Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσο επιμένουμε στην αρχή για να φάει το μωρό την κρέμα του;;

Zuzunaki

Recommended Posts

Καλησπέρα... Σήμερα δεν ξέρω αν είναι απλά η καλή μέρα αλλά έφαγε όλα τα γεύματα της... Εφαγε όλη την φρουτόκρεμα και ήθελε κι άλλη.. Επίσης όλα την λαχανόσουπα και επίσης ήθελε κι άλλη και επιτέλους έφαγε όλο το ρυζάλευρο.. Σήμερα αφού έφαγε όλα τα πρωινά γεύμα είπα να το ρισκάρω και να της δώσω κρέμα ριζάλευρο χωρίς φρούτο μέσα ή φρουτόκρεμα με κρέμα μέσα και μου βγήκε σε καλό... επιτέλους... είμαι μία ευτυχισμένη μανούλα... από ότι φαίνεται ήθελε τις μέρες της μέχρι να μάθει... υπομονή θέλει και τα παιδάκια μας θα μάθουν....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και το ρυζάλευρο έχει ζάχαρη.. Άσε που, και να μην τις φάει, δε γλιτώνεις για πολύ, εμάς μας είπε η γιατρός ν' αντικαταστήσουμε το ρυζάλευρο με φαρίν λακτέ ή, αν δεν του αρέσει, με μπισκοτόκρεμα.

Με την έτοιμη (σκόνη) φρουτόκρεμα διαφωνώ κι εγώ, δόξα τω Θεώ έχουμε φρεσκα φρούτα σε μεγάλη ποικιλία στην Ελλάδα.. Για την παπάγια μόνο δεν ξέρω, μήπως βγάζει τίποτα αλλεργίες;

Πείτε και καμια άλλη ιδέα ν' αλλάξουμε μενού, εκτός από μήλο/αχλάδι/μπανάνα τι άλλο μπορεί να μπει...; πορτοκάλι ξέρω δεν κάνει ακόμα (στους 7 μήνες).

Υπάρχει βιολογικό ρυζευρο που δεν εχει ζάχαρη, ποτέ δεν έχω δώσει με ζάχαρη

Αλλά γιατί φαριν λακτε, τι ακριβώς δίνει στο παιδί

Εγώ μόνο δυο φορές του έδωσα ρυζαλευρο και δεν είχε καν ζάχαρη, αλλά γενικά ούτε αυτό χρειάζεται, φρουτάκια λιωμένα μόνα η με γάλα η βρώμη και είσαι μια χαρα

Η Annabel Karmel (η θέα της μαγειρικής για τα παιδιά) εχει μια ωραία συνταγή με Μήλο, αχλάδι σταφίδες βρώμη και γάλα τα ανακατευεις και ειναι τέλειο

Αν ρωτάς ιδέες για φρούτα για πρωινό, ροδάκινα βερυκοκα σύκα βατόμουρα ανανά καρύδα μανγκο δαμάσκηνα (βρασμένα) ειναι τέλεια!! Για φαγητό το Μήλο παει πολύ με γλυκοπατατα!!

Για τελείως ιδέες πάρε το App της Anabel Karmel!

Καλησπέρα... Σήμερα δεν ξέρω αν είναι απλά η καλή μέρα αλλά έφαγε όλα τα γεύματα της... Εφαγε όλη την φρουτόκρεμα και ήθελε κι άλλη.. Επίσης όλα την λαχανόσουπα και επίσης ήθελε κι άλλη και επιτέλους έφαγε όλο το ρυζάλευρο.. Σήμερα αφού έφαγε όλα τα πρωινά γεύμα είπα να το ρισκάρω και να της δώσω κρέμα ριζάλευρο χωρίς φρούτο μέσα ή φρουτόκρεμα με κρέμα μέσα και μου βγήκε σε καλό... επιτέλους... είμαι μία ευτυχισμένη μανούλα... από ότι φαίνεται ήθελε τις μέρες της μέχρι να μάθει... υπομονή θέλει και τα παιδάκια μας θα μάθουν....

Έτσι είναι, είναι μεγάλη αλλαγή γι' αυτά, θέλουν τον χρόνο τους. Κι εγώ τις πρώτες μέρες στενοχωριόμουν, μετά τον βρήκαμε όμως τον ρυθμό μας...

Βρε Babycute, ωραία όλα αυτά τα φρούτα, αλλά δεν θα τον πάει τσιρλί, με το συμπάθιο...; Εμένα και θα με πείραζαν τέτοιοι συνδυασμοί, όχι και το βρέφος που είναι άμαθο! Τα έχεις δοκιμάσει;

όσο για τη φαρίν λακτέ, τον εισάγει στα δημητριακά, τι εννοείς "τι προσφέρει";

Και δέχομαι το ότι η ζάχαρη δεν κάνει καλό, κι εμείς έχουμε αποφασίσει να τον κρατήσουμε μακριά από άσκοπες λιχουδιές (βλ καραμέλες, σοκολάτες κτλ) για όσο περισσότερο μπορέσουμε, αλλά μη μας γίνει και έμμονη ιδέα. Κι εμείς έτσι μεγαλώσαμε, δεν πάθαμε τίποτα.

27pzp3.png

qIUIp2.png

Έτσι είναι, είναι μεγάλη αλλαγή γι' αυτά, θέλουν τον χρόνο τους. Κι εγώ τις πρώτες μέρες στενοχωριόμουν, μετά τον βρήκαμε όμως τον ρυθμό μας...

Βρε Babycute, ωραία όλα αυτά τα φρούτα, αλλά δεν θα τον πάει τσιρλί, με το συμπάθιο...; Εμένα και θα με πείραζαν τέτοιοι συνδυασμοί, όχι και το βρέφος που είναι άμαθο! Τα έχεις δοκιμάσει;

όσο για τη φαρίν λακτέ, τον εισάγει στα δημητριακά, τι εννοείς "τι προσφέρει";

Και δέχομαι το ότι η ζάχαρη δεν κάνει καλό, κι εμείς έχουμε αποφασίσει να τον κρατήσουμε μακριά από άσκοπες λιχουδιές (βλ καραμέλες, σοκολάτες κτλ) για όσο περισσότερο μπορέσουμε, αλλά μη μας γίνει και έμμονη ιδέα. Κι εμείς έτσι μεγαλώσαμε, δεν πάθαμε τίποτα.

Εννοώ ότι τα φρούτα ειναι όλο βιταμίνες και πέρα από αυτό το παιδί εχει καλές συνήθειες να τρώει φρούτα κλπ και όχι μπισκότα

Σίγουρα δίνουμε και ζάχαρη αλλά όχι τόσο νωρίς τώρα που συνηθίζουν γεύσεις συνήθειες.. Έχεις δει κατι μικρά που τρώνε όλο μπισκότα;

Όχι δεν τα παει τσαρλιο μακαρι να τα πήγαινε γιατί γίνονται πιο δύσκοιλια με πατάτες κλπ

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!

Το παιδάκι μας μόλις έκλ

Εμείς έχουμε αποφασίσει να μην της δώσουμε έτοιμες κρέμες & έτσι δεν έχει φάει ούτε ρυζάλευρο.

Ξεκινήσαμε με φρουτάκια & αργότερα προσθέσαμελαχανικά & κρέας.

Η ποσότητα των φρούτων που τρώει είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή του φαγητού.

Ml μέτρησα λίγο στην αρχή, αλλά μετά σταμάτησα. Σκέφτηκα πως όπως με το θηλασμό δεν ξέρω ακριβώς πόσο τρώει, θα κινηθώ με την ίδια εμπιστοσύνη προς τις ορέξεις του παιδιού μου

Κάποιες μέρες μπορεί να μην έχει καμία διάθεση να φάει, αλλά δεν με αγχώνει καθόλου, γιατί δεν διαρκεί πάνω από 24ωρο, παίρνει βάρος & είναι δραστήρια.

Αναφορικά με τα φρούτα, τώρα το χειμώνα οι επιλογές των φρέσκων δεν είναι πάρα πολλές, ωσόσο μποείς να βάλεις & αποξηραμέα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, στταφίδες). Εγώ τα βράζω λίγο πριν τα αλέσω.

Επίσης, στη φρουτόκρεμα προσιέτω 2κσ πίτουρο βρώμης (&αυτό βρασμένο).

Θα σου πρότινα να μην προσφέρεις γάλα αμέσως μετά το γεύμα της. Να τη σηκώνεις από το καρεκλάκι (ώστε να παίρνει το μήνυμα της λήξης του γεύματος), &στη συνέχει να περιμένεις κανένα μισάωρο για το γάλα.

:)εισε τους 9 μήνες.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!

Το παιδάκι μας μόλις έκλ

Εμείς έχουμε αποφασίσει να μην της δώσουμε έτοιμες κρέμες & έτσι δεν έχει φάει ούτε ρυζάλευρο.

Ξεκινήσαμε με φρουτάκια & αργότερα προσθέσαμελαχανικά & κρέας.

Η ποσότητα των φρούτων που τρώει είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή του φαγητού.

Ml μέτρησα λίγο στην αρχή, αλλά μετά σταμάτησα. Σκέφτηκα πως όπως με το θηλασμό δεν ξέρω ακριβώς πόσο τρώει, θα κινηθώ με την ίδια εμπιστοσύνη προς τις ορέξεις του παιδιού μου

Κάποιες μέρες μπορεί να μην έχει καμία διάθεση να φάει, αλλά δεν με αγχώνει καθόλου, γιατί δεν διαρκεί πάνω από 24ωρο, παίρνει βάρος & είναι δραστήρια.

Αναφορικά με τα φρούτα, τώρα το χειμώνα οι επιλογές των φρέσκων δεν είναι πάρα πολλές, ωσόσο μποείς να βάλεις & αποξηραμέα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, στταφίδες). Εγώ τα βράζω λίγο πριν τα αλέσω.

Επίσης, στη φρουτόκρεμα προσιέτω 2κσ πίτουρο βρώμης (&αυτό βρασμένο).

Θα σου πρότινα να μην προσφέρεις γάλα αμέσως μετά το γεύμα της. Να τη σηκώνεις από το καρεκλάκι (ώστε να παίρνει το μήνυμα της λήξης του γεύματος), &στη συνέχει να περιμένεις κανένα μισάωρο για το γάλα.

:)εισε τους 9 μήνες.

Καλή ιδεα τα βρασμένα αποξηραμένα φρούτα, θα το δοκιμάσω. Γάλα πάντως εμείς πια μόνο πρωι και βράδυ, άπαξ και συνηθίσαμε να τρώμε στερεές τροφές. Κι αν δεν το τρώει, επανερχόμαστε με το ίδιο μενού σε μισή ωρίτσα μήπως πείνασε, ποτέ με γάλα για να μην έχουμε πισωγυρίσματα.

27pzp3.png

qIUIp2.png

Τα φρούτα έχουν βιταμίνες και πρέπει να τις παίρνουν τα μωράκια μας... Όσο για τα κακάκια απλά τα κάνει πιο σκληρά λόγω της μπανάνας και του μήλου... εναλλακτική λύση για την δυσκοιλιότητα είναι να βράσουμε ένα αποξηραμένο δαμάσκηνο και να το αλέσουμε μαζί με τα φρούτα. Και θα γλυκίσει και θα τα βοηθήσει.. όπως και το ρυζάλευρο κάνει πιο σκληρά τα κακάκια...

Η κόρη μου μία μέρα τρώει όλα τα γεύμα, την άλλη όχι.. Είναι με τις μέρες της... Όσο για το γάλα μετά το γεύμα (που δεν θα έχει φάει) μου είπε η παιδίατρος να την αφήσω να περάσει μία ώρα για να μην μάθει πως αν δεν φάει θα πιει γάλα... καλό είναι να πεινάσει καλά (οχι σε σημείο να τσιρίζει από πείνα.. το χειρότερο μου να την ακούω να κλαίει έτσι)

Απλά πάνε 3 εβδομάδες που ξεκινήσαμε στερεές τροφές και ακόμα ρουφάει το κουτάλι και δεν ανοίγει το στόμα.. Στεναχωριέμαι γιατί κουράζεται περισσότερο έτσι... αφήστε μου τσαντίζεται κιόλας που δεν έχει μόνιμα γεμισμένο το κουτάλι μπροστά της να ρουφήξει.. σε 6 μέρες κλείνουμε τον 6ο μήνα.. Θέλω να πιστεύω πως θα μάθει.. Συνέχεια της δείχνω πως βάζω το κουτάλι στο στόμα μου για να μιμηθεί.. και επίσης τώρα που αρχίζει και βάζει ότι βρει μπροστά της στο στόμα της δίνω και ένα κουταλάκι να παίζει....

Είχα το άγχος για τις κρέμες ότι παχαίνουν και ότι είναι άχρηστη τροφή κτλ (μου τα έλεγαν άλλες μαμάδες) αλλά μου είπε η παιδίατρος ότι περιέχουν βιταμίνες που πρέπει να τις παίρνει το μωρό.... Η μόνη κρέμα που είναι φουλ ζάχαρη είναι η φρουτόκρεμα σκόνη. (1,5 κουταλάκι ζάχαρη ανά γεύμα. Που δεν πιστεύω πως υπάρχει μαμά που να δίνει τέτοιο πράγμα το παιδί της αφού υπάρχουν τα φρέσκα φρούτα) Οπότε μην αγχωνόμαστε γιαυτό το θέμα μην γίνουν τα μωρά μας υπέρβαρα...

Πάντως προσέξτε τα αποξηραμένα βερυκοκα, έχουν μια ουσία που τους δίνει το χρώμα τους που δεν ειναι καλή για το αναπνευστικό του μωρού! Πάρτε από τα πιο σκούρο βερυκοκα

Πάντως προσέξτε τα αποξηραμένα βερυκοκα, έχουν μια ουσία που τους δίνει το χρώμα τους που δεν ειναι καλή για το αναπνευστικό του μωρού! Πάρτε από τα πιο σκούρο βερυκοκα

Είχα ακούσει κι εγώ ότι τα αποξηραμένα δεν είναι πάντα υγιεινά..

Εμείς πάντως, θα την πω την αμαρτία μου, λιώσαμε σήμερα 2 μπισκότα μιράντα μέσα στη φρουτόκρεμα και έφαγε λίγη παραπάνω από συνήθως-5 κουταλιές τρώει με το ζόρι εδώ και καμια βδομάδα.. :|

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

Χαχα μαρεσει που μιλάς για αμαρτία!!!

Λοιπόν εγώ τώρα το πρωί του έλιωσα παπαγια αβοκαντο και μπανάνα και τρελλαθηκε!!! Έφαγε τεράστιο μπολ!! Αν έχετε παπαγια εκεί (ειςαγωμενη εννοείται ) δοκίμασε το ειναι τέλειο! Τον έστειλε και για ύπνο κατευθείαν !

Χαχα μαρεσει που μιλάς για αμαρτία!!!

Λοιπόν εγώ τώρα το πρωί του έλιωσα παπαγια αβοκαντο και μπανάνα και τρελλαθηκε!!! Έφαγε τεράστιο μπολ!! Αν έχετε παπαγια εκεί (ειςαγωμενη εννοείται ) δοκίμασε το ειναι τέλειο! Τον έστειλε και για ύπνο κατευθείαν !

Κάπου θα βρούμε αν ψάξουμε, αλλά αποδείχθηκε πως ο μικρός μας προτιμά τα ξινά απ' τις γλυκές γεύσεις. Αντικατέστησα το ρυζάλευρο/μπισκότα με χυμό πορτοκαλιού και τρώει πολύ ευχάριστα πια τη φρουτόκρεμα! Είχε δείξει δείγματα πάντως απ' την κοιλιά, δεν πλησίαζα γλυκό κι όλο κάτι τουρσιά και λεμονάτα έτρωγα! :P

27pzp3.png

qIUIp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...