Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Για να καταλάβω το παιδί το βάζω στο στήθος ή κάνω αντλήσεις με το θήλαστρο;

Ξεκινάς με αντλήσεις για να ξεκινήσει η παραγωγή. όσο πιο πολύ ερέθισμα δέχεται το στήθος τόσο το καλύτερο. δεν απογοητεύεσαι αν δεν δεις γάλα άμεσα το σημαντικό είναι το ερέθισμα μετά θα έρθει και το γάλα. λίγο λίγο στις δυο εβδομάδες λογικά θα δεις κάποια ποσότητα έστω κάποιες σταγόνες. βήμα βήμα λοιπόν και ανάλογα με το αποτέλεσμα αποφασίζεις το επόμενο στάδιο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

εχω κάποια κενα. σύμφωνα με τα κιλά της μικρης ο παιδίατρος κ η σύμβουλος λενε οτι χρειαζετε 370μλ την ημερα γαλα.

σε 7 γεύματα αν δινω 90μλ μας κανει 630μλ + οτι τρωει απο το στηθος καθε φορα.δεν ειναι πολλα???μπορει το στομαχάκι του να αντέξει τοσο πολυ?

(κατάλαβα καλα οτι πρέπει να τρωει και στηθος πριν το συμληρωμα ετσι?)

το συμπλήρωμα πρεπει να ειναι μόνο ξενο?η να τισ δίνω και δικο μου αν εχω)

χτεσ βραδι που ξαναμίλησα με την σύμβουλο μου ειπε μια χαρα τρώει(συμφονα με τισ κενωσεισ)αλλα με καθε μπουκάλι η προσπάθεια παει πισω και να δοκιμάσω το σωληνάκι..

δυσκολα πραγματα!

εσεις εχετε την ιδια αποψη για το μπουκάλι???τοσο κακο κανει???

petalouditsa, στην παρούσα φάση δεν σε ενδιαφέρει πόσο κακό κάνει το μπουκάλι, αλλά πόσο κακό είναι να υποσιτίζεται το μωρό.

Αν συνεχίσει να τρέφεται τόσο χάλια, θα πρέπει να νοσηλευτεί για να μην πάθει βλάβες που θα είναι μόνιμες για την υγεία του.

Στην παρούσα φάση σε ενδιαφέρει η επιβίωση και η υγεία του μωρού.

Χωρίς μωρό δεν μπορεί να υπάρξει θηλασμός.

Ο θηλασμός είναι εντελώς δευτερεύον θέμα για την ώρα.

Η σύμβουλος με την οποία μιλάς έχει πολύ περιορισμένη εικόνα, πιο περιορισμένη από αυτή που έχουμε εδώ, οπότε οι συμβουλές που σου δίνει, έχουν λίγη αξία στην παρούσα φάση.

Η παιδίατρος σου είπε την ελάχιστη ποσότητα που το παιδί πρέπει οπωσδήποτε να φάει για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα., δεν σου ανέφερε ότι αυτή είναι η μέγιστη και ότι δεν κάνει να φάει παραπάν.

ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ 90 ml ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΩΡΟ.

Το μωρό πρέπει να παίρνει τουλάχιστον 6 γεύματα των 90 στην ηλικία που είναι.

Αν έχεις δικό σου γάλα, τόσο το καλύτερο, αν δεν έχεις όμως, το συμπληρώνεις οπωσδήποτε με ξένο και ενθαρρύνεις το μωρό να τρώει.

ΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω πόση είναι η ποσότητα γάλακτος που πρέπει να παίρνει ένα μωρό 2 εβδομάδων που γεννήθηκε 3 κιλά.

Είμαι περίεργη να δω αν αυτό που μου είχε πει τότε η παιδίατρός μου ισχύει.

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ!ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΩΣ 25/04/10 ΣΤΗ ΓΑΙΑ.ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΤΥΝΑΝ..ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ Κ ΘΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ CHICCO ΠOY MOΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ Ή ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ?ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΟΥΤΙ,ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ? ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ Ή ΟΧΙ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

3IrTp3.png

Καλημέρα angie! Με το καλό να έρθει το μωράκι σου! Το στηθος κατα τη διάρκεια του θηλασμού δε χρειάζεται συχνό καθάρισμα και πλύσιμο. Θα το πλένεις 1 φορά την ημέρα μονο με νερό χωρίς σαπούνια ή οινόπνευμα. Τα επιθέματα θηλής θα τα χρειαστείς αν έχει αυξημένη ροή. Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις από τώρα. Βάλ' τα στη βαλίτσα σου και θα δεις όταν έρθει το γάλα. Αυτό που πρέπει κατά τη γνώμη μου να έχει είναι μια αλοιφή λανολίνης (εγώ έχω πάρει την PURELAN 100 της MEDELA) που βοηθά το στήθος να ηρεμήσει από τους ερεθισμούς ή τις πληγές που συνήθως δημιουργουνται τις πρώτες μέρες του θηλασμού. Βέβαια με σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος θα μπορέσεις να αποφύγεις τον ερεθισμό! Η ώρα η καλή σου εύχομαι!:-P

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Διαφημίσεις

Το στηθος δεν χρειαζεται παρα μονο ενα πλυσιμο ημερησιως με νερο και απαλο σαπουνι.

Τα επιθεματα παρτα, γιατι μπορει και να τρεχει το στηθος.

Σε καθε γυναικα ειναι αλλιως.

Εγω μια που τα αγοραζα και μια που τα χαριζα.

Να παρεις οπωσδηποτε νυχτικο και οχι μονο πυτζαμες για την πρωτη ημερα.

Να ζητησεις αποκλειστικο θηλασμο και ει δυνατον και ρουμινγκ ιν.

Δεν ειναι νορμαλ το βρεφος να αποχωριζεται απο τη μητερα.

k9Tap3.png

Σχετικά με τα επιθέματα εγώ ξεκίνησα με αυτά αλλά διαπίστωσα ότι λόγω του πλαστικού φύλλου που έχουν για τις διαρροές δεν αφήναν την θηλή να αναπνεύσει και αν ήταν και ερεθισμένη την κάναν χειρότερα. Τελικά ξέθαψε η μαμά μου δύο 12δες μαντήλια βαμβακερά και βοηθήθηκα πάρα πολύ. Τα επιθέματα τα είχα για εκτός σπιτιού για να μην έχω ατυχήματα.

Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω πόση είναι η ποσότητα γάλακτος που πρέπει να παίρνει ένα μωρό 2 εβδομάδων που γεννήθηκε 3 κιλά.

Είμαι περίεργη να δω αν αυτό που μου είχε πει τότε η παιδίατρός μου ισχύει.

Ευχαριστώ!

Στην πράξη θα σου πω για μωρό 3 κιλών στη γέννα και για αποκλειστική άντληση για να έχεις να συγκρίνεις. Έδινα μητρικό γάλα 550 μλ μεταξύ 5-20ης ημέρας και πήρε 750γρ σε 15 ημέρες. Άρα νομίζω και λιγότερο π.χ. 400 μλ θα του έφτανε.

Καλησπέρα κι από μένα.

Θα ήθελα την βοήθειά σας στο θέμα του θηλασμού.

Ξεκίνησα να θηλάζω τον μικρούλη μου, αλλά λόγω πληγωμένων θηλών πήρα θήλαστρο και του έδεινα το γάλα μου. Και εκτός αυτού, θήλαζε κάθε 1 ώρα και νόμιζα πως δεν του φτάνει το γάλα μου οπότε το έβγαζα κι εγώ για να βλέπω πόσο πίνει.

Τώρα όμως θέλω να τον θηλάζω αποκλειστικά αλλά δεν ξέρω αν θα το πετύχω. Τον παίρνει ο ύπνος στο πεντάλεπτο και το στήθος μου πρίζεται. Έχει συνηθήσει προφανώς το μπιμπερό. Πήρα και τις θηλές της CHICCO που έρχονται πιο κοντά στις δικές μας, αλλά δεν τις θέλει καθόλου, αφού πιεί 70ml κλαίει και δεν το βάζει καθόλου στο στοματάκι του.

Πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας.

Ευχαριστώ.

FPuFp2.png yldLp3.png

Καλησπέρα!

Δεν είχα ιδέα πως η γίνεται να ξαναθηλάσει μια μητέρα μετά τη διακοπή θηλασμού. Ο μπέμπης μου είναι 7,5 μηνών και από την αρχή μαζί με το θηλασμό του έδινα και συνπλήρωμα, γιατί το γάλα μου δεν έφτανε. Μετά τον 6ο μήνα το γάλα μου αυξήθηκε πολύ αλλά δυστυχώς θα αναγκαστώ να το σταματήσω γιατί έχω ουρεόπλασμα και κάτι άλλο που βρέθηκε στο τεστ παπ και πρέπει να πάρω vibramycin που απαγορεύεται στο θηλασμό. Σχεδόν έχει κοπεί το γάλα μου με φυσική μέθοδο, αλλά μου έχει στοιχίσει πολύ ψυχολογικά. Θα μπορούσα να κάνω επαναγαλακτισμό χωρίς θήλαστρο; πειράζει που δεν μου ήρθε ακόμα περίοδος; έχετε υπόψη σας αν το ουρεόπλασμα προκαλεί στείρωση; (το άκουσα από γιατρό και αγχώθηκα πολύ!):confused:

To vibramycin θεωρειται συμβατό με το θηλασμό, δες το εδώ:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Χρειάζεται προσοχή για σένα, αν το χρησιμοποιήσεις πάνω από 3-4 εβδομάδες.

Για το ουρεόπλασμα δεν ξέρω πολλά αλλά διάβασα εδώ περιπτώσεις κατά την εγκυμοσύνη, το οποίο σημαίνει ότι, αν η θεραπεία δεν βλάπτει το έμβρυο, τότε δεν βλάπτει και το μωρό που θηλάζει :roll:

Όσο πιο κοντά είσαι στην φάση που διέκοψες, τόσο πιο εύκολα μπορεί να γίνει ο επαναγαλακτισμός. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις θήλαστρο, μπορείς να βάζεις το μωρό στο στήθος όσο συχνά το δέχεται και θα δεις πώς ανταποκρίνεται.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μένα.

Θα ήθελα την βοήθειά σας στο θέμα του θηλασμού.

Ξεκίνησα να θηλάζω τον μικρούλη μου, αλλά λόγω πληγωμένων θηλών πήρα θήλαστρο και του έδεινα το γάλα μου. Και εκτός αυτού, θήλαζε κάθε 1 ώρα και νόμιζα πως δεν του φτάνει το γάλα μου οπότε το έβγαζα κι εγώ για να βλέπω πόσο πίνει.

Τώρα όμως θέλω να τον θηλάζω αποκλειστικά αλλά δεν ξέρω αν θα το πετύχω. Τον παίρνει ο ύπνος στο πεντάλεπτο και το στήθος μου πρίζεται. Έχει συνηθήσει προφανώς το μπιμπερό. Πήρα και τις θηλές της CHICCO που έρχονται πιο κοντά στις δικές μας, αλλά δεν τις θέλει καθόλου, αφού πιεί 70ml κλαίει και δεν το βάζει καθόλου στο στοματάκι του.

Πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας.

Ευχαριστώ.

Δοκίμασε να βάλεις το μωρό στο στήθος την ώρα που κοιμάται (κάποια στιγμή που αναδεύεται στον ύπνο του και δεν είναι ανάγκη να το ξυπνήσεις) ή την ώρα που ξυπνάει/αποκοιμιέται. Εφόσον θηλάζει πεντάλεπτο, δοκιμασε να θηλάζεις πολλά πεντάλεπτα. Για να μην αποκοιμιέται το μωρό, μίλα του, χάιδευε πατούσες και μαγουλάκια. Ίσως ναρκώνεται από τη ζέστη, οπότε άφησε το με ελάχιστα ή καθόλου ρούχα σε επαφή με το δέρμα σου. Βοηθάει αν κοιμάστε μαζί, με ακάλυπτο στήθος, οπότε είσαι εκεί να σε μυρίζει και ίσως θελήσει να θηλάσει. Όταν αποκατασταθεί η επαφή με το στήθος, θα μειώσεις σταδιακά το αντλημένο που δίνεις, τα ξαναλέμε τότε.

Πόσο είναι το μωρό σου; Έκανε καθόλου ίκτερο;

Στην πράξη θα σου πω για μωρό 3 κιλών στη γέννα και για αποκλειστική άντληση για να έχεις να συγκρίνεις. Έδινα μητρικό γάλα 550 μλ μεταξύ 5-20ης ημέρας και πήρε 750γρ σε 15 ημέρες. Άρα νομίζω και λιγότερο π.χ. 400 μλ θα του έφτανε.

Ευχαριστώ, Morchelina.

Γιατί η παιδίατρος με είχε πρήξει όταν ήταν 15 ημερών ότι χρειαζόταν το λιγότερο 550 μλ την ημέρα, οπότε εκτός από τα 500 μλ που έβγαζα με το θήλαστρο έδινα και συμπλήρωμα.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό πήγε πίσω όλη τη διαδικασία του επαναγαλακτισμού.:mad::evil:

Β.Α.Γ.Γ.2009

Δοκίμασε να βάλεις το μωρό στο στήθος την ώρα που κοιμάται (κάποια στιγμή που αναδεύεται στον ύπνο του και δεν είναι ανάγκη να το ξυπνήσεις) ή την ώρα που ξυπνάει/αποκοιμιέται. Εφόσον θηλάζει πεντάλεπτο, δοκιμασε να θηλάζεις πολλά πεντάλεπτα. Για να μην αποκοιμιέται το μωρό, μίλα του, χάιδευε πατούσες και μαγουλάκια. Ίσως ναρκώνεται από τη ζέστη, οπότε άφησε το με ελάχιστα ή καθόλου ρούχα σε επαφή με το δέρμα σου. Βοηθάει αν κοιμάστε μαζί, με ακάλυπτο στήθος, οπότε είσαι εκεί να σε μυρίζει και ίσως θελήσει να θηλάσει. Όταν αποκατασταθεί η επαφή με το στήθος, θα μειώσεις σταδιακά το αντλημένο που δίνεις, τα ξαναλέμε τότε.

Πόσο είναι το μωρό σου; Έκανε καθόλου ίκτερο;

Amaretto σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Αν τον πάρει ο ύπνος, δεν ξυπνάει με τίποτα! Και αν τον έχω δίπλα στο στήθος μου, το μόνο που κάνει είναι να το βάζει απλά στο στοματάκι του χωρίς να πίνει. Ο μικρούλης μου είναι 2 μηνών, 1 εβδομάδας και 4 ημερών και βγήκαμε από το ΙΑΣΩ με 11 ίκτερο (τι σημασία έχει αν είχε ίκτερο?).

Η γνώμη σου δηλαδή ποια είναι? Να συνεχίσω να βγάζω το γάλα μου με το θήλαστρο ή όποτε θέλει να τον βάζω στο στήθος μου?

Για παράδειγμα ξύπνησε στις 03:30 τον θήλασα από το ένα και αφού τον πήρε ο ύπνος έβγαλα το υπόλοιπο με το θήλαστρο. Έχουν περάσει όμως τόσες ώρες (κοιμάται ακόμα!). Τώρα τι πρέπει να κάνω? Να το βγάλω και να του δώσω με το μπιμπερό, ή να περιμένω όταν ξυπνήσει για να τον θηλάσω? Φοβάμαι όμως πως έτσι θα μου σταματήσει το γάλα εφόσον περνάνε τόσες ώρες χωρίς να πιεί :(! Να σου πω πως όσο έχω γάλα, ανά τρίωρο είτε με θηλασμό είτε με το θήλαστρο, πάντα το έβγαζα.

FPuFp2.png yldLp3.png

Ευχαριστώ, Morchelina.

Γιατί η παιδίατρος με είχε πρήξει όταν ήταν 15 ημερών ότι χρειαζόταν το λιγότερο 550 μλ την ημέρα, οπότε εκτός από τα 500 μλ που έβγαζα με το θήλαστρο έδινα και συμπλήρωμα.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό πήγε πίσω όλη τη διαδικασία του επαναγαλακτισμού.:mad::evil:

Νομίζω ότι η φόρμουλα μάλλον δεν μεταβολίζεται τόσο καλά όσο το μητρικό και ένα μεγαλύτερο μέρος αποβάλλεται στα κακά. Οπότε δεν είναι ίσως ακριβώς συγκρίσιμη η ποσότητα φόρμουλας και μητρικού. Οι παιδίατροι προφανώς συμβουλεύουν βάσει φόρμουλας και γιαυτό οι ποσότητες είναι μεγαλύτερες. Δεν έπαιρνε καλό βάρος ο δικός σου με τόσο γάλα;

Διαφημίσεις

ElenaΚ, ο ίκτερος κάνει τα μωρά πιο νωθρά και μπορεί να μην ξυπνάνε για να φάνε, ενώ το χρειάζονται. Βέβαια, αυτή η τιμή δεν μου φαίνεται σημαντική, η δικιά μου είχε 12 και δεν το θεώρησα κάτι σημαντικό.

Το τρίωρο που κρατάς είτε με θηλασμούς, είτε με αντλήσεις, είναι καλό, αν το παιδί βρέχει τις πάνες που πρέπει. Πρόσφερε πάντα πρώτο το στήθος και μετά δίνε το αντλημένο. Σημείωνε πόσο αντλημένο παίρνει σε κάθε γεύμα και πόσο στο 24ωρο, για να έχουμε καλύτερη εικόνα και να δούμε πώς μπορεί να κοπεί σταδιακά το αντλημένο.

Διάβασε και στην ενότητα του επαναγαλακτισμού, να δεις γενικά πώς περνάει το μωρό από το μπουκάλι στο στήθος, όταν η μητέρα έχει επαναφέρει την παραγωγή της και καλύπτει τις ανάγκες του μωρού, ισχύουν αντίστοιχα πράγματα.

Νομίζω ότι η φόρμουλα μάλλον δεν μεταβολίζεται τόσο καλά όσο το μητρικό και ένα μεγαλύτερο μέρος αποβάλλεται στα κακά. Οπότε δεν είναι ίσως ακριβώς συγκρίσιμη η ποσότητα φόρμουλας και μητρικού. Οι παιδίατροι προφανώς συμβουλεύουν βάσει φόρμουλας και γιαυτό οι ποσότητες είναι μεγαλύτερες. Δεν έπαιρνε καλό βάρος ο δικός σου με τόσο γάλα;

Κατά την παιδίατρο όχι και επέμενε ότι δεν είχα αρκετό γάλα. Σύμφωνα όμως με τα ισχύοντα, όπως έμαθα αργότερα, ήταν μια χαρά. Το μωρό ανέκτησε το βάρος γέννησης τη 12η ημέρα, αλλά κατά την παιδίατρο δεν ήταν αρκετό και έτσι μπήκαμε στο τριπάκι του ξένου για κάποιο διάστημα.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Εγω διάβασα στο διαδύκτιο και το ίδιο μου είπε και η παιδίατρος (η οποία είναι υπερ του θηλασμου και θήλαζε και η ίδια 6 μήνες αν και γιατρός...)

ότι χρειάζονται 150ml ανά κιλό βάρους.

Η φόρμουλα πάντως με το γαλα του θηλασμου εχουν την διαφορά ότι δεν είναι ίδια η περιεκτικότητά του σε λιπος κάθε φορα. Δηλαδή αν θηλάζεις πολλες φορες την ημερα το μωρό παίρνει συνολικά πιο πολυ λιπαρό γάλα σε αντιθεση με πιο αραιους θηλασμους.

Θέλω να καταλήξω στο οτι μπορει να πιει 600 φορμουλα αλλα με δικο σου και τα 450 να ειναι αρκετα (δικά μου τα νουμερα :wink:)

Και πραγματικα το μητρικό γάλα μπορει να αφομοιωθεί ΠΛΗΡΩΣ από το μωρό σε αντιθεση με τη φορμουλα , για αυτο τα μωρα που θηλαζουν δεν εχουν τοσες κενωσεις.

as1cF540g410000MDAwMDI4N2R8MDAwMDQ1ZGJ8R2VvcmdlIGlzIA.gif

as1cM8J0g410000MDAwMDI4N2R8MDAwMTIzNWR8TWFya29zIGlzIA.gif

Εγω διάβασα στο διαδύκτιο και το ίδιο μου είπε και η παιδίατρος (η οποία είναι υπερ του θηλασμου και θήλαζε και η ίδια 6 μήνες αν και γιατρός...)

ότι χρειάζονται 150ml ανά κιλό βάρους.

Η φόρμουλα πάντως με το γαλα του θηλασμου εχουν την διαφορά ότι δεν είναι ίδια η περιεκτικότητά του σε λιπος κάθε φορα. Δηλαδή αν θηλάζεις πολλες φορες την ημερα το μωρό παίρνει συνολικά πιο πολυ λιπαρό γάλα σε αντιθεση με πιο αραιους θηλασμους.

Θέλω να καταλήξω στο οτι μπορει να πιει 600 φορμουλα αλλα με δικο σου και τα 450 να ειναι αρκετα (δικά μου τα νουμερα :wink:)

Και πραγματικα το μητρικό γάλα μπορει να αφομοιωθεί ΠΛΗΡΩΣ από το μωρό σε αντιθεση με τη φορμουλα , για αυτο τα μωρα που θηλαζουν δεν εχουν τοσες κενωσεις.

Συλβί, ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Ήμουν απλώς περίεργη να μάθω και άλλες απόψεις...

Το θέμα μου τώρα είναι το εξής, αν και το έχω ξαναγράψει. Το μωρό κοιμάται από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί και από τις 9 μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα το στήθος εκείνες τις ώρες να αδειάζει μόνο 2 φορές.

Είμαι τελείως μπερδεμένη. Από τη μια δεν θέλω να την ξυπνήσω και από την άλλη ανησυχώ πολύ ότι έχει αρχίσει να μειώνεται το γάλα μου. Τι να κάνω;

Β.Α.Γ.Γ.2009

Συλβί, ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Ήμουν απλώς περίεργη να μάθω και άλλες απόψεις...

Το θέμα μου τώρα είναι το εξής, αν και το έχω ξαναγράψει. Το μωρό κοιμάται από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί και από τις 9 μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα το στήθος εκείνες τις ώρες να αδειάζει μόνο 2 φορές.

Είμαι τελείως μπερδεμένη. Από τη μια δεν θέλω να την ξυπνήσω και από την άλλη ανησυχώ πολύ ότι έχει αρχίσει να μειώνεται το γάλα μου. Τι να κάνω;

Να κάνεις το σταυρό σου που έχεις ενα 7ωρο στη διάθεσή σου να ξεκουραστείς:lol::cool:...... πέρα απο την πλάκα όμως οι θηλασμοί πως πάνε τις υπόλοιπες ώρες??? συνεχίζεις μόνο θηλασμό ή έβαλες και μπουκάλι? Αν το μωρό γενικά θηλάζει ικανοποιητικά (βρέχει πάνες, παίρνει βάρος). Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Τα 3ωρα τα προσέχουμε στα νεογέννητα για να αποφύγουμε υποσιτισμό και κατ' επέκταση και μείωση παραγωγής. Από κάποιο σημείο και μετά το μωρό διαμορφώνει το πρόγραμμά του στο οποίο παρεμβαίνουμε μόνο όταν υπάρχουν σημάδια ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

Η Χριστίνα έχει δίκιο για τα τρίωρα αλλά εγώ θήλαζα μία φορά το βράδυ μέχρι 5-6 μηνών για να αποσυμφορείται το στήθος και για να είμαι πιο ήσυχη για την παραγωγή. Συνήθως θήλαζα γύρω στις 4 το βράδυ και μετά 5 μηνών πήγε στις 5. Καλά στον ύπνο τα θήλαζα 5-10 λεπτά, δεν ξύπναγαν καθόλου, ούτε ρέψιμο, ούτε άλλαγμα χρειάζονταν, ούτε άλλαξαν πρόγραμμα να ξυπνάνε και άλλες φορές. Μετά έτρωγαν ανά τρίωρο περίπου μέχρι τις 10 το βράδυ και πριν κοιμηθώ στις 12 ξαναθήλαζα. Μετά τα ξενύχτια των πρώτων μηνών μου φαίνονταν πολυτέλεια να κοιμάμαι 4-5 ώρες συνεχόμενα.

Αυτό με τα 150μλ ανά κιλό βάρους μου φαίνεται σωστό γιατί και εγώ τα 550 μλ μητρικού που έδινα ήταν πολλά αφού πήρε 1.5 κιλό σε ένα μήνα.

Να κάνεις το σταυρό σου που έχεις ενα 7ωρο στη διάθεσή σου να ξεκουραστείς:lol::cool:...... πέρα απο την πλάκα όμως οι θηλασμοί πως πάνε τις υπόλοιπες ώρες??? συνεχίζεις μόνο θηλασμό ή έβαλες και μπουκάλι? Αν το μωρό γενικά θηλάζει ικανοποιητικά (βρέχει πάνες, παίρνει βάρος). Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Τα 3ωρα τα προσέχουμε στα νεογέννητα για να αποφύγουμε υποσιτισμό και κατ' επέκταση και μείωση παραγωγής. Από κάποιο σημείο και μετά το μωρό διαμορφώνει το πρόγραμμά του στο οποίο παρεμβαίνουμε μόνο όταν υπάρχουν σημάδια ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

Κριστίνα,

Ο θηλασμός τις υπόλοιπες ώρες πηγαίνει καλά. Κάνει το λιγότερο 6 θηλασμούς την ημέρα, συνήθως 8.

Η γιατρός ενθουσιάστηκε με την ανάπτυξή της. Θέλω όμως να δω αυτήν την Τετάρτη αν θα έχει πάρει τουλάχιστον 100 γρ. Το μπουκάλι πλέον δεν το θέλει με ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό δεν είναι πολύ καλό, γιατί τώρα που πρέπει να βγαίνω για διάφορες δουλειές, προτιμάει να μένει νηστική. Άσε που πάει χαμένο το αντλημένο γάλα μου.

Αντιδρά σαν να την αηδιάζει η θηλή του μπιμπερό. Είπαμε να το κόψουμε το μπουκάλι αλλά όχι κι έτσι. Η κυρία που την προσέχει μερικές φορές θέλει να κόψει τις φλέβες της από την απελπισία της που δεν τρώει!:?

Β.Α.Γ.Γ.2009

Η Χριστίνα έχει δίκιο για τα τρίωρα αλλά εγώ θήλαζα μία φορά το βράδυ μέχρι 5-6 μηνών για να αποσυμφορείται το στήθος και για να είμαι πιο ήσυχη για την παραγωγή. Συνήθως θήλαζα γύρω στις 4 το βράδυ και μετά 5 μηνών πήγε στις 5. Καλά στον ύπνο τα θήλαζα 5-10 λεπτά, δεν ξύπναγαν καθόλου, ούτε ρέψιμο, ούτε άλλαγμα χρειάζονταν, ούτε άλλαξαν πρόγραμμα να ξυπνάνε και άλλες φορές. Μετά έτρωγαν ανά τρίωρο περίπου μέχρι τις 10 το βράδυ και πριν κοιμηθώ στις 12 ξαναθήλαζα. Μετά τα ξενύχτια των πρώτων μηνών μου φαίνονταν πολυτέλεια να κοιμάμαι 4-5 ώρες συνεχόμενα.

Αυτό με τα 150μλ ανά κιλό βάρους μου φαίνεται σωστό γιατί και εγώ τα 550 μλ μητρικού που έδινα ήταν πολλά αφού πήρε 1.5 κιλό σε ένα μήνα.

Αχ, προσπάθησα κι εγώ να τη θηλάζω κοιμισμένη, αλλά είναι αδύνατο δυστυχώς! Οπότε μένω 8 ώρες με άδειο το στήθος. Σήμερα ξύπνησα 6.45 το πρωί, έκανα άντληση και με το που τελείωσα ξύπνησε, οπότε μετά είχαμε δράματα και ήπιε και μπουκάλι.

Τώρα, πέρα από την πλάκα, δεν αντέχω με το στήθος γεμάτο 8 ώρες. Μήπως να ξυπνάω το μωρό απαλά γύρω στις 6;:|

Β.Α.Γ.Γ.2009

Τώρα, πέρα από την πλάκα, δεν αντέχω με το στήθος γεμάτο 8 ώρες. Μήπως να ξυπνάω το μωρό απαλά γύρω στις 6;:|

Να κάνεις όπως σε βολεύει γιατί ο θηλασμός είναι πολύ πιο βολικός από άντληση. Δοκίμασέ το και μπορεί να ξανακοιμάται εύκολα. Να είναι σκοτεινά, με ησυχία και μπορεί να ξεγελιέται να νομίζει ότι είναι νύχτα και να ξανακοιμάται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...