Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kαλησπέρα. Maliarini, είχα κι εξακολουθώ να έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την κορούλα μου που είναι τώρα 14 μηνών.

Δοκίμασα όλες τις τεχνικές που περιγράφεις και όσα πρότειναν τα κορίτσια αλλά με τίποτα δεν ήθελε να πιάσει το άριστερό στήθος. Στο δεξί θήλαζε ωραιότατα αλλά το αριστερό ούτε να το φτύσει.

Κατάλαβα όμως, ευτυχώς αρκετα νωρίς, ότι το πρόβλημα δεν ήταν το στήθος αυτό καθαυτό, αλλά η στάση που έπρεπε να πάρει για να το θηλάσει. Κατάλαβα δλδ πως απλά δεν της άρεσε να είναι ξαπλωμένη από τη δεξιά της πλευρά για να θηλάσει το αριστερό στήθος:shock:. Κι έτσι έκανα το εξής. Πήρα ένα μαξιλάρι, το έβαλα στην αριστερή μου πλευρά, και την ξάπλωσα κάτω από τη μασχάλη μου (όπως θηλάζουν τα δίδυμα δλδ). Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να θηλάζει το αριστερό στήθος ξαπλωμένη απ' την αριστερή πλευρά.

Με έκπληξη διαπίστωσα την πρώτη φορά που το έκανα πως έπιασε το μαστό και θήλασε κανονικά. Ως τότε προσπαθούσα να διατηρώ το γάλα με θήλαστρο. Ακόμη και τώρα, έτσι θηλάζει τον αριστερό μαστό. Ουσιαστικά δλδ, είτε θηλάζει τον αριστερό είτε τον δεξί, δεν αλλάζει στάση! Τι να πω, δεν της αρέσει η ποικιλία; Έχει περίεργες προτιμήσεις; Μπαααααααααα, και στο κρεβάτι πάντα από την αριστερή μεριά ξαπλώνει!:shock::D

Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να μην φωνάζεις στο μωρό γιατί καταλαβαίνει την έντασή σου κι αυτό δυσκολεύει τα πράγματα! Γνωρίζω τα συναισθήματά σου γιατί κι εγώ αγχωνόμουν με αυτή την κατάσταση αλλά είδα πως το άγχος μόνο κακό κάνει. Αν πριν θηλάσεις το μωρό δεις πως είσαι στρεσαρισμένη προσπάθησε να κάνεις ένα ζεστό μπανάκι ή πάρε βαθειές ανάσες και χαμογέλασε έστω και με το ζόρι. Όταν κοιμάται το μωρό βάλε να δεις καμιά καλή κωμωδία να ξεστρεσαριστείς. Βρες μια σκάλα κι άρχισε να ανεβοκατεβαίνεις γρήγορα μερικά σκαλοπάτια για να εκτονώσεις την έντασή σου. Τραγούδα όποτε μπορείς δυνατά, βοηθάει πολύ. Βάλε χαλαρωτική μουσική. Επίσης αντιμετώπισε τους άσχετους με το θηλασμό με αποφασιστικότητα και μην τους αφήνεις να σε στεναχωρούν.

Tέλος θυμήσου κάθε φορά που θηλάζεις, πως η μεγάλη αξία του θηλασμού έγγειται περισσότερο στο συναισθηματικό δέσιμο που αυτός δημιουργεί μεταξύ της μητέρας και του παιδιού και λιγότερο στα ωφέλη του μητρικού γάλακτος. Η αγκαλιά σου είναι μια ζεστή φωλιά κι όχι πεδίο μάχης. Έχεις μέσα σε αυτήν ένα ανθρωπάκι που λειτουργεί με βάση το ένστιχτο και την ανάγκη να ικανοποιήσει τις λίγες αλλά βασικές του επιθυμίες. Αν κάτι το ενοχλεί δεν μπορεί να το πει. Το εκφράζει με τη γλώσσα του σώματος. Δεν κάνει τίποτε για να σε νευριάσει. Απλά προσπαθεί να δείξει με όποιον τρόπο γνωρίζει αυτό που του συμβαίνει. Είσαι η μανούλα του και είναι το παιδί σου. Η σχέση σας είναι μοναδική. Δε χρειάζεται καθόλου να είσαι τέλεια. Αρκεί που το αγαπάς και νοιάζεσαι για αυτό!:wink:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Ευχαριστώ!:-D

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Ευχαριστώ για τις ευφάνταστες ιδέες παιδιά...

Dimitrali, μόλις δοκίμασα αυτή τη στάση και το αποτέλεσμα ήταν ένα συνεχές δάγκωμα με απίστευτα νεύρα και μία μεγαλειώδη γουλιά (αυτό πλέον το κάνει πολύ συχνά όταν νευριάζει). Δεν την πίεσα άλλο, την πήρα αγκαλίτσα, της έριξα ένα φιλί και την άφησα να ηρεμήσει....

Amaretto, μάλλον θέλεις να σου απαντήσω στις ερωτήσεις με περισσότερα από τα στοιχεία που είχα δώσει τις πρώτες φορές…

Α. Γεννήθηκε στην 39η + 6 ημέρες

Β. Κορίτσι

Γ. Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Επισκληρίδιος

Ε. Μ.Τ ίκτερου: 10,8 Ε.Τ ίκτερου: 9 (βγήκαμε με αυτή την τιμή ίκτερου)

Η μικρή δε νοσηλεύτηκε

1. 12/06/09: 3.350

15/06/09: 3.170

23/06/09: 3.200

1/07/09: 3.150(μέχρι εδώ αποκλειστικά με θηλασμό)

2/07/09: 3.170 (με συμπλήρωμα από εκεί και πέρα)

12/07/09: 3.630

1/08/09:4.400

12/08/09:4.900 (με δικό μου γάλα από το θήλαστρο και με συμπλήρωμα)

1/09/09: 5.530

12/09/09:5.830

1/10/09:6.370

12/10/09:6.740

26/10/09: 7.140

2. Κάνει 4 γεύματα το 24ωρο.

3. Σε όλα και όποια άλλη στιγμή θελήσει.

4. Περίπου 130 σε κάθε γεύμα παίρνει συμπλήρωμα από δικό μου γάλα φυλαγμένο στο ψυγείο (ναι το ξέρω αυτό δεν είναι συμπλήρωμα είναι κανονικό γεύμα με μπιμπερό)

5. 520 ml

6. Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου χρησιμοποιούσα το swing της medela, μετά τις 15 Σεπτεμβρίου το symphony

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. κάνω 8 αντλήσεις (μερικές φορές λόγω πολύωρων θηλασμών 7)

7β. με διαφορά από 1 μιση ώρα έως και 3 μιση ώρες

7γ. 2 λεπτά μασάζ και 15 λεπτά άντληση

7δ. 2 αντλήσεις υποχρεωτικά μέσα στη νύχτα γιατί δε μου βγαίνει αλλιώς το πρόγραμμα

8. Βρέχει 4 με 5 πάνες

9. κενώσεις: 4 με 5 πάλι

10. Τον τελευταίο καιρό ενώ θηλάζει από τον αριστερό μαστό, δεν θέλει ούτε καν να κάτσει στο δεξή και να θηλάσει. Μέχρι τώρα την κάλυπτα με τα μπιμπερό τα δικά μου και το θηλασμό. Να σημειώσω ότι έχει πολύ καιρό (εδώ και ένα μήνα) να πάρει «ξένο» γάλα.

Θέλω να πω ότι η κόρη μας είναι 4 μιση μηνών πια και δεν ξέρω τι να κάνω από εδώ και πέρα…

Ευχαριστώ και καλό βράδυ.

Διαφημίσεις

Τι να πω; Συνεχίζω με τις αντλήσεις μέχρι τελικής πτώσεως ή κόβω το γάλα και τελειώνει η υπόθεση;

Tο θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις;

Οποιοσδήποτε τρίτος θα σε συμβουλέψει λάθος γιατί θα κρίνει με τα δικά του κριτήρια γιατί δεν ξέρει τα δικά σου, γιατί δεν μπορεί να τα φανταστεί, γιατί νομίζει ότι ξέρει καλύτερα.

Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι εσύ κάνεις το καλύτερο που μπορείς, το μωρό επίσης κάνει το καλύτερο που μπορεί. Καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνει το μωρό δεν σε βολεύει, ότι οι αντλήσεις είναι κουραστικές όμως νομίζω ότι το κύριο πρόβλημα είναι πως το μωρό δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σου να θηλάζει όπως θα ήθελες, όπως νόμιζες ότι θηλάζουν τα υπόλοιπα μωρά.

Θα το ξαναγράψω (για χιλιοστή εξακοσιοστή ενενικοστή έβδομη φορά): και το δικό μου μωρό ανταποκρίθηκε στο θηλασμό πολύ διαφορετικά από τις προσδοκίες μου. Δεν θήλαζε καλά, το γάλα σχεδόν σταμάτησε και το μωρό έπινε σχεδόν αποκλειστικά ξένο γάλα, έκανα επαναγαλακτισμό με θήλαστρο, συνέχισα να αντλώ για πολύ καιρό μέχρι να μάθει να θηλάζει.

Τι μπορούσα να κάνω;

Να το πετάξω; --------

Να το αλλάξω; ( δεν είχε εγγύηση)

Να το διορθώσω; (μετά δεν θα ήταν το μωρό μου...)

Να το αποδεχθώ όπως ήταν;

Έκανα το τελευταίο γιατί νομίζω ότι δεν είχα άλλη λύση. Για μένα ήταν το καλύτερο μωρό του κόσμου γιατί ήταν το δικό μου μωρό.

Αντί να παιδεύομαι με ερωτήματα που δεν είχαν απάντηση (γιατί σε μένα κλπ που μένουν αναπάντητα), προσαρμόστηκα στις ανάγκες του χωρίς πολύ σκέψη.

Δεν προγραμμάτισα για πόσο θα το κάνω. Είπα όσο αντέξω και τελικά μου βγήκε χωρίς πρσπάθεια.:wink:

Maliarini, το μωρό πίνει το γάλα από το μπιμπερό, όταν το κρατάς όπως το κρατάς για να θηλάσει από το δεξί; Το πίνει άνετα ή δυσανασχετεί;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλησπέρα καλές μου συνοδοιπόροι (και πάνω από όλα καλές σύμβουλοι μιας και οι δικές σας εμπειρίες μετρούν περισσότερο από τη δικιά μου)...

Αν σήμερα είδατε μία γραφική τρελλή που κάτω από τη μπλούζα της μέσα στο αυτοκίνητο και με απίστευτη κίνηση λόγω παρελάσεων προσπαθούσε να εξασφαλίσει το γάλα της μικρής της - κοινώς ξέθαψα το παλιό μου θήλαστρο swing γιατί θα λείπαμε αρκετή ώρα από το σπίτι- που εκείνη την ώρα κοιμόταν του καλού καιρού, ναι, ναι εγώ ήμουν....

Aglaia, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο την ρουτίνα και το μαγγανοπήγαδο του symphony την έχω συνηθίσει. Αυτό που λέω στο σύζυγό μου και στη μητέρα μου είναι πως νιώθω σαν προϊστορικός άνθρωπος που πάει να κυνηγήσει για τα μικρά του και να τους φέρει φαγητό. Βέβαια τρώω χοντρή καζούρα, αλλά πραγματικά έτσι νιώθω...

Συζητώντας με μία φίλη από τη Θεσσαλονίκη που έκανε ταξίδι για να δει την κόρη μας και που αυτή με ώθησε στο πρόγραμμα του επαναγαλακτισμού, μου έλεγε ότι η γενιά μας αποτελείται –ως επί το πλείστον και ας μην παρεξηγηθώ- από ανθρώπους που τα θέλουν όλα εδώ και τώρα και όταν βλέπουν λίγο τα δύσκολα εξαγριώνονται για την «κατάφορη αδικία» στην οποία υπόκεινται… Μου συζητούσε για περιπτώσεις φιλενάδων που με την πρώτη δυσκολία παρατούσαν οποιαδήποτε προσπάθεια για θηλασμό… Προσπαθούσα να της πω πως θα ήταν καλύτερο να μην κρίνουμε τους άλλους μιας και η κάθε περίπτωση νέας μητέρας είναι ξεχωριστή και κουβαλά ένα τεράστιο φορτίο ευθυνών και ίσως ενοχών. Από την άλλη πλευρά, αυτό που επισήμανα ήταν ότι στο DNA μας πλέον δεν υπάρχει αυτό το «κάτι» του θηλασμού. Η γενιά των σημερινών 25άρηδων, 30άρηδων, 35άρηδων, στην οποία ανήκω, τράφηκαν οι περισσότεροι με ξένο γάλα χωρίς καμία ενοχή, αφού οι μανούλες μας είχαν περάσει από ένα «ωραιότατο» κατοχικό σύνδρομο, όπου το παιδί έπρεπε οπωσδήποτε να είναι με - τι πιο φυσικό; - ένα μπουκάλι στο στόμα με γάλα σκόνη από τη στιγμή που γεννιέται προκειμένου να μην πεινάσει ποτέ…

Τα τελευταία 5 χρόνια μετά από απανωτά χαστούκια σε σχέση με την υγεία μου και τον πόθο για την απόκτηση ενός παιδιού, έμαθα επιτέλους να μην συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους και να κόψω την κακή συνήθεια του «γιατί αυτή και όχι εγώ». Πήρα χαμπάρι ότι για άλλες ο θηλασμός είναι εύκολος και για άλλες λίγο δυσκολότερος ή μάλλον λιγότερο εύκολος. Αλλά όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Είναι υπέροχο συναίσθημα να βλέπεις ένα μουτράκι να ρουφάει στον κόρφο σου, αλλά και εξίσου υπέροχο αίσθημα υπερηφάνειας αυτό που μου είπαν σήμερα το πρωϊ την ώρα που ο μπαμπάς της μικρής την τάϊζε με το γαλατάκι μου: «γάλα δικό σου ε; Μπράβο σου επιμονή…».

Το ξέρω, κακώς ψέγω τη μικρούλα, πρέπει απλώς να ακολουθήσω το πρόγραμμά της. Όσο θέλει και μπορεί ας κάτσει στο στήθος, αν όχι, συνεχίζει η μαμά τις αντλήσεις και της δίνει το γάλα…

Amaretto, η μικρή δεν δυσανασχετεί με το γάλα από τη δεξιά πλευρά που της δίνουμε με το μπιμπερό… Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω προσέξει κιόλας, γιατί συνήθως μπιμπερό της δίνουν οι δικοί μου και πιο σπάνια εγώ. Απλά δεν μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι το πρωί θηλάζει κανονικότατα και χωρίς κανέναν εκνευρισμό και από τις δύο πλευρές…

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου…

Maliarini, δεν χρειάζεται εξήγηση για όλα. Και δυστυχώς δεν υπάρχει εξήγηση για όλα.

Διάβασα τα δικα σου ποστ με προσοχή και διάβασα και της Αγλαΐας.

Ίσως σου δώσω δύναμη με αυτό που θα σου πω αλλά η μικρή μου, η Αλίκη, ήταν ένα εξίσου "δύσκολο" μωράκι με το δικό σου. Και είναι το τρίτο μου παιδί. Παιδεύτηκα κάπως με τα θήλαστρα, είναι αλήθεια. Έμπαινα στο φόρουμ, αντλούσα τις πληροφορίες που ήθελα για τα θήλαστρα, την επιβεβλημένη συχνότητα των αντλησεων, τα τρυκ που μπορεί να κάνει μια μανούλα για να βοηθήσει το μωράκι της. Δε ρωτουσα πολύ. Ανακατευόμουν κυρίως σε άλλα θέματα παρά στις δυσκολίες του θηλασμού. Νομίζω ότι αυτό που με απέτρεπε να συζητήσω την έκταση του προβλήματος είναι το γαϊδουρινό μου πείσμα. Εφόσον διάβαζα τόσες ιστορίες από μανούλες που τα είχαν καταφέρει, θα τα κατάφερνα κι εγώ. Και μάλιστα μόνη μου!

Οι δικοί μου κάθε τόσο με κορόιδευαν για τις αντλήσεις που έκανα. Του κατοχικού συνδρόμου βλέπεις κι αυτοί. Ευτυχώς με στήριξε ο σύζυγος που είναι ξένος (το δεύτερο μισό του νικ μου) και στη χώρα του οι γυναίκες ακόμη θηλάζουν.

Στην αρχή έβαλα στόχο τους 3 μήνες. Μετά τους 6. Μετά τους 12. Όσο περνούσε ο καιρός συνήθιζα τη ρουτίνα των θηλασμών με παράλληλη άντληση καθώς την ενέταξα στο καθημερινό μου πρόγραμμα. Το μωράκι μου μεγάλωνε καλά και έδειχνε ευτυχισμένο. Πέρασαν οι δώδεκα μήνες και ήδη έχω θέσει στόχο τα 2 χρόνια.

Μετά από μία βαρειά ίωση (νομίζω ήταν στον 10ο μήνα) το γάλα μου κόπηκε για λίγες μέρες και τρομοκρατήθηκα. Με την καθοδήγηση της Αγλαΐας και των άλλων κοριτσιών έκανα επαναγαλακτισμό συνεχίζοντας πάντα τις αντλήσεις.

Ώσπου προγραμματίσαμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό στους γονείς του άντρα μου. Ήμουν πολύ αγχωμένη με δεδομένη τη δυσκολία της Αλίκης να θηλάσει. Φοβόμουν μήπως δεν τα καταφέρουμε. Και να που οι φόβοι μου βγήκαν αβάσιμοι. Γιατί η μικρή, μάλλον νιώθοντας ανασφάλεια στο ξένο για εκείνην περιβάλλον, κόλλησε επάνω μου σα μικρή βεντούζα κι άρχισε να θηλάζει κανονικότατα πολλές φορές τη μέρα. Ταυτόχρονα έκοψε και την πιπίλα (η οποία πιστεύω δημιουργούσε μεγάλο μερος του προβλήματος). Όσες μέρες είμασταν εκεί, θήλαζε σχεδόν αποκλειστικά αφού η στερεά τροφή που έτρωγε ήταν ελάχιστη. Παρόλο που είχα φροντίσει να πάρω το symphomy μαζί μου, τελικά δε χρειάστηκε παρά το πρώτο βράδυ (κι αυτό περισσότερο από δική μου ανασφάλεια)!

Αυτό ήταν! Έτσι ξαφνικά, η μικρή Αλίκη, αποφάσισε πως ο μόνος τρόπος που ήθελε να πίνει το γάλα της ήταν ο θηλασμός! Όταν γύρισα στην Ελλάδα, κράτησα το θήλαστρο για άλλον ένα μήνα και όταν είδα πως πλέον είναι αχρείαστο, το επέστρεψα.

Η μικρή μου Αλίκη είναι 14 μηνών και θηλάζει 6-8 φορές τη μέρα. Όταν βγάζει δοντάκι αυξάνει τους θηλασμούς και μειώνει τις στερεές τροφές.

Γιατί στα γράφω αυτά; Γιατί όταν καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμάς, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες δυσκολίες, παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε! Θα ήταν ωραίο να μας έρχονται όλα στη ζωή όπως τα επιθυμούμε και τα σχεδιάζουμε. Αυτό όμως δε γίνεται πάντα. Αλλά σχεδόν πάντα υπάρχει ένας τρόπος να οδηγούμε τα πράγματα εκεί που επιθυμούμε, έστω και μέσα από λιγάκι δύσκολο δρόμο...

Σου εύχομαι καλή συνέχεια. (Και ξαναδοκίμασε τη στάση. Βάλε το μωρό σε ένα μαξιλάρι στο αριστερό στήθος και προσπάθησε καθώς θηλάζει να το γλιστρήσεις απαλά προς το δεξί... μπορεί κάποια μέρα να πιάσει!:wink:)

Απλά μου πέρασε μια σκέψη από το μυαλό, μήπως το μωρό νιώθει μια ένταση από την πλευρά εκείνη, ίσως κάποια ευαισθησία ...

Πάντως, δεν είναι περίεργο αυτό που λες. Κι εγώ, επειδή δεν θήλαζε από το αριστερό πάρα πολύ, την έβαζα τη νύχτα από εκείνη την πλευρά, ώστε να δίνει ερέθισμα. Απλά στον ύπνο τους είναι πιο χαλαρά, οι εντάσεις και οι προτιμήσεις υποχωρούν κάπως. Και τώρα, μη νομίζεις, τα ίδια κάνουμε, πρέπει να κάνω "σχέδιο", για να θηλάσει από το αριστερό. Είναι και έτσι τα κρεβάτια μας, που όλο από τα δεξιά μου την πέφτει :)

Χαίρομαι, πάντως, που το φιλοσοφείς :wink:

Διαφημίσεις

(Και ξαναδοκίμασε τη στάση. Βάλε το μωρό σε ένα μαξιλάρι στο αριστερό στήθος και προσπάθησε καθώς θηλάζει να το γλιστρήσεις απαλά προς το δεξί... μπορεί κάποια μέρα να πιάσει!:wink:)

Αν σε βοηθάει η ανατομία σου, δεν χρειάζεται να κουνήσεις το μωρό. Θηλάζετε ξαπλωμένες από την πλευρά που αρέσει στο μωρό. Όταν θα έχει θηλάσει αρκετά, απλά γέρνεις το σώμα σου, ώστε το "από πάνω" στήθος να ακουμπήσει στο μάγουλο του μωρού, κοντά στο στόμα. Μπορεί να το πιάσει μόνο του, μπορεί να χρειαστεί και ενθάρρυνση. Εγώ την "χτυπάω" τη δικιά μου, γελάει και αλλάζει :mrgreen:

Κορίτσια, καλησπέρα. Ξέρω ότι θα είμαι λίγο εκτός θέατος, αλλά σήμερα άκουσα το υπέρτατο και ήθελα να σας το πω. Η μικρή μου έχει ξεκινήσει να μπουσουλάει, να συλλαβίζει ("μπα-μπα") και την Κυριακή στηρίχτηκε σε ένα παιχνίδι της και σηκώθηκε και όρθια. Η μεγάλη αυτά δεν τα έκανε 7 μηνών, τα έκανε λίγο αργότερα (μπουσούλησε 9 μηνών). Μου λέει λοιπόν σήμερα η μανούλα μου ότι της είπε η αδερφούλα μου πως ο λόγος που ξεκίνησε νωρίτερα η μικρή είναι επειδή ήπιε ξένο γάλα. Δεν ξέρω τι θα κάνατε εσείς εκείνη την ώρα, εγώ τις είπα τρελές και ηλίθιες. Δεν το έχω ξανακάνει στη μαμά μου, αλλά πραγματικά ένιωσα έναν κόμπο στο λαιμό και το αίμα να μου ανεβαίνει στο κεφάλι. Μου έχουν πει ότι μόνο οι τσιγγάνες θηλάζουν όσο εγώ, μου έχουν πει ότι για να ικανοποιήσω τον εγωισμό μου επέμενα τόσο στον θηλασμό, βλέπω τις γκριμάτσες κάθε φορά που θηλάζω, αλλά τώρα μου είπαν τι ακριβώς; Ότι η μεγάλη μου η κόρη είναι καθυστερημένη; επειδή θήλασε αποκλειστικά; Τι να με πρωτοπειράξει; Έλεος πια! Πόσο μπαμπάκι να βάλεις στα αυτιά σου να μην ακούς; Και σε όλα τα άλλα θέματα τα πηγαίνουμε εξαιρετικά καλά και είμαστε και πολύ δεμένες. Στο θέμα του θηλασμού μου έχουν πάει τόσο κόντρα, που αρχίζω και σκέφτομαι μήπως έχουν μετοχές σε καμιά εταιρεία παραγωγής ξένου γάλακτος και μου το κρύβουν!

:shock:

Tι απομένει πια να συμπληρώσω; Ευτυχώς που ανακαλύφθηκε η φόρμουλα και οι Έλληνες (που έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδιών που δε θηλάζουν) θα γίνουν επιτέλους έξυπνοι και fitness!!!!:?

Mη τσαντίζεσαι καλή μου. Δεν αξίζει τον κόπο. Έχει γίνει πια τέτοια πληση εγκεφάλου στην Ελλάδα σε αυτό το θέμα, που στο τέλος θα θεωρείται ανωμαλία να επιθυμεί μια μητέρα να θηλάσει το μωρό της...:roll:

Αχ, Φανή, γέλασα με αυτό που διάβασα! και σου προτείνω να κάνεις το ίδιο - τόσα ξέρουν τόσα λένε. Κι έμενα με πειράζουν τα σχόλια των κοντινών (χθες ο πεθερός έλεγε στη μικρή που έβαζε το χέρι της στο στήθος μου: "κακό κακό, ΄σε λίγο θα σε παντρέψουμε, ακόμα θα θηλάζεις; - το μωρό είναι 1 ετους"- βέβαια, έχω καταλάβει οτι τους πειράζει, επειδή δε μένει μαζί τους σχεδόν καθόλου, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα παιδιά μου), αλλά έχω καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι η πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί ότι τα συμπληρώματα είναι καλύτερα. Και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να "δουλέψουμε" όλες, ενημερώνοντας αρχικά τους κοντινούς μας.

Αχ, Φανή, γέλασα με αυτό που διάβασα! και σου προτείνω να κάνεις το ίδιο - τόσα ξέρουν τόσα λένε. Κι έμενα με πειράζουν τα σχόλια των κοντινών (χθες ο πεθερός έλεγε στη μικρή που έβαζε το χέρι της στο στήθος μου: "κακό κακό, ΄σε λίγο θα σε παντρέψουμε, ακόμα θα θηλάζεις; - το μωρό είναι 1 ετους"- βέβαια, έχω καταλάβει οτι τους πειράζει, επειδή δε μένει μαζί τους σχεδόν καθόλου, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα παιδιά μου), αλλά έχω καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι η πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί ότι τα συμπληρώματα είναι καλύτερα. Και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να "δουλέψουμε" όλες, ενημερώνοντας αρχικά τους κοντινούς μας.

Αν τολμούσε να το κάνει αυτό ο πεθερός μου ή οποιοσδήποτε άλλος, θα έτρωγε πόδι! Δεν είναι δυνατόν να προκαλούν ενοχές στο παιδί, επειδή θηλάζει "ακόμη". Το ευχαριστιέμαι πολύ, όταν τυχαίνει να δει η κόρη μου μπιμπερό και επιμένει ότι έχει μέσα νερό - χωρίς να την έχω δασκαλέψει, το θεωρεί αδιανόητο να υπάρχει γάλα εκτός στήθους! :mrgreen:

Καλά-καλά, όταν δει καμια σταγόνα γάλα στη θηλή, της φαίνεται πολύ περίεργο και δεν θέλει να το πιεί! :?

Βέβαια, χάρην αυτού του τόπικ, κάποια μέρα θα μπορώ να της πω ότι υπάρχουν μερικά *τυχερά* παιδάκια που δεν μπορούσαν να πιάσουν το μεμέ της μαμάς αλλά τους έδωσαν οι μανούλες το γλυκό γαλατάκι τους με το μπιμπερό.

Διαφημίσεις

Καλημέρα παιδιά,

Το καλύτερο το άκουσα εχθές από την κοπέλα με την οποία ήμαστε μαζί στην αίθουσα ωδυνών πριν από 4 μιση μήνες: "Καλά εμένα η παιδίατρος επέμενε στο θηλασμό μέχρι τελικής πτώσεως... Ωσπου ένα βράδυ, αφού ο μικρός δεν ξεκόλλαγε από πάνω μου, έστειλα τον άντρα μου στις 3 η ώρα να βρει φαρμακείο για να μας φέρει γάλα.. και από τότε είδαμε την υγειά μας... Το επόμενο μωρό που θα κάνω θα πάρει κατευθείαν μπουκάλι!!!"

Λέγοντάς της : "Ε, οχι ρε συ! " Με κοίταξε καλά-καλά και μου λέει "Ε, ναι, εντάξει για κανένα μήνα θα το προσπαθήσω..."

Τί να πω βρε παιδιά, είπα ή πολύ ηλίθια είμαι ή τελικά πολύ ηλίθιοι είναι όλοι οι υπόλοιποι...

Την προσπάθειά μου δεν την εγκαταλείπω. Ευχαριστώ τις κοπέλες που μου έδωσαν τις συμβουλές τους, Dimitrali ξαναπροσπαθήσαμε το κόλπο σου εχθές και έπιασε, αλλά σήμερα το πρωί δεν μας έπιασε τόσο. Amaretto, η μικρούλα ζορίζεται λίγο με το μπιμπερουδάκι της από τη δεξιά πλευρά, το παρατήρησα σήμερα το μεσημέρι. Α, και της μείωσα άλλα 10 ml και είναι μια χαρούλα...

Και πάλι ευχαριστώ και καλή συνέχεια για όλες μας...

Ο θηλασμός έγινε απόλαυση όταν έπαψα να ακούω διάφορες βλακείες από τους καλοθελητές και αποφάσισα ότι ο τρόπος που θα θρέψω το παιδί μου θα είναι μόνο αυτός που εμένα μου κάνει η ευθύνη θα είναι δική μου και όποιος έχει αντίρρηση θα πρέπει να έχει ατράνταχτα επιχειρήματα ότι κάνω λάθος..... Ακόμα και ο σύζυγος ανήκει στη κατηγορία αυτή γιατί ενώ δείχνει ότι συμφωνεί και καταλαβαίνει πόσο πράγματα έχει κερδίσει το παιδί από αυτό δεν ξεχνάει να ρωτάει “μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό??” έχω αυτιά μόνο για τη φωνή της κόρης μου..... maliarini το σπουδαιότερο όλων είναι ότι το γάλα του παιδιού σου είναι το δικό σου, σου εύχομαι πραγματικά να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και να καταφέρεις να τη θηλάσεις απευθείας χωρίς το μπιμπερό, σιγά σιγά με επιμονή και προσπάθειες χωρίς εκνευρισμούς θα είναι όλα καλύτερα.

Δεν είναι δυνατόν να προκαλούν ενοχές στο παιδί, επειδή θηλάζει "ακόμη". Το ευχαριστιέμαι πολύ, όταν τυχαίνει να δει η κόρη μου μπιμπερό και επιμένει ότι έχει μέσα νερό - χωρίς να την έχω δασκαλέψει, το θεωρεί αδιανόητο να υπάρχει γάλα εκτός στήθους! :mrgreen:

Καλά-καλά, όταν δει καμια σταγόνα γάλα στη θηλή, της φαίνεται πολύ περίεργο και δεν θέλει να το πιεί! :?

Βέβαια, χάρην αυτού του τόπικ, κάποια μέρα θα μπορώ να της πω ότι υπάρχουν μερικά *τυχερά* παιδάκια που δεν μπορούσαν να πιάσουν το μεμέ της μαμάς αλλά τους έδωσαν οι μανούλες το γλυκό γαλατάκι τους με το μπιμπερό.

Το θέμα είναι ότι η μικρή τον κοιτούσε καλά καλά (θα έλεγα λίγο ειρωνικά) και αμέσως μετά γύρισε και θήλασε - σα να του έλεγε "τι μας λες"

Όσο για τις ενοχές, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εμείς την ενθαρρύνουμε να θηλάζει, οπότε μάλλον αδιαφορεί και η ίδια για τα λεγόμενα των "εξωτερικών"

Dimitrali ξαναπροσπαθήσαμε το κόλπο σου εχθές και έπιασε, αλλά σήμερα το πρωί δεν μας έπιασε τόσο. Amaretto, η μικρούλα ζορίζεται λίγο με το μπιμπερουδάκι της από τη δεξιά πλευρά, το παρατήρησα σήμερα το μεσημέρι. Α, και της μείωσα άλλα 10 ml και είναι μια χαρούλα...

Για τη στάση, δοκίμαζε πότε έτσι, πότε αλλιώς, ό,τι δουλεύει καλύτερα κάθε φορά.

Σκέφτομαι ότι ίσως το μωρό ζορίστηκε στην εγκυμοσύνη ή στον τοκετό και έχει κάποια δυσκολία από την μια πλευρά, να είναι πιο "σφιγμένο". Έχω ακούσει για τέτοιες περιπτώσεις, όπου ένας οστεοπαθητικός με κάποιο μασάζ κτλ βοηθά να φύγει αυτή η δυσκολία. Ίσως αξίζει τον κόπο να το κοιτάξεις.

Καλησπέρα κορίτσια,

Σήμερα μας προέκυψε άλλο θέμα: εκτός του ότι η δεξιά πλευρά είναι σαν να μην υφίσταται πλέον, παρόλο που δοκιμάσαμε αρκετά κολπάκια, τώρα αρχίσαμε και τα δαγκώματα με αποτέλεσμα να πονάει όλο μου το στήθος από τη μανία του δαγκώματος και το τράβηγμα της θηλής από τη μικρούλα...

Σκέφτηκα να προσπαθήσω με παιχνιδάκια για τα δόντια της και μετά να τη βάζω στο στήθος όταν θα είναι λίγο πιο ήρεμη γιατί τον τελευταίο καιρό είναι πάντα εκνευρισμένη...

Υπάρχει περίπτωση μείωσης της παραγωγής γάλακτος από τις δαγκωματιές της μικρής ;

Επίσης, στην έσχατη των περιπτώσεων που καταλήξω στο απευθείας μπιμπερό με το αντλημένο γάλα (αχ! δεν θα το γλυτώσω μου φαίνεται), για ένα παιδάκι 4 1/2 μηνών, βάρους 7,220 πόσα γεύματα πρέπει να κάνει την ημέρα και των πόσων ml ; Η μικρούλα μέχρι πρότεινως έπαιρνε 4 μπιμπερουδάκια με 130 ml γιατί την κάλυπτα με το θηλασμό. Από εδώ και πέρα όμως...

Ευχαριστώ πολύ

Kάθε φορά που σε δαγκώνει θα βγάζεις το στήθος απ' το στόμα της και θα της λες επιτακτικά όχι! Όσες φορές το κάνει θα το επαναλαμβάνεις. Μόλις πιάσει τη θηλή σωστά και πάψει να δαγκώνει θα την ενθαρρύνεις με γλυκόλογα.

Αν το κάνεις σωστά, πολύ γρήγορα θα σταματήσει να δαγκώνει. Πολλά παιδάκια που θηλάζουν κάποια στιγμή δαγκώνουν αλλά μπορούν να εκπαιδευτούν να μην το κάνουν.

Βρε κορίτσια θα σας κουράσω λίγο κ εγώ. Έχω μια μπεμπούλα 5 μηνών την οποία θήλαζα αποκλειστικά 2 μήνες, τους επόμενους 2 με συμπλήρωμα κ πριν κανα μήνα σταμάτησα τελείως. Το θέμα είναι οτι το έχω μετανιώσει! Διάβασα εδώ τον τρόπο επαναγαλακτισμού, αλλά θέλω να ρωτήσω....είναι πολύ δύσκολη διαδικασία? Λέτε να τα καταφέρω? Δέ ξέρω...προβληματίζομαι πολύ!!!!

I LOVE MY LITTLE STARS!!!

Καλησπέρα Σόφη. Τίποτα δεν είναι δύσκολο αρκεί να το θέλουμε πάρα πολύ!

Ακολούθησε τις οδηγίες επαναγαλακτισμού του αντίστοιχου τόπικ και θα τα καταφέρεις!

Μπορεί να έχεις ελαφριά υπερπαραγωγή. Μη σου φαίνεται περίεργο. Το μωρό ίσως να μην έχει δύναμη να θηλάσει αποτελεσματικά όλο το γάλα από το στήθος με αποτέλεσμα να παίρνει περισσότερο νερουλό γάλα σε μερικά γεύματα, γι αυτό και τα πράσινα κακά δεν τα βλέπεις συνέχεια.

Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει κυρίως το πρωί. Προσπάθησε στα πρωινά γεύματα να αφήνεις το μωρό περισσότερη ώρα στο ίδιο στήθος. Αν έχεις τη δυνατότητα να αντλησεις, μπορείς να το κάνεις μετά το θηλασμό για να δίνεις αυτό το πιο λιπαρό γάλα σαν συμπληρωμα το απόγευμα.

Γεία σας και πάλι!

Mπορεί να έχω καιρό να επικοινωνήσω,αλλα παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον το θέμα και προσπαθώ να ενημερώνομαι όσο μπορώ περισσότερο,εχω μάθει πολλάα πράγματα απο εσάς!!:)

Λοιπον,τα πράγματα σε αυτή τη φάση έχουν ως εξής:

Κατάφερα και περιόρισα το συμπλήρωμα σε 60-90 ml την ημέρα την τελευταία εβδομάδα κι αυτό το δίνω όταν είμαστε βόλτα έξω,που ντρέπομαι να θηλάσω.Μένω σε επαρχία που όλοι είμαστε γνωστοί μεταξυ μας και δεν νοιώθω ανετα για κάτι τέτοιο..Οπότε σκέφτομαι να αντλώ αυτό το γεύμα,και να το παιρνω μαζί μου.

Το πρόγραμμα μας αυτή την τελευταία εβδομάδα έχει ως εξής:

Κοιμάται το βράδυ μετά απο θηλασμό γύρω στις 12,και ξυπνάει στις 07:00 το πρωί.Την θηλάζω απο το ένα στήθος,χορταίνει,και κοιμόμαστε μαζί μέχρι τις 10:30 με 11:00!!Μετά θηλάζω απο το άλλο και χορταίνει και πάλι,και ξανατρώει στις 13:00 περίπου,συμπλήρωμα γιατί συνήθως εκείνη την ώρα είμαστε εκτός σπιτιού.

Μετα θηλάζει απο τις 16:00 και μέχρι το βράδυ ανα μιάμισι με δύο ώρες και απο τα 2 στήθη τις περισσότερες φορές.

Βρέχει 5 με 6 πάνες την ημέρα και εξακολουθεί να κάνει κακά της κάθε δεύτερη μέρα ,πάντα πολύ μαλακά και μουσταρδί.

Οι απορίες μου έχουν ως εξής:

1. Αν εφαρμόσω την αντληση για εκείνο το γεύμα που βγαίνω έξω,πότε θα μπορέσω να αντλώ,αφού όλη μέρα ανα πολύ μικρά χρονικά διαστήματα η μικρή θηλάζεi και εγώ απο ότι καταλαβαίνω,με το ζόρι καταφέρνω να να παράγω επαρκη ποσότητα ;Το πρώι μάλλον;Πήρα το Swing ,για περιστασιακή χρήση κάνει;

2. Γιατί απο το απόγευμα και μετά μικραίνουν κατα πολύ τα διαστήματα των γευμάτων;Πως μπορεί να αλλάξει αυτό;νοιώθω ανασφάλεια για το αν χορτάινει,γιατί κάθεται για λίγο στο στήθος,αποκοιμιέται,την αφήνω κάτω και μετά απο λίγο κλαίει γοερά, χτυπιέται,βάζει το χέρι στο στόμα και το πιπιλάει με θόρυβο ,λες κι έχει να φάει..απο πέρυσι!!:shock:

Μου δίνει την εντύπωση οτι είναι συνεχώς πεινασμένη..την λυπάμαι να την βλέπω έτσι..

3. Απο χθες και σήμερα το απόγευμα,όταν την βάλω στο στήθος αν δεν κατεβει γάλα κατευθείαν ,αρχίζει να κάνει την τρελή!Δεν έχει την υπομονή καθόλου να θηλάσει εκέινη τη στιγμή,απλά βάζει τα κλάμματα κοκκινίζει και χτυπιέται..Της εναλλάσω το στήθος,και πάλι,με το που βλέπει οτι δεν έχει γάλα με τη μία,το παρατάει και κλάιει με αναφιλητά.Τί κάνω σε αυτή την περίπτωση,και γιατί γίνεται αυτό;Σήμερα με επιασε μεγάλη απογοήτευση και της έβαλα 60 ml συμπλήρωμα,τα ήπιε ,κοιμήθηκε και όταν ξύπνησε μετά ήπιε κανονικά απο στήθος χωρίς φασαρίες.Με έχει μπερδέψει πολύ,δεν θέλω να την βλέπω έτσι ,πώς θα είμαι ποτέ σίγουρη οτι δεν στερείται γαλατάκι με τον θηλασμό;

4.Όταν θα έχει πιο αυξημένες απαιτήσεις σε γάλα(που ήδη απο ότι καταλαβαίνω έχει αρχίσει) πώς θα ανταπεξέλθω,δεν βλέπω μεγάλη "διάθεση" απο το στήθος μου να παράγει παραπάνω..

Τί δεν κάνω σωστά;:confused:

5.Τα πολλά νευρα που έχει η μικρή μπορεί να σχετίζονται και με το οτι πίνω καφέ;(πίνω ένα καφεδάκι την ημέρα..):oops:

6. Τα κακάκια της είναι οκ να είναι συνεχώς τόσο μαλακά;

Περιμένω με αγωνια απάντηση..:)

Φιλιάααα!

Βρε κορίτσια θα σας κουράσω λίγο κ εγώ. Έχω μια μπεμπούλα 5 μηνών την οποία θήλαζα αποκλειστικά 2 μήνες, τους επόμενους 2 με συμπλήρωμα κ πριν κανα μήνα σταμάτησα τελείως. Το θέμα είναι οτι το έχω μετανιώσει! Διάβασα εδώ τον τρόπο επαναγαλακτισμού, αλλά θέλω να ρωτήσω....είναι πολύ δύσκολη διαδικασία? Λέτε να τα καταφέρω? Δέ ξέρω...προβληματίζομαι πολύ!!!!

Σποφι, εγώ νομίζω ότι εφόσον είχες φτάσει σε σημείο αποκλειστικής διατροφή,ς θα καταφέρεις να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα αν το προσπαθήσεις!! Απλά να είσαι προετοιμασμένη για τις απαιτήσεις και από τη δική μου εμπειρία σου λέω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, πρέπει να μην το σκέφτεσαι και πολύ, απλά να το κάνεις!!! Όπως τόσα άλλα, πρέπει να το εντάξεις μέσα στην καθημερινότητά σου. Εγώ αυτή τη στιγμή άντληση κάνω, μπορείς να βρεις ευχάριστους τρόπους να περνάει η ώρα! Και το δεύτερο βασικότερο, δεν θα έχεις να στενοχωριέσαι και να μετανιώνεις για τίποτα. Το πρώτο βασικότερο είναι το πλούσιο δώρο που θα κάνεις στο παιδί σου!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...