Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Θα έλεγα να πας στην κα Πατσούρου να το δει από κοντά. Από μακριά και χωρίς οπτική επαφή δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν είναι κάτι σοβαρό ή όχι. Δεν ξέρω αν υπάρχει κι άλλη σύμβουλος θηλασμού στην Θεσ/νίκη πέρα από αυτή και την Αγλαΐα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας..

ειμαι η γεωργία και ειμαι καινούργια στο forum εχω ενα μπέμπη 30 ημερών και ήθελα την βοήθεια σας γιατι αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον θηλασμό...το μωράκι μου γεννήθηκε στις 36 w και 6 d λόγω αποκόλλησης πλακούντα..πήγα στο μαιευτήριο 01:00 με έντονη αιμορραγία ( καθόλου πόνο)..και αμέσως μπήκα για καισαρική..την επόμενη ημέρα το πρωί οι παιδίατροι μου ανακοίνωσαςν ότι το μωράκι μου έπρεπε να μεταφερθεί στην Κρήτη σε εντατική μονάδα νεογνών γιατί παρουσίασε ταχύπνοια και δεν υπήρχε μονάδα στην ρόδο ( εάν παρουσιάζονταν επιπλοκές) και έτσι το πήραν μακριά μου πριν προλάβω να το χαρώ. Έμεινε στην Κρήτη 12 ημέρες ( ευτυχώς μόνο 5 σε θερμοκοιτίδα και μετά σε κούνια για να το μάθουν να σιτίζεται). Δυστυχώς αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για να μάθει το μπιμπερό..πήγα και εγώ στην Κρήτη και πήγαινα 3 φορές την ημέρα να το ταϊσω , αλλά οι μαίες για δική τους ευκολία με προέτρεπαν να του δώσω σκόνη...όσο ήμουν στην Κρήτη επειδή καθόμουν και οκτώ ώρες στο νοσοκομείο δεν κατέστη δυνατό να βγάζω το γάλα μου με θήλαστρο ανά τρίωρο..όταν επιστρέψαμε σπίτι με τον μπέμπη άρχισα να τον βάζω στο στήθος χωρίς να μου έχει δέιξει κανείς πως να το κάνω ...ρούφαγε μεν , αλλά και μια ώρα να τον είχα εκεί έκλαιγε εάν δεν έπαιρνε συμπλήρωμα .. δυστυχώς βλέπω ότι έχει μειωθεί αισθητά και το γάλα μου... υπάχρει τρόπος να αυξηθεί πάλι το γάλα και να μην ακολουθώ μεικτή διατροφή;

Λοιπόν, το πήρα απόφαση! Θα προσπαθήσω ξανά μπας και γίνει τίποτα! Θα μου φέρουν σήμερα το θήλαστρο. Το έχω νοικιάσει για μια εβδομάδα. Αν στο τέλος της εβδομάδας δεν έχω λιποθυμήσει από την κούραση κι αν δω και αποτέλεσμα, θα συνεχίσω και δεύτερη. Χωρίς βοτάνια θα καταφέρω τίποτα;

όταν επιστρέψαμε σπίτι με τον μπέμπη άρχισα να τον βάζω στο στήθος χωρίς να μου έχει δέιξει κανείς πως να το κάνω ...ρούφαγε μεν , αλλά και μια ώρα να τον είχα εκεί έκλαιγε εάν δεν έπαιρνε συμπλήρωμα .. δυστυχώς βλέπω ότι έχει μειωθεί αισθητά και το γάλα μου... υπάχρει τρόπος να αυξηθεί πάλι το γάλα και να μην ακολουθώ μεικτή διατροφή;

estefan, να σου ζήσει ο μικρούλης!

Δώσε μας αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες όπως τις ζητάει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Για να αυξηθεί το γάλα πρέπει να κάνεις αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο, ακολουθώντας το πρωτόκολλο αντλήσεων που θα βρεις στην αρχή του θέματος του επαναγαλακτισμού. Γενικά θα σε βοηθήσει πολύ να διαβάσεις το θέμα από την αρχή, τις πρώτες σελίδες, για να δεις τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις. Αρχικά ο στόχος σου θα είναι να καλύψεις το μωρό σου με μητρικό γάλα από τις αντλήσεις και στη συνέχεια βάζοντάς το σε κάθε θηλασμό στην αρχή και στο στήθος, να θηλάζει απ' ευθείας.

Οπότε, συνεχίζεις να το βάζεις στο στήθος κάθε φορά και αρχίζεις συστηματικές αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο.

Καλή επιτυχία!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ευχαριστώ.

Ομως τί εννοείς ότι βγάζεις με το χέρι?

Μόνο αυτό δεν έχω κάνει!!!

Επειδή τις πιο πολλές αντλήσεις τις έκανα στην δουλειά όπου δεν μπορούσα να έχω το νοσοκομειακό θήλαστρο αλλά to pump in style είχα δεί ότι το στήθος μου, ενώ με το θήλαστρο μετά απο 25 λεπτά και ενώ είχα βγάλει περίπου 100-150 ml, δεν έβγαζε καθόλου γάλα ήταν ακόμα γεμάτο, οπότε βγάζω με το χέρι άλλα 100ml.Γενικά δυσκολεύομαι με το θήλαστρο νομίζω ότι βγάζω εύκολα το πρώτο γάλα και όταν αρχίζει και γίνεται πιο παχύ δεν μπορώ να αντλήσω οπότε με το χέρι μου είναι πιο εύκολο και γρήγορο. Συνεχίζω και χρησιμοποιώ το θήλαστρο για να κατεβάσω πιο εύκολα γάλα και τα υπόλοιπα όπως σου είπα.

Πως πας με το κόκκινο σημάδι που έβγαλες?

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ sofouka

Σας παραθέτω και τις πληροφορίες που ζητήσατε ....

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 36 και 6

Β. Το φύλο του βρέφους ΆΡΡΕΝ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρείδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΝΑΙ για 12 ημέρες λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας - ταχύπνοιας

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

03/06/2009 : 3.360 ( καίτοι λίγο πρόωρο)

04/06/2009 : 3.330

16/06/2009 : 3.310

01/07/2009 : 4.200

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: 7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει : 4

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα : γύρω στα 100 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

750 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: οχι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο : 2

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. γύρω στις 6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο : 2-3

10. Τώρα τελευταία μου κάνει κάτι άναγωγές και το περίεργο είναι ότι τις κάνει και στο μητρικό γάλα σχεδόν αμέσως που θα το πιεί...επίσης κάποιες φορές δεν θέλει να πιάσει καθόλου την θηλή του αριστερού μου μαστού. Πάντως φοβάμαι ότι εάν και κάθεται στο στήθος δεν πίνει απλά του αρέσει γιατί πάντα πίνει με ευχαρίστηση το συμπλήρωμα λεσ και δεν ήπιε τίποτα από το στήθος...

Επίσης να αναφέρω ότι όταν κάνω άντληση βγάζω με το ζόρι 40 - 5- ml και από τα δύο στήθη μαζί.

Ποιο θήλαστρο της medela; Έχει πολλά η εταιρεία και δεν είναι όλα κατάλληλα για επαναγαλακτισμό, μόνο τα ενοικιαζόμενα!

Δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862 και διάβασε στην αρχή του θέματος επαναγαλακτισμός (το θέμα αυτό που γράφουμε για το πρωτόκολλο αντλήσεων που πρέπει να ακολουθείς) Οι αντλήσεις που κάνεις είναι πολύ λίγες, σημασία δεν έχει να βγάζεις ποσότητα αλλά να δέχεται το στήθος αρκετό ερέθισμα από το κατάλληλο θήλαστρο περίπου κάθε 2-3 ώρες, ώστε να διεγερθεί η υπόφυση και να παραχθεί περισσότερο γάλα. Η Αγλαΐα γράφει πολύ αναλυτικά στην αρχή του θέματος αυτού πόσες φορές και για πόση ώρα κάθε φορά πρέπει να αντλείς. Όσο θα αυξάνεται το γάλα σου, το μωρό θα κάθεται περισσότερο στο στήθος, αφού θα βρίσκει πιο εύκολα γάλα.

Για τις αναγωγές, είναι σημαντικό να σιτίζεται με μητρικό γάλα, αφού αυτό δεν προκαλεί φλεγμονή στον οισοφάγο, σε αντίθεση με τη σκόνη. edit.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λοιπόν, το πήρα απόφαση! Θα προσπαθήσω ξανά μπας και γίνει τίποτα! Θα μου φέρουν σήμερα το θήλαστρο. Το έχω νοικιάσει για μια εβδομάδα.

Δυστυχώς ο στόχος που βάζεις μόνο απογοήτευση θα σου προσφέρει.

Το πιθανότερο είναι ότι σε μια εβδομάδα δεν θα δεις τίποτα ή θα δεις ελάχιστες αλλαγές. Τα πρώτα αξιοσημείωτα αποτελέσματα φαίνονται στο τέλος της 2ης εβδομάδας και τα πλήρη αποτελέσματα στο τέλος της 6ης εβδομάδας.

Αν στο τέλος της εβδομάδας δεν έχω λιποθυμήσει από την κούραση κι αν δω και αποτέλεσμα, θα συνεχίσω και δεύτερη. Χωρίς βοτάνια θα καταφέρω τίποτα;

Αν βρεις το χρόνο για να αντλήσεις, η ίδια η διαδικασία δεν είναι κουραστική. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να λιποθυμήσεις από κούραση για να καταφέρεις κάτι. Αν το δεις σαν κάτι που μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου, θα τα καταφέρεις.

Αν το βλέπεις σαν κάτι εξαιρετικά κουραστικό που θα σε φέρει στα πρόθυρα της λιποθυμίας, δεν θα αντέξεις ούτε μια εβδομάδα και η όλη προσπάθεια θα σου προσφέρει μόνο απογοήτευση και στρες και ίσως θα ήταν καλύτερα να μην ασχοληθείς.

Ο επαναγλακτισμός είναι χρονοβόρα διαδικασία και έχει επιτυχία μόνο αν το δεις χαλαρά και καταφέρεις να το εντάξεις στη ρουτίνα της κάθε μέρας. Ένα χρονοδιάγραμμα που έχει σχέση με την πραγματικότητα θα σε βοηθήσει, το χρονοδιάγραμμα που βάζεις είναι εξωπραγματικό και θα σε απογοητεύσει.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: 7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει : 4

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα : γύρω στα 100 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

750 ml

Γεια σου Γεωργία και να σου ζήσει!:)

Υποθέτω ότι παραλείπεις γεύματα για να γεμίσει το στήθος όμως αυτό που καταφέρνεις είναι ακριβώς το αντίθετο: αναστέλεις τη γαλουχία.

Η παράλειψη γευμάτων δεν βοηθάει το στήθος να γεμίσει, αναστέλει τη γαλουχία.

Το μωρό σου τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με ξένο γάλα και αν σε ενδιαφέρει να το θηλάσεις θα πρέπει να μπεις σε διαδικασία πλήρους επαναγαλακτισμού με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης. Στην αρχή της σελίδας θα βρεις τα στοιχεία της εταιρείας που νοικιάζει τα θήλαστρα παντού στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να προγραμματίζεις αντλήσεις ανά 1,5-2 ώρες τη μέρα και μία νυχτερινή. Στόχος είναι να κάνεις τουλάχιστον 8 αντλήσεις ακόμη και αν χάσεις 2-3 αντλησεις. Με το μωρό είναι δύσκολο να είσαι συνεπής σε ένα αυστηρό πρόγραμμα, κάνεις λοιπόν ένα πιο ελαστικό πρόγραμμα, προγραμματίζεις περισσότερες αντλήσεις από αυτές που χρειάζεσαι.

10. Τώρα τελευταία μου κάνει κάτι άναγωγές και το περίεργο είναι ότι τις κάνει και στο μητρικό γάλα σχεδόν αμέσως που θα το πιεί...

Προσπάθησε να το θηλάζεις σε πιο όρθια στάση

επίσης κάποιες φορές δεν θέλει να πιάσει καθόλου την θηλή του αριστερού μου μαστού.

Ίσως το γάλα να είναι τόσο λίγο που να μην ενδιαφέρεται.

Πάντως φοβάμαι ότι εάν και κάθεται στο στήθος δεν πίνει απλά του αρέσει γιατί πάντα πίνει με ευχαρίστηση το συμπλήρωμα λεσ και δεν ήπιε τίποτα από το στήθος...

Αυτό θα αλλάξει όταν θα έχεις περισσότερο γάλα. Είναι τυχερή που το μωρό σου είναι συνεργάσιμο. Θα σε βοηθήσει αν το βάζεις στο στήθος σε κάθε γεύμα και όχι μόνο στα 4 από τα 7.

Επίσης να αναφέρω ότι όταν κάνω άντληση βγάζω με το ζόρι 40 - 5- ml και από τα δύο στήθη μαζί.

Έχεις κάνει σχεδόν απογαλακτισμό, το ότι βγάζεις έστω και αυτό το γάλα είναι πολύ θετικό και καλό θα ήταν να το εκμεταλλευτείς πριν λιγοστέψει κι άλλο.

Επειδή τις πιο πολλές αντλήσεις τις έκανα στην δουλειά όπου δεν μπορούσα να έχω το νοσοκομειακό θήλαστρο αλλά to pump in style είχα δεί ότι το στήθος μου, ενώ με το θήλαστρο μετά απο 25 λεπτά και ενώ είχα βγάλει περίπου 100-150 ml, δεν έβγαζε καθόλου γάλα ήταν ακόμα γεμάτο, οπότε βγάζω με το χέρι άλλα 100ml.Γενικά δυσκολεύομαι με το θήλαστρο νομίζω ότι βγάζω εύκολα το πρώτο γάλα και όταν αρχίζει και γίνεται πιο παχύ δεν μπορώ να αντλήσω οπότε με το χέρι μου είναι πιο εύκολο και γρήγορο. Συνεχίζω και χρησιμοποιώ το θήλαστρο για να κατεβάσω πιο εύκολα γάλα και τα υπόλοιπα όπως σου είπα.

Πως πας με το κόκκινο σημάδι που έβγαλες?

Το κόκκινο σημάδι έγιναν δύο, στο ίδιο στήθος.

Δεν έχουν μικρύνει, ούτε έχουν μεγαλώσει.

Δεν πονάνε, αλλά ούτε είναι ευχάριστη η αίσθησή τους, ιδίως όταν ακουμπάει επανω η χοάνη του θήλαστρου.

Δεν έχουν κάνει "κεφαλάκι" άσπρο.

Αλλά το ένα από τα δύο, το πιό μεγάλο έχει αρχίσει να κ΄ανει ένα "καφε-μαύρο" επίπεδο κεφαλάκι, σαν κουκίδα.

Βάζω επάνω του καμμιά φορά αλοιφή "πουρελάν" της μεντέλα, αμέσως μετά την άντληση.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Συνεχίζω τις αντλήσεις και η ποσότητα που αντλώ ΄μέρα με τη μέρα είναι περισσότερες και καλύτερες!!!

a>

Διαφημίσεις

Τρίτη μέρα αντλήσεων σήμερα. Με ένα μπουκάλι, το δεύτερο σύστημα θα μου το φέρουν αύριο. Τα πρωϊνά τα δίωρα τα καταφέρνω μια χαρά, ακόμη και με το εικοσάλεπτο, οπότε φαντάζομαι ότι με το δεκάλεπτο δεν θα τα καταλαβαίνω. Χάνω όμως το νυχτερινό. Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα για να αντλώ τις μονές ώρες, με τελευταία τη 1 το βράδυ, αλλά χάνω των 5, οπότε περνάνε 6 ώρες για να αντλήσω ξανά. Είμαι μόνη μου με τα μωρά και το ότι δεν ξυπνάνε το βράδυ (η μικρή το έχει σταματήσει από 6 εβδομάδων - ακόμη κάνω το σταυρό μου) είναι αυτό που με κρατάει. Ο άντρας μου ταξιδεύει. Λείπει 3 μήνες και επιστρέφει για έναν. Οι γονείς μου δεν μπορούν να βοηθήσουν πολύ λόγω ενός προβλήματος του πατέρα μου, οι αδερφές μου το ίδιο. Οπότε όταν έλεγα για τη λιποθυμία το έλεγα για την καθημερινότητά μου και για το πώς θα γινόταν όταν θα είχα ακόμη κάτι να κάνω, όχι για τις ίδιες τις αντλήσεις. Άσχετο. Σας έχει τύχει να σκέφτεστε ότι όταν γυρίσετε στη δουλειά μπορεί και να ξεκουραστείτε;

Δεν παίτνω συμπληρώματα και βγάζω γύρω στα 10 ml με το θήλαστρο. Στα δέκα λεπτά δεν βγάζει άλλο, αν το πιέσω όμως με το χέρι βγαίνει γάλα και μάλιστα πιο σκούρο. Το πετάω και βάζω το παιδί και θηλάζει (θηλάζει και τώρα που πληκτρολογώ). Οπότε μάλλον άδικα αποστειρώνω κάθε φορά το μπουκάλι του θηλάστρου... Να το σαπουνίζω μόνο και να αφήσω τις αποστειρώσεις για όταν πιει από αυτό που αντλώ;

Γενικά πάντως είμαι αισιόδοξη. Εννοείται όχι για τη βδομάδα. Αυτό που περίμενα στη βδομάδα ήταν αυτό που βλέπω τώρα, ότι κάτι υπάρχει, δεν έχει κοπεί τελείως. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, είναι πολύτιμες!

Φανή μου ξέρω ότι η νυχτερινή άντληση είναι πολύ σημαντική στην διαδικασία αλλά πιστεύω επίσης ότι και η ξεκούραση είναι εξίσου σημαντική. Επειδή η ρουτίνα σου είναι δύσκολη εξ ορισμού θα προσπαθούσα να κάνω το δυνατόν περισσότερες αντλήσεις μέσα στην ημέρα και το πρωί όταν το στήθος μετά απο 6 ώρες θα είναι πιο γεμάτο θα έβαζα το μωρό να θηλάσει όσο γίνεται γιατί είναι το καλύτερο ερέθισμα και είσαι τυχερή που το μωράκι σου συνεργάζεται. Αν οι κοπέλες που έχουν περισσότερες γνώσεις διαφωνούν παρακαλώ να με διορθώσουν εγώ απαντώ με γνώμονα την δυσκολίες που αντιμετωπίζεις και την προσωπική εμπειρία. Καλή δύναμη σου εύχομαι και χαίρομαι πολύ που βλέπω όλο και πιο πολλές κοπέλες να προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για το μωρό τους.

Δεν παίτνω συμπληρώματα και βγάζω γύρω στα 10 ml με το θήλαστρο. Στα δέκα λεπτά δεν βγάζει άλλο, αν το πιέσω όμως με το χέρι βγαίνει γάλα και μάλιστα πιο σκούρο. Το πετάω και βάζω το παιδί και θηλάζει (θηλάζει και τώρα που πληκτρολογώ).

Όπως αναφέρεται και στις γενικές οδηγίες, είναι σημαντικό να διαρκεί η άντληση τουλάχιστον 13 λεπτά σε κάθε στήθος (καλύτερα 15) ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ροή. Ο χρόνος που το στήθος παίρνει το ερέθισμα, δίνει το μήνυμα για να αυξηθεί η προλακτίνη και συνεπώς η παραγωγή. Τα αποτελέσματα δεν φαίνονται άμεσα αλλά μετά από 4-7 μέρες.

Το γάλα αυτό που αντλείς είναι πολύτιμο, είναι κρίμα να το πετάς. Μπορείς να το βάζεις στο ψυγείο και να το μαζεύει έτσι ώστε να δίνεις ένα γεύμα στο μωρό.

Οπότε μάλλον άδικα αποστειρώνω κάθε φορά το μπουκάλι του θηλάστρου... Να το σαπουνίζω μόνο και να αφήσω τις αποστειρώσεις για όταν πιει από αυτό που αντλώ;

Μία αποστείρωση το 24ωρο είναι αρκετή. Δεν χρειάζεται αποστείρωση σε κάθε χρήση.

Αν δεν προλάβεις να πλύνεις τα μπουκαλάκια, τότε κάνεις άντληση και τα πετάς το γάλα.

Αυτό που περίμενα στη βδομάδα ήταν αυτό που βλέπω τώρα, ότι κάτι υπάρχει, δεν έχει κοπεί τελείως.

Και να είχε κοπεί τελείως σε 1-2 εβδομάδες θα είχες κάποιο αποτέλεσμα, δεν έχει μεγάλη σημασία. Αν ακολουθείς τη διαδικασία σίγουρα θα έχεις αποτέλεσμα γιατί είχες γάλα.;)

Το γάλα αυτό που αντλείς είναι πολύτιμο, είναι κρίμα να το πετάς. Μπορείς να το βάζεις στο ψυγείο και να το μαζεύει έτσι ώστε να δίνεις ένα γεύμα στο μωρό.

Έτσι ακριβώς! Να προσέχεις τα γάλατα που θα ενώσεις να έχουν την ίδια θερμοκρασία, δηλ. φυλάς στο ψυγείο το πρώτο γάλα που αντλείς μέσα στην ημέρα, κατόπιν φυλάς και το δεύτερο μέσα στο μπιμπερό που το έχεις αντλήσει ή σε άλλο δοχείο και τα αναμειγνύεις μόνο όταν έχει έρθει και το δεύτερο στην ίδια θερμοκρασία με το πρώτο κ.ο.κ. Έτσι μπορείς να μαζέψεις ένα ολόκληρο γεύμα και να το δώσεις. Το μπουκαλάκι του δεύτερου πχ. αφού το αδειάσεις, μπορείς να το πλύνεις και να το χρησιμοποιήσεις ας πούμε για την τέταρτη άντληση κλπ.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Ημερολόγιο αντλήσεων, ημέρα 4η: Ο Θεός είναι μεγάλος! Μου έφεραν χθες το δεύτερο σύστημα, οπότε αντλώ και από τις δύο πλευρές ταυτόχρονα. Μέσα στην ημέρα κάνω 10 13λεπτα χωρίς πρόβλημα. Αδυνατώ όμως να ξυπνήσω στις 5... Βγάζω ακόμη 10 ml σε κάθε άντληση, αλλά τώρα της το δίνω και το πίνει. Ο λόγος που δεν το έδινα ήταν ότι δεν το έβλεπα και πολύ άσπρο, μάλλον ημιδιαφανές είναι το γάλα μου. Μου θύμιζε αυτό που έβγαζα στις αρχές, οπότε αγχώθηκα λίγο και προτίμησα να θηλάζει μετά την άντληση ή ενδιάμεσα. Η μεγάλη μου η κόρη έχει εντυπωσιαστεί με το νέο παιχνίδι της μαμάς! Όση ώρα βγάζω, κάθεται και παρατηρεί. "Τι κάνεις, μαμά;" "Βγάζω γάλα, καρδιά μου". "Ααα, βγάζεις γάλα; Για το μωρό μας; (Σηκώνοντας την μπλούζα της) Εγώ δεν έχω φαΐ να της δώσω..."

Βγάζω ακόμη 10 ml σε κάθε άντληση, αλλά τώρα της το δίνω και το πίνει.

Φανή, τα πας πολύ καλά! Μην κολλάς στις ποσότητες και μην αγώνεσαι. Να σκέφτεσαι πάντα ότι αυτό που κάνεις σήμερα θα σου αποφέρει καρπούς σε 4-5 μέρες, οπότε δεν έχει σημασία αν αντλείς 2 ή 10 ml.

Ο λόγος που δεν το έδινα ήταν ότι δεν το έβλεπα και πολύ άσπρο, μάλλον ημιδιαφανές είναι το γάλα μου. Μου θύμιζε αυτό που έβγαζα στις αρχές, οπότε αγχώθηκα λίγο και προτίμησα να θηλάζει μετά την άντληση ή ενδιάμεσα.

Να συνεχίσεις το θηλασμό όσο μπορείς, κάθε λεπτό με το μωρό στο στήθος σε φέρνει πιο κοντά στον επιθυμητό στόχο. Είναι καλύτερα να χάσεις κάποια άντληση παρά να χάσεις κάποιο θηλασμό. Για την ώρα το θήλαστρο το χρησιμοποιείς γιατί το γάλα είναι λίγο και το μωρό δεν μπορεί να μείνει πολύ ώρα στο στήθος, οπότε χρειάζεται τη βοήθεια του μηχανήματος για να δώσεις περισσότερη ώρα το ερέθισμα.

Όσο για την ποιότητα του γάλακτος, μην ανησυχείς, είναι πάντα αυτό που πρέπει!;)

Η μεγάλη μου η κόρη έχει εντυπωσιαστεί με το νέο παιχνίδι της μαμάς! Όση ώρα βγάζω, κάθεται και παρατηρεί. "Τι κάνεις, μαμά;" "Βγάζω γάλα, καρδιά μου". "Ααα, βγάζεις γάλα; Για το μωρό μας; (Σηκώνοντας την μπλούζα της) Εγώ δεν έχω φαΐ να της δώσω..."

:D Αυτό είναι επιπλέον κέρδος! Η μεγάλη σου κόρη μαθαίνει κάτι που θα της φανεί χρήσιμο όταν γίνει μαμά!

Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό!

Να σκέφτεσαι ότι όσο πιο χαλαρά και χωρίς άγχος αντιμετωπίσεις τη διαδικασία τόσο πιο εύκολα θα περάσει ο χρόνος που είναι απαραίτητος για τον επαναγαλακτισμό. :D

Είμαι πανευτυχής!!

έζησα ένα πανέμορφο απόγευμα με το γιο μου! Τον έβαλα όπως κάθε απόγευμα στο κρεβάτι μου για να κάνουμε χάδια και γαργαλήματα και ασκήσεις μπρούμυτα κλπκλπ και πώς μου ρθε και τον αφήνω με την πάνα του και τον γαργαλούσα και χασκογελούσε. Κάποια στιγμή τον παίρνω αγκαλιά και βγάζω κι εγώ την μπλούζα μου και μένουμε δέρμα με δέρμα.

Τι να σας πω....Θήλασε ήρεμος μισή ώρα, σταματούσε και μου χαμογελούσε και μετά το αφησε, τον έβαλα δίπλα μου και κοιμηθήκαμε πάλι ακουμπώντας και όταν ξαναξύπνησε, θήλασε άλλη μισή ώρα και έβγαζε και γουργουρητά... Είχε φτάσει και η ώρα του φαγητού, όταν τον είδα να αρχίζει να αντιδρά του έφτιαξα γάλα, το ήπιε και μετά αφού ρεύτηκε ξανακάθησε στο στήθος μου!

Δεν ξέρω τι έγινε, μπορεί και να μην ξαναγίνει, αλλά ήταν μαγικό....και συνάμα αστείο!! Τόσο καιρό που έχει να θηλάσει το παιδί, και όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα! Πήρα τον άντρα μου και του είπα ότι το παιδί μας προκειμένου να φάει μπορεί να πιει και από ποτήρι!!

Ανεξάρτητα από αυτό βέβαια, δεν ξέρω αν βρήκε τίποτα σοβαρό να φάει καθώς με αντλήσεις ακόμα η ποσότητα είναι ελάχιστη, αλλά του άρεσε προφανώς και η γεύση αλλά και η αίσθηση και η μυρωδιά του στήθους. Άραγε θα θέλει και αύριο να το κάνουμε?

Το μόνο που με κάνει λίγο σκεπτική είναι ότι την τελευταία φορά προφανώς δεν υπήρχε ούτε σταγόνα γιατί με κοίταζε και μου έκανε.. παράπονα και μετά άρχισε να γκρινιάζει. Μου έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε πολύ να συνεχίσει, αλλά δεν γινόταν κάτι. Μήπως τον κάνω να νιώσει ότι δεν του δίνω (ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει)??? Μην το στενοχωρήσω το παιδί και νομίζει ότι του στερώ το γάλα μου, πού να ξέρει ο καημενούλης ότι η μαμά έχει μόνο σταγόνες? Και τον σηκώνω αγκαλιά και μου κάνει φωνούλες παραπονιάρικες....:-(

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Ax, Κατερίνα, συγκινήθηκα με τις στιγμές σας!

Προσπάθησε να τις χαρείς και μην τις χαλάς με "αρνητικές" σκέψεις. Σιγά σιγά θα κάθεται περισσότερο στο στήθος και μεγαλώνοντας θα καταλάβει τον αγώνα που κάνεις τώρα για να του προσφέρεις το δικό σου γάλα.

Καλή συνέχεια!

Kατερίνα, το παιδί είναι σούπερ! Μετά από τόσο καιρό ανταποκρίθηκε τέλεια!

Συμφωνώ με την lst, μην κάνεις αρνητικές σκέψεις! Σίγουρα το μωρό σου δεν σκέφτεται τόσο πολύπλοκα! Του άρεσε η σωματική επαφή δέρμα με δέρμα και το ένστικτό του λειτούργησε σωστά! Μάλιστα πρέπει να ήπιε αρκετό γάλα, από την περιγραφή σου φαίνεται να θήλαζε σωστά! Αυτή την επαφή θα αυξάνεις μέρα με τη μέρα και ο μικρούλης σου με την προσπάθειά του θα αυξήσει το γάλα σου περισσότερο από όσο μπορεί το θήλαστρο. Και όσο θα αυξάνεται το γάλα, τόσο πιο πολύ θα κάθεται κι αυτός στο στήθος, ώσπου πλέον δεν θα σου κάνει πια παράπονα γιατί η μαμά θα έχει όσο γάλα χρειάζεται! Θα δεις, όταν θα έχεις πετύχει τον επαναγαλακτισμό, το μωρό σου ίσως ακόμα αρνηθεί και το μπιμπερό, σαν να μην είχε πιει ποτέ!

... Α, και αν δείχνει να δυσανασχετεί στο ένα στήθος, μην ξεχνάς να τον βάζεις και στο άλλο πριν δώσεις μπουκάλι, όλο και κάτι θα πάρει κι από κει και το ερέθισμα θα γίνει περισσότερο!:D

HXuSp2.pngaS46p2.png

Kατερίνα, το παιδί είναι σούπερ! Μετά από τόσο καιρό ανταποκρίθηκε τέλεια!

Συμφωνώ με την lst, μην κάνεις αρνητικές σκέψεις! Σίγουρα το μωρό σου δεν σκέφτεται τόσο πολύπλοκα! Του άρεσε η σωματική επαφή δέρμα με δέρμα και το ένστικτό του λειτούργησε σωστά! Μάλιστα πρέπει να ήπιε αρκετό γάλα, από την περιγραφή σου φαίνεται να θήλαζε σωστά! Αυτή την επαφή θα αυξάνεις μέρα με τη μέρα και ο μικρούλης σου με την προσπάθειά του θα αυξήσει το γάλα σου περισσότερο από όσο μπορεί το θήλαστρο. Και όσο θα αυξάνεται το γάλα, τόσο πιο πολύ θα κάθεται κι αυτός στο στήθος, ώσπου πλέον δεν θα σου κάνει πια παράπονα γιατί η μαμά θα έχει όσο γάλα χρειάζεται! Θα δεις, όταν θα έχεις πετύχει τον επαναγαλακτισμό, το μωρό σου ίσως ακόμα αρνηθεί και το μπιμπερό, σαν να μην είχε πιει ποτέ!

... Α, και αν δείχνει να δυσανασχετεί στο ένα στήθος, μην ξεχνάς να τον βάζεις και στο άλλο πριν δώσεις μπουκάλι, όλο και κάτι θα πάρει κι από κει και το ερέθισμα θα γίνει περισσότερο!:D

Ναι, τον έβαλα κι από τα δύο και ξανά! Για να δούμε τι θα καταφέρουμε!! Ο ενδοκρινολόγος πάντως ήταν λίγο σκεπτικός επειδή ήδη μου έχει έρθει περίοδος και μάλιστα την πρώτη εβδομάδα επαναγαλακτισμού αδιαθέτησα κιόλας τρομάρα μου και επίσης μου ζήτησε ξανά εξετάσεις θυεροειδούς (έχω υπο) αλλά το φάρμακο για αύξηση προλακτίνης το άρχισα σήμερα. Μου είπε ότι αν δεν δω αποτελέσματα μέσα σε 2 εβδομάδες, δεν αξίζει να προχωρήσω...Οπότε θα δείξει μέχρι τότε τι θα έχω καταφέρει και βλέπουμε.

Αν συμβεί ποτέ να επαναφέρω το γάλα μου και ο μικρός να μην θέλει το μπουκάλι θα δέιτε πυροτεχνήματα!!!! Να είμαι ειλικρινής έκανα κι εγώ αυτή την όμορφη σκέψη σήμερα.....

Φιλιά σε όλες

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Ax, Κατερίνα, συγκινήθηκα με τις στιγμές σας!

Προσπάθησε να τις χαρείς και μην τις χαλάς με "αρνητικές" σκέψεις. Σιγά σιγά θα κάθεται περισσότερο στο στήθος και μεγαλώνοντας θα καταλάβει τον αγώνα που κάνεις τώρα για να του προσφέρεις το δικό σου γάλα.

Καλή συνέχεια!

Έχεις δίκιο, θα το απολαύσω!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Ο ενδοκρινολόγος πάντως ήταν λίγο σκεπτικός επειδή ήδη μου έχει έρθει περίοδος και μάλιστα την πρώτη εβδομάδα επαναγαλακτισμού αδιαθέτησα κιόλας τρομάρα μου και επίσης μου ζήτησε ξανά εξετάσεις θυεροειδούς (έχω υπο) αλλά το φάρμακο για αύξηση προλακτίνης το άρχισα σήμερα. Μου είπε ότι αν δεν δω αποτελέσματα μέσα σε 2 εβδομάδες, δεν αξίζει να προχωρήσω...Οπότε θα δείξει μέχρι τότε τι θα έχω καταφέρει και βλέπουμε.

Kατερίνα, δεν ξέρω τι εμπειρία έχει ο ενδοκρινολόγος στον επαναγαλακτισμό, πόσες περιπτώσεις έχει υποστηρίξει... Πάντως, εμένα η κόρη μου έπινε γύρω στα 450 ml ξένο όταν ήταν 4 μηνών και είχα δει μια μικρής διάρκειας και ποσότητας για τα συνηθισμένα μου περίοδο ήδη πριν ξεκινήσω τη μείωση του συμπληρώματος, όμως μόλις έκοψα το συμπλήρωμα σταμάτησε και η περίοδος και μάλιστα μόλις σήμερα επανήλθε κανονική αυτή τη φορά!

Οι 2 εβδομάδες που σου είπε, μου φαίνονται πολύ μικρό διάστημα και σαν κάτι που θα σε αγχώσει. Και τα αποτελέσματα είναι όπως το πάρει κανείς. Δηλαδή, μπορεί να μην επιτύχεις πλήρη επαναγαλακτισμό, αλλά να καλύπτεις σε μεγάλο ποσοστό το μωρό σου με το δικό σου γάλα. Δεν είναι κέρδος αυτό; Και μετά με την εισαγωγή των στερεών δεν θα έχεις άλλη μία ευκαιρία να καταργήσεις τελείως τη σκόνη; Θα έλεγα να μη βάζεις χρονοδιαγράμματα σ' αυτή τη φάση, συνέχισε έτσι χαλαρά όπως το κάνεις, ήδη έχεις ένα μωρό που ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Kατερίνα, δεν ξέρω τι εμπειρία έχει ο ενδοκρινολόγος στον επαναγαλακτισμό, πόσες περιπτώσεις έχει υποστηρίξει... Πάντως, εμένα η κόρη μου έπινε γύρω στα 450 ml ξένο όταν ήταν 4 μηνών και είχα δει μια μικρής διάρκειας και ποσότητας για τα συνηθισμένα μου περίοδο ήδη πριν ξεκινήσω τη μείωση του συμπληρώματος, όμως μόλις έκοψα το συμπλήρωμα σταμάτησε και η περίοδος και μάλιστα μόλις σήμερα επανήλθε κανονική αυτή τη φορά!

Οι 2 εβδομάδες που σου είπε, μου φαίνονται πολύ μικρό διάστημα και σαν κάτι που θα σε αγχώσει. Και τα αποτελέσματα είναι όπως το πάρει κανείς. Δηλαδή, μπορεί να μην επιτύχεις πλήρη επαναγαλακτισμό, αλλά να καλύπτεις σε μεγάλο ποσοστό το μωρό σου με το δικό σου γάλα. Δεν είναι κέρδος αυτό; Και μετά με την εισαγωγή των στερεών δεν θα έχεις άλλη μία ευκαιρία να καταργήσεις τελείως τη σκόνη; Θα έλεγα να μη βάζεις χρονοδιαγράμματα σ' αυτή τη φάση, συνέχισε έτσι χαλαρά όπως το κάνεις, ήδη έχεις ένα μωρό που ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά!

Sofuka αυτός ο γιατρός είναι ο άντρας μιας από τις καλύτερες συμβούλους θηλασμού εδώ στην Αθήνα και μου τον πρότεινε η Αγλαία οπότε είναι έγκυρος. Κάνω αντλήσεις εδώ και 20 βάλε ημέρες και απλά μου είπε ότι αν δεν δω κάποια διαφορά μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες με το χάπι, επειδή το συγκεκριμένο φάρμακο φτάνει στο ζενίθ της αποτελεσματικότητάς του σε αυτό το διάστημα να το σταματήσω, όχι να σταματήσω τις αντλήσεις και θα συνεννοηθώ εκ νέου με τη σύμβουλο να δούμε τι θα κάνουμε. Αν δω όμως κάποιο αποτέλεσμα κλό, θα συνεχίσω το φάρμακο και θα συνεννοηθώ με τη σύμβουλο.

ΠΑΝΤΩΣ..........ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ!!! Από εκείνη την πανέμορφη ημέρα που σας περιέγραψα, βάζω καθημερινά μετά τα γεύματα τον μικρούλη στο στήθος (καμιά φορά αν τον προλάβω και δεν πεινάει πολύ τον βάζω και πριν) και το γλυκούλι μου τα πάει μια χαρά. Πλέον έχω αρχίσει και κρατάω και το γάλα από τις αντλήσεις, το οποίο είναι βέβαια πολύ λίγο, τύπου 40-50 μλ τη μέρα, μπροστά στα 900 που τρώει τώρα δεν είναι αξιόλογη ποσότητα, αλλά κάτι είναι κι αυτό! Και συνεχίζω ακάθεκτη και πολύ μ αρέσει έστω κι αυτό που έχω πετύχει!!Ελπίζω να δουλέψει και το φάρμακο, τώρα είναι η 4η μέρα που το παίρνω, για να δούμε!!!:-P:razz:

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Αχ, Κατερίνα μου χάρηκα πάρα πολύ με τα νέα σου, είναι πολύ σημαντικό να μπαίνει στο στήθος γιατί είναι το καλύτερο ερέρθισμα πέραν του ότι είναι μοναδικό συναίσθημα. Εύχομαι ολόψυχα να αυξηθεί η ποσότητα γιατί πραγματικά η προσπάθεια που κάνεις είναι αξιοθαύμαστη και ένα γεύμα να κάνει από σένα είναι κέρδος....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...