Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λένα πήρες για 2 εβδομάδες και τώρα είσαι στην μια εβδομάδα στάσης; Και δεν είδες αποτελεσμα; Έκανες πάνω από 8 αντλήσεις την ημέρα;

pipi τα πηρα για 2 εβδομάδες και εκανα 8 αντλήσεις το γάλα μου αυξηθηκε κατα 30 περίπου γρ αλλα δεν ξερω αν ηταν απο τη μαγια η απο τις πολλες αντλήσεις η εβδομαδα παυσης τελειωνει την τεταρτη πως να συνεχίσω?

σημερα καναμε και 3 θηλασμους απο 30 περιπου λεπτα καθε φορα.Δε νομιζω να ηταν θρεπτικοι παρα μόνο οι 5-6 γουλιτσες αλλα πιπιλιζε ολη την ωρα. αποψε ενω ειχε φαει 90 γρ δικο μου γάλα αντλημενο,εκλαιγε ηθελε κι αλλο γάλα την εβαλα στο στηθος και μετα απο καμποσο πιπιλισμα κοιμηθηκε για 1,5 ωρα. αρα οσο συμπληρωμα ηθελε το πηρε θηλαζοντας?????

να πανηγυρίσω τη μικρη μου νικη ή ειναι νωρίς??

Διαφημίσεις

Λένα, επειδή δε θυμαμαι τι έχεις γράψει και δεν προλαβαίνω αυτή τη στιγμή να διαβάσω τα προηγούμενα, να σου πω ότι είναι πάντα θετικό το γεγονός ότι το μωρό κάθεται στο στήθος,

Αλλά Προσοχή :να μετράς πάντα τις πάνες του 24ώρου

ΟΙ 5-6 που λες θα γίνονται όλο και περισσότερες

Καλή συνέχεια!

Καλημέρα. Παίρνω το θάρρος και γράφω για να εκθέσω κι εγώ το πρόβλημά μου. Πριν 3 μήνες σχεδόν γέννησα το δεύτερο κοριτσάκι μου στο κέντρο φυσικού τοκετού. Όλα καλά, 3900 το θρεφτάρι μου, πολύ καλός τοκετός, έπιασε η μικρή αμέσως το στήθος, την επόμενη μέρα γυρίσαμε στο σπίτι μας, όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ανυπομονούσα να θηλάσω ξανά, κυρίως επιδή τη μεγάλη μου τη θήλασα 19 μήνες (μόνο του σταμάτησε το παιδί) και ήθελα να ξαναδώ μια μουσουδίτσα κολλημένη στο στήθος μου. Μόνο που η μπέμπα αντί να παίρνει βάρος, έχανε. Έπινα μαγά μπύρας (6 χαπάκια την ημέρα -είδα στο φόρουμ ότι δεν είναι αρκετά), έβαζα θήλαστρο κάθε 2 ώρες και έβγαζα 50 από τον ένα μαστό και 30 από τον άλλο, χωρίς όμως το γάλα να είναι ιδιαίτερα σκούρο, έχοντας τη μικρή να θηλάζει ενώ έκανα την άντληση. Το 12ο 24ωρο την είχα 5 ώρες συνεχώς στο στήθος, συνεχίζοντας να αντλώ κάθε 2 ώρες την ημέρα και 1 φορά τη νύχτα (ήμουν πια εξαντλημένη). Το 13ο 24ωρο η μικρή ζύγιζε 3590. Της έδωσα ξένο γάλα (S26 Gold) και συνέχισα για λίγο ακόμη την άντληση, χωρίς θεαματικά αποτελέσματα. Τη σταμάτησα γιατί είχα κουραστεί πολύ, μετά από ένα μήνα έκοψα και τη μαγιά επειδή δεν έκανε τίποτα και συνέχισα μόνο με τον θηλασμό της παρηγοριάς. Έχω κάνει τρεις απόπειρες να μειώσω το ξένο γάλα και κάθε φορά η μικρή δεν έπαιρνε βάρος. Προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει και δεν πήγε καλά ο θηλασμός αυτή τη φορά. Σημειωτέον ότι τη θήλασα με πληγωμένες θηλές και με πυρετό (πέρασα μια ίωση όταν ήταν 8 ημερών - στην αρχή νόμισα ότι μπορεί να είναι από το στήθος το 39άρι, αλλά πού τέτοια τύχη...) και ότι ακριβώς στο μήνα είδα και περίοδο. Έτρωγα καλά, ήταν ακόμη εδώ ο άντρας μου και με πρόσεχε. Οι μαίες μου είναι απλά εξαιρετικές και ο παιδίατρός μου στηρίζει τον μητρικό θηλασμό. Δεν πιστεύω ότι μπορούσα να κάνω κάτι και δεν το έκανα - εκτός ίσως από άλλο συμπλήρωμα διατροφής. Θέλω απλώς να καταλάβω τι έφταιξε. Μπορεί να έχει σχέση το στρες και η κούραση; Ο άντρας μου ταξιδεύει 9 μήνες τον χρόνο λόγω δουλειάς και ο πατέρας μου έχει ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας που επιδεινώνεται συνεχώς και δεν ζούμε τις ωραιότερες καταστάσεις. Τη γνώμη σας, παρακαλώ...

Φανή, εφοσον ειχες θηλασει το παιδακι σου 19 μηνες μαλλον ηξερες τι εκανες και τη 2η φορά σε ο,τι αφορά το πιασιμο της θηλής, τον ανεμποδιστο θηλασμο κλπ.

Με ποιο θηλαστρο εβγαζες τις ποσοτητες που λες;

τα τσισα και τα κακα της πώς ήταν ανεξάρτητα απο το βάρος που δεν έπαιρνε;

Διαφημίσεις

Φανούλα, τι ακριβώς φοβάσαι; Αν θέλεις γράψε λίγο περισσότερα, ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις τι ακριβώς θέλεις; Φοβάσαι μήπως δεν τα καταφέρεις; Ακόμα κι αν δεν καταφέρεις πλήρη επαναφορά της γαλουχίας σίγουρα θα καταφέρεις να παίρνει το μωρό περισσότερο μητρικό γάλα και περισσότερη σωματική επαφή μέσω του θηλασμού, οπότε ίσως αξίζει να προσπαθήσεις, χωρίς να βιάζεσαι και χωρίς να πιέσεις ούτε τον εαυτό σου ούτε το μωρό.

Ρίξε μια ματιά στο θέμα αυτό από την αρχή του, όπου αναφέρονται τα πρωτόκολλα αντλήσεων και το τι πρέπει να κάνεις, για να έχεις μια ιδέα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

Επίσης, γράψε μας περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τις ζητάει εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Δεν έπαιρνες αρκετή μαγιά, ούτε με το σωστό τρόπο, όπως λες ότι είδες κι εσύ αργότερα, αλλά εκτός από τη μαγιά υπάρχουν κι άλλα συμπληρώματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Το μωράκι σου πώς θήλαζε; έκανε καλές θηλαστικές κινήσεις; άκουγες ήχο κατάποσης; πες μας λίγα πράγματα για τη συμπεριφορά του στο θηλασμό. Μήπως κουραζόταν εύκολα;

Σκέψου λίγο και ξαναγράψε μας αν θέλεις. Αν αποφασίσεις να προσπαθήσεις θα βρεις εδώ στήριξη και από την Αγλαΐα και από τις άλλες κοπέλες!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κορίτσια διαβάστε και φρίξτε.

Σήμερα πήγα να δω ενδοκρινολόγο στο Έλενα, που όπως γνωστόν φημίζεται για το κέντρο προώθησης μητρικού θηλασμού κλπ κλπ. Θα σας τα πω συνοπτικά για να μην εκνευριστώ ξανά. Η γιατρός αφού μου είπε την πρώτη απίστευτη ατάκα "τώρα το θυμήθηκες", προχώρησε στο να μου πει "αφού πάτε και σκάτε ένα σωρό λεφτά στα ιδιωτικά τι καταλαβαίνετε" (σημειωτέον πριν μπει στο γραφείο της την άκουσα στο διάδρομο να γκρινιάζει ότι δουλεύουν σε συνθήκες επικινδυνότητας πλέον) και συνέχισε με το να προσπαθήσει να καταλάβει τι εννοώ όταν θέλω να κάνω επαναγαλακτισμό. Αφού της εξήγησα και μου δήλωσε ότι πρώτη φορά το ακούει και δεν ξέρει να γίνεται κάτι τέτοιο, μου εξέφρασε τους φόβους της μήπως πάω ενάντια στη φύση (!!!! γιατρός το λέει αυτό!!! Η ιατρική πρόοδος στα σκουπίδια παρακαλώ για να ακολουθήσουμε την επιταγή της φύσης!!!). επίσης πήρε μπροστά μου τηλέφωνο στο κέντρο θηλασμού και σε ανοιχτή ακρόασ άκουσα την προισταμένη να δηλώνει άγνοια επίσης. Δηλαδή αυτό το κατά τα άλλα πολύ σοβαρό κέντρο (δεν θέλω να απαξιώσω) δεν γνωρίζει κάτι το οποίο εγώ βρήκα με απλό google. Μετά από αυτά, κι ενώ εγώ αρχίζω να φορτώνω μου λέει ότι το παιδί μου είναι μια χαρά και τι να του προσφέρω αφού έχει χάσει σχεδόν το πρώτο τρίμηνο, μετά δεν έχει ουσία, δηλαδή της λέω ο θηλασμός να σταματάσει πέραν του τριμήνου γιατί δεν προσφέρει τίποτα? Όχι ακριβώς μου λέει, εμείς προτείνουμε 6 μηνο και μετά απογαλακτισμό και κάτι τέτοιες βλακείες και της λέω ο ΠΟΥ προτείνει 1 χρόνο τουλάχιστον και 2 χρόνια ιδανικά!! Δνε ξέρω μου λέει τι κάνουν οι Αμερικάνοι (!!!!) και αν θες τη γνώμη μου είναι υστερία να θες να κατεβάσεις γάλα για να θηλάσεις υιοθετημένο παιδί (όταν της είπα ότι όχι μόνο υφίσταται η έννοια του επαναγαλακτισμού αλλά και της πρόκλησης γαλουχίας σε γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει καν). Και μου πετάει και το τελευταίο απίστευτο: όταν έβαλες θήλαστρο έχασες το παιχνίδι!! Το γάλα κατεβαίνει από το μωρό!!! Δηλαδή οι γυναίκες που γεννάνε πρόωρα και μπαίνουν μωρά στη θερμοκοιτίδα δεν επιτρέπεται να αντλήσουν?? Εδώ υπάρχουν ολόκληροι σύλλογοι γυναικών που το μωρό δεν μπήκε στο στήθος για οποιοδήποτε λόγο και τιτλοφορούνται exclusive pumpers!!!

Αυτά, τα είπα και ξεθύμανα για να καταλάβετε όλες άλλα μια φορά το χάος που επικρατεί στην Ελλάδα.

Για καλή μου τύχη, πριν φτάσω στο έλενα πήρα τηλέφωνο και συνεννοήθηκα με τη σύμβουλο θηλασμού μια χαρά και μου είπε το πρόγραμμα για 1 εβδομάδα και μετά θα ξαναμιλήσουμε και ότι στο στάδιο που είμαι κάτι θα καταφέρουμε!! Αν στν 1 εβδομάδα έχω σταγόνες θα έιναι πολύ θετικό είπε!!!

Αυτά τα δικά μου, τώρα πάω να κάνω την πρώτη άντληση!!!

Φανή σου εύχομαι να ηρεμήσεις και να τα καταφέρεις. Αλλά και αν όχι, είσαι η καλύτερη μαμά για το παιδί σου έτσι κι αλλιώς!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Α! και Φανή σου προτείνω να έρθεις άμεσα σε επαφή με σύμβουλο θηλασμού, να έρθει να σε δει και να το αντιμετωπίσετε μαζί, μην αφήσεις τον χρόνο να περάσει κι άλλο με το να σκέφτεσαι τι πήγε στραβά, νομίζω ότι το καλύτερο είναι να πράξεις άμεσα!! Σε καμία περίπτωση δεν έχασες το παιχνίδι!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Kατερίνα, πωπω τί ήταν αυτό;!!

Φανή, δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη και δεν ήρθαν ομαλά τα πράγματα με το μωράκι σου και το θηλασμό, αλλά δεν πρέπει να απογοητεύεσαι. Να σου ζήσει!

κι εγώ είχα θέμα με το βάρος της μικρής μου (κι ακόμα έχω και δεν έχω καταλάβει γιατί).

Ήθελα να σε ρωτήσω, πέρα απο αυτά που λέει η Σοφούκα, αν έκανες κάποιον ορμονολογικό έλεγχο μετά τη γέννα και να σου τονίσω ότι ανεξάρτητα από το θηλασμό, έχεις τα παιδάκια σου και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, να σκέφτεσαι θετικά. Τα μωρά σου χρειάζονται μια ήρεμη και χαρούμενη μαμά (ξερώ ότι ειδικά η "χαρά" δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά τα παιδιά πρέπει να μας βλέπουν αισιόδοξους και να πιστεύουν και αυτά και εμείς σε ένα καλύτερο αύριο)

Εύχομαι να βελτιωθούν τα πράγματα σε όλους τους τομείς. Να είσαι καλά και εμείς είμαστε εδώ να σε στηρίξουμε.

καλημέρα σε όλες! Είμαι νέα μαμά το μωράκι μου στις 27/6 θα κλέισει τους 3 μήνες και το θηλάζω αποκλειστικά. Τις τελαυταίες 2 εβδομάδες όμως άρχισε να τρώει λιγότερο, εγώ νιώθω ότι το στήθος μου ξεφούσκωσε, άλλαξε ο τρόπος που κάνει κακάκια, δηλαδή ενώ πριν έκανε 2-3 φορές τη μέρα τώρα κάνει 5-6 αλλά σε μικρότερες ποσότητες και χάλασε ο νυχτερινός του ύπνος, δηλαδή εκεί που κοιμόταν 5,6 ή και 7 συνεχόμενες ώρες, τώρα ξυπνάει 2 ή 3 φορές τη νύχτα, χωρίς να κλαίει όμως και μερικές νύχτες στριφογυρίζει συνέχεια και ξυπνάει κάθε 1 ώρα! Επίσης κυρίως το βράδυ άρχισε να δυσανασχετεί και να χτυπιέται όταν τον βάζω στο στήθος μου. Βάρος έχει πολύ καλό (6 κιλά και γεννήθηκε 3450). Είναι φυσιολογικό να μην νιώθω πια το στήθος μου φουσκωμένο και να μην υγραίνονται τα επιθέματα; Μήπως το μωρό μου δεν χορταίνει επειδή το θηλάζω κάθε 2,5 με 3 ώρες; Τόσο όμως το θήλαζα και από την αρχή του 3ου μήνα. Από την άλλη, αν του έλειπε φαγητό, δεν θα έπρεπε να μην παίρνει βάρος; Τέλος, αν προσθέσω ότι είχα επιλόχεια κατάθλιψη και έντονο άγχος μέχρι πριν από λίγο καιρό και δεν είμαι σίγουρη αν την έχω ξεπεράσει ακόμα. Μπορεί αυτό να προκάλεσε μείωση του γάλακτος έπειτα από τόσον καιρό; Είμαι μπερδεμένη, μπορείτε να με βοηθήσετε;;

Anta1, να σου ζήσει το μωρό σου!

Θα πρέπει να μας απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

Αλλά το βασικό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι θηλάζεις όποτε και για όσο θέλει το μωρό σου - μπορεί να περνάει άλμα ανάπτυξης (δες στο σχετικό τόπικ) και να είναι κολλημένο συνεχώς για να αυξήσει το γαλα σου - μπορεί να περνάει ξώφαλτσα καμιά ιωση και επίσης να έχει αυτή τη συμπεριφορά

Όταν ακολουθούμε ωράριο στο θηλασμό, δημιουργείται πρόβλημα στην παραγωγή μας και να θυμάσαι ότι το μωρό μεγαλώνει και αλλάζει συνήθειες

Κατερίνα δυστυχώς έτυχα και εγώ ίδιας αντιμετώπισης όταν ξεκίνησα επαναγαλακτισμό και εκτός του ότι με έκαναν και ένιωσα ανισόρροπη δεν είχαν αρκετές γνώσεις να με κατευθύνουν και έτσι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Μακάρι να είχαν την όρεξη και τα μέσα να ενημερωθούν καλύτερα καθώς βάση υπάρχει και απ'ότι είδα αρκετές γυναίκες ζητάνε την συμβουλή τους....Με την σύμβουλο θηλασμού και το forum θα τα καταφέρεις είμαι σίγουρη- προχώρα δυναμικά και καλή συνέχεια

Κατερίνα δυστυχώς έτυχα και εγώ ίδιας αντιμετώπισης όταν ξεκίνησα επαναγαλακτισμό και εκτός του ότι με έκαναν και ένιωσα ανισόρροπη δεν είχαν αρκετές γνώσεις να με κατευθύνουν και έτσι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Μακάρι να είχαν την όρεξη και τα μέσα να ενημερωθούν καλύτερα καθώς βάση υπάρχει και απ'ότι είδα αρκετές γυναίκες ζητάνε την συμβουλή τους....Με την σύμβουλο θηλασμού και το forum θα τα καταφέρεις είμαι σίγουρη- προχώρα δυναμικά και καλή συνέχεια

thanks kristina!! εσύ κατάφερες τελικά να κάνεις επαναγαλακτισμό? Είχες σταματήσει εντελώς το θηλασμό ή είχε μειωθεί το γάλα σου? Συγγνώμη που σε ρωτάω!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Έχω πιο πολύ γάλα απ'όσο είχα ποτέ μου και δεν σκοπεύω να σταματήσω σύντομα παρά μόνο όταν το αγγελάκι πει τέλος τώρα. Είχα κάνει διακοπή με χάπι και για 20 μαρτυρικές μέρες δεν θήλασα καθόλου και φυσικά μπορείς να με ρωτάς ότι θέλεις μακάρι να μπορέσω να σε βοηθήσω. Πραγματικά εύχομαι κάθε μανούλα να βιώνει την αίσθηση της πληρότητας που προσφέρει ο θηλασμός φυσικά όταν το επιθυμεί η ίδια.

ΑΑΑ!!! θέλω να σε ρωτήσω χιλια πράγματα!!! Να μη σε κουράσω όμως!!Πόσο ήταν το μωρό σου όταν έγινε αυτό? Πόσο καιρό σου πήρε? Πήρε το στήθος σου εύκολα μετά? Συγγνώμη, απλά είσαι η πρώτη κοπέλα που είχε διακόψει εντελώς και επανήλθε και με έχει πιάσει τρελή αισιοδοξία αυτή τη στιγμή!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και για τις συμβουλές σας. Είναι πραγματικά πολύτιμες.

Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι ότι κάτι συμβαίνει με το γάλα μου και αν επιμείνω να το δώσω στο παιδί θα του κάνω κακό και θα το ταλαιπωρήσω (ξανά) άδικα. Και, λόγω και των άλλων καταστάσεων (ο πατέρας μου έκανε 2 κρίσεις την περασμένη βδομάδα και του άντρα μου του ανακοίνωσαν ότι δεν θα πάρει ούτε στο επόμενο ταξίδι άδεια), είμαι εξαντλημένη. Δεν έχω το κουράγιο να ξεκινήσω ξανά αυτή τη διαδικασία χωρίς να ξέρω τι είχε πάει στραβά για να το διορθώσω.

Η μπουμπού μου γεννήθηκε ακριβώς 40 εβδομάδων, με φυσικό τοκετό. Δεν πήρα αναισθησία, μόνο παυσίπονο για τους υστερόπονους (ταμπλέτα, από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες, δε θυμάμαι πια). Το μωρό δεν έκανε καθόλου ίκτερο, δεν χρειάστηκε ούτε χολερυθρίνη να μετρήσουμε. Δεν έχει νοσηλευτεί για κανένα λόγο.

Το παιδί γεννήθηκε 3900. Στο 4ο 24ωρο ήταν 3600 και έμεινε εκεί. Έφτασε στο 13ο 24ωρο και μετά από μιας εβδομάδας προσπάθειες με αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο και 6 χαπάκια μαγιάς μπύρας την ημέρα να ζυγίζει 3590. Την ξεκίνησα με 30 ml συμπλήρωμα, τα 30 έγιναν 60 και τώρα πίνει 5 180άρια την ημέρα και ουσιαστικά δεν θηλάζει. Εχθές ζύγιζε 6040. Στην τελευταία μου προσπάθεια να μειώσω το ξένο γάλα της έδινα 4 φορές τη μέρα λιγότερο από 100 και την έβαζα συνεχώς στο στήθος. Εκείνη τη βδομάδα πήρε 80 γραμμάρια συνολικά και αυτά επειδή έπινε και μπουκάλι - δηλαδή δεν πιστεύω ότι είχε την παραμικρή συμμετοχή το δικό μου γάλα στην, έστω, μικρή αύξηση του βάρους του παιδιού.

Όταν την πάλευα με τον θηλασμό, είχε κενώσεις και ουρούσε, σε πολύ μικρή βέβαια ποσότητα. Κενώσεις 1-2 την ημέρα.

Όταν αντλούσα της έδινα το γάλα μου, το ρουφούσε σε χρόνο dt, σαν να ήταν νερό (η σύσταση δεν πρέπει να απείχε και πολύ, δεν πήρε ποτέ το χρώμα που έπρεπε, έδειχνε πάντα αραιό) και μετά έκλαιγε και ήθελε να θηλάσει κι άλλο. Τις πρώτες 2 μέρες με το ξένο γάλα αρνιόταν να πιάσει στήθος. Την έβαζα στο στήθος και ούρλιαζε. Αφού χόρτασε με το ξένο, άρχισε πάλι να πιάνει κανονικά.

Να συμπληρώσω ότι η μεγάλη μου η κόρη το είχε δει πολύ θετικά από την αρχή το ότι θήλαζα το μωράκι. Μάλιστα ερχόταν να της κρατήσει το κεφαλάκι για να πιάσει καλύτερα, της έδινε οδηγίες ("έλα βρε, εκεί είναι, πιάστο") και μια μέρα παραπονέθηκε, σηκώνοντας τη μπλουζίτσα της, ότι εκείνη δεν έχει φαΐ να ταΐσει το μωρό. Τώρα ψάχνει τα μπιμπερό για να ταΐσει κι εκείνη τις κούκλες της...

Σας ευχαριστώ ξανά. Ελπίζω να μη σας κουράζω πολύ με το μέγεθος των μηνυμάτων μου...

Κατερίνα μου σταμάτησα όταν η μικρή ήταν 50 ημερών (έκανα την βλακεία να πιστέψω τους γύρω ότι δεν είχα αρκετό γάλα και το μωρό μου για αυτό έκλαιγε ) πλήρη γαλουχία ανέκτησα σε 1 ½ μήνα που πιστεύω ότι θα ήταν ακόμα λιγότερο αν είχα υποστήριξη από το άμεσο περιβάλλον και αν μπορούσα να κάνω αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο (αντλούσα στην δουλειά και το sympony δεν μπορεί να λειτουργήσει με μπαταρίες οπότε αγόρασα το pump in style). Θα πω για ακόμα μια φορά ότι με βοήθησε η Αγλαΐα που χωρίς να με ξέρει μπορούσε να διαβάσει ακόμα και πέρα απο αυτά που της έγραφα στα προσωπικά μηνύματα, με καθοδήγησε και με έκανε να πιστέψω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Οι πολύτιμες συμβουλές των υπόλοιπων μαμάδων (lst, pipi, amaretto, sofuka,χλόη και πολλές άλλες που παραθέτουν την εμπειρία τους) αφού είχα ξεκοκαλίσει το forum όλο και βρήκα λύσεις στα προβλήματά μέσα απο τα προβλήματα των άλλων. Ήμουν τυχερή γιατί η μικρή μου είναι πολύ συνεργάσιμη και έπιανε το στήθος ακόμα και άδειο (μη θρεπτικός θηλασμός) και προσπαθούσα να την κρατάω εκεί με διάφορα κόλπα για να κάνει η φύση την δουλειά της, σηκωνόμουν τη νύχτα και την έβαζα στο στήθος κοιμισμένη για όση ώρα άντεχα (δεν μπορούσα να κάνω αντλήσεις μέσα στην νύχτα γιατί ενοχλούσε ο θόρυβος τον σύζυγο.....καλύτερα βέβαια γιατί το μωρό είναι πιο “αποτελεσματικό” ). Να είσαι αισιόδοξη γιατί μόνο έτσι ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να βάζεις μικρούς στόχους για να μην απογοητεύεσαι. Στην διάθεση σου για ότι χρειαστείς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...