Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα katiapol και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το σκέφτηκα αυτό που λες για τα φαγητά και η αλήθεια είναι ότι έφαγα μαυρομάτικα και σπανάκι δύο μέρες τώρα , αλλά το θέμα είναι ότι αυτή τη συμπεριφορά την έχει εδώ και 5-6 μέρες και η διατροφή μου δεν είχε κάτι διαφορετικό. Επί τη ευκαιρία ποιά είναι αυτά τα φαγητά που ενοχλούν;Εν τω μεταξύ ένας διατολόγος και μια μαία μου είπαν, πως μόνο ότι ενοχλεί εμένα θα ενοχλεί και εκείνη. Αληθεύει αυτό ή όχι;

Όσο για τη στάση θηλασμού, ούτε εκεί άλλαξα κάτι. θα το προσέξω όμως το θέμα του αέρα που αναφέρεις. Ευχαριστώ και πάλι!

ioanna μου να σου πω ότι εμένα η μαία μου μου είπε ότι ενδέχεται κάποιες τροφές που κατά γενική ομολογία προκαλούν φούσκωμα όπως τα όσπρια (φασόλια περισσότερο) και το λάχανο, σπανάκι και μπρόκολλο να προκαλούν αέρια και στα μωρά. Αυτό που επίσης ξέρω μετα βεβαιότητας είναι ότι αν το μωρό δεν πιάσει σωστά τη θηλή μπορεί να ρουφάει πολύ αέρα.

Αυτό που είπε η Αγλαΐα, ότι μπορεί εσένα να μην σε πειράζει κάτι και το μωρό να το ενοχλήσει, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ. Δυστυχώς όμως αυτό είναι κάτι που μόνο εσύ και το μωρό θα το ανακαλύψετε στην πορεία μόνοι σας, σιγά σιγά. Εγώ πάντως θα σου έλεγα να μην το αφήνεις το μωρό να ξαπλώσει αν δεν είσαι σίγουρη ότι το σήκωσες καλά να ρευτεί.

Φυσικά, ακόμα και όλα εσύ να τα κάνεις "τέλεια", μπορεί το μωράκι να σου κάνει κολικούς χωρίς λόγο, θα περάσει όμως σίγουρα. Κανόνες δεν υπάρχουν, απλά εγώ απέφυγα κάποιες τροφές που δημιουργούν αέρια και φουσκώματα για να είμαι σίγουρη. Φυσικά σου επαναλαμβάνω ότι πρέπει να αφήσεις το μωρό να επιλέξει τη στάση που το βολεύει αλλά εσύ να προσπαθήσεις να το βοηθήσεις να βάλει σωστά τη θηλή στο στοματάκι του. Πολλές φορές όταν πεινάει πολύ ρουφάει με μανία και παίρνει στάνταρ αέρα.

Aglaia, αν είμαι κάπου λάθος, σε παρακαλώ πολύ διόρθωσέ με.

Καλή συνέχεια...

όταν λέμε 6 βρεμένες πάνες,πρέπει να είναι και οι 6 γεμάτες και πολύ βαριές?(δεν μιλάω για τα κακά) ή ειμαστε καλυμένοι αν έχουν και λίγα μόνο ούρα?

Aπλά βρεγμένες, να ξέρουμε ότι το μωρό έχει ουρήσει τόσες φορές και το χρώμα των ούρων είναι ανοιχτό κίτρινο.

ioanna μου να σου πω ότι εμένα η μαία μου μου είπε ότι ενδέχεται κάποιες τροφές που κατά γενική ομολογία προκαλούν φούσκωμα όπως τα όσπρια (φασόλια περισσότερο) και το λάχανο, σπανάκι και μπρόκολλο να προκαλούν αέρια και στα μωρά.

Πράγματι, υπάρχουν πολλές τροφές που μπορεί να ενοχλήσουν ένα μωρό. Η πιο συχνή είναι το γάλα αγελάδος και τα προϊόντα του και πολύ μετά είναι αυτές που αναφέρεις μαζί με πολλές άλλες. Το θέμα είναι ότι αν αποκλείσουμε από το διαιτολόγιο της μαμάς όλες τις τροφές που ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα, θα γίνει τόσο δύσκολη η ζωή της μαμάς που θα τα παρατήσει σε 2-3 εβδομάδες.

Γι αυτό προτιμάται η τακτική του να μη δίνουμε καμία οδηγία και αν παρουσιαστεί πρόβλημα τότε μόνο το ψάχνουμε.

Πάντως ακόμη και οι επιβλαβείς τροφές για ένα μωρό μπορεί να μην παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα αν καταναλώνονται με μέτρο. Πχ. τα περισσότερα μωρά που έχουν πρόβλημα με το γάλα της αγελάδος, δεν το εμφανίζουν αν η μητέρα καταναλώνει μέχρι 2 μερίδες το 24ωρο.

Αυτό που επίσης ξέρω μετα βεβαιότητας είναι ότι αν το μωρό δεν πιάσει σωστά τη θηλή μπορεί να ρουφάει πολύ αέρα.

Μπορεί κάποια μωρά που τρώνε πολύ λαίμαργα να καταπιούνε κάποιον αέρα αλλά γενικά δεν ισχύει. Το λάθος πιάσιμο της θηλής προκαλεί πόνο αλλά το μωρό δεν καταπίνει αέρα.

:)

Αglaiaσε ευχαριστώ για την ενημέρωση, τώρα ψάχνω να βρω τριγωνέλλα.

Όσο αφορά στο θηλασμό ήθελα να πω ότι έχω ξεκινήσει τις αντλήσεις με το νοσοκομειακό θήλαστρο (symphony 2πλής αντλήσεως) από τις 6/10. Την μικρή μου την θηλάζω μόνο δύο φορές την ημέρα (πρωί συνήθως όταν είναι νυσταγμένη) διότι όποτε την βάζω δεν θέλει επειδή δεν έχω αρκετό γάλα και έτσι δεν πίνει ούτε λίγο. Επίσης έχω πάρει δύο κουτιά δομπεριδόνη με ένα κενό τριών ημερών. Έχω καταφέρει να αντλώ γύρω στα 40 ml την φορά (με αντλήσεις 120 λεπτά αντλήσεων την ημέρα λόγω ελλείψεως χρόνου). Το βράδυ δεν αντλώ (από τις 2:00 έως τις 08:00 περίπου). Θεωρείται φυσιολογικό για αρχή? Πρέπει να αντλώ περισσότερο?

Ακόμα θα ήθελα να θίξω ένα σημαντικό θέμα. Εδώ και 2 εβδομάδες είμαι πολύ κρυωμένη και έχω ακροαστικά. Για να μην διακόψω τον θηλασμό έπαιρνα μόνο ένα σιρόπι (που ενώ μου είπαν ότι δεν πειράζει να θηλάζω, τελικά έγραφε ότι δεν επιτρέπετε κατά την γαλουχία). Δυστυχώς επειδή δεν καλυτερεύω και έχω περάσει και πνευμονία όλοι επέμεναν να πάω σε γιατρό. Φυσικά ο γιατρός μου έδωσε φάρμακα και μου είπε να σταματήσω τον θηλασμό.

Θέλω να σας ρωτήσω τι μπορώ να κάνω. Να αντλώ μόνο αρκεί?

Διαφημίσεις

Το βράδυ δεν αντλώ (από τις 2:00 έως τις 08:00 περίπου).

Θα μπορούσες την άντληση των 2 να την κάνεις 3 ή 4; Για να μην έχεις ξεξάωρο μεταξύ δύο αντλήσεων. Δεν χρειάζεται να είναι κανονική άντληση, αρκεί μια 5άλεπτη για να δώσει το ερέθιμα.

Για να μην κουράζεσαι, μετά την αποθήκευση του γάλακτος από την τελευταία άντληση, ξεβγαλε απλώς τα μπουκαλάκια του θήλαστρου και μην κρατάς το γάλα της 5άλεπτης άντλησης.

Αυτό το πεντάλεπτο μπορεί να αλλάξει όλη την παραγωγή του 24ωρου μετά από 3-4 μέρες.

Θεωρείται φυσιολογικό για αρχή? Πρέπει να αντλώ περισσότερο?

όχι, απλά άλλαξε λίγο το πρόγραμμα για να μην έχεις 6ωρο μεταξύ τελευταίας βραδυνής και πρώτης πρωινής άντλησης.:wink:

Για να μην διακόψω τον θηλασμό έπαιρνα μόνο ένα σιρόπι (που ενώ μου είπαν ότι δεν πειράζει να θηλάζω, τελικά έγραφε ότι δεν επιτρέπετε κατά την γαλουχία).

Αν γράψεις τη δραστική ουσία του φαρμάκου μπορούμε να το ελέγξουμε εδώ:

http://www.telasmos.org/lactancia/ingles/inicio.asp

Φυσικά ο γιατρός μου έδωσε φάρμακα και μου είπε να σταματήσω τον θηλασμό.

Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος γιατρός που έχει μεσάνυχτα και δεν πληρώνει 100 ευρώ για να ξεστραβωθεί και να υποστηρίξει μια μητέρα που θηλάζει. Είναι προφανές ότι οι ασθενείς του δεν αξίζουν ούτε τα 100 ευρώ για να αγοράσει ένα βιβλίο, ούτε το χρόνο που χρειάζεται για να ρίξει μια ματια.

Προτιμά να εκθέσει το μωρό σου σε κίνδυνο παρά να ασχοληθεί ο ίδιος έστω και ελάχιστα.

Ρώτησέ του το εξής, αν αρρώσταινε το μωρό με τον ίδιο τρόπο δεν θα του έδινε φάρμακα; Δεν υπάρχουν φαρμακευτικές ουσίες που είναι θεραπευτικές για το μωρό; Αν ναι γιατί δεν χρησιμοποιεί τις ίδιες και για σένα για να μην υπάρχει πρόβλημα με την ελάχιστη ποσότητα που περνά στο γάλα;

Ακόμη κι αν δεν έχει τις γνώσεις, υπάρχει η κοινή λογική, που μάλλον δεν τη διαθέτει. Τον εμπιστεύεσαι σαν γιατρό;

Ο θηλασμός μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων η μητέρα μπορεί να αρρωστήσει όπως και κάθε άνθρωπος. Σύμφωνα με την άποψη του γιατρού σου η μητέρα δεν έχει κανένα δικαίωμα περίθαλψης γιατί θηλάζει. Ο ίδιος ο γιατρός είναι το ίδιο ευαίσθητος όταν συνταγογραφεί φάρμακα για παιδιά; Δηλαδή τον προβληματίζει το 1/100 μιας ουσίας που περνά στο μητρικό γάλα και όχι η κανονική δόση που θα πάρει το παιδί;

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο γιατρό, ένα παιδί με άρρωστη μαμά πρέπει να εκτίθεται στον κίνδυνο να κολλήσει χωρίς να έχει την υποστήριξη του θηλασμού.:shock:

Αν θέλεις μπορείς να ψάξεις τις δραστικές ουσίες (όχι τις εμπορικές ονομασίες) των φαρμάκων στο παραπάνω site, ή αν δυσκολεύεσαι, μπορώ να τις δω κάποια στιγμή μετά το μεσημέρι.

Μην πετάς ούτε σταγόνα γάλα. Το γάλα σου έχει αντισώματα πολύτιμα για το μωρό ειδικά τώρα που είσαι άρρωστη.

Αν έχεις δυνατότητα μπορείς να δοκιμάσεις και ομοιοπαθητική.

Περαστικά σου!

Αglaia

ευχαριστώ... ευχαριστώ... ευχαριστώ!!!

Δυστυχώς έχω ακροαστικά εδώ και δύο εβδομάδες (έντονος βήχας με υπερβολικά βλέγματα). Με την αγωγή που ξεκίνησα εδώ και 2 μέρες είμαι λίγο καλύτερα. Η κατάσταση δεν θεωρώ ότι είναι τόσο τραγική αλλά δεν έχω ενθάρρυνση από πουθενά και δυστυχώς οι γιατροί επηρεάζουν πολύ. Όλος ο περίγυρος είναι αρνητικός στο θέμα του θηλασμού και μου ζητούν να τον διακόψω. Μόνο εσείς στο forum και ο σύζυγός μου αρχικά με ενθάρρυνε πολύ στο θέμα του θηλασμού, αλλά τώρα με το κρύωμα θέλει να διακόψω για να γίνω καλά, οπότε και καυγαδίζουμε για τα φάρμακα (επειδή δεν έπαιρνα τα χάπια τόσο καιρό και χειροτέρεψα).

Θα δω και εγώ στο site έγραψες για τις ουσίες αλλά σου γράφω και τα φάρμακα για καλό και για κακό.

Από φάρμακα παίρνω Laromin και xozal (ο άλλος γιατρός που επισκέφθηκα μου έγραψε τα Min-a-pon αλλά ακολούθησα την πρώτη συνταγή για πιο γρήγορα αποτελέσματα).

Σήμερα έμαθα ότι το xozal έχει πολύ κορτιζόνη και ότι θα πρέπει να κάνω πάνω από μήνα για να ξαναθηλάσω και είμαι ''σκασμένη'' (σκέφτομαι να το διακόψω).

Επίσης ξεκινάω και σε μορφή σπρέυ το Aerolin από σήμερα επειδή μου είπαν ότι δεν έχει κορτιζόνη.

ευχαριστώ και πάλι

...δεν έχω λόγια

ΥΓ: Με όλο το θάρρος -και χωρίς να σε επιρρίψω ευθύνες- αν έχεις και θέλεις να μου προτείνεις κάποιο φάρμακο είμαι πρόθυμη να το ξεκινήσω. Σε εμπιστεύομαι και σε θεωρώ την πλέον ενήμερη σε σχέση με του γιατρούς που πήγα. Από ομοιοπαθητική μου είχαν δώσει ένα σιρόπι μόνο πριν 2 εβδομάδες αλλά δεν μου έκανε τίποτα.

Από φάρμακα παίρνω Laromin

Όπως έγραψα και παραπάνω, τα φάρμακα δεν τα γνωρίζω με τις εμπορικές τους ονομασίες, ούτε γνωρίζω τα δραστικά συστατικά που περιέχει το καθένα.

Από ένα ψάξιμο που έκανα στο google κυκλοφορεί τέτοιο φάρμακο που έχει δραστική ουσία την clarithromycin

Aυτό στη βάση δεδομένων εμφανίζεται απολύτως ασφαλές στο θηλασμό.

και xozal

Αντιισταμινικό δεύτερης γενιάς.

Η χρήση του δεν συνιστάται σε παιδιά κάτω των 6 ετών. Πριν κοιτάξω τη βάση δεδομένων, είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν απολύτως ασφαλές. Επιβεβαιώθηκα. Αντί αυτού η βάση δεδομένων (όχι εγώ) προτείνει το

cetirizine-HCl ως ουσία απολύτως ασφαλή που κάνει την ίδια δουλειά. Την εμπορική του ονομασία στην Ελλάδα δεν τη γνωρίζω. Μπορεί να σου την πει οποιοσδήποτε φαρμακοποιός. Όμως και αυτό αντιισταμινικό είναι. Δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει στο πρόβλημά σου.

Σήμερα έμαθα ότι το xozal έχει πολύ κορτιζόνη και ότι θα πρέπει να κάνω πάνω από μήνα για να ξαναθηλάσω και είμαι ''σκασμένη'' (σκέφτομαι να το διακόψω).

Η κορτιζόνη είναι θεραπεία επιλογής για τα βρέφη ακομη και για τα έμβρυα. Υπάρχουν πολλά κορτικοστεροειδή που χορηγούνται στα παιδιά αλλα όχι αυτό. Αυτό γράφει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά κάτω των 6 ετών (συγνώμη αλλά ο γιατρός είναι πολύ γκάου...).

http://www.orlpedia.gr/prods-results.php?prod_id=45

2.2 Ενδείξεις

Συμπτωματική θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας (συμπεριλαμβανομένης της εμμένουσας αλλεργικής ρινίτι­δας) και της χρόνιας ιδιοπαθούς κνίδωσης.

Δηλαδή για το κρυολόγημα σου έδωσε αντιβίωση και αντιισταμινικό που χορηγείται για αλλεργική ρινίτιδα;;;;:shock::shock::shock:

Λυπάμαι πολύ που επιβεβαιώνεται αυτό που έγραψα παραπάνω: ο συγκεκριμένος γιατρός με την ειδικότητα που έχει τι θεραπεία θα έδινε σε ένα βρέφος; Δεν υπάρχει θεραπεία για το βρέφος;

Πέρα από αυτό, δεν καταλαβαίνω γιατί σου χορήγησε ένα φάρμακο για αλλεργίες. :roll:

(ο άλλος γιατρός που επισκέφθηκα μου έγραψε τα Min-a-pon αλλά ακολούθησα την πρώτη συνταγή για πιο γρήγορα αποτελέσματα).

Αυτό το φάρμακο δεν κατάφερα να το εντοπίσω. Σε ένα site μου δίνει ως δραστικό συστατικό τη nimensulide αλλά αυτό είναι αντιφλεγμονώδες, θεωρείται ισχυρό ηπατοτοξικό και έχει αποσυρθεί από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης (στην Ελλάδα επικρατεί η νοοτροπία να ξεστοκάρουν τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν αλλού).

Επίσης ξεκινάω και σε μορφή σπρέυ το Aerolin από σήμερα επειδή μου είπαν ότι δεν έχει κορτιζόνη.

Το aerolin χορηγείται και σε βρέφη. Είναι απολύτως ασφαλές και συστήνεται και από το site που παρέθεσα (το έχει φτιαξει μια ομάδα ισπανών γιατρών ενός νοσοκομείου, μπορείς να βρεις όλα τεα στοιχεία τους στη σελίδα)

http://www.telasmos.org/lactancia/ingles/inicio.asp

Από ομοιοπαθητική μου είχαν δώσει ένα σιρόπι μόνο πριν 2 εβδομάδες αλλά δεν μου έκανε τίποτα.

Το σιρόπι δεν είναι ομοιοπαθητική θεραπεία. Πήγες σε γιατρό που πήρε το ιστορικό σου και χορήγησε σιρόπι; ή σου το πρότειναν από το φαρμακείο ως συμβατό με ομοιοπαθητική θεραπεία.

Επιμένω στο να δεις έναν ομοιοπαθητικό γιατρό, τουλάχιστον δεν θα σε εμπαίζει με αντιισταμινικά φάρμακα.

Με τα φάρμακα δεν έχω καμία σχέση. Ούτε ως χρήστης (δεν κυκλοφορούν στο σπίτι μου). Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ψάχνω στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων και να ελέγχω τα επίπεδα ασφάλειας στο θηλασμό.

Περαστικά!

Το xozal το έχεις και μπορείς να διαβάσεις τις ενδείξεις του φαρμάκου αναλυτικά στο χαρτάκι που έχει.

Θα σε παρακαλούσα, αφού διαβάσεις προσεκτικά τις ενδείξεις, να τηλεφωνήσεις στο γιατρό και να τον ρωτήσεις αν έκανε λάθος που σου έδωσε το συγκεκριμένο φάρμακο. Αν σου πει ότι δεν έκανε λάθος, διάβασέ του τις ενδείξεις από το χαρτί και επέμενε να σου εξηγήσει αν οι φαρμακευτική εταιρεία γνωρίζει λιγότερα από τον ίδιο το γιατρό.

Ξανακοίταξα το φάρμακο και έχω μείνει άναυδη με την επιλογή του γιατρού

http://www.gelis.gr/rinitida.html

ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ

Τα αντιισταμινικά από το στόμα μπλοκάρουν τους υποδοχείς της ισταμίνης στα κύτταρα του βλεννογόνου της μύτης. Έτσι κύριος χημικός μεσολαβητής της αλλεργικής φλεγμονής η ισταμίνη δεν πυροδοτεί τα αλλεργικά συμπτώματα. Τα αντιισταμινικά λέγονται και ανταγωνιστές των Η1 υποδοχέων της ισταμίνης. Τα αντιισταμινικά της παλαιότερης γενιάς έχουν ως παρενέργεια την ενοχλητική υπνηλία, πράγμα που δεν είναι τόσο συνηθισμένο με τα αντιισταμινικά της πρόσφατης γενιάς. Τα νεότερα δεύτερης γενιάς αντιισταμινικά είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και μπλοκάρουν την ισταμίνη που είναι παρούσα σε υψηλές συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των αλλεργικών αντιδράσεων. Παρά τούτο τα από του στόματος δεύτερης γενιάς, μη κατασταλτικά αντιισταμινικά καταστέλλουν κυρίως τον κνησμό, τους πταρμούς, τη ρινόρροια, τη δακρύρροια και τα συνοδά αλλεργικά συμπτώματα από τα μάτια. Τα αντιισταμινικά έχουν πτωχά αποτελέσματα στην ανακούφιση από το μπούκωμα της μύτης. Γιαυτό τα αντιισταμινικά δεν ασκούν αποτέλεσμα στη μη αλλεργική ρινίτιδα. Μερικά παλαιά αντιισταμινικά προκαλούν και ξηρότητα των βλεννογόνων , περιορίζοντας έτσι και τη ρινόρροια και τον οπισθορρινικό κατάρρου. Γνωστά αντιισταμινικά από το στόμα είναι η σετιριζίνη (Ζirtek), λεβοσετιριζίνη (Xozal), λοραταδίνη (Clarytin) δεσλοραταδίνη (Aerius), εμπαστίνη (Kestine), κλπ. Tα ενδορρινικά αντιισταμινικά υπό μορφή ρινικών ψεκασμών ή κολλυρίου εφαρμόζονται στη μύτη δύο φορές την ημέρα και ασκούν το ίδιο θεραπευτικό αποτέλεσμα όπως τα αντιισταμινικά από το στόμα. Τα ενδορρινικά αντιισταμινικά όπως η λεβοκαμπαστίνη (Livostin) και αζελαστίνη (δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα) συνήθως ανακουφίζουν και το μπούκωμνα, ίσως διότι εξαπλώνονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση πάνω σε μεγαλύτερη επιφάνεια του ρινικού βλεννογόνου, πράγμα που δεν είναι εφικτό για τα αντιισταμινικά από το στόμα.

Πόσο αξιόπιστος σου φαίνεται ένας γιατρός που δίνει φάρμακα για αλλεργίες για να αντιμετωπίσει μικροβιακές λοιμώξεις;

aglaia.

Ομοιοπαθητικό δεν βρήκα ούτε στον κατάλογο αλλά και όσους ρώτησα μου είπαν ότι δεν υπάρχει (μένω Λιβαδειά Βοιωτίας). Το σιρόπι το πήρα από το φαρμακείο οι οποίοι αφού πήραν κάποια τηλέφωνα μου το πρότειναν (δεν θυμάμαι πως λέγεται διότι το τελείωσα).

Επισκέφθηκα δύο γιατρούς (υποτίθεται από τους καλύτερους εδώ).

O ένας μου πρότεινε Lonarin και xozal (παθολόγος),

και ο άλλος Min-A-pon (ωριλάς διότι είχα και συνάχι στην αρχή του κρυώματος και μου πονούσαν υπερβολικά τα αυτιά).

Ο ωριλάς μάλιστα έψαχνε για ώρα στα τεφτέρια του και κατέληξε ότι δεν υπάρχει φάρμακο για τον θηλασμό.

Και οι δύο δεν μου πρότειναν να κάνω ακτινογραφία, μου έδωσαν την συνταγή και μου είπαν να διακόψω τον θηλασμό και ότι θήλασα αρκετά (η μικρή μου είναι 4μιση μηνών).

Δεν ξέρω αν πρέπει να ασχοληθώ καν μαζί τους και να τους μιλήσω. Ότι μου έγραψες δυστυχώς το περίμενα.

Μετά από πολύ σκέψη αφού νιώθω καλύτερα πήρα την απόφαση να συνεχίσω από μόνη μου τα χάπια Lonarin και σπρέυ Aerolin αφού αμφότερα δεν επηρεάζουν τον θηλασμό έως ότου επανέρθω πλήρως.

ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Ομοιοπαθητικό δεν βρήκα ούτε στον κατάλογο αλλά και όσους ρώτησα μου είπαν ότι δεν υπάρχει (μένω Λιβαδειά Βοιωτίας). Το σιρόπι το πήρα από το φαρμακείο οι οποίοι αφού πήραν κάποια τηλέφωνα μου το πρότειναν (δεν θυμάμαι πως λέγεται διότι το τελείωσα).

Το κατάλαβα. Το σιρόπι αυτό είναι απλώς συμβατό με ομοιπαθητική θεραπεία αλλά δεν έχει καμία σχέση με ομοιοπαθητική θεραπεία.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί ομοιπαθητικοί γιατροί...:?

Επισκέφθηκα δύο γιατρούς (υποτίθεται από τους καλύτερους εδώ).

O ένας μου πρότεινε Lonarin και xozal (παθολόγος),

Πριν έγραψες Laromin (νομίζω δεν υπάρχει φάρμακο Lonarin)

ENΔΕΙΞΕΙΣ- ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

To LAROMIN ενδείκνυται για τη θεραπεία λοιμώξεων που οφείλονται σε ευαίσθητους σε αυτό μικροοργανισμούς. Τέτοιες λοιμώξεις είναι:

Λοιμώξεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήματος (π.χ. βρογχίτιδα, πνευμονία), του δέρματος και των μαλακών μορίων (π.χ. κυτταρίτις, θυλακίτις, ερυσίπελας). Επίσης ως συμπληρωματική θεραπεία σε γευνικευμένες ή εντοπισμένες λοιμώξεις οφειλόμενες σε άτυπα μυκοβακτηρίδια. Για Εκκρίζωση του Helicobacter pylori για την αντιμετώπιση του έλκους του δωδεκαδακτύλου και την πρόληψη των υποτροπών του εφ όσον χορηγείται σε συνδυασμό με αναστολείς της γαστρικής έκκρισης και σε οδοντογενείς λοιμώξεις, ως φάρμακο δεύτερης επιλογής.

Το LAROMIN αντενδείκνυται σε ασθενείς με γνωστή υπερευαισθησία στα μακρολίδια. Αντενδείκνυται η σύγχρονη χορήγηση του LAROMIN με φάρμακα που περιέχουν αστεμιζόλη, σιζαπρίδη, πιμοζίδη και τερφεναδίνη.

http://www.kleva.gr/index.php?product=26

Aυτό είναι αντιβιοτικό. Αν η λοίμωξη είναι μικροβιακή, πιθανότατα να δουλέψει.

Είναι ασφαλές για το θηλασμό.

και ο άλλος Min-A-pon (ωριλάς διότι είχα και συνάχι στην αρχή του κρυώματος και μου πονούσαν υπερβολικά τα αυτιά).

Και γι αυτόν έχω σοβαρή επιφύλαξη για το αν ξέρει τι του γίνεται...

Λοιπόν, βρήκα αυτό:

http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=34492

Διονύσιος Βαρώνος

Καθηγητής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

7. Νιμεσουλίδη (Mesulid, Min-a-pon, Nimelide, Rokalet και άλλα πολλά ιδιοσκευάσματα)

Χορηγείται μόνο σε ενήλικους σε δύο δόσεις την ημέρα, με καλά αναλγητικά αποτελέσματα.

Σπάνια προκαλεί αλλεργία, δερματικές αντιδράσεις, ενώ στο στομάχι προκαλεί μόνο περιστασιακά καυσαλγία, ναυτία και βλάβες. Χρησιμοποιείται ευρύτατα.

Τα φάρμακα αυτά (οι επτά ομάδες μη στεροειδών αναλγητικών αντιφλογιστικών φαρμάκων) ευθύνονται για περισσότερους από 15.000 θανάτους ετησίως στην Αμερική, εξαιτίας ανεπιθύμητων παρενεργειών, κυρίως γαστρορραγίες, κώμα, αλλεργικά επεισόδια. Συνιστάται να χρησιμοποιούνται σε μικρές δόσεις για μικρά χρονικά διαστήματα.

Το φάρμακο αυτό δεν έχει κανενός είδους θεραπευτική δράση, ανακουφίζει από συμπτώματα αλλά δεν απαλλάσει από την αιτία των συμπτωμάτων.

Ο ωριλάς μάλιστα έψαχνε για ώρα στα τεφτέρια του και κατέληξε ότι δεν υπάρχει φάρμακο για τον θηλασμό.

Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα φάρμακο για παιδιά. Τα βρέφη και τα παιδιά τα αφήνουμε στο έλεος της μοίρας τους και κανείς γιατρός δεν χορηγεί φάρμακα;

Και οι δύο δεν μου πρότειναν να κάνω ακτινογραφία,

Αν χρειάζεται, μπορείς να κάνεις ακτινογραφία, με το θηλασμό δεν εμπλέκεται πουθενά.

μου έδωσαν την συνταγή και μου είπαν να διακόψω τον θηλασμό και ότι θήλασα αρκετά (η μικρή μου είναι 4μιση μηνών).

Είναι προφανές ότι δεν ξέρουν να χορηγούν ούτε φάρμακα που είναι η δουλειά τους. Τα υπόλοιπα που δεν είναι η δουλειά τους, δεν τα σχολιάζω.:?

Δεν ξέρω αν πρέπει να ασχοληθώ καν μαζί τους και να τους μιλήσω. Ότι μου έγραψες δυστυχώς το περίμενα.

Γνώμη μου είναι ότι ένα τηλέφωνο θα πρέπει να κάνεις, τουλάχιστον σε αυτόν που σου χορήγησε αντιισταμινικό. Αν δεν τα ακούσει από κανέναν θα συνεχίσει τα ίδια.

Μετά από πολύ σκέψη αφού νιώθω καλύτερα πήρα την απόφαση να συνεχίσω από μόνη μου τα χάπια Lonarin και σπρέυ Aerolin αφού αμφότερα δεν επηρεάζουν τον θηλασμό

Το Aerolin είναι βρογχοδιασταλτικό. Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει στα προβλήματα που έχεις με το βήχα και τα ακροαστικά.

Σου εύχομαι γρήγορα περαστικά!:)

Γνώμη μου είναι ότι ένα τηλέφωνο θα πρέπει να κάνεις, τουλάχιστον σε αυτόν που σου χορήγησε αντιισταμινικό. Αν δεν τα ακούσει από κανέναν θα συνεχίσει τα ίδια.

Έχεις δίκιο θα του τηλεφωνήσω την Δευτέρα. Αν και θα ''μου την πει'' σίγουρα τουλάχιστον να πω ότι έκανα το χρέος μου.

Αγαπητή Αγλαία καλησπέρα.

θα ήθελα να σου πω τί μου είπαν σήμερα στο Αχεπα που πήγα, έχοντας ραντεβού με το ενδοκρινολογικό τμήμα της Α' παθολογικής Κλινικής, σχετικά με το θυροειδή μου.

Πηγαίνω να με εξετασουν κάθε εξάμηνο, ιδίως μετά την εγκυμοσύνη μου και δόθε.

Ρωτώντας με τους είπα ότι θηλάζω το μωρό μου (δεν ήθελα να τους εξηγήσω ότι αντλώ γάλα με το θήλαστρο γιατί θα με ρωτούσαν πως και τί και αντε να τους εξηγήσεις).

"Πόσο μηνών είναι το μωρό σας?"

"8 1/2 μηνών", τους είπα.

"Αρα θηλάζετε 2 φορές τη μέρα , πρωί και βράδυ", μου είπαν.

"Οχι θηλάζω περισσότερες φορές γιατί το παιδί μου προτιμάει το γάλα μου από το φαγητό που άρχισα ήδη να του δίνω. Τρώει 5 - 10 κουταλιές φαγητού και μετά της συμπληρώνω το γεύμα της με το γάλα μου", τους είπα.

Ω ρε τί έγινε δε μπορώ να σου περιγράψω !!!

"Αυτό δεν είναι σωστό που κάνετε", μου λέει η αρχιγιατρέσσα.

"Γιατί"? τους λέω.

"Να επιμένετε να του δίνετε περισσότερο φαγητό γιατί το γάλα της μάνας μετά τους έξι μήνες δεν έχει τόσες βιταμίνες και είναι αραιό και δεν μπορεί το παιδί να πάρει όλα αυτά τα στοιχεία που του χρειάζονται".

"Αλήθεια"? , τους λέω αρχίζοντας να τους δουλεύω ψιλό γαζί χωρίς να το καταλαβαίνουν. "Με προβληματίζετε", τους είπα. "Τί μου προτείνετε δηλαδή να διακόψω το θηλασμό, αφού το παιδί μου θέλει να φάει το γάλα μου, για να του δίνω περισσότερο φαγητό?"

"Ο παιδίατρός σου τί σου λέει"?

"Η παιδίατρός μου είναι σύμβουλος μητρικού θηλασμού και μου λέει ότι αν το παιδι συμπληρώνει τις ανάγκες του με το γάλα μου, όλα είναι εντάξει με τη διατροφή του".

"Γιατί τότε δίνουν μετά το 6μηνο φαγητά στα μωρά κυρία μου αν είναι έτσι οπως το λέτε"? "Δίνουν φαγητό γιατί το γάλα της μάνας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του μωρού σε βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία κτλ", θηλάζοντας πέραν του εξαμήνου καταλάβατε?

(Τώρα να πω ότι κατάλαβα θα σας πω ψέματα).

"Με προβληματίζεται γιατρέ μου - συνεχίζω το δούλεμα.

Τί να κάνω?"

"Παίρνετε ασβέστιο, σίδηρο? Συμπληρώματα?"

"Τρώω μοσχαράκι, πίνω γάλα, τρώω τυρί".

"Αυτά δεν φτάνουν. Καλά δεν σας τα είπε αυτά η παιδίατρός σας"?

(Εφυγα από εκεί μέσα απορώντας πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει πτυχεία πανεπιστημίου και προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους όταν λένε τόσες ανακρίβειες και προσπαθούν να πανικοβάλουν τον κόσμο).

Η κόρη μου τρώει 8 γεύματα τη μέρα, από τα οποία τα 6 είναι δικό μου γάλα. Γάλα που κατεβαίνει στο στήθος μου και αντλώ με το θήλαστρο μετά από επαναγαλακτισμό που προσπάθησα και εδραίωσα, δόξα τω Θεώ, με τη στήριξη του άντρα μου, τη δική σου και της παιδιάτρου μου Αννας Πατσούρου.

Το μωρό μου παχαίνει, μεγαλώνει, αναπτύσεται και δεν έχει κανενα απολύτως πρόβλημα με τα ιχνοστοιχεία, τίς βιταμίνες και όλα τα "αλαμπουρνέζικα" που μου έλεγαν οι "ΓΙΑΤΡΟΙ".

Τί να πώ.

ΑΙΣΧΟΣ!!!

a>

magoul καλησπέρα.

Αυτά που έγραψες με προβληματίζουν ιδιαίτερα. Εγώ λέω ψέμματα στους συγγενείς εδώ και καιρό και η μικρή μου είναι σχεδόν 4μιση μηνών (''τελευταία εβδομάδα,....άλλον έναν μήνα θα θηλάσω ακόμα'', κλπ.). Εννοείται ότι για το νοσοκομειακό θήλαστρο ντρέπομαι και να τους το πω, γιατί θα μου πουν ότι αφού δεν έχω από μόνη μου γάλα τι το παλεύω. Άσε που κουράστηκα να ακούω για την ζημιά που θα πάθει το στήθος μου.

Βαρέθηκα να προσπαθώ να δικαιολογηθώ για κάτι το αυτονόητο. Ένας γιατρός μου είπε : ''Οι μάνες που δεν θήλασαν πάθαν τίποτα τα παιδιά τους; Και εμένα δεν με θήλασε η μάνα μου'', χώθηκε και μια κυρία και είπε :''Ούτε εγώ θήλασα το παιδί μου και είναι μια χαρά''. Τι να τους πρωτοπείς.

Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει με το ζήτημα του θηλασμού. Η ενημέρωση στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη και το χειρότερο δεν είναι ότι δεν γνωρίζουν οι γιατροί αλλά και ότι παραπληροφορούν. Αυτό είναι εγκληματικό.

Διαφημίσεις

"Να επιμένετε να του δίνετε περισσότερο φαγητό γιατί το γάλα της μάνας μετά τους έξι μήνες δεν έχει τόσες βιταμίνες και είναι αραιό και δεν μπορεί το παιδί να πάρει όλα αυτά τα στοιχεία που του χρειάζονται".

-Γιατρέ, είναι τεκμηριωμένη η άποψή σας;

:cool:

Περιμένεις στοϊκά την απάντηση...

Αν συνεχίζει τις ανοησίες

-Μάλλον δεν διαβάσατε το Pediatrics τις τελευταίες δεκαετίες.

"Γιατί τότε δίνουν μετά το 6μηνο φαγητά στα μωρά κυρία μου αν είναι έτσι οπως το λέτε"? "Δίνουν φαγητό γιατί το γάλα της μάνας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του μωρού σε βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία κτλ", θηλάζοντας πέραν του εξαμήνου καταλάβατε?

-Μάλλον μπερδεύεστε με τα μωρά που τρέφονται με αγελαδινό που πρέπει να το μειώσουν για να μειώσουν την πιθανότητα να εμφανίσουν αναιμία. Το μητρικό δεν χρειάζεται να μειώνεται με το ζόρι, γιατί είναι για ανθρώπους.

(Τώρα να πω ότι κατάλαβα θα σας πω ψέματα).

ούτε κι αυτή κατάλαβε!

"Αυτά δεν φτάνουν. Καλά δεν σας τα είπε αυτά η παιδίατρός σας"?

-Και αυτό είναι τεκμηριωμένο όσο τα προηγούμενα που μου είπατε;

(Εφυγα από εκεί μέσα απορώντας πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει πτυχεία πανεπιστημίου και προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους όταν λένε τόσες ανακρίβειες και προσπαθούν να πανικοβάλουν τον κόσμο).

Προσπαθούν να πουλήσουν συμπληρώματα και φάρμακα, από τις εταιρείες πληρώνονται...:?

Ένας γιατρός μου είπε : ''Οι μάνες που δεν θήλασαν πάθαν τίποτα τα παιδιά τους; Και εμένα δεν με θήλασε η μάνα μου'',

-Γιατρέ, εσείς δεν είστε επαρκές δείγμα για μελέτη. Οι ιατρικές μελέτες δημοσιεύονται σε ιατρικά περιοδικά από συναδέλφους σας που έχουν μεγαλύτερα δείγματα του ενός ατόμου.

χώθηκε και μια κυρία και είπε :''Ούτε εγώ θήλασα το παιδί μου και είναι μια χαρά''.

-Ε, τότε θα ακολουθήσω τη δική σας άποψη και όχι αυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Όσο να 'ναι από τη στιγμή που σας βλέπω, μπορώ να σας εμπιστευτώ περισσότερο από αυτούς που κανουν χρόνια μελέτες και δεν τους έχω συναντήσει ποτέ!

Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει με το ζήτημα του θηλασμού. Η ενημέρωση στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη και το χειρότερο δεν είναι ότι δεν γνωρίζουν οι γιατροί αλλά και ότι παραπληροφορούν. Αυτό είναι εγκληματικό.

Για την άγνοιά τους δεν έχω πεισθεί. Η ύλη του θηλασμού είναι όσο ένα μεσαίο εξαμηνιαίο μάθημα στη σχολή τους που διαρκεί 6 χρόνια. Αν θέλουν να μάθουν είναι πολύ εύκολο. Για έναν ειδικευμένο γιατρό η ύλη του θηλασμού δεν αποτελεί περισσότερο από το 1/100 της γνώσης του.

Παραπληροφορούν γιατί έχουν άλλα συμφέροντα.

Aglaia,

οι απαντήσεις που δίνεις είναι πολύ σωστές (έπρεπε να έχουμε on line σύνδεση εκείνη τη στιγμή να μου λες τι να πω) αλλά το πρόβλημα είναι ότι εσύ επειδή είσαι ενημερωμένη έχεις αυτοπεποίθεση και θα μπορούσες να τους αποστομώσεις αντιθέτως με εμάς ή τουλάχιστον με εμένα που εκτός από το ότι θα τα έχανα εκείνη τη στιγμή (που τα έχασα πραγματικά) το μόνο που θα κατάφερνα είναι να αγχωθώ και να εκνευριστώ. Το έχω ξαναπεράσει με άλλους και πάντα κάτι βρίσκουν να σου ανταπαντήσουν και στο τέλος σου λένε και το κλασσικό ''είσαι γιατρός και γνωρίζεις καλύτερα από εμένα;''.

οι απαντήσεις που δίνεις είναι πολύ σωστές (έπρεπε να έχουμε on line σύνδεση εκείνη τη στιγμή να μου λες τι να πω) αλλά το πρόβλημα είναι ότι εσύ επειδή είσαι ενημερωμένη έχεις αυτοπεποίθεση και θα μπορούσες να τους αποστομώσεις

γι αυτό σας τα γράφω! σιγά σιγά μαθαίνετε και την επόμενη φορά όλο και μια καλύτερη απάντηση θα δώσετε!:wink:

κι εγώ στην αρχή δεν μιλούσα (δεν ήμουν σύμβουλος θηλασμού, ούτε ήξερα ότι θα γίνω!!!)

αντιθέτως με εμάς ή τουλάχιστον με εμένα που εκτός από το ότι θα τα έχανα εκείνη τη στιγμή (που τα έχασα πραγματικά) το μόνο που θα κατάφερνα είναι να αγχωθώ και να εκνευριστώ.

εδώ τα κατάφερνα καλύτερα, ακόμη και όταν δεν ήξερα και σιωπούσα, απαξίωνα εύκολα την άποψη του άλλου, τις πιο πολλές φορές ήταν αρκετή η απλή λογική

Στο μαιευτήριο όταν ο γιατρός μου είπε να θηλάζω 2 λεπτά από το ένα στήθος και 2 από το άλλο σκέφτηκα έναν τσομπάνη να μπαίνει στο μαντρί και να λέει στα αρνάκια ότι ο χρόνος τελείωσε και πρέπει να φύγουν από τις προβατίνες!:lol::lol::lol:

Μπορεί γνώσεις να μην είχα αλλά ο γιατρός μου φάνηκε τελείως άσχετος. Αυτό ήταν αρκετό για να να αρχίσω να αμισβητώ μέσα μου κάθε λέξη που έλεγε. Και σωστή να ήταν, ξεκινούσα με την υπόθεση ότι μάλλον στραβά τα λέει.

Το έχω ξαναπεράσει με άλλους και πάντα κάτι βρίσκουν να σου ανταπαντήσουν και στο τέλος σου λένε και το κλασσικό ''είσαι γιατρός και γνωρίζεις καλύτερα από εμένα;''.

Δεν ξεκινάς ποτέ εσύ κουβέντα και δεν παρεμβαίνεις πουθενά. Αν ξεκινήσουν και θέλουν να παρέμβουν, μπορείς μια χαρά να τους αποστομώσεις με μια all time classic ερώτηση-απάντηση:

"Γνωρίζετε κάτι που δεν γνωρίζω;"

Είναι ερώτηση μπλόφα. Ακόμη και να μην γνωρίζεις, ο άλλος δύσκολα θα τολμήσει να συνεχίσει.

Ειδικά για γιατρούς η all time classic ερώτηση-απάντηση:

"Είναι η άποψή σας τεκμηριωμένη;"

Κι αν προσπαθήσει να σου χωθεί με κάτι του στυλ "γιατί η δική σας είναι;"

Συνεχίζεις:

"Δεν είμαι εγώ ο γιατρός...."

Σε κάθε περίπτωση μαθαίνεις τουλάχιστον αυτό:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Νομίζω είναι καλό να το έχεις τυπωμένο και να το δίνεις σε γιατρούς που κάνουν τους έξυπνους λέγοντας:

"Η άποψή σας φαίνεται πρωτότυπη, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που διάβασα εδώ (το δίνεις). Θα ήταν καλή ιδέα να τη δημοσιεύσετε μήπως τα μάθουν και οι συνάδελφοί σας που φαίνεται να τα αγνοούν!":mrgreen:

Aglaia,

Το έχω ξαναπεράσει με άλλους και πάντα κάτι βρίσκουν να σου ανταπαντήσουν και στο τέλος σου λένε και το κλασσικό ''είσαι γιατρός και γνωρίζεις καλύτερα από εμένα;''.

Ή ακόμα καλύτερα: "Το λυπηρό είναι ότι παρόλο που δεν είμαι γιατρός γνωρίζω καλύτερα από εσένα". Και του δίνεις και το χαρτί και ας πορεύεται μετά με ό,τι μούτρα έχει.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΠΙΑ!!!! Όλη η ντροπή δική τους είναι!!!Είναι λυπηρό να έχεις εμπιστευτεί έναν άνθρωπο με τη ζωή σου και του παιδιού σου όταν γεννάς ή έναν άνθρωπο αργότερα για την σωματική υγεία του παιδιού σου και αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι σκόπιμα, και ξαναλέω σκόπιμα αδιαφορώντας και με ελαφρά τη καρδία να σε παραπληροφορούν και να σε κατευθύνουν μακρυά από αυτό που θέλεις. Τουλάχιστον ανήθικο λοιπόν και μην τους λυπάστε καθόλου

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Πράγματι, υπάρχουν πολλές τροφές που μπορεί να ενοχλήσουν ένα μωρό. Η πιο συχνή είναι το γάλα αγελάδος και τα προϊόντα του και πολύ μετά είναι αυτές που αναφέρεις μαζί με πολλές άλλες. Το θέμα είναι ότι αν αποκλείσουμε από το διαιτολόγιο της μαμάς όλες τις τροφές που ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα, θα γίνει τόσο δύσκολη η ζωή της μαμάς που θα τα παρατήσει σε 2-3 εβδομάδες.

Aglaia μου,

ο θηλασμός θα πρέπει να γίνεται συνειδητά και όχι απλά γιατί έτσι μου είπαν...

όπως και με την εγκυμοσύνη έτσι και μετά η μητέρα θα πρέπει να είναι αποφασισμένη να κάνει και κάποιες θυσίες. Αν είναι να κόψει το θηλασμό γιατί της απαγορεύονται κάποιες τροφές, τι να πω...Θεωρώ ότι είναι μια απλή δικαιολογία για να σταματήσει και τίποτα παραπάνω. Και σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ ότι είναι καλύτερο να είμαστε ειλικρινείς πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με όλους τους άλλους. Ο θηλασμός είναι φάρμακο για το παιδί αλλά είναι και πράξη αγάπης. Όταν αγαπάς κάνεις και θυσίες, έτσι δεν είναι;;;

. Όταν αγαπάς κάνεις και θυσίες, έτσι δεν είναι;;;

Eίναι κρίμα να κάνεις θυσίες που δεν χρειάζονται... σπαταλάς πολύτιμη ενέργεια και ψυχική δύναμη που σίγουρα θα χρειαστούν κάπου αλλού, κάποια άλλη στιγμή στο μεγάλωμα του παιδιού σου. Είναι άδικο για τη μητέρα και για το μωρό να κάνουμε δύσκολη μια τόσο όμορφη και φυσική διαδικασία... αρκετά προβλήματα προκύπτουν από μόνα τους, δεν είναι ανάγκη να δημιουργούμε και άλλα από το πουθενά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Eίναι κρίμα να κάνεις θυσίες που δεν χρειάζονται... σπαταλάς πολύτιμη ενέργεια και ψυχική δύναμη που σίγουρα θα χρειαστούν κάπου αλλού, κάποια άλλη στιγμή στο μεγάλωμα του παιδιού σου. Είναι άδικο για τη μητέρα και για το μωρό να κάνουμε δύσκολη μια τόσο όμορφη και φυσική διαδικασία... αρκετά προβλήματα προκύπτουν από μόνα τους, δεν είναι ανάγκη να δημιουργούμε και άλλα από το πουθενά!

έχεις δίκιο αλλά είναι πράγματι θυσία το να στερηθείς πχ το μπρόκολλο???

το να μην φας κάποιες τροφές που ενδέχεται να πειράζουν το μωρό είναι τόσο μεγάλη θυσία που θα σου δημιουργήσει τόσο σοβαρό πρόβλημα. Αν έτσι είναι, οκ, πάσο. Επειδή εγώ προσωπικά το έκανα για 1 χρόνο περίπου με τον γιο μου και τώρα με την κόρη μου συνεχίζω τον θηλασμό, δεν θεωρώ ότι κάνω και ιδιαίτερα μεγάλη θυσία με το να προσέχω τη διατροφή μου λίγο.

Έχεις όμως δίκιο αν όντως μια μητέρα το βλέπει ως θυσία...

Kοίτα, το να στερηθείς το μπρόκολλο ας πούμε ή το κρεμμύδι ή το πορτοκάλι, αν χρειάζεται (που δεν είναι από τα πιο συχνά αλλεργιογόνα παρόλα αυτά), δεν είναι και μεγάλη θυσία. Υπάρχουν όμως εδώ μέσα πολλές μανούλες που κάνουν μήνες ή χρόνια αποχή από γαλακτοκομικά, που σημαίνει και από όλα τα τρόφιμα που περιέχουν γαλακτοκομικά, από μοσχάρι, και από πάρα πολλές άλλες τροφές, γιατί το παιδί τους παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα αλλεργίας και ο θηλασμός με αποχή από τις συγκεκριμένες τροφές είναι το καλύτερο που μπορούν να του προσφέρουν και στις περισσότερες περιπτώσεις σωτήριος κι όλας! Παρόλα αυτά, η διαδικασία αυτή είναι αρκετά ψυχοφθόρα για τη μαμά, γιατί πρέπει κατ' αρχήν να εκπαιδευτεί ώστε να ξεχωρίζει στα συστατικά τις απαγορευμένες τροφές, πρέπει όποτε τρώει έξω ή σε ένα σπίτι καλεσμένη να ελέγχει εξονυχιστικά το μενού και γενικά, πρέπει να είναι σε επιφυλακή...

Και στις περιπτώσεις αυτές η αποχή είναι μονόδρομος και σίγουρα είναι προτιμότερο να θηλάζει η μαμά το μωρό και να απέχει παρά να δίνει υποαλλεργική φόρμουλα με κίνδυνο να μην τη δεχτεί καλά το παιδί ή να υπάρχει μειωμένος ρυθμός στην ανάπτυξή του.

Όμως δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται προκαταβολικά μια μαμά και να απέχει από τρόφιμα που μπορεί να μη δημιουργούν κανένα πρόβλημα στο δικό της το παιδί. Πχ. εσύ απέχεις από το μπρόκολο γιατί κάποιος σου είπε ότι το μπρόκολο πειράζει όλα τα μωρά ή γιατί είδες μετά από κατανάλωση ότι στο δικό σου μωρό δημιουργούνται προβλήματα; Γιατί πχ. στα δικά μου τα μωρά δεν υπήρχε κανένα τέτοιο πρόβλημα, οπότε γιατί να κάνω προκαταβολικά μια αχρείαστη θυσία;

Αν μια μαμά σκοπεύει να θηλάσει για μερικές μέρες ή κανένα μήνα, τότε ίσως να μην της φανεί τρομερό να μη φάει κάποιες τροφές το διάστημα αυτό, αλλά γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε την άσκοπη ταλαιπωρία;)

Στο ίδιο κλίμα είναι και η πλύση εγκεφάλου που κάνουν ορισμένοι γιατροί και το περιβάλλον ώστε να καταναλώνει η μητέρα που θηλάζει σούπες και μπύρα, για να κατεβάσει γάλα... Ξέρω κοπέλες που δεν τους άρεσε ούτε το ένα ούτε το άλλο και καταπίεζαν τον εαυτό τους να τα καταναλώνουν γιατί τις είχαν πείσει ότι είναι απαραίτητο! Δεν χρειάζεται να φορτώνουμε μια μαμά που προσπαθεί να εδραιώσει τον θηλασμό με περιτές σκοτούρες ή τύψεις!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Αρχικό μήνυμα απο katiapol viewpost.gif

. Όταν αγαπάς κάνεις και θυσίες, έτσι δεν είναι;;;

έχεις δίκιο αλλά είναι πράγματι θυσία το να στερηθείς πχ το μπρόκολλο???

... δεν θεωρώ ότι κάνω και ιδιαίτερα μεγάλη θυσία με το να προσέχω τη διατροφή μου λίγο.

Έχεις όμως δίκιο αν όντως μια μητέρα το βλέπει ως θυσία...

:? Πάντως μπερδεύτηκα λίγο για το αν εσύ το βλέπεις ως θυσία ή όχι... ακόμα όμως και αν σου είναι εύκολο να το κάνεις και δεν το θεωρείς θυσία, θα σε ξαναρωτήσω, το κάνεις γιατί έχεις παρατηρήσει ότι οι τροφές αυτές πειράζουν τα δικά σου παιδιά, και τα δύο; Αν όχι, ίσως θα μπορούσες να κάνεις μια δοκιμή ώστε να μην αποκλείεις από τη διατροφή σου τροφές χωρίς λόγο!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...