Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ευχαριστώ, οι προτάσεις σου είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Πάντως την ερχόμενη Πέμπτη θα επισκεφθούμε και οστεοπαθητικό με την ελπίδα να δούμε σημαντική βελτίωση.

Το χρώμα των κενώσεων είναι φυσιολογικό, μουσταρδί με κόκκους. Όσο για τη διατροφή μου, δεν αποκλείεται κάτι να την ενοχλεί, θα το διερευνήσω. Όχι, δεν αντιδρά έτσι κάθε φορά.

Το θέμα είναι το εξής. Χθες έκανα 8 θηλασμούς, πρωτοφανές για το μωρό, αλλά πεινούσε συνεχώς και στα μεσοδιαστήματα, μικρότερα των 2 ωρών όπως μου προτείνεις, το γάλα που αντλούσα ήταν το πολύ 20 μλ. Επιπλέον δεν έκανε κακά της καθόλου, αλλά πολλά ούρα.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Να κάνει 6 θηλασμούς και να της δίνω το γάλα μου με μπιμπερό 2-3 φορές την ημέρα ή να κάνει 8 θηλασμούς, χωρίς όμως το γάλα από τις αντλήσεις να είναι αρκετό για να την καλύψει;

Βοήθεια!

το δεύτερο χωρίς αρχικά να κόβεις πολλές αντλήσεις (όσες περισσότερες βγαίνουν και ας μη βγάζεις γάλα) σε 3-4 μέρες θα προσαρμοστεί το στήθος στις απαιτήσεις και αισίως να θέλει λιγότερο αντλημένο από μόνη της γιατί θα έχει πάρει περισσότερο από σένα. μην πιέζεις για μπουκάλι αν το μωρό δείχνει οκ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση!! Ξέρω ότι είμαι γκρινιάρα γιατί ο θηλασμός είναι πολύτιμος (βέβαια ο γιος που τον θήλασα 1 χρόνο γιατί είχε καταπληκτικό πρόγραμμα - θήλαζε 30 λεπτά και κοιμόταν 3 ώρες - είναι αυτός που αρωσταίνει συνέχεια...) αλλά οι αντοχές ελλατώνονται ειδικά όσο μεγαλώνουμε. Kassiani αυτό που λές για την κάθε ημέρα όπως και η τελευταία σκέψη είναι πάρα πολυ ωραίο, Morchelina αχ μακάρι να είναι μόνο για μια βδομάδα ακόμα, Κριστινα σε ευχαριστώ για την συμπαράστασή σου!! Σας ευχαριστώ πολύ!!

Εμενα η κορη μου ηταν αρκετα ευκολη στο θηλασμο.

Μου ειχε βεβαια πληγωσει τις θηλες, αλλα ειχε το καλο οτι ετρωγε, τελειωνε, κοιμοταν.

Νομιζα οτι και με τον μικρο θα ηταν ετσι και το ευχομουν γιατι και η μεγαλη δεν ειναι μεγαλη, ειναι μικρο παιδακι και με χρειαζεται.

Καμμια σχεση. Ο μικρος ειναι του μαραθωνιου:P

Υπομονη εκανα και εφτιαξαν τα πραγματα.

Τωρα τρωει και τα φαγητα του, θηλαζει κιολας και ειμαστε μια χαρα τελικα.

k9Tap3.png

Κοριτσια σημερα το πρωι εβγαλα σχεδον 100 μλ με το θηλαστρο !!!(εκει που εβγαζα 20-40 μλ). Δευτερη αντληση εβγαλα 80!!!

Εν συνεχεια πηγαμε στον οστεοπαθητικο του Κολωνακιου. Εχει μια ενταση απο τον τοκετο στο αριστερο του σαγονακι και του εκανε πολυ απαλο μασαζακι σε αυχενικους και κρανιο την ωρα που θηλαζα. Ετσι το παιδι σιγα σιγα μαλακωσε και δεν μου ρουφαγε τη θηλη σαν πιρανχας (οπως εκανε μεχρι τωρα). Ηταν τελεια στιγμη ! Επιτελους καποιος που δε λεει δεν εχει τιποτα το παιδι ! Μεσα σε μια ωρα αλλαξε ολο το στυλ θηλασμου του μωρου. Μου ειπε σε δεκα ημερες θα δω διαφορα . Αν συνεχιζει να το ξαναπαω. Ακουσα τη γραμματεα που ειπε για ενα μωρακι την Πεμπτη χεχε !! Μακαρι κοριτσι μου να βρει και το δικο σου μωρακι γαληνη στο θηλασμο του και να πεταξουμε ολες μας τα ξενα γαλατα!

Ευχαριστω Κριστιν μου!

JBePp2.png?qDX8aAa3

Κορίτσια βοήθεια. Νοίκιασα το θήλαστρο symphony της medela και τώρα που το χρησιμοποίησα για πρώτη φορά δεν κατόρθωσα να βγάλω ούτε 10 μλ. Είναι πιθανό να μην μου ταιριάζει απλά?είχα την εντύπωση οτι ένα νοσοκομειακό θήλαστρο είναι κατάλληλο για όλες τις μητέρες. Δοκίμασα να αντλήσω μετά τον θηλασμό της μικρής μήπως αυτό φταίει?εντωμεταξύ, επειδή θηλα΄ζω την μικρή μου αποκλειστικά, εδώ και ένα μηνα δεν της είχα ξαναδώσει μπιμπερό. Τώρα που δοκίμασε ο άνδρας μου δεν το παίρνει. Δεν είχα φανταστεί οτι θα το ξεχνούσε αύριο πάω δουλειά και αγχώνομαι στην ιδέα πώς θα ταισει η γυναίκα που θα το φροντίζει. Της είπα κιόλας οτι δεν θα έχει πρόβλημα τρομάρα μου. Τι να κάνω ρε κορίτσια πείτε μου. Να δοκιμάσω οταν θα είναι πιο πεινασμένη να της ξαναδώσει ο άνδρας μου λίγο με μπουκάλι?με το θήλαστρο τι να κάνω?αύριο όχι μόνο θα λείπω αλλά θα είμαι και σε άλλη πόλη.

Απίστευτη σύμπτωση! Εγώ μιλούσα εκείνη την ώρα στο τηλέφωνο με τη γραμματέα του οστεοπαθητικού και θα πάμε τη μικρή την Πέμπτη!

Χαίρομαι που μια ακόμη μαμά μένει ευχαριστημένη από την κάπως εξωτική για τα ελληνικά δεδομένα ειδικότητα του οστεοπαθητικού.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια στο θηλασμό!

Ευχηθείτε και σε μας καλή τύχη την άλλη Πέμπτη!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Διαφημίσεις

Ευστρατία, ψυχραιμία!

Καταρχήν για το θήλαστρο, ο οργανισμός σου θέλει μερικές μέρες χρήσης για να προσαρμοστεί στο θήλαστρο. Κάνε δοκιμές διαφορετικές ώρες για να δεις πότε αντλείς περισσότερο και πιο άνετα, θα αυξηθεί η ποσότητα που αντλείς!

Για τη μικρή τώρα, πόσο είναι; Επίσης, πόσες ώρες θα λείπεις;

Αν ο άντρας σου δοκίμασε να δώσει μπιμπερό ενώ ήσουν στο σπίτι, λογικό είναι να μην το πάρει! Αύριο που θα λείπεις, είναι πολύ πιθανό μετά από κάποια ώρα να το πάρει. Αν όχι, πες στην κοπέλα να δοκιμάσει να της το δώσει με κουταλάκι ή με ποτηράκι κανονικό, μικρό (ακόμα και το καπάκι του μπιμπερό κάνει) ή εκπαιδευτικό αν είναι σε ηλικία που μπορεί να πιεί... δεν θυμάμαι τι ηλικία έχει το μωρό σου...).

Δεν είχες κάνει πρόβες απουσίας;

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλησπέρα Ευστρατία!Να σε καθησυχάσω λίγο μέχρι να απαντήσουν και οι πιο έμπειρες.Το έχω κι εγώ αυτό το θήλαστρο είναι πολύ καλό απλά να ξέρεις ότι και αυτή είναι μια διαδικασία που χρειάζεται "προπόνηση"!Θα καταφέρεις να αντλείς γάλα σιγά σιγά.Επίσης ίσως να είναι καλύτερα να αφήνεις να περνάει λίγος χρόνος από το θηλασμό.Επίσης καλή ιδέα θα ήταν να κάνεις άντληση και το βράδυ αν δεν ξυπνάει συχνά η μπέμπα σου.Μην απογοητεύεσαι!

Αυτό με το μπιμπερό το έχει και η κόρη μου!Η Αγλαΐα μου είχε πει πως αν λείπω από το σπίτι κάποια στιγμή θα το έπιανε.Τα περισσότερα μωράκια αρνούνται γιατί δεν καταλαβαίνουν γιατί να γίνεται αυτό εφόσον η μαμά τους είναι σπίτι και μπορεί να τους προσφέρει το στήθος της!Για δοκιμάστε όταν θα λείπεις και πιστεύω θα το πιάσει το μπιμπερό!:-)

Όχι ρε κορίτσια δεν είχα κάνει πρόβα απουσίας, λάθος μου τελικά, το ξέρω.Υπέθετα επειδη το μπουκάλι το έπαιρνε πολύ ανετα πρίν από ένα μήνα οτι δεν θα το είχε ξεχάσει.Απλά αυτό που μου φάνηκε πιο σημαντικό στην παρούσα φάση ήταν να έρθει η γυναίκα που θα την φροντίζει 1 εβδομάδα πιο πρίν να γνωριστούν, να δεί τους ρυθμούς μας, να μείνουν σιγά σιγά λίγο μόνες κλπ.Είμαι κοινωνική λειτουργός και φέτος με προσέλαβαν ωρομίσθια, πράγμα που σημαίνει 2 ημέρες την εβδομάδα από τις 8μιση ως τις 1μιση. Επειδή όμως η δουλειά είναι σε κοντινή πόλη πρέπι να φεύγω από το σπίτι στις 7μιση και θα γυρίζω γύρω στις 2μιση.Νοίκιασα το συγκεκριμένο θήλαστρο γιατί υπάρχει πιθανότητα να προσληφθώ ως αναπληρώτρια κάτι που σημαίνει φουλ ωράριο (8μιση-2μιση) όλες τις ημέρες τις εβδομάδας και τα γεύματα θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερα.Ακόμα και να μιην γίνει αυτό όμως θέλω να κάνω απόθεμα για ώρες ανάγκης. Η μικρή μου την Παρασκευή γινεται 3 μηνων ακριβώς. Το τάισμα με μπιμπερό είνια και το αγχος της γυναίκας και φοβάμαι μην μου τηλεφωνεί αύριο οτι δεν τρώει η μικρή. Και οχι τιποτα άλλο αλλά θα είμαι και μακριά. Ημικρή μου ενω από πολύ νωρίς κοιμάται τα βράδια 4 ώρες συνεχόμενες τώρα τελευταία έχει παρει ένα περίεργο πρόγραμμα και δεν ξέρω τι ώρα να βάλω ξυπνητήρι για άντληση γιατί αν ξυπνήσει μετά από λίγο κ είναι μειωμένη η ροή θα έχουμε την σφαγή του δράμαλη πάλι....Έχω και 1 ώρα οδήγηση το πρωι μη κοιμάμαι και όρθια...

Απίστευτη σύμπτωση! Εγώ μιλούσα εκείνη την ώρα στο τηλέφωνο με τη γραμματέα του οστεοπαθητικού και θα πάμε τη μικρή την Πέμπτη!

Χαίρομαι που μια ακόμη μαμά μένει ευχαριστημένη από την κάπως εξωτική για τα ελληνικά δεδομένα ειδικότητα του οστεοπαθητικού.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια στο θηλασμό!

Ευχηθείτε και σε μας καλή τύχη την άλλη Πέμπτη!

:D καλή τύχη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κοριτσια σημερα το πρωι εβγαλα σχεδον 100 μλ με το θηλαστρο !!!(εκει που εβγαζα 20-40 μλ). Δευτερη αντληση εβγαλα 80!!!

Εν συνεχεια πηγαμε στον οστεοπαθητικο του Κολωνακιου. Εχει μια ενταση απο τον τοκετο στο αριστερο του σαγονακι και του εκανε πολυ απαλο μασαζακι σε αυχενικους και κρανιο την ωρα που θηλαζα. Ετσι το παιδι σιγα σιγα μαλακωσε και δεν μου ρουφαγε τη θηλη σαν πιρανχας (οπως εκανε μεχρι τωρα). Ηταν τελεια στιγμη ! Επιτελους καποιος που δε λεει δεν εχει τιποτα το παιδι ! Μεσα σε μια ωρα αλλαξε ολο το στυλ θηλασμου του μωρου. Μου ειπε σε δεκα ημερες θα δω διαφορα . Αν συνεχιζει να το ξαναπαω. Ακουσα τη γραμματεα που ειπε για ενα μωρακι την Πεμπτη χεχε !! Μακαρι κοριτσι μου να βρει και το δικο σου μωρακι γαληνη στο θηλασμο του και να πεταξουμε ολες μας τα ξενα γαλατα!

Ευχαριστω Κριστιν μου!

Τώρα που θα είστε πιο γαλήνια ψιθύρισε του ότι μια Κρίστι χάρηκε πολύ που τα καταφέρατε τόσο καλά. :D

Διαφημίσεις

Όχι ρε κορίτσια δεν είχα κάνει πρόβα απουσίας, λάθος μου τελικά, το ξέρω.Υπέθετα επειδη το μπουκάλι το έπαιρνε πολύ ανετα πρίν από ένα μήνα οτι δεν θα το είχε ξεχάσει.Απλά αυτό που μου φάνηκε πιο σημαντικό στην παρούσα φάση ήταν να έρθει η γυναίκα που θα την φροντίζει 1 εβδομάδα πιο πρίν να γνωριστούν, να δεί τους ρυθμούς μας, να μείνουν σιγά σιγά λίγο μόνες κλπ.Είμαι κοινωνική λειτουργός και φέτος με προσέλαβαν ωρομίσθια, πράγμα που σημαίνει 2 ημέρες την εβδομάδα από τις 8μιση ως τις 1μιση. Επειδή όμως η δουλειά είναι σε κοντινή πόλη πρέπι να φεύγω από το σπίτι στις 7μιση και θα γυρίζω γύρω στις 2μιση.Νοίκιασα το συγκεκριμένο θήλαστρο γιατί υπάρχει πιθανότητα να προσληφθώ ως αναπληρώτρια κάτι που σημαίνει φουλ ωράριο (8μιση-2μιση) όλες τις ημέρες τις εβδομάδας και τα γεύματα θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερα.Ακόμα και να μιην γίνει αυτό όμως θέλω να κάνω απόθεμα για ώρες ανάγκης. Η μικρή μου την Παρασκευή γινεται 3 μηνων ακριβώς. Το τάισμα με μπιμπερό είνια και το αγχος της γυναίκας και φοβάμαι μην μου τηλεφωνεί αύριο οτι δεν τρώει η μικρή. Και οχι τιποτα άλλο αλλά θα είμαι και μακριά. Ημικρή μου ενω από πολύ νωρίς κοιμάται τα βράδια 4 ώρες συνεχόμενες τώρα τελευταία έχει παρει ένα περίεργο πρόγραμμα και δεν ξέρω τι ώρα να βάλω ξυπνητήρι για άντληση γιατί αν ξυπνήσει μετά από λίγο κ είναι μειωμένη η ροή θα έχουμε την σφαγή του δράμαλη πάλι....Έχω και 1 ώρα οδήγηση το πρωι μη κοιμάμαι και όρθια...

Μη στεναχωριέσαι τα μωρά προσαρμόζονται όταν χρειάζεται. Αν δεις ότι επιμένει και δεν θέλει το μπουκάλι δοκίμασε και άλλες θηλές στο μπιμπερό. Όπως είπαν και τα κορίτσια για το θήλαστρο θέλεις τουλάχιστον 12 αντλήσεις για να δεις τι ποσότητα τελικά μπορείς να αντλήσεις. Πρόσεξε κατά τη χρήση του δεν πρέπει να σε πονάει οπότε δες εδώ

http://www.medelasuction.com/ISBD/breastfeeding/breastpumping/breastshieldfitting.php

http://www.medelasuction.com/ISBD/breastfeeding/breastpumping/correct.php

όλα καλά θα πάνε ψυχραιμία

καλή αρχή ....:)

Και μένα ο γιος μου παιδεύτηκε καμιά εβδομάδα στο μπουκάλι αλλά το πήρε. Οι ώρες σου δεν είναι και τραγικές, ίσως αν της δίνει μία μεγάλη ποσότητα στις 10:30 να προλαβαίνεις να ξαναθηλάσεις στις 2:30.

Μια χαρά θα είστε, δεν είναι και νεογέννητο να κινδυνεύει από υποσιτισμό. Για αρχή ας πατήσει ελαφρά τη θηλή από το μπουκάλι να στάξει λίγο γάλα στο στόμα της κρατώντας την λίγο πιο όρθια για να καταλάβει τι γίνεται. Το ένστικτο της πείνας θα δώσει τη λύση, μη σταναχωριέσαι. Ξεφτέρι θα γίνει.

Το θήλαστρο είναι πολύ καλό, απλώς δεν είχες γάλα μετά το θηλασμό. Καταλαβαίνω ότι δεν έκανες πρόβα γιατί δεν είχες το θήλαστρο.

Κορίτσια τελικά η μηκρή το πήρε το μπουκάλι κείπε κι ένα τραγούδι . Με πήρε η γυναίκα τηλέφωνο κ μου είπε οτι το πήρε άνετα κ μετά της έκανε κ χαρούλες. Πολύ ανακουφίστηκα. Μ ετο symphony το βράδυ 2 ώρες μετά τον θηλασμό άντλησα 80 μλ και το πρωί μετά από 1 ώρα του θηλασμού περίπου 40. Τώρα στην δουλειά με το χειροκίνητο harmony άντλησα 100 μλ τα έβαλα στο ψυγείο (ευτυχώς έχει εδώ) και μόλις πάω σπίτι στην κατάψυξη κατευθείαν. Ξέρει καμία να μου πεί αν αυτές οι ποσότητες είναι καλές?θα υπάρχει πρόβλημα αν μετά το ψυγείο το βάλω το γάλα αυτό στην κατάψυξη?

Κορίτσια τελικά η μηκρή το πήρε το μπουκάλι κείπε κι ένα τραγούδι . Με πήρε η γυναίκα τηλέφωνο κ μου είπε οτι το πήρε άνετα κ μετά της έκανε κ χαρούλες. Πολύ ανακουφίστηκα. Μ ετο symphony το βράδυ 2 ώρες μετά τον θηλασμό άντλησα 80 μλ και το πρωί μετά από 1 ώρα του θηλασμού περίπου 40. Τώρα στην δουλειά με το χειροκίνητο harmony άντλησα 100 μλ τα έβαλα στο ψυγείο (ευτυχώς έχει εδώ) και μόλις πάω σπίτι στην κατάψυξη κατευθείαν. Ξέρει καμία να μου πεί αν αυτές οι ποσότητες είναι καλές?θα υπάρχει πρόβλημα αν μετά το ψυγείο το βάλω το γάλα αυτό στην κατάψυξη?

Είδες βρε που στεναχωριόσουν.....:lol:

για την διατήρηση μητρικού δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

μπράβο το χειροκίνητο!!! :D:eek:δεν υπάρχει πρόβλημα να το βάλεις στην κατάψυξη.

Μόνο πες στην γυναίκα το τελευταίο γεύμα με μπουκάλι να είναι 2-3 ώρες πριν έρθεις για να θηλάσει καλά όταν επιστρέψεις.

Καλησπέρα! Επιτέλους, μπορώ και γράφω σε αυτή την ενότητα και είμαι πολύ χαρούμενη. :D

Κάθε αρχή και δύσκολη...

Πριν δυο μήνες έφερα στον κόσμο το δεύτερο παιδί μου, έναν καταπληκτικό και πανέμορφο (κουκουβά) μπέμπη. Το πρώτο μου παιδί δεν κατάφερα να το θηλάσω εξαιτίας της άγνοιάς μου σε ό,τι αφορούσε το θηλασμό. Τώρα όμως, χάρη στο φόρουμ, ήμουν πλήρως ενημερωμένη για όλα. Έγινα και μέλος και παρακολούθησα και τις συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού στην πόλη μου από την εγκυμοσύνη μου ακόμα. Βέβαια, όλα καλά στη θεωρία. Αλλά η πράξη αποδείχθηκε πολύ δύσκολη. Παρόλο που είχα υπολογίσει κάποιες δυσκολίες καθώς είχα ήδη ένα παιδί και παρόλο που πίστευα πως είχα φροντίσει να τις αντιμετωπίσω στην πραγματικότητα μόλις πάτησα το πόδι μου σπίτι με το νέο μωρό.... πραγματικά δυσκολεύτηκα πολύ. Ο μπέμπης επειδή είχε λίγο ίκτερο όσο είμασταν στην κλινική ήταν αρκετά νωθρός και κοιμισμένος. Εγώ νόμιζα πως απλά ήταν ένα ήρεμο μωρό. Μόλις μπήκα όμως σπίτι άρχισε το τρέξιμο. Δεν ξεκολλούσε από το στήθος μου δευτερόλεπτο. Ακόμα και αφού αποκοιμιόνταν στην αγκαλιά μου με το που τον ακουμπούσα στην κούνια ξυπνούσε στο δευτερόλεπτο. Αποτέλεσμα: ένα μωρό συνέχεια στην αγκαλιά μου. 24 ώρες το 24ωρο. Άντε να τα βγάλω πέρα και με το άλλο μου παιδί. Καταλήξαμε να τρώω αγκαλιά με το μωρό, να κοιμάμαι αγκαλιά με αυτό (νάναι καλά το μαξιλάρι θηλασμού που το τοποθετούσα με τρόπο που να συγκρατεί τα χέρια μου για να μην μου πέφτει ο μπέμπης όταν με έπαιρνε ο ύπνος). Κοίμιζα την κόρη μου έχοντας το μωρό αγκαλιά.... Και επειδή δεν μπορούσα να την πάρω κι αυτή αγκαλιά της έδινα το ένα μου χέρι να το κρατά. Υπήρχαν όμως και στιγμές που η θέση του μπέμπη δεν ευνοούσε να της δίνω το ένα μου χέρι και η καημένη παραπονιόνταν: θέλω και εγώ ένα σου χέρι. Γιατί να έχει και τα δυο ο μπέμπης! :-( Και τότε σκεφτόμουν πως τελικά εμείς οι μητέρες έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον 4 χέρια! Κάθε βράδυ έλεγα πως θα σταματήσω το θηλασμό και κάθε πρωί που ξυπνούσα αναιρούσα και έλεγα πως θα κάνω ακόμα μια μέρα υπομονή. Στο 10ήμερο που ήρθε ο γιατρός βρήκε το μπέμπη λιγότερο βάρος από το βάρος γέννησης. Με συμβούλευσε να του δώσω συμπλήρωμα. Κάτι που δεν ήθελα να κάνω με τίποτε. Αφού ούτε αποστειρωτή, ούτε μπουκάλια δεν είχα αγοράσει. Μετά από λίγες μέρες όμως, και αφού έβλεπα το μπέμπη κάποιες ώρες τις ημέρας να χτυπιέται (σαν τον τρυποκάρυδο) πάνω στο στήθος μου «έσπασα» και αποφάσισα να του δίνω 2 γεύματα συμπλήρωμα να δω αντιδράσεις. Του έδινα μια φορά το μεσημέρι και μια το βράδυ αφού πρώτα θήλαζε. Αυτό θα με απεγκλώβιζε για λιγη ώρα (μια και του το έδινε η πεθερά μου το ένα) να ασχοληθώ και λίγο με το μεγάλο μου παιδί. Το αστείο είναι πως ακόμα κι αφού έπινε το μπουκάλι πάλι ζητούσε το στήθος μου. Μετά όμως κοιμόνταν βαθιά. Αυτό συνεχίστηκε για όλο το μήνα. Στο τέλος του μήνα βάλαμε 1 ολόκληρο κιλο. Εγώ αναθάρρησα λίγο και ο μπέμπης άρχισε να μη θέλει καθόλου το μπουκάλι πια. Πέρασε και ο δεύτερος μήνας. Ήδη έμαθα να θηλάζω ξαπλωμένη και έτσι κοιμόμουνα πια κανονικά (με το μπέμπη στο κρεβάτι μας όμως). Πέρασαν και δύσκολες μέρες βέβαια που πάλι ήμουν με το ένα χέρι έτοιμη να δώσω μπουκάλι αλλά ο μπέμπης πλέον μου έδειχνε ξεκάθαρα πως δεν το θέλει με τίποτε. Στο τέλος του δεύτερου μήνα βάλαμε κι άλλο κιλό!

Εδραίωση γαλουχίας!

Αυτός ήταν ο πρώτος μου στόχος και γι αυτό έκανα κι όσο μπορούσα υπομονή. Για ό,τι απορία είχα έμπαινα και διάβαζα τις ιστορίες σας στο φόρουμ. Πλέον θηλάζουμε αποκλειστικά αν και ακόμα υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι μήπως έχω μειωμένο γάλα.

Η πεθερά μου όλο με ρωτάει μήπως θα έπρεπε να δίνω και συμπλήρωμα πότε πότε για να μαθαίνει και το μπουκάλι γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να τον φροντίσει όταν εγώ χρειάζεται να λείψω για κανά δυο ώρες. Μάλιστα μια μέρα μου είπε: εκεί που τον θηλάζεις δεν βάζεις και το μπουκάλι δίπλα (στη θηλή) να το ξεγελάσεις και να το πιάσει (το μπουκάλι)... :lol::lol::lol:

Ο άντρας μου κι αυτός με ρωτάει συνεχώς μέχρι πότε έχω σκοπό να θηλάζω. Εγώ όμως δεν ξέρω να απαντήσω. Δεν θέλω να σταματήσω αλλά δεν ξέρω και πως θα εξελιχθεί και τι αντοχές θα έχω. Για την ώρα η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να κουνήσω ρούπι από το σπίτι. Τον έχω συνέχεια αγκαλιά. Σπάνια σε πολύ βαθύ ύπνο μπορεί να τον αφήσω λίγο. Μάλιστα τον έχω συνηθίσει τόσο πολύ που έχει τύχει να έχω αγκαλιά το μπέμπη και ενώ βρίσκομαι στην κουζίνα να πετάγομαι και δίπλα στο σαλόνι να δω αν είναι καλά (νομίζοντας πως τον έχω στον καναπέ)...

Κάθε συμβουλή δεκτή...

α) Τι κάνουμε όταν έχουμε ένα μωρό που θηλάζει συνεχώς και όμως υπάρχει και ένα ακόμα παιδί στο σπίτι που θέλει κι αυτό λίγο από το χρόνο μας;

β) Τι γίνεται με την προσωπική μου ζωή; Ο μπέμπης πια κοιμάται στο κρεβάτι μας και όταν δεν κοιμάται τον έχω αγκαλιά.

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

1)παίρνεις οπωσδήποτε ένα ρινγκ σλιγκ, αυτό θα σου επτρέπει και να έχεις αγκαλιά το παιδί και να κάνεις δουλειές ή να ασχολείσαι με το μεγαλύτερο παιδί. Θα έπρεπε ήδη να το είχες πάρει!

2)μόλις αλλάξουν λίγο τα ωράρια του μωρού και δεν είναι συνέχεια κολλημένος πάνω σου,

ή τον αφήνεις στο κρεβάτι που κοιμάται και εκμεταλεύεσαι τους χώρους στο υπόλοιπο σπίτι

ή αν έχεις δεύτερο παιδικό δωμάτιο, βάζεις εκεί ένα κάπως φαρδύ κρεβάτι ή σκέτο στρώμα, κοιμήζεις εκεί το μωρό και μετά πας στο δικό σου κρεβάτι

1)παίρνεις οπωσδήποτε ένα ρινγκ σλιγκ, αυτό θα σου επτρέπει και να έχεις αγκαλιά το παιδί και να κάνεις δουλειές ή να ασχολείσαι με το μεγαλύτερο παιδί. Θα έπρεπε ήδη να το είχες πάρει!

Εχω και μόνο 3 φορές έχω καταφέρει να τον βάλω μέσα. Στην αρχή δεν το ήθελε καθόλου. Μετά σκέφτηκα να το θηλάσω κατευθείαν μόλις τον τοποθετήσω έτσι ώστε να αποκοιμηθεί εκεί. Πέτυχε αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα. Τώρα έχω παραγγείλει και ένα pouch μήπως χωρίς τους κρίκους και την ουρά μου είναι πιο εύκολο.

2)μόλις αλλάξουν λίγο τα ωράρια του μωρού και δεν είναι συνέχεια κολλημένος πάνω σου,

Μακάρι. Ήδη εδώ και 2-3 μέρες ρίχνει κάτι ξεγυρισμε΄νους βαθείς ύπνους (τώρα καλή ω΄ρα που κοιμάται από τις 3.30). Αλλά φοβάμαι μήπως απλά είναι κάποια φάση και επιστρέψουμε στα παλιά. :D Πάντως τώρα που κοιμάται ήδη 2,30 ώρες έχω αρχίσει να ανησυχώ και "τρώγομαι" να τον ξυπνήσω. :D

ή τον αφήνεις στο κρεβάτι που κοιμάται και εκμεταλεύεσαι τους χώρους στο υπόλοιπο σπίτι

ή αν έχεις δεύτερο παιδικό δωμάτιο, βάζεις εκεί ένα κάπως φαρδύ κρεβάτι ή σκέτο στρώμα, κοιμήζεις εκεί το μωρό και μετά πας στο δικό σου κρεβάτι

Το πρωί μόνο καταφέρνω λίγο μόλις σηκωθώ να προλάβω ίσα ίσα να ντυθώ. Μετά με παίρνει είδηση ο μπαγάσας. Αλλά ειδικά για το πρωί έχω βρει άλλο κόλπο για να μπορέσω να ντυθώ και να στρώσω τα κρεβάτια. Το πηγαίνω στο μπάνιο στην αλλαξιέρα που για κάποιο άγνωστο λόγο του αρέσει (αλλά μόνο το πρωί). Έτσι έχω κανένα μισάωρο ελεύθερο. Ξέρεις όμως.... στενοχωριέμαι που τον έχω εκεί να κοιμάται μόνος του (εννοείται τσεκάρω κάθε τρεις και λίγο να δω αν είναι καλά) λες και είναι τιμωρία.

Όσο για δεύτερο παιδικό δυστυχω΄ς δεν έχω. Ελπίζω κάποια στιγμή μόνο να καταφέρνω να το τοποθετώ στην κούνια την οποία έχω κολλήσει δίπλα στο δικό μου κρεβάτι. Είδωμεν.

Ευχαριστώ Αγλαΐα. :D

sL7ap2.png

Lia, να τα χαίρεσαι! Καλέ, δεν χρειάζεται να στρώνεις τα κρεβάτια! Ας μένουν ξέστρωτα! Θα κάνεις τα απολύτως απαραίτητα στο σπίτι, δηλαδή μαγείρεμα και να μπαίνουν τα ρούχα στο πλυντήριο! Τα υπόλοιπα όταν μπουσουλήσει!:lol:

Μια χαρά φαίνεται πως τα καταφέρνεις. Αρκετά παιδιά είναι έτσι, θέλουν συνεχώς να είναι στην αγκαλιά της μαμάς και αν το καλοσκεφτείς, φυσικό δεν είναι; Έτσι ήταν κι εμένα ο δεύτερος γιος μου και η κόρη μου επίσης.

Για το σλινγκ, δοκίμασε μόλις τον φορέσεις να αρχίσεις να περπατάς, να πας πχ μια βόλτα, θα κοιμηθεί αμέσως. Σιγά σιγά θα το συνηθίσει και στο σπίτι.

Την αλλαξέρα πρόσεξέ την αν είναι ψηλά... Δεν ξέρεις πότε θα καταφέρει να γυρίσει, το ίδιο και τον καναπέ! Δοκίμασε κανένα απ' αυτά τα χαλάκια δραστηριοτήτων, τα γυμναστήρια κλπ επάνω σε μια κουβερτούλα ή σε μια αλλαξιέρα που να είναι ανεξάρτητη, δηλαδή μόνο το στρωματάκι, για να μπορείς να τον παίρνεις κοντά σου όπου είσαι και να είναι χαμηλά να μην κινδυνεύει από πέσιμο. Απ' ότι κατάλαβα στο ρηλάξ δεν κάθεται ε;

Από τη δική μου πείρα με τα 2 παιδιά μου που ήθελαν πολλή αγκαλιά, το θέμα λύθηκε μόλις κατάφεραν να μπουσουλήσουν, στην κυριολεξία μου λύθηκαν τα χέρια!

Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κριστινα

Και πάλι σε ευχαριστώ για τη στήριξη καθώς και όλους εδώ μέσα.

Συνεχίζω μια άντληση κάθε βράδυ. Η τράπεζα μου αριθμεί ήδη 10 γεύματα των 170 και πάντα έχω ένα φρεσκοαντλημένο γεύμα στο ψυγείο. Ελπίζω μέχρι το Μάρτη που θα πάω για δουλειά να έχω τουλάχιστον 30 στην τράπεζα. Φυσικά θα κάνω και μια άντληση στη δουλειά. Πόσο νομίζεις ότι θα πρέπει να αφήνω για τη μικρή. Θα είναι τότε 4 μηνών αλλά λάβε υπόψη σου ότι πάντα έτρωγε και τρώει πολύ. Θα λείπω το πολύ 5 ώρες κάθε πρωί.

Η μικρή την ημέρα τρώει κάθε 1 με 1.30 ώρα το πολύ. Καθώς δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου όλη μέρα λόγω ΓΟΠ θυμάται πιο συχνά ότι πεινάει.Το βράδυ συνήθως αραίωνει τα γεύματά της (ευτυχώς) ανά 2,5 - 3 ώρες. Εκτός από όταν κάτι την ενοχλεί ή είναι άρρωστη, όπως εδώ και λίγες μέρες που είναι λίγο μπουκωμένη (όλοι περνάμε ίωση στο σπίτι) και σηκωνόταν κάθε 1.30 ώρα. Αυτό όμως ελπίζω ότι θα είναι η εξαίρεση από εδώ και πέρα.

Το στήθος μου το αισθάνομαι βαρύ το βράδυ όταν περάσουν πάνω από 2.30 ώρες. Δεν μπορώ όμως να κάνω σε κάθε βραδινό γεύμα της άντληση αλλά μόνο μια φορά. Προτιμώ να κοιμηθώ. Λες να έχω πρόβλημα με την παραγωγή μου;

Ο επαναγαλακτισμός πάει πολύ καλά. Ήδη εδώ και ένα μήνα κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό. Η μικρή κάνει πολλά τσισάκια και κακάκια και από ότι φαίνεται παίρνει αρκετό βάρος. Δεν της κάνει πια κανένα φορμάκι για 3 μηνών. Μόνο όσα είναι για 6-12 μηνών. Πάει για γίγαντας!!!

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κριστινα

Και πάλι σε ευχαριστώ για τη στήριξη καθώς και όλους εδώ μέσα.

Συνεχίζω μια άντληση κάθε βράδυ. Η τράπεζα μου αριθμεί ήδη 10 γεύματα των 170 και πάντα έχω ένα φρεσκοαντλημένο γεύμα στο ψυγείο. Ελπίζω μέχρι το Μάρτη που θα πάω για δουλειά να έχω τουλάχιστον 30 στην τράπεζα. Φυσικά θα κάνω και μια άντληση στη δουλειά. Πόσο νομίζεις ότι θα πρέπει να αφήνω για τη μικρή. Θα είναι τότε 4 μηνών αλλά λάβε υπόψη σου ότι πάντα έτρωγε και τρώει πολύ. Θα λείπω το πολύ 5 ώρες κάθε πρωί.

Η μικρή την ημέρα τρώει κάθε 1 με 1.30 ώρα το πολύ. Καθώς δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου όλη μέρα λόγω ΓΟΠ θυμάται πιο συχνά ότι πεινάει.Το βράδυ συνήθως αραίωνει τα γεύματά της (ευτυχώς) ανά 2,5 - 3 ώρες. Εκτός από όταν κάτι την ενοχλεί ή είναι άρρωστη, όπως εδώ και λίγες μέρες που είναι λίγο μπουκωμένη (όλοι περνάμε ίωση στο σπίτι) και σηκωνόταν κάθε 1.30 ώρα. Αυτό όμως ελπίζω ότι θα είναι η εξαίρεση από εδώ και πέρα.

Το στήθος μου το αισθάνομαι βαρύ το βράδυ όταν περάσουν πάνω από 2.30 ώρες. Δεν μπορώ όμως να κάνω σε κάθε βραδινό γεύμα της άντληση αλλά μόνο μια φορά. Προτιμώ να κοιμηθώ. Λες να έχω πρόβλημα με την παραγωγή μου;

Ο επαναγαλακτισμός πάει πολύ καλά. Ήδη εδώ και ένα μήνα κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό. Η μικρή κάνει πολλά τσισάκια και κακάκια και από ότι φαίνεται παίρνει αρκετό βάρος. Δεν της κάνει πια κανένα φορμάκι για 3 μηνών. Μόνο όσα είναι για 6-12 μηνών. Πάει για γίγαντας!!!

Ένας μήνας είναι τεράστιο διάστημα για ένα μωρό μπορεί να αλλάξουν πολλά. Οι ώρες που θα λείπεις δεν είναι πολλές θα μπορούσε να σε καλύψει και ένα γεύμα (δηλ. Θηλασμός το πρωί πριν φύγεις 2.5 ώρες μετά μπουκάλι και θηλασμός όταν επιστρέψεις ή θηλασμός, 1.5 ώρα μετά μπουκάλι , 1.5 ώρα μετά πάλι μπουκάλι και θηλασμός όταν επιστρέψεις). Καλό θα ήταν να μπορείς να κάνεις και μια άντληση στην δουλειά. Το τελευταίο γεύμα του μωρού με μπουκάλι να είναι 2 ώρες πριν γυρίσεις για να θηλάσει με όρεξη. 15 μέρες πριν ξεκινήσεις μπορείς να κάνεις πρόβες απουσίας, να λείψεις δηλ. από το σπίτι 5 ώρες για να δεις στην ουσία πόσο γάλα πίνει και πιο πρόγραμμα βολεύει καλύτερα. Για αρχή θα μπορούσες να βάλεις στο μπιμπερό 150 μλ. Και βλέπεις .

μπράβο ο γιγαντάκος:D

Ένας μήνας είναι τεράστιο διάστημα για ένα μωρό μπορεί να αλλάξουν πολλά. Οι ώρες που θα λείπεις δεν είναι πολλές θα μπορούσε να σε καλύψει και ένα γεύμα (δηλ. Θηλασμός το πρωί πριν φύγεις 2.5 ώρες μετά μπουκάλι και θηλασμός όταν επιστρέψεις ή θηλασμός, 1.5 ώρα μετά μπουκάλι , 1.5 ώρα μετά πάλι μπουκάλι και θηλασμός όταν επιστρέψεις). Καλό θα ήταν να μπορείς να κάνεις και μια άντληση στην δουλειά. Το τελευταίο γεύμα του μωρού με μπουκάλι να είναι 2 ώρες πριν γυρίσεις για να θηλάσει με όρεξη. 15 μέρες πριν ξεκινήσεις μπορείς να κάνεις πρόβες απουσίας, να λείψεις δηλ. από το σπίτι 5 ώρες για να δεις στην ουσία πόσο γάλα πίνει και πιο πρόγραμμα βολεύει καλύτερα. Για αρχή θα μπορούσες να βάλεις στο μπιμπερό 150 μλ. Και βλέπεις .

μπράβο ο γιγαντάκος:D

Για το στήθος που φουσκώνει το βράδυ; Να ανησυχώ; Να κάνω σε κάθε βραδινό γεύμα άντληση; Είναι όμως πολύ κουραστικό, γιατί αντί να τελειώνω σε 10 λεπτά, με την άντληση θέλω μισή ώρα.

Το βράδυ πίνει εναλλάξ από κάθε στήθος γιατί χορταίνει μόνο από το ένα. Αυτό σημαίνει ότι το ένα στήθος μπορεί να μείνει και 5 ώρες χωρίς να αδειάσει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Για το στήθος που φουσκώνει το βράδυ; Να ανησυχώ; Να κάνω σε κάθε βραδινό γεύμα άντληση; Είναι όμως πολύ κουραστικό, γιατί αντί να τελειώνω σε 10 λεπτά, με την άντληση θέλω μισή ώρα.

Το βράδυ πίνει εναλλάξ από κάθε στήθος γιατί χορταίνει μόνο από το ένα. Αυτό σημαίνει ότι το ένα στήθος μπορεί να μείνει και 5 ώρες χωρίς να αδειάσει.

όχι αγάπη μου μην αγχώνεσαι κοιμήσου - ξεκουράσου. ;)

Ένα μήνα το μωράκι σου πίνει από εσένα ο λόγος που συνεχίζεις να αντλείς είναι μόνο για την τράπεζα κατά τ΄αλλα οι αντλήσεις είναι πια περιττές η παραγωγή σου θα ρυθμίζεται πια από το μωρό. Στην δουλειά σου είπα να κάνεις άντληση γιατί έτσι και αλλιώς το μωρό θα θήλαζε αν ήσασταν μαζί,οπότε θα αδειάζει το στήθος σου και θα μαζεύεις και κάποια ποσότητα γάλακτος οπότε δεν θα χρειάζεται να αγχώνεσαι με αντλήσεις το απόγευμα για να καλύψεις το γάλα της επόμενης μέρας.

όχι αγάπη μου μην αγχώνεσαι κοιμήσου - ξεκουράσου. ;)

Ένα μήνα το μωράκι σου πίνει από εσένα ο λόγος που συνεχίζεις να αντλείς είναι μόνο για την τράπεζα κατά τ΄αλλα οι αντλήσεις είναι πια περιττές η παραγωγή σου θα ρυθμίζεται πια από το μωρό. Στην δουλειά σου είπα να κάνεις άντληση γιατί έτσι και αλλιώς το μωρό θα θήλαζε αν ήσασταν μαζί,οπότε θα αδειάζει το στήθος σου και θα μαζεύεις και κάποια ποσότητα γάλακτος οπότε δεν θα χρειάζεται να αγχώνεσαι με αντλήσεις το απόγευμα για να καλύψεις το γάλα της επόμενης μέρας.

Ο.Κ. Τέλεια. Ευχαριστώ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

. Κριστινακι μου σευχαριστω ματς!

Δευτερα ζυγιζε 2350 και σημερα Παρασκευη ζυγιζει 2500.Να σταματησω το θηλαστρο με ενοχλει κ με πονανεε οι θηλες. Το γαλα το μειωνω με 30 μλ καθε τρειε μερες . ναι? φιλια

JBePp2.png?qDX8aAa3

. Κριστινακι μου σευχαριστω ματς!

Δευτερα ζυγιζε 2350 και σημερα Παρασκευη ζυγιζει 2500.Να σταματησω το θηλαστρο με ενοχλει κ με πονανεε οι θηλες. Το γαλα το μειωνω με 30 μλ καθε τρειε μερες . ναι? φιλια

σορυ εχω το μωρο στα χερια απο 3350 πηγε 3500

JBePp2.png?qDX8aAa3

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...