Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ?

Πως αισθάνεστε για μια πιθανή κατάργηση των παρελάσεων στα σχολεία ;  

135

1. 1. Πως αισθάνεστε για μια πιθανή κατάργηση των παρελάσεων στα σχολεία ;

• Συμφωνώ απόλυτα με το να καταργηθουν
      53
    • Συμφωνώ με το να καταργηθουν
      31
    • Ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ με το να καταργηθούν
      12
    • Διαφωνώ με το να καταργηθούν
      24
    • Διαφωνώ απόλυτα με το καταργηθούν
      87

Recommended Posts

Aνοίγεις μεγάλη κουβέντα :)!

Αλλά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να συνδέεται ένα ιστορικό γεγονός, που αποτελεί εθνική εορτή με τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών και γιατί πρέπει αυτό το γεγονός να είναι μια ευκαιρία να διακριθούν οι άριστοι μαθητές, ενώ υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως π.χ το αριστείο το οποίο έτσι και αλλιώς δίνεται;

Μου κάνει όλο αυτό κάπως σαν μια επίδειξη και δεν μου αρέσει.

Δεν υπάρχουν αδιάφοροι ή τεμπέληδες μαθητές, αλλά τεμπέληδες και αδιάφοροι γονείς και εκπαιδευτικοί, οπότε δεν το βλέπω έτσι, ότι δεν θα πρέπει να αμείβονται οι τεμπέληδες.

Πιστεύω πως όταν γιορτάζεις και τιμάς την ιστορία σου δεν έχουν καμία σημασία οι σχολικές επιδόσεις και δεν μπορείς να κάνεις διακρίσεις.

Οι σχολικές επιδόσεις είναι κάτι προσωπικό για τον καθένα και δεν θα πρέπει να επιδεικνύονται κρατώντας π.χ την σημαία, δεν χρειάζεται να τις ξέρουν όλοι.

Οι υψηλές θέσεις στην κοινωνία ποιες είναι;

Εννοείς στον επαγγελματικό χώρο, γιατί για εμένα προσωπικά δεν υπάρχουν υψηλές θέσεις, άλλα μόνο θέσεις, οι οποίες στα μάτια μου φαντάζουν όλες το ίδιο χρήσιμες.

εγω μια φορα πηρα τη σημαια στην εκτη δημοτικου και μου εκανε πολεμο ενα ολοκληρο χωριο. μεχρι και το δασκαλο διωξανε που στα αλλα δυο παιδια ειχε φερθει πολυ καλυτερα, μεχρι δωρα τους πηγαινε και ρουχα και πραγματα στις δυο οικογενειες. και εκεινη τη χρονια ειχα βγαλει εγω 10 και οι αλλοι δυο 8 κι αυτο επειδη εγω καθομουν στα διαλειματα και τους εδιενα λυμενες τις ασκησεις και τους αφηνα ν αντιγραφουν στα τεστ και το ευχαριστω? επειδη οι γιορτες ηταν δυο αποφασισε ο δασκαλος να παρουμε τη σημαια στις 28 εγω και στις 25 μαρτιου με κληρωση ενα απο τα αλλα δυο παιδια. αναγκαστικα η μια κοπελα εμεινε απ εξω κι επειδη ολο το χωριο το χε σοι στραφηκαν ολοι εναντιον μου. και για τα παιδια δε με νοιαζει, μεγαλωνοντας τα ξαναβρηκαμε, αλλα οι γονεις ρε γαμωτο? παιδακι ημουν 11 χρονων δεν ημουν ενηλικη ουτε με ρωτησε κανενας και να μου τη στηνουν μετα το σχολειο να με χτυπησουν? και οι γονεις να βριζουν το δασκαλο που επαναλαμβανω τους στηριζε και τα παιδια τους τα βοηθουσε?

και δεν καναμε καν παρελαση μιση ωρα στη δοξολογια την κρατησα και πραγματικα δεν μπορω να δικαιολογησω τετοια συμπεριφορα. εγω τουλαχιστον σαν μανα δεν προκειται να φερθω ασχημα σ ενα παιδι επειδη ο δασκαλος του σχολειου αδικησε το δικο μου.

στο γυμνασιο-λυκειο μονο 2 φορες εκανα παρελαση, αν και ηταν υποχρεωτικη δεν πηγαινα, και μια φορα ο διευθυντης του σχολειου μας ειχε απειλεισει με αποβολες οσους δεν καναμε παρελαση.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 206
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όσο εμείς καθόμαστε και αναλωνόμαστε σε τέτοιες ανούσιες συζητήσεις, ο μικρός αλλοδαπός για τον οποίο είχε γίνει η μεγάλη φασαρία για το αν μπορεί να σηκώσει τη σημαία, τελείωσε ΜΙΤ... ένα παιδί χωρίς πόρους, χωρίς 100 ώρες τη βδομάδα φροντιστήρια, χωρίς 2 γλώσσες κλπ... αυτό για μένα είναι η ουσία του θέματος και είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν τότε...

Κατά παράδοξο τρόπο, όλοι αυτοί που θεωρούμε ότι μας τιμούν (π.χ. Πύρρος Δήμας, Καχιασβίλι και λοιποί Ολυμπιονίκες) είναι πάντα "ομογενείς", όσοι με κάποιο τρόπο μάς μπαίνουν στη μύτη και μας θυμίζουν τις αδυναμίες μας, είναι πάντα "αλλοδαποί".

+1000000000000000000000

εχω στη γειτονια μου δυο παιδακια αλβανακια και ο μεγαλος που παει λυκειο εχει 19,5 και χωρις καμια βοηθεια, μονο αγγλικα παει και η μανα τους δυο ταξεις σχολειο ειχε παει στην αλβανια, και δουλευει οπου βρει η γυναικα, ο πατερας τους αλκοολικος και βιαιος, πριν λιγες μερες του εβγαλε μαχαιρι γιατι του ζητησε λεφτα να πληρωσει τα αγγλικα και η γυναικα του πηρε την αστυνομια και τον απελασαν. ο μικρος δεν ειναι πολυ καλος μαθητης αλλα τον εχω δει ν α παιζει μπασκετ και ειναι ταλενταρα. για ποιο λογο λοιπον αυτα τα παιδια να μην σηκωσουν τη σημαια της ελλαδας αφου εδω ζουν? και για ποιο λογο να μην ειναι περηφανα και για την καταγωγη τους? εχουν δυο πατριδες και τις αγαπανε και τις δυο που ειναι το κακο?

Εγώ θα ξαναγράψω αυτό που έγραψα παραπάνω.......όταν οι καθηγητές παρέδιδαν τη σημαία στο σημαιοφόρο πάντα του έλεγαν τι συμβολίζει για το έθνος και να είναι έτοιμος να θυσιαστεί για αυτή (σημαία=έθνος)

Αν ο αλλοδαπός θέλει να θυσιαστεί σε έναν μελλοντικό πόλεμο για τη δική μας σημαία, για το δικό μας έθνος ε τότε ας την κρατήσει.......αν ξέρει τι βάρος έχει αυτό που κρατά πόσο θα το ήθελε?

εχουμε παγκοσμιοποιηση, με οτι αυτο συνεπαγεται για εναν πολεμο. επισης οι πολεμοι πρωτα γινονται υπουλα με αλλα μεσα, (δανεια δανεια δανεια) και οπου δεν πιανουν αυτα πεφτουν βομβες. ο εχθρος μου δεν ειναι ουτε ο τουρκος πολιτης ουτε ο αλβανος πολιτης ο εχθρος ολων μας ειναι το παγκοσμιο τραπεζικο συστημα και οσοι κρυβονται πισω απ αυτο, και ολοι οι λαοι σιγα σιγα γινομαστε δουλοι του. για μενα η σημαια συμβολιζει των αγωνα για την ελευθερια, για τη γη που ανηκει σε ολους μας και για το δικαιωμα ολων των ανθρωπων να την κατοικουνε χωρις να τους πινουν το αιμα οι κυνβερνησεις επειδη τολμησανε να ζησουνε.

παραθετω κι ενα αποσπασμα απ το θουρειο, να δειτε οτι και το 21 ο αγωνας εγινε ν αποταξουν το ζυγο των ελληνων και τουρκων αφενταδων των σουλτανων και των κοτζαμπασηδων και των αγαδων και των προυχοντων........

................................

Ανδρείοι καπετάνοι, παπάδες, λαϊκοί,

σκοτώθηκαν κι αγάδες, με άδικον σπαθί.

Κι αμέτρητοι άλλοι τόσοι, και Τούρκοι και Ρωμιοί,

ζωήν και πλούτον χάνουν, χωρίς καμιά αφορμή.

........................

........................

Σ' ανατολή και δύση, και νότον και βοριά,

για την πατρίδα όλοι, να 'χωμεν μια καρδιά.

Στην πίστην του καθ' ένας, ελεύθερος να ζει,

στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί.

Βουλγάροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,

Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,

Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,

πως είμαστ' αντρειωμένοι, παντού να ξακουσθεί.

..........................

εχουμε παγκοσμιοποιηση, με οτι αυτο συνεπαγεται για εναν πολεμο. επισης οι πολεμοι πρωτα γινονται υπουλα με αλλα μεσα, (δανεια δανεια δανεια) και οπου δεν πιανουν αυτα πεφτουν βομβες. ο εχθρος μου δεν ειναι ουτε ο τουρκος πολιτης ουτε ο αλβανος πολιτης ο εχθρος ολων μας ειναι το παγκοσμιο τραπεζικο συστημα και οσοι κρυβονται πισω απ αυτο, και ολοι οι λαοι σιγα σιγα γινομαστε δουλοι του. για μενα η σημαια συμβολιζει των αγωνα για την ελευθερια, για τη γη που ανηκει σε ολους μας και για το δικαιωμα ολων των ανθρωπων να την κατοικουνε χωρις να τους πινουν το αιμα οι κυνβερνησεις επειδη τολμησανε να ζησουνε.

παραθετω κι ενα αποσπασμα απ το θουρειο, να δειτε οτι και το 21 ο αγωνας εγινε ν αποταξουν το ζυγο των ελληνων και τουρκων αφενταδων των σουλτανων και των κοτζαμπασηδων και των αγαδων και των προυχοντων........

................................

Ανδρείοι καπετάνοι, παπάδες, λαϊκοί,

σκοτώθηκαν κι αγάδες, με άδικον σπαθί.

Κι αμέτρητοι άλλοι τόσοι, και Τούρκοι και Ρωμιοί,

ζωήν και πλούτον χάνουν, χωρίς καμιά αφορμή.

........................

........................

Σ' ανατολή και δύση, και νότον και βοριά,

για την πατρίδα όλοι, να 'χωμεν μια καρδιά.

Στην πίστην του καθ' ένας, ελεύθερος να ζει,

στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί.

Βουλγάροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,

Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,

Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,

πως είμαστ' αντρειωμένοι, παντού να ξακουσθεί.

..........................

Σ΄αυτό δεν έχεις κι άδικο, αλλά ένας λαός οφείλει πάντα να κρατάει τις μνήμες του και να νιώθει δυο πραγματάκια για την πατρίδα του για να έχει ταυτότητα....και η σημαία δεν είναι απλά ένα πανί..........

κάποιοι θέλουν να μη νιώθουμε τίποτα, να τα ισοπεδώσουμε όλα για να διευκολυνθούν περισσότερο τα σχέδιά τους........ε αυτό δε θα γίνει.....και όχι μόνο σε μας.....όλοι οι λαοί θέλουν να έχουν την εθνική τους ταυτότητα......μόνο οι Αμερικάνοι δεν έχουν με ότι αυτό συναπάγεται!!

Κι ο μικρός που δήλωσε Αλβανός καλά έκανε και το δήλωσε....αλίμονο αν άλλαζε η εθνικότητα κάποιου επειδή ζει σε άλλη χώρα......εμείς δηλ. θα νιώθαμε ωραία αν ένα Ελληνόπουλο μετανάστης δήλωνε π.χ. Γερμανός?

" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."

Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τέλος, οι γονείς που επιθυμούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους βάσει της λογικής του οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης, είναι ελεύθεροι να το πράξουν και δε θα τους πει κανένας τίποτα. Ας μη συμμετέχουν στις εθνικές εορτές, στις παρελάσεις, ακόμα ακόμα, ας επιλέξουν να μην παρακολουθούν τα παιδιά τους το μάθημα των θρησκευτικών, ή οτιδήποτε άλλο, εντός των νόμιμων ορίων που τους παρέχονται. Εμένα όμως και όλων των άλλων, που θέλουμε να αναθρέψουμε Ελληνες πολίτες, ας μην υπονομεύουν το δικαίωμά μας, να το πράξουμε.

δηλαδη οποιος δεν ειναι χριστιανος και οποιος δεν ειναι εθνικιστης δεν εχει παιδεια?????? δεν το καταλαβαινω αυτο. ασε που ειναι και αντικρουομενο απο μονο του. αν μελετησεις καλα το λογο του χριστου θα δεις οτι βλεπει ολους τους ανθρωπους το ιδιο και τους θελει ολους ισους κι αγαπημενους. δε λεει πουθενα για αναπτυξη εθνικων φρονιματων, για ρατσισμο, για ανωτεροτητα λαων.. γι αυτο και οι εβραιοι των σταυρωσαν, γιατι τους εβαλε στο ιδιο καζανοι με τους υπολοιπους λαους και δεν τους θεωρησε ανωτερους οπως εκαναν οι θρησκευτικοι ηγετες του παρελθοντος. γι αυτο και ο ιουδαισμος διδασκει την επιβολη του ισραηλ ως εκλεκτο κρατος του θεου σε ολο των κοσμο, πολλοι ραββινοι διδασκει οτι οι υπολοιποι ενθρωποτητα ειναι φτιαγμενοι να υπηρετει το ισραηλ.

προσωπικα ειμαι αθρησκη, και για το μαθημα των θρησκευτικων θελω να επιλεγω εγω ή το ιδιο το παιδι μου σε μεγαλυτερη ταξη αν θα το παρακολουθησει. δεν θελω ομως να επιβαλω την αποψη μου σε σενα, αν εσυ επιθυμεις να παρακολουθησει το παιδι σου θρησκευτικα θελω το σχολειο να σου δινει επισης αυτη τη δυνατοτητα. δεν ειναι φασισμος αυτο. αντιθετα φασισμος ειναι να επιβαλει και στο δικο μου το παιδι να μαθαινει θρησκευτικα επειδη το θες εσυ.

κια το κυριοτερο που πρεπει να διδασκει το σχολειο, κατα τη γνωμη μου παντα, οτι ολοι ειμαστε ισοι.

Διαφημίσεις

Καταρχήν άλλο το εθνικιστής κι άλλο να έχει κάποιος εθνική συνείδηση......μην μπερδεύεσαι!!

Είπε κανείς ότι πρέπει να είναι όλοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι?

Ανεξιθρησκεία έχουμε στην Ελλάδα.......ότι θέλουμε κάνουμε......

Για ανωτερότητα λαών και ρατσισμό μιλούσε ο Χίτλερ........όσοι αγαπάμε την πατρίδα μας δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε νιώθουμε καλύτεροι ή χειρότεροι από άλλον λαό...

Τα βάζεις όλα μαζί και μπορεί να παρεξηγηθείς......

Στο σχολείο μπορείς να δηλώσεις απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών δηλώνοντας άθεη......ή μπορεί και να μην το δηλώσεις και καθόλου......αλλά απαλλαγή δίνουν σε όποιον τη θέλει.......

Σ΄αυτό δεν έχεις κι άδικο, αλλά ένας λαός οφείλει πάντα να κρατάει τις μνήμες του και να νιώθει δυο πραγματάκια για την πατρίδα του για να έχει ταυτότητα....και η σημαία δεν είναι απλά ένα πανί..........

κάποιοι θέλουν να μη νιώθουμε τίποτα, να τα ισοπεδώσουμε όλα για να διευκολυνθούν περισσότερο τα σχέδιά τους........ε αυτό δε θα γίνει.....και όχι μόνο σε μας.....όλοι οι λαοί θέλουν να έχουν την εθνική τους ταυτότητα......μόνο οι Αμερικάνοι δεν έχουν με ότι αυτό συναπάγεται!!

Κι ο μικρός που δήλωσε Αλβανός καλά έκανε και το δήλωσε....αλίμονο αν άλλαζε η εθνικότητα κάποιου επειδή ζει σε άλλη χώρα......εμείς δηλ. θα νιώθαμε ωραία αν ένα Ελληνόπουλο μετανάστης δήλωνε π.χ. Γερμανός?

οι αμερικανοι δεν εχουν γιατι καταγονται απο ευρωπαικους λαους και εξοντωσαν τις φυλες της αμερικανικης ηπειρου.

θελω να πω οτι πλεον δεν εχει σημασια αν εισαι ελληνας, τουρκος, πολωνος αφου ο στοχος ειναι κοινος. δεν λεω οτι η σημαια ειναι απλα ενα πανι, λεω οτι για μενα συμβολιζει την αναγκη ολων για ελευθερια και οχι μονο οσων ζουν στα συνορα της ελλαδας.

Υπάρχει σχολείο στην Ελλάδα που να μη διδάσκει ότι όλοι είναι ίσοι?

Από το νηπιαγωγείο ακόμα αρχίζουν με ιστορίες και θεατρικά για το όλοι είναι ίσοι........έχεις πάει σχολείο στην Ελλάδα και άκουσες τίποτα άλλο?

Τι στο καλό ο Άδωνις δίδασκε?

οι αμερικανοι δεν εχουν γιατι καταγονται απο ευρωπαικους λαους και εξοντωσαν τις φυλες της αμερικανικης ηπειρου.

θελω να πω οτι πλεον δεν εχει σημασια αν εισαι ελληνας, τουρκος, πολωνος αφου ο στοχος ειναι κοινος. δεν λεω οτι η σημαια ειναι απλα ενα πανι, λεω οτι για μενα συμβολιζει την αναγκη ολων για ελευθερια και οχι μονο οσων ζουν στα συνορα της ελλαδας.

Κάθε λαός όμως έχει τη δική του σημαία..........και τη σέβεται και την τιμά......

Οι παρελάσεις γίνονται για να υπενθυμίζουμε στους νεότερους όλους τους αγώνες, τις θυσίες και το αίμα που χύθηκε για να είναι η Ελλάδα ελεύθερη. Πρόκειται για την ιστορία μας. Αν χάσουμε ιστορία και γλώσσα τι μας απομένει πια;

Είδες εσύ καμιά παρέλαση με διδακτικό χαρακτήρα? Γιατί εγώ δεν είδα..

Και επίσης, δεν είδα καμία ελευθερία...

θα μπορούσαν αντί παρέλασης (που θα γυρίσουμε να μουτζώσουμε τους επισήμους...) να μαζέψουν τα παιδιά σε μια καφετέρεια ή ένα λούνα παρκ (γιατί εκεί θα ακούσουν περισσότερα.....) και να τα ενημερώσουν για το τι συνέβησε το 1821 και το 1940... με αλήθειες... και όχι με ψέματα...

Άκου το "ΟΧΙ" του Μεταξά.... του λαού ήταν το "ΟΧΙ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο μεταξάς ήθελε να τα κάνουν πλακάκια......!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Υπάρχει σχολείο στην Ελλάδα που να μη διδάσκει ότι όλοι είναι ίσοι?

Από το νηπιαγωγείο ακόμα αρχίζουν με ιστορίες και θεατρικά για το όλοι είναι ίσοι........έχεις πάει σχολείο στην Ελλάδα και άκουσες τίποτα άλλο?

Τι στο καλό ο Άδωνις δίδασκε?

τα τελευταια χρονια ναι διδασκουν την ισοτητα, δεν ειπα οτι δεν το κανουν, αν το διδασκε ομως και παλια τοτες οι μεγαλυτεροι δε θα ειχαν τετοιες ακραιες αντιληψεις.

Βεβαίως, να θυμηθούμε επίσης ότι ο μικρός αλβανός που τελείωσε το ΜΙΤ σε συνέντευξή του στον Τριανταφυλόπουλο δήλωσε ότι αισθάνεται Αλβανός και πόσο πολυ του κακοφέρθηκαν στην Ελλάδα. Επίσης, τις σπουδές του στο ΜΙΤ τις χρηματοδοτούν οργανώσεις που προωθούν τα θέματα των τσάμηδων και άλλα ωραία. Αυτό για να επιλέγουμε πιο προσεχτικά ποιοι μας τιμούν και να πάψουμε να θεωρούμε τη σημαία ως "αξεσουάρ" το οποίο δίδεται στον καλύτερο μαθητή ασχετου εθνικότητας.

Καλή μου mariab, αφού όντως του κακοφερθήκαμε, τι έπρεπε να πει? Κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα ένιωθα και θα έλεγα. Λίγο το 'χεις, να έρχεσαι σε μία άγνωστη χώρα, χωρίς να γνωρίζεις τη γλώσσα, με γονείς βιοπαλαιστές και μέσα σε λίγα χρόνια, να αριστεύεις στο σχολείο και η ανταμοιβή γι' αυτή σου τη διάκριση, να είναι η κακολόγηση και ο διασυρμός σου στα παράθυρα της τηλεόρασης? Να γίνεσαι θέαμα σε ολόκληρη τη χώρα, να δέχεσαι τέτοιο πόλεμο από συμμαθητές και καθηγητές, να ξεσπούν όλοι το εθνικιστικό τους μένος εναντίον σου? Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θυμάμαι πολύ καλά τη συγκεκριμένη περίπτωση. Είχαν ειπωθεί απαράδεκτα πράγματα, λες κι έκανε κανένα έγκλημα το παιδί, επειδή θέλησε να σηκώσει τη σημαία της χώρας που τον φιλοξενούσε. Και το χειρότερο είναι, ότι οι περισσότεροι γονείς και μαθητές που αντιδρούσαν, πάω στοίχημα ότι δεκάρα δεν έδιναν για το εθνικό τους σύμβολο, απλά δε μπορούσαν να καταπιούν το φθόνο, την κακία και το κόμπλεξ τους, που ντρόπιασε το αλβανάκι, με τα τόσα ντεσαβαντάζ, τα μοσχοαναθρεμμένα τους. Το είδα και στην περίπτωση της μαθήτριας που ανέφερα πιο πριν, μόνο που εκεί οι δάσκαλοι δεν άφησαν να δοθεί έκταση και τα ίδια τα παιδιά δεν σιγοντάρισαν, προς τιμήν τους, τις πλεοντεκτικές διαθέσεις των γονιών τους. Γιατί δεν ήταν μόνο άριστη μαθήτρια η συγκεκριμένη, είχα και ευγένεια, ήθος, χαρακτήρα που δε συναντάς κάθε μέρα. Ένα αξιαγάπητο, δημοφιλέστατο πλάσμα, ένα παιδί διαμάντι.

Αν λοιπόν ειχε τύχει της αναλόγου αντιμετώπισης και ο μικρός Αλβανός, μάλλον είχε διαφορετικά πράγματα να θυμάται και να λέει σήμερα. Ας ήμασταν άξιοι εμείς, ως χώρα, να προσφέρουμε και σ' εκείνον και σε κάθε αντιστοίχου ευφυίας μαθητή μας, την ευκαιρία για αντίστοιχες σπουδές, αλλά πού...πού να γίνει λόγος για αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες...μας αφήνουν τα ρουσφέτια?

Να πω ακόμα, ότι εγώ, απέναντι σε αυτά τα παιδιά, νιώθω μόνο θαυμασμό και ντροπή. Σε καμία περίπτωση, δε μπορώ να τους καταλογίσω, που αυτο που δε βρήκαν από εμένα, το αναζήτησαν κάπου αλλού, κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Και να μην ξεχνλαμε ότι ένας αδικημένος, οργισμένος, πικραμένος άνθρωπος, είναι το πιο εύκολο θύμα μιας προπαγάνδας.

Σαν Ελληνίδα, δε νιώθω προσβεβλημένη, επειδή κάποιος αλλοεθνής ή/και αλλόθρησκος, είχε πραγματικά την επιθυμία να παρελάσει με τη σημαία της χώρας μου, προνόμια το οποίο είχε κερδίσει με την αξία του. Αντίθετα, νιώθω χαρά, τιμή και υπερηφάνεια, βλέποντας τα ιδεώδη της πατρίδας και της θρησκείας μου, να έχουν ευρύτερη απήχηση, πέραν των αυτόχθονων συμπατριωτών μου.

http://www.demokritos.org/The%20spirit%20of%20the%2028th.htm

ένα ενδιαφέρον άρθρο.

Θα διαφωνήσω με τις απόψεις του κου καθηγητού, και ειδικότερα με αυτήν την πρόταση: Η τιμή τού Σημαιοφόρου τήν 28η Οκτωβρίου, ανήκει σήμερα στά εγγόνια αυτών πού σκοτώθηκαν, αυτών πού τραυματίσθηκαν η επέζησαν τών μαχών τής Αλβανίας καί όχι σέ αλλοδαπό οποιασδήποτε προέλευσης, πού διαπρέπει κατά καλή του τύχη σέ Ελληνικό Λύκειο.

Καταρχάς, το παιδί μόνο από τύχη δεν διέπρεπε στο εν λόγω Ελληνικό Λύκειο. Διέπρεπε με όλη τη σπουδή, τη δύναμη και τις ικανότητες που προϋποθέτουν μια τέτοιου είδους διάκριση, όπως εξάλλου αποδείχθηκε και από την μετέπειτα πορεία του. Είναι ό,τι πιο ποταπό και ταπεινό, το να προσπαθούμε να αμαυρώσουμε την προσπάθεια ενός μαθητή, που εκπλήρωσε στο ακέραιο στους υψηλούς στόχους που έθεσε για τον εαυτό του, επειδή είναι αλλοεθνής. Εδώ ταιριάζει το "όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια".

Επιπλέον, με τη λογική αυτή, πρέπει να κάνουμε έρευνα στο γενεαλογικό δέντρο όλων όσων επιθυμούν να παρελάσουν. Ποιος λέει ότι όλοι οι Έλληνες που έλαβαν μέρος στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ήταν ήρωες? Κι αν κάποιοι από τους προπαππούδες των μαθητών, δεν έπεσαν υπερ πίστεως και πατρίδος, αλλά υπήρξαν δοσίλογοι, προδότες της χώρας τους και συνεργάτες των κατακτητών? Δυστυχώς, δεν ήταν ένας και δύο...είναι λοιπόν δυνατόν, στην εποχή που ζούμε, να δεχόμαστε την αλληλέγγυα ευθύνη?

Γενικά, όλο το ύφος, με το οποίο είναι γραμμένο το συγκεκριμένο άρθρο, προσωπικά με απωθεί. Είναι ακριβώς το περιεχόμενο όσων ακούγονταν για μήνες ολόκληρους από τις τηλεοράσεις, με κατα διαστήματα εμπλουτισμό υψηλότερων εθνικοπατριωτικών κορώνων, οπότε, δεν είναι για να απορούμε, που το συγκεκριμένο άτομο δε ζει με τις ωραιότερες αναμνήσεις από τη χώρα μας.

τα τελευταια χρονια ναι διδασκουν την ισοτητα, δεν ειπα οτι δεν το κανουν, αν το διδασκε ομως και παλια τοτες οι μεγαλυτεροι δε θα ειχαν τετοιες ακραιες αντιληψεις.

Δεν έχουν όλοι οι μεγαλύτεροι ακραίες αντιλήψεις.......όπως και οι νέοι........

Και ακραία είναι όλα τα άκρα..........όλα όμως.............!!!!!

Και αυτά που νομίζουμε εμείς καλά και αυτά που νομίζουν οι άλλοι καλά.......τα άκρα γενικά είναι το πρόβλημα.........

δηλαδη οποιος δεν ειναι χριστιανος και οποιος δεν ειναι εθνικιστης δεν εχει παιδεια?????? δεν το καταλαβαινω αυτο... αντιθετα φασισμος ειναι να επιβαλει και στο δικο μου το παιδι να μαθαινει θρησκευτικα επειδη το θες εσυ.

κια το κυριοτερο που πρεπει να διδασκει το σχολειο, κατα τη γνωμη μου παντα, οτι ολοι ειμαστε ισοι.

Αν θέλεις ειλικρινά να καταλάβεις, ανέτρεξε στα προηγούμενα ποστ μου. Έχω ήδη απαντήσει στην ερώτησή σου.

Το είπες και μόνη σου, ότι το σχολείο παρέχει τη δυνατότητα της απαλλαγής από το συγκεκριμένο μάθημα. Επομένως, προς τι η διαμαρτυρία? Επίσης, η ισότητα είναι από τα πρώτα διδάγματα του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος. Εσύ για σήμερα μιλάς ή για πριν από 20 χρόνια?

τεσπα εγω θελω απλα εναν κοσμο χωρις συνορα......

...κι εγώ, πάλι, όχι.

Είδες εσύ καμιά παρέλαση με διδακτικό χαρακτήρα? Γιατί εγώ δεν είδα..

Και επίσης, δεν είδα καμία ελευθερία...

Καμία, ε? Κάνε μια βόλτα, όχι μακριά, μέχρι τη γείτονα Τουρκία, να δεις την ποιότητα ζωής, ειδικα των γυναικών, κι έλα να ανταλλάξουμε ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

θα μπορούσαν αντί παρέλασης (που θα γυρίσουμε να μουτζώσουμε τους επισήμους...) να μαζέψουν τα παιδιά σε μια καφετέρεια ή ένα λούνα παρκ (γιατί εκεί θα ακούσουν περισσότερα.....) και να τα ενημερώσουν για το τι συνέβησε το 1821 και το 1940... με αλήθειες... και όχι με ψέματα...

Άκου το "ΟΧΙ" του Μεταξά.... του λαού ήταν το "ΟΧΙ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο μεταξάς ήθελε να τα κάνουν πλακάκια......!!!!!!!!!!!!!!

Τι χρήσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις! Απορώ πώς δεν τις σκέφτηκε κανείς άλλος μέχρι σήμερα. Είμαι βέβαιη πως, σε κάθε πολή και χωριό υπάρχει κι από μία καφετέρια/λούνα παρκ/σουβλατζίδικο, που θα χωράει άνετα τις δεκάδες των μαθητων και θα τους εμπνέει σεβας και προσήλωση προς τους ομιλητές. Και για εγγυημένη επιτυχία, καλύτερα να φωνάξουν εσένα να τους μιλήσεις, μια που, έτσι που τα γράφεις, προφανώς θα ήσουν μπροστά και τα γνωρίζεις από πρώτο χέρι.

Αν θέλεις ειλικρινά να καταλάβεις, ανέτρεξε στα προηγούμενα ποστ μου. Έχω ήδη απαντήσει στην ερώτησή σου.

Το είπες και μόνη σου, ότι το σχολείο παρέχει τη δυνατότητα της απαλλαγής από το συγκεκριμένο μάθημα. Επομένως, προς τι η διαμαρτυρία? Επίσης, η ισότητα είναι από τα πρώτα διδάγματα του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος. Εσύ για σήμερα μιλάς ή για πριν από 20 χρόνια?

...κι εγώ, πάλι, όχι.

Τι χρήσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις! Απορώ πώς δεν τις σκέφτηκε κανείς άλλος μέχρι σήμερα. Είμαι βέβαιη πως, σε κάθε πολή και χωριό υπάρχει κι από μία καφετέρια/λούνα παρκ/σουβλατζίδικο, που θα χωράει άνετα τις δεκάδες των μαθητων και θα τους εμπνέει σεβας και προσήλωση προς τους ομιλητές. Και για εγγυημένη επιτυχία, καλύτερα να φωνάξουν εσένα να τους μιλήσεις, μια που, έτσι που τα γράφεις, προφανώς θα ήσουν μπροστά και τα γνωρίζεις από πρώτο χέρι.

Πάντως σίγουρα ούτε εσύ ήσουν μπροστά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας...

Αφού το θέτεις έτσι, με τη γείτονα Τουρκία, πάνε και μια βόλτα μέχρι Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν και Αφρική και ξαναφέρε εσύ την Τουρκία ως παράδειγμα...

Επίσης, για ποιό σεβασμό μιλάς? Εμένα μου έμαθαν πως ο σεβασμός είναι αμοιβαίος.. και αν δεν εμπνέεται μέσα σε ένα σουβλατζίδικο, δεν θα εμπνέεται ούτε και στο ακριβότερο εστιατόριο.. δεν είναι εμπόρευμα..

Πραγματικά, μάλλον θίχτηκες πολύ από αυτό που έγραψα εξου και το "καλύτερα να φωνάξουν εσένα να τους μιλήσεις, μια που, έτσι που τα γράφεις, προφανώς θα ήσουν μπροστά και τα γνωρίζεις από πρώτο χέρι".. σε έβαλα σε σκέψεις και αμύνεσαι.. αυτό είναι τουλάχιστον καλό.. κι εγώ τη γνώμη μου είπα, όπως κι εσύ. Δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο και δεν θα ξαναγράψω στο θέμα σαν απάντησή στα λεγόμενά σου, που θεωρώ προσβλητικά. Άλλωστε, ό,τι είχα να πω ειπώθηκε και μάλιστα όχι μόνο από μένα..

Διαφημίσεις

Βρε παιδιά ώρες ώρες μου φαίνεται ότι κάποιοι κάνατε κοπάνες στις γιορτές.....εγώ θυμάμαι πέρα από τα ποιήματα και τα σχετικά θεατρικά και κάτι καθηγητές να λένε και να λένε οι έρμοι για το νόημα της γιορτής της παρέλασης κ.λ.π..........αν κάποιοι δεν τα ακούνε ή πήγαν για καφέ κι εκεί τους πετύχει η κάμερα του σταρ και πουν άλλα αντ΄άλλων δε φταίει το σχολείο.....

Βρε παιδιά ώρες ώρες μου φαίνεται ότι κάποιοι κάνατε κοπάνες στις γιορτές.....εγώ θυμάμαι πέρα από τα ποιήματα και τα σχετικά θεατρικά και κάτι καθηγητές να λένε και να λένε οι έρμοι για το νόημα της γιορτής της παρέλασης κ.λ.π..........αν κάποιοι δεν τα ακούνε ή πήγαν για καφέ κι εκεί τους πετύχει η κάμερα του σταρ και πουν άλλα αντ΄άλλων δε φταίει το σχολείο.....

Ε,έχει κι αυτό μια μικρή ευθύνη..

Ε,έχει κι αυτό μια μικρή ευθύνη..

Πως έχει ευθύνη ακριβώς?

Αφού αυτά που πρέπει να ειπωθούν τα λένε.........αν και το σπίτι αδιαφορεί και δε μιλάει με τα παιδιά για τίποτα και τα παιδιά κάνουν κοπάνες πως θα τα μάθουν?

Το σχολείο τα λέει για όλους.......γιατί τα πιάνουν οι μισοί και τους άλλους μισούς τους πιάνει το σταρ και τους ξεφτιλίζει?

Να πάνε οι καθηγητές στα σπίτια να τα λένε ιδιαιτέρως?

Πάντως σίγουρα ούτε εσύ ήσουν μπροστά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας...

Αφού το θέτεις έτσι, με τη γείτονα Τουρκία, πάνε και μια βόλτα μέχρι Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν και Αφρική και ξαναφέρε εσύ την Τουρκία ως παράδειγμα...

Ναι. Υπάρχει το κακό, το χειρότερο και το χείριστο. Βαθμοί σύγκρισης. Τι θα πει αυτό? Σου απάντησα στο ότι δεν βλέπεις καμια ελευθερία στην Ελλάδα. Αν δε σε καλύπτει αυτη η απάντηση, μπορώ να σου δώσω κι άλλη. Αναλογίσου τι συνέβαινε σε αυτη τη χώρα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν της, έχεις υπόψιν? Που σου ζητούσανε χαρτιά κοινωνικών φρονημάτων για να εργαστείς και να ταξιδέψεις, που δεν τολμούσες να αγοράσεις αριστερή εφημερίδα? Οι ίδιοι οι γονείς μας τα βίωσαν αυτά. Και δε συζητώ για να μουτζώσεις επίσημο στην παρέλαση, χαχα! Σε στήνανε στα τρία μέτρα για παραδειγματισμό, προτού προλάβεις καν να το κατεβάσεις...και είναι να συζητάμε αν υπάρχει ελευθερία σήμερα στην Ελλάδα? Όχι ελευθερία, ασυδοσία υπάρχει!

Επίσης, για ποιό σεβασμό μιλάς? Εμένα μου έμαθαν πως ο σεβασμός είναι αμοιβαίος.. και αν δεν εμπνέεται μέσα σε ένα σουβλατζίδικο, δεν θα εμπνέεται ούτε και στο ακριβότερο εστιατόριο.. δεν είναι εμπόρευμα..

Μιλάω για τον σεβασμό που σου εμπνέει το περιβάλλον μιας καφετέριας ή ενός λούνα παρκ, για να καθίσεις, όντας μαθητής, να ακούσεις λόγους για το ιστορικό παρελθόν της πατρίδας σου. Προφανώς, πουθενά δεν καταλαβαίνεις αυτά που λέω.

Πραγματικά, μάλλον θίχτηκες πολύ από αυτό που έγραψα εξου και το "καλύτερα να φωνάξουν εσένα να τους μιλήσεις, μια που, έτσι που τα γράφεις, προφανώς θα ήσουν μπροστά και τα γνωρίζεις από πρώτο χέρι".. σε έβαλα σε σκέψεις και αμύνεσαι.. αυτό είναι τουλάχιστον καλό.. κι εγώ τη γνώμη μου είπα, όπως κι εσύ. Δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο και δεν θα ξαναγράψω στο θέμα σαν απάντησή στα λεγόμενά σου, που θεωρώ προσβλητικά. Άλλωστε, ό,τι είχα να πω ειπώθηκε και μάλιστα όχι μόνο από μένα..

Υποθέτεις λάθος (και πάλι). Πέντε σειρές, με αυτό το περιεχόμενο, σε ένα φόρουμ, είναι αδύνατον να μου προκαλέσουν κάτι περισσότερο από θυμηδία. Δεν το κάνω συχνά, να απαντώ σε αυτό το ύφος, αλλά μερικές φορές είναι πάνω από τις δυνάμεις μου.

Πάντως, σε ένα πράγμα έχεις απόλυτο δίκιο, δεν υπάρχουν οι βάσεις για αξιόλογη συζήτηση ανάμεσα μας, οπότε καλύτερα να την σταματήσουμε, πριν κατρακυλήσει το επίπεδο στα τάρταρα.

αγγελίνα συμφωνώ. Απλά το βρήκα ενδιαφέρον παρ΄ολο που ειναι διαφορετική άποψη απο την δική μου. θεώρησα ότι είναι η πιο συγκροτημένη 'αντίθετη πλευρά' που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ;).

Πες έτσι και σκιάχτηκα! :lol: Τι να σου πω, καλή μου...δεν με άγγιξε η συγκεκριμένη τοποθέτηση. Τα παιδιά είναι μια διαφορετική κατηγορία, από μόνα τους, για μένα. Εξανίσταμαι όταν υποτιμούνται και αδικούνται, ειδικά με βάση τέτοιου είδους επιχειρήματα, ότι ο σκλαβωμένος, τότε, λαός τους, δεν συνέβαλε στην απελευθέρωση. Μα ειδικά την 28η Οκτωβρίου, γιορτάζουμε την ελευθερία και την ειρήνη, ύστερα από έναν παγκόσμιο πόλεμο κι αυτό δεν ήταν έργο μόνο των Ελλήνων, ήταν και των Άγγλων, των Γάλλων, των Ρώσων κλπ - όλων των λαών που πολέμησαν για να σώσουν τον κόσμο ολόκληρο, όχι ο καθένας για την πάρτη του. Πολεμούσαν και γι' αυτούς που δεν μπορούσαν να πολεμήσουν για τους εαυτούς τους, τους Πολώνούς, τους Εβραίους...αν αποκόψουμε αυτή την παράμετρο, χάνουμε πάρα πολύ από το νόημα της συγκεκριμένης εθνικής επετείου, κατά την άποψή μου.

Να σου πω και κάτι άλλο? Αν, παρ' ελπίδα, βρεθεί ένα Ιταλάκι ή ένα Γερμανάκι να αριστεύσει στην Ελλάδα, που πες ότι είναι και ορθόδοξο, τι θα το πούμε? Όχι, δε μπορείς να σηκώσεις τη σημαία, γιατί οι πρόγονοί σού, που σήμερα είναι σύμμαχοί μας ( τυπικά, έστω, ας μην το ανοίξουμε αυτό :roll:), το 1940, ήταν οι εχθροί? Φοβάμαι πως δεν οδηγούμαστε πουθενά, με αυτη τη λογική.

Εφόσον ο κανόνας είναι ο άριστος μαθητής να σηκώνει τη σημαία, αυτό πρέπει να ακολουθείται απαρέγκλιτα, χωρίς να γίνονται διακρίσεις λόγω εθνικότητας, θρησκείας, ύψους, βάρους, εμφάνισης και δεν ξερω κι εγώ τι άλλο. Σε εμάς, που οι παρελάσεις είναι τρεις το χρόνο, δεν είχαμε και τις τρεις φορές τον ίδιο σημαιοφόρο, αλλά τους τρεις καλύτερους μαθητές, που τραβούσαν κλήρο μεταξύ τους, για το ποιος θα παρελάσει σε ποια επέτειο. Από το δημοτικό μέχρι το λύκειο, πάντα γινόταν το ίδιο. Κάποτε μάλιστα θυμάμαι που σημαιοφόρος ήταν ένα παιδί καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι και χειροκροτήθηκε περίσσότερο από οποιονδήποτε, εκείνη την ημέρα!

Διάβασα με προσοχή όλα τα ποστ που διαφωνούν με τον τρόπο της επιλογής του σημαιοφόρου. Προσωπικά, έχω να πω το εξής: εφόσον μιλάμε για μαθητική παρέλαση και κάθε σχολείο έχει το σημαιοφόρο του, εμένα αυτός μου φαίνεται ο πιο αντικειμενικός τρόπος επιλογής του. Μόνον ο βαθμος και μάλιστα να γίνεται εκ περιτροπής, όπως ανέφερα ότι γινόταν στα σχολεία που πήγα εγώ. Αν όμως ήταν διαφορετικά τα πράγματα, υπήρχε, για παράδειγμα, μόνο ένας σημαιοφόρος μαθητής σε όλα τα σχολεία, που θα άνοιγε την παρέλαση ή θα βάδιζε μπροστα από το στρατό, τότε ναι, ενδεχομένως να έπρεπε να ληφθούν υπόψη κι άλλες παράμετροι για την επιλογή του.

Μετά από τον τρόπο που του φέρθηκαν, τι περίμενες να πει, ότι αισθάνεται Έλληνας; Έτσι περιμένετε να ενσωματωθούν όλα αυτά τα παιδιά που ήρθαν από άλλες χώρες ή γεννήθηκαν στην Ελλάδα από γονείς άλλης εθνικότητας; Με το να τα παραγκωνίζουμε σε κάθε ευκαιρία, και μετά μια ωραία πρωία να ξυπνήσουν και να πουν "αααααα, εγώ είμαι Έλληνας;" Κι όποιος κι αν τον χρηματοδοτεί, μπράβο τους που τους κόβει και προωθούν τα ικανά παιδιά και δεν κάθονται να τσακώνονται για θέματα δευτερεύουσας σημασίας (γιατί όλα τα θέματα της παιδείας μας και της ενσωμάτωσης στο σχολικό περιβάλλον των αλλοδαπών ήταν λυμένα, και το μόνο που μας έκαιγε ήταν η εθνικότητα του σημαιοφόρου).

Edit: ας σκεφτούμε και το άλλο, όλα αυτά τα παιδιά Ελλήνων που θα μεγαλώσουν πλέον σε ξένες χώρες (εφόσον πολύς κόσμος έχει φύγει), τι θα πρέπει να δηλώνουν ότι είναι, Ελληνάκια ή Αγγλάκια π.χ. Αν λένε Ελληνάκια, θα δικαιούνται οι Άγγλοι να τα αποκλείουν από ομαδικές δραστηριότητες βάσεις αυτού, ενώ αν λένε Αγγλάκια θα τα κακολογούμε εμείς που απαρνήθηκαν την εθνική τους ταυτότητα; Όπως βλέπετε, τα θέματα εθνικής συνείδησης δεν είναι πάντα τόσο απλά όσο νομίζουμε, οπότε ας μην βιαστούμε να κρίνουμε αρνητικά κάποιον που επιλέγει να διατηρεί την καταγωγή του σε μια ξένη χώρα.

Δεν κατηγορώ κανέναν. Εϊναι δικαίωμά σου να διατηρείς την καταγωγή σου. Ισα ίσα ποτε μου δεν κατάλαβα για ποιο λόγο οι Αλβανοί δεν μπαίνουν στον κόπο να οργανώσουν "σχολεία" για να δίδάσκονται τα αλβανάκια την μητρική τους γλώσσα. Οι περισσότεροι νέοι αλβανοί που έχω γνωρίσει δεν μιλούν αλβανικά και αυτό είναι λάθος. Πρέπει εσύ ο ίδιος πρώτος να τιμάς την καταγωγή σου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Τη σημαία όμως τι την ήθελε?

Εάν αισθάνεσαι αλβανός, ιταλός, ρουμάνος κλπ, πολύ απλά ΄δεν παίρνεις τη σημαία. Και επειδή θα μου πεις ότι το παιδί είναι παιδί και δεν θέλει να έρθει σε ρήξη, οι γονείς του θα έπρεπε να φροντίσουν να έχουν κάπου να παν εκείνη την ημέρα. Πολύ απλά. Όλα τα άλλα είναι παράκρουση. Αισθάνομαι αλβανός, αλλά κόπτομαι να κρατήσω την ελληνική σημαία και να παρελάσω για το ελληνικό έπος. Παράκρουση.

Μιλώντας δε για τη χρηματοδότηση, αυτές οι οργανώσεις δεν κόπτονται να προωθήσουν τα έξυπνα και ικανά παιδιά. Προπαγάνδα κάνουν για τους δικούς τους σκοπούς. Μην αυταπατόμαστε.

Εάν αισθάνεσαι αλβανός, ιταλός, ρουμάνος κλπ, πολύ απλά ΄δεν παίρνεις τη σημαία. Και επειδή θα μου πεις ότι το παιδί είναι παιδί και δεν θέλει να έρθει σε ρήξη, οι γονείς του θα έπρεπε να φροντίσουν να έχουν κάπου να παν εκείνη την ημέρα. Πολύ απλά. Όλα τα άλλα είναι παράκρουση. Αισθάνομαι αλβανός, αλλά κόπτομαι να κρατήσω την ελληνική σημαία και να παρελάσω για το ελληνικό έπος. Παράκρουση.

Μιλώντας δε για τη χρηματοδότηση, αυτές οι οργανώσεις δεν κόπτονται να προωθήσουν τα έξυπνα και ικανά παιδιά. Προπαγάνδα κάνουν για τους δικούς τους σκοπούς. Μην αυταπατόμαστε.

Συμφωνώ με όλα όσα λες mariab αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι οι γονείς του παιδιού δεν θα έπρεπε να είχαν φροντίσει να πάνε κάπου εκείνη την ημέρα, αλλά θα έπρεπε να είχαν φροντίσει να νιώθει το παιδί περήφανος που είναι Αλβανός και να μην τον ενδιαφέρει καν ποιος θα είναι κρατάει την ελληνική σημαία.

rQGhp3.png

αυτή την έπαρση καλό θα ήταν να την ξεχάσουμε γιατί ό,τι καλό κάναμε ως έθνος (αν και πόλεις - κράτη υπήρχαν τότε) ήταν πριν καμμιά 25αριά αιώνες. μήπως να κοιτάγαμε τα χάλια μας τα τωρινά?

Ναι καταλαβαίνω πως το λες αλλά νομίζω ότι συγχέεις διαφορετικές καταστάσεις.Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στην ιστορία επειδή βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση τώρα.Αυτοί πριν 25 αιώνες που λες, έγραψαν την ιστορία, υποχρεωσή μας ήταν να την συντηρήσουμε.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Ναι καταλαβαίνω πως το λες αλλά νομίζω ότι συγχέεις διαφορετικές καταστάσεις.Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στην ιστορία επειδή βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση τώρα.Αυτοί πριν 25 αιώνες που λες, έγραψαν την ιστορία, υποχρεωσή μας ήταν να την συντηρήσουμε.

δική μας υποχρέωση είναι όχι μόνο να συντηρήσουμε την ιστορία (που μπορεί να γίνει με γιορτή στα σχολεία, όπως γιαρτάζουμε την 17η Νοέμβρη) αλλά ΚΥΡΙΩΣ να γράψουμε και τη δική μας ιστορία. το να θεωρούμε ότι επειδή παρελαύνουμε, συνδέοντας τη σημαία με τη σχολική επίδοση, τιμούμε την ιστορία μας, μου φαίνεται προσωπικά περιττό για να μην πω αστείο. ειδικά όταν μετά φερόμαστε ως εαυτούληδες ή πολύ χειρότερα ως υπόδουλοι.

είπα΄και ότι θεωρούμε ότι είμαστε ΚΑΙ καλύτεροι όλων

Είπα να μην το σχολιάσω αυτό......αν κάποιοι το λένε είναι στο στυλ του Άδωνι.........τώρα τέτοιοι άνθρωποι σου κάνου εσένα για σοβαροί?

Ένα ελαφρυντικό λόγω πετριάς το έχουν........

Είπα να μην το σχολιάσω αυτό......αν κάποιοι το λένε είναι στο στυλ του Άδωνι.........τώρα τέτοιοι άνθρωποι σου κάνου εσένα για σοβαροί?

Ένα ελαφρυντικό λόγω πετριάς το έχουν........

το κακό είναι πως είναι πολλοί αυτοί που το πιστεύουν. επομένως μιλάμε για ρατσισμό και κόμπλεξ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...