμα ξένου το πρωί? Και ειδικά το πρωί που η ροή είναι στα φόρτε της (να το πω έτσι)? Sorry και πάλι αν γίνομαι αδιάκριτη αλλά για την ιστορία και μόνο .....αν δεν θέλεις δεν απαντάς δεν υπάρχει θέμα. και πάλι μπράβο για την προσπάθεια που κάνεις

Διαφημίσεις

είναι 50 ημερών.θηλάζουμε αποκλειστικά αλλά έχω πολλές απορίες. έχω την εντύπωση από αυτα που διαβάζω οτι έχω υπερπαραγωγή. μου βγάζει και γουλίτσες.δεν ξέρω,γενικώς έχω μπερδευτεί και θέλω κάποιον να με διαφωτίσει.

ευχαριστω για την απαντηση σου.φυσικα και θα σου απαντησω και ουτε αγενεια θεωρω την ερωτηση σου,ειδικα απο σενα που με εχεις βοηθησει τοσο πολυ. η μπεμπα ,οπως ειχα πει το πρωι επινε με το ζορι ξενο πριν καμια δεκαρια μερες που ειχα στειλει το προηγουμενο μνμ.εγω λογω ανασφαλειας της εδινα και αν δεν το ηθελε με τη μια,αντε με τη δευτερη το πετουσα.μετα απο λιγες μερες ομως ,απο τοτε που εστειλα το μνμ,οχι απλα το επινε ,αλλα ηθελε κι αλλο.και το βραδυ για 2-3 μερες το επινε.τωρα παλι δεν το πινει το βραδυ.δεν ξερω γιατι,μπορει να φταινε τα δοντια που δεν επινε,μπορει να περναει αλμα αναπτυξης και να το πινει.εγω τη θηλαζω κανονικα,το βραδυ στις 2,30, 5,30,7,00 και η ροη δεν φαινεται να εχει μειωθει(συμφωνα με το τεστ στο θηλαστρο)αυτα...ελπιζω να σε καλυψα:)

Είναι ελάχιστοι, τρεις στη Θεσσαλονίκη, ένας στην Καβάλα, δύο στην Αθήνα (από τις οποίες καμία δεν έχει ιατρείο...).

Αγλαϊα καλημέρα. Μήπως θα μπορούσες να μου στείλεις με πμ τα ονόματα των παιδιάτρων- συμβούλων θηλασμού στην Θεσ/νίκη. Θα επιστρέψω σύντομα στην εργασία μου και έχω πολλές απορίες για το πώς θα πρέπει να συνεχίσω από έδω και πέρα. Δεν θέλω να διακόψω από τους τρείς μήνες το θηλασμό. Ευχαριστώ.

xAh6.png h1d6.png

Εγώ το έχω ξαναπεί σε άλλο post, μακάρι να τα ήξερα όλα αυτά που λέει η Αγλαία νωρίτερα γιατί ταλαιπωρήθηκα πολύ με το θηλασμό και στο τέλος τον έκοψα στον ένα μήνα γιατί είχαμε κάνει πολύ κακή αρχή, κόντευα να πεθάνω από την κούραση και το μωρό ήθελε έναν άνθρωπο ήρεμο να το ησυχάζει γιατί υπέφερε από κολικούς.

συμφωνω απολυτα.δυστηχως δεν ειχα καμια ενημερωση για σωστο θηλασμο.μονο γιια σκευασματα που αυξανουν το γαλα. ταλαιπωρηθικα λογω αγνοιας κ δε θηλασα σωστα.αν κανω 3ο θα τηρησω ολα οσα λεει η αγλαια.μακαρι να ειχα ανακαλυψει το φορουμ τοτε.αλλα ιντερνετ εβαλα οταν ηταν ο γιος μου νεογεννητος.δυστηχως δεν γνωρισα κανενα ατομο εκτος απο την αγλαια που να δεινει ολες αυτες τις συμβουλες:?

είναι 50 ημερών.θηλάζουμε αποκλειστικά αλλά έχω πολλές απορίες. έχω την εντύπωση από αυτα που διαβάζω οτι έχω υπερπαραγωγή. μου βγάζει και γουλίτσες.δεν ξέρω,γενικώς έχω μπερδευτεί και θέλω κάποιον να με διαφωτίσει.

Σου έστειλα πμ.

Κάνε όμως ερώτηση σε σχετική ενότητα δίνοντας τις πληροφορίες που ζητάει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40799 , εξηγώντας και τις απορίες ή το πρόβλημά σου και ίσως μπορέσει να σε βοηθήσει κάποια από τις κοπέλες εδώ.

Διαφημίσεις

adria adria adrιa της έδινες συμπλήρωμα από ανασφάλεια ....... anyway εσύ το ζεις το παιδί εσύ ξέρεις καλύτερα εγώ με πολύ αγάπη στα γράφω και δεν θέλω να παρεξηγηθώ, ότι και να πάρει από σένα έστω και ένα γεύμα δεν είναι λίγο είναι πολύ περισσότερο από το καθόλου και αξίζει την προσπάθεια που έχεις κάνει.

Κορίτσια θα με ενδιέφερε και μένα να έχω παραπανω πληροφορίες για το θέμα..Δηλώνω φαν του θηλασμού, δυστυχώς όμως η ενημέρωση που δεχόμαστε πιστεύω είναι ανεπαρκής...Το κοριτσάκι μου είναι 5,5 μηνών. Υπάρχει κάποιο σχετικό σάιτ?

Καλό μεσημέρι κορίτσια!

Μόλις γυρίσαμε με τη μικρή από την παιδίατρο και έχω πάθει 2 σοκ. Το ένα αρνητικό (ή τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση μου άφησε) και το άλλο θετικό.

Λοιπόν σας έχω πει ότι η μικρούλα είναι λίγο φαγανή και τρώει και από το στήθος όποτε είναι συνεργάσιμη αλλά και όταν δεν μπορώ να την καλύψω και από το αντλημένο γάλα που είναι φυλαγμένο στο ψυγείο. Τα κιλά της είναι σήμερα 7,540 και το ύψος της 70 πόντοι. Η γιατρός μου είπε ότι είναι παχουλή!!! Εντάξει, ήξερα ότι δεν είναι τσίρος το παιδάκι, αλλά της απάντησα ότι δεν νομίζω ότι το μητρικό γάλα προκαλεί παχυσαρκία σε αντίθεση με το ξένο - φόρμουλα. Μου απάντησε ότι πρέπει να προσέχει... Δηλαδή τι να προσέχει ακριβώς;;; Δεν κατάλαβα!!!

Ούτε εγώ το έπιασα τι εννοεί είναι παχουλή. Πόσων μηνών είναι είπαμε? Γιατί δεν κοιτάς τους πίανκες ανάπτυξης μέσα στο βιβλιάριό της? Εγώ πάντως επ ότι βλέπω, ψηλή θα την έλεγα, όχι παχουλή! Ο δικός μου δηλαδή που είναι 70 πόντους αλλά 8800 τι είναι, μοσχαράκι?:D

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κορίτσια θα με ενδιέφερε και μένα να έχω παραπανω πληροφορίες για το θέμα..Δηλώνω φαν του θηλασμού, δυστυχώς όμως η ενημέρωση που δεχόμαστε πιστεύω είναι ανεπαρκής...Το κοριτσάκι μου είναι 5,5 μηνών. Υπάρχει κάποιο σχετικό σάιτ?

http://www.thilasmos.gr/

http://mitrikosthilasmos.blogspot.com/

http://www.kellymom.com/index.html

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα!Γεννησα στης 28-10 ενα πανεμορφο κοριτσακι με κ.τ .γεννηθηκε 2660.απο την πρωτη στιγμη την θηλαζω.δεν εχει παρει ουτε γραμμαριο απο ξενο γαλατακι και οσο μπορω δεν θελω να της δωσω!!!θα ηθελα την βοηθεια σας !!!!θηλαζει και κοιματε ολη την ημερα!!!1το βραδυ ομως θηλαζει καθε μια ωρα σχεδον .αυτο σημαινει οτι δεν κοιματε σχεδον καθολου!Η απορια μου ειναι η εξης.μηπως το γαλα μου ειναι αραιο η ειναι λιγο και δεν την χορταινει γιαυτο και ξυπναει?

επισης οταν την θηλαζω μαζευει τα ποδαρακια της και τα τεντωνει,κοκκινιζει και επειτα κανει πριτς.ειναι φυσιολογικο αυτο?να τονισω οτι εχω κοψει οτιδηποτε εχει σχεση με γαλακτοκομικα.

ενα αλλο που παρατηρησα χθες και ημερα ειναι το εξης.ολη την ημερα τα κακακια της εχουν μουσταρδι χρωμα.το απογευμα ομως μου εκανε πρασινα .βεβαια χθες εφαγα σπανακορυζο.δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο.

Θα ηθελα σας παρακαλω αν ειναι ευκολο να με βοηθησετε γιατι ειμαι απειρη μανουλα!θελω να δωσω στο κοριτσακι μου οτι καλυτερο μπορω με το να την θηλαζω,αλλα δεν ξερω αν με τα παραπανω την ταλαιπωρω τελικα.

παιζει ρολο το σπανακι κ απο οσο ξερω καλυτερα να αποφευγεις τα πρασινα οταν θηλαζεις κ ειναι πολυ μικρο το μωρακι.ας πουν κ οι αλλες μανουλες τη γνωμη τους.το οτι ξυπναει ειναι απολυτα φυσικο.το γαλα σου ειναι μια χαρα αν βρεχει 6-7 πανες την ημερα κ κανει 2-3 φορες κακα.θηλαζε την οσο μπορεις.οσο πιο συχνα τοσο πιο πολυ γαλα παραγεις.μια χαρα τα πας μη φοβασαι:D κ να πινεις πολλα υγρα κ σουπιτσες!!!

ευχαριστω για την απαντηση σου!!!!!δεν κλαιει συχνα και με διαρκεια!!!!μονο οταν τεντωνετε.βρεχει πανω απο 7 πανες και κανει πανω απο 4 με 5 φορες κακακια.

οποτε ΜΙΑ ΧΑΡΑ ειναι το γαλα σου!αν οταν κλαιει τεντωνεται κ μαζευεται σημαινει οτι εχει κολικους.γυρνατην στα ποδια σου μπρουμητα κ καντην μασαζ στην κοιλιτσα της κυκλικα κ δεξιοστροφα παντα!για να ηρεμισει.κ μη ξεχνας πολλα υγρα.

ο 100% χυμος μηλο βοηθαει στην παραγωγη γαλακτος.αλλα πρεπει να θηλαζεις συχνα οσο στο ζηταει το μωρακι σου.ακομα κ καθε μια ωρα.ετσι ο εγγεφαλος στελνει μηνυμα στον οργανισμο οτι το μωρο χρειαζεται γαλα κ παραγει περισσοτερο!σου ευχομαι καλη επιτυχια αν κ τα πας υπεροχα:D:D

σε θερμοευχαριστω!!!!!

α το οτι εκοψα τα γαλακτοκομικα ,τα εκοψα επειδη ειναι ανησυχη!εκανα καλα?επισης δεν ισχυει αυτο που λενε οτι τα παιδακια που θηλαζουν και δει τα κοριτσακια εχουν λιγους η καλθολου κολικους?

Αχ ειναι τοσες οι αποριες μου!!!!!ολα τοσο αγνωστα!!!!

δε νομιζω να φταινε τα γαλακτοκομικα σε κατι.δεν ξερω αν ξερει καποια κοπελα ας πει.κ ναι ειναι σωστο οτι τα μωρα που θηλαζουν εχουν πολυ λιγοτερους κολικους.το μπιμπερο παιρνει αερα κ τον ρουφαει το μωρο γιαυτο δημιουργουνται πιο ευκολα οι κολικοι.οχι οτι ειναι ο μονος λογος για να εχει ενα μωρο κολικους.τιποτα δε συγκρινεται με το μητρικο γαλα.δεν ειναι κακο να λες τις αποριες σου γιατι πως αλλιως θα μαθεις?ρωτα οτι θες χωρις αγχος :D

αν εχουν περασει 4 ωρες κ δεν εχει φαει καλο ειναι να την ταιζεις γιατι ειναι ακομα μικρουλα.μπορεις να την παρεις ηρεμα κ να μη ξυπνησει.εγω ετσι επαιρνα τα δικα μου.με σβηστο φως κ ενα μικρο φωτακι κ ηρεμες κινησεις ισως δε ξυπνησει.βεβαια αν κανει στο καπακι κακα ειναι αλλη ιστορια.αν την εχεις ταισει απο το ενα στηθος κ κανει κακα αλλαξε την κ μετα βαλτην στο αλλο.νανουριζονται καθως τρωνε.εγω ετυχε να τα αλλαξω κ χωρις να ξυπνησουν ενω εκαναν κακα καθως τρωγανε στον υπνο τους.απλα με το μικρο φωτακι αναμενο κ με απαλες κινησεις.σκουπιζα το ποπουδακι οχι με μωρομαντηλα αλλα με βαμβακι ποτισμενο με παιδικο λαδι για να μη τους ερθει κρυο το μωρομαντηλο κ ξυπνησουν.μπορεις πριν θηλασεις να εχεις ειδη ετοιμα τα βαμβακακια διπλα σου σε περιπτωση που κανει κακα :-P

την ταισα στης 8΄30 και απο τα 2 στηθη.μαλλον εφαγε πολυ καλα ,γιατι πρωτη φορα απο τοτε που γεννηθηκε κοιματε τοσο.α και αλλη ερωτηση μου ηρθε.ισχυει οτι αν η μαμα τρωει γλυκα το μωρακι ειναι ανησυχο?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...