Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Θα σου απαντήσουν και οι πιο έμπειρες κοπέλες είμαι σίγουρη, μέχρι τότε εγώ θα σου πω συγχαρητήρια τα καταφέρατε. Να κόψεις τις αντλήσεις και να απολαύσεις τον θηλασμό... ο δράκος σας είναι από τους καλούς, απο αυτούς που προστατεύουν τους φτωχούς (βλέπω πολλά κινούμενα σχέδια)... Οι ποσότητες που δίνεις σαν συμπλήρωμα είναι πολύ μικρές που σημαίνει ότι το μωρό καλύπτεται από το γάλα που πίνει από το στήθος. Το γεγονός ότι ξυπνάει τη νύχτα δεν συνδέεται απαραίτητα με την πείνα αλλά και με άλλους παράγοντες όπως π.χ δόντια... Μπράβο Λένα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kαλησπέρα!

Λένα μπράβο σου! Τα κατάφερες!!!

Τα 100 γραμμάρια που πίνει το μικρό σου από μπουκάλι είναι πολύ λίγα. Μπορείς από σήμερα να αρχίσεις να τα μειώνεις σταδιακά ώσπου να σταματήσεις εντελώς να δίνεις μπουκάλι!

Ξέρω το συναίσθημα τις ανασφάλειας γιατί αντλούσα ενισχυτικά για 9 περίπου μήνες! Υπεύθυνα λοιπόν σου λεω να μην ανησυχείς. Τα καταφέρνετε πολύ καλά. Το μικρό σου και με τον αποτελεσματικό θηλασμό αλλά και με το πιπίλισμα, διατηρεί την παραγωγή σου ή την αυξάνει όταν χρειάζεται.

Τα νυχτερινά ξυπνήματα το πιθανότερο είναι να τα είχατε ακόμη κι αν δε θηλάζατε συνεπως συμφωνώ με τη Χριστίνα... είναι απ' τους καλούς δράκους!:-D:lol:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Λένα συγχαρητήρια! Μάλλον το μωρό σου θα καταργήσει τελείως το μπουκάλι!

Για τα συχνά νυχτερινά ξυπνήματα, είναι απόλυτα φυσιολογικά (τι ηλικία έχει το μωράκι σου; μπορεί να οφείλονται στα δόντια, επίσης έχει διαφορά ο απευθείας θηλασμός με το να δίνεις ακόμα και μητρικό από το μπουκάλι, ίσως να διευκολύνεται το μωρό με μικρά και συχνά γεύματα και ενδιάμεσα πιπίλισμα). Τα περισσότερα μωρά κάποια στιγμή περνάνε απ' αυτή τη φάση τη νύχτα και κρατάει διαφορετικό χρόνο σε κάθε μωρό. Όταν θα είναι έτοιμη θα αρχίσει να κοιμάται περισσότερο.

Μέχρι τότε, προσπάθησε να βρεις όσο το δυνατόν πιο βολική στάση ξαπλωτού θηλασμού. Βάλε μαξιλάρια στην πλάτη σου, να σε στηρίζουν, ανάμεσα από τα γόνατα και να έχεις το χέρι σου που ακουμπάει στο στρώμα κάτω από το μαξιλάρι σου και όχι κάτω από το κεφάλι σου!

Για το μεγάλο στήθος, ίσως σε βόλευε να ξαπλώσεις ανάσκελα και να βάλεις το κεφάλι του μωρού να ακουμπάει στο εσωτερικό του μπράτσου σου και να θηλάσεις έτσι (εμένα με βολεύει πολύ και το χρησιμοποιώ σαν εναλλακτική στάση όταν κρατάει πολλή ώρα ο θηλασμός και δεν αντέχω άλλο να είμαι ξαπλωμένη από την ίδια μεριά) Επίσης δες αν σε βολεύει να έχεις το μωρό επάνω σε μια διπλωμένη πετσέτα για να έρχεται πιο ψηλά ή αντίθετα να είναι στο στρώμα. Γενικά δοκίμασε όσες στάσεις ξαπλωτού θηλασμού νομίζεις ότι θα σε βολέψουνε. Θα σε βοηθήσει πολύ στο να αντέξεις τους νυχτερινούς θηλασμούς αν καταφέρεις να κοιμάσαι όσο θηλάζει η μικρή το βράδυ!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λένα, συγχαρητήρια!

Κάνεις πολλές αντλήσεις και κουράζεσαι χωρίς λόγο!

Ειδικά η βραδυνή άντληση νομίζω ότι έχει επίπτωση στο θηλασμό γιατί είναι η ώρα που η προλακτίνη είναι μειωμένη και η παραγωγή του γάλακτος γίνεται με μικρότερη ένταση. Νομίζω ότι ειδικά αυτή την άντληση καλό θα ήτα να τη διακόψεις άμεσα.

Τις υπόλοιπες, βλέποντας και κάνοντας. Σίγουρα δεν χρειάζεσαι καμία αλλά επειδή αντλείς αρκετές φορές ίσως έχεις εδραιώσει μεγάλη παραγωγή και η απότομη διακοπή τους μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Θα έλεγα να περιοριστείς σε 2 αντλήσεις τη μέρα και αυτές να τις κάνεις μόνο αν νιώσεις υπερφορτωμένο το στήθος. Να αντλείς μόνο για να νιώσεις ανακούφιση.

Ελπίζω ότι σε 4-5 μέρες δεν θα χρειάζεσαι ούτε αυτές τις δύο αντλήσεις.

Η μείωση αυτή θα σε ξεκουράσει και θα απολαύσετε καλύτερα το θηλασμό!

Καλή συνέχεια!

Σας ευχαριστω πολυ για τις άμεσες απαντήσεις σας χωρίς εσάς δε νομίζω να τα είχα καταφέρει άλλωστε οι ' σειρήνες '' που ηχούν στα αυτιά μας για τη διακοπή του θηλασμού είναι τόσες πολλές.

Αποφάσισα να κρατήσω το θήλαστρο μέχρι τέλος του μήνα να μειώσω τις αντλήσεις και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλύτερα από δω και πέρα!!

:):)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!Είμαι πολύ αγχωμένη αυτές τις ημέρες και θα ήθελα τη βοήθεια σας ή και της Αγλαίας αν είναι δυνατόν!Έχω μια μπέμπα που έκλεισε τους 2 μήνες την πρώτη του μηνός.Θρέφεται αποκλειστικά με θηλασμό και πήρε επαρκές βάρος μιας και βγήκαμε απ την κλινική 2.950 και στους 2 μήνες ήταν 5.390.Όμως τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποίησα λίγο παραπάνω το χειροκίνητο θήλαστρο της Chicco και παρατήρησα δραματική μείωση στο γάλα μου.Είναι ιδέα μου ότι φταίει αυτό;Το στήθος μου ήταν συνέχεια γεμάτο γάλα και τώρα είναι πολύ μαλακό.Η μπέμπα δείχνει να μην χορταίνει αναζητώντας διαρκώς το χέρι της.Κοντεύω να σκάσω!Επίσης φτάνει να κοιμάται το βράδυ έως και 6 με 7 ώρες και βάζοντας και τις ώρες ύπνου την ημέρα δεν τρώει όσο πρέπει.Να σημειώσω ότι ποτέ δεν θήλασε πάνω από 5 λεπτά σε κάθε στήθος.Την βάζω από προχθές συνεχώς στο στήθος αλλά κλαίει τις περισσότερες και δεν τρώει.Τι να κάνω έτσι ώστε να μην μου κοπεί το γάλα;Τρέμω στην ιδέα.Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας!

Sofie, αν θέλεις γράψε μας για ποιο λόγο χρησιμοποιείς το θήλαστρο της Chicco και γιατί αύξησες τις αντλήσεις.

Θα γράψω ακόμη μερικές ερωτήσεις για να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει.

• Tις μέρες που γράφεις πως το χρησιμοποίησες, μείωσες τους θηλασμούς;
  • Πόσες φορές το χρησιμοποιείς ημερισίως; Αντλείς πριν, μετά ή παράλληλα με το θηλασμό;
  • Τις μέρες αυτές που λες πως παρατήρησες μείωση της γαλουχίας, έλεγξες καθόλου τις πάνες της μικρής;
  • Η συμπεριφορά του μωρού είναι διαφορετική κατά τη διάρκεια της ημέρας; Για παράδειγμα το πρωί θηλάζει καλύτερα απ' όσο το βράδυ;

Ανεξάρτητα από αυτά θα ήθελα να σου πω (μετά από 9 μήνες ενισχυτικών αντλήσεων) ότι το συγκεκριμένο θήλαστρο είναι κατάλληλο μόνο για περιστασιακή χρήση. Σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνεις κάποιες ενισχυτικές αντλήσεις, θα πρέπει να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο.

Από σήμερα ξεκίνα να σηκώνεις το κοριτσάκι σου το βράδυ και να τη θηλάζεις κοιμισμένη. Ο ύπνος κάμπτει τις αντιστάσεις τους και θηλάζουν καλύτερα.

Πρόσφερέ της το στήθος σου όσο συχνότερα μπορείς. Ακόμη και όταν δειχνει να μην είναι πεινασμένη. Αν έχει περάσει μεγάλο διάστημα απ' το τελευταίο γεύμα μπορεί να εκνευριστεί και να μη θέλει το στήθος.

Προσπάθησε να αυξήσεις τη σωματική επαφή μαζί της. Θήλασέ τη γυμνή, σε ήσυχο περιβάλλον, χάιδεψέ την καθώς θηλάζει, ενθάρρυνέ την με γλυκόλογα.

Κάντε μερικά ζεστά ντους μαζί. Αυτό αυξάνει απ' τη μια μεριά τη σωματική σας επαφή, κι απ' την άλλη η ροή του γάλακτος θα είναι ευκολοτερη και το μωρό θα θηλάσει καλύτερα.

Προσπάθησε να μην έχει το δωμάτιο που θηλάζεις πολλά ερεθίσματα για εκείνην. Ο φωτισμός να είναι χαμηλός και να μην υπάρχουν πηγές δυνατού ήχου.

Αν πραγματικά πιστεύεις πως έχει μειωθεί το γάλα σου, πάρε ένα συμπλήρωμα που ενισχύει τη γαλουχία. Η μαγιά μπύρας πχ. μπορεί να σε βοηθήσει σε δοσολογία 7 δισκία, 3 φορές τη μέρα.

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη. Ακόμη κι αν έχει ελαττωθεί το γάλα σου, μπορείς να το επαναφέρεις. Το έχω κάνει ήδη δύο φορές από τον τρίτο μήνα.:D

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Καλημέρα, όπως ξαναγράψει είμαι και γω στη φάση του να καταφέρω να θηλάζω αποκλειστικά, παρακολουθώ τις συζητήσεις σας κατά καιρούς, έχω νοικιάσει το symphony και βάζω και το μωρό στο στήθος όσο πιο συχνά γίνεται. Το μωρό είναι 50 ημερών και προσπαθώ να μειώσω το συμπλήρωμα που παίρνει (90 με 120 ml) κατά 30 ml, αλλά τίποτα. Μόλις τελειώσει το μπουκάλι και την βάλω στο στήθος, χτυπιέται, κοκκινίζει, κλαίει και τελικά δεν μπορεί να αναπληρώσει αυτά τα 30 ml που της λείπουν με το θηλασμό. Αναγκάζομαι μετά και της φτιάχνω και άλλο γάλα. Αρχίζω και απογοητεύομαι. Τί μπορώ να κάνω?

Linav καλύτερα να απαντήσεις αν μπορείς στις παρακάτω ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Και επίσης γράψε μας αναλυτικά πόσες αντλήσεις κάνεις και πότε, πως είναι η ρουτίνα σας δηλαδή..

Η μικρή γεννήθηκε στις 24-10-09 με καισαρική και επισκληρίδειο στην 37η εβδομάδα. Εμφάνισε ίκτερο με τιμή εξόδου 7.8 ή 7.9 (δεν θυμάμαι ακριβώς) και δεν νοσηλεύτηκε. Το βάρος της 2560 και όταν βγήκαμε ήταν 2380 και στην 1-10-09 ήταν 2250 και στις 4-10-09 2100. Κακά πλέον κάνει κάθε 3 μέρες σχεδόν αλλά τσίσα 5-6 φορές την ημέρα. Τρώει σχεδόν ανά 4 ωρες, θηλάζει σε όλα τα γεύματα και παίρνει συμπλήρωμα 90 με 120 m. Το βράδυ κοιμάται ένα 6ωρο συνεχόμενο οπότε εκεί μάλλον μπερδευόμαστε και χάνουμε κάποιο γεύμα. Νοικιασα το symphony αλλά δυστυχώς καταφέρνω να κάνω γύρω στις 4-5 αντλήσεις την ημέρα όπου η μέγιστη ποσότητα γάλακτος που βγάζω είναι 40 ml. Nα σημειώσω ότι η μικρή τις πρώτες ημέρες που γεννήθηκε είχε τρομερή υπνηλία, δεν ξύπναγε με τίποτα ούτε όταν την έβαζα κάτω από τη βρύση για μπανάκι και έχανε γεύματα. Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησε να τρώει ξένο γάλα, η έλλειψη βάρους και το χάσιμο γευμάτων. Ηταν αδύνατούλα και δεν μπορούσε με τίποτα να πιάσει το στήθος και να τραβήξει, στο πρώτο λεπτό την έπαιρνε ο ύπνος.

Διαφημίσεις

Δεν έχει ξαναζυγιστεί απο 4/10/2009 μέχρι σήμερα? Linav οι 4 ώρες είναι πάρα πολλές. Το μωρό εκείνη την ώρα θα πεινάει πολύ και δύσκολα θα συνεργασθεί θα σου έλεγα λοιπόν να προσπαθείς να την βάζεις στο στήθος κάθε 2 με 21/2 ώρες το πολύ παρʼολου που δεν σου δείχνει σημάδια πείνας,μόλις χάσει το ενδιαφέρον της (και αφού έχεις προσφέρει και τα δυο στήθη ) να της δίνεις συμπλήρωμα όσο πιει. Όταν λες αντλείς 40μλ εννοείς σύνολο? Οι αντλήσεις που κάνεις δεν είναι και λίγες απλά προσπάθησε να κάνεις και μια στο εξάωρο που κοιμάται η μικρή. Αν την ώρα που θηλάζεις το μωρό αποκοιμιέται δοκίμασε να πιέζεις το στήθος να βγάλει γάλα την ώρα που το έχει στο στόμα της, έτσι θα της δώσεις ερέθισμα να τραβήξει γάλα. Αν ακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα σε μια εβδομάδα θα αρχίσει να φαίνεται η διαφορά στο συμπλήρωμα που θα σου ζητάει. (το δικό μου πρόγραμμα επαναγαλακτισμού ήταν έτσι, λόγω του ότι έβαζα τη μικρή στο στήθος συχνά δεν κατάφερνα να κάνω πάνω από 6 αντλήσεις). Κάνε μια δοκιμή και μας λες

Σήμερα ζυγίζει 4 κιλά. Εν τω μεταξύ, την βάζω στο στήθος με την παραμικρή ευκαιρία και όχι κάθε 4 ωρες. Στην κάθε άντληση βγάζω από 20 μέχρι 40 ml το ανώτερο, πάντως κοιμισμένη δεν μπορώ να την ταίσω, δεν τραβάει καθόλου. Φοβάμαι ότι έχει και μια μικρή παλινδρόμηση, βγάζει γουλίτσες συνέχεια και θα την δει η γιατρός από βδομάδα. Εννοείται πάντως ότι κάνω αντλήσεις και ενδιάμεσα των θηλασμών. Επίσης όταν κάνω πολύ ώρα να την θηλάσω το στήθος μου τρέχει, καθώς και την ώρα που θηλάζω από το ένα στήθος, το άλλο τρέχει, αν αυτό σημαίνει κάτι.

linav, όπως σου γράφει κι η Χριστίνα, προσπάθησε να πυκνώσεις τα γεύματα της μικρής. Όταν μένει ώρα χωρίς να φάει, πεινάει πολύ, εκνευρίζεται και δεν πιάνει εύκολα το στήθος. Επίσης μην την αφήνεις 6 ώρες το βράδυ χωρίς θηλασμό. Είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για ένα μωρό μικρό όπως το δικό σου.

Επίσης πρώτα να τη θηλάζεις και όταν πια δε δέχεται το στήθος, τότε να της δίνεις μπουκάλι. Αλήθεια, πόση ώρα θηλάζει κάθε φορά;

Το συμπλήρωμα θα το κόψεις σταδιακά εφόσον δεις αύξηση της παραγωγής σου. Το μωρό είναι πολύ μικρό και δεν πρέπει να στερείται την τροφή του.

Επίσης προσπάθησε να αντλείς κυρίως τις πρωινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας που η προλακτίνη είναι σε υψηλότερα επίπεδα. Κανόνιζε τις αντλήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μη θηλάζει το μωρό αμέσως μετά από άντληση γιατί τότε βρίσκει τη ροή μειωμένη, εκνευρίζεται και αφήνει το στήθος!

Αντιγράφω εδώ από προηγούμενο ποστ ορισμένα "κολπα" που βοηθάνε το μωρό να θηλάσει περισσότερο. Τα εφάρμοσα όλα όταν είχα πρόβλημα με τη μικρή μου και καταφέραμε να φτάσουμε στους 14+ μήνες!:D

Από σήμερα ξεκίνα να σηκώνεις το κοριτσάκι σου το βράδυ και να τη θηλάζεις κοιμισμένη. Ο ύπνος κάμπτει τις αντιστάσεις τους και θηλάζουν καλύτερα.

Πρόσφερέ της το στήθος σου όσο συχνότερα μπορείς. Ακόμη και όταν δειχνει να μην είναι πεινασμένη. Αν έχει περάσει μεγάλο διάστημα απ' το τελευταίο γεύμα μπορεί να εκνευριστεί και να μη θέλει το στήθος.

Προσπάθησε να αυξήσεις τη σωματική επαφή μαζί της. Θήλασέ τη γυμνή, σε ήσυχο περιβάλλον, χάιδεψέ την καθώς θηλάζει, ενθάρρυνέ την με γλυκόλογα.

Κάντε μερικά ζεστά ντους μαζί. Αυτό αυξάνει απ' τη μια μεριά τη σωματική σας επαφή, κι απ' την άλλη η ροή του γάλακτος θα είναι ευκολοτερη και το μωρό θα θηλάσει καλύτερα.

Προσπάθησε να μην έχει το δωμάτιο που θηλάζεις πολλά ερεθίσματα για εκείνην. Ο φωτισμός να είναι χαμηλός και να μην υπάρχουν πηγές δυνατού ήχου.

Αν πραγματικά πιστεύεις πως έχει μειωθεί το γάλα σου, πάρε ένα συμπλήρωμα που ενισχύει τη γαλουχία. Η μαγιά μπύρας πχ. μπορεί να σε βοηθήσει σε δοσολογία 7 δισκία, 3 φορές τη μέρα.

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη. Ακόμη κι αν έχει ελαττωθεί το γάλα σου, μπορείς να το επαναφέρεις. Το έχω κάνει ήδη δύο φορές από τον τρίτο μήνα.:-D

Περιμένουμε νέα σου!:P

Σήμερα ζυγίζει 4 κιλά. Εν τω μεταξύ, την βάζω στο στήθος με την παραμικρή ευκαιρία και όχι κάθε 4 ωρες. Στην κάθε άντληση βγάζω από 20 μέχρι 40 ml το ανώτερο, πάντως κοιμισμένη δεν μπορώ να την ταίσω, δεν τραβάει καθόλου. Φοβάμαι ότι έχει και μια μικρή παλινδρόμηση, βγάζει γουλίτσες συνέχεια και θα την δει η γιατρός από βδομάδα. Εννοείται πάντως ότι κάνω αντλήσεις και ενδιάμεσα των θηλασμών. Επίσης όταν κάνω πολύ ώρα να την θηλάσω το στήθος μου τρέχει, καθώς και την ώρα που θηλάζω από το ένα στήθος, το άλλο τρέχει, αν αυτό σημαίνει κάτι.

Το βάρος της είναι πάρα πολύ καλό. Γεννήθηκε στις 24/10 ή στις 24/9;

Έλεγξέ το αυτό για την παλινδρόμηση και αν ισχύει, να ξέρεις ότι το μητρικό γάλα θα την ωφελήσει. Η φόρμουλα δυστυχώς επιβαρύνει τέτοιες καταστάσεις.

Η φόρμουλα γενικά είναι περισσότερο δύσπεπτη και σε oρισμένα μικράκια δημιουργεί προβλήματα αναγωγών, δυσκοιλιότητας κλπ. χωρίς να έχουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Το ότι τρέχει το στήθος σου είναι φυσιολογικό. Ακόμη δεν έχει ρυθμιστεί η παραγωγή σου σύμφωνα με τις απαιτήσεις τις μικρής.

Αχ σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!Μου δίνεις τρομερό κουράγιο!Έκανα τη χαζομάρα κι αντικαταστούσα πολλούς θηλασμούς βγάζοντας γάλα και δίνοντάς της μπιμπερό γιατί με είχε πιάσει άγχος και ήθελα να ελέγχω πόσο τρώει η μικρή μου.Το χρησιμοποιούσα για καμιά εβδομάδα 4-5 φορές ημερισίως.Τώρα το σταμάτησα βέβαια κι άρχισα και τις ταμπλέτες μαγιάς.

Πράγματι η μπέμπα δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί και να πιάσει το στήθος κατα τη διάρκεια της ημέρας.Κλαίει δυνατά και δείχνει εκνευρισμό.Παραξενεύομαι γιατί όταν ήταν μικρότερη δν είχε τέτοιες δυσκολίες!Μάλλον έμαθε την ευκολία κατάποσης με το μπιμπερό.Θα δοκιμάσω τις συμβουλές σου!Όμως τη νύχτα κοιμάται αρκετά και να τη σηκώσω εγώ πολλές φορές συνεχίζει τον ύπνο της κι έτσι το στήθος μου μένει ανενεργό.Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Το νοσοκομειακό θήλαστρο θα με βοηθήσει να αυξήσω τη ροή μου;Πως να το χρησιμοποιώ δλδ να αντλώ πριν ή μετά το θηλασμό;Το γάλα που θα βγάζω θα αντικαθιστά κάποια γεύματα θηλασμού;Επίσης την ημέρα αν κοιμάται 2 ή 3 ώρες να την ξυπνάω;

Διαφημίσεις

Εκανα λάθος από τη βιασύνη μου, η μικρή μου γεννήθηκε 24 Σεπτεμβρίου. Θηλάζω από 15 λεπτά με μισή ώρα περίπου σύνολο πριν από κάθε γεύμα. Μάλλον θα πρέπει να κάνω άντληση το βράδυ που κοιμάται το μωρό σερί όπως λέτε. Ενας θηλασμός επίσης, δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία άντληση? Πολλές φορές τυχαίνει την ώρα που θελω να αντλήσω να είναι ξύπνια η μικρή όπότε καλύτερα δεν είναι να θηλάζει? Μου λέτε να την θηλάζω πριν τις 4 ώρες, πολλές φορές όμως καταλαβαίνω ότι είναι χορτασμένη και δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να θηλάσει. Επιχείρησα να της δώσω και λιγότερο συμπλήρωμα όπως σας είπα και να την έχω περισσότερη ώρα στο στήθος και το μόνο που καταφέραμε ήταν εκνευρισμός και κλάματα. Μάλλον θα πρέπει να αυξηθεί πρώτα η παραγωγή για να προχωρήσω στη μείωση. Ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον σας!

Sofie, εφόσον το μωρό θηλάζει ποτέ δεν αντικαθιστούμε θηλασμούς με αντλήσεις. Τις αντλήσεις τις κάνουμε επικουρικά, για να βοηθήσουμε δλδ το μωρό αν νομίζουμε ότι δε θηλάζει αρκετά ή αποτελεσματικά.

Το γάλα που παράγεται με το θήλαστρο σε κάθε περίπτωση δεν είναι ενδεικτικό του γάλακτος που μπορεί να παράγει το στήθος της μητέρας όταν θηλάζει το μωράκι της. Επειδή αυτό που έβγαζες με το θήλαστρο ήταν λιγότερο από αυτό που θήλαζε η μικρή, είναι πιθανόν να έχει μειωθεί η παραγωγή σου.

Η πρόσληψη βάρους τους 2 πρώτους μήνες δείχνει πως μπορείς να θρέψεις και τη μικρή σου κι άλλο ένα μωρό, μόνο με το δικό σου γαλατάκι. Αφού όλα πήγαιναν τόσο καλά, γιατί να κάνεις αντλήσεις και να μάθεις στη μικρή το μπουκάλι;! Ξέχνα το άγχος και μην ξαναχρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο θήλαστρο για κανένα λόγο. Ο μόνος ασφαλής τρόπος να δεις αν το παιδί τρέφεται ικανοποιητικά είναι να μετράς πόσες πάνες βρέχει ημερισίως. 5-6 σε αυτή την ηλικία είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός.

Η μικρή σου κυρία έμαθε στην εύκολη ροή του μπουκαλιού και τώρα κάνει νουμεράκια!:lol: Αλλά η μνήμη τους σε αυτή την ηλικία είναι πολύ βραχεία. Σε τρείς ημέρες θα το έχει ξεχάσει. Προς το παρόν λοιπόν, άσε τα θήλαστρα και τα μπουκάλια και βάζε τη συνέχεια στο στήθος. Αλλά συνέχεια. Πριν ακόμη δείξει σημαδια πείνας και εκνευριστεί. Καθε 2 - 2 1/2 ώρες. Αν ζητήσει και νωρίτερα, ακόμη καλύτερα! Το βράδυ έχε την ξαπλωμένη δίπλα σου και όταν μπορείς δίνε της να θηλάζει ή έστω να πιπιλάει το στήθος. Οι θηλαστικές κινήσεις θα δώσουν σήμα για αύξηση της παραγωγής. Δε χρειάζεται να ξυπνήσει. Τα πιτσιρίκια συνήθως μπορούν να θηλάζουν και κοιμισμένα.:-P Ξανακοίτα και τα κολπάκια που σου έγραψα πριν και θέσε ό,τι μπορείς σε εφαρμογή!

Πιστεύω πως σε μία εβδομάδα η γαλουχία σου θα επανέλθει στα αρχικά και άκρως ικανοποιητικά επίπεδα!!!:wink:

Δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές σου!Ελπίζω τώρα να τα καταφέρω πάλι.Δε χρειάζεται λες να νοικιάσω το νοσοκομειακό θήλαστρο;Τι να κάνω αν χρειαστεί να λείψω απο το σπίτι;Από χθες τα κακά της μικρής άλλαξαν από μουσταρδί σε πράσινα.Είναι σημάδι αυτό ότι δεν έτρωγε καλά;Σε ευχαρσιτώ και πάλι με τη βοήθεια σου κατάφερα να αποβάλλω ένα μέρος του άγχους μου και συγνώμη αν σε ζάλισα με τις ερωτήσεις μου! :-)

Το νοσοκομειακό θήλαστρο θα με βοηθήσει να αυξήσω τη ροή μου;Πως να το χρησιμοποιώ δλδ να αντλώ πριν ή μετά το θηλασμό;

To νοσοκομειακό θήλαστρο είναι πιο αποτελεσματικό στο να κατεβάζει το γάλα και να αντλεί καλύτερα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το ερέθισμα που δίνει είναι πιο κοντά στο θηλασμό του μωρού από άποψη συχνότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει την παραγωγή μετά από κάποιες μέρες.

Οι αντλήσεις είναι προτιμότερο να γίνονται μετά το θηλασμό. Όχι απαραίτητα αμέσως μετά αλλά να απέχουν από το επόμενο γεύμα. Ένα μωρό που δεν θηλάζει καλά, είναι προτιμότερο να το διευκολύνουμε με μεγαλύτερη ροή και αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει συσσωρευμένο γάλα στο στήθος.

Αν το μωρό θηλάζει καλά, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το πότε θα γίνει η άντληση.

Το γάλα που θα βγάζω θα αντικαθιστά κάποια γεύματα θηλασμού;

Είναι καλύτερα να το χρησιμοποιείς ως συμπλήρωμα των γευμάτων θηλασμού και να μην αντικαθιστάς γεύματα θηλασμού. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το ίδιο το μωρό, κυρίως από το πόσο συνεργάσιμο είναι.

edit: διορθώνω την απάντηση σε αυτό το ερώτημα γιατί πριν κατάλαβα λάθος

Επίσης την ημέρα αν κοιμάται 2 ή 3 ώρες να την ξυπνάω;

Αν μπορείς κάνε το και δες πώς ανταποκρίνεται το μωρό. Τα γεύματα που κάνει είναι λιγα και γι αυτό έχεις μπλέξει με τη μειωμένη παραγωγή και το θήλαστρο. Μερικά μωρά ανταποκρίνονται θετικά στην αύξηση των γευμάτων αλλά μερικά είναι ανένδοτα. Δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτό που βολεύει και στην παραγωγή και στο μωρό.

Η τακτική είναι να δοκιμάζεις και αν κάτι από αυτά δουλεύει έχει καλώς, αν δεν δουλεύει αναγκαστικά αντλείς περισσότερο για να αυξήσεις την παραγωγή.

Καλή συνέχεια!

Ενας θηλασμός επίσης, δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία άντληση? Πολλές φορές τυχαίνει την ώρα που θελω να αντλήσω να είναι ξύπνια η μικρή όπότε καλύτερα δεν είναι να θηλάζει?

Φυσικά και είναι καλύτερα να θηλάζεις.:-)

Οι αντλήσεις γίνονται μόνο όταν το μωρό δεν είναι πρόθυμο, το βράδυ που το μωρό κοιμάται και στόχο έχουν να αυξήσουν την παραγωγή έτσι ώστε το μωρό να θηλάζει χωρίς να είναι απαραίτητο να αντλείς.

Καλησπέρα κορίτσια!Έχω κάτι νεύρα με την παιδίατρο μου!Τη ρώτησα που τα κακά της μικρής μου έχουν γίνει πράσινα και ότι έχει κενώσεις συνέχεια μετά από κάθε γεύμα και αμέσως η συμβουλή της ήταν να της δώσω συμπλήρωμα γιατί λέει μεγαλώνει κι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις!Τι λέτε εσείς;Δείχνουν κάτι τα κακά της;Μέχρι να ρυθμίσω πάλι τη ροή του γάλακτος μου να της δώσω ξένο;Δεν τρελαίνομαι στην ιδέα...

Sofie, η δική μου παιδίατρος όταν το μωρό καμιά φορά λόγω ιωσούλας έκανε πράσινα κακάκια, με ρωτούσε αν δίνω συμπλήρωμα. Επειδή δεν έδινα τελείωνε το θέμα εκεί. Όταν μια φορά τη ρώτησα γιατί ρωτάει μου απάντησε πως όταν το μωρό είναι λίγο άρρωστο και έχει διάρροια ή πράσινα κακάκια, καλύτερα να πίνει όσο το δυνατόν περισσότερο μητρικό δλδ να αυξάνει τους θηλασμούς και να ελαττώνει το συμπλήρωμα.

Αλλά η δική μου παιδίατρος είχε θηλάσει το δικό της παιδί 1 χρόνο και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι παιδίατροι σε κάθε ευκαιρία προτείνουν συμπλήρωμα ή διακοπή του θηλασμου.

Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να δώσεις στο παιδί σου ξένο γάλα όσο είσαι αποφασισμένη να το θηλάζεις και εφόσον μπορείς να το καλύπτεις εσύ!

Καλησπέρα κορίτσια!Έχω κάτι νεύρα με την παιδίατρο μου!Τη ρώτησα που τα κακά της μικρής μου έχουν γίνει πράσινα και ότι έχει κενώσεις συνέχεια μετά από κάθε γεύμα και αμέσως η συμβουλή της ήταν να της δώσω συμπλήρωμα γιατί λέει μεγαλώνει κι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις!Τι λέτε εσείς;Δείχνουν κάτι τα κακά της;Μέχρι να ρυθμίσω πάλι τη ροή του γάλακτος μου να της δώσω ξένο;Δεν τρελαίνομαι στην ιδέα...

Sofie, δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις για τα πράσινα κακά... ή έχει κάποια ιωσούλα, που θα κάνει τον κύκλο της και θα περάσει (βοηθάει να μην καταναλώνεις εσύ γαλακτοκομικά αν έχει ίωση στο γαστρεντερικό μέχρι και λίγες μέρες αφού επανέλθουν τα κακά στο φυσιολογικό χρώμα και συχνότητα). Εκτός από τα πράσινα κακά έχεις δείγματα ότι έχει το μωρό κάποια ίωση; πχ. δέκατα ή πυρετό, ανησυχία, μύξες κλπ;

Η άλλη πιθανότητα είναι να παίρνει περισσότερο από το αραιό γάλα που παράγεται στην αρχή του θηλασμού. Αυτό μπορεί να γίνεται αν αλλάζεις στήθος πολύ γρήγορα σε κάθε θηλασμό και βελτιώνεται αν θηλάζεις από το ίδιο στήθος για περισσότερη ώρα.

Γράψε μας αν θέλεις κάθε πότε αλλάζεις στήθος (θηλάζεις σε κάθε γεύμα και από τα 2; μήπως αλλάζεις περισσότερες φορές μέσα στο ίδιο γεύμα; δεν αλλάζεις στήθος στο ίδιο γεύμα, αλλά το επόμενο γεύμα απέχει πολύ λίγο από το προηγούμενο και αλλάζεις τότε; ) Επίσης αν οι κενώσεις της είναι εκκρηκτικές. Γενικά δοκίμασε να θηλάζεις σε κάθε γεύμα από ένα στήθος. Αν τα κακά παραμένουν πράσινα, δοκίμασε να θηλάσεις για 2 συνεχόμενα γεύματα από το ίδιο κ.ο.κ.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Sofuka πυρετό κλπ δεν έχει απλά τις τελευταίες μέρες προσπαθούμε να ξαναβρούμε το ρυθμό μας στο θηλασμό κι έτσι δεν έχουμε σταθερή ώρα για το κάθε στήθος,πότε πιάνει μόνο το ένα και την επόμενη φορά το άλλο.Πάντως ποτέ από τότε που γεννήθηκε δεν καθόταν στο στήθος πάνω από 5-7 λεπτά.Τώρα ανησύχησα λίγο.Μήπως την πειράζουν οι ταμπλέτες μαγιάς που πέρνω τις 3 τελευταίες μέρες;Τι να πω,θα προσπαθήσω να την κρατάω περισσότερη ώρα σε κάθε στήθος...

Sofie, πώς τα πάτε με το θηλασμό; Πυκνώσατε καθόλου τα γεύματα και πόση ώρα κάθεται στο στήθος τώρα; Βλέπεις καμιά διαφορά στην παραγωγή;

Προσπάθησε να θυμάσαι σε ποιο στήθος κάθεται κάθε φορά ώστε να μη χάνεις το λογαριασμό. Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου δίνει η Σοφούκα το μωρό θα πίνει περισσότερο λιπαρό γάλα και θα δεις αποτέλεσμα.

Βέβαια δεν αποκλείεται η ίωση. Τα μωράκια που θηλάζουν μερικές φορές περνάνε τις ιωσούλες ελαφρά και η μόνη ένδειξη είναι τα πράσινα κακάκια.

Μην αγχώνεσαι. Σύντομα θα ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς συμβαίνει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...