Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Στη φαση αυτη της εγκυμοσυνης σου και στην ηλικια του μωρού σου δεν ξερω αν ειναι καλη στιγμή να ξεκινησεις να θηλαζεις...

ενω μωρό που δεν θηλαζει 6 μηνες, σιγουρα δεν ξερει να το κανει.

ισως να περιμενεις να γεννησεις, και αν ζητησει τοτε δεν θα το αρνηθεις. Αν επιχειρησει να θηλασει και τα καταφέρει, θα έρθουν ολα πιο φυσιολογικά.

Αλλιώς, αν οχι, αλλα θελεις να δινεις και στο μεγάλο παιδακι μητρικο γαλα, μπορεις περιστασιακα να αντλεις και να το πινει με το ποτηρακι του.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στη φαση αυτη της εγκυμοσυνης σου και στην ηλικια του μωρού σου δεν ξερω αν ειναι καλη στιγμή να ξεκινησεις να θηλαζεις...

ενω μωρό που δεν θηλαζει 6 μηνες, σιγουρα δεν ξερει να το κανει.

ισως να περιμενεις να γεννησεις, και αν ζητησει τοτε δεν θα το αρνηθεις. Αν επιχειρησει να θηλασει και τα καταφέρει, θα έρθουν ολα πιο φυσιολογικά.

Αλλιώς, αν οχι, αλλα θελεις να δινεις και στο μεγάλο παιδακι μητρικο γαλα, μπορεις περιστασιακα να αντλεις και να το πινει με το ποτηρακι του.

Συμφωνώ.

Πιστεύω ότι η διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι κατάλληλη για επαναγαλακτισμό.

Στο θηλασμό επικρατεί η προσέγγιση "βλέποντας και κάνοντας" δηλαδή αν δεν υπάρχουν συσπάσεις ο θηλασμός συνεχίζεται. Το πρώτο διάστημα και να υπάρξουν κάποιες συσπάσεις δεν είναι επικίνδυνες και υπάρχει χρόνος για αποθηλασμό. Μετά τους 4 μήνες μπορεί να προκληθούν επικίνδυνες συσπάσεις.

Όσο για τη στεναχώρια, δεν είνα αυτή που κόβει το γάλα είναι η μαμά που δεν θηλάζει τοσο συχνά, είναι που το μωρό είναι δυσαρεστημένο και μπορεί να γκρινιάζει περισσότερο. Μόνο οι ανεπαρκείς θηλασμοί κόβουν το γάλα. Οι μητέρες καταφέρνουν να θηλάζουν ακόμη και όταν τους συμβαίνουν τραγικά γεγονόντα (θάνατος παιδιού, πόλεμος, βασανιστήρια, πείνα...)

aglaia σε ευχαριστώ για τις συμβουλές....Απλά έγινε ταυτόχρονα μέσα σε μία μέρα απο το γεγονός και γι'αυτό εγώ τα σύνδεσα...Ύστερα προσπαθούσα με το θήλαστρο,έβαζα το μικρό,αλλα δεν κατάφερνα να αντλήσω πάνω απο 30ml τη φορά,απο εκεί που έπαιρνα τουλάχιστον 60 με 80 σχεδόν,απο τον κάθε μαστό...έτσι αναγκαστηκά,και απο έλλειψη σωστής ενημέρωσης,του έδωσα συμπλήρωμα,ωσπου παραιτήθηκα στο τέλος,θεωρούσα πως κουραζόμουν άδικα..δεν είχα και το κατάλληλο θήλαστρο απο όσο διαπιστώνω απο τα λεγόμενά σας....Ένα μικρό που μου είχαν δώσει είχα...

Την επόμενη φορά,θα προσπαθήσω περισσότερο...Ελπίζω πως αν θα πίνει και ο Γιωργάκος μου,αυτό θα βοηθήσει στο να έχω περισσότερο γάλα,η κάνω λάθος?

Eγώ πάλι κορίτσια, παρόλο που το έριξα στα ματζούνια-βλ. τριγωνέλλα, μαγιά μπύρας, τσουκνίδα- και νοίκιασα φυσικά και θήλαστρο, δεν είδα πολλά πράγματα...η κόρη μου είναι 4μηνών και 10 ημερών, και παρόλο που τη βάζω συνέχεια στο στήθος...κατάπινε βέβαα στην αρχή, αλλά εδώ και μία εβδομάδα με το ζόρι κάθεται...έχω απελπιστεί...πάλι

hkonto, για να σε βοηθήσουμε απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

και δώσε μας όσες περισσότερες πληροφορίες νομίζεις πως θα ήταν χρήσιμες, όπως τη συμπεριφορά του μωρού σου κλπ. Παίρνεις μαγιά μπύρας; η μαγιά αλλάζει τη γεύση του γάλακτος και μπορεί να μην αρέσει στο μωρό. Γράψε μας περισσότερα πράγματα, μήπως μπορέσουμε και σε βοηθήσουμε καλύτερα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Ύστερα προσπαθούσα με το θήλαστρο,έβαζα το μικρό,αλλα δεν κατάφερνα να αντλήσω πάνω απο 30ml τη φορά,απο εκεί που έπαιρνα τουλάχιστον 60 με 80 σχεδόν,απο τον κάθε μαστό...έτσι αναγκαστηκά,και απο έλλειψη σωστής ενημέρωσης,του έδωσα συμπλήρωμα,ωσπου παραιτήθηκα στο τέλος,θεωρούσα πως κουραζόμουν άδικα..δεν είχα και το κατάλληλο θήλαστρο απο όσο διαπιστώνω απο τα λεγόμενά σας....Ένα μικρό που μου είχαν δώσει είχα...

Έχεις δίκιο, η προσπάθεια με το συγκεκριμένο θήλαστρο ήταν κούραση χωρίς αποτέλεσμα. Δυστυχώς τέτοιες προσπάθειες εκτός από άδικη κούραση έχουν ως αποτέλεσμα την απογοήτευση.

Την επόμενη φορά,θα προσπαθήσω περισσότερο...

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται περισσότερο προσπάθεια, αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη πληροφόρηση για να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ελπίζω πως αν θα πίνει και ο Γιωργάκος μου,αυτό θα βοηθήσει στο να έχω περισσότερο γάλα,η κάνω λάθος?

Βλέποντας και κάνοντας, αν δεν σε κουράζει η διαδικασία να έχεις ένα μωρό και να αντλείς για το δεύτερο είναι εντάξει. Τώρα είναι πολύ νωρίς να το αποφασίσεις. Μετά τις 40 μέρες που θα εδραιώσεις τη γαλουχία θα δεις αν μπορείς και να αντλείς.

Καλή συνέχεια!:)

κορίτσια πάω πολύ καλά, πλέον οι σταγόνες μου έχουν πολλαπλασιαστεί και στάζουν μέσα στο μπουκαλάκι, τι ωραία!! Μίλησα σήμερα με τη σύμβουλο και θα δω και τον ενδοκρινολόγο για συμπληρώματα αύξησης. Πάντως αυτό που κατάλαβα σε αυτή τη δεύτερ προσπάθεια είναι πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία μας. Την προηγούμενη φορά ήμουν πολύ αγχωμένη και στενοχωρημένη και το έφερνα βαρέως που δεν κατάφερα να θηλάσω. Είχα και αυτά τα προβλήματα με τους εφιάλτες και τις κακές σκέψεις από τη γέννα και ψυχολογία μου ήταν άσχημη. Τώρα όμως που είμαι πολύ πιο ήρεμη, βλέπω ότι είναι πιο εύκολο απ ότι νόμιζα να ακολουθήσω οτ πρόγραμμα και να βρω χρόνο για τις αντλήσεις. Εντάξει, το νυχτερινό με σκοτώνει λιγάκι, αλλά έτσι κι αλλιώς ξυπνάμε μέσα στη νύχτα για πιπίλες, πονάκια κλπ οπότε μικρό το κακό!!

Τα γράφω όχι γιατί νομίζω ότι είστε το ημερολόγιό μου, αλλά γιατί μπορεί να σκέφτεται κάποια κοπέλα τον επαναγαλακτισμό και να βοηθήσει η δική μου ιστορία

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κατερίνα συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!

Καλά κάνεις και τα γράφεις, και για το λόγο που αναφέρεις, αλλά και γιατί κι εμάς μας ενδιαφέρει να μαθαίνουμε πώς τα πάτε!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Eγώ πάλι κορίτσια, παρόλο που το έριξα στα ματζούνια-βλ. τριγωνέλλα, μαγιά μπύρας, τσουκνίδα- και νοίκιασα φυσικά και θήλαστρο, δεν είδα πολλά πράγματα...η κόρη μου είναι 4μηνών και 10 ημερών, και παρόλο που τη βάζω συνέχεια στο στήθος...κατάπινε βέβαα στην αρχή, αλλά εδώ και μία εβδομάδα με το ζόρι κάθεται...έχω απελπιστεί...πάλι

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και από εμένα.

Ο επαναγαλακτισμός μου πάει καλά.

Εχουμε φθάσει στα 340-360 γρμ. τη μέρα.

Τώρα η Ξανθίππη μου τρώει γύρω στα 3 - 4 μπουκάλια δικού μου γάλακτος.

Ομως πέστε μου παρακαλώ.

Γιατί το αριστερό μου στήθος βγάζει πολύ λιγότερη ποσότητα απο ότι το δεξί (το 1/3 του δεξιού?).

Εχω διπλής άντλησης και τα βάζω συγχρόνως και τα δύο.

Τι μπορεί να φταίει?

Επίσης μια άλλη ερώτηση.

Οταν δίνω το δικό μου γάλα στο μωρό μπορεί να πιεί τη φορά όλο το μπουκάλι (120 γρμ) μπορεί όμως να πιεί και μόνο 40, 50 ή 60. Μπορεί να φταίει κάτι? Παίρνω συγχρόνως μαγιά μπύρας (10 χάπια επί 4 φορές τη μέρα) και τριγωνέλλα σε χάπια (3 χάπια επί 3 φορές τη μέρα).

Πάντως παρότι η κούρασή μου είναι τεράστια και το νυχτερινό μου ξύπνημα πολύ δύσκολο, προχθες είπα να μη ξυπνήσω και να κοιμηθώ, αλλά το στήθος μου με "ξύπνησε". Ηταν πρησμένο, πονούσε και όταν σηκώθηκα για να αντλήσω ........ έτρεχε.

Αυτό με χαροποίησε και είπα ότι μάλλον με "ειδοποιεί" ότι θέλει να "αδειάσει" και θα πρέπει να σηκώνομαι πάσι θυσία, κουράζομαι δεν κουράζομαι.

a>

Κορίτσια! Νομίζω πάω πολύ καλά με τον επαναγαλακτισμό, σήμερα είναι η 4η ημέρα και πλέον οι σταγόνες έγιναν από κίτρινες και κάπως κολλώδεις, άσπρες και πιο ρευστές και περισσότερες!!! Νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο, θα μου πει και η σύμβουλος γιατί θα την δω αυτή την εβδομάδα. Τι καλά!!!

Καλησπέρα Κατερίνα.

Κάνω επαναγαλακτισμό εδώ και σχεδόν 3 βδομάδες.

Ετσι ξεκίνησα και εγώ όπως και εσύ.

Οταν θα αρχίσει να τρέχει το κάθε στηθος σου και όταν θα γεμίζει το μπουκαλάκι σου, τότε θα δείς ότι άξιζε τον κόπο η όλη προσπάθειά σου.

Συνέχισε.

Θα ανταμειφθείς και εσύ και το μωρό σου φυσικά.

Ελένη.

a>

Ο επαναγαλακτισμός μου πάει καλά.

Εχουμε φθάσει στα 340-360 γρμ. τη μέρα.

Τώρα η Ξανθίππη μου τρώει γύρω στα 3 - 4 μπουκάλια δικού μου γάλακτος.

Mπράβο σας, τα πάτε μια χαρά!

Ομως πέστε μου παρακαλώ.

Γιατί το αριστερό μου στήθος βγάζει πολύ λιγότερη ποσότητα απο ότι το δεξί (το 1/3 του δεξιού?).

Εχω διπλής άντλησης και τα βάζω συγχρόνως και τα δύο.

Τι μπορεί να φταίει?

Μου φαίνεται φυσιολογικό! Το πιο πιθανό είναι να συμβαίνει σε πολλές από εμάς κάτι αντίστοιχο, απλώς δεν μπορείς να το καταλάβεις με τον απ'ευθείας θηλασμό. Η διαφορά ίσως να μειωθεί όσο θα αυξάνεται το γάλα

Οταν δίνω το δικό μου γάλα στο μωρό μπορεί να πιεί τη φορά όλο το μπουκάλι (120 γρμ) μπορεί όμως να πιεί και μόνο 40, 50 ή 60. Μπορεί να φταίει κάτι?

Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό που κάνει το μωρό σου. Δεν έχει την ίδια όρεξη όλες τις ώρες. Άλλοτε πεινάει πολύ κι άλλοτε λιγότερο. Άλλοτε θα ξυπνήσει πιο γρήγορα για να φάει κι άλλοτε αργότερα. Μην κρίνεις από τη σταθερότητα στην ποσότητα και στη συχνότητα που μπορεί να έχει με τη φόρμουλα, δεν είναι το ίδιο!:wink:

Πάντως παρότι η κούρασή μου είναι τεράστια και το νυχτερινό μου ξύπνημα πολύ δύσκολο, προχθες είπα να μη ξυπνήσω και να κοιμηθώ, αλλά το στήθος μου με "ξύπνησε". Ηταν πρησμένο, πονούσε και όταν σηκώθηκα για να αντλήσω ........ έτρεχε.

:D

Όταν φτάσεις να έχεις τόση ποσότητα που να καλύπτει το μωρό σου και σταθεροποιηθείτε, θα δεις τότε μήπως μπορέσεις να αντλείς την ίδια ποσότητα με λιγότερες αντλήσεις. Τώρα είναι νωρίς ακόμα. Όμως όπως λες κι εσύ, οι κόποι σου ανταμείβονται!

Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλησπέρα Κατερίνα.

Κάνω επαναγαλακτισμό εδώ και σχεδόν 3 βδομάδες.

Ετσι ξεκίνησα και εγώ όπως και εσύ.

Οταν θα αρχίσει να τρέχει το κάθε στηθος σου και όταν θα γεμίζει το μπουκαλάκι σου, τότε θα δείς ότι άξιζε τον κόπο η όλη προσπάθειά σου.

Συνέχισε.

Θα ανταμειφθείς και εσύ και το μωρό σου φυσικά.

Ελένη.

Πολύ χαίρομαι που το ακούω!!! Πάω ήδη πολύ καλύτερα, σήμερα στις αντλήσεις είχα πολύ πιο γρήγορη και δυνατή ροή. Ακόμα δεν έχω δει τον ενδοκρινολόγο, αλλά μάλλον θα μου δώσει και ένα φάρμακο για αύξηση της προλακτίνης. Εσύ πήρες κάτι? Στο στήθος κάθεται ή με τίποτα? Πόσο καιρό είχες διακόψει αλήθεια?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Magoul μπράβο σας η Ξανθίππη θα είναι πολύ περήφανη για την μαμά της......όσο για το στήθος και εγώ είχα διαφορά στην άντληση δηλ. Απο το δεξί έβγαζα σε 20 λεπτά άντλησης το διπλάσιο γάλα απ'ότι στο αριστερό μετά όμως επειδή βγάζω και με το χέρι η ποσότητα είναι περίπου η ίδια.

Καλή συνέχεια λοιπόν και να μας γράφεις για την πρόοδο σας

Καλημέρα σας! Χαίρομαι πολύ που σας ακούω τόσο καλά. Μου δίνετε κουράγιο να το αποφασίσω να ξεκινήσω κι εγώ ξανά. Αλλά τώρα που είμαι τελείως μόνη μου, δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω με 2 μωρά και με το 2ωρο πρόγραμμα αντλήσεων. Η τριγωνέλλα είναι καλύτερη από τη μαγιά; Η μικρή ακόμη θηλάζει με κάθε ευκαιρία (συνήθως 2 φορές τη μέρα...), απλά φοβάμαι να τη θηλάσω περισσότερο, για να μη χάσει πάλι βάρος.

καλησπερα κοριτσια....

τελικα θελει προσπαθεια ο θηλασμος. το δικο μου μωρο ειναι 2 μηνων κ εχει αρχισει να εχει αντιρρησεις στο θηλασμο. αν του το βγαλω με το θηλαστρο δεν εχει προβλημα, το πινει. στο στηθος δε καθεται πάνω απο δεκα λεπτα. αυτος ο θηλασμος εξελισεται σε δραμα. στην αρχη του το εβγαζα ολο κ του το εδινα γιατι γεννηθηκε προωρα κ δε μπορουσε να θηλασει. μετα θηλασε κανονικα για 3 εβδομαδες κ τωρα αρνηται. δε θα θυμηθω βεβαια τις πληγωμενες θηλες κι οσα περασαμε....

παντως συγχαρητηρια σε ολες σας για τις παοσπαθειες που καταβαλετε.... αξιζει το κοπο... αν φυσικα η υπομονη σου κ η επιμονη σου δεν εξαντλουντε...

Πολύ χαίρομαι που το ακούω!!! Πάω ήδη πολύ καλύτερα, σήμερα στις αντλήσεις είχα πολύ πιο γρήγορη και δυνατή ροή. Ακόμα δεν έχω δει τον ενδοκρινολόγο, αλλά μάλλον θα μου δώσει και ένα φάρμακο για αύξηση της προλακτίνης. Εσύ πήρες κάτι? Στο στήθος κάθεται ή με τίποτα? Πόσο καιρό είχες διακόψει αλήθεια?

Καλησπέρα.

Παίρνω χαπάκια μαγιά της μπύρας και τριγωνέλλα (πάλι σε χαπάκια).

Στο στήθος μου δεν κάθεται με τίποτα, πρώτον γιατί έχω εισέχουσες θηλές (και για αυτό αλλωστε ξεκίνησα με το θήλαστρο) και δεύτερον γιατί προσπαθώ κατά διαστήματα να τη βάλω στο στήθος μου, αλλά μάλλον δεν θέλει το έχει "ξεχάσει", ενώ όταν ήταν νεογνό έκανε όλες τις θηλαστικές κινήσεις σωστά.

Στην ουσία δεν είχα διακόψει ποτέ.

Απλώς δεν έκανα σωστά τις αντλήσεις που έπρεπε και τις ώρες που χρειαζόταν και μειώθηκε η παραγωγή μου.

Οταν ξεκίνησα τον επαναγαλακτισμό έβγαζε το στήθος μου μονο 90 γρμ. τη μέρα.

Χθες η μέρα μου έκλεισε με 380 γρμ.

Καλή σου συνέχεια.

Είμαι σίγουρη ότι θα τα πας σούπερ.

Ελένη.

a>

Magoul μπράβο σας η Ξανθίππη θα είναι πολύ περήφανη για την μαμά της......όσο για το στήθος και εγώ είχα διαφορά στην άντληση δηλ. Απο το δεξί έβγαζα σε 20 λεπτά άντλησης το διπλάσιο γάλα απ'ότι στο αριστερό μετά όμως επειδή βγάζω και με το χέρι η ποσότητα είναι περίπου η ίδια.

Καλή συνέχεια λοιπόν και να μας γράφεις για την πρόοδο σας

Ευχαριστώ.

Ομως τί εννοείς ότι βγάζεις με το χέρι?

Μόνο αυτό δεν έχω κάνει!!!

a>

Εχω ένα πρόβλημα εδώ και μερικές μέρες και δεν ξέρω αν πρέπει να "θορυβηθώ" ή όχι.

Το αριστερό μου στήθος, αυτό που βγάζει και τη μικρότερη ποσότητα γάλακτος, έχει βγάλει ένα "βυζούνι" να το πώ, "εσωτερικό κόκκινο σπυράκι" να το πώ, δεν ξέρω πως να το πω.

Δεν έχει "μυτούλα", ούτε έχει ασπρίσει.

Απλώς είναι κόκκινο, αρκετά μεγάλο, λίγο πιο επάνω από τη θηλαία άλω, είναι κάπως "σκληρο" και δεν φεύγει .

Με ενοχλεί όταν βάζω επάνω το θήλαστρο.

Σήμερα μάλιστα είδα ότι και πιο επάνω ξεκινάει να βγεί ένα αλλο σαν και αυτο σπυράκι. Τι είναι? Μπορεί κάποια σύμβουλος θηλασμού να μου δώσει μια συμβουλή?

Η μήπως δεν είναι κάτι σοβαρό και ΄αδικα όλα τα ψάχνω!!!

Ευχαριστώ.

Περιμένω απάντησή σας.

Ελένη, μαμά της μόλις σήμερα πεντάμηνης Ξανθίππης.

a>

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...