Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ο θηλασμός θεωρείται ασφαλής 10 μέρες μετά τη διακοπή του dostinex

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=150639&postcount=13

Δεν ξέρω κατά πόσο χρειάζονται και οι λίγες παραπάνω μέρες, επειδή τα μωρά είναι πρόωρα.

Εννοείται ότι μπορείς να ακολουθήσεις το πρωτόκολλο με τις αντλήσεις άμεσα, ώστε όταν καθαρίσει πλέον το γάλα σου, να έχεις ήδη ανεβάσει την παραγωγή σου.

Ευτυχώς που δεν ήμουν σίγουρη............ την απάντηση μου την είχε δώσει παιδίατρος από το Έλενα (είχα κρατήσει και το όνομα) - ......κρίμα γιατί δεν ήταν η μόνη ανακρίβεια που άκουσα και καλώς ή κακώς αρκετές νέες μητέρες απευθύνονται στην γραμμή θηλασμού

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μαρία 32 και souzi 201 μια από τις ιστορίες που με ενέπνευσε όταν αντλούσα τις πρτώτες μέρες (και δεν έβγαζα γάλα παρά κάτι σταγόνες στην καλύτερη) ήταν αυτή http://www.asklenore.info/breastfeeding/mothers_story.shtml

Μαρία 32 εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να αγκαλιάσεις τα μωρά σου και όλα αυτά να τελειώσουν αισίως. Μπορώ μόνο να διαιστανθώ την αγωνία σου..........σε όποιον θεό και αν πιστεύεις ή όποια δύναμη στο σύμπαν υπάρχει πέρα από την δύναμή που υπάρχει μέσα μας εύχομαι να συντελέσει σε αυτό. Καλή δύναμη λοιπόν

Καλημέρα Κριστίνα, σ'ευχαριστώ επιπλέον που μετέφερες το μήνυμα μου στο σωστό τοπικ, ακόμα θα έγραφα :lol:

η ιστορία είναι πολύ συγκινητική, κι εμένα μου έσπασαν τα νερά -εντελώς τυχαία βέβαια- όταν ήμουν 29 εβδομάδων και 5 ημερών και νοσηλεύτηκα και ευτυχώς κατάφερα να κρατήσω το μωράκι μου για 16 μέρες, έτσι γέννησα 31 εβδομάδων και 6 ημερών..

Μαρία_32 να σου ζήσουν τα μωράκια σου. Ευχομαι να τα κρατήσεις όσο πιο σύντομα γίνεται στην αγκαλιά σου. Να κάνεις μόνο θετικές σκέψεις το ξέρω είναι πολύ δύσκολο, αλλά βοηθάει, θα δεις όταν θα σου λένε ότι πήρε βάρος ή ότι άλλαξε μονάδα θα αλλάζει όλη σου η ψυχολογία για την υπόλοιπη μέρα. Και όταν περάσουν κάποιο βάρος μπορείς να αρχίσεις να κάνεις Kangaroo care -σε αφήνουν να βάλεις το μωράκι πάνω σου, θα είναι η πρώτη σας αγκαλίτσα..

Μαρία_32 να σου ζήσουν τα κουκλιά! Μην απελπίζεσαι, το γάλα θα επανέλθει. Να ακολουθήσεις τις συμβουλές της Αγλαϊας και όλα θα πάνε καλά. Ξεκίνησα την προηγούμενη Τετάρτη (μετά από 3 εβδ διακοπή χωρίς χάπια) και έχοντας μερικές σταγόνες και από χθες βγάζω περίπου 150ml τη μέρα και το αριστερό άρχισε να ψεκάζει για περίπου 1 λεπτό. Οπότε παίρνω κουράγιο. Και τώρα με το θήλαστρο είμαι. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!

Μαρία_32 να σου ζήσουν τα κουκλιά! Μην απελπίζεσαι, το γάλα θα επανέλθει. Να ακολουθήσεις τις συμβουλές της Αγλαϊας και όλα θα πάνε καλά. Ξεκίνησα την προηγούμενη Τετάρτη (μετά από 3 εβδ διακοπή χωρίς χάπια) και έχοντας μερικές σταγόνες και από χθες βγάζω περίπου 150ml τη μέρα και το αριστερό άρχισε να ψεκάζει για περίπου 1 λεπτό. Οπότε παίρνω κουράγιο. Και τώρα με το θήλαστρο είμαι. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!

μπράβο σου :D:!:

Διαφημίσεις

Κοριτσια να δωσω κι εγω θελω συγχαρητηρια σε ολες τις μανουλες που προσπαθουν για κατι που πραγματικα αξιζει ολες τις θυσιες.

Με πολυ θεληση και υπομονη να ειστε σιγουρες οτι θα τα καταφερετε!!!:wink:

4 μηνων ηταν το μωρο μου και ενω θηλαζε κανονικα, απο δικες μου λαθος κινησεις αρχισε να κοβεται το γαλα.Με πολυ αγχος αλλα και πιστη καταφερα να τον θηλαζω μεχρι και σημερα, σχεδον 11 μηνων:D

Παντα με τις πολυτιμες συμβουλες τις Χριστινας που την ευχαριστω για ακομα μια φορα:wink:

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ!!!!!!!!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ!!!!

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

ΚΡΙΣΤΙΝΑ, απ' ότι κατάλαβα εσείς δεν είχατε αίμα στα κακά και δεν παρουσίασε το μωρό αλλεργία σε άλλη τροφή πέρα των γαλακτοκομικών. Προσωπικά, χαίρομαι για το γάλα μου που δείχνει ότι θα επανέλθει, από την άλλη τρέμω γιατί το μωρό μάλλον θα έχει και σε άλλες τροφές αλλεργία. Το θέμα είναι σε ποιές.... Όσο για το sns δεν μπορέσαμε να το χρησιμοποιήσουμε πάνω από 1 λεπτό. Κλαίει ασταμάτητα. Δεν μπορεί, κάτι κάνουμε λάθος. Θα το παλέψουμε. Όσο έπαιρνες δομπεριδόνη την έβαζες στήθος; Είμαστε διακοπές και μόλις σήμερα έχω πρόσβαση με πολλά προβλήματα. Αν δεν απαντώ άμεσα, αυτός είναι ο λόγος.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ, απ' ότι κατάλαβα εσείς δεν είχατε αίμα στα κακά και δεν παρουσίασε το μωρό αλλεργία σε άλλη τροφή πέρα των γαλακτοκομικών. Προσωπικά, χαίρομαι για το γάλα μου που δείχνει ότι θα επανέλθει, από την άλλη τρέμω γιατί το μωρό μάλλον θα έχει και σε άλλες τροφές αλλεργία. Το θέμα είναι σε ποιές.... Όσο για το sns δεν μπορέσαμε να το χρησιμοποιήσουμε πάνω από 1 λεπτό. Κλαίει ασταμάτητα. Δεν μπορεί, κάτι κάνουμε λάθος. Θα το παλέψουμε. Όσο έπαιρνες δομπεριδόνη την έβαζες στήθος; Είμαστε διακοπές και μόλις σήμερα έχω πρόσβαση με πολλά προβλήματα. Αν δεν απαντώ άμεσα, αυτός είναι ο λόγος.

Δεν φθάσαμε στο σημείο να δω αίμα είχαμε πολλές κενώσεις πράσινες πολλές φορές με ίνες που θύμιζαν άνηθο, βλέννες κλπ............ δεν παρουσίασε άλλη αλλεργία αλλά η αποχή που έκανα ήταν αρκετά αυστηρή. Γενικά σαν χαρακτήρας είμαι ή του ύψους ή του βάθους.......δεν έτρωγα ούτε ίχνος γαλακτοκομικών το μοσχάρι δεν το έκοψα αλλά δεν το έτρωγα πολύ συχνά. Επεξεργασμένες τροφές καθόλου (ζαμπόν, φρυγανιές, ψωμί, μπισκότα, σοκολάτες) τίποτα όλες οι ετικέτες που διάβαζα ήταν απαγορευτικές οπότε αποφάσισα ότι από το να τρωω τον χρόνο μου στο σούπερ προτιμότερο ήταν να ασχοληθώ με την διατροφή μου σε νέα βάση. Έτσι έτρωγα πολλά φρούτα, λαχανικά, ξερά σύκα δαμάσκηνα σταφίδεςμ ξηρούς καρπούς, μέλι, κρέας, κινόα, ρύζι - γενικά έκανα σούπερ διατροφή φυσικά είδα βελτίωση στο μωρό μετά τον μήνα και σε μένα πολύ πιο άμεσα. Απαλλάχθηκα ως δια μαγείας από αλλεργικές ρινίτιδες, κόπωση κλπ........

Χρειάζεται περίπου ένας μήνας για να καθαρίσει ο οργανισμός και των δυο σας (και φυσικά δεν πρέπει να κάνεις παρασπονδίες γιατί σε πάνε πίσω). Όταν πέφτει μια σταγόνα σε άδειο ποτήρι δεν θα συμβεί τίποτα όταν πέφτει στο γεμάτο θα ξεχειλίσει........ έτσι και με την αλλεργία όταν προκαλέσει τόσο έντονα προβλήματα και το λίγο θα φανεί

Γιατί όμως πιστεύεις ότι θα έχετε και άλλες αλλεργίες???

Το sns δεν το έχω χρησιμοποιήσει να σου βάλω και ένα βίντεο μήπως σε βοηθήσει

και αυτό εδώ http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=25:lactation-aid&catid=5:information&Itemid=17

ούτε δομπερδιόνη χρησιμοποίησα έδωσα βάρος στις αντλήσεις και στην συνεργασία με το μωρό όταν για μια εβδομάδα έμεινα στάσιμη στις αντλήσεις πείρα μαγιά αλλά το μωρό δεν αντέδρασε καλά οπότε την έκοψα και πείρα fenugreek με milk thistle.

Για την δομπερδιόνη δες εδώ

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=14:domperidone-getting-started-&catid=5:information&Itemid=17

Σχεδόν όλοι με αίμα είχανε και σε άλλα. Σήμερα συνάντησα και περίπτωση που είναι 6 ετών και έχει ακόμα και σε λαχανικά και είχε και αλλεργικό σοκ. Είσαι η πρώτη που μαθαίνω ότι δεν είχατε και σε άλλα. Εγώ όσο τη θήλαζα έτρωγα πολλά γαλακτ και μοσχάρι. Μετά το αίμα και για 1,5 μήνα έτρωγα μόνο αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο, ζυμαρικά, ρύζι, φασολάκια, αρακά, πατάτες και ψωμί χωρίς καμία παρασπονδία και από φρούτα μόνο μπανάνες-μήλο-αχλάδι και από σαλάτες μόνο παντζάρι-αγγούρι. Όμως ήταν λάθος το κοτόπουλο και το ψωμί, αλλά δεν είχα σχεδόν τίποτα από γάλα οπότε δεν την επηρέασα μάλλον πολύ στην ανάρρωσή της. Τώρα η γιατρός που πήγα την Τρίτη μου είπε διατροφή σαν αυτή που έκανες εσύ χωρίς μοσχάρι όμως και είναι κάπως καλύτερα από άποψη ποικιλίας. Και βέβαια και εγώ με αυτή τη διατροφή ήμουνα πιο ξεκούραστη και αιματοκρίτης, αμοσφαιρίνη κτλ για πρώτη φορά είχανε φυσιολ. τιμές. Και τόσα χρόνια έτρωγα μοσχάρι για να τα ανεβάσω. Γελοίο???? Δε νομίζω.........:mrgreen:

Καλό απόγευμα παιδιά....

Ο τίτλος που θα έβαζα στην ημέρα μου -αν έμπαιναν στις ημέρες τίτλοι- θα ήταν "Τέλος εποχής"... Ναι, ναι: σήμερα ήρθε ένας χοντρούλης και κατά τ'άλλα συμπαθέστατος κύριος και πήρε τον φίλο μου, το νοσοκομειακό θήλαστρο...

Σεπτέμβρης 2009 και αποφασίζω, μετά από σχεδόν 3μηνη μάταιη προσπάθεια με το swing κι αφού έχω φάει ήδη ήττα διότι η μικρή πήρε τελικά συμπλήρωμα και δεν κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά, συν του ότι βλέπω το γάλα μου να μειώνεται σταδιακά αλλά σταθερά, να ενοικιάσω το νοσοκομειακό θήλαστρο ορμώμενη από παραδείγματα κοριτσιών που τα κατάφεραν…

Η συνέχεια γνωστή: αντλήσεις και ξανά –μανά αντλήσεις, άγχος, συνεργάζεται το μωρό ή δεν συνεργάζεται, καλύπτω με το γάλα τη μικρή ή δεν την καλύπτω, συνεχίζω με στήριξη από εσάς κι από την κα Robertson εκεί γύρω στους έξι μήνες, ενώ νόμιζα ότι θα τα παρατήσω και φτάνουμε κάπου στους 13μιση μήνες τώρα…

Τώρα συνεχίζουμε χωρίς το φίλο μας και όπου φτάσουμε και όσο πάμε… Η πλάκα είναι ότι η Αμέλια δεν ξέρω για τι είχε περάσει το θήλαστρο και σήμερα, αφού θήλασε ενώ μετά πάντα έπιανε το κίτρινό του χερούλι για να το περιεργαστεί, βλέποντας ότι πλέον δεν είναι στη θέση του, με κοίταξε με απορία και μου έκανε «μμμμμ…», «Άσε» της κάνω, «όντως, μμμμ…»

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Amaretto, την Aglaia, την Κριστίνα, την Κατερίνα (με πολύ πιο δύσκολη περίπτωση) και όλα τα κορίτσια που διάβασαν αυτά που έγραφα, προβληματίζονταν γιατί έβλεπαν ίσως κάτι από τη δική τους περίπτωση, μπήκαν στον κόπο να δώσουν κάποια απάντηση, να γράψουν κάτι παρεμφερές με τα δικά μου.

Σας ευχαριστώ πολύ για την έμπνευση, τη δύναμη και το κουράγιο… Σας ευχαριστώ που ήσαστε εκεί σε στιγμές πραγματικά δύσκολες…

Καλό απόγευμα

Υ: Δεν θα χαθούμε, ελπίζω… Απλά εύχομαι, αν με αξιώσει ο Θεός με ένα δεύτερο παιδάκι να τα λέμε απευθείας από το «Αποκλειστικός θηλασμός» ή το «Happy story μιας ομαλής έκβασης θηλασμού». Οκ, αστειεύομαι… ούτως ή άλλως πλέον έμαθα τον τρόπο! Και πάλι ευχαριστώ

Υ2: Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα

Διαφημίσεις

maliarini, σε κάθε μεταβατικό στάδιο, είτε με θήλαστρα, είτε χωρίς, τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Σε λίγες μέρες θα έχετε ξεχάσει τον κίτρινο φίλο σας και θα έχετε συνηθίσει την "ανέμελη" ρουτίνα σας :wink:

Καλή συνέχεια!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

γιατι εκλαψα με αυτο που διαβασα; μαλλον γιατι και εγω προσπαθω με το νοσοκομειακο θηλαστρο να ξανακατεβασω γαλα. εγω ομως ειμαι στην αρχη, μολις στην πρωτη εβδομαδα. το γαλατακι μου ισα που καλυπτει τον πατο του μπουκαλιου αλλα δεν πειραζει, η προσπαθεια μετραει. και συνεχιζουμε

line_m121_beg_40_time_1270267200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

γιατι εκλαψα με αυτο που διαβασα; μαλλον γιατι και εγω προσπαθω με το νοσοκομειακο θηλαστρο να ξανακατεβασω γαλα. εγω ομως ειμαι στην αρχη, μολις στην πρωτη εβδομαδα. το γαλατακι μου ισα που καλυπτει τον πατο του μπουκαλιου αλλα δεν πειραζει, η προσπαθεια μετραει. και συνεχιζουμε

Keep pumping :Dκαι ότι θέλεις τα λέμε......

Γεια σας κορίτσια, βλέπω οι επάλξεις γεμάτες ακόμα...

Maliarini καλό αποχαιρετισμό στον "καλό σου φίλο" κι εγώ το πάλεψα μέχρι που ο Γιώργος έφτασε τους 10 μήνες και μετά τέλος...

Μαρία καλό δίδυμο που εμένα με βοήθησε απίστευτα είναι η Robertson (σύμβουλος θηλασμού) και ο άντρας της ενδοκρινολόγος τον οποίο ακόμα επισκέπτομαι λόγω θυρεοειδίτιδας που συνεχίζεται. Συμμερίζομαι απόλυτα το στρες που νιώθεις και την ανάγκη σου να θηλάσεις τα παιδιά σου, είναι ιερό πράγμα, όλες το έχουμε καταλάβει... Θα τα καταφέρεις, έστω και αν όχι αποκλειστικά, αν και λόγω του ότι δεν έχουν περάσει πολλές μέρες ίσως η επιτυχία είναι πλήρης όπως της Κριστίνας. Σου στέλνω με πμ το τηλέφωνο για τους παραπάνω ειδικούς, αν θέλεις αν το χρησιμοποιήσεις.

Α! Και ναι, είμαι πάλι έγκυος, αναπάντεχα, υποτίθεται φυλαγόμασταν τρομάρα μας!!

Από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα σήμερα που το έμαθα είναι ότι θα έρθει πάλι η ώρα να θηλάσω το μωράκι μου... Εμμονήηηηηηη!!!!! Με την καλή την έννοια:mrgreen:

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Malliarini και Katerin@ χαίρομαι πολύ που γράφεται και κυρίως για τα συναισθήματά σας................ malliarini εύχομαι να μας γράψεις νεα το συντομότερο;) katerina@ με το καλό:D

Μαρία καλό δίδυμο που εμένα με βοήθησε απίστευτα είναι η Robertson (σύμβουλος θηλασμού) και ο άντρας της ενδοκρινολόγος

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας είναι πολύ πιο γρήγορα όταν γίνονται και με την υποστήριξη του ενδοκρινολόγου. ;)

Κορίτσια θα χρειαστώ σίγουρα τη βοήθειά σας για τον θηλασμό όταν γεννήσω με το καλό, γιατί όχι μόνο δεν το περιμέναμε ότι είμαι έγκυος αλλά ω ναι έχω δίδυμα!!!!!!!!!!!!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κορίτσια θα χρειαστώ σίγουρα τη βοήθειά σας για τον θηλασμό όταν γεννήσω με το καλό, γιατί όχι μόνο δεν το περιμέναμε ότι είμαι έγκυος αλλά ω ναι έχω δίδυμα!!!!!!!!!!!!!!

Συγχαρητήρια κοπέλα μου. Με το καλό να γεννήσεις! :D Και να θηλάσεις πάλι!

Δεν σου κρύβω ότι σε όλες τις εγκυμοσύνες, εκτός την τελευταία (γιατί δεν μας παίρνει για 5 παιδιά), επιθυμούσα διακαώς να έχω δίδυμα, αλλά δε μου έκατσε! (χαρά ο σύζυγος)

Αλήθεια γίνεται θηλασμός ταυτόχρονα? Μια γνωστή μου το έβγαζε με θήλαστρο για 8 μήνες.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

ναι γινεται

καλο θα ηταν να διαβασεις οσα περισσοτερα μπορεις για τον θηλασμο διδυμων γιατι θα εχεις να αντιμετωπισεις πολλες δυσκολιες οταν ερθουν με το καλο

κ ειδικα απο γιατρους και περιβαλλον...

ναι προφανώς γίνεται, κάτι έχω διαβάσει και παλιότερα θυμάμαι μια συγκεκριμένη στάση δηλαδή, ευτυχώς από υποστήριξη τους έχω στρώσει όλους από την πρώτη φορα!;)

Εννοείται θα έχω και τη σύμβουλο από κοντά!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Καλησπέρα μανούλες :) Αγλαϊα θα ήθελα τα φώτα σου για μια ακόμη φορά -και όποια μπορεί να βοηθήσει εννοείται ευπρόσδεκτη. Έχω ένα μικρό μωράκι γεννήθηκε 32 εβδομάδων, 1400γρ, κάνω προσπάθεια για αποκλειστικό θηλασμό, έχω ήδη νοικιάσει το symphony για αντλήσεις και την βάζω σε κάποια γεύματα στο στήθος. η απορία μου είναι μέχρι πότε θα πρέπει να πλένω το στήθος κάθε φορά με νερό και σαπούνι; -τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει από το μαιευτήριο. προσπαθώ όλο αυτό τον καιρό από όταν γεννήθηκε η μικρή και έκανα αντλήσεις και έχω το στήθος έξω τουλάχιστον να αερίζεται και βάζω την αλοιφή της avent. όμως ειδικά τώρα που έχω αρχίσει να την βάζω τη μικρή στο στήθος και μέχρι να μάθουμε και οι δύο την διαδικασία, να πιάνει καλά κ.λπ., το στήθος έχει αρχίσει να ερεθίζεται (μετά από άντληση ή όταν την βάζω στο στήθος είναι κάπως πρησμένη η θηλή γύρω γύρω). έχω διαβάσει όλες τις πληροφορίες, ότι αρκεί μια φορά την ημέρα πλύσιμο και για την purelan και όλα αυτά. το θέμα είναι αν είναι ασφαλές για την περίπτωση μου λόγω της προωρότητας της μικρής γιατί δεν θα ήθελα με τίποτα να το διακινδυνεύσω.

Καλημέρα κορίτσια, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, όταν το μωράκι μου ήταν στη ΜΕΝΝ οι γιατροί εκεί, αλλά και η μαία που είχα φέρει στην αρχή σπίτι μου είχε πει να πλένω το στήθος με νερό και σαπούνι πριν από κάθε άντληση -δεν θήλαζα ακόμη- επειδή γεννήθηκε μικρούλα και δεν έχει αντισώματα. Μετά από κάθε θηλασμό ή άντληση αφήνω το γάλα πάνω στο στήθος και το στήθος να αεριστεί -αυτό με έχει σώσει ;). Αυτό που φοβάμαι είναι, στον επόμενο θηλασμό αυτό το γάλα που έχει ξεραθεί στο στήθος δεν μπορεί να έχουν δημιουργηθεί μικρόβια :confused: ; επίσης τα site των παιδιάτρων τονίζουν ότι για τα πρόωρα μωράκια οι κανόνες είναι πιο αυστηροί -δηλαδή πλύσιμο κανονικά και σκούπισμα με σιδερωμένη πετσέτα (αυτό το τελευταίο δεν το κάνω!) συγγνώμη, το ξέρω ότι ακούγομαι υπερβολική, αλλά φοβάμαι επειδή περάσαμε λίγο δύσκολα λόγω θερμοκοιτίδας :(

Να σας ζήσουν τα αγγελούδια σας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...