Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΑ! ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΧΘΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩ..ΦΑΝΤΑΣΟΥ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κάποιες ερωτήσεις...

Πότε αρχίζει και δυσανασχετεί?Αμέσως μόλις τον βάλεις στο στήθος ή αφού πιεί λίγο και μετά?Πώς κατάλαβες σήμερα ότι χόρτασε με το ξένο?Έκλαιγε, πεινούσε, έφαγε από το στήθος και συνέχιζε να κλαίει, ενώ δεν είχες άλλο γάλα?Και μόλις πήρε ξένο ηρέμησε?

Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να θηλάζεις αποκλειστικά 35 μέρες και ξαφνικά να κοπεί το γάλα.

Από την εμπειρία μου:τον πρώτο καιρό πρηζόμουν ΠΑΡΑ πολύ!Μιλάμε για νταούλι!Κάθε 1,5-2 ώρες έτρχε. Όταν γύρω στους 2 μήνες άρχισε να εδραιώνεται ένα "πρόγραμμα", σα να "ξεφούσκωσα" και πέρασα μια κρίση ότι μου κόβεται το γάλα, αλλά τελικά απλά το στήθος είχε "μάθει" και παρήγαγε γάλα όσο έτρωγε το μωρό. Μήπως "νομίζεις" ότι δεν έχεις γάλα, αλλά στην πραγματικότητα έχεις?

Επίσης από την εμπειρία μου, η μικρή γύρω στους 2 μήνες (την ίδια περίοδο δηλ.) έτρωγε και μετά από λίγο, δυσανασχετούσε, τσίτωνε και δεν ήθελε άλλο. Και εγώ νόμιζα ότι δεν έχω άλλο γάλα...ΟΜΩΣ:γάλα είχα πολύ, απλά το μωρό χόρταινε πολύ πιο γρήγορα (δεν ήθελε πλέον 30, 40, 50 ... λεπτά, αλλά μόλις 10-15) και δεν ήθελε άλλο. Το είπε στη γιατρό και μου είπε, "όσο θέλει το μωρό, μην το πιέζεις". Και έτσι κι έκανα. Μέχρι και σήμερα, όταν χορτάσει, σηκώνεται και μετά δεν δέχεται με τίποτα τη θηλή, αν και έχω γάλα, το πατάω και βγαίνει...Απλά, έχει χορτάσει. Για αυτό και στην αρχή σε ρωτάω, πότε δυσανασχετεί το μωράκι...

Ελπίζω να μην σε κούραρα...Ό,τι χρειστείς, εδώ είμαστε!

Α...Και, όπως είπε και η Dimitra83, ΜΗΝ δίνεις ξένο γάλα, τότε είναι που θα σου κοπεί...

Καλή συνέχεια.

ΦΑΝΤΑΣΟΥ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ!

Ας μην είναι και η δική σου!Επέμενε και θα δεις, όλα θα πάνε καλά. Αυτό είναι το κακό με το θηλασμό, δεν ξέρεις πόσο τρώει το μωρό. Αλλά σίγουρα γάλα έχεις. Ηρεμία και όλα θα βρουν το δρόμο τους...

ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ.

Μήπως το παιδί είναι χορτασμένο και δεν πεινάει ακόμα στη μια ώρα...?Δηλ. τρώει έστω και λίγο τώρα και μετά μία ώρα του ξαναδίνεις?Μην το πιέζεις...Τουλάχιστον η δική μου έτσι έκανε όταν ήταν χορτασμένη και δεν ήταν η ώρα της να φάει.Μόλις όμως περνούσε λίγο η ώρα, τότε έτρωγε κανονικά, γιατί τότε πεινούσε, ενώ στη μια ώρα που εγώ σκεφτόμουν "πρέπει να φάει" και την έβαζα στο στήθος, αντιδρούσε, γιατί δεν πεινούσε.

Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω ακόμα, αλλά ένα πράγμα με βασανίζει βρε παιδιά ... Θα ήθελα κάποια στιγμή κάποια από εμάς να ανοίξει ένα θέμα για το τί πήγε λάθος με την ιστορία του θηλασμού... Το ξέρω, είμαι κολλημένη, αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα...

Πιο κολλημένη με αυτό από εμένα, δύσκολα θα έβρισκες... Είχα πάθει τέτοιο σοκ όταν το παιδί μετά από δύο εβδομάδες έχανε ακόμη βάρος και αναγκάστηκα να του δώσω ξένο, που μετά φοβόμουν να ξαναπροσπαθήσω για θηλασμό. Ειδικά επειδή τη μεγάλη μου την θήλασα μέχρι 19 μηνών και το πρόβλημά μου ήταν ότι δεν μπορούσε να δεχτεί μπουκάλι όταν γύρισα στη δουλειά. Δεν περίμενα να δυσκολευτώ, νόμιζα ότι θα την βάλω στο στήθος και θα θηλάσει. Και επειδή δεν μπορούσα να καταλάβω τι πήγε λάθος, βασανιζόμουν από την ιδέα ότι το γάλα μου δεν ήταν "καλό" και ότι αν ξαναπροσπαθούσα θα την έκανα πάλι να πεινάσει. Αλλά για να ξεκινήσω νέα προσπάθεια έπρεπε να το βάλω πίσω μου, να το πάρω απόφαση ότι δεν θα καταλάβω ποτέ τι έγινε, να πάρω βαθιά ανάσα και να ξεκινήσω τις αντλήσεις ξανά.

Και εδώ θέλω να τονίσω τη σημασία της υποστήριξης. Αν δεν ήταν αυτές οι γυναίκες εδώ μέσα να μου δίνουν κουράγιο με τις ιστορίες τους και με τις δικές τους προσπάθειες, πιθανόν να είχαμε αποτύχει και πάλι. Γιατί, όπως σωστά ειπώθηκε, μόνο χλευασμό μπορείς να περιμένεις τελικά, ή, στην καλύτερη, συγκατάβαση. Το τι είχα ακούσει, ακόμη και στη μεγάλη μου, που όλα λειτούργησαν άψογα, δεν μπορείς να φανταστείς! Αλλά επειδή όλα πήγαιναν καλά, δεν με ένοιαζε. Πέταγα ένα σεντόνι πάνω μας και την θήλαζα παντού. Και δεν κοιτούσα γύρω, κοιτούσα μόνο το μωρό μου.

Η μικρή μου τώρα είναι σχεδόν 8 μηνών. Τρώει αλεσμένα, θηλάζει και πίνει 50-80 ml ξένο κάθε βράδυ. Και αυτό από δική μου εμμονή. Το παιδί αφήνει το μπουκάλι μετά από τόσο και ψάχνει το στήθος μου. Αλλά ομολογώ, με μεγάλη ντροπή, ότι ακόμη δεν μπορώ να το κόψω τελείως το ξένο. Το μπουκάλι αυτό που ξέρω ότι θα δώσω και που βλέπω ότι αρνείται, μου δίνει σιγουριά για να θηλάζω όλη μέρα.

Εμείς σταματήσαμε τις αντλήσεις μετά από 2 μήνες. Ήταν δύσκολα, όχι όμως τόσο όσο φοβόμουν. Και με δύσκολες συνθήκες - είμαι μόνη μου με τις κόρες μου, ο άντρας μου ταξιδεύει πολύ και δεν έχω συστηματικά βοήθεια από κάπου. Αλλά χαίρομαι που κουράστηκα λίγο παραπάνω. Χαίρομαι κάθε φορά που βλέπω το μουτράκι της κολλημένο στο βυζί. Χαίρομαι που η μεγάλη μου βάζει τα (πλαστικά) ζωάκια της να τρώνε από τη μαμά τους και έρχεται να μου το δείξει κιόλας ("κοίτα, μαμά, έτσι τρώνε κι αυτά").

Θα σας αφήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες. Το έχω ξαναπεί, αλλά όσες φορές και να το πω, δεν είναι αρκετό. Ευχαριστώ πολύ λοιπόν. Καλό βράδυ και καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Θα ήθελα κάποια στιγμή κάποια από εμάς να ανοίξει ένα θέμα για το τί πήγε λάθος με την ιστορία του θηλασμού... Το ξέρω, είμαι κολλημένη, αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα...

Aν και σε αρκετές περιπτώσεις μπορούμε να καταλάβουμε τι πήγε λάθος, υπάρχουν επίσης αρκετές περιπτώσεις για τις οποίες δεν θα καταλάβουμε ποτέ. Το δικό μου μωρό θήλαζε πολλές ώρες αλλά φαινόταν ότι δεν τα κατάφερνε καλά. Ακόμη και με το μπιμπερό τα ίδια έκανε. Επινε πάρα πολύ ώρα, πολύ λίγο γάλα. Η παιδίατρος το παρακολουθούσε συνέχεια γιατί είχε αντιληφθεί εγκαίρως το πρόβλημα. Για 3 εβδομάδες η προσληψη βάρους ήταν ελάχιστη, οριακή πριν την αφυδάτωση. Όμως το μωρό δεν μπορούσε να πιει παραπάνω γάλα, ούτε μητρικό, ούτε ξένο, ούτε με θηλασμό, ούτε με μπιμπερό. Δεν ξέρουμε γιατί συνέβη, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι συνέβη, ότι η γαλουχία υποχώρησε και ότι αυτό το παιδί δεν θα θήλαζε αν δεν είχα ειδική υποστήριξη για να κάνω επαναγαλακτισμό. Και που τον έκανα όμως, το μωρό χρειαζόταν πολύ μπιμπερό, έπινε το μισό τουλάχιστον γάλα από το μπιμερό παρόλο που η παραγωγή ήταν μεγαλύτερη από τις ανάγκες του.

Το 10% των μωρών δεν μπορεί να θηλάσει καλά και τις περισσότερες φορές δεν έχουμε καμία εξήγηση γι αυτό. Η παρακολούθηση των μωρών γίνεται για να εντοπιστεί εγκαίρως το 20% των μωρών που έχουν κάποια προβλήματα είτε σίτισης είτε άλλα. Η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι σημαντική γιατί έτσι δεν κινδυνεύει η υγεία του μωρού.

Το 80% των μωρών δεν χρειάζεται παρακολούθηση αλλά εφόσον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν ένα μωρό ανήκει στο 80% ή στο 20%, παρακολουθούνται όλα.;)

Έχει νόημα να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το οποιοδήποτε πρόβλημα. Εκεί θα πρέπει να εστιάζουμε και όχι στο ερώτημα γιατί μας έτυχε ένα παιδί με πρόβλημα. Αν στο πρόβλημα προστεθούν και ερωτηματικά "γιατί να μου τύχει εμένα αυτό, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, γιατί δεν λύνεται ενώ έχω κάνει ήδη τόσα..." κλπ, τότε δυσκολεύουμε πολύ περισσότερο την κατάσταση. Θα αλλάζαμε το μωρό σας με ένα άλλο με λιγότερα προβλήματα; Εγώ δεν θα το άλλαζα. Το αγαπώ όπως είναι. Αυτή η στάση είναι πολύ δημιουργική γιατί μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε το προβλημα με μεγαλύτερη ηρεμία.:)

Αλλά για να ξεκινήσω νέα προσπάθεια έπρεπε να το βάλω πίσω μου, να το πάρω απόφαση ότι δεν θα καταλάβω ποτέ τι έγινε, να πάρω βαθιά ανάσα και να ξεκινήσω τις αντλήσεις ξανά.

Η απάντηση στα ερωτήματα μπορεί να μην έρθει ποτέ ή και να ερχόταν, ίσως να μην βοηθούσε πουθενά.

Η απάντηση στο πρόβλημα ήταν η δράση. Έκανες αυτό που μπορούσες για να το αντιμετωπίσεις και το αντιμετώπισες.;)

Ιωάννα, πήγαινε στην ενότητα του θηλασμού για να θέσεις το ερώτημά σου, έτσι ώστε να το δουν κοπέλες που έχουν γνώσεις για το θηλασμό-έχουν θηλάσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο δίνεις μπουκάλι, τόσο θα μειώνεται το γάλα σου.

Δεν είμαι σίγουρη τι είναι αυτό που αντιμετωπίζετε. Απεργία θηλασμού; Σύγχιση θηλών; Μήπως έχεις δώσει πιπίλα; Προσπάθησε να βάζεις το μωρό στο στήθος όταν είναι ήρεμο, να του τραγουδάς, ίσως να το πηγαίνεις βόλτα τη στιγμή που είναι στο στήθος... Μη φοβηθείς ότι θα κακομάθει. Τέτοιες φάσεις περνάνε. Κάτι μπορεί να το ενοχλεί που δεν το έχεις εντοπίσει ακόμα...

Α... και αν ρωτήσεις τον παιδίατρό σου, με τις συμβουλές που δίνει, πόσες από τις πελάτισσές του συνέχισαν το θηλασμο, μην περιμένεις καμιά ενθαρρυντική απάντηση. Δυστυχώς είναι πολλοι οι παιδίατροι που γνωρίζουν ελάχιστα για το θηλασμό.

Μπορείς να αγοράσεις τα βιβλία της Άννας Πατσούρου, παιδιάτρου, να έχεις μια σφαιρική εικόνα περί θηλασμού.

Καλή συνέχεια!

Καλημέρα παιδιά,

Πριν 2 μέρες, μία πολύ καλή φίλη με το μωράκι της που είναι 2 μιση μηνών έφυγαν για τη Γερμανία γιατί εκεί δουλεύει ο σύζυγός της. Εννοείται ότι πήρε μαζί και το νοσοκομειακό της θήλαστρο!!! Συζητώντας μαζί, παραπονιόμασταν και οι δύο για το easy way για άλλους και το hard way για εμάς...

Ώσπου ήρθε η επιφοίτηση: "Δε λες που βρήκαμε τουλάχιστον τρόπο;" είπαμε και οι δυο μας... Αυτό προσπαθώ να σκέφτομαι συνέχεια και όπως λέτε όλες να τα βάλω όλα πίσω μου και να συνεχίσω.

Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και από εκεί και πέρα θα ήταν ανώφελο και τουλάχιστον ψυχαναγκαστικό να ζω συνεχώς με ενοχές. Είναι αδιανόητο να κατηγορήσω τη μικρούλα ότι κάτι δεν έκανε σωστά (αν και πριν από 3 μήνες αυτό έλεγα), γι' αυτό από κάποια στιγμή και μετά κατηγορούσα τον εαυτό μου... Βρήκα όμως έναν τρόπο και τουλάχιστον δεν παραιτήθηκα! Τί να πω... Ελπίζω να πάνε όλα καλά...

Σας ευχαριστώ, καλημέρα

Ιωάννα να σου ζήσει!:D

Μετά από ~40 μέρες αποκλειστικού θηλασμού, είναι φυσιολογικό το στήθος να μην πρήζεται τόσο πολύ γιατί απλά εδραιώνεται η γαλουχία και η παραγωγή ρυθμίζεται σύμφωνα με τη ζήτηση.

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μπορεί ένα μωράκι να κλαίει και να δυσανασχετεί εκτός από την πείνα όπως κολικοί, ελαφριά ΓΟΠ, κούραση εκνευρισμός, κρύο, ζέστη και πολλά άλλα.

Οι παιδίατροι έχουν την κακή συνήθεια, στην πρώτη ανασφάλεια-ανησυχία της μαμάς να προτείνουν ξένο γάλα:?:evil:

Για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό σου τρέφεται επαρκως από εσένα αρκει να παρακολουθείς το βάρος που παίρνει (1 φορά την εβδομάδα) και τις πάνες που βρέχει και λερώνει κάθε μέρα (νομίζω τουλάχιστον 6 +1 κακά μέχρι τις 40 ημέρες)

Για να πάρεις πιο αναλυτικές και ασφαλείς οδηγίες δώσε τις πληροφορίες που ζητιούνται εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Συζητώντας μαζί, παραπονιόμασταν και οι δύο για το easy way για άλλους και το hard way για εμάς...

Σε καταλαβαίνω, έκανα κι εγώ τέτοιες σκέψεις όταν χρειάστηκε να ταξιδέψω με θήλαστρο και όλα τα συνοδευτικά.:roll:

Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και από εκεί και πέρα θα ήταν ανώφελο και τουλάχιστον ψυχαναγκαστικό να ζω συνεχώς με ενοχές. Είναι αδιανόητο να κατηγορήσω τη μικρούλα ότι κάτι δεν έκανε σωστά (αν και πριν από 3 μήνες αυτό έλεγα), γι' αυτό από κάποια στιγμή και μετά κατηγορούσα τον εαυτό μου...

Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε κάποιον ένοχο. Όλα μπορεί να είναι δύσκολα για κάποιους και εύκολα για κάποιους άλλους. Θεωρώ πως είμαστε τυχερές που καταφέρνουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Τα προβλήματα στο θηλασμό αν και στοιχίζουν συναισθηματικά δεν είναι από τα πιο σημαντικά. Υπάρχουν μητέρες που αντιμετωπίζουν το hard way για πολύ πιο σοβαρά θέματα και όλοι δίνουν τον αγώνα τους!

Λοιπόν βαδίσαμε κι εμεις το hard way στο θηλασμό. Λέμε πως τα προβλήματα μας άρχισαν όταν της έδωσα πιπίλα και τελειωσαν όταν την απαρνηθηκε, αλλά δεν ειναι και βέβαιο...

Η αλήθεια είναι πως συχνά αναρρωτιέμαι τι πήγε στραβά αλλα νομίζω πως οριστική και σίγουρη απάντηση δε θα πάρω ποτέ. Το μόνο βέβαιο είναι πως η μικρή μου για 9 μήνες χρειάστηκε βοήθεια. Όχι μόνο γιατί δυσκολευόταν με το στήθος και το θηλασμό αλλά και γιατί η παραγωγή μου μειωνόταν επικίνδυνα πάρα πολύ εύκολα.

Λένε πως είναι καλύτερο να μετανιώνεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες. Επειδή το πιστεύω πολύ αυτό, απ' την αρχή αποφάσισα να κάνω ό,τι μου περνούσε απ' το χέρι για να τα καταφέρω. Έλεγα στον εαυτό μου πως ακόμη κι αν δεν πετύχουμε τελικά, τουλάχιστον εγώ θα ξέρω πως το πάλεψα όσο μπορούσα.

Μετά από 15 σχεδόν μήνες θηλασμού λέω πως τελικά τα καταφέραμε και με το παραπάνω. Δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει αυτό το όμορφο ταξίδι, αλλά πραγματικά αισθάνομαι πλήρης ευτυχίας κάθε φορά που η Αλίκη θηλάζει. Έχω ευχαριστήσει πολλές φορές τις κοπέλες που με την υπομονή και τη γνώση τους ενημέρωσαν τόσο καλά τα τόπικ του θηλασμού και μπόρεσα να αντλήσω τις πληροφορίες που τόσο χρειαζόμουν. Αφού μου δίνετε την ευκαιρία θα το κάνω άλλη μια φορά.:)

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Καλό μεσημέρι κορίτσια!

Μόλις γυρίσαμε με τη μικρή από την παιδίατρο και έχω πάθει 2 σοκ. Το ένα αρνητικό (ή τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση μου άφησε) και το άλλο θετικό.

Λοιπόν σας έχω πει ότι η μικρούλα είναι λίγο φαγανή και τρώει και από το στήθος όποτε είναι συνεργάσιμη αλλά και όταν δεν μπορώ να την καλύψω και από το αντλημένο γάλα που είναι φυλαγμένο στο ψυγείο. Τα κιλά της είναι σήμερα 7,540 και το ύψος της 70 πόντοι. Η γιατρός μου είπε ότι είναι παχουλή!!! Εντάξει, ήξερα ότι δεν είναι τσίρος το παιδάκι, αλλά της απάντησα ότι δεν νομίζω ότι το μητρικό γάλα προκαλεί παχυσαρκία σε αντίθεση με το ξένο - φόρμουλα. Μου απάντησε ότι πρέπει να προσέχει... Δηλαδή τι να προσέχει ακριβώς;;; Δεν κατάλαβα!!!

Το δεύτερο - θετικό- σοκ είναι ότι μου είπε και τα εξής: "Αφού τα κατάφερες με το μητρικό γάλα (ε, καλά μου ήρθε να βάλω τα κλάματα, ρε παιδιά, αναγνωρίστηκε ο κόπος μου!!!), να συνεχίσεις γιατί έρχονται αρκετά βαριές ιώσεις... Προφυλάσσεις με τον καλύτερο τρόπο τη μικρούλα, συνέχισε αυτό που κάνεις..." Η μητέρα μου αρχισε τα σου-ξου-του και της λέω "καλά, άσε μας. Κάνουμε το καλύτερο για το παιδί μας δεν το καταλαβαίνεις;!"

Και τώρα λοιπόν ζητώ τη βοήθειά σας... Η μικρή συνεργάζεται όλο και λιγότερο στο στήθος... Δυστυχώς... Σε λίγο που θα μπούμε στις τροφές, φρουτάκια και σούπες, με τι ρυθμό θα πρέπει να γίνονται οι αντλήσεις για να συνεχίσει η παραγωγή μου; Dimitrali, σε καταλαβαίνω απόλυτα με αυτό που λές για κατακόρυφη πτώση της παραγωγής σου, το ίδιο συμβαίνει και σ'εμένα...

Ευχαριστώ πολύ

ιωαννα μου και μια αλλη κοπελα ειχε πριν λιγο καιρο το ιδιο θεμα(κι εγω επισης καθως και η αδελφη μου!)μαλλον θα κανουμε γκρουπακι!θα σου πω ο,τι ειχα πει και σε εκεινη:την λυση θα τη βρεις εσυ με το μωρο σου!στο λεω σιγουρα καταρχας οτι με το γαλα δεν παιζει προβλημα!μη το βαζεις κι αυτο στο κεφαλι σου τωρα γιατι...παλιοκατασταση!το δικο μου το μωρο καταλαβα οτι το επιανε αυτο οταν μαζευονταν η κουραση και η ενταση της μερας.τοτε για καποιο λογο αποσυντονιζονταν και δεν μπορουσε να κανει ρυθμικες θηλαστικες κινησεις.εμας μας βοηθουσε να περπαταω και να θηλαζω ταυτοχρονα(η γυναικα ορχηστρα!)παντως συνηθως επιανε το κολπο γιατι επαιρνε ρυθμο.βοηθουσε πολυ επισης να θηλαζω σε μαρσιππο αγκαλιας ισως γιατι τον απομωνωνε απο το περιβαλλον και τα ερεθισματα.θελει υπομονη,ειναι αληθεια...αξιζε ομως!δοκιμασε διαφορα κι εσυ μεχρι να βρεις κατι(θηλασμος ξαπλα στο κρεβατι στο πλαι σε ησυχο δωματιο κτλ)θα τα καταφερετε!ειστε μια ομαδα οι δυο σας!α!και κατι αλλο:ειμαι κι εγω γιατρος και μπορω πια να πω με σιγουρια οτι οι περισσοτεροι γιατροι λενε ο,τι να'ναι για τον θηλασμο!και γενικα ολος ο κοσμος λεει ο,τι να'ναι!τι να περιμενεις απο μια γενια ανθρωπων που δεν εχουν θηλασει καν οι ιδιοι!

Βοηθήστε με σας παρακαλώ,

είχα προαναφέρει προβλήματα μετην μικρή μου οτι δεν ειναί και πολύ <<θετική>> με το στήθος ειδικά με το δεξί και εκανά την τεχνική του <<μαξιλαριού>>.Λοιπόν , τις τελευταίες μέρες δεν πιάνει τίποτα .Απο το δεξί ψεφτοτρώει και απο το αριστερό 3 λεπτά να πω? ίσως να είπα και πολλά .Με είχατε συστήσει απόγευμα να ελλατωσω το γέυμα και να αυξήσω τον θηλασμό.Προσπαθώ αλλα δεν θέλει στο στήθος .Με σμπρώχνει και κλαιει.Επίσης με είπατε να προσπαθώ να την θηλάζω κοιμισμένη.Το έκανα και αυτό αλλα χτυπίετε.Ειδικά σήμερα , που αργησα λίγο να την βάλω για ύπνο δεν θήλασε πάνω απο 2 λεπτά και απο τους 2 μαστούς, παρά μόνο πηρε σαν τρελη την πιπιλα της και εριξε πίσω το κεφάλι της για να κοιμηθεί.Προσπάθώ να την δίνω στήθος πριν απο κάθε γεύμα αλλα δεν βλεπώ κάτι πάνω απο 2-3 λεπτά.έτσι που κάνει δεν θα σταματήσει η παραγωγή μου?Μήπως όλα αυτά σημβαίνουν επειδή την ενοχλόυν τα δοντάκια της?Τι μπορώ να κάνω ?

sppJp2.png

73j1p2.png

Διαφημίσεις

Άσπα, η μικρή σου είναι σε φάση απογαλακτισμού. Συνήθισε πια στην προηγούμενη ρουτίνα φαγητό, νερό, πιπίλα και καλύπτει τις ανάγκες της με αυτά.

Αν θέλεις να συνεχίσεις το θηλασμό περισσότερο, πρέπει να ενισχύσεις τη γαλουχία σου με αντλήσεις. Η μικρή δε βρίσκει πια αρκετό γάλα στο στήθος για να ικανοποιηθεί, δυσανασχετεί και το παρατάει. Πήγαινε στην πρώτη σελίδα του τόπικ και διάβασε προσεκτικά τα πρώτα τρία ποστ στα οποία η Αγλαΐα δίνει αναλυτικές οδηγίες. Θα χρειαστείς ένα νοσοκομειακό θήλαστρο με σύστημα διπλής άντλησης.

Καλύτερα να μην πιέζεις το μωρό να πιάσει το στήθος με το ζόρι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. Προσπάθησε να τη βάζεις στο στήθος πριν πεινάσει πολύ γιατί σε αυτή την περίπτωση γίνεται ανυπόμονη και δυσκολεύει τη διαδικασία. Οι τεχνικές που σου είχα δώσει παραπάνω προϋποθέτουν υπομονή. Είχα γράψει επίσης για σταδιακή αντικαστάση γεύματος με θηλασμό κάτι που βλέπω πως μάλλον είναι δύσκολο να γίνει.

Αν καταφέρεις να αυξήσεις τη γαλουχία σου, οι πιθανότητες να πιάσει το μωρό το στήθος θα αυξηθούν γιατί θα βρίσκει περισσότερο γάλα.

Ξαναλέω, σκέψου αν θέλεις να συνεχίσεις το θηλασμό κι αν είσαι διατεθειμένη να το παλέψεις και να χωρέσεις το πρόγραμμα των αντλήσεων στην καθημερινότητά σου. Θα πρέπει να πάρεις όμως γρήγορα μια απόφαση. Το μωρό είναι μικρό ακόμη και το γάλα είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή του.

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

kοίτα εμένα μου φαίνεται ότι είναι δυο τα τινά ή περνάει κάποια παροδική φάση ή δεν βρίσκει αρκετή ποσότητα γάλακτος...όσο για τον ύπνο αν έχει συνηθίσει να αποκοιμιέται με πιπίλα πολύ πιθανόν να μη θέλει να την κόψει και να εκνευρίζεται όταν πιπιλίζοντας το στήθος κατεβαίνει γάλα. Κάνω copy paste από kellymom.com ρίξε μια ματιά μήπως σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις κάποια συμπεριφορά του παιδιού και συνεπώς βρεις και την λύση.

http://www.kellymom.com/bf/weaning/babyselfwean.html

Εδώ είμαστε και τα συζητάμε περάσαμε και εμείς αυτές τις φάσεις χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγo ....

Maliarini δεν καταλαβαίνω τι εννοεί η παιδίατρος..... να κάνεις δίαιτα του παιδιού??? τι σημαίνει να προσέχεις ?? θετικά εμένα μου ακούγονται και τα δύο... πόσες αντλήσεις κάνεις τώρα?? σκεφτόμουνα μήπως κάνεις πολλές και η ροή σου είναι μειωμένη συνεπώς και η μικρή πιο ανυπόμονη στο στήθος... το μετά όταν μπουν οι στέρεες θα το δεις στην πράξη

Ξαναλέω, σκέψου αν θέλεις να συνεχίσεις το θηλασμό κι αν είσαι διατεθειμένη να το παλέψεις και να χωρέσεις το πρόγραμμα των αντλήσεων στην καθημερινότητά σου. Θα πρέπει να πάρεις όμως γρήγορα μια απόφαση. Το μωρό είναι μικρό ακόμη και το γάλα είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή του.

Φυσικά και θέλω να συνεχίσω τον θηλασμό.Εχω και ενα λόγο παραπάνω μια και η μικρή ειναι αλλεργική στην πρωτείνη γάλακτος και έτσι και δεν θηλάσει θα παει σε εκείνο το απαίσιο NEOCATE (όχι πως τα άλλα σκευάσματα είναι καλύτερα)

Ευχαριστώ θερμά

sppJp2.png

73j1p2.png

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σε ολες εσας τις εμπειρες μαμαδες:ο γιος μου εννια μηνων πια, θηλαζει μονο τη νυχτα.Τον ημερησιο θηλασμο τον εκοψα με επιλογη μου γιατι ημουν σε κακη ψυχολογικη κατασταση (για λογους ανεξαρτητους με τον θηλασμο).Αυτο εγινε πριν απο περιπου τρεις μηνες, σταδιακα.Απο τοτε την ημερα πινει γαλα σκονη.Το στηθος μου εχει ξεπρηστει βεβαια και εχω πολυ μικρη παραγωγη.Επισης ο μικρος τρωει 2 με 3 στερεα γευματα.Η ερωτηση μου ειναι η εξης:μπορω να επαναφερω την παραγωγη μου ωστε το μωρο να τρωει πρωι-βραδυ κι αν χρειαστει και καποιο γευματακι ενδιαμεσα (δηλ να καλυπτω ολες του τις αναγκες για γαλα) ΜΟΝΟ βαζοντας το μωρο στο στηθος ή πρεπει να χρησιμοποιηθει θηλαστρο?Δεν ξερω αν εχω την αντοχη να αντλω γιατι δεν εχω βοηθεια καμια,τα πρωινα ειμαι μονη με τον μικρο και εχω κι ενα παιδι ακομη.Επισης ζω σε νησι και οικονομικα δεν ξερω αν μπορω να ανταπεξελθω αυτη τη στιγμη στο κοστος ενος καλου θηλαστρου.

Τι γνωμη εχετε?Μπορω να ελπιζω?

Μπορείς να ελπίζεις αν το μωρό σου συνεργάζεται ούτως ώστε να μπαίνει όσο το δυνατόν πιο συχνά στο στήθος και παράλληλα να μειώνεις την ποσότητα ξένου γάλακτος που δίνεις λίγο λίγο. Ίσως μπορείς να πάρεις τριγωνέλλα ή μαγιά μπύρας για να έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα. Αν το μωρό σου όμως δεν συνεργάζεται που είναι πολύ πιθανό λόγω μειωμένης παραγωγής το θήλαστρο θα είναι αναπόφευκτο καθώς το στήθος χρειάζεται ερέθισμα για να δώσει μήνυμα στο σώμα για παραγωγή γάλακτος.... αν θέλεις δοκιμάζεις δεν έχεις κάτι να χάσεις.

Σοφία, δοκίμασε κατά τη διάρκεια της ημέρας να βάλεις το μωρό σου στο στήθος. Ειδικά το πρωί που η ροή είναι καλύτερη. Δε χρειάζεται να πιέσεις το μωρό. Πρόσφερέ του το στήθος συχνά και άσε το να θηλάσει αν και όσο θέλει. Αν συνεργάζεται μπορείς να το αφήνεις κάποιες φορές έστω και μόνο να πιπιλάει. Προσπάθησε όταν θηλάζεις να βρίσκεσαι σε μέρος χωρίς πολλά οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα για το μικρό για να μην αποσπάται η προσοχή του. Ενθάρρυνέ το με γλυκόλογα όταν προσπαθεί να θηλάσει κι επιβράβευσέ το στο τέλος με ένα μεγάλο χαμόγελο, μπράβο και αγκαλίτσα.

Αν καταφέρεις σιγά σιγά να κάθεται όλο και περισσότερο, τότε μόνο μπορείς να αρχίσεις να μειώνεις τη σκόνη.

Αν μπορούσες να αντλείς ο επαναγαλακτισμός θα ήταν ταχύτερος, εφόσον όμως δεν το επιθυμείς και αφού το μωρό δεν έχει αποθηλάσει εντελώς, έχετε πολλές πιθανότητες να τα καταφέρετε.

Σου εύχομαι πάνω απ' όλα να φτιάξει η διάθεσή σου και να αισθανθείς περισσότερο ήρεμη και χαλαρή.:D Όλα τα άλλα έπονται!:wink:

Φυσικά και θέλω να συνεχίσω τον θηλασμό.Εχω και ενα λόγο παραπάνω μια και η μικρή ειναι αλλεργική στην πρωτείνη γάλακτος και έτσι και δεν θηλάσει θα παει σε εκείνο το απαίσιο NEOCATE (όχι πως τα άλλα σκευάσματα είναι καλύτερα)

Ευχαριστώ θερμά

Σε αυτή την περίπτωση κι εφόσον η μικρή δε συνεργάζεται νομίζω ότι το θήλαστρο σου είναι απαραίτητο. Στην πορεία και καθώς θα αυξάνεται η παραγωγή σου, ίσως η μικρή επανέλθει αφού θα βρίσκει περισσότερο γάλα.

Επειδή αντλούσα αρκετούς μήνες, έχω να πω πως η διαδικασία δεν είναι και τόσο φοβερή όσο ακούγεται. Χρειάζεται μόνο καλή διάθεση και λίγο πείσμα. Αν καταφέρεις να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου, σε λίγο καιρό θα συνηθίσεις.

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει τα θήλαστρa symphony και lactina της εταιρίας medela. Αυτά έχουν σύστημα διπλής άντλησης που σημαίνει ότι μπορείς να αντλείς ταυτόχρονα και από τα δύο στήθη πράγμα που σου εξοικονομεί πολύ χρόνο. Βρήκα πως το symphony είναι ελαφρώς αποδοτικότερο στη μονή άντληση αλλά διαπίστωσα μεγάλη διαφορά στη διπλή άντληση στην οποία το symphony υπερέχει σαφώς του lactina. Όταν είχα το lactina στη διπλή άντληση είχα την εντύπωση πως μειώνεται αισθητά η ένταση της αναρρόφησης (αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω).

Σου εύχομαι καλή συνέχεια:-D

Καλησπέρα κορίτσια,

Οι καθημερινές μου αντλήσεις είναι περίπου 8 και λέω περίπου, γιατί σήμερα ας πούμε δε με βλέπω να ξεπερνάω τις 7, αφού καθυστέρησα με έναν μεγάλο θηλασμό το μεσημέρι...

Δεν ξέρω αν πραγματικά φταίει η ροή μου μετά από τις συνεχείς αντλήσεις... Εγώ πάντως πιστεύω ότι ευθύνεται η σύγχυση θηλών. Μία ο θηλασμός που τις περισσότερες φορές δεν της φτάνει, μία το μπιμπερό με το αντλημένο γάλα που έρχεται ως συμπλήρωμα, πολύ θέλει η μπέμπα;

Νομίζω ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να συνεχίσω έτσι... Μερικές φορές η μικρή είναι φοβερά συνεργάσιμη και άλλες είναι μέσα στην γκρίνια. Ακολουθώ τις συμβουλές σας (να μην είναι πολύ πεινασμένη όταν της προσφέρεται το στήθος γιατί ούτως ή άλλως είναι εκνευρισμένη και αποπροσανατολισμένη...), αλλά δεν υπάρχει πάντα αποτέλεσμα...

Τώρα για το "πάχος" της μικρής, βρε παιδιά δεν ξέρω τί να πω! Δηλαδή να την αφήσω να ψωμολυσσάξει; Το θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο... Όπως και να έχει το μωρό είναι ήσυχο και ήρεμο, ζωηρό όταν παίζει, με καλά αντανακλαστικά, κοινωνικότατο... Το να του αλλάξω το πρόγραμμά του ίσως να σημαίνει άλλα...

Θα τα ξαναπούμε, ευχαριστώ!

γεια σας μια ακομη φορα...λοιπον, η μπεμπα-να θυμησω 8 μηνων-τελικα το πρωι πινει ξενο γαλα με ορεξη,το βραδυ λιγες φορες θα πιει ξενο,συνηθως δεν θελει.τη θηλαζω 9-10 φορες το 24 ωρο.μου γεννηθηκε ομως πριν λιγο μια απορια και με την ευκαιρια ειπα να τις κανω 3:)θα ηθελα λοπον για μια ακομη φορα την πολυτιμη βοηθεια σας.

1. μετα απο 3,5 μηνες επαναγαλακτισμου,με 8 αντλησεις και 2 θηλασμους αρχικα και μονο με θηλασμους τωρα τελευταια, ειμαι στο 25% των ατομων που δεν καταφεραν πληρη επαναγαλακτισμο.με το καλο οταν θα αποκτησω αλλο παιδι υπαρχει περιπτωση να συμβει το ιδιο και να μην μπορω να το θηλαζω αποκλειστικα επειδη δεν φτανει το γαλα μου?(των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν)

2. επειδη μεθαυριο θα δωσω το θηλαστρο, υπαρχει περιπτωση λογω του οτι ο καθε θηλασμος κραταει 5-10' τις περισσοτερες φορες να μειωθει το γαλα μου?

3.σε κανα μηνα θα δουλευω-και δεν θα μπορω να κανω αντλησεις στη δουλεια-,οποτε οι θηλασμοι θα ειναι 5-6 την ημερα εκτος απο σ-κ που θα ειναι παραπανω-και η ερωτηση ειναι η ιδια,μπορει να μειωθει το γαλα μου?

ευχαριστω παααρα πολυ για την υπομονη σας!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...