Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Kira, το μωρό σου δεν έχει νεύρα! Το να πεινάει συχνά είναι φυσιολογικό. Το μητρικό γάλα χωνεύεται πολύ γρήγορα και στον αποκλειστικό θηλασμό δεν ισχύουν τα τρίωρα!

Βλέπω απ' αυτά που γράφεις ότι κάνει ένα γεύμα στις 1.00 το μεσημέρι και μετά το επόμενο γεύμα είναι στις 4.00 το απόγευμα. Αυτό το διάστημα ίσως είναι πολύ μεγάλο! Ακόμα κι αν δεν διαμαρτύρεται και δεν κλαίει το μωρό, θα έλεγα να δοκιμάσεις να το βάλεις ακόμα μία φορά τουλάχιστον στο στήθος μεταξύ 1.00 και 4.00. Έτσι δεν θα είναι πολύ ανυπόμονο το απόγευμα! Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας και δεν πρέπει να περιμένουμε να κλάψει το μωρό για να το θηλάσουμε. Γενικά σ' ένα τόσο μικρό μωρό, αν θηλάζεις αμέσως μόλις ξυπνήσει και μετά, όποτε δείχνει σημάδια πείνας, δηλαδή μια ανησυχία, να βάζει τα χεράκια στο στόμα, να δείχνει να ψάχνει, γκρίνια κλπ, να το βάζεις στο στήθος κι αν πεινάει θα φάει. Αν όχι, δοκιμάζεις πάλι σε λίγη ώρα. Έτσι το μωρό δεν θα είναι ανυπόμονο και θα συνεργάζεται καλύτερα! Δοκίμασε αυτό το σύστημα και μας λες πώς θα πάει!

Τώρα για το γεύμα που παίρνεις μαζί σου, φαντάζομαι ακολουθείς τους κανόνες για τη συντήρηση του μητρικού γάλακτος... μεταφορά σε θερμομωνοτικό τσαντάκι με παγοκύστες και ζέσταμα σε μπαιν μαρί με ζεστό νερό που έχεις μαζί σου σε θερμός!

Όσο για τον δημόσιο θηλασμό, καταλαβαίνω ότι αν καμία στην περιοχή σου δεν το έχει κάνει ποτέ, είναι δύσκολο για σένα να το κάνεις. Όμως εκεί που πας με το μωρό, δεν υπάρχει κανένας πιο διακριτικός και απόμερος χώρος για να καθίσεις λίγο; Τώρα που χειμωνιάζει, μπορείς να καλυφθείς λίγο με μια κουβερτούλα ή σεντονάκι και να θηλάσεις. Αυτό που κάνεις δεν είναι ντροπή! Θρέφεις το παιδί σου όπως θα έπρεπε να τρέφονται όλα τα παιδιά! Μπορείς να κάνεις εξάσκηση στο σπίτι και θα δεις ότι θα βρεις τρόπους με μια φαρδιά ή ελαστική μπλούζα και ζακέτα από πάνω, να μην φαίνεται τίποτα από το στήθος σου και από τη μέση σου. Αξίζει να το προσπαθήσεις για δημόσιο θηλασμό, θα γλιτώσεις από το άγχος της άντλησης και της διαδικασίας να ζεσταίνεις το γάλα ενώ το μωρό σου θα πεινάει, δεν θα χρειάζεται να κουβαλάς όλα αυτά τα τζάντζαλα. Δοκίμασε στην αρχή και στο σπίτι να καλέσεις κάποιες φίλες σου και να θηλάσεις μπροστά τους, ώστε να εξοικειώνεσαι κι εσύ, αλλά και αυτές σιγά σιγά! Δηλαδή παλιά στα χωριά, που τα ήθη ήταν πολύ πιο αυστηρά και οι γυναίκες θήλαζαν το κάθε παιδί για 4 και 5 χρόνια πιστεύεις πως δεν τύχαινε ποτέ να θηλάσουν μπροστά σε γνωστούς και συγγενείς; Απλά ήταν φυσιολογικό και κανείς δεν τις παρεξηγούσε!

Όσο για τη συχνότητα των γευμάτων το απόγευμα, αυτό που κάνει το μωρό σου είναι φυσιολογικό σ' αυτή την ηλίκία. Μην προσπαθείς να αυξήσεις την απόσταση των γευμάτων του, θήλαζέ το με τα πρώτα σημάδια πείνας για να μην εκνευρίζεται. Δεν θα είναι για πάντα έτσι! Βοηθάει πολύ αν καταφέρεις να κοιμάσαι λίγο το μεσημέρι στο να έχεις καλύτερη παραγωγή το απόγευμα (εδώ θα σε βόλευε να θηλάζεις ξαπλωτή στο μεσημεριανό γεύμα ή στο γεύμα που κάνει στις 16.00 το απόγευμα, ώστε να κοιμάσαι λίγο όσο το μωρό θα θηλάζει).

Πάτε πολύ καλά, μπράβο σας και καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kira καλημέρα.

Κοιμάται το βράδυ μετά απο θηλασμό γύρω στις 12,και ξυπνάει στις 07:00 το πρωί.

Εφόσον θέλεις να θηλάζεις αποκλειστικά το μωράκι σου, είναι καλύτερο να μην αφήνεις το στήθος σου χωρίς διέγερση τόσες πολλές ώρες το βράδυ. Μπορείς να την θηλάζεις κοιμισμένη πχ. κατά τις 4 το πρωί ή (εφόσον θες να αντλείς γάλα) να κάνεις εκείνη την ώρα μια άντληση. Το δεύτερο βεβαια είναι δυσκολότερο μιας και μπορείς να τη θηλάζεις ξαπλωμένη.

...κοιμόμαστε μαζί μέχρι τις 10:30 με 11:00!!Μετά θηλάζω απο το άλλο και χορταίνει και πάλι,και ξανατρώει στις 13:00 περίπου,συμπλήρωμα γιατί συνήθως εκείνη την ώρα είμαστε εκτός σπιτιού.

Μετα θηλάζει απο τις 16:00 και μέχρι το βράδυ ανα μιάμισι με δύο ώρες και απο τα 2 στήθη τις περισσότερες φορές.

Αν κατάλαβα καλά, το μωράκι σου θηλάζει στις 11, στις 13 πίνει συμπλήρωμα και ξαναθηλάζει στις 16. Αυτό σημαίνει ότι το στήθος σου μένει πάλι χωρίς διέγερση 5 περίπου ώρες. Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι πως από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 16 την άλλη μέρα το απόγευμα, δλδ σε χρονικό διάστημα 16 ωρών θηλάζεις 3 φορές που κατά τη γνώμη μου είναι λίγες. Είναι καλύτερο για το στήθος σου να μην αφήνεις το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ανεκμετάλλευτο!

Όπως πολύ σωστά σου είπε η Σοφία, προσπάθησε να θηλάζεις στις 13 έστω κι αν είσαι εκτός σπιτιού. Βρες τρόπους. Κι εγώ είμαι απ' την επαρχία και ντρέπομαι να θηλάσω δημόσια, αλλά παντού υπάρχει μία λύση για εμάς τις... ντροπαλές! ένα αυτοκίνητο, ένα δέντρο, μία γωνία σε μια καφετέρια, ένα απόμερο παγκάκι, ένα ήσυχο δωμάτιο ενός φιλικού σπιτιού. Παίρνε μαζί σου ένα σεντονάκι, φόρα μια φαρδιά μπλούζα και θα δεις πως θα τα καταφέρεις. Έτσι θα απαλλαγείς και απ΄το συμπλήρωμα και απ' τη διαδικασία των αντλήσεων που δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο...

Αν εφαρμόσω την αντληση για εκείνο το γεύμα που βγαίνω έξω,πότε θα μπορέσω να αντλώ,αφού όλη μέρα ανα πολύ μικρά χρονικά διαστήματα η μικρή θηλάζεi και εγώ απο ότι καταλαβαίνω,με το ζόρι καταφέρνω να να παράγω επαρκη ποσότητα ;Το πρώι μάλλον;Πήρα το Swing ,για περιστασιακή χρήση κάνει;

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η μικρή πυκνώνει τους θηλασμούς μόνο από τις 16 ως τις 24, δλδ για 8 ώρες. Αν κάνεις αυτά που λέω παραπάνω δε χρειάζεται καν να αντλείς. Αν πάλι επιμένεις να αντλείς, μπορείς να το κάνεις είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας είτε το πρωί.

Γιατί απο το απόγευμα και μετά μικραίνουν κατα πολύ τα διαστήματα των γευμάτων;Πως μπορεί να αλλάξει αυτό;νοιώθω ανασφάλεια για το αν χορτάινει,γιατί κάθεται για λίγο στο στήθος,αποκοιμιέται,την αφήνω κάτω και μετά απο λίγο κλαίει γοερά, χτυπιέται,βάζει το χέρι στο στόμα και το πιπιλάει με θόρυβο ,λες κι έχει να φάει..απο πέρυσι!!:shock:

Μου δίνει την εντύπωση οτι είναι συνεχώς πεινασμένη..την λυπάμαι να την βλέπω έτσι..

Η συμπεριφορά του μωρού σου είναι απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη. Τα μωρά είναι καλό να θηλάζουν συχνά γιατί αφενός μεν παίρνουν αρκετό λιπαρό γάλα αφετέρου δε με τον τρόπο αυτό διεγείρουν συχνά το στήθος και αυξάνουν την παραγωγή. Ακόμη και το απλό πιπίλισμα του στήθους είναι σημαντικό. Τά μωρά αντλούν αμέτρητη ευχαρίστηση απ' το πιπίλισμα. Αν κάποια δεδομένη στιγμή δε βρίσκει το στήθος, βάζει τον αντίχειρα στο στόμα. Εκείνη την ώρα βάλτο στο στήθος και άφησέ του όσο θέλει. Μη νιώθεις ανασφάλεια, μια χαρά είναι το μωράκι σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να δεις αν όλα πάνε καλα είναι να μετράς βρεγμένες πάνες (5-6 στην παρούσα φάση είναι μια χαρά), να δεις αν τα μηνιαία ζυγίσματά του είναι καλά και να διαπιστώνεις ότι ηρεμεί στο στήθος σου.

Απο χθες και σήμερα το απόγευμα,όταν την βάλω στο στήθος αν δεν κατεβει γάλα κατευθείαν ,αρχίζει να κάνει την τρελή!Δεν έχει την υπομονή καθόλου να θηλάσει εκέινη τη στιγμή,απλά βάζει τα κλάμματα κοκκινίζει και χτυπιέται..Της εναλλάσω το στήθος,και πάλι,με το που βλέπει οτι δεν έχει γάλα με τη μία,το παρατάει και κλάιει με αναφιλητά.Τί κάνω σε αυτή την περίπτωση,και γιατί γίνεται αυτό;Σήμερα με επιασε μεγάλη απογοήτευση και της έβαλα 60 ml συμπλήρωμα,τα ήπιε ,κοιμήθηκε και όταν ξύπνησε μετά ήπιε κανονικά απο στήθος χωρίς φασαρίες.Με έχει μπερδέψει πολύ,δεν θέλω να την βλέπω έτσι ,πώς θα είμαι ποτέ σίγουρη οτι δεν στερείται γαλατάκι με τον θηλασμό;

Σου ξαναλέω, μην την αφήνεις νηστική για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Προσπάθησε να μοιράσεις τους θηλασμούς πιο ομοιόμορφα κατά το διάστημα της ημέρας. Εφόσον απ' ότι κατάλαβα δε δουλεύεις, κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο.

Προσπάθησε να σταματήσεις το συμπλήρωμα όσο πιο γρήγορα. Αν συνηθίσει το μωρό να παίρνει μπουκάλι από εσένα και μειώσει κι άλλο τους θηλασμούς, κάτι τέτοιο θα σε οδηγήσει σε αποθηλασμό.

Είσαι πολύ τυχερή γιατί απ' ότι βλέπω έχεις ένα αρκετά βολικό μωρό που κοιμάται μεγάλο διάστημα της ημέρας. Υπάρχουν μωράκια που κάνουν ό,τι και η δικιά σου ολόκληρη τη μέρα και κατά τη διαρκεια της νύχτας. Μην το βάζεις κάτω λοιπόν. Οπλίσου με υπομονή, επιμονή και χαμόγελο και συνέχισε.

Θυμήσου ότι όσο περισσότερο θηλάζει το μωρό, τόσο περισσότερο γάλα παράγει το στήθος σου. Το ότι δυσανασχετεί κάποιες φορές το μωρό δε σημαίνει πως το στήθος σου δεν μπορεί να παραγει γάλα αλλά πως ψάχνει την εύκολη λύση του μπουκαλιού με την διαρκή, μεγάλη ροή.

Όταν θα έχει πιο αυξημένες απαιτήσεις σε γάλα(που ήδη απο ότι καταλαβαίνω έχει αρχίσει) πώς θα ανταπεξέλθω,δεν βλέπω μεγάλη "διάθεση" απο το στήθος μου να παράγει παραπάνω..

Όταν θα έχει το μωρό πιο αυξημένες απαιτήσεις, θα θηλάζει και αποδοτικότερα και πιθανόν περισσότερο και το στήθος σου θα ανταποκριθεί. Αρκεί να μην το παραμελείς και να μη χάνετε θηλασμούς. Αν πράγματι το στήθος σου δε έχει μεγάλη "διάθεση" να παράγει παραπάνω, είναι γιατί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας παραμένει ανενεργό.

Τα πολλά νευρα που έχει η μικρή μπορεί να σχετίζονται και με το οτι πίνω καφέ;(πίνω ένα καφεδάκι την ημέρα..):oops:

Μια χαρά νεύρα έχει το μωρό σου! Φυσιολογικότατα! Ένα καφεδάκι την ημέρα δεν επιρρεάζει τη διάθεση του μωρού σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Είσαι στην αρχή ακόμη, είναι το πρώτο σου μωράκι και είναι φυσικό να έχεις ανασφάλεια. Μην ανησυχείς όμως, το μωρό σου είναι περισσότερο έξυπνο απ' όσο νομίζεις και φροντίζει να διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματά του! Τι πιο φυσιολογικό από αυτό;

Τα κακάκια της είναι οκ να είναι συνεχώς τόσο μαλακά;

Τα κακάκια της είναι μια χαρά! Στο αποκλειστικό θηλασμό τα κακά είναι πολύ μαλακά χρώματος μουσταρδί.

Ούτε πρόβλημα υπερπαραγωγής αντιμετωπίζετε ούτε κάτι άλλο!:wink:

Ευχομαι να σε βοήθησα. Ήδη έχεις κάνει σημαντικά βήματα και τα πάτε πάρα πολύ καλά. Με μία-δύο διορθωτικές κινήσεις τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα!

Φιλικά Δήμητρα

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Σποφι, εγώ νομίζω ότι εφόσον είχες φτάσει σε σημείο αποκλειστικής διατροφή,ς θα καταφέρεις να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα αν το προσπαθήσεις!! Απλά να είσαι προετοιμασμένη για τις απαιτήσεις και από τη δική μου εμπειρία σου λέω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, πρέπει να μην το σκέφτεσαι και πολύ, απλά να το κάνεις!!! Όπως τόσα άλλα, πρέπει να το εντάξεις μέσα στην καθημερινότητά σου. Εγώ αυτή τη στιγμή άντληση κάνω, μπορείς να βρεις ευχάριστους τρόπους να περνάει η ώρα! Και το δεύτερο βασικότερο, δεν θα έχεις να στενοχωριέσαι και να μετανιώνεις για τίποτα. Το πρώτο βασικότερο είναι το πλούσιο δώρο που θα κάνεις στο παιδί σου!!

Σ ευχαριστώ Κατερίνα!

Δευτέρα θα πάρω τηλ για θήλαστρο κ λέω να αρχίσω!!!!Μακάρι να τα καταφέρω...

I LOVE MY LITTLE STARS!!!

καλημερα κοριτσια!εδω και 1 εβδομαδα εχω αντικαταστησει τις περισσοτερες αντλησεις με θηλασμους.το καλο ειναι οτι καθεται στο στηθος(οχι πολυ ωρα,απο 5' εως 30στις καλες μας)αλλα καμια 10αρια φορες την ημερα(ουτε νεογεννητο να ηταν).το γαλα μου βρισκεται μαλλον στα ιδια μλ(αν κρινω απο τις αντλησεις),300-350μλ ημερισιως.το προβλημα ειναι οτι εδω και 3-4 μερες μου κανει νερα με το γαλα στο μπουκαλι ειτε εχει μητρικο μεσα,ειτε ξενο.το πρωι με το ζορι θα το πιει,το βραδυ ομως με τιποτα.θα πιει με το ζορι 30μλ.χθεσ,εκανα πιο πολλες αντλησεις και λιγοτερους θηλασμους κατα τη διαρκεια της ημερας, τη θηλασα στις 19 00 και στις 22 00 που της εδωσα μπουκαλι δεν επινε με τιποτα.στο στηθος ομως καθοταν.τι να κανω?μηπωσ δεν πινει αρκετο γαλα?ποσο πρεπει να πινει ενα μωρο 8 μηνων?ευχαριστω για την υπομονη σας!εχω αγχωθει λιγο μηπως αντι να κανω καλο,της κανω τελικα κακο

Αν το βάρος σας είναι καλό και βρέχεται 5-6 πάνες δεν βλέπω το λόγω να αγχωθείς μόνο καλό κάνεις. Επίσης τώρα εκτός από το γάλα θα τρώει φαντάζομαι και άλλες τροφές (φρούτα, λαχανικά, κρέας). Δεν μπορείς να υπολογίσεις το γάλα που παίρνει το μωρό με τους θηλασμούς αλλά μπορείς να δεις απο τη συμπεριφορά και τις πάνες ότι τρέφεται ικανοποιητικά. Χαίρομαι τρελά που τα καταφέρατε να αντικαταστήσετε αντλήσεις με θηλασμούς. Γιατί ανησυχείς? τώρα αρνείται το μπουκάλι και προτιμάει το στήθος. Χαζό δεν είναι αν δεν έβρισκε γάλα δεν θα ζητούσε να θηλάσει...

Διαφημίσεις

το βαρος της ειναι καλο,δεν πηρε πολυ αυτον τον μηνα,300γρ,αλλα εχει αποθεματα...πανες βρεχει κανονικοτατα.τρωει φρουτοκρεμα και κρεατοχορτοσουπα.απλα το παιδι αυτο δεν ειχε ποτε προβλημα με το γαλα και ανησυχισα.νομιζεις οτι μπορει να ελαττωθει το γαλα χωρις αντλησεις,επειδη μπορει να ειναι στο στηθος μονο 5'?πραγματικα θα με ενδιεφερε η αποψη σου

Μπορεί να είναι 5 λεπτά αλλά είναι αρκετά συχνά όπως η ίδια γράφεις ο στόχος ήταν να θηλάζει το μωρό σου και να μην πίνει ξένο γάλα, από αυτά που γράφεις εγώ καταλαβαίνω ότι:θηλάζει σε κάποιο γεύμα και μετά δεν θέλει μπουκάλι συμπλήρωμα άρα χορταίνει.. Μόνο εσύ μπορείς να το καταλάβεις αυτό. Όχι δεν θα σου μειωθεί το γάλα αν προσφέρεις το στήθος σου συχνά (δεν αφήνεις ποτέ να περάσουν πολλές ώρες μεταξύ των θηλασμών) επίσης προσφέρεις στήθος πριν (θηλασμός 1/2έως 1 ώρα μετά φαγάκι) και μετά τα γεύματα στέρεων, μη ξεχνάς ότι οι στέρεες μέχρι τον πρώτο χρόνο λειτουργούν συμπληρωματικά του θηλασμού...

ούτε και τώρα έχει πρόβλημα με το γάλα απλά το παίρνει απο τη μαμά του

ευχαριστω,η αληθεια ειναι πως με καθησυχασες λιγακι.τελος του μηνα λεω να επιστρεψω το θηλαστρο,για αυτο ρωταω.σε λιγο καιρο θα πιασω δουλεια οποτε θα μενει αναγκαστικα χωρις θηλασμο αρκετες ωρες και δεν θα μπορω να βγαζω στην δουλεια γιατι θα ειμαι στους δρομους...μεχρι τοτε ελπιζω να μην εχουμε προβλημα,μετα βλεπουμε...

το βαρος της ειναι καλο,δεν πηρε πολυ αυτον τον μηνα,300γρ,αλλα εχει αποθεματα...

τα 300 γρ είναι καλό βάρος γι αυτή την ηλικία, μερικά μωρά μπορεί να μην πάρουν και καθόλου, και αυτό φυσιολογικό είναι αν το συνολικό τους βάρος είναι καλό.

Πολλά μωρά σε αυτή την ηλικία αρνούνται το μπιμπερό. Έτσι θα απαλλαγείς και από τις αντλήσεις.:wink:

Διαφημίσεις

"Βλέπω απ' αυτά που γράφεις ότι κάνει ένα γεύμα στις 1.00 το μεσημέρι και μετά το επόμενο γεύμα είναι στις 4.00 το απόγευμα. Αυτό το διάστημα ίσως είναι πολύ μεγάλο! Ακόμα κι αν δεν διαμαρτύρεται και δεν κλαίει το μωρό, θα έλεγα να δοκιμάσεις να το βάλεις ακόμα μία φορά τουλάχιστον στο στήθος μεταξύ 1.00 και 4.00. Έτσι δεν θα είναι πολύ ανυπόμονο το απόγευμα! Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας και δεν πρέπει να περιμένουμε να κλάψει το μωρό για να το θηλάσουμε. Γενικά σ' ένα τόσο μικρό μωρό, αν θηλάζεις αμέσως μόλις ξυπνήσει και μετά, όποτε δείχνει σημάδια πείνας, δηλαδή μια ανησυχία, να βάζει τα χεράκια στο στόμα, να δείχνει να ψάχνει, γκρίνια κλπ, να το βάζεις στο στήθος κι αν πεινάει θα φάει. Αν όχι, δοκιμάζεις πάλι σε λίγη ώρα. Έτσι το μωρό δεν θα είναι ανυπόμονο και θα συνεργάζεται καλύτερα! Δοκίμασε αυτό το σύστημα και μας λες πώς θα πάει!"

Γειά και πάλι!

Δοκίμασα αυτό που λες ,και γλιτώσαμε την απογευματινή γκρίνια τελικά!!:D Τρώει λίγο στο ενδιάμεσο,και έτσι δεν είναι ανυπόμονη για φαγητό μετά.

"Τώρα για το γεύμα που παίρνεις μαζί σου, φαντάζομαι ακολουθείς τους κανόνες για τη συντήρηση του μητρικού γάλακτος... μεταφορά σε θερμομωνοτικό τσαντάκι με παγοκύστες και ζέσταμα σε μπαιν μαρί με ζεστό νερό που έχεις μαζί σου σε θερμός!"

Ναι,όλα αυτά τα έχω διαβάζει εδώ και έχω εφοδιαστεί με τα κατάλληλα..αξεσουάρ για αυτή τη δουλειά..

"Όσο για τον δημόσιο θηλασμό, καταλαβαίνω ότι αν καμία στην περιοχή σου δεν το έχει κάνει ποτέ, είναι δύσκολο για σένα να το κάνεις. Όμως εκεί που πας με το μωρό, δεν υπάρχει κανένας πιο διακριτικός και απόμερος χώρος για να καθίσεις λίγο; Τώρα που χειμωνιάζει, μπορείς να καλυφθείς λίγο με μια κουβερτούλα ή σεντονάκι και να θηλάσεις. Αυτό που κάνεις δεν είναι ντροπή! Θρέφεις το παιδί σου όπως θα έπρεπε να τρέφονται όλα τα παιδιά! Μπορείς να κάνεις εξάσκηση στο σπίτι και θα δεις ότι θα βρεις τρόπους με μια φαρδιά ή ελαστική μπλούζα και ζακέτα από πάνω, να μην φαίνεται τίποτα από το στήθος σου και από τη μέση σου. Αξίζει να το προσπαθήσεις για δημόσιο θηλασμό, θα γλιτώσεις από το άγχος της άντλησης και της διαδικασίας να ζεσταίνεις το γάλα ενώ το μωρό σου θα πεινάει, δεν θα χρειάζεται να κουβαλάς όλα αυτά τα τζάντζαλα. Δοκίμασε στην αρχή και στο σπίτι να καλέσεις κάποιες φίλες σου και να θηλάσεις μπροστά τους, ώστε να εξοικειώνεσαι κι εσύ, αλλά και αυτές σιγά σιγά! Δηλαδή παλιά στα χωριά, που τα ήθη ήταν πολύ πιο αυστηρά και οι γυναίκες θήλαζαν το κάθε παιδί για 4 και 5 χρόνια πιστεύεις πως δεν τύχαινε ποτέ να θηλάσουν μπροστά σε γνωστούς και συγγενείς; Απλά ήταν φυσιολογικό και κανείς δεν τις παρεξηγούσε!"

Το ξέρω,έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες,αλλα εδώ δεν το κάνει καμία και σίγουρα δεν θα αισθάνομαι άνετα..

Είναι και άλλο θέμα όμως ,ενω σκεφτόμουν να κάνω αυτό που λες,η μικρή θηλάζει για πολύ ώρα,οπότε ούτε και αυτό θα εξυπηρετούσε.. Εννοείται μπροστά στις φίλες μου δεν έχω πρόβλημα,η αν πηγαίνα κάποια επίσκεψη,πηγαίνω σε κάποιο άλλο δωμάτιο και θηλάζω,αλλα στο έξω έχω το πρόβλημα..

"Όσο για τη συχνότητα των γευμάτων το απόγευμα, αυτό που κάνει το μωρό σου είναι φυσιολογικό σ' αυτή την ηλίκία. Μην προσπαθείς να αυξήσεις την απόσταση των γευμάτων του, θήλαζέ το με τα πρώτα σημάδια πείνας για να μην εκνευρίζεται. Δεν θα είναι για πάντα έτσι! Βοηθάει πολύ αν καταφέρεις να κοιμάσαι λίγο το μεσημέρι στο να έχεις καλύτερη παραγωγή το απόγευμα (εδώ θα σε βόλευε να θηλάζεις ξαπλωτή στο μεσημεριανό γεύμα ή στο γεύμα που κάνει στις 16.00 το απόγευμα, ώστε να κοιμάσαι λίγο όσο το μωρό θα θηλάζει).

Πάτε πολύ καλά, μπράβο σας και καλή συνέχεια! "

Θα το εφαρμόσω κι αυτό,γιατί συνήθως το μεσημέρι δεν κοιμάμαι,και βλέπουμε..

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

καλημερα κοριτσια!εδω και 1 εβδομαδα εχω αντικαταστησει τις περισσοτερες αντλησεις με θηλασμους.το καλο ειναι οτι καθεται στο στηθος(οχι πολυ ωρα,απο 5' εως 30στις καλες μας)αλλα καμια 10αρια φορες την ημερα(ουτε νεογεννητο να ηταν).το γαλα μου βρισκεται μαλλον στα ιδια μλ(αν κρινω απο τις αντλησεις),300-350μλ ημερισιως.το προβλημα ειναι οτι εδω και 3-4 μερες μου κανει νερα με το γαλα στο μπουκαλι ειτε εχει μητρικο μεσα,ειτε ξενο.το πρωι με το ζορι θα το πιει,το βραδυ ομως με τιποτα.θα πιει με το ζορι 30μλ.χθεσ,εκανα πιο πολλες αντλησεις και λιγοτερους θηλασμους κατα τη διαρκεια της ημερας, τη θηλασα στις 19 00 και στις 22 00 που της εδωσα μπουκαλι δεν επινε με τιποτα.στο στηθος ομως καθοταν.τι να κανω?μηπωσ δεν πινει αρκετο γαλα?ποσο πρεπει να πινει ενα μωρο 8 μηνων?ευχαριστω για την υπομονη σας!εχω αγχωθει λιγο μηπως αντι να κανω καλο,της κανω τελικα κακο

Adria, εγώ στη θέση σου θα έκανα πάρτυ!!! Το μωρό σου αρνείται το μπουκάλι:D, θηλάζει 10 φορές τη μέρα 5-30 λεπτά:D:D, χορταίνει από εσένα:D:D:D και εσύ είσαι μέσα στην τρελή χαρά που επιτέλους θα απαλλαγείς απ' τις αντλήσεις:D:D:D:D! Και που στο τέλος του μήνα θα δώσεις το θήλαστρο!!!:D:D:D:D:D

Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς, αλλά τα κατάφερες! Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα πέρα από αυτό. Πίνει αρκετό γάλα ώστε να χορταίνει και να αρνείται το μπουκάλι. Ένα μωρό 8 μηνών πίνει τόσο γάλα όσο ακριβώς χρειάζεται για να αναπτυχθεί!:wink:

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Kira καλημέρα.

Εφόσον θέλεις να θηλάζεις αποκλειστικά το μωράκι σου, είναι καλύτερο να μην αφήνεις το στήθος σου χωρίς διέγερση τόσες πολλές ώρες το βράδυ. Μπορείς να την θηλάζεις κοιμισμένη πχ. κατά τις 4 το πρωί ή (εφόσον θες να αντλείς γάλα) να κάνεις εκείνη την ώρα μια άντληση. Το δεύτερο βεβαια είναι δυσκολότερο μιας και μπορείς να τη θηλάζεις ξαπλωμένη.

Αν κατάλαβα καλά, το μωράκι σου θηλάζει στις 11, στις 13 πίνει συμπλήρωμα και ξαναθηλάζει στις 16. Αυτό σημαίνει ότι το στήθος σου μένει πάλι χωρίς διέγερση 5 περίπου ώρες. Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι πως από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 16 την άλλη μέρα το απόγευμα, δλδ σε χρονικό διάστημα 16 ωρών θηλάζεις 3 φορές που κατά τη γνώμη μου είναι λίγες. Είναι καλύτερο για το στήθος σου να μην αφήνεις το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ανεκμετάλλευτο!

Όπως πολύ σωστά σου είπε η Σοφία, προσπάθησε να θηλάζεις στις 13 έστω κι αν είσαι εκτός σπιτιού. Βρες τρόπους. Κι εγώ είμαι απ' την επαρχία και ντρέπομαι να θηλάσω δημόσια, αλλά παντού υπάρχει μία λύση για εμάς τις... ντροπαλές! ένα αυτοκίνητο, ένα δέντρο, μία γωνία σε μια καφετέρια, ένα απόμερο παγκάκι, ένα ήσυχο δωμάτιο ενός φιλικού σπιτιού. Παίρνε μαζί σου ένα σεντονάκι, φόρα μια φαρδιά μπλούζα και θα δεις πως θα τα καταφέρεις. Έτσι θα απαλλαγείς και απ΄το συμπλήρωμα και απ' τη διαδικασία των αντλήσεων που δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο...

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η μικρή πυκνώνει τους θηλασμούς μόνο από τις 16 ως τις 24, δλδ για 8 ώρες. Αν κάνεις αυτά που λέω παραπάνω δε χρειάζεται καν να αντλείς. Αν πάλι επιμένεις να αντλείς, μπορείς να το κάνεις είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας είτε το πρωί.

Η συμπεριφορά του μωρού σου είναι απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη. Τα μωρά είναι καλό να θηλάζουν συχνά γιατί αφενός μεν παίρνουν αρκετό λιπαρό γάλα αφετέρου δε με τον τρόπο αυτό διεγείρουν συχνά το στήθος και αυξάνουν την παραγωγή. Ακόμη και το απλό πιπίλισμα του στήθους είναι σημαντικό. Τά μωρά αντλούν αμέτρητη ευχαρίστηση απ' το πιπίλισμα. Αν κάποια δεδομένη στιγμή δε βρίσκει το στήθος, βάζει τον αντίχειρα στο στόμα. Εκείνη την ώρα βάλτο στο στήθος και άφησέ του όσο θέλει. Μη νιώθεις ανασφάλεια, μια χαρά είναι το μωράκι σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να δεις αν όλα πάνε καλα είναι να μετράς βρεγμένες πάνες (5-6 στην παρούσα φάση είναι μια χαρά), να δεις αν τα μηνιαία ζυγίσματά του είναι καλά και να διαπιστώνεις ότι ηρεμεί στο στήθος σου.

Σου ξαναλέω, μην την αφήνεις νηστική για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Προσπάθησε να μοιράσεις τους θηλασμούς πιο ομοιόμορφα κατά το διάστημα της ημέρας. Εφόσον απ' ότι κατάλαβα δε δουλεύεις, κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο.

Προσπάθησε να σταματήσεις το συμπλήρωμα όσο πιο γρήγορα. Αν συνηθίσει το μωρό να παίρνει μπουκάλι από εσένα και μειώσει κι άλλο τους θηλασμούς, κάτι τέτοιο θα σε οδηγήσει σε αποθηλασμό.

Είσαι πολύ τυχερή γιατί απ' ότι βλέπω έχεις ένα αρκετά βολικό μωρό που κοιμάται μεγάλο διάστημα της ημέρας. Υπάρχουν μωράκια που κάνουν ό,τι και η δικιά σου ολόκληρη τη μέρα και κατά τη διαρκεια της νύχτας. Μην το βάζεις κάτω λοιπόν. Οπλίσου με υπομονή, επιμονή και χαμόγελο και συνέχισε.

Θυμήσου ότι όσο περισσότερο θηλάζει το μωρό, τόσο περισσότερο γάλα παράγει το στήθος σου. Το ότι δυσανασχετεί κάποιες φορές το μωρό δε σημαίνει πως το στήθος σου δεν μπορεί να παραγει γάλα αλλά πως ψάχνει την εύκολη λύση του μπουκαλιού με την διαρκή, μεγάλη ροή.

Όταν θα έχει το μωρό πιο αυξημένες απαιτήσεις, θα θηλάζει και αποδοτικότερα και πιθανόν περισσότερο και το στήθος σου θα ανταποκριθεί. Αρκεί να μην το παραμελείς και να μη χάνετε θηλασμούς. Αν πράγματι το στήθος σου δε έχει μεγάλη "διάθεση" να παράγει παραπάνω, είναι γιατί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας παραμένει ανενεργό.

Μια χαρά νεύρα έχει το μωρό σου! Φυσιολογικότατα! Ένα καφεδάκι την ημέρα δεν επιρρεάζει τη διάθεση του μωρού σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Είσαι στην αρχή ακόμη, είναι το πρώτο σου μωράκι και είναι φυσικό να έχεις ανασφάλεια. Μην ανησυχείς όμως, το μωρό σου είναι περισσότερο έξυπνο απ' όσο νομίζεις και φροντίζει να διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματά του! Τι πιο φυσιολογικό από αυτό;

Τα κακάκια της είναι μια χαρά! Στο αποκλειστικό θηλασμό τα κακά είναι πολύ μαλακά χρώματος μουσταρδί.

Ούτε πρόβλημα υπερπαραγωγής αντιμετωπίζετε ούτε κάτι άλλο!:wink:

Ευχομαι να σε βοήθησα. Ήδη έχεις κάνει σημαντικά βήματα και τα πάτε πάρα πολύ καλά. Με μία-δύο διορθωτικές κινήσεις τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα!

Φιλικά Δήμητρα

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές και την βοήθεια!έκανα αυτό που μου είπατε και είναι πιο ήρεμη και πιο χαρούμενη νομίζω,αν κρίνω απο τα χαμόγελά της όλη μέρα!:D

Αύξησα τη συχνότητα των θηλασμών και βλέπω οτι έχω λίγο περισσότερη παραγωγή έτσι..

Αφού δεν θα δουλέψω αυτόν το χειμώνα και θα είμαι συνέχεια με την μικρή, σκοπέυω να το παλέψω όσο μπορώ το θέμα θηλασμού.

Θα τα ξαναπούμε!!φιλιά!:)

Kira, σου το ορκίζομαι πως ανατρίχιασα διαβάζοντας την απάντησή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν διαβάζω μια μανούλα που με λίγη βοήθεια τα πηγαίνει τόσο καλά με το θηλασμό.

Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Θα δεις πως όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται ευκολότερα! Και μην ξεχνάς, οτιδήποτε σε προβληματίζει, είμαστε εδώ!;):D

κοριτσια, μ'αρεσει ο τροπος που σκεφτεστε,αλλα δυστυχως δεν επιτευχθηκε ο στοχος,αφου,οπως αναφερα,το πρωι πινει με το ζορι αλλα πινει ξενο.βεβαια χαιρομαι παααρα πολυ που πανω απο το μισο(νομιζω-ελπιζω) ειναι γαλατακι της μανουλας και μαλιστα θηλαζοντας,κατι το οποιο ειναι τελειο και οσο μεγαλωνει το απολαμβανω και περισσοτερο,αφου το συναισθημα ειναι μοναδικο και το ευχομαι για ολες τις μανουλες!!!!

Διαφημίσεις

Mα Adria, αν το μωρό δε θέλει μπουκάλι και το πίνει με το ζόρι, γιατί να του δίνεις ξένο; Είναι ευκαιρία τώρα να κόψετε εντελώς και το συμπλήρωμα!

γιατι ειμαι ανασφαλης,αφου,οταν μετραω με αντλησεις το γαλα (χωρις κανεναν θηλασμο) βγαινει γυρω στα 300-350μλ την ημερα.αν οντως ειναι τοσο και οταν θηλαζει,δεν φτανει αυτο για ενα παιδι 8 μηνων και αγχωνομαι και προσπαθω να της δωσω ξενο.

γιατι ειμαι ανασφαλης,αφου,οταν μετραω με αντλησεις το γαλα (χωρις κανεναν θηλασμο) βγαινει γυρω στα 300-350μλ την ημερα.αν οντως ειναι τοσο και οταν θηλαζει,δεν φτανει αυτο για ενα παιδι 8 μηνων και αγχωνομαι και προσπαθω να της δωσω ξενο.

Λάθος το μέτρημα με το θήλαστρο!

Μια χαρα φτάνει τόσο γάλα για ένα παιδί αυτής της ηλικίας αν και το παιδί σίγουρα θηλάζει παραπάνω.

Σε αυτή την ηλικία δεν έχει νόημα να προσπαθείς να δώσεις μπουκάλι. Έτσι κι αλλιώς το μωρό τρώει και άλλες τροφές. Μη νιώθεις τόση ανασφάλεια!

Adria, εγώ έκανα ενισχυτικές αντλήσεις παράλληλες με το θηλασμό, 9 μήνες. Από τον 3ο μήνα ως τον 12ο μήνα. Επειδή έχω πολύ κακό let down, το γάλα που μάζευα ήταν ελάχιστο. 150 ml τη μέρα. Συνέχιζα όμως γιατί το σημαντικό κατά τη γνώμη μου ήταν η διέγερση στο στήθος από το θήλαστρο και όχι το γάλα αυτό καθαυτό.

Αυτό που κατάλαβα καθώς έψαχνα τα τόπικ με τα θήλαστρα ήταν πως το γάλα που βγαίνει με το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτικό του γάλακτος που παράγει το στήθος. Εγώ, αν δεν ήταν το μωρό στο άλλο στήθος να θηλάζει, έβγαζα με το ζόρι 10-20 ml με νοσοκομειακό θήλαστρο σε κάθε άντληση. Παρόλα αυτά, 6 μήνες θήλαζα αποκλειστικά το μωράκι μου και έπαιρνε πάρα πολύ καλό βάρος (βρισκόταν στις καμπύλες ανάπτυξης πάνω απ' το μέσο όρο)!:D

Ξαναγράφω: Η ποσότητα του γάλακτος που παράγει το στήθος με θήλαστρο, δεν έχει καμία σχέση με την ποσότητα του γάλακτος που μπορεί να θηλάζει το ίδιο το μωρό.

Είναι κρίμα να ταλαιπωρείται το μωράκι σου δίχως λόγο. Εφόσον είναι τόσο μεγάλο και φαντάζομαι τρώει και στερεές τροφές, το γάλα σου του είναι αρκετό. Σίγουρα αν το θηλάζεις θα παίρνει πολύ περισσότερο από τα 350ml που αντλείς! Γιατί να του το στερείς από ανασφάλεια και να του δίνεις με το ζόρι ξένο γάλα; Τι περισσότερο του προσφέρεις; Σκέψου να θες το μεμέ της μαμάς σου με το ζωντανό ζεστό της γαλατάκι και αντί για αυτό να σου δίνουν ένα άψυχο μπουκάλι με γάλα σκόνη!:?

Το μωρό σου προσπαθεί να σου πει κάτι. Δε χρειάζεται το ξένο γάλα και για αυτό δεν το θέλει. Εμπιστεύσου το. Άκουσέ το. Σταμάτα από σήμερα το συμπλήρωμα και πρόσφερέ του το στήθος σου όποτε το θελήσει! Θα δεις πως όλα θα γίνουν πολύ εύκολα από εδώ και στο εξής!;)

dimitrali,και πριν το ξενο,κανα μισαωρο πριν την θηλαζω.οσο για το μπουκαλι,και με μητρικο γαλα να ειναι παλι δεν το θελει.φοβηθηκα οτι δεν εχω εγω γαλα στο στηθος πολυ για να χορτασει,σταματησε να δεχεται το μπουκαλι, και αυτο πειναει και δεν μπορει να πιει γαλα.λες να ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας?παντως με τις στερεες, παλι θηλαζω λιγο πριν και μετα,αλλα το μωρο τρωει.

dimitrali,και πριν το ξενο,κανα μισαωρο πριν την θηλαζω.οσο για το μπουκαλι,και με μητρικο γαλα να ειναι παλι δεν το θελει.φοβηθηκα οτι δεν εχω εγω γαλα στο στηθος πολυ για να χορτασει,σταματησε να δεχεται το μπουκαλι, και αυτο πειναει και δεν μπορει να πιει γαλα.λες να ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας?παντως με τις στερεες, παλι θηλαζω λιγο πριν και μετα,αλλα το μωρο τρωει.

Επιστημονικής; Μπα καλπάζουσας θε έλεγα καλυτερα!:lol::lol::lol::lol:

Καλέ τι το πέρασες το μωρό; Είναι έξυπνο το μικράκι σου και διάλεξε το καλό πράγμα!:lol::lol::lol::lol:

Δε χρειάζεσαι ούτε μπουκάλι ούτε θήλαστρο! Ο κύβος ερρίφθη!:wink:

Καλημέρα κι από μένα. Μετά από αρκετό καιρό μακριά από υπολογιστή έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα της σελίδας του επαναγαλακτισμού για να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο. Καταρχήν όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω εσένα Αγλαϊα για την απάντηση που μου έδωσες στο ερώτημα που είχα θέσει στις 16/10 και που για ακόμη μια φορά φώτισες πλευρές του θηλασμού που με προβλημάτιζαν και με άγχωναν. Αυτό ήθελα να πω προς το παρόν, και χαίρομαι που μπορώ να σας διαβάζω και πάλι!

Γεια σας. Μετά απο αρκετο καιρό καταφερνω πάλι να σας διαβαζω με μεγάλη χαρά και να σας πω τα νέα μου.

Ξεκινησα επαναγαλακτισμο στις 3/6/09 και μετα απο πολυ πιεση και κοπο καταφέραμε σε ολο αυτό το διαστημα να καταναλωσουμε μονο 4 κουτια ξενου γάλακτος!!!!

εννοειται οτι ουτε κι εγω το πιστευω που στην αρχη έλεγα μακαρι να πιει μητρικο για 20 μερες μετα για 40 μετα ''αντε να φτασουμε τους 3 μηνες'' μετα τους 4 και τωρα κλεισαμε τους 6 και μεχρι πριν απο 20 μερες επινε αντλημενο γάλα στο μπουκάλι, ενω το στηθος το χρησιμοποιουσε μονο ως πιπιλα οταν ηθελε υπνο και αυτο οχι πάντα....

πριν 20 μερες ξεκινησε να θηλαζει και το βραδυ ξαπλωμενη μαζί μου και απο τοτε λες και ηρθε η θεια φωτιση αναζητα το στηθος συνεχως, θηλάζει(συνηθως μονο απο το ένα στηθος) ενδιαμεσα στα γευματα στρερεων τροφων και οταν της δινω γαλα στο μπουκάλι για συμπληρωμα πινει απο καθόλου μεχρι 90 μλ αλλα αυτό οταν εχει ωρα να θηλάσει.

Επειδη ομως σε ολα τα παραμυθια υπαρχει κι ενας δρακος και σ αυτο το παραμυθι ο δρακος ειναι οτι ξυπνα πολλες φορες μεσα στο βραδυ και θελει να θηλασει(μαλλον σε συνδυασμο με αγκαλιτσα). χτες την ανελεβε ο συζυγος γιατι εγω ημουν πτωωωωμα και γκρινιαζε συνεχως παρολο που την ειχε αγκαλια , της ειχε δωσει και 90 μλ (δεν ηθελε άλλο )πριν μια ωρα και μολις την εβαλα στο στηθος ηρεμησε και πιπιλιζε 2 ωρες (επινε -κοιμοταν -της εφευγε -ξυπνουσε -το εψαχνε και ξανα πιπιλισμα απο την αρχη!)

μεχρι εδω όλα καλά αν και νιωθω πολυ κουρασμενη γιατι δεν κοιμαμαι οσο ειναι στο στηθος δεν εχουμε βρει και την καταληλη σταση γιατι με εμποδιζει το βαρυ στηθος και της το κρατω την περισσοτερη ωρα, συν οτι απο το στραβό πισιμο εχει μελανιασει η μια θηλη απο κάτω.

Ο άλλος μου πρβληματισμος ειναι τι να κανω με το θηλαστρο. προσπαθω να κανω οσες αντλησεις μπορω αν και πολλες φορες δεν καταφερνω να κανω απο 4-5. δεν ξερω πως να βρω ισορροπια αφου φοβαμαι οτι η θα μου μειωθει το γάλα απο τις λιγες αντλήσεις ή θα εχω υπερπαραγωγη αφου θηλάζει καλά και η μικρη.

απο το γάλα που αντλώ πίνει το πολυ 100μλ τη μερα και το υπολοιπο το κανω τραπεζα που ομως αν τελικα η μικρη συνεχιζει να θηλάζει δεν την χρειάζομαι.

τι μου προτεινετε να κανω με τις αντλήσεις να συνεχίσω ή να θηλαζω μονο???

Σημειωτεον οτι πολλες φορες τα βραδια συνηθως εχω κάνει αντληση και μετα θηλαζω μήπως η μικρη επειδη μετα απο λιγο η μικρη κοιμαται δεν εχει χορτασει και γι αυτο κλαιει τη νυχτα και αναζητα στηθος, για να συπληρωσει το γευμα της?

οσες φορες της δινω αμεσως μετα το θηλασμο συμπληρωμα μηπως το πιει κοιμισμενη σπάνια πινει πανω απο40-50 μλ.

τι μου προτεινετε?

ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για το μεγάλο ποστ!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...