Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες, και στις αγχωμενες "πρωταρες" και στις εμπειρες αριστες συμβουλους!

Εχω αρκετο καιρο να γραψω και γραφω σημερα για να σας πω πως ο μικρος μου πριγκιπας ειναι ακριβως 8 μηνων και συνεχιζουμε να θηλαζουμε!!!!!!!!

Με πολυ αγχος, με τη βοηθεια θηλαστρου, με τη βοηθεια τη δικη σας τελος παντων τα καταφεραμε.

Σας ευχαριστω πολυ και ιδιαιτερα εσενα Κριστινα για το ενδιαφερον που δειξατε. Φιλια σε ολες και υπομονη στις αγχωμενες!!!!!!!

Μου έδωσε μεγάλη χαρά το μήνυμα σου μπράβο σας. Πολύ χαίρομαι που τα καταφέρατε.......να χαίρεσαι το παιδάκι σου και την Ζουζού.δίνεις κουράγιο και σε αυτές που προσπαθούν και πάλι μπράβο σου......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

KALISPERA KORITSIA

NA MAI PALI... DEN EXO KAI POLY XRONO NA MBENO SYXNA KAI NA GRAFO. O MIKROS MOU MEGALONEI KAI EIMASTE AFTOKOLLITOI THELEI AGALIA KAI PAIXNIDIA PLEON KAI MOU ARESEI POLY.

KRISTINA VLEPO EISAI ONLINE KAI ELPIZO NA ME BOITHISEIS KAI AFTI TI FORA. AKRIVOS ENA MINA PRIN, EIXA POLY MIKRI PARAGOGOI KAI TO IDIO SYNVENEI KAI TORA. THYMAMAI POU MOU EIXATE PEI OTI ISOS PERNAME ALMA ANAPTIKSIS. POSES FORES TO PERNAME AFTO? PROSPATHO NA VAZO TO MIKRO PIO SYXNA PANO MOU ALLA PLEON EKNEVRIZETAI POLY GIATI DEN EXO POLY GALA KAI ARNEITAI NA THYLASEI KAI KLAIEI KAI DEN KSERO TI NA KANO. AP OSA MOU EXETE PEI KSERO POS THA KRATISEI MERIKES MERES KAI OTI THA EPANELTHOUME ALLA O MIKROS DEN ME VOITHAEI. TI ALLA THA MBOROUSA NA KANO? LETE TO THILASTRO NA KANEI DOULEIA?

KALISPERA KORITSIA

NA MAI PALI... DEN EXO KAI POLY XRONO NA MBENO SYXNA KAI NA GRAFO. O MIKROS MOU MEGALONEI KAI EIMASTE AFTOKOLLITOI THELEI AGALIA KAI PAIXNIDIA PLEON KAI MOU ARESEI POLY.

KRISTINA VLEPO EISAI ONLINE KAI ELPIZO NA ME BOITHISEIS KAI AFTI TI FORA. AKRIVOS ENA MINA PRIN, EIXA POLY MIKRI PARAGOGOI KAI TO IDIO SYNVENEI KAI TORA. THYMAMAI POU MOU EIXATE PEI OTI ISOS PERNAME ALMA ANAPTIKSIS. POSES FORES TO PERNAME AFTO? PROSPATHO NA VAZO TO MIKRO PIO SYXNA PANO MOU ALLA PLEON EKNEVRIZETAI POLY GIATI DEN EXO POLY GALA KAI ARNEITAI NA THYLASEI KAI KLAIEI KAI DEN KSERO TI NA KANO. AP OSA MOU EXETE PEI KSERO POS THA KRATISEI MERIKES MERES KAI OTI THA EPANELTHOUME ALLA O MIKROS DEN ME VOITHAEI. TI ALLA THA MBOROUSA NA KANO? LETE TO THILASTRO NA KANEI DOULEIA?

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παρά πάνω από το να θηλάζεις συχνά. Πριν πεινάσει το μωρό πριν κλάψει δηλ.... μην μπερδεύεις τα σημάδια. Μπορεί να θέλει να κάνει και άλλα πράγματα αν υπολογίζω σωστά έχετε μπει στον 4ο μήνα. Κάπου εκεί ξεκινάει μια φάση όπου το μωρό θέλει να είναι λιγότερο στο στήθος και να ασχολείται με άλλα πράγματα. Φρόντισε να θηλάζεις σε μέρος χωρίς πολλά ερεθίσματα οπτικά και ακουστικά, να του μιλάς απαλά ή όταν δυσανασχετεί πολύ μπορείς να θηλάζεις όρθια κουνώντας το ελαφρά. Αν δεν πιάνει κάτι και το μωρό κλαιει και εκνευρίζεται με την επιμονή σου σταματάς για λίγο να ηρεμήσει και προσπαθείς ξανά.....Για τα άλματα δες εδώ

Οπως αναφέρει το βιβλίο , οι 10 πιο δύσκολες φάσεις των αλματων ανάπτυξης ειναι : (σε εβδομάδες )

Η 5η

Η 8η και η 9η

Η 12η

Η 15η -16η-17η-18η-19η (συνεχόμενες με κορύφωση στην 17η)

Η 23 -24-25-26 (με κορύφωση στην 26η)

Η 29-30 (πολυ ήπια)

Η 34-35-36-37 (με κορύφωση στην 36η)

Η 42-43-44-45-46 (με κορύφωση στην 44)

Η 51-52-53-54 (με κορύφωση στην 53)

Η 60-61-62-63-64 ( με κορύφωση μεταξή 61-62)

Η 71-72-73-74-75 (με κορύφωση μεταξύ 72-73)

Είναι πολυ σημαντικό να καταλάβεις ότι η παραγωγή δεν μειώνεται αυξάνονται οι ανάγκες του παιδιού και πίστεψε με το μωρό ξέρει τι να κάνει με λίγη βοήθεια από σένα θα τα καταφέρει μια χαρά.....κανένα θήλαστρο δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνει το μωρό οπότε απλά θηλάζεις συχνά αν κάποιο γεύμα σου φάνηκε μικρό ξαναβάζεις στο στήθος το μωρό μετά από μια ώρα.....

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ελάχιστη τιμή 9.5

Μέγιστη τιμή 12,5 την ημέρα εξόδου

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

15/1/10 2940

19/1/10 2750

26/2/10 4500

26/3/10 5300

26/4/10 6250

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 3-4

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα όχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Medela symphony

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 3-4

7β. ποιες ώρες αντλείτε

8 πμ, 11πμ, 1πμ, 5μμ, 8,30μμ,

Στις 3μμ και στις 11μμ θηλάζω το ίδιο και αν ξυπνήσει το βράδυ

και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

15 λεπτά

Έβγαζα 150-220 μλ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5-6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Έχει αλλεργία στην πρωτείνη του αγελαδινού γάλακτος και σε πολλά άλλα, είμαι σε πλήρη αποχή εδώ και 3 μήνες. Ξεκίνησε με ΓΟΠ, έκανε οισοφαγίτιδα και παίρνει επαντορέν εδώ και 1 μήνα... Τελευταία εμφάνισε και αίμα στα κακά...

Το πρόβλημα μου είναι ότι απο εκεί που αντλούσα με ευκολία τα 150 μλ που τρώει σε κάθε γεύμα απο χθες δεν μπορώ να βγάλω ούτε 100 με μισή ώρα άντλησης προσπαθώ να τον καλύψω με περισσότερες αντλήσεις (αντλώ σχεδόν κάθε δύο ώρες- προσπαθώ τουλάχιστον γιατί δουλεύω πρωί-απόγευμα και είναι αρκετά δυσκολο) αλλά δεν φτάνει. Ξεκίνησα και μαγιά μπύρας απο χθες το βράδυ αλλά έχω απελπιστεί...δεν θέλω να του δώσω συμπλήρωμα γιατί θα πρέπει να πιει νεοκέιτ.... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩΩΩ;;;;

Aso4p2.pngplWtp2.png

Διαφημίσεις

βρε κοριτσια ποσο θα πρεπει να διαρκει ενα γευμα θηλασμου??εμενα ο δικος μου μπορει να θηλασει απο 10 λεπτα μεχρι και 30 ωρα και να χοστασει ή αλλες φορες τρωει απο το ενα στηθος φαινεται να εχει χορτασει ρευεται και ενω εχει αποκοιμηθει και τον βαζω στο λικνο ξαναξυπναει κλαιγοντας αν δω οτι δεν κοιμαται τον βαζω και στο αλλο στηθος ή μολις ρευτει ξαναψαχνει γαι φαγητο <μου εχει πιπιλισει μεχρι και το μαγουλο!!>στο οποιο η ωρα που θα θηλασει ποικιλει μερικες φορες τραβαει λιγε ρουφιξιες και ξεραινεται στον υπνο και αλλες φορες τρωει παλυ κανενα 10λεπτο....

D1Uip3.png

Καλησπέρα κορίτσια, την βοήθεια σας Pls!!!!!(

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους Κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 03-05-10 4.050(ημ.γέννησης) , 06-05-10 4.150 (ημ.εξόδου από το μαιευτήριο)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. περίπου ανα 3ώρο

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει τη βάζω στο στήθος σε κάθε γεύμα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 60-90 γρ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) περίπου 500 γρ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. εχω το mini electric Της medela αλλα δεν το χρησιμοποιήσα ακόμα

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. Δεν το έχω καταλάβει ακόμα, περίπου όσες κάνει και κακά, δλδ σε κάθε γεύμα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο σε κάθε γευμα (ανα τρίωρο) 7-8 φορές

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Από τη μέρα που γεννήθηκε η μικρή την έβαλα πολύ γρήγορα στο στήθος, στην πρώτη ώρα. Μέχρι το βράδυ της πρώτης μερας την είχα μόνο στο στήθος, ώσπου είχε να κοιμηθεί από τις 19:00 ως τις 02:00 και έκλαιγε συνεχώς και δώσαμε ξένο. Από εκεί και πέρα δίναμς ξένο αφού έβαζα την μικρή στο στήθος πρώτα περίπουένα μισάωρο και στα 2 στήθη. Ποτέ δεν έδειχνε ενδιαφέρον και έκανε 2-3 θηλαστικές κινήσεις και σταματούσε. Την ενεργοποιούσα με χαδάκια για να ξαναρχίσει. Γάλα δεν είχα σχεδόν καθόλου και συνεχίσαμε έτσι μέχρι εχθές. Σήμερα (7η ημέρα) παρατήρησα να έχω περισσότερο γάλα και αποφάσια να της δώσω μόνο στήθος. Από τις 11:00 που ξεκινήσαμε μέχρι τις 15:00 την είχα από στήθος σε στήθος για να θηλάσει. Κοιμόταν μόνο κάποια 10λεπτα ανάμεσα σε θηλασμούς και ξυπνούσε πεινασμένη και ξανά στήθος εναλλαξ για καμιά ώρα. Κάπου γύρω στις 15:00 εκνευρίστηκε και δεν σταματούσε το κλάμα και της δώσαμε συμπλήρωμα, είπιε περίπου 70γρ και μετά από μία ώρα κοιμήθηκε. Θέλω τις συμβουλές σας τι να κάνω για να έχω αποκλειστικό θηλασμό.Παρεπιπτόντως η ψυχολογία μου είναι χάλια,ΒΟΗΘΕΙΑ!!!1

ffa0s7yik1vr8h0t.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει!

Το μωρό σου παίρνει πάρα πολύ συμπλήρωμα και είναι επικίνδυνο να το κόψεις απότομα. Το θήλαστρο που έχεις είναι ακατάλληλο για αυτή τη φάση, είναι μόνο για περιστασιακή χρήση.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακολουθείς συγκεκριμένο πρωτόκολλο αντλήσεων, ώστε να γίνει η γαλουχία σου επαρκής για το μωρό. Το καλό είναι ότι επειδή είναι ακόμη στην αρχή, θα είναι πιο εύκολο. Χρειάζεται να κάνεις αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο και σταδιακά να κόψεις το συμπλήρωμα.

Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

και αν έχεις απορίες, το συζητάμε.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Thalia, να σου ζήσει!

Συνέχισε την προσπάθεια για το θηλασμό, δίνοντας συμπλήρωμα (δεν μπορείς να το κόψεις αμέσως) για άλλες 3 μέρες και θα τα ξαναπούμε.

Πότε θα επισκευθείς ξανά το γιατρό σου;

Κορίτσια ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Αγλαϊα συνεχίζω να την βάζω στο στήθος πριν απο κάθε γεύμα για τουλάχιστον μία ώρα. Παιδίατρο θα πάρω τηλ σήμερα αλλά δεν ξέρω πότε θα έρθει.

ffa0s7yik1vr8h0t.png

Διαφημίσεις

Τελικά ήρθε ο παιδίατρος (ο οποίος είναι και σύμμβουλος θηλασμού), η μπέμπα είναι 4.250. Κάναμε ένα πρόγραμμα με αντλήσεις με θήλαστρο που νοίκιασα (το symphony medela), στήθος και 5 γεύματα μπουκάλι, προκειμένου να αυξήσουμε παραγωγή.

ffa0s7yik1vr8h0t.png

Τελικά ήρθε ο παιδίατρος (ο οποίος είναι και σύμμβουλος θηλασμού), η μπέμπα είναι 4.250. Κάναμε ένα πρόγραμμα με αντλήσεις με θήλαστρο που νοίκιασα (το symphony medela), στήθος και 5 γεύματα μπουκάλι, προκειμένου να αυξήσουμε παραγωγή.

είναι πολύ σημαντικό να έχεις βοήθεια από κοντά:D

εύχομαι τα καλύτερα και σύντομα χωρίς μπουκάλι......:D

καλησπερα εγω εχω 2 παιδια την κορη μου την θηλαζα αποκλειστικα 1 χρονο και τον γιο μου μεχρι που πηγε 9 μηνων.δεν χρησιμοποιουσα συμπληρωμα.και τα δυο τα θηλαζα οποτε τα ιδια το ζητουσαν.η μικρη απο μονη της μετα τον 3 μηνα απο εκει που ετρωγε συνεχεια το εκανε καθε 3ωρο περιπου.ο μικρος ετρωγε συχνοτερα,εκανα ομως το λαθος να προσπαθησω να τον βαλω εγω σε προγραμμα ταιζοντας τον ανα 3ωρο με αποτελεσμα να μειωθει το γαλα μου να αρχισω το συμπληρωμα και μετα απο 15 μερες να κοψω το θηλασμο.ειμαι λοιπον της αποψης οτι τα διαστηματα και ο χρονος θηλασμου εχει να κανει αποκλειστικα και μονο με το παιδι.

Twh6p3.png

WWMCp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα και εδω,

εγραψα το προβλημα μου με τον θηλασμο και σε αλλο θεμα αλλα ειδα οτι κι εδω μπορει να βρω καποιες συμβουλες.

Γεννησα πριν απο 9 μερες ενα κοριτσακι με φυσιολογικο τοκετο στην 36η+1.Το βαρος της ηταν 3090 γρμ,βγαινοντας απο το νοσοκομειο 2970 γρμ και στην πρωτη επισκεψη στον παιδιατρο 2950.Ειχε λιγο ικτερο ο οποιος ομως ηταν στα φυσιολογικα πλαισια.

Παρολο που την ειχα απο την αρχη κοντα μου και μπορουσα να την θηλασω,οσο κι αν προσπαθησα η μπεμπα δεν επιανε την θηλη.Μονο 2 φορες τα καταφερε κι αμφιβαλλω αν καταφερε να πιει γαλα.Εννοειται οτι δεν την αφησα χωρις φαγητο,ηπιε Απταμιλ.

Γυρνωντας στο σπιτι οπου ειμαστε ακομα πιο ανετα εχω προσπαθησει να την κρατησω στο στηθος και παλι το παιδι δεν μπορει να πιασει και εκνευριζεται και κλαιει!

Επειδη το στηθος μου ηταν φουσκωμενο και πονουσε νοικιασα νοσοκομειακο θηλαστρο διπλης αντλησης και ενω χτες αντλησα 120 μλ σημερα....ουτε 20.

Η μπεμπα συνεχιζει να δυσκολευεται στο πιασιμο και εννοειται τις ελαχιστες που καταφερε να πιασει θηλη αμφιβαλλω αν ηπιε το οτιδηποτε!!!Καταλαβαινετε οτι το συμπληρωμα δεν ειναι συμπληρωμα αλλα κυριαρχο στην διατροφη της.

Τι συμβαινει?Δεν εχω γαλα,ουτε με το θηλαστρο????

Τι μπορω να κανω???Απο τη μια λεω να μην στεναχωριεμαι αλλα απο την αλλη ξερω τα οφελη και για μενα και για το μωρο και απογοητευομαο που δεν μπορω να μας το προσφερω>

Τι γινεται σ'αυτην την περιπτωση???

Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας.

..Τι μπορω να κανω???Απο τη μια λεω να μην στεναχωριεμαι αλλα απο την αλλη ξερω τα οφελη και για μενα και για το μωρο και απογοητευομαο που δεν μπορω να μας το προσφερω>

Τι γινεται σ'αυτην την περιπτωση???

Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας.

Δεν υπάρχει μαγική λύση παρά μόνο οι συστηματικές αντλήσεις σε συνδυασμό με θηλασμό. Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853 το πρωτόκολλο αντλήσεων 8-10 ημερησίως με διπλό σύστημα διάρκειας 10 λεπτών εκ των οποίων η μία τουλάχιστον νυχτερινή. Πρώτα θα βάζεις τη μικρή στο στήθος για όσο πιο πολύ κάθεται και μετά θα δίνεις συμπλήρωμα και μετά θα αντλείς. Όσο αυξάνεται η παραγωγή σου θα κάθεται περισσότερο στο στήθος. Η ροή στο μπουκάλι να είναι ελεγχόμενη για να μην ευκολύνεται και πολύ. Να προγραμματίζεις τη διατροφή της γύρω από το θηλασμό και τις αντλήσεις και όχι το μπουκάλι, δηλ. πιο συχνά από το 3ωρο που λένε οι γιατροί για το μπουκάλι. Να προσπαθείς να τη βάζεις πριν πολυπεινάσει και εκνευριστεί και ας πιπιλάει μόνο, η επαφή είναι σημαντική.

Δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέσαι γιατί είστε ακόμη στην αρχή και με λίγη προσπάθεια μπορεί σε 10-15 μέρες να είστε στο στήθος αποκλειστικά. Πάντως όπως και να 'χει το μωρό θα πίνει το γαλατάκι σου. Καλή συνέχεια.

Καλημερα,

αν καταλαβα καλα για τις αντλησεις εφοσον απο καθε μαστο πρεπει να υπαρχουν 100 λεπτα ενεργου θηλασμου τοτε θα πρεπει ανα 2 ωρες το πολυ να αντλω για περιπου 10 λεπτα απο καθε στηθος???????Και οπωσδηποτε μια νυχτερινη αντληση!

Και εννοειται προσπαθεια να μπει στο στηθος η μικρη!!

Θα ξεκινησω με το πρωτοκολλο των αντλησεων κι ελπιζω να πανε ολα καλα και με τα υπολοιπα!

Για να δουμε...!!!

Καλημερα,

αν καταλαβα καλα για τις αντλησεις εφοσον απο καθε μαστο πρεπει να υπαρχουν 100 λεπτα ενεργου θηλασμου τοτε θα πρεπει ανα 2 ωρες το πολυ να αντλω για περιπου 10 λεπτα απο καθε στηθος???????Και οπωσδηποτε μια νυχτερινη αντληση!

Και εννοειται προσπαθεια να μπει στο στηθος η μικρη!!

Θα ξεκινησω με το πρωτοκολλο των αντλησεων κι ελπιζω να πανε ολα καλα και με τα υπολοιπα!

Για να δουμε...!!!

Εσύ έχεις θήλαστρο με διπλή άντληση οπότε θα αντλείς ταυτόχρονα και από τα δύο στήθη για 10-15 λεπτά. Νομίζω ανά δίωρο πρέπει να στοχεύεις για να μπορέσεις να πιάσεις τις 8-10 αντλήσεις γιατί το βράδυ μπορεί να κάνεις ανά τρίωρο. Μην απογοητεύεσαι με την ποσότητα που θα βγάζεις στην αρχή γιατί οπωσδήποτε το στήθος έχει πάρει ελάχιστο ερεθισμό για παραγωγή γάλακτος μέχρι τώρα.

Εγώ τάιζα με αποκλειστική άντληση μόλις το πήρα σπίτι από την έβδομη μέρα και με 11 αντλήσεις ημερησίως έβγαζα 50 μλ κάθε φορά και από τα δύο στήθη και συμπλήρωνα 550 μλ την ημέρα. 750 γρ έβαλε σε βάρος σε 15 ημέρες. Μεταξύ 12μμ. και 4π.μ. δεν αντλούσα και τάιζε ο άνδρας μου στις 2πμ. Ας πούμε ότι κοιμόμουνα. Και 20 μλ να βγάζεις στην άντληση, επί 10 είναι 200 μλ το μισό φαγητό της περίπου. Σημείωνε πόσο ξένο δίνεις ημερησίως μόλις αρχίσεις να δίνεις από το δικό σου να δούμε πόσο μειώνεται με την άντληση και σημείωνε και πόσο αντλείς.

Ευχαριστω Morchellina,

ετσι το καταλαβα κι εγω!!!Μια τελευταια ερωτηση...

το γαλα που θα αντλω για 10 λεπτα ανα 2 ωρες θα το μαζευω στο ιδιο δοχειο και θα το βαζω στο ψυγειο???

Δεν θα υπαρχει προβλημα που θα βγαζω τα μπουκαλακια και θα μπαινει καινουργιο γαλα???

Ευχαριστω Morchellina,

ετσι το καταλαβα κι εγω!!!Μια τελευταια ερωτηση...

το γαλα που θα αντλω για 10 λεπτα ανα 2 ωρες θα το μαζευω στο ιδιο δοχειο και θα το βαζω στο ψυγειο???

Δεν θα υπαρχει προβλημα που θα βγαζω τα μπουκαλακια και θα μπαινει καινουργιο γαλα???

Όχι δεν ενώνεις κρύο γάλα με ζεστό. Θα βγάζεις το γάλα από τα μπουκαλάκια της άντλησης σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο με καπάκι και μετά τον επόμενο θηλασμό θα της το δίνεις σαν συμπλήρωμα και μετά αν θέλει και συμπλήρωμα ξένο. Μάλλον θέλεις να μαζεύεις αρκετό γάλα δικό σου για να της το δίνεις μία φορά σαν συμπλήρωμα. Τότε θα αφήνεις και το φρεσκοαντλημένο γάλα να κρυώνει στο ψυγείο κα μετά θα τα ενώνεις. Ότι σε βολεύει. Πάντως θα είναι κρίμα να πετάς δικό σου γάλα όταν χορταίνει και δεν θέλει άλλο. Καλύτερα να πετάς το ξένο.

Ναι,ελεγα σημερα που ξερω τι να κανω να μαζεψω οσο περισσοτερο μπορω και να το εχω μαζεμενο,κατι σαν αποθηκη ωστε να της δινω γευματα απο εκεινο κι οταν τελειωνει απο συμπληρωμα αν χρειαστει!!!Δυστυχως ακομη και σημερα τη θηλη δεν τη θελει...τελοσπαντων θα δω τι θα κανω,παντως ξεκινησα τις αντλησεις οπως πρεπει και βλεπουμε!!

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...