Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οταν το παιδί δεν πιάνει & σου πιάνεται η ψυχή...

Recommended Posts

Σου έδωσαν κάποια εξήγηση για το γιατι δεν πιάνει;

Πάντως στην περίπτωσή σας το μπουκάλι χειροτερεύει την κατάσταση. Ίσως θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις εναλλακτικα μέσα σίτισης πχ sns.

Πριν το βάλεις στο στηθος βάλε στις θηλές λίγο γάλα για να το προσελκυσεις.

Να θηλαζεις το μωρο πριν πεινάσει πολυ, μόλις αρχίσει να ψάχνεται.

Δοκίμασε διάφορες στάσεις θηλασμου.

Ναι προσπαθώ σε διάφορες στάσεις όταν είναι ήρεμος και δεν έχει προλάβει να γκρινιάξει για τροφή, ένιωθα να τον ταλαιπωρώ αλλά η μαία μου είπε τώρα που μαθαίνει το παιδί πρέπει να τον βάζω στο στήθος χωρίς τύψεις!

Ετσι σήμερα δοκίμασα ως τώρα 3 φορές! Αθλος για μένα. Η ψυχολογία πάνω κάτω. Τη μια έπιασε τέλεια, θήλασε για ώρα και έπεσε σε νιρβάνα, τις άλλες με πονούσε, δεν έλεγε να πιάσει σωστά, και όταν το καταφέρναμε τον έπαιρνε ο ύπνος.

Ναι βάζω γάλα ή τραβάω λίγο με το θήλαστρο, αλλά δεν τον έβαζα συχνά στο στήθος (όπως ξαναείπα). Σήμερα άρχισα με πιο πολύ κέφι!

Μου είπε η μαία μου πως αν καταφέρει να θηλάζει από το δεξί στήθος θα πιάσει μετά και το αριστερό μεγαλώνοντας (στο αριστερό η ρόγα είναι τεράστια και δεν παίζει ακόμη να να ανοίξει τόσο το παιδί το στόμα). Θα πετάξουμε και τις ψευδοθηλές και τα θήλαστρα (εμένα μου φαίνεται πολύ μακρινό αυτό αλλά είπε να το πιστέψω αλλιώς...)

Είναι που έφυγε και η σύμβουλος θηλασμού που είχαμε στο νησί...αλλιώς θα είχε έρθει σπίτι και θα βοηθούσε πολύ.

Στην Αθήνα η μαία μου λίγα πράγματα μπόρεσε να μου δείξει από στάσεις αφού το παιδί δεν έπιανε καν. Το θέμα τότε ήταν να πιάσει, ο επόμενος στόχος ήταν να γεμίσει τη θηλή με γάλα, ο τωρινός στόχος είναι να το παλεύω πιο συχνά!

Οσο για το μπιμπερό του δίνω μόνο το calma της μεντελα, μήπως και σώσω την κατάσταση. Για sns το είχα σκέφτει κι γω αλλά δεν το πρότεινα, ούτε κι εκείνη το ανέφερε. Τις θηλές δεν τις ήθελε αλλά αποδείχτηκαν μονόδρομος για τώρα, όπως το είδαμε μαζί από κοντά.

Να είναι καλά όλοι οι σύμβουλοι θηλασμού! Σαν φύλακες άγγελοι! ;)

Τουλάχιστο μαζί τους ξέρει κανείς πως έκανε το καλύτερο που μπορεί, μεγάλη ανακούφιση για την ψυχή!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Σύμφωνα με τον ειδικό στη βρεφική διατροφή παιδίατρο J Newman, οι ψευδοθηλές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ κατά την φάση εγκατάστασης του μητρικού θηλασμού, δηλαδή κατά τις πρώτες 2-3 εβδομάδες, πόσο μάλλον κατά τις πρώτες κρίσιμες ημέρες στο μαιευτήριο. Η λύση σε αυτήν την ηλικία είναι πάντα διόρθωση της τοποθέτησης και της τεχνικής του θηλασμού.

ποτέ μη λές ποτέ! Ωραία τα λένε οι ειδικοί αλλά στην πράξη είναι αλλιώς κάποιες φορές.Σίγουρα το ιδανικό είναι αυτό που λέει το άρθρο αλλά δεν ζούμε σε ένα ιδανικό κόσμο.

Κι γω νόμιζα ότι θα θηλάζω μια χαρά και να...

Mammy in love σε ευχαριστώ καλή μου, μακάρι ειλικρινά να γίνουν έτσι και να μη χρειαστεί να πάρει ποτέ ξανά ξένο γάλα, για τις ψευδοθηλές τα έγραψα παραπάνω.

Sofip σε όλες τι στάσεις προσπαθώ, κυρίως με βολέυει στην αγγαλιά, εμένα στηρίζει το κεφάλι ήδη.

Χρησιμοποιώ και μαξιλάρια και δεν έχω θέμα, έχω ελεύθερα χέρια και όσο ξετρίβω είμαι και πιο άνετα.

Πρίν όταν έπιανε μου κοβόταν η ανάσα, τα χέρια, τα πάντα όλα γι ανα μη χάσει το παιδί το σωστό πιάσιμο...

να σου ζησει!!!

με υπομονη και επιμονη ολα θα πανε καλα!

να σκεφτεσαι θετικα και ευτυχως που ησουν ενημερωμενη νωριτερα και καταφερες να ''επιβιωσεις''!!

οσον αφορα την ψευδοθηλη με πολλη συστηματικη προσπαθεια, προσπαθησε να τις σταματησεις σταδιακα..σε καποιες περιπτωσεις οι ψευδοθηλες μπορει να μειωσουν την παραγωγη καθως δεν δινουν το ιδιο αποτελεσματικο ερεθισμα οπως οταν το μωρο θηλαζει απευθειας στο στηθος..

εχε το υποψη σου για να προσεχεις..

αγαπητή μου paros σε ευχαριστώ πολυ΄για τις ευχές!

ξέρεις πόσο καιρό σε διαβάζω...

αυτό το καιρό σκέφτομαι (όταν προλαβαίνω να το κάνω και αυτό πια :lol: )

ότι ίσως αν δεν ήμουν ενημερωμένη όλα θα κυλούσαν πιο ανεμπόδιστα, χωρίς τόσο άγχος και κλάμα και κακό.

Ισως η άγνοια πολλές φορές σώζει, όταν οι καταστάσεις είναι μη αναστρέψιμες και δεν είναι στο χέρι μας...

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις πως το εννοώ.

Ισως περνάω και φάση και το βλέπω έτσι δεν ξέρω.

Ισως ισως πολλά ίσως.

Εφη σου απάντησα και στο άλλο θέμα.

Το πρόβλημα με το χαλινο ειναι το εξής: δεν επιτρέπει τη γλωσσα να βγει τόσο όσο για να αγκαλιάσει το κάτω τμήμα απο τη θηλαια άλω. Έτσι, ακουμπά τη θηλή την οποία γδερνει γι αυτο και πονας! Το μωρο κλαίει γιατι ειναι προορισμένο να κάνει θηλαστικες κινήσεις και δεν μπορει!!

Επικοινωνισε με παιδοχειρουργο (αν έχει γίνει διάγνωση απο ωρλ).

Η γλωσσα του μωρου έχει σχήμα καρδιάς, φαίνεται χοντρή και φτανει μέχρι το κάτω ούλο χωρίς να μπορει να βγει απο το στόμα;

Τί να σου πω βρε παιδί μου???Δεν μπορώ να την δω γτ κλαίει κι εχει σηκμενη την γλώσσα προς τον ουρανίσκο.Ωστόσο, χθες ήρθε η παιδίατρος και την είδε και της έθιξα το θέμα για κοντό χαλινό και μου είπε ότι δεν λεχει,αλλά και να είχε δεν αποτελεί πρόβλημα στον θηλασμό:confused::confused::confused::confused:!!!Εγω άλλα διαβαζω στο ιντερνετ!!!

Περιμενω τωρα που σαραντιζουμε να ερθει και η συμβουλος να μας πει!!!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Διαφημίσεις

Έφη, οι παιδίατροι δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει στον χαλινό. Λίγοι ενδιαφέρονται εξάλλου αν θα πάει καλά ο θηλασμός ή όχι. Αντίθετα, οι ΩΡΛ ξέρουν πολύ καλά να ξεχωρίζουν τον κοντό χαλινό και οι περισσότεροι δεν έχουν αντίρρηση να τον κόψουν άμεσα. Καλύτερα να απευθυνθείς σε ΩΡΛ και αν διαγνωστεί κοντός χαλινός και ο ΩΡΛ παρόλα αυτά προτείνει να μην κοπεί, παρά μόνο αργότερα αν δημιουργεί πρόβλημα στην ομιλία, να επιμείνεις να κοπεί.

Εκτός από κοντός χαλινός, μπορεί να υπάρχει κάποιο θέμα στη γνάθο, πχ. να είναι μικρό το στόμα του μωρού (απ' αυτά που έχεις αναφέρει, μοιάζει πολύ με τη δικιά μου τη μικρή κόρη που δεν χωρούσε όλη η άλως στο στόμα της γιατί ήταν μικρό και δεν θήλαζε καλά τους πρώτους μήνες. Το πρόβλημα διορθώθηκε καθώς μεγάλωνε το μωρό και μεγάλωσε και το στόμα του). Σε κάθε περίπτωση, η σύμβουλος θα σε βοηθήσει με τεχνικές ώστε να τοποθετείς το μωρό όσο γίνεται καλύτερα. Αλλά αν πρόκειται για κοντό χαλινό, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείστε κι εσύ και το μωρό για κάτι που λύνεται πολύ εύκολα!)

Συγνώμη για την κατάχρηση του θέματος...

HXuSp2.pngaS46p2.png

αγαπητή μου paros σε ευχαριστώ πολυ΄για τις ευχές!

ξέρεις πόσο καιρό σε διαβάζω...

αυτό το καιρό σκέφτομαι (όταν προλαβαίνω να το κάνω και αυτό πια :lol: )

ότι ίσως αν δεν ήμουν ενημερωμένη όλα θα κυλούσαν πιο ανεμπόδιστα, χωρίς τόσο άγχος και κλάμα και κακό.

Ισως η άγνοια πολλές φορές σώζει, όταν οι καταστάσεις είναι μη αναστρέψιμες και δεν είναι στο χέρι μας...

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις πως το εννοώ.

Ισως περνάω και φάση και το βλέπω έτσι δεν ξέρω.

Ισως ισως πολλά ίσως.

dimmi, αν δεν ήσουν ενημερωμένη, ίσως το μωράκι σου να μη θήλαζε! Τώρα θηλάζει και τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα!:)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Έφη, οι παιδίατροι δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει στον χαλινό. Λίγοι ενδιαφέρονται εξάλλου αν θα πάει καλά ο θηλασμός ή όχι. Αντίθετα, οι ΩΡΛ ξέρουν πολύ καλά να ξεχωρίζουν τον κοντό χαλινό και οι περισσότεροι δεν έχουν αντίρρηση να τον κόψουν άμεσα. Καλύτερα να απευθυνθείς σε ΩΡΛ και αν διαγνωστεί κοντός χαλινός και ο ΩΡΛ παρόλα αυτά προτείνει να μην κοπεί, παρά μόνο αργότερα αν δημιουργεί πρόβλημα στην ομιλία, να επιμείνεις να κοπεί.

Εκτός από κοντός χαλινός, μπορεί να υπάρχει κάποιο θέμα στη γνάθο, πχ. να είναι μικρό το στόμα του μωρού (απ' αυτά που έχεις αναφέρει, μοιάζει πολύ με τη δικιά μου τη μικρή κόρη που δεν χωρούσε όλη η άλως στο στόμα της γιατί ήταν μικρό και δεν θήλαζε καλά τους πρώτους μήνες. Το πρόβλημα διορθώθηκε καθώς μεγάλωνε το μωρό και μεγάλωσε και το στόμα του). Σε κάθε περίπτωση, η σύμβουλος θα σε βοηθήσει με τεχνικές ώστε να τοποθετείς το μωρό όσο γίνεται καλύτερα. Αλλά αν πρόκειται για κοντό χαλινό, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείστε κι εσύ και το μωρό για κάτι που λύνεται πολύ εύκολα!)

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου,στο οτι οι παιδιατροι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν δινουν την δεουσα προσοχη στον θηλασμο.Οσο για τον χαλινό,μακαρι να ειναι κατι τετοιο και να θηλασουμε μετα με ευκολία...γτ πραγματικα δεν ξερω πως ειναι να θηλαζεις και μαλιστα χωρις πονο!!!!!!

Τώρα όσο για το στομα της,θα σου πω το εξης: όταν βαζω το δαχτυλο μου για να το πιπιλισει(ειναι ασκηση που μας υπεδειξε η συμβουλος), της το βαζω αρκετα μεσα και δεν διαμαρτυρεται!!!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

ήταν μικρό και δεν θήλαζε καλά τους πρώτους μήνες. Το πρόβλημα διορθώθηκε καθώς μεγάλωνε το μωρό και μεγάλωσε και το στόμα του). Σε κάθε περίπτωση, η σύμβουλος θα σε βοηθήσει με τεχνικές ώστε να τοποθετείς το μωρό όσο γίνεται καλύτερα. Αλλά αν πρόκειται για κοντό χαλινό, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείστε κι εσύ και το μωρό για κάτι που λύνεται πολύ εύκολα!)

καλέ πια κατάχρηση, πολύ ενδιαφέρον, να πω ότι τα bold μας τα είπε κι εμάς η σύμβουλος, αν και δεν έχουμε θέμα με χαλινό.

Δηλ. μου λένε (και η παιδίατρος) πως το παιδί θέλει χρόνο να πιάσει, μεγαλώνοντας.

dimmi, αν δεν ήσουν ενημερωμένη, ίσως το μωράκι σου να μη θήλαζε! Τώρα θηλάζει και τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα!:)
:rolleyes: θηλάζει όποτε θυμηθεί...

Χθες με τίποτε δεν πιάναμε σωστά, κάηκε η ψυχή μου πάλι!

Το δε βράδυ που τον είχα αγγαλιά και το ζέσταινε ο άντραςμου το γάλα ξέσπασα σε τέτοιο κλάμα...

Να ψάχνει το παιδί, να έχεις γάλα, και να μη μπορεί να βυζάξει :(

Ημουν τόσο χάλια που έχασα και αντλήσεις. Ευτυχώς την ημέρα όλα φαίνονται πιο απλά...!

καλέ πια κατάχρηση, πολύ ενδιαφέρον, να πω ότι τα bold μας τα είπε κι εμάς η σύμβουλος, αν και δεν έχουμε θέμα με χαλινό.

Δηλ. μου λένε (και η παιδίατρος) πως το παιδί θέλει χρόνο να πιάσει, μεγαλώνοντας.

:rolleyes: θηλάζει όποτε θυμηθεί...

Χθες με τίποτε δεν πιάναμε σωστά, κάηκε η ψυχή μου πάλι!

Το δε βράδυ που τον είχα αγγαλιά και το ζέσταινε ο άντραςμου το γάλα ξέσπασα σε τέτοιο κλάμα...

Να ψάχνει το παιδί, να έχεις γάλα, και να μη μπορεί να βυζάξει :(

Ημουν τόσο χάλια που έχασα και αντλήσεις. Ευτυχώς την ημέρα όλα φαίνονται πιο απλά...!

Να ξέρεις ότι δεν είσαι μονη!Οι περιπτώσεις μας μοιάζουν παρα πολυ!!!Εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα μας

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Διαφημίσεις

dimmi να σου ζήσει το μωράκι σου!

Διάβασα την περιπέτειά σου με τον θηλασμό και ήθελα να σου πω ότι και η δική μου εμπειρία ήταν πολύ παρόμοια με τη δική σου.

Για τις ψευδοθηλές είχα διαβάσει κι εγώ πάρα πολλά αρνητικά, έλα όμως που για τη δική μου περίπτωση δεν γινόταν αλλιώς.

Αν η εναλλακτική λύση είναι να αντλεις και να δίνεις στο μωρό από το μπιμπερό, προσωπικά θεωρώ τις ψευδοθηλές απείρως προτιμότερες.;)

Το τρίτο μου που δεν έπιανε το στήθος όπως και τα δύο προηγούμενα αδέρφια του, το θήλασα αποκλειστικά για τους πρώτους έξι μήνες και κατόπιν σε συνδυασμό με στερεές τροφές μέχρι τους 18 μήνες μόνο με τη χρήση ψευδοθηλών.

Σου εύχομαι σε εσάς τα πράγματα να βελτιωθούν και να τις κόψετε σύντομα, ωστόσο επειδή έχω ζήσει καταστάσεις όπου το μωρό αρνείται να πιάσει το στήθος και έχοντας προσπαθήσει πραγματικά και με βοήθεια ειδικών, κ.λπ. θεωρώ ότι αν υπαρχει τέτοιο μεγάλο πρόβλημα, οι ψευδοθηλές είναι μια καλή λύση για να επιτύχεις απευθείας θηλασμό και όχι αντλήσεις - μπιμπερό.

Επίσης, να σου πω ότι το πρώτο μου μωρό που επίσης δεν έπιανε το στήθος και επειδή τότε δεν ήξερα και τι μου γίνονταν για το θέμα θηλασμός, το τάϊζα με μπιμπερό και ξένο γάλα έως να κλείσει τον πρώτο μήνα. Το στήθος μου όμως ήταν γεμάτο και άδειαζε από μόνο του κάθε φορά που τάιζα το μωρό με μπιμπερό. Κάτι σαν αυτόματη εκκένωση γάλακτος.:P

Μετά τον πρώτο μήνα, ένα ωραίο απόγευμα, καθώς πρόσφερα στήθος πάντα πριν το μπιμπερό ενώ ήξερα ότι δεν θα το δεχτεί, έπιασε απλά το στήθος και δεν ξαναακούμπησε μπιμπερό στη ζωή της. Ενώ δε, δεν είχα ερέθισμα στο στήθος μου για τον πρώτο μήνα, εδραιώσαμε αμέσως αποκλειστικό θηλασμό, χωρίς πρόβλημα στην γαλουχία μου.:-D

Τελικά η θεωρία είναι καλή αλλά μερικές φορές η ζωή μας εκπλήσσει και ευχάριστα κόντρα σε κάθε θεωρία...

.....δε νομίζω τάκη....

Μερικά μωρά για διάφορους λόγους δεν καταφέρνουν από την αρχή να θηλάζουν αποτελεσματικά! Σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται ούτε στενοχώρια, ούτε άγχος ούτε τύψεις. Η μαμά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί σύμφωνα με τις γνώσεις της και την υποστήριξη που έχει και φυσικά και τις αντοχές της, σωματικές και ψυχολογικές, αλλά και αυτό που μπορεί το μωρό της. Αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δώσει και συμπλήρωμα, σαφώς και θα το δώσει. Αν είναι ενημερωμένη όπως εσείς, τότε το να επιτύχει τον αποκλειστικό θηλασμό είναι θέμα χρόνου. Μέχρι τότε, θα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε ώστε τα μωρά σας να εξοικειώνονται με το στήθος και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζετε τη σίτησή τους με κάθε μέσο που έχετε διαθέσιμο (αντλήσεις ή και φόρμουλα). Είσαστε αξιέπαινες που προσπαθείτε παρά τις δυσκολίες. Να είσαστε και ψύχραιμες, μην απογοητεύεστε, τα μωρά ένα πράγμα που μας διδάσκουν πάρα πολύ καλά είναι υπομονή. Δώστε τους το χρόνο που χρειάζονται, δίνετε το ερέθισμα που χρειάζεται μέχρι να είναι έτοιμα. Στη μικρή μου κόρη, αν δεν έκανα τάντεμ, το πιο πιθανό θα ήταν να χρειαστεί να κάνω αντλήσεις ή να δώσω συμπλήρωμα, ευτυχώς η μεγάλη μου αύξησε τόσο την παραγωγή που της ήταν εύκολο να τραβάει γάλα, ακόμα κι αν δεν έπιανε καθόλου καλά. Ακόμα δεν παίρνει πάρα πολύ καλό βάρος, αλλά το παλεύουμε!

Ξέρω ότι οι ορμόνες δεν βοηθάνε, αλλά μην έχετε τόσο άγχος για το αν θα πιάσουν καλά τα μωρά ή όχι. Έχει υπέροχες μέρες, βγείτε έξω στον ήλιο, καθίστε σε ένα ήσυχο πάρκο και βάλτε τα μωράκια στο στήθος, αν πιάσουν έχει καλώς, αν όχι, θα έχετε ευχαριστηθεί τη βόλτα, θα έχετε γεμίσει τις μπαταρίες σας και θα είστε έτοιμες να αντιμετωπίσετε με ανανεωμένες δυνάμεις τις όποιες δυσκολίες. Καλή συνέχεια και στις δύο σας!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μερικά μωρά για διάφορους λόγους δεν καταφέρνουν από την αρχή να θηλάζουν αποτελεσματικά! Σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται ούτε στενοχώρια, ούτε άγχος ούτε τύψεις. Η μαμά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί σύμφωνα με τις γνώσεις της και την υποστήριξη που έχει και φυσικά και τις αντοχές της, σωματικές και ψυχολογικές, αλλά και αυτό που μπορεί το μωρό της. Αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δώσει και συμπλήρωμα, σαφώς και θα το δώσει. Αν είναι ενημερωμένη όπως εσείς, τότε το να επιτύχει τον αποκλειστικό θηλασμό είναι θέμα χρόνου. Μέχρι τότε, θα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε ώστε τα μωρά σας να εξοικειώνονται με το στήθος και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζετε τη σίτησή τους με κάθε μέσο που έχετε διαθέσιμο (αντλήσεις ή και φόρμουλα). Είσαστε αξιέπαινες που προσπαθείτε παρά τις δυσκολίες. Να είσαστε και ψύχραιμες, μην απογοητεύεστε, τα μωρά ένα πράγμα που μας διδάσκουν πάρα πολύ καλά είναι υπομονή. Δώστε τους το χρόνο που χρειάζονται, δίνετε το ερέθισμα που χρειάζεται μέχρι να είναι έτοιμα. Στη μικρή μου κόρη, αν δεν έκανα τάντεμ, το πιο πιθανό θα ήταν να χρειαστεί να κάνω αντλήσεις ή να δώσω συμπλήρωμα, ευτυχώς η μεγάλη μου αύξησε τόσο την παραγωγή που της ήταν εύκολο να τραβάει γάλα, ακόμα κι αν δεν έπιανε καθόλου καλά. Ακόμα δεν παίρνει πάρα πολύ καλό βάρος, αλλά το παλεύουμε!

Ξέρω ότι οι ορμόνες δεν βοηθάνε, αλλά μην έχετε τόσο άγχος για το αν θα πιάσουν καλά τα μωρά ή όχι. Έχει υπέροχες μέρες, βγείτε έξω στον ήλιο, καθίστε σε ένα ήσυχο πάρκο και βάλτε τα μωράκια στο στήθος, αν πιάσουν έχει καλώς, αν όχι, θα έχετε ευχαριστηθεί τη βόλτα, θα έχετε γεμίσει τις μπαταρίες σας και θα είστε έτοιμες να αντιμετωπίσετε με ανανεωμένες δυνάμεις τις όποιες δυσκολίες. Καλή συνέχεια και στις δύο σας!

Να'σαι καλά για τα παρήγορα λόγια σου.Σ' ευχαριστώ πολύ.Πλέον έπαψα να στενοχωριέμαι χάρη σε όλες εσάς και σας ευχαριστώ πολύ.Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι η μουμπού μου πίνει απ'το γαλα μου, έστω και με το μπιμπερό.Κι αν θέλει να το πιάσει,ας το πιάσει όποτε θέλει.Δεν μπορώ άλλο να την καταπιέζω να το δεχτεί.Το'χω πάρει απόφαση ότι για τουλάχιστον 6 μήνες θα είμαι αγκαλιά με το θήλαστρο.Ελπίζω η μικρή μου να με εκπλήξει ευχάριστα!!!Κι αν όχι, δεν πειράζει.Πάλι θα την λατρεύω!!!

Φιλιά σε όλες και καλό μας κουράγιο

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

ποτέ μη λές ποτέ! Ωραία τα λένε οι ειδικοί αλλά στην πράξη είναι αλλιώς κάποιες φορές.Σίγουρα το ιδανικό είναι αυτό που λέει το άρθρο αλλά δεν ζούμε σε ένα ιδανικό κόσμο.

Κι γω νόμιζα ότι θα θηλάζω μια χαρά και να...

το κειμενο απλα στα παραθετω για να τα εχεις υποψη σου..

εαν σε βοηθαει κι εγω ταλαιπωρηθηκα 3 μηνες με την μικρη για να καταφερουμε να θηλασουμε..μεσα σε αυτα ειχαμε και τις ψευδοθηλες απο τις οποιες απαλλαχτηκαμε περιπου στον 3ο-4ο μηνα..

οχι δεν ηταν ιδανικα ουτε για εμας το πρωτο τριμηνο..

θελει υπομονη και συστηματικη προσπαθεια..

δεν γινονται θαυματα..θελει εκπαιδευση..

σκεψου οτι ξερεις να οδηγας στην Ελλαδα και σε στελνουν στην Αγγλια οπου το συστημα ειναι αναποδο.. παρολο που ξερεις να οδηγας σωστα και εισαι μια καλη οδηγος, εχεις μαθει διαφορετικα..θα σου παρει αρκετο καιρο να μαθεις και με το αναποδο συστημα παρολο που ηδη ξερεις να οδηγας..

το μωρο χρειαζεται χρονο και την δικη σου υπομονη.. το αγχος και η στενοχωρια δεν βοηθανε..υπομονη,υπομονη..

83hKp3.png

θα συμφωνησω απολυτα με την σοφουκα..

εαν δεν ησουν ενημερωμενη ,κατα πασα πιθανοτητα θα το ειχες χασει απο τις πρωτες μερες..

το μωρο μεγαλωνει και τα πραγματα θα βελτιωνονται.. :-)

83hKp3.png

Διαφημίσεις

έτσι το έχω φιλοσοφήσει κι γω τελευταία, δεν έχω και άλλη επιλογή, ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι!

Οταν χάνω πολλές αντλήσεις από την κούραση, το άγχος, την άσχημη διάθεση, όταν αρνούμαι να βάλω το παιδί στο στήθος ξέροντας τη συνέχεια, όταν νομιζω ότι δεν κάνω το καλύτερο που μπορώ τότε σκέφτομαι ότι δε μας αξίζει αυτό.

Κάθε μια κάνει το καλύτερο που μπορεί όπως πολύ σωστά είπες, το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και επιμονή.

Ε κι αν δε θηλάσουμε τουλάχιστο θα ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε βρε αδερφέ!

Η ζωή είναιωραία και με ένα παιδί ακόμη ομορφότερη!

Είναι κρίμα να χάνουμε στιγμές από το παιδί μας

έτσι το έχω φιλοσοφήσει κι γω τελευταία, δεν έχω και άλλη επιλογή, ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι!

Οταν χάνω πολλές αντλήσεις από την κούραση, το άγχος, την άσχημη διάθεση, όταν αρνούμαι να βάλω το παιδί στο στήθος ξέροντας τη συνέχεια, όταν νομιζω ότι δεν κάνω το καλύτερο που μπορώ τότε σκέφτομαι ότι δε μας αξίζει αυτό.

Κάθε μια κάνει το καλύτερο που μπορεί όπως πολύ σωστά είπες, το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και επιμονή.

Ε κι αν δε θηλάσουμε τουλάχιστο θα ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε βρε αδερφέ!

Η ζωή είναιωραία και με ένα παιδί ακόμη ομορφότερη!

Είναι κρίμα να χάνουμε στιγμές από το παιδί μας

dimmi!!!!που είσαι???σε χάσαμε..

dimmi να σου ζήσει το μωράκι σου!

Διάβασα την περιπέτειά σου με τον θηλασμό και ήθελα να σου πω ότι και η δική μου εμπειρία ήταν πολύ παρόμοια με τη δική σου.

Για τις ψευδοθηλές είχα διαβάσει κι εγώ πάρα πολλά αρνητικά, έλα όμως που για τη δική μου περίπτωση δεν γινόταν αλλιώς.

Αν η εναλλακτική λύση είναι να αντλεις και να δίνεις στο μωρό από το μπιμπερό, προσωπικά θεωρώ τις ψευδοθηλές απείρως προτιμότερες.;)

Το τρίτο μου που δεν έπιανε το στήθος όπως και τα δύο προηγούμενα αδέρφια του, το θήλασα αποκλειστικά για τους πρώτους έξι μήνες και κατόπιν σε συνδυασμό με στερεές τροφές μέχρι τους 18 μήνες μόνο με τη χρήση ψευδοθηλών.

Σου εύχομαι σε εσάς τα πράγματα να βελτιωθούν και να τις κόψετε σύντομα, ωστόσο επειδή έχω ζήσει καταστάσεις όπου το μωρό αρνείται να πιάσει το στήθος και έχοντας προσπαθήσει πραγματικά και με βοήθεια ειδικών, κ.λπ. θεωρώ ότι αν υπαρχει τέτοιο μεγάλο πρόβλημα, οι ψευδοθηλές είναι μια καλή λύση για να επιτύχεις απευθείας θηλασμό και όχι αντλήσεις - μπιμπερό.

Επίσης, να σου πω ότι το πρώτο μου μωρό που επίσης δεν έπιανε το στήθος και επειδή τότε δεν ήξερα και τι μου γίνονταν για το θέμα θηλασμός, το τάϊζα με μπιμπερό και ξένο γάλα έως να κλείσει τον πρώτο μήνα. Το στήθος μου όμως ήταν γεμάτο και άδειαζε από μόνο του κάθε φορά που τάιζα το μωρό με μπιμπερό. Κάτι σαν αυτόματη εκκένωση γάλακτος.:P

Μετά τον πρώτο μήνα, ένα ωραίο απόγευμα, καθώς πρόσφερα στήθος πάντα πριν το μπιμπερό ενώ ήξερα ότι δεν θα το δεχτεί, έπιασε απλά το στήθος και δεν ξαναακούμπησε μπιμπερό στη ζωή της. Ενώ δε, δεν είχα ερέθισμα στο στήθος μου για τον πρώτο μήνα, εδραιώσαμε αμέσως αποκλειστικό θηλασμό, χωρίς πρόβλημα στην γαλουχία μου.:-D

Τελικά η θεωρία είναι καλή αλλά μερικές φορές η ζωή μας εκπλήσσει και ευχάριστα κόντρα σε κάθε θεωρία...

όταν λες ότι το θήλασες αποκλειστικά ενώ δεν έπιανε στήθος εννοείς ότι αντλούσες? Κι εμένα τρέχουν τα στήθη όταν ταίζω το μωρό και είναι ένα δράμα!

Μακάρι το απόγευμα που λες να έρθει και για εμάς, αλλά κι αν δεν έρθει, είπαμε, υπό τις εκάστοτε συνθήκες, που είναι πολύ ευμετάβλητες με τη διάθεση ουράνιο τόξο της λοχείας, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε! ;)

paros μακάρι καλή μου, το ξέρω ότι ταλαιπωρήθηκες πολύ, ναι το άγχος και η στεναχωρια δε βοηθούν καθόλου.

Δεν είναι κι εύκολο όμως να τα ξορκίσεις...

dimmi!!!!που είσαι???σε χάσαμε..

τρέχω μεταξύ αντλήσεων θηλασμών και αλλαγμάτων πάνας! μέχρι να κάνεις το ένα ήρθε η ώρα για το άλλο & φτου κι απ'την αρχή! :P

Σήμερα θα βγω για καφέ, κάνει πολύ καλό το να βγείτε, δοκιμάστε το! ;)

εσύ πως είσαι καλή μου? τον έχω αγγαλιά...λιώνω! χαμογελάει μες τον ύπνο του...

Υπέροχο συναίσθημα ε:D!Δεν σε κάνει να ξεχνάς τις δυσκολίες;Που να δείς όταν θα μεγαλώσει και θα σου πει ¨Σ αγαπώ Μου το είπε εχθες και με έπιασαν τα κλάματα:cry::D:D:D!

τρέχω μεταξύ αντλήσεων θηλασμών και αλλαγμάτων πάνας! μέχρι να κάνεις το ένα ήρθε η ώρα για το άλλο & φτου κι απ'την αρχή! :P

Σήμερα θα βγω για καφέ, κάνει πολύ καλό το να βγείτε, δοκιμάστε το! ;)

εσύ πως είσαι καλή μου? τον έχω αγγαλιά...λιώνω! χαμογελάει μες τον ύπνο του...

μια χαρά αφού βρήκατε τους ρυθμούς σας όλα θα πάνε τέλεια!:P

εγώ κάνω υπομονή,16 του μήνα πάω για ντοπλερ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...