Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Συγνώμη αν φανώ λιγο αγενής αλλα εφόσον δεν εχεις το σθένος να προσπαθήσεις ποιος ο λόγος να ρωτάς και να βάζεις την Αγλαία ή την Αμαρεττο να το ψάχνουν και να απαντάνε; Ξέρετε πόσα μηνύματα έχουν να βλέπουν καθημερινώς;

Τα κορίτσια ειναι σαφως εδω και βοηθάνε αφιλοκερδώς αλλα βλέπω συνεχώς ερωτήσεις οι οποίες εχουν χιλιοαπαντηθεί ή ερωτήσεις άσκοπες έτσι απλά για να γινεται λόγος και να γεμίζουμε σελίδες. Φαντάζομαι πως θα νιώθουν και τα κορίτσια που απαντάνε και γράφουν σεντόνια και στο τέλος ακούνε ενα "ευχαριστώ αλλα δεν αντεχω να το κάνω"

και πάλι συγνώμη για την αγένεια μου αλλα επειδή το βλέπω συνεχως και ξέρω πως αισθάνονται αυτοί που απαντάνε θεωρω σωστό να το αναφέρω.

Ξέρω οτι ειναι φόρουμ και γράφει ο καθένας οτι θέλει....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

yogini, μην είσαι τόσο αυστηρή. Πολλές φορές οι μαμάδες δεν είναι σίγουρες για αυτό που θέλουν ή μπορούν να κάνουν και μια συζήτηση ξεδιαλύνει το τοπίο. Πιστεύω ότι κι αυτό είναι ανάμεσα σε αυτά που προσφέρει ένα φόρουμ. Δυστυχώς, με τους φίλους μας δεν μπορούμε να συζητήσουμε επαρκώς για θέματα που χρειάζονται κάποιες γνώσεις. Αυτή η συζήτηση εδώ, όσο κι αν φαίνεται ότι δεν οδήγησε πουθενά, πιθανώς να βοηθήσει άλλες μαμάδες που έχουν παρόμοιο προβληματισμό. Η βοήθεια δεν έχει νόημα μόνο όταν επιτυγχάνεται ο θηλασμός. Έχει νόημα και να αποφεύγεται η διάδοση ανακριβειών από μητέρες που δεν επέλεξαν το θηλασμό, είτε μετά από παραπληροφόρηση, είτε γιατί κάτι άλλο πήγε στραβά. Σημασία έχει και η γενικότερη συνείδηση και συναίσθηση περί θηλασμού.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

yogini λυπαμαι αν θεωρεις την ερωτηση μου ασκοπη για μενα ομως ηταν πολυ σημαντικο να καταλαβω τι ειχα κανει λαθος ετσι ωστε στο μελλον να μη το επαναλαβω.

καταλαβαινω οτι τα κοριτσια βλεπουν πολλα θεματα γ αυτο και τα ευχαριστω που μου απαντησαν.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

και κατι ακομα.μετα την καισαρικη μου εδωσε ενα φαρμακο το mitrotan το οποιο επειδη το ξαναπηρα στην πρωτη περιοδο μετα τη γεννα ειδα οτι μειωνει τη γαλουχια.φανταζομαι επαιξε κ αυτο ρολο στο να μην εχω γαλα.

Ίσως και να έπαιξε, ο γιατρός σου ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του :roll:

Ο θηλασμός προκαλεί φυσιολογικά συσπάσεις στη μήτρα και έτσι επανέρχεται η μήτρα στο αρχικό της μέγεθος σχήμα και μειώνεται το αίμα. Το συγκεκριμένο φάρμακο προκαλεί επίσης συσπάσεις στη μήτρα.

Η προσπάθεια για επαναγαλακτισμό δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο ψυχικό σθένος, νοικιάζεις ένα θήλαστρο και αφιερώνεις κάποιο χρόνο. Αυτό που χρειάζεται σθένος είναι να αντιμετωπίσεις τους άλλους: το γιατρό που σου είναι δύσκολο να τον αμφισβητήσεις, όλους όσους είναι γύρω σου και θα κριτικάρουν τη στάση σου είτε είναι θετικό το αποτέλεσμα, είτε είναι αρνητικό. Χρειάζεται σθένος για να αμφισβητήσεις ότι όσα γράφει το χαρτάκι στο κουτί ενός φαρμάκου μπορεί και να μην είναι αλήθεια. Συνήθως οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν κοινά συμφέροντα με τις εταιρείες που παράγουν γάλα σε σκόνη και οι οδηγίες που δίνουν απομακρύνουν μια μητέρα από το θηλασμό.

Είναι πολύ δύσκολο να αμφισβητήσεις όλα όσα μέχρι τώρα θεωρούσες δεδομένα. Σκέφτεσαι καλοπροαίρετα και θεωρείς δεδομένα ότι ο γιατρός και η μαία θα σε βοηθήσουν. Κανονικά έτσι θα έπρεπε να είναι, όμως δυστυχώς δεν είναι.

Αν αμφισβητήσεις όλο αυτό το κατεστημένο θα έρθεις σε σύγκρουση με όλους τους γύρω σου και αυτό είναι το πιο δύσκολο.

Από την άλλη έχεις πάντα την ευκαιρία να το κάνεις χωρίς να το πεις σε κανέναν, δεν είναι ανάγκη να δίνεις λογαριασμό ούτε να αναφέρεις το τι κάνεις.

Διαφημίσεις

τι να πω?δε ξερεις τελικα ποιον να εμπιστευτεις και ποιον οχι...

Είναι πολύ δύσκολο αλλά δυστυχώς θα πρέπει να ξεκινάς κακοπροαίρετα, να θεωρείς δεδομένο ότι πρέπει να ελέγξεις τον άλλο και δυο και τρεις και σαράντα φορές αν αυτό αφορά την υγεία τη δική σου και του παιδιού σου.

Αν δεν προστατέψεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου κανείς δεν θα το κάνει. Αντίθετα όσο πιο καλοπροαίρετη είσαι τόσο περισσότερο θα προσπαθήσει να σε εκμεταλλευτεί ο άλλος.

Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο γιατρός σου περιέχουν τόσες αντιφάσεις που καταντούν εμπαιγμός.

Αυτό που νομίζεις ότι είναι προσοχή, δεν είναι τίποτα περισσότερο από πελατειακή σχέση. Η διακοπή της γαλουχίας σε σένα και σε κάθε άλλη γυναίκα του συγκεκριμένου γιατρού σημαίνει λιγότερος χρόνος σε τηλέφωνα από πιθανά προβλήματα.

Ο γιατρός σου γνωρίζει πολύ καλά τα φάρμακα που διακόπτουν τη γαλουχία όμως δεν ανέφερε ότι υπάρχουν και φάρμακα που διεγείρουν και προκαλούν τη γαλουχία όπως η δομπεριδόνη. Ας πούμε ότι πράγματι είχες λίγο ή καθόλου γάλα και ότι αυτό είχε διαπιστωθεί μετά από 2 εβδομάδες προσπαθειών κι ενώ εσύ έδινες και συμπλήρωμα όλες αυτές τις μέρες. Ένας γιατρός που σέβεται τη μητέρα θα έπρεπε να ρωτήσει αν η μητέρα θέλει να κάνει μια προσπάθεια παραπάνω παίρνοντας πχ δομπεριδόνη (ή κάποιο άλλο φάρμακο) ή θέλει να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση η μητέρα πρέπει να είναι αυτή που αποφασίζει αλλά για να αποφασίσει θα πρέπει να ξέρει όλες τις επιλογές που έχει.

Ο γιατρός σου δεν σου άφησε κανένα περιθώρειο να επιλέξεις. Ούτε καν να δοκιμάσεις με τις δικές σου δυνάμεις. Σου πρότεινε τα χάπια για να μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες να συνεχίσεις.

Αυτό είναι μια ανήθικη και παράνομη παρέμβαση που μπορεί να έχει ποινικές κυρώσεις.

Καλησπέρα ξανά! Σας γράφω στα γρήγορα και με μάτια που ψιλοκλείνουν, γι' αυτό συγχωρήστε μου τα λάθη που οπωσδήποτε θα κάνω... Ήθελα μόνο να σας πω να μη φοβάστε να ξεκινήσετε την προσπάθεια. Σήμερα η μικρή μου έκλαιγε όταν πήγα να της δώσω ξένο και όπως την κρατούσα αγκαλιά, έκανε βουτιά και άρχισε να μασουλάει την μπλούζα μου! Το έχω μειώσει στα 150 περίπου, κι αυτά από δική μου ανασφάλεια περισσότερο, για να βλέπω αν θέλει κάτρι παραπάνω ή όχι. Έχετε δει μαμά να χαίρεται ππου το παιδί της πνίγηκε; Αυτό έκανα μια φορά που θήλαζε και πήρε μεγάλη γουλιά. Όταν ξεκίνησα δεν ήμουν σίγουρη αν θα τα κατάφερνα, θέλω εσείς να είστε. Πολλά φιλιά και ένα πελώριο ευχαριστώ για όλα!

Καλημερα σας

Καπου διαβασα για το τσαι θηλασμου αυτο με τη τριγωνελα και θελω να το δοκιμασω. Ξερετε ποσο πρεπει να πινουμε την ημερα για να δουμε διαφορα(εαν δουμε)?

αγλαία σ ευχαριστω πολυ για ολα.μια τελευταια ερωτηση μονο, αυτοι οι συμβουλοι θηλασμου που ειδα σε μια λιστα εδω ειναι γιατροι?εχουν καποιο χωρο που σε δεχονται?

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας γράφω να σας πω ότι επανήλθα σχεδόν στα επίπεδα που ήμουν πριν μου κοπεί δηλαδή γύρω στα 400 μλ και ουφ, τη γλιτώσαμε για άλλη μια φορά!!! Μας πήρε λίγες μέρες, λιγότερες σαφώς από την προηγούμενη φορά, προφανώς επειδή ήταν λίγες οι μέρες που είχε κοπεί. Τώρα βέβαια παίρνω υψηλή δόση δομπεριδόνης και θα αρχίσω να την μειώνω πάλι σταδιακά και θα δούμε πώς θα αντιδ΄ρασει ο οργανισμός μου. Τέλος καλό όλα καλά!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Καλησπέρα,

και Katerin@ συγχαρητήρια!!! Εισαι η απόδειξη ότι όποιος ταχθεί στον σκοπό του τον καταφέρνει!

Εμείς προσπαθούμε ακόμα για τα 400 ml, αλλά νομίζω ότι ο στόχος με λίγη επιμονή θα είναι εφικτός.

Ελπίζω να τα καταφέρω κι εγώ μέχρι τους 5,5 - 6 μήνες (ασχέτως με τα μικροπροβληματάκια που έχουν ανακύψει, βλέπε γουλίτσες) και να τρέφεται το κοριτσάκι μας μόνο με το γάλα της μαμάς!!!

Την καλησπέρα μου και καλό κουράγιο σε όλες...

Καλησπέρα ξανά! Σας γράφω στα γρήγορα και με μάτια που ψιλοκλείνουν, γι' αυτό συγχωρήστε μου τα λάθη που οπωσδήποτε θα κάνω... Ήθελα μόνο να σας πω να μη φοβάστε να ξεκινήσετε την προσπάθεια. Σήμερα η μικρή μου έκλαιγε όταν πήγα να της δώσω ξένο και όπως την κρατούσα αγκαλιά, έκανε βουτιά και άρχισε να μασουλάει την μπλούζα μου! Το έχω μειώσει στα 150 περίπου, κι αυτά από δική μου ανασφάλεια περισσότερο, για να βλέπω αν θέλει κάτρι παραπάνω ή όχι. Όταν ξεκίνησα δεν ήμουν σίγουρη αν θα τα κατάφερνα, θέλω εσείς να είστε. Πολλά φιλιά και ένα πελώριο ευχαριστώ για όλα!

:D

Eυχαριστούμε πολύ που παρά την κούραση και τη νύστα σου μοιράζεσαι την εμπειρία σου μαζί μας! Οι ιστορίες αυτές δίνουν θάρρος και κουράγιο σε κάθε μητέρα που ξεκινά τη δύσκολη αυτή προσπάθεια!

Έχετε δει μαμά να χαίρεται ππου το παιδί της πνίγηκε; Αυτό έκανα μια φορά που θήλαζε και πήρε μεγάλη γουλιά.

:)Ναι βέβαια! Ο εμετός είναι πιο χειροπιαστή απόδειξη ότι το μωρό έχει πιει αρκετό γάλα!

αγλαία σ ευχαριστω πολυ για ολα.μια τελευταια ερωτηση μονο, αυτοι οι συμβουλοι θηλασμου που ειδα σε μια λιστα εδω ειναι γιατροι?εχουν καποιο χωρο που σε δεχονται?

Είναι από διάφορες ειδικότητες (εκτος από τους γιατρούς, υπάρχει μία μαία, μία μοριακή βιολόγος, μία βοηθός μητρότητας), μερικοί δεν εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, οπότε δεν δέχονται επισκέψεις ούτε πηγαίνουν ή δεν εργάζονται καθόλου (όπως εγώ). Νομίζω ότι για την ώρα δύο μόνο δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα και από αυτές η μία μόνο έχει γραφείο, η άλλη κάνει μόνο επισκέψεις.

Καλημερα σας

Καπου διαβασα για το τσαι θηλασμου αυτο με τη τριγωνελα και θελω να το δοκιμασω. Ξερετε ποσο πρεπει να πινουμε την ημερα για να δουμε διαφορα(εαν δουμε)?

Τουλάχιστον 3 φλιτζάνια.

Σε ένα φλιτζάνι νερό βάζεις ένα κουταλάκι σπόρους και το βράζεις για 5 περίπου λεπτά. Το αφήνεις να κρυώσει και το πίνεις.

Για να έχει επίδραση θα πρέπει να πίνεις τόσο που η μυρωδιά της τριγωνέλλας να είναι αισθητή στα ούρα και στον ιδρώτα (μυρίζει σαν παστουρμάς μια και αυτό είναι το κύριο συστατικό στο μίγμα των μπαχαρικών του παστουρμά).

Η ποσότητα δεν μπορεί να είναι ακριβής γιατί οι σπόροι δεν έχουν σταθερή συγκέντρωση ουσιών.

Διαφημίσεις

Είναι από διάφορες ειδικότητες (εκτος από τους γιατρούς, υπάρχει μία μαία, μία μοριακή βιολόγος, μία βοηθός μητρότητας), μερικοί δεν εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, οπότε δεν δέχονται επισκέψεις ούτε πηγαίνουν ή δεν εργάζονται καθόλου (όπως εγώ). Νομίζω ότι για την ώρα δύο μόνο δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα και από αυτές η μία μόνο έχει γραφείο, η άλλη κάνει μόνο επισκέψεις.

οι πληροφοριες σου ειναι πολυτιμες,μεσα απο τα ποστ τα δικα σου και των αλλων κοριτσιων ελυσα πολλες απο τις αποριες που ειχα, επειδη ομως η κατασταση μου ειναι λιγο ιδιαιτερη και μου εχουν μεινει αποριες για τις οποιες δε θα θελα να αναφερθω δημοσια μπορεις να μου πεις που θα βρω αυτην που εχει γραφειο?σ ευχαριστω για το χρονο σου και τη βοηθεια σου.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Γεια σας!

Είμαι καινούργια μητέρα, παρακολουθώ τις συζητήσεις σας εδώ και αρκετό καιρό και σήμερα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω.

Ενδιαφέρομαι για τον επαναγαλακτισμό γενικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Έχω μια κόρη 4 μηνών. Μέχρι πρώτινος τη θήλαζα και της έδινα λίγο συμπλήρωμα (από 30 έως 60ml την φορά) διότι δυστυχώς δεν επαρκούσε το δικό μου γάλα για να χορτάσει.

Εδώ και 3 εβδομάδες το γάλα μου έχει λιγοστέψει δραματικά (από σταγόνες έως καθόλου).

Τώρα πια τη θηλάζω μία με δύο φορές την ημέρα. Κατά τη διάρκεια του θηλασμού (ο οποίος διαρκεί πλέον ένα, δύο λεπτά το πολύ) η μικρή μου ζορίζεται πάρα πολύ, δεν κάθεται και γυρνά συνεχώς το κεφάλι της από την άλλη μεριά του στήθους μου, δείχνοντας μου καθαρά ότι δεν έχω γάλα. Εγώ από την άλλη, νιώθω ότι την ταλαιπωρώ μόνο και μόνο για να πιει λίγες σταγόνες.

Θα ήθελα πάρα πολύ αν είναι εφικτό να επαναγαλακτίσω για το καλό του παιδιού μου. Σας παρακαλώ απαντήστε μου μπορώ να επαναγαλακτίσω? Πρέπει να δανειστώ επαγγελματικό θήλαστρο και αν ναι για πόσο καιρό περίπου (εγώ είχα αγοράσει το swing της Medela)?

Τι είναι η δομπεριδόνη? Πως μπορώ να προμηθευτώ? Θέλει συνταγή γιατρού? Τι άλλο πρέπει να κάνω?

μια στεναχωρημένη και αγχωμένη μητέρα

Ευχαριστώ πολύ!!

zosi, είναι πολυ καλή ιδεα να προσπαθήσεις! Διάβασε τα τρία πρωτα ποστς από αυτό εδώ το τόπικ και αν έχεις ακόμη απορίες, τα ξαναλέμε!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto σε ευχάριστω πολύ!!

Έχω διαβάσει πολλές φορές τα post αυτού του θέματος αλλά κάθε φορά δίσταζα να πάρω πρωτοβουλία πιστεύοντας ότι η δική μου περίπτωση είναι διαφορετική και πως ότι κάνω θα πάει χαμένο. Πιστεύω ότι ήθελα μια μικρή ενθάρρυνση επειδή δεν το είχα συζητήσει με κανέναν.

Σήμερα το μεσημέρι έκλεισα επαγγελματικό θήλαστρο και το περιμένω αύριο.

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω κάτι. Ζήτησα από το φαρμακείο δομπεριδόνη και μου είπαν ότι βρίσκεται στο φάρμακο Cilroton αλλά καλύτερα να συμβουλευτώ τον γιατρό μου. Όταν όμως ενημέρωσα (τον γυναικολόγο μου) μου απάντησε ότι το Cilroton αυξάνει μεν την προλακτίνη (νομίζω προλακτίνη είπε γιατί μιλούσαμε από το τηλέφωνο και δεν το συγκράτησα) αλλά όχι την παραγωγή γάλατος. Δεν το πήρα τελικά αλλά αν κάποια γνωρίζει σχετικά θα ήθελα να ενημερωθώ.

Το φάρμακο που αναφέρεις χρησιμοποιείται για τον επαναγαλακτισμό. Ο γιατρός σου είναι εντελώς άσχετος.

Έχω καταλάβει ότι δεν είναι ενήμερος σε ότι αφορά στον επαναγαλακτισμό γι΄αυτό και το ανέφερα για επαλήθευση ή διάψευση.

Θα μπορούσες να μου πεις αν χρειάζετσαι συνταγή γιατρού, για πόσο καιρό και σε τι δοσολογία θα το παίρνω?

Έχω διαβάσει πολλές φορές τα postαυτού του θέματος αλλά κάθε φορά δίσταζα να πάρω πρωτοβουλία πιστεύοντας ότι η δική μου περίπτωση είναι διαφορετική και πως ότι κάνω θα πάει χαμένο.

Kάθε περίπτωση είναι διαφορετική!

Εδώ τα έχουν καταφέρει μητέρες που ξεκίνησαν μετά από εβδομάδες χωρίς σταγόνα γάλα. Η δική σου περίπτωση είναι σίγουρα πιο εύκολη!

Σήμερα το μεσημέρι έκλεισα επαγγελματικό θήλαστρο και το περιμένω αύριο.

Με το καλό!

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω κάτι. Ζήτησα από το φαρμακείο δομπεριδόνη και μου είπαν ότι βρίσκεται στο φάρμακο Cilroton

Πολύ σωστά σου το είπανε!

Όταν όμως ενημέρωσα (τον γυναικολόγο μου) μου απάντησε ότι το Cilroton αυξάνει μεν την προλακτίνη (νομίζω προλακτίνη είπε γιατί μιλούσαμε από το τηλέφωνο και δεν το συγκράτησα) αλλά όχι την παραγωγή γάλατος. Δεν το πήρα τελικά αλλά αν κάποια γνωρίζει σχετικά θα ήθελα να ενημερωθώ.

Ο γιατρός σου εν μέρη έχει δίκιο.

Στην κανονική δόση το cilroton σπάνια προκαλεί γαλακτόροια αλλά την προκαλεί, το γράφει μέσα στο χαρτάκι.

Όταν χορηγείται για υποβοήθηση γαλουχίας η δοσολογία είναι πολύ μεγαλύτερη, αντί 3 χαπάκια την ημέρα, η μητέρα παίρνει 9.

Ακόμη κι έτσι όμως, αν δεν υπάρχει ερέθισμα στο στήθος από θηλασμό ή θήλαστρο, το γάλα μπορεί να αυξηθεί ελάχιστα. Δηλαδή η δομπεριδόνη από μόνη της δεν κατεβάζει γάλα. Ο κύριος παράγοντας για να παραχθεί γάλα είναι ο ερεθισμός του στήθους με το θηλασμό και το θήλαστρο. Σε αυτό η δομπεριδόνη μπορεί να βοηθήσει, επιταχύνοντας σημαντικά τα αποτελέσματα.

Ο γιατρός σου που ξέρει το ιστορικό σου, θα σου πει αν υπάρχει κάποια αντένδειξη στο να σου χορηγηθεί η δομπεριδόνη. Τα φάρμακα είναι καλό να τα χρησιμοποιούμε πάντα με τη συμβουλή ενός γιατρού, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο γιατρός θα πρέπει να γνωρίζει λίγα περισσότερα για το θηλασμό ή έστω να δείξει την ευαισθησία και να κατανοήσει το πρόβλημα της μητέρας.

Διάβασε αυτό το άρθρο:

http://www.drjacknewman.com/help/Domperidone%20Getting%20Started.asp

Αν πιστεύεις ότι ο γιατρός σου θα το βρει έστω και λίγο ενδιαφέρον, θα ταν καλή ιδέα να το τυπώσεις και να του το δώσεις, ίσως έτσι μπορέσει να βοηθήσει και άλλες μητέρες.

Εκεί που θα πρέπει να δώσεις έμφαση είναι στο να αυξήσεις τη συνεργασία με το μωρό. Να το βάζεις όσο πιο συχνά γίνεται στο στήθος, έστω για δύο λεπτά.

Φοβάμαι ότι περιμένεις να "γεμίσει" το στήθος για να βάλεις το μωρό. Η τακτική αυτή είναι τακτική αποθηλασμού, μειώνει όλο και περισσότερο το γάλα.

Θα μπορούσες να μου πεις αν χρειάζετσαι συνταγή γιατρού, για πόσο καιρό και σε τι δοσολογία θα το παίρνω?

Εδώ είναι Ελλάδα και δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού, όμως καλό είναι να έχεις τη συμβουλή ενός γιατρού που γνωρίζει το ιστορικό σου (για πιθανές αντενδείξεις).

Η δοσολογία για γαλουχία είναι 3 φορές την ημέρα από 3 χαπάκια των 10mg κάθε φορά, δηλαδή θα παίρνεις δόση των 90mg το 24ωρο.

Τονίζω ξανά ότι η δομπεριδόνη από μόνη της δεν αυξάνει το γάλα, είναι απαραίτητο το επαρκές ερέθισμα στο στήθος. Η δομπεριδόνη επιταχύνει και αυξάνει ποσοτικά τα αποτελέσματα που ερεθίσματος, από μόνη της μπορεί να προσφέρει ελάχιστα ή τίποτα.

Γειά σας!Διαβάζοντας εδω και καιρό τα διάφορα θέματα και προβληματισμούς σε σχέση με το θηλασμό,προσπαθω να βρω κι εγώ μια σειρά,αν και τα έχω βρει ψιλοσκούρα ως νέα μαμά και ψιλοάσχετη..

Λοιπόν,η μικρή μου ειναι 39 ημερών και δεν εχω καταφέρει ούτε μία μέρα να την θηλάσω αποκλειστικά..:(Στην αρχή στο νοσοκομείο μου είπαν εκτος θηλασμού να δίνω και συμπλήρωμα γιατί ήταν μικρή και ήθελε να πάρει βάρος.(γεννήθηκε 2730 και βγήκαμε απο νοσοκομείο 2610).Οπότε,ξεκινωντας έτσι, πέρασαν οι μέρες και η παραγωγή μου δεν αυξανόταν ιδιαίτερα για να καλύψει τις ανάγκες της.Είναι και φαγανή,και όλο πεινάει. Τελευτάια φορά που ζυγίστηκε(την Παρασκευή) ήταν 3700 και ο γιατρός είπε οτι είναι πολύ καλά και να συνεχίσω έτσι,δηλαδή 4 φορές την ημέρα θηλασμό κανένα τεταρτάκι στο κάθε στήθος την φορά,και στα ενδιάμεσα,αν πεινάει συμπλήρωμα.Με αυτόν τον τρόπο όμως θα καταφέρω ποτέ να θηλάσω αποκλειστικά;Δεν το βλέπω, γιατί μετά απο τον βραδινό ειδικά θηλασμό συνεχίζει να πεινάει..Δύο μέρες τώρα προσπαθώ μόνη μου να την βάζω στο στήθος όσο και κάθε φορά που ζητάει,και χθές της έδωσα όλη μέρα μόνο 150 γρ συμπλήρωμα,και σήμερα μέχρι στιγμής 150 πάλι,αλλα όταν έιναι στο στήθος και δεν έχω άλλο γάλα χτυπιέται και κλάιει και την λυπάμαι πολύ,δεν δείχνει να είναι χορτασμένη,κάτι το οποόιο με ανησυχεί.Kαι όταν δείχνει να έχει χορτάσει και αποκοιμιέται πάνω στο στήθος,την βάζω στην κούνια της και μετά απο λίγο πάλι θέλει φαγητό,και πάλι τα ίδια.Πως θα ξέρω οτι τρέφεται επαρκώς με αυτόν τον τρόπο,και πώς θα γίνει κάποια στιγμή να θηλάσω αποκλειστικά;

Το βράδυ ειδικά μου φαίνεται άπιαστο όνειρο να θηλάσει και να κοιμηθεί χωρίς συμπήρωμα..

τί δεν κάνω σωστά;Άλλες κοπέλες που ξέρω,με την μία θήλασαν αποκλειστικά απο την αρχή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια,τί συμβάινει με μένα;:cry:

Στην αρχή στο νοσοκομείο μου είπαν εκτος θηλασμού να δίνω και συμπλήρωμα γιατί ήταν μικρή και ήθελε να πάρει βάρος.(γεννήθηκε 2730 και βγήκαμε απο νοσοκομείο 2610)..

Kira να σου ζήσει!

Λυπάμαι για τις ανοησίες που σου είπαν στο νοσοκομείο. Γι αυτούς τα μικρά μωρά πρέπει να μεγαλώσουν και χρειάζονται συμπλήρωμα και τα μεγάλα μωρά είναι πολύ μεγάλα για να χορτάσουν. Αυτό που δεν μας λένε είναι ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος μωρού που μπορεί να μεγαλώσει θηλάζοντας. Φαντάζομαι ένα μωρό που ζυγίζει από 3100 έως 3200, όλα τα άλλα μωρά έχουν ακατάλληλο μέγεθος για αποκλειστικό θηλασμό;:|

Οπότε,ξεκινωντας έτσι, πέρασαν οι μέρες και η παραγωγή μου δεν αυξανόταν ιδιαίτερα για να καλύψει τις ανάγκες της

Όταν δεν θηλάζεις αποκλειστικά, η παραγωγή παραμένει στα επίπεδα του ανεπαρκούς θηλασμούς και συνεχώς πέφτει. Το να αποθηλάσεις είναι πολύ εύκολο.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αυξηθεί η παραγωγή απλά με το πέρασμα των ημερών. Δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν πρόκειται να συμβεί.

Είναι και φαγανή,και όλο πεινάει.

Τα περισσότερα μωρά έτσι είναι, είναι εντελώς φυσιολογικό.

Τελευτάια φορά που ζυγίστηκε(την Παρασκευή) ήταν 3700 και ο γιατρός είπε οτι είναι πολύ καλά και να συνεχίσω έτσι,δηλαδή 4 φορές την ημέρα θηλασμό κανένα τεταρτάκι στο κάθε στήθος την φορά,και στα ενδιάμεσα,αν πεινάει συμπλήρωμα.

Ο γιατρός σε δουλεύει χοντρά και σε οδηγεί σε αποθηλασμό. Αν το καταλάβεις αυτό δεν θα τον ακούσεις ξανά. Δεν το κάνει από άγνοια, το κάνει επίτηδες. Τις οδηγίες που σου δίνει δεν τις έχει διαβάσει πουθενά. Φροντίζει και σε οδηγεί εκεί που θέλει χωρίς να σε χάσει από πελάτισσα. Γι αυτόν είναι μόνο πελάτισσα, μια ακομη για το γαλα σε σκόνη. Δεν νοιάζεται ούτε γι αυτο που θέλεις να κάνεις για το παιδί σου ούτε για την υγεία του παιδιού σου.

Αν το μωρό δεν θηλάζει τουλάχιστο 8 φορές το 24ωρο οδηγείσαι σε αποθηλασμό.

Σου δίνει οδηγίες χειρότερες και από αυτές που γράφει η Νεστλε στα φυλλάδιά της!:evil:

Με αυτόν τον τρόπο όμως θα καταφέρω ποτέ να θηλάσω αποκλειστικά;

ΠΟΤΕ!

Σε 20 μέρες από τώρα θα έχεις αποθηλάσει ή η παραγωγή σου δεν θα καλυπτει ούτε ένα γεύμα.

Δεν το βλέπω, γιατί μετά απο τον βραδινό ειδικά θηλασμό συνεχίζει να πεινάει..

Φυσικό είναι. Με τόσους λίγους θηλασμούς είναι θαύμα που ακόμη δεν έχεις αποθηλάσει.

Δύο μέρες τώρα προσπαθώ μόνη μου να την βάζω στο στήθος όσο και κάθε φορά που ζητάει,και χθές της έδωσα όλη μέρα μόνο 150 γρ συμπλήρωμα,και σήμερα μέχρι στιγμής 150 πάλι,αλλα όταν έιναι στο στήθος και δεν έχω άλλο γάλα χτυπιέται και κλάιει και την λυπάμαι πολύ,δεν δείχνει να είναι χορτασμένη,κάτι το οποόιο με ανησυχεί.

Η παραγωγή δεν μπορεί σε δυο μέρες να γίνει από 4 γεύματα 8 γεύματα. Είναι φυσικό να χρειάζεσαι κάποιο χρόνο προσαρμογής.

Με ασφάλεια μπορείς να ελατώνεις το συμπλήρωμα κατά 120-150ml πχ σήμερα. Συνεχίζεις σταθερά για 3-4 μέρες και μετά μπορείς να κάνεις νέα μείωση.

Kαι όταν δείχνει να έχει χορτάσει και αποκοιμιέται πάνω στο στήθος,την βάζω στην κούνια της και μετά απο λίγο πάλι θέλει φαγητό,και πάλι τα ίδια.

Μόνο έτσι θα καταφέρεις να αυξήσεις το γάλα σου. Είσαι τυχερή που το μωρό συνεργάζεται.

Πως θα ξέρω οτι τρέφεται επαρκώς με αυτόν τον τρόπο,και πώς θα γίνει κάποια στιγμή να θηλάσω αποκλειστικά;

Η παραγωγή θέλει κάποιες μέρες για να αυξηθεί. Σε παρακαλώ γράψε μου πόσο ξένο γάλα έδινες όλο το 24ωρο.

Το βράδυ ειδικά μου φαίνεται άπιαστο όνειρο να θηλάσει και να κοιμηθεί χωρίς συμπήρωμα..

Έδινες πολλά γεύματα συμπλήρωμα και γι αυτό δεν μπορείς να το διακόψεις με ασφάλεια. Αν ξέρω πόσο συμπλήρωμα έδινες στο μωρό το 24ωρο θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε ένα ασφαλές πρόγραμμα για σένα και το μωρό.

τί δεν κάνω σωστά;

:|

1. Λίγα γεύματα, για αποκλειστικό θηλασμό το μωρό πρέπει να θηλάζει τουλάχιστον 8-12 φορές το 24ωρο, μπορεί να θηλάζει και 16.

2. Περιμενεις να αυξηθεί η παραγωγή με τόσο λίγα γεύματα, αυτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει. Για να αυξηθεί το γάλα θέλει πολλούς θηλασμούς και πολλή ώρα. 23 ώρες το 24ωρο με το μωρό στο στήθος.

3. Εμπιστεύεσαι έναν γιατρό που σου μιλάει για χρόνους θηλασμού και για μισά γεύματα μπουκάλι.... Ρώτησέ τον να σου πει αν έχει θηλάσει αποκλειστικά έστω και μία μητέρα με αυτές τις οδηγίες

Άλλες κοπέλες που ξέρω,με την μία θήλασαν αποκλειστικά απο την αρχή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια,τί συμβάινει με μένα;

Το 80% των μωρών μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά χωρίς προβλήματα μόνο αν δεν αρχίσει το συμπλήρωμα. Συνήθως θηλάζει αποκλειστικά το 5-10% και αυτό για λίγο διάστημα. Το υπόλοιπο 70-75% των μωρών πέφτει στην παγίδα των κερδοσκόπων γιατρών.

Εδώ είναι οι οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής για να διαπιστώσεις ότι ο γιατρός σου σε κοροϊδεύει:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...