Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

η ποσότητα που αντλείς είναι διπλάσια από αυτό που αντλούσες στην αρχή....

σε δυο εβδομάδες έχεις διπλασιάσει:D

νομίζω ότι έχεις κάθε λόγο να ελπίζεις σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και με την σωστή χρήση fenugreek.

προσπάθησε να βάζεις το μωρό στο στήθος λιγο πριν ολοκληρώσει το γεύμα με το μπιμπερό (σου έγραψα στο πμ) ή και σε άσχετες ώρες. όχι όταν πινάει θα βοηθήσει πολύ έστω και για λίγο...

το ξέρω ότι είναι κουραστικό και απαιτητικό όλο αυτό αλλά βλέπεις και μόνη σου ότι αποδίδει.

μη χάνεις δυνάμεις :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα....έχω και γω μια ερώτηση για την Αγλαϊα (ή οποια άλλη μπορεί να με συμβουλέψει)

Συμπληρώνω πρώτα αυτά που ζητάτε συνήθως:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37 (μολις μπήκα)

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΝΑΙ (16) ΕΜΕΙΝΕ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. (μονο 1 ωρα μπηκε στην ΜΕΝ -ετσι λεγεται;-οταν γεννήθηκε, κατι για δυσκολία προσαρμογής κ οτι στρεσαριστηκε κατα τη γεννα μας ειχαν πει..)

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

13/11/10 3.260 (γεννηση)

17/11/10 3.100 (οταν βγήκαμε απο την κλινική)

20/11/10 2.700 (τον πήραμε πίσω απο τη φωτοθεραπεια)

24/11/10 3.365 (ο παιδιατρος μας ειπε οτι μαλλον καναν λαθος στη μετρηση 2.700!)

10/12/10 4.180

5/1/11 5.285

21/1/11 5.700 (και την παρασκευή18/2/11 εχουμε την επομενη μετρηση)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-10 αναλογα τα κεφια του

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε ολα (εξαιρεση μια φορα την βδομαδα αν λειψω που αφηνω 1 ή 2 γευματα κ του τα δίνουν)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. MEDELA MINI ELECTRIC

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:(Για να κανω αποθεμα στην καταξυψη ξεκινησα...)

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1-2 (το πολυ τρεις)

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι δεν εχω στανταρ(συνηθως 1 πρωι κ 1 κατα τις 5 ξημερωματα) μπορει και ενδιαμεσα για να συμπληρώσω το γευμα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση το πολυ 12-15' (συνήθως οταν δεν εχω ταισει το μωρο βγαζω 150-200ml κ απο τα δυο, αν τον εχω ταισει ή δεν εχουν περασει 2 ωρες απο το ταισμα βγαζω 50-100 ml

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. δεν τις εχω μετρήσει να ειμαι ειλικρινής (γιατι πολλες φορες το καταλαβαίνω αφου εχει γεμισει η πανα απο ουρα) αλλα ειναι σιγουρα 10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 4-5 (εξαιρεση η εβδομαδα μετα τα πρωτα εμβολια που τα εκανε 1 φορα καθε τρεις μερες για 10 μερες περιπου)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....ειχε κωλικους (τις πρωτες βδομαδες εντονους σχετικά μετα πιο ησυχους που περνουσαν με 2-3 ωρες γκρινια κ πρεπει να εχουν τελειωσει εδω και 2 βδομαδες). Εδω και λιγες μερες βαζει συνέχεια την γροθιά και το δαχτυλο στο στόμα...ειχε ομφαλοκήλη, αλλα τωρα ειναι ενταξει.

ΛΟΙΠΟΝ, τώρα αρχίζουν οι απορείες μου:

τον θηλάζω αποκλειστικά απο την μέρα που βγήκαμε απο το μαιευτηριο(στο μαιευτήριο του δώσανε μονο το πρωτογαλα την 3η μερα και μετα την 4η που τον πηρα σπιτι αρχισαμε τον θηλασμο, ενδιαμεσα τον ξαναπηγαμε 1 μερα στο μαιευτηριο για φωτοθεραπεια και εκει του πήγα 1 γευμα με δικο μου γαλα, γιατι μου ειπαν οτι με το ξενο γαλα πεφτει πιο γρήγορα ο ικτερος (!) απο την επομενη μερα ομως που τον πηραμε σπιτι συνεχιστηκε ανενοχλητος ο θηλασμος)

Δεν εχει παρει συμπληρωμα εκτος του μαιευτηριο ποτέ, απο την αρχη ετρωγε καθε 3-3,5 ωρες (οταν αρχισαν οι κωλικοι και καθε 2,5 ωρες) και τον τελευταιο μηνα κοιμαται καποιες μερες συνεχομενα απο τις 22.00 ή 23.00 μεχρι τις 6.00/7.00. ενδοιαμεσα εγω ξυπναω γιατι το στηθος πρηζεται και βγαζω με το θηλαστρο. οσες φορες χρειαστηκε να του δωσουμε δικό μου γαλα με μπιμπερο δεν είχε προβλημα το δεχοταν, κ μετα το στηθος το δεχοταν, ποτέ δε μου έδειξε αποστροφή για το ενα ή το αλλο (μπιμπερο της Νuk k Medela ). ως εδώ καλα...το θεμα μου ειναι οτι μετα το Πασχα γυρνάω στη δουλειά θα λείπω σύνολικά 7 1/2 ωρες. Το μωρό θα είναι 5,5 μηνών (ο παιδιατρος μου ειπε οτι γυρω στους 5,5 -6 μηνες ξεκινάμε να δίνουμε σούπες στο μωρο, τουλάχιστον το προγραμμα που εφαρμοζει αυτός είναι πρώτα σούπες κ μετά φρουτόκρεμες, απ'οτι μου ειπε-να σημειώσω οτι ειναι πολύ υπέρ του θηλασμού, μου χε προτείνει κ μαια ή συμβουλο θηλασμού αν ήθελα αλλα τοτε ούτε ήξερα τι ειναι 'συμβουλος θηλασμου' θα τον ρωτήσω ξανα την Παρασκευή που θα παμε-) και φανταζομαι οτι θα συνεχιζει να κανει 8 γευματα τη μερα, τουλαχιστον μεχρι να μπει στο προγραμμα με τις νεες τροφες οπου οι θηλασμοί θα γίνουν πρωι-βραδυ (καλά τα λέω;). μεχρι τωρα εχω μαζεψει 20 σακουλάκια στην καταψυξη και προσπαθώ να κανω απο τωρα αποθεμα για εκεινες τις μερες που θα γυρισω στη δουλειά κ για οσους μηνες μπορεσω να το συνεχισω παραλληλα με τη δουλεια.

ερωτηση 1: διαβασα καποια πραγματα που λετε για το mini electric medela θηλαστρο που εχω, πιστεύεις οτι ειναι ακαταλληλο για την χρηση που το θελω; 2-3 αντλήσεις για αποθεμα; αν παρω το swing θα μπορεσω να κανω την δουλεια μου ή να ψαχτω για ενοικιαση; απ'αυτα που διαβασα φοβαμαι μήπως κανω κακό στην 'παραγωγή' μου με τον τροπο που το χρησιμοποιω.

ερωτηση 2: θα καταφερω οταν γυρισω στη δουλεια να εχω παραλληλα κ επαρκή θηλασμο ωστε να μη αποθηλάσουμε; δηλαδή αν τον ταιζω (ή αν κοιμαται το βγαζω το γαλα) πριν φυγω για τη δουλεια (στις 8.10 περιπου) μεχρι τις 15.30 που θα γυρναω και το ξαναβγαζω (ή τον ταιζω αν χρειαζεται) το στηθος δεν θα πρήζεται πολυ; και αν ειμαι τυχερη θα εχω μαζι μου το θηλαστρο , αν βρω χρονο ενδοιαμεσα απο τη δουλεια να βγαλω (πόσο; σαν γευμα κανονικό; ισα ισα να αποσυμφορηθεί το στήθος;) αν ομως δεν καταφερω να βγαλω στη δουλειά; θα μειωθεί η παραγωγή μου;

ερωτηση 3: οταν τα μωρα αρχιζουν τις σουπες/κρεμες ποσες φορες τα ταιζουμε γαλα μεσα στη μερα;;

επιπλεον να πω οτι η καταψυξη μου δεν ειναι μεγαλη οποτε το πολυ να χωρεσουν 60-70 σακουλακια :( γι'αυτο θελω ενδοιαμεσα να εχω κ αλλο γαλα να αποκαθιστώ τα σακουλακια που ξοδευω..

Τι μου προτεινεται να κάνω; (χιλια συγνωμη για το ατελειωτο μηνυμα, τωρα καταλαβα το μεγεθος του!!)

και φανταζομαι οτι θα συνεχιζει να κανει 8 γευματα τη μερα, τουλαχιστον μεχρι να μπει στο προγραμμα με τις νεες τροφες οπου οι θηλασμοί θα γίνουν πρωι-βραδυ (καλά τα λέω; ).

Τα 8 γεύματα μπορεί να γίνουν 10 ή 12 ή 6 και αυτό να αλλάξει πολλές φορές στη διάρκεια του θηλασμού, ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού.

Τα γεύματα πρωί-βράδυ, είναι πολύ λίγα για να διατηρήσουν τη γαλουχία, τα περισσότερα μωρά κάνουν τουλάχιστον 6 γεύματα θηλασμού όταν αρχίζουν τις στερεές τροφές.

Τόσο λίγα κάνουν μόνο τα μωρά που ΔΕΝ θηλάζουν.

μεχρι τωρα εχω μαζεψει 20 σακουλάκια στην καταψυξη και προσπαθώ να κανω απο τωρα αποθεμα για εκεινες τις μερες που θα γυρισω στη δουλειά κ για οσους μηνες μπορεσω να το συνεχισω παραλληλα με τη δουλεια.

Τι ηλικία θα έχει το μωρό όταν επιστρέψεις στη δουλειά.

διαβασα καποια πραγματα που λετε για το mini electric medela θηλαστρο που εχω, πιστεύεις οτι ειναι ακαταλληλο για την χρηση που το θελω; 2-3 αντλήσεις για αποθεμα;
Αν αντλείς ικανοποιητικά με αυτό το θήλαστρο δεν έχεις λόγο να αλλάξεις.

αν παρω το swing θα μπορεσω να κανω την δουλεια μου ή να ψαχτω για ενοικιαση; απ'αυτα που διαβασα φοβαμαι μήπως κανω κακό στην 'παραγωγή' μου με τον τροπο που το χρησιμοποιω.
Δεν κάνεις κακό στην παραγωγή από τη στιγμή που θηλάζεις.

Επίσης αφού ήδη έχεις ένα μικρό θήλαστρο, το να πάρεις δεύτερο μικρό, ακόμη κι αν είναι λίγο καλύτερο, το θεωρώ μεγάλο έξοδο. Με το κόστος του swing μπορείς να νοικιάσεις 3 μήνες νοσοκομειακό (που μπορεί να μην σου χεριαστεί καθόλου αλλά αν σου χρειαστεί για μικρότερο διάστημα είναι πιο συμφέρον).

ερωτηση 2: θα καταφερω οταν γυρισω στη δουλεια να εχω παραλληλα κ επαρκή θηλασμο ωστε να μη αποθηλάσουμε; δηλαδή αν τον ταιζω (ή αν κοιμαται το βγαζω το γαλα) πριν φυγω για τη δουλεια (στις 8.10 περιπου) μεχρι τις 15.30 που θα γυρναω και το ξαναβγαζω (ή τον ταιζω αν χρειαζεται) το στηθος δεν θα πρήζεται πολυ; και αν ειμαι τυχερη θα εχω μαζι μου το θηλαστρο , αν βρω χρονο ενδοιαμεσα απο τη δουλεια να βγαλω (πόσο; σαν γευμα κανονικό; ισα ισα να αποσυμφορηθεί το στήθος;) αν ομως δεν καταφερω να βγαλω στη δουλειά; θα μειωθεί η παραγωγή μου;
Όλα αυτά εξαρτώνται από την ηλικία που θα έχει το μωρό όταν επιστρέψεις στη δουλειά.

Το πιθανότερο είναι ότι θα τα καταφέρεις μια χαρά!

ερωτηση 3: οταν τα μωρα αρχιζουν τις σουπες/κρεμες ποσες φορες τα ταιζουμε γαλα μεσα στη μερα;;
Όταν ξεκινούν τις στερεές τροφές κάνουν μόνο ένα γεύμα στερεών και όλα τα υπόλοιπα είναι θηλασμός ή γάλα.

Αργότερα προστίθεται και δεύτερο γεύμα και ακόμη πιο μετά και τρίτο.

Πολλά παιδιά κάνουν πολύ μικρά γεύματα στερεών και συμπληρώνουν όλα τα γεύματα με γάλα ή θηλάζουν ενδιάμεσα.

Τα γεύματα στερεών δεν αντικαθιστούν θηλασμούς στην αρχή. Αργότερα το παιδί μόνο κάνει την αντικατάσταση και η ηλικία διαφέρει πολύ από παιδί σε παιδί.

επιπλεον να πω οτι η καταψυξη μου δεν ειναι μεγαλη οποτε το πολυ να χωρεσουν 60-70 σακουλακια :( γι'αυτο θελω ενδοιαμεσα να εχω κ αλλο γαλα να αποκαθιστώ τα σακουλακια που ξοδευω..

Τι μου προτεινεται να κάνω;

Νομίζω ότι ασχολείσαι υπερβολικά με τις αντλήσεις και την αποθήκευση γάλακτος. Σου χρειάζονται 5-10 γεύματα για μια περίπτωση ανάγκης, για όταν δεν μπορείς να αντλήσεις, για ένα πρωί που θα καθυστερήσεις και δεν θα προλαβαίνεις να αντλήσεις. Το περισσότερο γάλα το αντλείς την ίδια ή την προηγούμενη μέρα της απουσίας σου. Επίσης τις ημέρες που δεν πηγαίνεις στη δουλειά πχ. Σαββατοκύριακα, μπορείς να αποθηκεύεις ένα γάλα στην κατάψυξη. Αυτά σου φτάνουν για τις ανάγκες του μωρού.

Το χρόνο που ξοδεύεις τώρα για τις αντλήσεις είναι καλύτερα να τον αφιερώσεις στην ξεκούρασή σου!

Καλή συνέχεια!

καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση :)

το μωρό θα είναι ακριβώς 5,5 μηνών οταν θα επιστρέψω στη δουλειά..

Με το παρόν θήλαστρο αντλώ σχετικά ικανοποιητικά...θα ήθελα ας πουμε να μπορώ να αντλήσω καθε φορά ενδοιάμεσα απο τα γεύματα (δηλάδη κάθε 2 ώρες και μετά σε 1 με 1,5 ωρα να τον θηλάζω) και να βγάζω κάθε φορα 120-150 ml αλλα μάλλον θέλω πολλά..(!) τις περισσοτερες φορες ενδοιαμεσα απο τα γεύματα βγάζω απο 50ml(σύνηθες) μέχρι 90-100ml(πιο σπάνια). και 150-200ml βγάζω μόνο όσες φορες αντλησα ακριβώς πριν θηλάσω (βεβαια ο μικρός μετα ετρωγε κανονικά, δεν στερευε η πηγη όπως έχετε αναφερει και σεις αφού το γάλα κατεβαινει κατα παραγγελία..)

Δηλαδή αν συνεχίσω να αντλώ 3 φορες την μέρα με αυτό το θήλαστρο και φυσικά συνεχίζω να τον θηλάζω δεν θα μειωθεί η παραγωγή μου;(καλό μου ακουγεται!)

και αν καταλαβα καλά, όταν θα πάει 6 μηνων (δηλαδή μισό μήνα αφου θα χω επιστρέψει στη δουλεια) θα κάνει -κατα την απουσία μου- μόνο ένα γεύμα στερεας τροφής και κανα δυο γευματα γαλακτός μου, και τα υπολοιπα θα τα συμπληρώνω με τον θηλασμό, σωστά;(ε, μια χαρα τοτε, σίγουρα θα τα καταφέρω να βγάζω 2 γεύματα, θα χω και λίγο αποθεμα για ωρα αναγκης..)

Νομίζω οτι με καλύψατε σε όλα! χιλια ευχαριστώ!! (ήδη έχω ξεκινήσει καμπάνια ενημερωσης σ'ολες τις έγκυες της παρεας-3 προς το παρον!- για να προετοιμαστούν ακομα πιο καλα απο οτι ήμουν εγω, για επιτυχημένο και ελπίζω αποκλειστικό θηλασμο!)

η ποσότητα που αντλείς είναι διπλάσια από αυτό που αντλούσες στην αρχή....

σε δυο εβδομάδες έχεις διπλασιάσει:D

νομίζω ότι έχεις κάθε λόγο να ελπίζεις σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και με την σωστή χρήση fenugreek.

προσπάθησε να βάζεις το μωρό στο στήθος λιγο πριν ολοκληρώσει το γεύμα με το μπιμπερό (σου έγραψα στο πμ) ή και σε άσχετες ώρες. όχι όταν πινάει θα βοηθήσει πολύ έστω και για λίγο...

το ξέρω ότι είναι κουραστικό και απαιτητικό όλο αυτό αλλά βλέπεις και μόνη σου ότι αποδίδει.

μη χάνεις δυνάμεις :D

Να ξερες ποσο δυναμη μου δινεις!:roll:

Διαφημίσεις

χρειαζομαι βοηθεια!

η μπεμπα μου ειναι 4 μηνων γεννηθηκε προωρα 31η εβδομαδα με καισαρικη και εμεινε στη θερμοκοιτιδα και μετα στη παρακολουθηση στο συνολο 1 μηνα. αρχικα ειχα πολυυυυυ γαλα εβγαζα με θηλαστρο περιπου 1200γρ την μερα μπορει και παραπανω! μετα μειωθηκε αλλα σταθεροποιηθηκε στα 900γρ την ημερα αρχικα ειχα νοικιασει και χρησιμοπιουσα θηλαστρο μεντελα αλλα αγορασα μετα τησ αβεντ που χρησιμοποιω ακομα! για να θηλασει ηταν πολυ δυσκολο και βασικα εαν και προσπαθησα τον πρωτο μηνα που την πηρα σπιτι τελικα επιασα πατο με το μωρο να κλαιει στο στηθος μου και εγω απο πανω του.τωρα πια η μπεμπα πινει 750γρ τη μερα αλλα εγω βγαζω με το ζορι 400γρ! ευτυχως ειχα κανει τραπεζα στην καταψυξη που ανανεωνα καθε μηνα και της συμπληρωνω απο αυτο και δεν εχει χρειαστει να δωσω ξενο μεχρι στιγμης, αλλα η τραπεζα αρκει ακομα για 10 μερες το πολυ! το μωρο τρωει οσο χρειαζεται περνει κανονικα και με το παραπανω βαρος (γεννηθηκε 1930 και τωρα μολις ξεπερασαμε τα 5 κιλα) βρεχει σιγουρα 6 πανες την ημερα, κακακια δεν κανει καθε μερα αλλα η παιδιατρος μου ειπε οτι συμβαινει αυτο αμα τρεφεται μονο με μητρικο καμια φορα. τελος παντων εχω κανει και εγω βλακια και εφτασα απο 6 να κανω μονο 2 αντλησεις τη μερα περιπου 30 λεπτα το καθε στηθος μεχρι να αδειασει απο τον 2ο μηνα. βασικα για αυτο φταιει λιγο η ψυχολογικη μου κατασταση εκεινο το διαστημα. προχτες ξαναρχισα πιο συστηματικα παραπανω αντλησεις (προσπαθω σιγουρα για 5)να δω μηπως αυξηθει. λετε να παρω και μαγια? αν κανω 4-5 αντλησεις 20λεπτου θα αυξηθει? τι να κανω? ολη τη βδομαδα κλαιω μονο στην ιδεα οτι μπορει και να μου κοπει.

χρειαζομαι βοηθεια!

η μπεμπα μου ειναι 4 μηνων γεννηθηκε προωρα 31η εβδομαδα με καισαρικη και εμεινε στη θερμοκοιτιδα και μετα στη παρακολουθηση στο συνολο 1 μηνα. αρχικα ειχα πολυυυυυ γαλα εβγαζα με θηλαστρο περιπου 1200γρ την μερα μπορει και παραπανω! μετα μειωθηκε αλλα σταθεροποιηθηκε στα 900γρ την ημερα αρχικα ειχα νοικιασει και χρησιμοπιουσα θηλαστρο μεντελα αλλα αγορασα μετα τησ αβεντ που χρησιμοποιω ακομα! για να θηλασει ηταν πολυ δυσκολο και βασικα εαν και προσπαθησα τον πρωτο μηνα που την πηρα σπιτι τελικα επιασα πατο με το μωρο να κλαιει στο στηθος μου και εγω απο πανω του.τωρα πια η μπεμπα πινει 750γρ τη μερα αλλα εγω βγαζω με το ζορι 400γρ! ευτυχως ειχα κανει τραπεζα στην καταψυξη που ανανεωνα καθε μηνα και της συμπληρωνω απο αυτο και δεν εχει χρειαστει να δωσω ξενο μεχρι στιγμης, αλλα η τραπεζα αρκει ακομα για 10 μερες το πολυ! το μωρο τρωει οσο χρειαζεται περνει κανονικα και με το παραπανω βαρος (γεννηθηκε 1930 και τωρα μολις ξεπερασαμε τα 5 κιλα) βρεχει σιγουρα 6 πανες την ημερα, κακακια δεν κανει καθε μερα αλλα η παιδιατρος μου ειπε οτι συμβαινει αυτο αμα τρεφεται μονο με μητρικο καμια φορα. τελος παντων εχω κανει και εγω βλακια και εφτασα απο 6 να κανω μονο 2 αντλησεις τη μερα περιπου 30 λεπτα το καθε στηθος μεχρι να αδειασει απο τον 2ο μηνα. βασικα για αυτο φταιει λιγο η ψυχολογικη μου κατασταση εκεινο το διαστημα. προχτες ξαναρχισα πιο συστηματικα παραπανω αντλησεις (προσπαθω σιγουρα για 5)να δω μηπως αυξηθει. λετε να παρω και μαγια? αν κανω 4-5 αντλησεις 20λεπτου θα αυξηθει? τι να κανω? ολη τη βδομαδα κλαιω μονο στην ιδεα οτι μπορει και να μου κοπει.

Προφανώς οι 2 αντλήσεις είναι λίγες για σένα ή μείωσες πολύ απότομα ή και τα δύο..

Μπορείς να νοικιάσεις ξανά (έστω για την "αρχή") νοσοκομειακό, ώστε με περισσότερες αντλήσεις, διπλή ταυτόχρονη άντληση και (πιθανόν) καλύτερο ερέθισμα από το θήλαστρο που έχεις τώρα θα αυξηθεί η ποσότητα.

Ξεκίνα άμεσα με 6 αντλήσεις, όσες δηλ. έκανες πριν, ή αν μπορείς και παραπάνω. Αν δεν δεις σύντομα αύξηση, ίσως χρειαστεί να πάρεις fenugreek.

Μην αγχώνεσαι, λογικά θα επανέλθεις, αν δώσεις πάλι στο στήθος αυξημένο ερέθισμα.

χρειαζομαι βοηθεια!

Όσο είσαι κοντά στην ημερομηνία τοκετού οι ορμόνες λειτουργούν ευνοικά οπότε και αντλείς πιο εύκολα γάλα και σε σχέση με την ποσότηα αλλά και σε σχέση με το θήλαστρο.

πρέπει όπως δήποτε να αυξήσεις τις αντλήσεις.

το πρωτόκολλο λέει ότι το κάθε στήθος χρειάζεται 100 λεπτά ενεργού θηλασμού ή άντλησης το 24ωρο για να παράγει αρκετό γάλα.

Σου βάζω το λινκ της Αγλαίας

στη θέση σου θα νοίκιαζα νοσοκομειακό θήλαστρο και θα ακολουθούσα το πρωτόκολλο (όχι λιγότερες από 7 αντλήσεις)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

μπορείς για την ώρα να κάνεις χρήση του δικού σου θήλαστρου αλλά με 8 αντλήσεις να δεις τι γίνεται σε 3-4 μέρες (πόσα μλ αντλείς) αν η ποσότητα δεν είναι αρκετή νοίκιασε νοσοκομειακό

μη μπεις σε έξοδα αν έχεις αποτέλεσμα με το θήλαστρο που διαθέτεις για την ώρα.

γενικά οι αντλήσεις τίνουν να έχουν μια πτωτική πορεία γιατί κανένα θήλαστρο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το μωρό.

το μωρό μπορείς πάντα να προσπαθείς να το βάλεις στο στήθος αρχικά όταν δεν πινάει π.χ 1ώρα μετά το γεύμα έτσι να επανασύνδεση.

δοκίμασε να είστε δέρμα με δέρμα στο κρεβάτι π.χ βάλε το μωρό πάνω σου και αστο να πιάσει τη θηλή μόνο του για να αποκτήσετε μια επαφή.

σιγά σιγά .....

κάνε τώρα αυτό που πρέπει για να φτιάξεις την παραγωγή και βλέπουμε στην πορεία να μπει το μωρό στο στήθος.

Γειά σας μανούλες!

Εχω ένα μωράκι 2,5 μηνών και το θηλάζω αποκλειστικά από την αρχή. Τελευταία παρατηρώ ότι το ένα στήθος παράγει σημαντικά λιγότερο γάλα και ακόμα κι όταν έχω πολλές ώρες να αντλήσω (πχ 6 ώρες) δεν πρήζεται όπως το άλλο! Εχετε παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο;

Για να μην οδηγηθεί σε απογαλακτισμό το "τεμπέλικο" στήθος προσπαθώ να θηλάζω από αυτό κυρίως, όμως το μωρό δεν έχει την υπομονή να θηλάζει από αυτό εφόσον δε βρίσκει το γάλα που χρειάζεται κι έτσι το άλλο στήθος πρωταγωνιστεί. Προσπαθω να αντλώ με το Symphony αλλά όση ώρα κι αν το παλεύω βγάζω ελάχιστα σε σχέση με το άλλο. Τί να κάνω;

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Χαίρετε! Είμαι καινούρια στο Forum. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω ένα μωράκι 15 ημερών, το πρώτο μου παιδί. Είναι φυσιολογικό όλη την ημέρα να θηλάζει πχ ακόμα και 20 λεπτά από το ένα στήθος μόνο, και μετά να κοιμάται 2-3 ώρες, ενώ το βράδυ από τις 1-2 και εξής μέχρι και τις 6,7,8 το πρωί να το ταίζω συνέχεια μία από το ένα στήθος, μία από το άλλο, ακόμα και 45 λεπτά κάθε φορά, και πάλι από το ένα και πάλι από το άλλο, όλη νύχτα, να κοιμάται στα ενδιάμεσα από μισή ώρα έως και καθόλου, το πολύ 10 λεπτά όσο το αφήνω για να ρευτεί, και μετά να κλαίει και να τρώει τα χεράκια της δείχνοντάς μου ότι πεινάει; Μου το κάνει αυτό από την 7η μέρα μέχρι σήμερα. Ειναι δυνατόν το πρωί το γάλα μου να επαρκεί ενώ το βράδυ όχι. Τις προηγούμενες 6 μέρες της έδινα και ένα συμπλήρωμα κατά τα ξημερώματα για να κοιμηθεί, μου έτρωγε από 20 έως 50 ml κάθε φορά, αναλόγως. Σημερα δεν της έδωσα, είπα να το παλέψω να δω τι θα γίνει. Ε, όπως γκρίνιαζε και χθες αφού ήπιε το συμπλήρωμα γύρω στις 7 και κοιμήθηκε στις 10 (ενώ αλλες φορές κοιμόταν καπάκι για 4,5 ή΄6 ώρες), έτσι γκρίνιαζε και σήμερα που δεν ήπιε και πάλι την ίδια ώρα σχεδόν κοιμήθηκε. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Μην πέφτεις στην παγίδα του συμπληρώματος! Είναι σημαντικό, ώστε να εδραιωθεί η γαλουχία σύμφωνα με τις ανάγκες του μωρού σου.

Η συμπεριφορά του μωρού σου είναι φυσιολογική, είναι πολύ μικρό ακόμη! Καθώς θα μεγαλώνει, θα αντιστραφεί το "πρόγραμμα" του και θα μένει περισσότερο ξύπνιο τη μέρα. Εσύ θα στοχεύεις σε τουλάχιστον 8-12 θηλασμούς τη μέρα, το οποίο σημαίνει να μην το αφήνεις χωρίς θηλασμό πάνω από 3 ώρες τη μέρα και 4 τη νύχτα. Εννοείται ότι αν ζητάει ενδιάμεσα, θα προσφέρεις. Το διάστημα μετριέται από την αρχή ενός γεύματος ως την αρχή του επόμενου.

Ένα μωρό λίγων ημερών μπορεί να κοιμάται περισσότερο αλλά έτσι να χάνει γεύματα. Μετά από μερικές μέρες, είναι πιο ζωηρό και απαιτεί το φαγητό του πιο δυναμικά. Υπάρχουν και περίοδοι απότομης ανάπτυξης (άλματα) κατά τις οποίες το μωρό θηλάζει "ασταμάτητα" για λίγες μέρες, ώστε να αυξήσει την παραγωγή, και μετά επανέρχεται σε πιο χαλαρό ρυθμό.

Αν το μωρό βρέχει 6-8 πάνες και λερώνει 3-4, τότε παίρνει αρκετό γάλα. Κάπου κοντά πρέπει να κάνεις και μια επίσκεψη σε παιδίατρο για ζύγιση και έλεγχο, οπότε θα δεις αν η προσπάθεια σου είναι αποτελεσματική ή χρειάζεται να διορθώσεις κάτι. Περιμένουμε νέα σου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλησπέρα και πάλι! Πήγαμε σήμερα στον παιδίατρο και ζυγιστήκαμε. Η μικρή είχε γεννηθεί 3020, έχασε αρχικά βάρος, από το μαιευτήριο φύγαμε 3780γρ (είχε ήδη αρχίσει να παίρνει βάρος) και σήμερα 10 μέρες μετά έφτασε 3150 γρ, δηλαδή πήρε 370 γρ. Μας είπε ο γιατρός ότι σε σχέση με το βάρος με το οποίο έφυγε το παιδί από το μαιευτήριο είμαστε πολύ καλά. Αλλά σε σχέση με το βάρος με το οποίο γεννήθηκε είμαστε λίγο πίσω. Και ότι πρέπει το παιδί τον πρώτο μήνα να πάρει 1 κιλό, όπως και τον δεύτερο. Οπότε μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχει φτάσει 4 κιλά, ή τέλος πάντων να τα πλησιάζει. Οπότε μας είπε αν δούμε ότι το βράδυ το παιδί τρώει τρώει αλλά εξακολουθεί να κλαίει ας του δίνουμε συμπλήρωμα, έστω και 40 ml, είναι λέει σημαντική ποσότητα για ένα παιδί σαν το δικό μας που είναι 3 κιλά. Εγώ βασικά σκέφτομαι τα λάθη που έκανα στην διατροφή του τις περασμένες 10 μέρες. Το άφηνα να κοιμάται και 5-6 ώρες το πρωί και πάνω από 3 κάποια μεσημέρια που κοιμόταν πάλι πολύ, σκεφτόμουν το κακόμοιρο τόσο ξενύχτι το βράδυ και κλάμα θα είναι κουρασμένο και θα το χρειάζεται. Και όταν το ξυπνούσα στις 3 ώρες να φάει, τις μετρούσα από το τέλος ενός γεύματος μέχρι την αρχή του επόμενου. Από χθες προσπαθώ να τα διορθώσω αυτά. Σκέφτομαι λοιπόν να προσπαθήσω χωρίς συμπλήρωμα και με τη σωστή συχνότητα θηλασμού (αλλά και διάρκεια, γιατί έκανα και το εξής, το άφηνα μόνο 15-20 λεπτά στο στήθος και μετά το έβγαζα και αυτό μετά κοιμόταν) και αν μου πάρει σε μια βδομάδα 400 γραμμάρια τότε είμαστε πολύ καλά. Φαντάζομαι ότι αν με τόσα λάθη πήρε σε 10 μέρες 370 γραμμάρια , αν αυτά τα λάθη τα διορθώσω δε θα τα πάρει αυτά τα γραμμάρια μέσα σε 7 μέρες; Θέλω να πιστεύω πως ναι. Άντε και ο Θεός βοηθός!

h3amp2.png

qHAsp2.png

Ο γιατρός σε μπέρδεψε για τα καλά με το βάρος. Τα μωρά πρέπει να φτάνουν τις πρώτες 2-3 βδομάδες το βάρος της γέννησης, εσείς το ξεπεράσατε, άρα πάτε καλά (παίρνετε βάρος σύμφωνα με το μέσο όρο, 25γρ τη μέρα). Αν διορθώσεις αυτά που είπαμε, σύντομα θα τα πάτε και καλύτερα, χωρίς συμπλήρωμα. Το συμπλήρωμα υπονομεύει την παραγωγή σου και δημιουργεί προϋποθέσεις για αλλεργίες, ενώ τα 40μλ χαλαρά τα δίνεις με παραπάνω θηλασμούς (και πολλά παραπάνω, εννοείται). Ο παιδίατρος σου δεν φαίνεται και πολύ θετικός με το θηλασμό, είτε έχει άγνοια, αντιμετώπισε με επιφύλαξη ό,τι σου λέει σχετικά. Πουθενά δεν λέει ότι τα παιδιά πρέπει να παίρνουν ένα κιλό τον πρώτο μήνα, ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ παίρνει 750γρ, ενώ συμβαίνει και μερικά παιδιά να έχουν πιο δύσκολη αρχή αλλά να παίρνουν πάνω τους, άμα τους δοθεί η ευκαιρία, με συχνούς θηλασμούς. Είναι φυσιολογικό να είναι το μωρό συνέχεια στο στήθος τον πρώτο καιρό, οπότε πρόσφερε του όποτε νομίζεις ότι χρειάζεται.

Διαφημίσεις

Φαντάζομαι ότι αν με τόσα λάθη πήρε σε 10 μέρες 370 γραμμάρια , αν αυτά τα λάθη τα διορθώσω δε θα τα πάρει αυτά τα γραμμάρια μέσα σε 7 μέρες; Θέλω να πιστεύω πως ναι. Άντε και ο Θεός βοηθός!

Ο αναμενόμενος μέσος όρος είναι 25 γρ. τη μέρα, 750 γρ. το μήνα. Αυτά λέει η παιδιατρική.

Τα 37 γρ. τη μέρα είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο και αυτό είναι γνωστό σε όλους τους παιδιάτρους.

Καλησπέρα

χρειάζομαι τη βοήθειά σας.Γέννησα ένα αγοράκι πριν 15 μέρες.Ήθελα πάρα πολύ να τον θηλάσω αλλά στην πορεία στράβωσαν τα πράγματα.Δεν έπιανε τη θηλή από την αρχή και έβαλα θηλές σιλικόνης,μήπως και τα καταφέρω. Άρχισε να τρώει με τις θηλές,αλλά κάναμε μαραθώνιο.Δυο ώρες για να φάει. Τραβούσε γάλα για 5 λεπτά,τον έπιανε ύπνος μετά,τον ξυπνούσα και πάλι από την αρχή.Όπως αποδείχτηκε ,από το βάρος που έχασε τις πρώτες 10 μέρες στο σπίτι,απλά κουραζόταν να προσπαθεί και κοιμόταν.Το γάλα μου μειωνόταν σταθερά,υποθέτω λόγω του ότι δεν υπήρχε ζήτηση ανάλογη, αφού ο μικρός κουραζόταν και σταματούσε.Κάποιες φορές του έδινα συμπλήρωμα μετά το θηλασμό,κυρίως όταν εκνευριζόταν και δεν ήθελε με τίποτα να θηλάσει και δεν έπιανε τη θηλή σιλικόνης.Τη δική μου δεν την έπιασε ποτέ, αν και δεν είναι ούτε επίπεδη ούτε προς τα μέσα,αν μπορώ να το πω με σιγουριά. Εδώ και 4 μέρες,αντλώ καθημερινά γάλα με το θήλαστρο και παίρνω 6 ταμπλέτες μαγιά μπύρας την ημέρα,μπας και αυξηθεί το γάλα μου.Δεν τον βάζω καθόλου στο στήθος πια,απλά του δίνω 50 ml δικά μου σε κάθε γεύμα και 30-40 ml ξένο,ανάλογα με το πόσο θέλει να φάει.Η ψυχολογία μου είναι στα τάρταρα,οι γύρω μου με πιέζουν να του δώσω ξένο γάλα και να τα παρατήσω.

Γράφω και τις απαιτούμενες πληροφορίες παρακάτω.Κάθε συμβουλή, ευπρόσδεκτη.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37η

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.Μπήκε θερμοκοιτίδα για 5 ώρες,είχα ανεβασμένο ζάχαρο τις 3 τελευταίες εβδομάδες και φοβήθηκαν μήπως παρουσιάσει υπογλυκαιμία,τελικά δεν έπαθε τίποτα

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 3790 γέννηση,3590 έξοδος από μαιευτήριο,3500 14 ημερών

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε κανένα πλέον

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα.Όταν τον θήλαζα με τις θηλές σιλικόνης, έπαιρνε 30ml και όχι μετά από κάθε γεύμα,2-3 φορές/ημέρα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 90-120 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο κάθε 3-4 ώρες

7β. ποιες ώρες αντλείτε

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 30' - 45' για 50-70 ml και από τα δυο μαζί

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-7 αν υπολογίζω σωστά

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Δεν έχει υπομονή,λογικό όταν πεινάει...

ευχαριστώ εκ των προτέρων;)

Καλησπέρα

χρειάζομαι τη βοήθειά σας.Γέννησα ένα αγοράκι πριν 15 μέρες.Ήθελα πάρα πολύ να τον θηλάσω αλλά στην πορεία στράβωσαν τα πράγματα.Δεν έπιανε τη θηλή από την αρχή και έβαλα θηλές σιλικόνης,μήπως και τα καταφέρω. Άρχισε να τρώει με τις θηλές,αλλά κάναμε μαραθώνιο.Δυο ώρες για να φάει. Τραβούσε γάλα για 5 λεπτά,τον έπιανε ύπνος μετά,τον ξυπνούσα και πάλι από την αρχή.Όπως αποδείχτηκε ,από το βάρος που έχασε τις πρώτες 10 μέρες στο σπίτι,απλά κουραζόταν να προσπαθεί και κοιμόταν.Το γάλα μου μειωνόταν σταθερά,υποθέτω λόγω του ότι δεν υπήρχε ζήτηση ανάλογη, αφού ο μικρός κουραζόταν και σταματούσε.Κάποιες φορές του έδινα συμπλήρωμα μετά το θηλασμό,κυρίως όταν εκνευριζόταν και δεν ήθελε με τίποτα να θηλάσει και δεν έπιανε τη θηλή σιλικόνης.Τη δική μου δεν την έπιασε ποτέ, αν και δεν είναι ούτε επίπεδη ούτε προς τα μέσα,αν μπορώ να το πω με σιγουριά. Εδώ και 4 μέρες,αντλώ καθημερινά γάλα με το θήλαστρο και παίρνω 6 ταμπλέτες μαγιά μπύρας την ημέρα,μπας και αυξηθεί το γάλα μου.Δεν τον βάζω καθόλου στο στήθος πια,απλά του δίνω 50 ml δικά μου σε κάθε γεύμα και 30-40 ml ξένο,ανάλογα με το πόσο θέλει να φάει.Η ψυχολογία μου είναι στα τάρταρα,οι γύρω μου με πιέζουν να του δώσω ξένο γάλα και να τα παρατήσω.

Γράφω και τις απαιτούμενες πληροφορίες παρακάτω.Κάθε συμβουλή, ευπρόσδεκτη.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37η

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.Μπήκε θερμοκοιτίδα για 5 ώρες,είχα ανεβασμένο ζάχαρο τις 3 τελευταίες εβδομάδες και φοβήθηκαν μήπως παρουσιάσει υπογλυκαιμία,τελικά δεν έπαθε τίποτα

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 3790 γέννηση,3590 έξοδος από μαιευτήριο,3500 14 ημερών

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε κανένα πλέον

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα.Όταν τον θήλαζα με τις θηλές σιλικόνης, έπαιρνε 30ml και όχι μετά από κάθε γεύμα,2-3 φορές/ημέρα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 90-120 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο κάθε 3-4 ώρες

7β. ποιες ώρες αντλείτε

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 30' - 45' για 50-70 ml και από τα δυο μαζί

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-7 αν υπολογίζω σωστά

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Δεν έχει υπομονή,λογικό όταν πεινάει...

ευχαριστώ εκ των προτέρων;)

Να σου ζήσει

είναι πάρα πολύ σημαντικό να καθορίσεις το γιατί το μωρό δεν πιάνει τη θηλή......

έχεις προσπαθήσει να το βάλεις την ώρα που δεν πεινάει πολυ π.χ 1ώρα μετά το γεύμα??

αφου το μωρό δεν συνεργάζεται σίγουρα θα χρειαστείς ενα νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης

το πρωτόκολλο αντλήσεων είναι αυτό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

γενικά για να κάνεις αύξηση παραγωγής έχε κατά νου ότι αποδίδει καλύτερα ο μεγάλος αριθός αντλήσεων και όχι τόσο η διάρκεια τους.

(θα το δεις και στο λινκ)

η δοσολογία για την μαγιά είναι 7χάπια 3 φορές την ημέρα σύνολο 21χάπια

δεν σου την προτείνω καλύτερα fenugreek 3 χάπια 3 φορές την ημερα σύνολο 9.

εκτιμώ καλύτερο απο όλα αν υπάρχει η δυνατότητα να σε δει επαγγελματίας σύμβουλος θηλασμού από κοντά για να αξιολογήσει τον θηλασμό και να δει γιατί το μωρό δεν πιάνει όπως λες.

(π.χ μπορεί να έχει κοντό χαλινό ή να είναι σφιγμένο οπότε αυτό με την κατάλληλη βοήθεια διορθώνεται)

απο τις πληροφορίες που δίνεις φαίνεται ότι το μωρό κατά πλειοψηφία τρέφεται με δικό σου αντλημένο και το συμπλήρωμα ξένου είναι 90-120 μλ την ημέρα

γιατί λες ότι δεν υπάρχει γάλα για να συνεργαστεί έστω και λίγο

πόσο αντλείς συνολικά τώρα? (αν και το θήλαστρο που έχεις δεν είναι το κατάλληλο)

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια! Χθες το βράδυ έγινε ένα θαύμα! Η μικρή κοιμόταν συνέχεια από τις 12 μέχρι τις 7 με ένα διάλειμμα 4 με 5 για να φάει και να την αλλάξω! Βέβαια την γκρίνια που συνήθως μου έκανε το βράδυ μου την έκανε το πρωί, αλλά δεν πειράζει. Το πρωί παλεύεται καλύτερα! :)

h3amp2.png

qHAsp2.png

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Είναι δυνατόν το μωρό να "τρώει" συνέχεια τα χεράκια του, αλλά αυτό να μην είναι ένδειξη πείνας;

Στα πολύ μικρά μωρά *συνήθως* είναι ένδειξη πείνας. Στα μεγαλύτερα, δεν είναι απόλυτο, *συνήθως* τρώνε τα χεράκια για να γνωρίσουν το σώμα τους ή γιατί βαριούνται ή γιατί τα τρώνε τα ούλα τους.

εννοειται. εμενα τρωει τα χερια του ΟΛΗ την ωρα. Και πιστεψε με δεν πειναει:) Απο δυο μηνων τα χερια στο στωμα τα εχουμε και οχι μονο τα χερια. που να δεις τωρα που εχει αρχισει να τρωει στερεες.αμα δει κανεναν να τρωει το στωμα ανοικτο

δεν ειμαι επαγγελματιας για να μπορω να σου απαντησω επιστημονικα αλλα ειμαι μητερα ενος αγοριου 7 μηνων.και εμεις στην αρχη δυσκολευτηκαμε πολυ.δεν επιανε τη θηλη με ΤΙΠΟΤΑ.και οταν προσπαθουσε τα παρατουσε γρηγορα.δοκιμασα τα παντα.εφερα σπιτι συμβουλο θηλασμου,ενοικιασα νοσοκομειακο θηλαστρο (συνολικο κοστος 250 ευρω), πηρα μαγια μπυρας και fenugreek,τιποτα.καταφεραμε να θηλασουμε μονο οταν αποφασισα να δειξω εμπυστοσυνη στο γιο μου και αποφασισα να ακουω τις αναγκες του.φυλαξα τα μπιμπερο και τις πιπιλες και τις ξεχασα.ενα λαθος που εκανα εγω ηταν οτι περιμενα να κλάψει το παιδι για να το βαλω στο στηθος αλλα αυτο πεινουσε ήδη αρκετα για να εχει υπομονη να κατεβει το γαλα και μιας και ειχε συνηθισει στην ευκολη ροη του μπιμπερον δεν καθοταν με τιποτα στο στηθος.ουρλιαζε μεχρι να παρει το μπιμπερο.ετσι λοιπον με το που τον εβλεπα να ξεξυπνα τον εβαζα στο στηθος. δε με ενοιαζε αν ετρωγε η οχι. ημουν ικανοποιημενη αρχικα και μονο που επιανε τη θηλη.ετσι ειχαμε φτασει να κανουμε και 8 με 9 ωρες κολημμενοι ο ενας με τον αλλο.με το ενα χερι να φανταστεις μαγειρευα και με το αλλο κρατουσα το μωρο στο στηθος και κοιμοταν.παντου μαζι.πανω στο στηθος.και εννοειτε οτι δεν ειχα πολυ γαλα.ποτε δεν ενοιωσα το στηθος μου βαρη η να τρεχει γαλα.με το θηλαστρο εβγαζα το πολυ 20 ml οταν το πιεζω βγαζω με το ζορι μια σταγωνα!!επίσης να σημειωσω οτι το μικρο μου ειχε και εντονη γαστροοισοφαγικη παλλυνδρομηση και ηταν και αυτος ενας λογος που δεν μπορουσε να θηλασει.ευτυχως το ανακαλυψε η παιδιατρος και με αλλαγη στη σταση το διορθωσαμε και αυτο.οποτε σιγουρεψου οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα που να παρακωλυει το θηλασμο και μετα συνεχισε ακαθεκτη.παντως πρεπει να πιστεψεις οτι δεν υπαρχει μητερα που να θελει να θηλασει και να μην μπορει.μην το αφησεις.δεν υπαρχει ομορφοτερο συναισθημα ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στον κοσμο.Να θηλαζεις το μωρο σου. εμεις ειμαστε 7 μηνων και συνεχιζουμε ακαθεκτοι ελπιζω για πολυ ακομα.εχε πιστη ατο μωρο σου, στη φυση, στο σωμα σου.μην ακους οσους θεκλουν να βλαψουν το θηλασμο σου και κατ επεκταση το μωρο σου.

ευχομαι να τα καταφερετε.ολα τα μωρακια αξιζουν το γαλα της μαμας τους

ξέρω πως να διαβάσω όλο το θέμα ίσως μου λυθούν οι απορίες αλλά.. δεν προλαβαίνω και γι'αυτό σας ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά! έχω ένα μωρό 20 ημερών, το οποίο δεν έμεινε 1 βδομάδα στο μαιευτήριο και με συγκεκριμένες ώρες επισκεπτηρίου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το γάλα μου να μην το καλύπτει (αναφέρομαι στην ποσότητα). Έτσι, θηλάζω και δίνω και συμπλήρωμα (το μωρό, μετά από 50 λεπτά περίπου στο στήθος πεινάει ακόμα και δείχνει να δυσανασχετεί-ίσως δεν το καλύπτει η ροή?) αλλά προσπαθώ και θέλω να πιστεύω πως θα θηλάζω αποκλειστικά σε λίγο καιρό. Η ερώτησή μου είναι η εξής: πώς θα αυξήσω αποτελεσματικότερα την παραγωγή γάλακτος? Αφήνοντας το μωρό όση ώρα θέλει στο στήθος ή αφήνοντάς το γύερω στα 45 λεπτά τη φορά και να κάνω και αντλήσεις με το θήλαστρο? Είμαι λίγο πελαγωμένη...

ξέρω πως να διαβάσω όλο το θέμα ίσως μου λυθούν οι απορίες αλλά.. δεν προλαβαίνω και γι'αυτό σας ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά! έχω ένα μωρό 20 ημερών, το οποίο δεν έμεινε 1 βδομάδα στο μαιευτήριο και με συγκεκριμένες ώρες επισκεπτηρίου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το γάλα μου να μην το καλύπτει (αναφέρομαι στην ποσότητα). Έτσι, θηλάζω και δίνω και συμπλήρωμα (το μωρό, μετά από 50 λεπτά περίπου στο στήθος πεινάει ακόμα και δείχνει να δυσανασχετεί-ίσως δεν το καλύπτει η ροή?) αλλά προσπαθώ και θέλω να πιστεύω πως θα θηλάζω αποκλειστικά σε λίγο καιρό. Η ερώτησή μου είναι η εξής: πώς θα αυξήσω αποτελεσματικότερα την παραγωγή γάλακτος? Αφήνοντας το μωρό όση ώρα θέλει στο στήθος ή αφήνοντάς το γύερω στα 45 λεπτά τη φορά και να κάνω και αντλήσεις με το θήλαστρο? Είμαι λίγο πελαγωμένη...

Καλησπέρα! Έχω μπροστά μου το σχετικό φυλλάδιο του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος και σου γράφω αυτά που γράφει σχετικά με την αύξηση της παραγωγής γάλακτος.

1. Θήλάστε συχνά και για όση ώρα θέλει το μωρό σας. Προγραμματίστε να περάσετε 24 με 48 ώρες (ή και περισσότερο αν η παραγωγή σας είναι αρκετά χαμηλή) χωρίς να κάνετε τίποτε άλλο σχεδόν από το να θηλάζετε και να αναπαύεστε. Εάν το μωρό σας κοιμάται πολύ, ίσως χρειαστεί να το ξυπνάτε και να το ενθαρρύνετε να θηλάζει πιο συχνά.
  2. Προσφέρετε και τα 2 στήθη σε κάθε γεύμα. Αυτό θα εξασφαλισει ότι το μωρό σας παίρνει όλο το διαθέσιμο γάλα και ότι και τα δύο στήθη διεγείρονται συχνά.
  3. Βεβαιωθείτε ότι το μωρό είναι σωστα τοποθετημένο στο στήθος. Για να τοποθετήσετε σωστά το μωρό στο στήθος, στηρίξτε το στήθος σας με το ένα χέρι, βάζοντας τον αντίχειρα στο επάνω μερος και τα υπόλοιπα δάχτυλα από κάτω. Βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλά σας είναι πίσω από τη θηλαία άλω, τη σκούρα περιόχή γύρω από τη θηλή. Γαργαλήστε τα χείλη του μωρου με τη θηλή σας και περιμένετε μέχρι να ανοίξει το στόμα του διάπλατα, σαν να χασμουριέται. Βάλτε τη θηλή στο κέντρο του στόματός του, πάνω από τη γλώσσα του και φέρτε το μωρό γρήγορα κοντά σας. Τα χείλη του πρέπει να κλείσουν πάνω στη θηλαία άλω, αρκετά πίσω από τη βάση της θηλής. Όταν το μωρό είναι τοποθετημένο σωστά στο στήθος, δεν πρέπει να αισθάνεστε κανένα ερεθισμό ή πόνό.
  4. Αλλάξτε αρκετές φορές στήθος κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Αλλάζοντας το στήθος δύο ή τρεις φορές, βοηθάτε να διατηρήσει το μωρό σας το ενδιαφέρον του στο θηλασμό και εξασφαλίζετε ότι παίρνει αρκετό από το τελικό γάλα, με τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Παρακολουθείστε το μωρό σας όταν θηλάζει και καταπίνει και αλλάξτε στήθος μόλις ο ρυθμός του θηλασμού μειωθεί και το μωρό καταπίνει λιγότερο συχνά. ΓΙα ορισμένα μωρά αυτό σημαίνει περίπου 10 λεπτά σε κάθε στήθος, για άλλα μόνο 2 ή 3 λεπτα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε και τα 2 στήθη τουλάχιστον από 2 φορές σε κάθε γεύμα.
  5. Το μωρό σας πρέπει να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες για πιπίλισμα πάνω στο στήθος σας. Αποφύγετε τα μπιμπερό και τις πιπίλες γιατί αυτά μπερδεύουν το μωρό. Το μπιμπερό απαιτεί διαφορετική τεχνική θηλασμού από αυτή στο στήθος της μητέρας. Αν κάποια συμπληρώματα είναι προσωρινά αναγκαια, μπορούν να δοθούν με ένα κουτάλι ή με μια συσκευή συμπληρωματικού ταίσματος που χρησιμοποιείται για να πάρει το μωρό επιπλέον γάλα μέσα από ένα μικρό σωληνάκι, ενώ θηλάζει στο στήθος. Οι πιπίλες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την προσπάθειά σας για πιο συχνό θηλασμο, που είναι απαραίτητος όταν προσπαθείτε να αυξησετε το γάλα σας.
  6. Δωστε στο μωρό σας μόνο μητρικό γάλα. Αποφύγετε οποιαδήποτε στερεή τροφή, νερό ή τσαι. Αν το μωρό σας έπαιρνε συμπληρώματα ξένου γάλακτος, δε θα πρέπει να τα κόψετε απότομα. Μπορείτε σταδιακά να μειώσετε την ποσότητα των συμπληρωμάτων καθώς το δικό σας γάλα αυξάνεται, αλλά είναι αναγκαίο να παρακολουθείτε τις βρεγμένες και λερωμένες πάνες για να βεβαιωθείτε ότι παίρνει αρκετή τροφή. Θα πρέπει επίσης να είστε σε επαφή με τον παιδίατρο σας, εάν μειώνετε τα συμπληρώματα.
  7. Πίνετε άφθονα υγρά και ακολουθείστε μια ισορροπημένη διατροφή. Να τρώτε μια ποικιλία τροφών που βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση. Προσπαθείστε να έχετε κοντά σας ένα ποτήρι νερο ή φυσικό χυμό κάθε φορά που θηλάζετε.
  8. Να ξεκουράζεστε και να ηρεμείτε. Η παραγωγή γάλακτος θα αυξηθεί γρηγορότερα αν είσαστε ήρεμες και ξεκούραστες. Προγραμματίστε να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερα για μερικές μέρες. Ξεχάστε όλες τις δουλειες που δεν είναι απαραίτητες. Για να χαλαρώσετε δοκιμάστε ένα ζεστό μπάνιο, απαλή μουσική, άσκηση ή οτιδήποτε είναι καλύτερο για εσάς. Προσπαθείστε τουλάχιστον για λίγα λεπτά καθε μέρα να κάνετε κάτι μόνο για τον εαυτό σας.

Αυτά από μένα. Ελπίζω να σε βοήθησα. Πιστεύω θα λάβεις απαντήσεις και από άλλες εμπειρότερες μανούλες,γιατί κι εμένα το παιδάκι μου 20 ημερών είναι σήμερα και ακόμα κάπως... ψάχνομαι. :)

h3amp2.png

qHAsp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...