Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Χθες δοκίμασα το θήλαστρο. Είχα σταγόνες και από τα δύο. Μόνο με τη δοκιμή καλύφθηκε ο πάτος του μπουκαλιού. Ενθαρρυντικό? Το μεσημέρι θα δω τη γιατρό και ελπίζω να μου πει να ξεκινήσω συστηματικά από σήμερα κιόλας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χθες δοκίμασα το θήλαστρο. Είχα σταγόνες και από τα δύο. Μόνο με τη δοκιμή καλύφθηκε ο πάτος του μπουκαλιού. Ενθαρρυντικό? Το μεσημέρι θα δω τη γιατρό και ελπίζω να μου πει να ξεκινήσω συστηματικά από σήμερα κιόλας.

Τυχαίο............. δε νομίζω..............

ενθαρρυντικό δεν λες τίποτα αν σκεφτείς ότι εγώ ξεκίνησα και κάλυπτα τον πάτο μετά από μέρες αντλήσεων. Μερικές φορές δεν κοίταγα καν τα μπουκάλια για να μη με πιάσει απελπισία παρολο που γνώριζα ότι δεν μπορούσα να αναμένω περισσότερο από σταγόνα για αρχή....Όπου υπάρχει σταγόνα γάλα σίγουρα μπορεί να υπάρξει και πολύ πολύ περισσότερο !!

πάρε και το sns μαζί σου να σε βοηθήσει να το μάθεις λίγο ;)

Εεεεεεε καλό αυτό ...

ξεκινήσαμε από 15ημερών έως 40 με πολύ έντονους κολικούς σε σημείο το μωρό να κλαίει συνέχεια – δεν ηρεμούσε πουθενά ούτε στο στήθος ούτε πουθενά. Μερικές μέρες ξεκινούσε από το πρωί άλλες απόγευμα 7-12 ή 1 (οι καλές μέρες) που τελικά κοιμόταν απο εξάντληση...(πολλές αναγωγές, εκρηκτικές κενώσεις, λόξιγκας, έκζεμα) μη με ρωτάς τι έκανα έκανα ότι δεν έπρεπε να κάνω.......άλλαζα συνέχεια στήθος γιατί νόμιζα ότι το μωρό δεν χορταίνει, έπινα 1 λίτρο γάλα για να κατεβάσω γάλα (παράλογο αλλά αυτά άκουγα αυτά έκανα σαν τυφλή και χαζή) προσπαθούσα να ενημερωθώ από τη γραμμή θηλασμού του Ελενα αλλά δεν έβρισκα ανταπόκριση. Η παιδίατρος αφού μου είχε πει ότι περί θηλασμού δεν ξέρει και πολλά τελικά μου είπε βγάλε γάλα με θήλαστρο να δεις τι γίνεται μήπως δεν έχεις αρκετό και το μωρό κλαίει γιατί δεν βρίσκει την ποσότητα που θέλει. Έβαλα το θήλαστρο της nuk και μετά από 30 λεπτά έβγαλα μόλις 15 μλ......... (που να ήξερα τότε ότι με το θήλαστρο και μάλιστα ακατάλληλο μπορείς να δεις μόνο την ποσότητα που μπορείς να αντλήσεις και όχι την ποσότητα που πίνει το μωρό). Τότε πέσαν όλοι πάνω μου ότι ταλαιπωρώ το μωρό με το στήθος γιατί έχω εμμονή με τον θηλασμό και με ώθησαν στην διακοπή. Μάλιστα φρόντισαν να πάρω τα χάπια το συντομότερο.Αποτέλεσμα πρήστηκα μέχρι τις μασχάλες από το ανύπαρκτο γάλα!!! το μωρό δεν σταμάτησε να κλαίει με το μπουκάλι (αλλά εκεί έλεγαν ότι φταίω εγώ γιατί αν έδινα συμπλήρωμα θα είχε συνηθίσει το ξένο γάλα). Σε ένα μήνα που ζυγίστηκε είχε πέσει στο βάρος.......... τότε η παιδίατρος αφού την πίεσα είπε είχες δίκιο λάθος μου το παιδί δεν είχε πρόβλημα με το γάλα σου αλλά με την πρωτεΐνη αγελαδινού.........

τότε έφαγα ενα ισχυρό σοκ και αποφάσισα ότι το παιδί θα το μεγαλώνω μόνο βάση αυτού που νιώθω εγώ και φρόντισα να αρχίσω να ενημερώνομαι .............διάβασα για τον επαναγαλκτισμό επικοινώνησα με την Αγλαΐα και έκανα ότι μπορούσα να δίνω το μέγιστο ερέθισμα στο στήθος για να επανέλθει το γάλα μου........ στο μέσω διάστημα το μωρό έπινε (δεν το δεχόταν ευχάριστα) υποαλλεργικό γάλα και εγώ είχα αποκλείσει ότι έχει σχέση με γάλα (ακόμα και τα κρυμμένα π.χ φρυγανιές ζαμπόν). Σε 11/2 μήνα κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά μετά από διακοπή με χάπια και 20ήμερη αποχή από θηλασμό........

τα γαλακτοκομικά τα ξεκίνησα δειλά από 9 μηνών (λίγο τυρί) αρχικά εγώ και μετά λίγο με το παιδί δεν είδα αντιδράσεις .....

ακόμα στο παιδί δεν δίνω γάλα άλλο από το δικό μου........αλλά τυριά που τις αρέσουν τα δίνω (με μέτρο) ή τραχανά

αποφεύγω τα πολλά γαλακτοκομικά εκ πεποιθήσεως πιά......;)

Διαφημίσεις

Όταν η μικρή ήταν σχεδόν 3 μηνών.......γιατί?

(το ήξερα)

Ήθελα να το γράψεις κοντά με τα υπόλοιπα, γιατί δείχνει το όλον της προσπάθειας που έχεις κάνει και παίρνουν κουράγιο κι άλλες κοπέλες ;)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

(το ήξερα)

Ήθελα να το γράψεις κοντά με τα υπόλοιπα, γιατί δείχνει το όλον της προσπάθειας που έχεις κάνει και παίρνουν κουράγιο κι άλλες κοπέλες ;)

Το όλον ........:D

Να σε αυτό έχεις δίκιο πρώτον γιατί έτσι κατάφερα να ενημερωθώ και να δω ότι αυτό που θέλω είναι εφικτό

χτύπησα στο google και βρέθηκα σε άλλο φόρουμ σε κάποιες απαντήσεις της Αγλαΐας στην οποία έστειλα π.μ άμεσα με το τι ήθελα να κάνω και ανταποκρίθηκε άμεσα όπως πάντα (δεν μπορώ να μην το αναφέρω κάθε φορά που μιλάω για τον επαναγαλκτισμό γιατί ήταν ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο ήρθα σε επαφή και με βοήθησε πραγματικά χωρίς καμία δεύτερη σκέψη – πέρα από τις υπόλοιπες κοπέλες αργότερα στο φόρουμ γιατί τότε δεν έγραφα δημόσια)

ξεκίνησα με το mini electric διπλής άντλησης (αυτό λειτουργούσε με μπαταρίες και ήταν διαθέσιμο προς αγορά) το οποίο αντικατέστησα με το pump in style (για τις ώρες που ήμουν στη δουλειά όπου έκανα 4 αντλήσεις+ συμπλήρωμα με το χέρι + 1 μόνο με το χέρι) τις ώρες στο σπίτι ελεγχόμενα το παιδί στο στήθος(πρωί πριν φύγω για δουλειά και όλο το απόγευμα) +3-4 αντλήσεις με το θήλαστρο. Όσο αυξανόταν το γάλα μείωνα αντλήσεις με αύξηση του χρόνου παραμονής του μωρού στο στήθος (η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ συνεργάσιμη). Παρασκευή Σαββάτο Κυριακή αυτοκόλλητες και θήλαστρο νοσοκομειακό. Λίγο υπερβολική αλλά ήθελα άμεσα αποτελέσματα πιεζόμουν από την ανάγκη του παιδιού να θηλάσει το οποίο έδειχνε σαφέστατη προτίμηση στο στήθος αλλά και την αλλεργία.........

Μπράβο σου ΚΡΙΣΤΙΝΑ! Δεν ξέρω αν θα μπορούσα ποτέ να κάνω τόσα πολλά αν ήμουν στη θέση σου...!

amaretto είσαι πολύ πονηρή :lol::lol::lol:

Θα μπορούσες αν ένιωθες στο ελάχιστο την απογοήτευση που ένιωσα όταν σταμάτησα παρά τη θέληση μου ουσιαστικά (αν και πάντα λεω ότι έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί χειρίστηκα την κατάσταση λάθος – όφειλα να το είχα ψάξει το θέμα γιατί το ένστικτό μου άλλα έλεγε)....... θα μπορούσες γιατί είμαι σίγουρη ότι νιώθεις και εσύ όπως και περισσότερες μαμάδες που θηλάζουν ότι είναι ένα δέσιμο με το μωρό που πολλές φορές δεν χωράει σε λέξεις ...... (δεν είναι ιδέα δεν είναι κάτι που χρειάζεται να με πείσει κάποιος ότι είναι το σωστό για το μωρό μου είναι για μένα κάτι που το δικαιούται και το δικαιούμαι αυτονόητα όπως είναι ο αέρας που αναπνέουμε )

Διαφημίσεις

Βρε Χριστίνα μου, το όλον .......θέλει μεγάλη επιμονή και ψυχικό σθένος (αλλά είναι εφικτό όπως γράφει και η amaretto και πρέπει να λέγονται)

Το θαυμασμό μου για την προσπάθεια σου το ξέρεις, προσωπικά είμαι σίγουρη ότι δεν θα τα κατάφερνα με το τίποτα όμως .........:?:?

Αφού απογαλακτιστήκαμε μπορεί να μην συμμετέχουμε ενεργά άλλα σας παρακολουθούμε :P

...είναι ένα δέσιμο με το μωρό που πολλές φορές δεν χωράει σε λέξεις ...... (δεν είναι ιδέα δεν είναι κάτι που χρειάζεται να με πείσει κάποιος ότι είναι το σωστό για το μωρό μου είναι για μένα κάτι που το δικαιούται και το δικαιούμαι αυτονόητα όπως είναι ο αέρας που αναπνέουμε )

Κριστίνα είσαι παράδειγμα προς μίμηση! Τώρα διάβασα τί τράβηξες και όμως τα κατάφερες και συνεχίζεις. Μας δίνεις δύναμη και ελπίδα. Να'σαι καλά και να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου. Όπως να'ναι καλά και η Αγλαϊα που μας βοηθάει όλες. Σας ευχαριστούμε! :D

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Κυρία Αγλαία γεια σας,

σας παρακαλώ βοηθήστε με, γέννησα με καισαρική πρώορα την τρίτη 13/07/10 χωρίς καμία προειδοποίηση 2 αγόρια δίδυμα 25 εβδομάδων, σε πολύ πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση. ξαφνικά άνοιξε ο τράχιλος χωρις πόνους συσπάσεις και βγηκαν τα μωρα απο τη μητρα. δεν ημουνα καθολου προετοιμασμενη για γεννα, δεν ειχα ιδεα για θεματα θηλασμου, θεωρησα οτι ειναι πολυ νωρις να ενημερωθω.

στο νοσοκομειο ρωτησα, τωρα θα εχω γάλα? εγω θεωρησα οτι το γάλα όποτε ερθει είναι αχρηστο αφου τα μωρα ειναι μικροσκοπικα διασωληνωμενα και αν καταφερουν να ζουν θα χρειαστουν γαλα απο τον οκτωβριο!! ειμαι ηλιθια το ξερω. ο γιατρος μου εδωσε 2 χαπια Dostinex μισο την πεμπτη πρωι μισο πεμπτη βραδυ και το δευτερο παλι τη παρασκευη μισο πρωι μισο βραδυ και ετσι δε μου ηρθε καθολου γαλα μεχρι τωρα. ξαφνικα μας λενε απο τη μοναδα οτι το ενα του δωσαμε γαλα σημερα και το μητρικο θα τα βοηθησει πολυ, τρελαθηκα και τωρα δε ξερω τι να κανω? ρωτησα το γιατρο μου ειπε δε επαναφερεται και δε γινοταν ετσι και αλλιως γιατι εχω μονίμως πυρετο μέχρι τωρα. όντως έχω πυρετο που τις πρωτες μερες ηταν 40 και τωρα ειναι 38, καναμε ολες τις εξετασεις δεν εχω τιποτα. μου λενε μηπως το αγχος μηπως η στενοχωρια δε ξερω. παιρνω αντιβιωση και με τα αντιπυρετικα πεφτει και ξανανεβαινει λιγες ωρες μετα τη δραση τους.

Θέλω να επαναφερω το γαλα με οποιαδηποτε μορφη εστω και πολυ λιγο μπας και τα βοηθησω λιγο, ετσι και αλλιως τα μωρα χρειαζονται λιγες σταγονες την ημερα ετσι οπως ειναι. τι να κανω? πως να το κανω? και μεχρι ποτε μπορω να το προλαβω, μη χασω πολυτιμο χρονο?

εγω βγηκα σημερα απο το μαιευτηριο αλλα θα παω 2 φορες την ημερα να τα βλεπω. μπορει να κατσω σπιτι αλλη μια εβδομαδα και μετα θα παω στη δουλεια (τι να παρω αδεια γεννας τωρα) αμα τα καταφερουν τα μωρα και ζησουν τοτε θα τη παρω την αδεια όταν θα τα εχω μαζι μου σπιτι.

σας παρακαλώ απαντηστε με μολις δειτε το μηνυμα δε ξερω τι αλλο να κανω κανεις δε μου δινει σαφη απαντηση.

ζω στην Αθηνα και αν ειναι να σας στειλω το τηλ. μου να επικοινωνησουμε η να μου δωστε ενα τηλ να σας παρω. προσπαθησα να στειλω προσωπικο μηνυμα δε τα κατάφερα.

σας υπερευχαριστω.

Κυρία Αγλαία γεια σας,

σας παρακαλώ βοηθήστε με, γέννησα με καισαρική πρώορα την τρίτη 13/07/10 χωρίς καμία προειδοποίηση 2 αγόρια δίδυμα 25 εβδομάδων, σε πολύ πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση. ξαφνικά άνοιξε ο τράχιλος χωρις πόνους συσπάσεις και βγηκαν τα μωρα απο τη μητρα. δεν ημουνα καθολου προετοιμασμενη για γεννα, δεν ειχα ιδεα για θεματα θηλασμου, θεωρησα οτι ειναι πολυ νωρις να ενημερωθω.

στο νοσοκομειο ρωτησα, τωρα θα εχω γάλα? εγω θεωρησα οτι το γάλα όποτε ερθει είναι αχρηστο αφου τα μωρα ειναι μικροσκοπικα διασωληνωμενα και αν καταφερουν να ζουν θα χρειαστουν γαλα απο τον οκτωβριο!! ειμαι ηλιθια το ξερω. ο γιατρος μου εδωσε 2 χαπια Dostinex μισο την πεμπτη πρωι μισο πεμπτη βραδυ και το δευτερο παλι τη παρασκευη μισο πρωι μισο βραδυ και ετσι δε μου ηρθε καθολου γαλα μεχρι τωρα. ξαφνικα μας λενε απο τη μοναδα οτι το ενα του δωσαμε γαλα σημερα και το μητρικο θα τα βοηθησει πολυ, τρελαθηκα και τωρα δε ξερω τι να κανω? ρωτησα το γιατρο μου ειπε δε επαναφερεται και δε γινοταν ετσι και αλλιως γιατι εχω μονίμως πυρετο μέχρι τωρα. όντως έχω πυρετο που τις πρωτες μερες ηταν 40 και τωρα ειναι 38, καναμε ολες τις εξετασεις δεν εχω τιποτα. μου λενε μηπως το αγχος μηπως η στενοχωρια δε ξερω. παιρνω αντιβιωση και με τα αντιπυρετικα πεφτει και ξανανεβαινει λιγες ωρες μετα τη δραση τους.

Θέλω να επαναφερω το γαλα με οποιαδηποτε μορφη εστω και πολυ λιγο μπας και τα βοηθησω λιγο, ετσι και αλλιως τα μωρα χρειαζονται λιγες σταγονες την ημερα ετσι οπως ειναι. τι να κανω? πως να το κανω? και μεχρι ποτε μπορω να το προλαβω, μη χασω πολυτιμο χρονο?

εγω βγηκα σημερα απο το μαιευτηριο αλλα θα παω 2 φορες την ημερα να τα βλεπω. μπορει να κατσω σπιτι αλλη μια εβδομαδα και μετα θα παω στη δουλεια (τι να παρω αδεια γεννας τωρα) αμα τα καταφερουν τα μωρα και ζησουν τοτε θα τη παρω την αδεια όταν θα τα εχω μαζι μου σπιτι.

σας παρακαλώ απαντηστε με μολις δειτε το μηνυμα δε ξερω τι αλλο να κανω κανεις δε μου δινει σαφη απαντηση.

ζω στην Αθηνα και αν ειναι να σας στειλω το τηλ. μου να επικοινωνησουμε η να μου δωστε ενα τηλ να σας παρω. προσπαθησα να στειλω προσωπικο μηνυμα δε τα κατάφερα.

σας υπερευχαριστω.

Να σου ζήσουν τα μωράκια σου.

Διάβασε εδώ για τον επαναγαλακτισμό http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Και παράλληλα πάρε συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=21:herbal-remedies-for-milk-supply&catid=5:information&Itemid=17

Για ποιο γρήγορα αποτελέσματα

Εύχομαι να δεις αποτελέσματα πολύ γρήγορα αν κκαι τις πρώτες δυο εβδομάδες δεν θα είναι τόσο ενθαρρυντικά. Θέλω να πω ότι σε ενδιαφέρει αρχικά το ερέθισμα στο στήθος όχι τα μλ που θα βγάζεις που στην αρχή θα είναι κάποιες σταγόνες. Είσαι πολύ κοντά στην ημερομηνία τοκετού και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πείρες τα χάπια οπότε οι πιθανότητες είναι υπερ σου. για το γάλα που αντλείς για να το δόσεις στα μωρά θα πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό πόσος καιρός πρέπει να μεσολαβήσει από την λήψη του φαρμάκου dostinex (στο Έλενα μου είχαν πει ότι μετά από 2 24ώρα είναι οκ αλλά δεν στο λέω με σιγουριά – ρώτα πρώτα).

Mαρία να σου ζήσουν τα μωράκια, να τα πάρεις γρήγορα στο σπίτι γερά και δυνατά!

Γράψε μας αν θέλεις τι αντιβίωση παίρνεις ώστε να ελέγξουμε αν είναι συμβατή με το θηλασμό. Αν δεν είναι και χρειάζεται να παίρνεις αντιβίωση, μπορείς να την αλλάξεις, υπάρχουν αντιβιώσεις συμβατές με το θηλασμό!

Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις άμεσα είναι να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο και να ακολουθήσεις το πρωτόκολλο αντλήσεων που σου έγραψε η Κριστίνα, καθώς και να πάρεις την τριγωνέλλα! Επειδή το νοσοκομειακό είναι ογκώδες, δεν ξέρω αν θα σε βολέψει να το παίρνεις στη δουλειά, είναι όμως απαραίτητο να αντλείς κάθε 2 ώρες σ' αυτή τη φάση!

Δεν θυμάμαι κι εγώ μετά από πόσες μέρες είναι ασφαλές να δώσεις το γάλα στο μωρό μετά από διακοπή με χάπια (έχω την εντύπωση περισσότερες από 2...)

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου, θα σε βοηθήσει και ψυχολογικά να κάνεις προσπάθεια για να έχεις γάλα για τα μωρά, θα νιώσεις ότι τους προσφέρει κάτι πραγματικά σημαντικό σε μια φάση που επειδή νοσηλεύονται δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο γι' αυτά!

ο πυρετός δεν είναι αντένδειξη για το θηλασμό, μπορείς να θηλάζεις ακόμα και με πυρετό! Μην περιμένεις από τον συγκεκριμένο γιατρό να σε ενημερώσει για το πότε είναι ασφαλές να δώσεις το γάλα στο μωρό, το πιο πιθανό είναι να σου πει απαγορεύεται, όμως αυτό δεν ισχύει, αφού όλα τα φάρμακα κάποια στιγμή αποβάλλονται από τον οργανισμό μας! Η Αγλαΐα θα σου πει υπεύθυνα πόσες μέρες θα χρειαστεί για να γίνει αυτό!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Ο θηλασμός θεωρείται ασφαλής 10 μέρες μετά τη διακοπή του dostinex

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=150639&postcount=13

Δεν ξέρω κατά πόσο χρειάζονται και οι λίγες παραπάνω μέρες, επειδή τα μωρά είναι πρόωρα.

Εννοείται ότι μπορείς να ακολουθήσεις το πρωτόκολλο με τις αντλήσεις άμεσα, ώστε όταν καθαρίσει πλέον το γάλα σου, να έχεις ήδη ανεβάσει την παραγωγή σου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ρωτησα το γιατρο μου ειπε δε επαναφερεται και δε γινοταν ετσι και αλλιως γιατι εχω μονίμως πυρετο μέχρι τωρα.

Nα σου ζήσουν!

Λυπάμαι που ο γιατρός σου είναι τόσο άσχετος και τόσο απαράδεκτος από πολλές απόψεις.

Το γάλα και φυσικά επαναφέρεται και να του χαρίσεις αυτό

http://www.who.int/child_adolescent_health/documents/who_chs_cah_98_14/en/index.html

o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το διαθέτει δωρεάν σε 3 γλώσσες

είναι πολύ κρίμα η βλακεία και η αδιαφορία ενός γιατρού να καταδικάζει τα πρόωρα μωράκια να μείνουν χωρίς μητρικό γάλα, τη στιγμή που το μητρικό είναι τόσο πολύτιμο γι αυτά

ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΥΡΕΤΟ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗ ΓΑΛΟΥΧΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΤΟΣΗ ΑΓΝΟΙΑ!

όντως έχω πυρετο που τις πρωτες μερες ηταν 40 και τωρα ειναι 38, καναμε ολες τις εξετασεις δεν εχω τιποτα. μου λενε μηπως το αγχος μηπως η στενοχωρια δε ξερω. παιρνω αντιβιωση και με τα αντιπυρετικα πεφτει και ξανανεβαινει λιγες ωρες μετα τη δραση τους.
Καλύτερα άφησε τον πυρετό να δράσει, όσο τον αντέχεις.

Ξεκινάς άμεσα αντλήσεις 10-12 το 24ωρο με νοσοκομειακο θήλαστρο και οπωσδήποτε σύστημα διπλής άντλησης.

Τις προγραμματίζεις ανά 1,5 ώρα τη μέρα και κάνεις μία βραδυνή μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί.

Δες αυτό το πρωτόκολλο

http://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/gn_protocols.html

Αν τα αγγλικά σου δεν είναι καλά ή αν χαθείς στις πολλές πληροφορίες, σου γράφω περιληπτικά:

Για τη δική σου περίπτωση είναι καλά να μιλήσεις με κάποιον ενδοκρινολόγο που γνωρίζει από θηλασμό για να σου χορηγήσει δομπεριδόνη.

Η εμπορική ονομασία είναι cilroton, είναι αντιεμετικά χάπια που χορηγούνται ακόμη και σε εγκύους.

Τα χρησιμοποιείς με ασφάλεια μέχρι την έναρξη της γαλουχίας. Μετά θα πρέπει να ενημερώσεις το νεογνολόγο που παρακολουθεί τα μωρά. Το πιθανότερο είναι να σου πει να διακόψεις την δομπεριδόνη

Επειδή τα μωρά σου είναι πολύ πρόωρα, είναι σημαντικό να κάνεις επαναγαλακτισμό. Αν στη δουλειά μπορείς να αντλείς ανά δύο ώρες, τότε να επιστρέψεις, αν όμως δεν μπορείς, θα σου συνιστούσα να εστιάσεις στον επαναγαλακτισμό που χρειάζεται 6 περίπου εβδομάδες.

Αυτοί που δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις, είναι γιατί δεν ξέρουν και γιατί δεν κάνουν τον ελάχιστον κόπο να μάθουν. Αυτά κυκλοφορούν δημοσιευμένα εδώ και τρεις δεκαετίες.

σας υπερευχαριστω.

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να βρείτε κάποιον σύμβουλο γαλουχίας στην Αθήνα.

η αντιβιωση που παιρνω απο χτες ειναι ceclor 750, πριν δε ξερω τι μου δινανε στο μαιευτηριο γιατι μου αλλαξανε 2 φορες αντιβιωση.

Δεν έχει καμία σημασία η αντιβίωση που παίρνεις γιατί μέχρι να ξεκινήσεις επαναγαλακτισμό θα τη σταματήσεις.

Ο γυναικολόγος σου είναι διπλά απαράδεκτος.

Όφειλε να σε ενημερώσει για το πόσο σημαντικό είναι το μητρικό γάλα για τα πρόωρα και όφειλε να σε ενημερώσει για το πόσο σημαντική είναι η γαλουχία για τη δική σου υγεία.

Αν δεν τα γνωρίζει ή αν τα θεωρεί ελάσσονος σημασίας, τότε θα πρέπει να αμφιβάλλεις σοβαρά και για τις γνώσεις του και για το ήθος του. Τόσο μεγάλη άγνοια είναι αδικαιολόγητη.

Στη θέση σου θα του έκανα μήνυση γιατί έχει βάλει σε κίνδυνο τη δική σου υγεία τόσο βραχυπρόθεσμα με τη χορήγηση των χαπιών όσο και μακροπρόθεσμα με τη διακοπή της γαλουχίας (φυσικά ο πυρετός οφείλεται στο άγχος, όχι στην πρόωρη διακοπή της γαλουχίας! ότι θέλουμε να κρύψουμε ή να αποφύγουμε το ρίχνουμε στο άγχος...).

Η διακοπή της γαλουχίας σημαίνει αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και πιθανώς του ενδομητρίου. Επίσης σημαίνει αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση.

Αν σε ενημέρωνε για όλα αυτά και εσύ αποφάσιζες να διακόψεις τη γαλουχία, σεβαστό. Το ότι δεν σε ενημέρωσε όμως είναι απαράδεκτο και επιστημονικά και ηθικά.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΣΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ, ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΡΟΩΡΑ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ.

........αμα τα καταφερουν τα μωρα και ζησουν τοτε θα τη παρω την αδεια όταν θα τα εχω μαζι μου σπιτι.......

Αυτό ΜΗΝ το ξανασκεφτείς!!!!!!!! τα μωρά σου είναι πολύ πρόωρα ναι, αλλά να είσαι αισιόδοξη και σίγουρη πως θα ζήσουν!!!!!!!!!!!!

Για όλα τα άλλα η Αγλαϊα και όλες οι κοπέλες σου απάντησαν ήδη!!!!

Να σου ζήσουν, να είσαι γερή και δυνατή να τα θηλασεις για πολλούς μήνες!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Να σου ζήσουν τα μωράκια σου, και να τα έχεις πολύ γρήγορα κοντά σου. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου. Μην απογοητευτείς αν στην αρχή δε μπορείς να αντλήσεις σχεδόν καθόλου, σιγά σιγά μέρα με τη μέρα θα αυξάνεις την παραγωγή σου.

Όσο για το γιατρό, θα συμφωνήσω απόλυτα με την Αγλαΐα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

Ό,τι χρειαστείς, κι ό,τι απορίες έχεις, να μπαίνεις να ρωτάς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...