Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ - rooming in και θηλασμός

Recommended Posts

. Ξένο του έδωσαν όταν ανέβασε υψηλό ίκτερο και έπρεπε να μείνει στην λάμπα μία μέρα επιπλέον, οπότε έβγαζα με το θήλαστρο και το πέταγα γιατί είχα ακούσει και επέμενε και ο γυναικολόγος μου πως με το μητρικό γάλα αργεί περισσότερο να κατέβει ο ίκτερος. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Πάντως στο θάλαμο μία κοπέλα που επέμενε στο μητρικό έμεινε το μωράκι 3 μέρες παραπάνω, ενώ εγώ και μία άλλη την επόμενη έπεσε και φύγαμε...

Δεν είναι αλήθεια αυτό. Ο ίκτερος για να πέσει θέλει συχνούς θηλασμούς. Με τους συχνούς θηλασμούς πέφτει πιό γρήγορα απ'το ξένο γάλα. Αν στις κοπέλες δεν έφερναν το μωρό αρκετές φορές, λογικό είναι να μην έπεφτε ο ίκτερος.

Κάθε 3 ώρες δεν είναι αρκετό για τα περισσότερα μωρά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 332
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

επισης θελω να μου την δωσουν να θηλασω αμεσως μετα τον τοκετο (την πρωτη μιση ωρα) γιατι ξερω πως ειναι σημαντικο και οχι μετα απο 3-4 ωρες....

αυτό μπορείς να το συννενοηθείς με το γιατρό σου και τη μαία που θα βρίσκεται εκεί την ώρα του τοκετού. Αν το γιατρός της το πει, η μαία θα το κάνει.

(υπερβολική δεν είσαι, σκέφτηκες να πάρεις δικηγόρο μαζί σου; :wink: )

:lol::lol::lol: σκεφτομαι να βρω κανενα και να τον εχω οικοτροφο στο σπιτι μολις μπω στο μηνα μου ωστε να ειμαι σιγουρη πως θα ειναι εκει οταν θα γενναω για να υπερασπιστει τα δικαιωματα μου...... :lol::lol::lol:

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

:lol::lol::lol: σκεφτομαι να βρω κανενα και να τον εχω οικοτροφο στο σπιτι μολις μπω στο μηνα μου ωστε να ειμαι σιγουρη πως θα ειναι εκει οταν θα γενναω για να υπερασπιστει τα δικαιωματα μου...... :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:

:wink:

Εγω που γεννησα με καισαρικη,το μωρακι μου το ειχα διπλα μου.Τις πρωτες ωρες του δωσανε ξενο γιατι δεν μπορουσα να σηκωθω.Μολις σηκωθηκα ομως(μετα απο 13 ωρες) ξεκινησαμε τον θηλασμο. Επειδη την ειχα διπλα μου την εβαζα συνεχεια στο στηθος χωρις να υποχρεωνομαι σε κανενα!!! Χαιρομαι που ητανε συνεχεια μαζι μου γιατι στις κλινικες δεν σου φερνουνε το παιδι συνεχεια και οταν σου το φερνουνε ειναι ηδη ταισμενο, με αποτελεσμα να μην πιανει στηθος!Το rooming in ειναι τελειο!

Εγω που γεννησα με καισαρικη,το μωρακι μου το ειχα διπλα μου.Τις πρωτες ωρες του δωσανε ξενο γιατι δεν μπορουσα να σηκωθω.

Μερικές μητέρες βολεύονται να θηλάσουν ξαπλωμένες χωρίς να κουνηθούν όταν κάποιος τοποθετεί το μωρό μπρούμυτα πάνω τους!

breastcrawl-video.jpg

Στη φωτό το μωρό είναι μόλις νεογέννητο!

πηγή: http://breastcrawl.org/script.htm

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα στο ΛΗΤΩ αρχές Ιουλίου σε τρίκλινο δωμάτιο.Μου το δώσανε να το θηλάσω 1-2 ώρες αφού γέννησα (αλήθεια ούτε καν θυμάμαι τι γινόταν αυτές τις ώρες!).Προσπαθούσε ο κακομοίρης αλλά ενώ πιπίλισε λίγο δε νομίζω ότι τα κατάφερε την πρώτη φορά. Στη συνέχεια μου τον φέρανε κατά τις 3-4 ώρες και μερικές επιπλέον φορές απο τις στάνταρ όταν γκρίνιαζε, ποτέ όμως όταν είχε επισκεπτήριο. Στο θέμα του επισκεπτηρίου ήταν πολύ αυστηροί και καλά κάνανε, δε θα ξεχάσω όμως ότι την τρίτη μέρα μου φέρανε το μωρό βραχνιασμένο προφανώς γιατί είχε αργήσει να φύγει ο κόσμος και αυτό είχε πεθάνει της πείνας. Έτσι δεν πιστεύω ότι του δίνανε συμπλήρωμα, εξάλλου η προισταμένη ερχόταν κάθε πρωί και μας βοηθούσε πολύ με το θηλασμο και την ημέρα που ήταν να φύγουμε ζητήσαμε να μας γράψουνε και κάποιο γάλα για καλό και για κακό και μας απάντησε ότι θα το έκαναν μόνο με την προυπόθεση να παρέμενε σφραγισμένο και μόνο για ασφάλεια και να το χρησιμοποιούσαμε΄μόνο σε περίπτωση ανάγκης! Το δικό μου δεν το έχω ανοίξει πάντως και θα το δώσω στην κουνιάδα μου που θα γεννήσει σε λίγο και ξέρει ότι δεν θα έχει γάλα ( :?: ) άρα θα το χρειαστεί. Να σημειώσω ότι στο ΛΗΤΩ κάνουν κάθε μεσημέρι μαθημα για το θηλασμό και για την περιποίηση βρέφους και αφού επέμεναν αρκετά οι μαίες πήγα την τρίτη μέρα και ναι....ήμουν η μονη σε ολο το μαιευτήριο οπότε το σεμινάριο έγινε κατ' ιδίαν!!!Όσες φορές χτύπησα το κουδουνάκι και ζήτησα να με βοηθήσουν στο θηλασμό ήταν πάντα πρόθυμες εκτός από μία η οποία όχι μονο δε με βοήθησε αλλά με αποθάρρυνε τελείως αλλά ευτυχώς πάνω στην ώρα κατέφτασε η δική μου νεραιδομαία και έσωσε την κατάσταση! Έτσι δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα στο να πιάσει το παιδί το στήθος αλλά ούτε είχα πρόβλημα με το στήθος (δεν πέτρωσε και ούτε αναρωτήθηκα ποτέ αν είχα γάλα)

Το δικό μου δεν το έχω ανοίξει πάντως και θα το δώσω στην κουνιάδα μου που θα γεννήσει σε λίγο και ξέρει ότι δεν θα έχει γάλα ( :?: ) άρα θα το χρειαστεί.

:shock::shock::lol::lol::lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ναι, ναι όπως το ακούς amarretto, αφού ούτε και στο πρώτο είχε γάλα της το πιστοποίησε και ο γιατρός!!! Πώς να έχει στο δεύτερο!

(Τη δεύτερη μέρα που πήγε σπίτι έβγαλε με το θήλαστρο σε μία δόση 80ml αλλά πώς να χορτάσει με τόσο λίγο το μωρό???)

Μερικές μητέρες βολεύονται να θηλάσουν ξαπλωμένες χωρίς να κουνηθούν όταν κάποιος τοποθετεί το μωρό μπρούμυτα πανω τους.

aglaia αυτο ηθελα να κανω κι εγω αλλα αναρωτηθηκα αυτα τα φαρμακα που μου ειχανε βαλει στον ορο μηπως πηγαινανε στο μωρο?????????

εις γνωση μου το αφησα για 13 ωρες με σχεδον 4 γευματα ξενο γαλα.

Διαφημίσεις

aglaia αυτο ηθελα να κανω κι εγω αλλα αναρωτηθηκα αυτα τα φαρμακα που μου ειχανε βαλει στον ορο μηπως πηγαινανε στο μωρο?????????

εις γνωση μου το αφησα για 13 ωρες με σχεδον 4 γευματα ξενο γαλα.

όσα χρησιμοποιούνται είναι συμβατά με το θηλασμό και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Κι εγώ με καισαρική γέννησα και θήλασα αμέσως μόλις πήγα στο θάλαμο.

αν ήταν επιβλαβή οι 13 ώρες δεν κάνουν τίποτα... το ξένο γάλα είναι πολύ πιο επιβλαβές και το να μην πάρει το μωρό πρωτόγαλα τόσες ώρες είναι επίσης πιο επιβλαβές.

Πουθενά δεν συστήνεται να καθυστερήσει ο θηλασμός λόγω φαρμάκων της καισαρικής, το αντίθετο, προτείνεται να μπαίνει το μωρό στο στήθος ακόμη και μέσα στο χειρουργείο! :wink:

Ναι, ναι όπως το ακούς amarretto, αφού ούτε και στο πρώτο είχε γάλα της το πιστοποίησε και ο γιατρός!!! Πώς να έχει στο δεύτερο!

(Τη δεύτερη μέρα που πήγε σπίτι έβγαλε με το θήλαστρο σε μία δόση 80ml αλλά πώς να χορτάσει με τόσο λίγο το μωρό???)

Εχει και τα δικια της :!::!::!::!::!::!::shock::shock::shock:

το πήρε το iso!

80ml είναι πολύ γάλα για μία μόνο άντληση!

80ml είναι πολύ γάλα για μία μόνο άντληση!

Αχ, Αγλαΐα, τίποτε δεν ξέρεις!!!

Το πήρε όλο μαζεμένο και δεν είχε "μαγιά" για να βγάλει άλλο ... στέρεψε!!! :lol::lol::lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια μιας και άρχισα να ψάχνομαι δεν ξέρω σε ποιό ποστ να γράψω.

Εχω γενικές ανησυχίες αλλά νομίζω ότι πρέπει να δω τα θέματά μου ένα ένα.

Γιαυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει καμιά σας παιδίατρο στα νότια προάστια(μένουμε Π.Φάληρο) που να υποστηρίζει πραγματικά τον θηλασμό.

Ο παιδίατρος που έχουμε τώρα μας τον είχε συστήσει συνάδερφος του άντρα μου ότι είναι κατά των πολλών φαρμάκων(δεν δίνει π.χ. εύκολα αντιβίωση).Εμείς δεν έχει χρειαστεί κάτι τέτοιο μιας και ο γιος μας είναι 4+1/2 μηνών

Δεν γνωρίζει πολλά για θηλασμό,και σίγουρα δεν με ενθαρρύνει.

Κάθε μήνα πάντως νιώθω ότι εκπλήσεται όταν με ακούει ότι συνεχίζω με το θηλασμό. Φυσικά όταν με ρωτάει αν όλα πάνε καλά δεν του εκφράζω κανένα μου πρόβλημα γιατί όταν του τα έλεγα τον πρώτο μήνα σίγουρα δεν πήρα υποστήριξη, οτιδήποτε το έλυσα μέσα από εσάς εδώ στο φόρουμ.

Εχω όμως ακούσει τόσες πολλές ηλίθιες απόψεις από παιδιάτρους που ο δικός μου μου ακούγεται πολύ ήπιος - ίσως και γιατί καταλαβαίνει ότι δεν θέλω να ακούσω λέξη για το ξένο γάλα.

Από 12/01/08 που θα γυρίσω στη δουλειά έχω αρχίσει και δυσκολεύομαι με διάφορα. Σκέφτομαι λοιπόν ότι δεν χρειάζεται να έχω να 'αντιμετωπίσω' και έναν παιδίατρο αφού τον πληρώνω για να με βοηθάει και να με υποστηρίζει.

P5orp3.png fGvTp3.png

Γιαυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει καμιά σας παιδίατρο στα νότια προάστια(μένουμε Π.Φάληρο) που να υποστηρίζει πραγματικά τον θηλασμό.

Ο παιδίατρος που έχουμε τώρα μας τον είχε συστήσει συνάδερφος του άντρα μου ότι είναι κατά των πολλών φαρμάκων(δεν δίνει π.χ. εύκολα αντιβίωση).Εμείς δεν έχει χρειαστεί κάτι τέτοιο μιας και ο γιος μας είναι 4+1/2 μηνών

Δεν γνωρίζει πολλά για θηλασμό,και σίγουρα δεν με ενθαρρύνει.

Κάθε μήνα πάντως νιώθω ότι εκπλήσεται όταν με ακούει ότι συνεχίζω με το θηλασμό.

Να σου ζήσει το μωράκι σου.

Δυστυχως δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο θέμα παιδιάτρου, αλλά θα πρότεινα να το βάλεις και στο καφέ μερικές φορές να δουν και τα κορίτσια από Αθήνα πιο άμεσα.

Το μωράκι σου είναι πολύ μικρό για να έχει πάρει αντιβίωση (και φυσικά ο θηλασμός μπορεί να το κάνει να μην πάρει και ποτέ). Και εγώ είμαι πολύ θυμωμένη και απογοητευμένη με τους γιατρούς που ούτε βοηθούν (ούτε και θέλουν να βοηθήσουν), αλλά κυρίως υπονομεύουν το θηλασμο΄με κάθε τρόπο.

lst χρόνια πολλά.

Αναφέροντας το παράδειγμα με την αντιβίωση εννοώ ότι δεν δίνει εύκολα φάρμακα.

Στην ηλικία του γιου μας αλλά και σε πιο μικρά άλλοι παιδίατροι φίλων έχουν δώσει σίδηρο και βιταμίνη Α χωρίς να κάνουν εξετάσεις. Ευτυχώς αυτός δεν μας έχει προτείνει τίποτα.

Βλέπω εσύ είσαι Θεσ/νίκη. Εκεί είναι η παιδίατρος Αννα Πατσούρου που έχει γράψει το "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση" - έκδοση: Σύγχρονοι Ορίζοντες. Εμένα και οι δύο τόμοι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ.

Οταν λες να το βάλω στο καφέ εννοείς στο θέμα καφέ au lait?

P5orp3.png fGvTp3.png

Ναι, argyraki, αυτό εννοώ- συγγνώμη που δεν ήμουν πιο σαφής. Κι εγώ σε αυτήν την παιδίατρο πηγαινω πια (μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να θηλάσω τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου δυστυχώς). και τώρα με τη μικρή, ακόμα δεν ε΄χουμε στρώσει καλά, αλλά το παλεύουμε. Γι' αυτό λέω, είναι πολύ σημαντικό να έχεις υποστήριξη από το γιατρό.

Στη γιατρό μας πάντα συναντώ περισσότερες από μία μητέρες που θηλάζουν (εκείνη τη στιγμή εννοώ) και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό (στην προηγούμενη δε θήλαζε καμία ούτε στο ιατρείου ούτε στο σπίτι)

Στη γιατρό μας πάντα συναντώ περισσότερες από μία μητέρες που θηλάζουν (εκείνη τη στιγμή εννοώ) και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό (στην προηγούμενη δε θήλαζε καμία ούτε στο ιατρείου ούτε στο σπίτι)

Καταλαβαίνω ακριβώς τί μου λές.

Οταν πηγαίνω στον δικό μας κοιτάζω να φοράω κάτι για να είναι βολικό να θηλάσω, μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει να το κάνω γιατί φροντίζω να είναι ταισμένος καλά από το σπίτι, αλλά είμαι σίγουρη ότι αν το κάνω κυρίως η γραμματέας του θα με κοιτάξει σαν να είμαι εξωγήινη.

Εκανα όπως μου είπες και έγραψα στο cafe au latte.

Σ΄ ευχαριστώ. Καλή συνέχεια. Μην το βάζεις κάτω.

Άραγε πως μπορώ να βρω την "ιστορία σου" και αυτά που έχεις γράψει?

Έτσι νομίζω θα σας γνωρίσω καλύτερα

P5orp3.png fGvTp3.png

Είναι πάντως πολύ καταπιεστικό, εκεί που θα' πρεπε να έχεις βοήθεια και να νιώθεις ανετα που κάνεις ό,τι πιο φυσικό, να νιώθεις εξωγήινη. Μην ανησυχείς - εδώ θα βρίσκεις υποστήριξη - όσο για την ιστορία μου, υπάρχει διάσπαρτη στις σελίδες, αλλά εν συντομία στην παραθέτω:

Τα δύο πρώτα παιδάκια μου τα θήλασα με συμπλήρωμα για 3,5 και 4,5 μήνες, αν και από την αρχή ήθελα να θηλάσω αποκλειστικά για τουλάχιστον 1 χρόνο.

Οι "σούπερ" οδηγίες τόσο της μαίας όσο και της παιδιάτρου για το περίφημο δεκάλεπτο σε κάθε μεριά με οδήγησαν φυσικά στον αποθηλασμό (έδινα το μπιμπερό και έκλαιγα γιατί "δεν είχα γάλα"). Στο δεύτερο είχα ανακαλύψει την Πατσούρου μεν, αλλά δεν είχα πιστέψει ότι θα μπορουσα να έχω αποκλειστικό θηλασμό, γιατί δεν ήξερα καμιά που να το είχε κάνει και σε συνδιασμό με άλλες καταστάσεις (δουλειά και μαθήματα)το άφησα χωρίς αγώνα το θέμα (πράγμα που μετανιώνω τώρα, γιατί αν το είχα ψάξει από τότε και αν ήταν και ο σύζυγος πιο υποστηρικτικός, θα είχα θηλάσει τότε).

Αυτή τη φορά, νόμιζά ότι ήμουν πλήρως προετοιμασμένη, αλλά γυρνώντας από το νοσοκομείο και έχοντας το μωρό για 7 ώρες στο στήθος απογοητεύτηκα και αγοράσαμε συμπλήρωμα (τότε δεν ήξερα τι είναι μαραθώνιος θηλασμός). Στις 15 μέρες η μικρή δεν είχε ανακτήσει το βάρος της γέννησης και η παλιά παιδίατρος πρότεινε να δίνω σε κάθε γεύμα συμπλήρωμα μετά απο 10+10 λεπτά. Εγώ ευτυχως της είπα ότι θα χρειαστώ πιο ειδική βοήθεια.

Από εκεί ανακάλυψα το φόρουμ και την Αγλαΐα, μίλησα με συμβούλους της La Leche και επισκεφτηκα την Πατσούρου. Στις 36 μέρες κόψαμε το συμπλήρωμα τελείως - η μικρή για περισσότερο από ένα μήνα έβαζε ελάχιστο βαρος (100γρ), αν και έβρεχε πάνες και ήταν μια χαρά. Εγώ είχα αγχωθεί πολύ και τελικά μου είπε η γιατρός να της δώσω λίγο συμπλήρωμα. Τώρα είμαστε στη φάση που το κόβουμε - πράγμα που θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω να κάνω πολλές αντλήσεις. Ελπίζω να μην σε κούρασα, αλλά τα έγραψα και εδώ, ώστε να βλέπουν κι άλλες μαμάδες ότι χρειάζεται σωστή υποστήριξη και πίστη στον εαυτό μας για να τα καταφέρουμε (και όχι άγχος)

κοριτσια εγω γεννησα στο "λητω". η γυναικολογος μου με το που εμεινα εγκυος το πρωτο πραγμα που μου ειπε ηταν "δεν ξερω τι θα κανεις, αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα θηλασεις". δεν ειχα βεβαια καμια αντιρρηση αφου κι εγω το ηθελα πολυ. η γυναικολογος μου εχει δικια της μαια η οποια με βοηθησε παρα πολυ.

στο μαιευτηριο αν εξαιρεσω οτι το μωρο μου το φερανε 3 ωρες μετα αφου γεννησα,υποστηριζουν το θηλασμο και βοηθανε πολυ τις μαμαδες που θελουν να θηλασουν. περναει απο το καθε δωματιο μαια που σου μιλαει για το θηλασμο,σου λυνει αποριες,σε βοηθαει και σε εμψυχωνει γενικοτερα(μεχρι το τηλεφωνο της μου εδωσε για οτιδηποτε χρειαστω οταν παω σπιτι).

βεβαια η τακτικη του μαιευτηριου κι εκει ειναι το 3-4ωρο για να σου φερουν το μωρο σου.το βραδυ τα παιρνανε κατα τη 1:00 η ωρα και το πρωι τα φερνανε κατα τις 5:00.

επισης ειναι πολυ αυστηροι με το θεμα του επισκεπτηριου. δεν αφηνουν τα μωρα τις ωρες εκεινες να ειναι στα δωματια(τουλαχιστον στο τρικληνο που ημουν εγω). σαν νεα μαμα ημουν πολυ ψαρωμενη και υπηρχαν φορες που ζητουσα να μεινει ο μικρουλης μου κι αλλο κοντα μου γιατι το ηθελα,το ειχα αναγκη και μου τον περνανε λεγοντας μου οτι πρεπει να τα πανε ολα τα μωρα στο θαλαμο.

εγω ειχα ζητησει αποκλειστικα να τον θηλαζω,αλλα μονο μια φορα μου τον φερανε εκτος προγραμματος,επειδη εκλαιγε.

κατα τ'αλλα στις τιμες του ηταν πιο φθηνο απο αλλα ιδιωτικα, τον περασμενο δεκεμβρη που γεννησα.

Θα συμφωνήσω με τη φίλη εδώ και θέλω να συμπληρώσω ότι εγώ που γέννησα πριν 2 βδομάδες ήρθε η "αρχιμαία" και μας πρότεινε να έχουμε 24ωρο τα μωράκια μας δίπλα μας αλλά ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ... και πολύ σωστά μας είπε... Αφού το συζητήσαμε (3κλινο ήμουνα) είπαμε ότι θέλουμε να μας τα φέρνουνε όταν κλαίνε -και το τηρήσανε- και μας τα πέρνανε στο απογευματινό επισκεπτήριο και 2 φορές το βράδυ για να κοιμηθούμε... Απο τις 5 το πρωί τα είχαμε συνέχεια μαζί μας μέχρι τις 5:30 το απόγευμα και μας τα πέρνανε για εξετάσεις ή για άλλαγμα...

Εγώ γέννησα 2:30 τα ξημερώματα και μόλις τον έπλυναν μου τον έφεραν και τον έβαλα κατευθείαν στο στήθος μέσα στο χειρουργείο (είχα πρόβλημα και δεν έβγαινε ο πλακούντας και αυτό με βοήθησε πολύ) για 20 λεπτά!!! και μετά μου τον ξαναέφεραν στις 5-5:30 στο δωμάτιο πάλι για να θηλάσω!!!

Στο Αλεξάνδρα γέννησα την κόρη μου στις 9 το βράδυ και μου την έφεραν την άλλη μέρα το πρωι στις 10:30 :evil: γι'αυτό και δεν κατάφερα ποτέ να την θηλάσω σωστά και ο ίκτερος ανέβηκε πολύ και την κρατήσανε για φωτοθεραπεία 2 μέρες!! :cry:

Και ο μικρός είχε ίκτερο αλλά δεν ανέβηκε πολύ και τον πήρα στα όρια και παρόλο που μπήκε ένα βράδυ λάμπα μου τον έφερναν συνέχεια να τον θηλάσω...

Η παιδίατρός μου ούτε καν πρότεινε ξένο για να "φύγει" ο ίκτερος απλά θέλει 20 μέρες για να υποχωρήσει και να τον θηλάζω κάθε 2 ώρες... Κάνω υπομονή και το τηρώ... Αστε που κάλυψε -δηλαδή το ξεπέρασε!!- το βάρος γέννησής του στις 8 μέρες που συνήθως παίρνει πάνω απο 10 μερες!

Αν δεν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις δηλαδή ίκτερος στο 22+ κ.α. προβλήματα δεν βλέπω το λόγο να μην απαιτήσουμε το αυτονόητο!

Να δώσουμε στα παιδιά μας το γάλα που μας προίκησε η φύση να έχουμε.

Πάντως είμαι ΥΠΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ απο το ΛΗΤΩ και απο πλευράς αντιμετώπισης και απο οικονομική! (μου είχαν πει 2400 το δωμάτιο + έξοδα εξετάσεων νεογνου κλπ και τελικά πλήρωσα τελική τιμή 2000 ευρώ!!)

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Demi από αυτά που έγραφες ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι είχες γεννήσει στο ΛΗΤΩ! Τις ίδιες εντυπώσεις αποκόμισα και εγώ που γέννησα 6/7. Τελικά τα είχατε όλη την ημέρα μαζί σας τα μωρά εκτός από το βράδυ που τα φέρνανε στις 5.30! Αυτό τότε δεν υπήρχε! Δεχτήκατε όλες οι κοπέλες και δεν είχατε καθόλου επισκεπτήριο ή όταν είχατε βγαίνατε στο σαλονάκι?

Και μήπως ήσουν στο 2ο όροφο?(Ρωτάω για να δω αν είχαμε την ίδια προϊσταμένη μαία, ή αν είναι έτσι η τακτική τους και είναι όλες τόσο υποστηρικτικές στο θηλασμό!)

Εδώ να προσθέσω ότι ο δικός μου γιατρός ξεγεννάει και στα τρία μεγάλα μαιευτήρια της Αθήνας και άφησε σε εμένα να διαλέξω πού ήθελα να γεννήσω. Επέλεξα το ΛΗΤΩ γιατί για το ίδιο δωμάτιο πληρώνεις σχεδόν τα μισά από ότι στα άλλα δύο, αλλά και επειδή η μαία μου, μου είχε πει εκ των προτέρων ότι εκεί είναι πιο υποστηρικτικοί στο θηλασμό. Νομίζω ότι έχει δίκιο αν λάβω υπόψη μου τη δική μου εμπειρία αλλά και αυτά που έχω ακούσει για τα άλλα ιδιωτικά μαιευτήρια.

Είμαι διαιτολόγος στο επάγγελμα με εμπειρία στην εκπαίδευση θηλασμού και ποιότητα γάλακτος του θηλασμού οπότε και ήθελα σίγουρα να θηλάσω. Ο ιατρός μου ήταν στο Ιασω (Δεν ήταν επιλογή μου) και ρώτησα από πριν αν κάνουν rooming in, μόνο σε μονόκλινο μου είπαν. Οπότε αποφάσισα να δώσω τα χρήματα (σύνολο 11000 ευρώ Μαζί με το ιατρό) και να μείνω σε μονόκλινο. Έτσι και έγινε. Οι νοσοκόμες ήταν εξυπηρετικές αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένες για το θηλασμό και δεν τους ζήτησα βοήθεια σε αυτό το θέμα. Το μωρό ήταν μαζί μου 24 ώρες το 24ωρο ακόμα και όταν ήταν να αλλαχτεί η να κάνει μπάνιο πήγαινε ο άντρας μου η εγώ μαζί με τη νοσοκόμα. Το βράδυ κοιμόταν δίπλα μου και οι παιδίατροι ερχόντουσαν στο δωμάτιο μας κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους.

Θέλω απλά να τονίσω ότι δεν υπάρχει ωράριο στο θηλασμό στην αρχή τουλάχιστον. Το ταΐζεις on demand δηλαδή όποτε το ζητήσει το μωρό, αυτό μπορεί να είναι κάθε 2 ώρες κάθε 1 ½ ώρες ακόμα και κάθε 1 ώρα στην αρχή κτλ. Γιʼαυτό είμαι αντίθετη στο να σου φέρνουν το μωρό σου σε συγκεκριμένες ώρες. Δυστυχώς ενώ υπάρχουν πολλές μητέρες που έχουν όλη τη διάθεση να θηλάσουν η παραπληροφόρηση τους σταματά. Από όλες τις γνωστές μου που έχουν γεννήσει γνωρίζω μόνο μια που θηλάσει αποκλειστικά, οι άλλες (χωρίς να φταίνε αυτές) αρχικά συμπλήρωσαν με «ξένο» γάλα γιατί σύμφωνα με το ιατρό τους ένα μπουκαλάκι πριν κοιμηθούν θα βοηθήσει το μωρό να κοιμηθεί περισσότερες ώρες και γιατί το δικό τους γάλα δεν έφτανε. Αυτό δεν ισχύει. Το μωρό δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από το γάλα σου, ούτε νερό, ούτε χαμομήλι ούτε τίποτα. Και επιπλέον όταν αρχίζεις να δίνεις και ξένο γάλα αναγκαστικά του δίνεις λιγότερο μητρικό γάλα, όσο λιγότερο μητρικό γάλα δίνεις, τόσο λιγότερο παράγεις και αυτό φυσικά δημιουργεί προβλήματα.

Βασικά σχεδόν όλες η δεν έφτανε το γάλα τους η σταμάτησαν να παράγουν γάλα. Η αλήθεια είναι ότι το γάλα της μάνας εκτός του ότι έχει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες είναι πιο εύπεπτο με αποτέλεσμα το μωρό να θέλει να τρωει πιο συχνά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φτάνει το γάλα.

Ένα άλλο που θέλω να αναφέρω είναι ότι συμφωνώ ότι τα μαιευτήρια δεν είναι φιλικά προς το θηλασμό ειδικά τα ιδιωτικά και αυτό φαίνεται από το εξής περιστατικό: μερικές μέρες μετά τη γεννά το μωράκι μου είχε λίγο ίκτερο και έπρεπε να πηγαίνω μέρα παρά μέρα με το μωρό για εξετάσεις στο μαιευτήριο, σε κάποια στιγμή ήθελα να θηλάσω και ρώτησα αν υπήρχε κάποια ειδική αίθουσα για θηλασμό-δεν υπήρχε. Μου είπαν βασικά να πάω στον όροφο που είχα γεννήσει και να ζητήσω αν μπορούσα να θηλάσω εκεί!! Πως γίνεται ένα μαιευτήριο που το παίζει ότι υποστηρίζει το θηλασμό να μην έχει ούτε μια αίθουσα για θηλασμό;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...