Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυτικές λοσιόν κρέμες λάδια για νεογνά/μωρά (πχ weleda)

Recommended Posts

http://www.amazon.de/Weleda-Calendula-Cremebad-Baby-Kind/dp/B0017QT7CI/ref=sr_1_425?ie=UTF8&s=drugstore&qid=1222409512&sr=1-425

http://www.amazon.de/Weleda-Calendula-Pflege%C3%B6l-200-ml/dp/B000NRT1DM/ref=sr_1_155?ie=UTF8&s=drugstore&qid=1222342420&sr=1-155

http://www.amazon.de/Weleda-Calendula-Babycreme-75-ml/dp/B000FTCFI6/ref=sr_1_50?ie=UTF8&s=drugstore&qid=1222240900&sr=1-50

Βρήκα και στο amazon.de τα παραπάνω προϊόντα. Μου φαίνονται αρκετά συμφέρουσες οι τιμές. Απλά δεν έχω κοιτάξει καθόλου τα ταχυδρομικά έξοδα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 407
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειναι νωρίς να τα παραγγείλω απο την madreterra μιας και ειμαι ακόμα στον 8ο;

Μήπως μιας που ειναι φυσικά λήγουν δηλαδή ρωτάω....

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΩΡΙΣ!!!

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ! :D

Στάσου λίγο να πάω να δω πότε λήγουν αυτά που πήρα εγώ πριν 15 μέρες..

Λοιπόν όλα λήγουν το 2010,

η κρέμα σώματος τον 3/2010

το αφρόλουτρο 9/2010

η κρέμα συγκ. 11/2010.

Μάλλον καλά είναι! :D

yogini πρέπει να δοκιμάσεις και το τσάι θηλασμού!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από εμένα! Προβληματίστηκα με αυτά που διάβασα εδώ αλλά και σε ένα άλλο τόπικ , για τα καλλυντικά του μωρού. Χρησιμοποιώ κι εγώ φαρμακευτικό αφρόλουτρο χωρίς PEG και Parabens της A-derma. Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω τα προ'ι'όντα weleda. Έχω ακούσει όμως ότι δεν είναι καλό να αλλάζουμε μάρκες. Εσείς έχετε ακούσει κάτι τέτοιο?? Επίσης, τα weleda είναι υποαλλεργικά? Το μωρό μου (3,5 μηνών) έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά και γενικά φοβάμαι μην παρουσιάσει κι άλλες αλλεργίες.

Κάτι άλλο σημαντικό: τι γίνεται με τα μωρομάντηλα? Ποιά χρησιμοποιείται? Έχει η weleda? Τα δικά μου (pampers SENSITIVE :evil::evil::evil: ) είναι γεμάτα PEG και Parabens.

Καλησπέρα κι από εμένα! Προβληματίστηκα με αυτά που διάβασα εδώ αλλά και σε ένα άλλο τόπικ , για τα καλλυντικά του μωρού. Χρησιμοποιώ κι εγώ φαρμακευτικό αφρόλουτρο χωρίς PEG και Parabens της A-derma. Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω τα προ'ι'όντα weleda. Έχω ακούσει όμως ότι δεν είναι καλό να αλλάζουμε μάρκες. Εσείς έχετε ακούσει κάτι τέτοιο?? Επίσης, τα weleda είναι υποαλλεργικά? Το μωρό μου (3,5 μηνών) έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά και γενικά φοβάμαι μην παρουσιάσει κι άλλες αλλεργίες.

Κάτι άλλο σημαντικό: τι γίνεται με τα μωρομάντηλα? Ποιά χρησιμοποιείται? Έχει η weleda? Τα δικά μου (pampers SENSITIVE :evil::evil::evil: ) είναι γεμάτα PEG και Parabens.

Μωρομάντηλα δεν έχει δυστυχώς :( Όλα αυτά του εμποριου σίγουρα ειναι τίγκα στα χημικά....εκτός κι αν το πλένεις με λίγο νεράκι κάτω απο τη βρύση μετά απο κάθε αλλαγή και ελατώσεις έτσι την χρήση.

Στείλε πμ στην madreterra να σου στείλει μια λιστα με αυτά που εχει.

να δοκιμάσεις τα weleda... είναι τα καλύτερα... βάζω στην κόρη μου απο χρόνο "0".... :wink:

μωρομάντηλα δεν χρησιμοποιώ...

αν σε ενδιαφέρει σε κάποιο πόστ είχα αναρτήσει πως να φτιάξεις τα δικά σου μωρομάντηλα... αν σε ενδιαφέρει πες μου...

εσυ τα χρησιμοποιείς συχνά και αν ναι γιατί;

αν και πάλι πρέπει να τα χρησιμοποιείς και δεν προβληματίζεσαι να αγοράσεις μέσω internet απο αγγλία, που να μην περιέχουν τέτοια συστατικά, ενημερωσέ με και πάλι...

Ευχαριστώ yogini,

με το καλό το μωράκι σου

θα στείλω πμ (πρέπει να μάθω και πώς γίνεται!!! καινούρια στο forum!! :oops: ).

Μήπως έχει κάποια μανούλα να μας προτείνει κάποια μωρομάντηλα χωρίς "κακά" χημικά?? Μας χρειάζονται κυρίως στις βόλτες μας αλλά και τη νύχτα που δε θέλω να την πλένω στη βρύση για να μην ξυπνάει εντελώς.

να δοκιμάσεις τα weleda... είναι τα καλύτερα... βάζω στην κόρη μου απο χρόνο "0".... :wink:

μωρομάντηλα δεν χρησιμοποιώ...

αν σε ενδιαφέρει σε κάποιο πόστ είχα αναρτήσει πως να φτιάξεις τα δικά σου μωρομάντηλα... αν σε ενδιαφέρει πες μου...

εσυ τα χρησιμοποιείς συχνά και αν ναι γιατί;

αν και πάλι πρέπει να τα χρησιμοποιείς και δεν προβληματίζεσαι να αγοράσεις μέσω internet απο αγγλία, που να μην περιέχουν τέτοια συστατικά, ενημερωσέ με και πάλι...

Τώρα είδα την απάντησή σου

Η επόμενη μου αγορά θα είναι τα weleda.

Ενδιαφέρομαι για τα home made μωρομάντηλα (αν και δεν έχω αρκετό ελευθερο χρόνο) αλλα κυρίως για το site να παραγγείλω.

Μας χρειάζονται κυρίως στις βόλτες μας αλλά και τη νύχτα που δε θέλω να την πλένω στη βρύση για να μην ξυπνάει εντελώς.

Σ'ευχαριστώ πολύ-πολύ για το ενδιαφέρον και την άμμεση απάντηση σου

:!::):)

Διαφημίσεις

Σε ενα μαγαζι με βιολογικα προιοντα νομιζω ειχε παρει το ματι μου μωρομαντηλα αλλα δεν προσεξα καθολου μαρκα!Αν τυχον ξαναπαω θα την δω και θα σας πω. :wink:

Εγω δεν χρησιμοποιω καθολου μωρομαντηλα.Μονο νερακι! :wink:

http://www.theremustbeabetterway.co.uk/acatalog/Organic_Baby_Wipes.html

εγώ έχω πάρει τα tushies wipes για την σπάνια φορά που μπορέι να χρειαστώ...

είναι καταπληκτικό σάιτ... έχει και καλλυντικά, για τα μωρά, για τον άντρα...μην βιαστείς περιεργάσου το...

επίσης σου λέει αναλυτικά τι περιέχει το κάθε προϊόν...

αν χρειαστείς να μάθεις περισσότερα πράγματα σχετικά με κάποιο συστατικό, στείλε μου πμ...

τώρα σχετικά με το βραδινό πλύσιμο, γιατί δεν χρησιμοποιείς ένα φακό κρεμασμένο σε κάποια κρεμάστρα του μπάνιου ή ανάποδο για να μην ξυπνάει με το πολύ φως...(επίσης να μην μιλάς αυτή την ώρα στο μωράκι σου για να νιώσει την διαφορά που έχει η ημέρα απο την νύχτα...)

αυτό έκανα τα βράδυα, όταν ήτανε μικρουλάκι... την έπλενα αλλά παντού είχα χαμηλό φωτισμό και δεν μου παραξυπνούσε, την θήλαζα και νάνι για το επόμενο....

http://www.naturalbirthandbabycare.com/homemade-baby-wipes-recipes.html

μέχρι να σου έρθουνε απο την αγγλια γιατί δεν φτάχνεις απο τα σπιτικά μωρομάντηλα; δεν είναι δύσκολα...

το tee tree το βρίσκεις σε κατάστημα με αιθέραια έλαια...

Σε ενα μαγαζι με βιολογικα προιοντα νομιζω ειχε παρει το ματι μου μωρομαντηλα αλλα δεν προσεξα καθολου μαρκα!Αν τυχον ξαναπαω θα την δω και θα σας πω. :wink:

Εγω δεν χρησιμοποιω καθολου μωρομαντηλα.Μονο νερακι! :wink:

πρέπει να εννοείς της molke... έχουν κάποιο συστατικό που δεν συμφωνώ

Σ΄ευχαριστώ Εlenia

θα κοιτάξω αύριο τα site. Tώρα πάω να ταίσω το μπεμπουλίνι μου και μετά νάνι. Είσαι τόσο ενημερωμένη.... ευτυχώς για 'μας!!

Καληνύχτα σε όλους!

καλημέρα!

Σε όλα τα παραπάνω θα ήθελα να προσθέσω πως υπάρχει το κρεμόλουτρο της WELEDA το οποίο είναι ένα απαλό, 100% φυσικό καθαριστικό για βρέφη το οποίο δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε με αυτό "τύπου μωρομάντηλα" χρησιμοποιώντας μερικές σταγόνες πάνω σε βρεγμένες πετσετούλες. Καθαρίζει τέλεια χωρίς να κάνει αφρό, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και ενυδατώνει απόλυτα την ευαίσθητη περιοχή του πωπού.

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Διαφημίσεις

καλημέρα!

Σε όλα τα παραπάνω θα ήθελα να προσθέσω πως υπάρχει το κρεμόλουτρο της WELEDA το οποίο είναι ένα απαλό, 100% φυσικό καθαριστικό για βρέφη το οποίο δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε με αυτό "τύπου μωρομάντηλα" χρησιμοποιώντας μερικές σταγόνες πάνω σε βρεγμένες πετσετούλες. Καθαρίζει τέλεια χωρίς να κάνει αφρό, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και ενυδατώνει απόλυτα την ευαίσθητη περιοχή του πωπού.

και πριν προσθέσει το κρεμόλουτρο, μπορεί να χρησιμοποιήσει και το λαδάκι με πανάκι για να πάρει τα πιο "χοντρά"... και εκεί που λέει το σάιτ να χρησιμοποιήσει σαπούνι ας βάλει το κρεμόλουτρο... το οποίο και συνιστω ανεπιφύλακτα...

την μικρή την πλένω πρώτα με το washlotion and shampoo, την ξεπλένω, της γεμίζω το μπανάκι με νεράκι και της βάζω λίγο απο το κρεμόλουτρο (βοτανολουτρο) στο νερό (δεν κάνει αφρό) και με την χούφτα μου την βρέχω... την ξεπλένω, στεγνώνω και μετά της κάνω μασσαζάκι με το λαδάκι και στο πωπίνο τη κρέμα για την πάνα (με ψευδάργυρο)...

αποτέλεσμα; ποτέ δεν έχει συγκαεί και δεν μου έχει δημιουργήσει μα κανένα πρόβλημα...

weleda και πάλι weleda είμαι πλήρως ευχαριστημένη....

Καλησπέρα! :D

Επιτέλους κατάφερα να σας συναντήσω και σήμερα.

Elenia οι συνταγές για τα σπιτικά μωρομάντηλα είναι φοβερές και εύκολες. Όμως πόσες μέρες διατηρείται το μείγμα?

Μου άρεσε κι αυτό που προτείνεις με το λαδάκι και το κρεμόλουτρο της weleda. Πρέπει να χρησιμοποιώ πανάκι με το λαδάκι για να σκουπίζω το λερωμένο πωπουδάκι της? Δε γίνεται με βαμβάκι? Ρωτάω όλα αυτά γιατί τη νύχτα την αλλάζω 3 φορές (περίπου στις 12,μετά 3 και κατά τις 7) και κατά τις 8 ετοιμάζομαι για τη δουλειά.

Φυσικά τα μωρομάντηλα του εμπορίου ΤΕΛΟΣ!

Bimba βέβαια γίνεται με χαρτομάντηλο ποτισμένο με το λαδάκι ή το κρεμόλουτρο της weleda και με βαμβάκι επίσης.

Απλά αναφέρουμε και την πετσετούλα σαν πιο οικολογική επειδή πλένεται και ξαναχρησιμοποιείται.

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Έχετε σκεφτεί τη λύση της γάζας? Εγώ προμηθέυτηκα μεγάλες συσκευασίες με γάζες για να καθαρίζω το μωράκι μου όταν δε θα μπορώ να το πλένω. Θεωρώ ότι είναι καλή λύση καθώς είναι αποστειρωμένες. Μπορούμε να φτιάξουμε τα μωρομάντηλα που λέτε με τη χρήση γάζας. Είναι και μιας χρήσης και δε χρειάζεται να πλένεις ένα σωρό πανάκια. Όσον αφορά τα πανάκια, σκεφτόμουν να πάρω τις εξάδες με τα τετράγωνα που έχει στο τζάμπο με 2 ευρώ.. Νομίζω ότι μόνο γι αυτή τη δουλειά είναι κατάλληλα. Πήρα δοκιμαστηκά μια εξάδα και τα έπλυνα στους 30 βαθμούς. Ξεχείλωσαν.. Ένα τέτοιο πανάκι μπορείς να το κόψεις στα 4. Νομίζω ότι δεν αξίζει να τα πλένεις μετά. Κατευθείαν πέταμα..

age.png

Ναι συμφωνώ με την madreterra...το βαμβάκι έχει και αυτό υποστεί λευκανση άρα ένα παλίο t-shirt ή μαξιλαροθήκη το κόβεις σε τετράγωνα και έτοιμο...

τώρα σου συνιστώ το βοτανόλουτρο να το διαλύσεις σε λίγο νεράκι και μετά να βουτήξεις το πανάκι και να καθαρίσεις το μωρό...

εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα δεύτερη φορά το πανάκι με το λαδάκι... (απο τα χοντρά...)

θα το ξέπλενα και θα το έριχνα σε μια λεκανίτσα με νεράκι και 3-4 σταγόνες tee tree έλαιο αφού είναι μικροβιοκτόνο... και θα τα έπλενα μετά στο πλυντήριο...

άρα πρώτα με ένα πανακι μια φορά με λαδάκι...

αν θες και δεύτερη με λαδάκι, αλλά με άλλο πανάκι...

μετά λίγο βοτανόλουτρο σε λίγο νεράκι... 2-3 φορές (τα τελευταία 2-3 ξεπλύματα θα τα έκανα με σκέτο νερό) και μετά την κρέμα....

(και φυσικά ύστερα απο κάθε χρήση βοτανόλουτρου ξέπλυμα το πανάκι σε τρεχούμενο νερό...)

τώρα αυτά θα έκανα εγώ...

πάντως να πάρεις weleda. Εγώ τα εμπιστέυομαι με κλειστά μάτια...

Madreterra σου έστειλα πμ και στη συνέχεια mail στη διεύθυνση που έλαβα και ζήτησα τον κατάλογο με τα weleda. Δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση. Είμαι λίγο ανυπόμονη γιατί βιάζομαι να παραγγείλω :oops:

Σ΄ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και τις συμβουλές σου. Περιμένω νέα.

Elenia ήσουν και πάλι πολύ κατατοπιστική!! Θα ακολουθήσω τα βήματα που προτείνεις. Φαντάζομαι εαν έχει μόνο "τσισάκια :oops: " φτάνει το βοτανόλουτρο για να την καθαρίσω??? Αυτό είπαμε οτι δεν ξεπλένεται??

Σ΄ευχαριστώ για την υπομονή σου. Με έκανες να δω το θέμα "αλλαγή πάνας" με τον σωστό τρόπο. Να είσαι καλά, έσωσες ενα πωπουδάκι ακόμα!!!! :D:D:D

Ναι για τσισάκια φτάνει το βοτανόλουτρο (με νεράκι) και πάντα να μην ξεπλένεις το πανάκι στο νεράκι αυτό αλλά κάτω απο την βρύση...

όταν τελειώσεις,εγώ να σου πω την αλήθεια, θα το ξέπλενα μια φορά με σκέτο νεράκι... (και οχι pampers ...)

Ναι διάβασε αυτό...

http://www.epinions.com/review/Pampers_Baby_Dry_with_Quick_Grip_Diapers/kifm-review-1744-11006155-395676E7-prod5

εγω χρησιμοποιώ babylino... δεν περιέχουν ή τουλάχιστον στο βαθμό που περιέχουν τα pampers την γέλη για καλύτερη αποροφητικότητα...

δυστυχώς στον γιόμου δεν γνώριζα... :cry:

Επίσης ξέχασα να αναφέρω οτι τα pampers για να φτιαχτούν καταστρέφουν ένα παρθένο δάσος της Αλάσκας... (greenpeace)

άρα και γι αυτόν τον λόγο θα έπρεπε κάποιος να μην τα αγοράζει...

τι θα παραδώσουμε τελικά στα παιδιά μας;

καμμένη γη!

:cry::cry::cry::cry::cry:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...