Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δράση για μαιευτήρια ιδιωτικά που δίνουν συμπλήρωμα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 92
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ego den eipa ksanaleo pos eimai antitheti me to thema thilasmou ! Apla ksanaleo , pos opoia telika den kataferei na thilasei den einai pos den eixe tin upomoni k,t,l. pou oles me eukolia tha poune ! Kai nai , gia na min pathei to moro iktero , ena basiko einai kai i enudatosi tou organismou tou ! Kai nai , to mitriko exei ta apeira antisomata , alla ama piei to moro kai ligo kseno , den tha pathei apolutos tipota ! Gia 4- 5 meres MAXIMUM sto nosokomeio , to paidi den tha pathei eksartisi apo to kseno ! Kai den eimai apo autes pou itan kata tou thilasmou , ean kai den trelathika stin idea ! Apla gia to kalo tou paidiou to prospathisa para polu ! Kai amesos sto stithos to ebala , kai ores ateleiotes sto stithos to eixa , alla gala muden ! Kai meta leo , apo to na einai sto stithos , na min prolabaino na fao gia na katebei to gala , einai protimotero na pinei kati to opoio profanos einai ligo kai adunato , i na piei kati me ola ta stoixeia ? Giauto meta apo 1 mina kai meta apo tin arrostia mou , tou edosa kseno kai to paidi iremise :-)

Smile !

Η καλυτερη αρχη για τον θηλασμο ειναι το μωρο να θηλασει αμεσωσ μολις γεννηθει!η μητερα τις πρωτες μερεσ εχει λιγη ποσοτητα γαλακτος γιατι αυτο χρειαζεται το μωρο(πρωτογαλα) και οχι γιατι το γαλα αργει να κατεβει.το πρωτογαλα ειναι σαν εμβολιασμος...φουλ αντισωματα!τιποτα δεν μπορει να το αντικαταστησει!στα ιδιςτικα πολλεσ φορες τα φερνουν ταισμενα οποτε δεν πεινανε και δεν πιανουν το στηθοσ!Γεννησα σε δημοσιο και ειχα το μωρο κοντα μου απο την πρωτη στιγμη...ημουν απο τις τυχερες!Το μωρο πρεπει να μπαινει στο στηθος οποτε κλαιει και αυτο ειναι κατι που δεν γινεται αν δεν το εχεισ κοντα σου!θηλασα 7 μηνεσ αποκλειστικα και εκανα το λαθος για 5 μερεσ να δωσω ξενο για καποιο λογω και βεβαια το γαλα μου μειωθηκε σημαντικα!φαντασου οτι μειωθηκε μετα απο τοσους μηνες θηλασμου....ποσο μαλλον τισ πρωτεσ μερεσ!Κανεισ δεν λεει οτι ειναι ευκολο να εδραιωθει ο θηλασμος,θελει υπομονη και ανθρωπους να σε συμβουλευουν σωστα.

Η καθε μανα κανει οτι νομιζει καλυτερο για το παιδι της, εδω ειμαστε να ενημερωνουμε με τις εμπειριες μας οσους θελουν να διαβασουν. Οσο για της μητερες που θηλασαν δεν εχουν κατι με τις μητερες που δεν θηλασαν, ισα ισα αυτες που δεν θηλασαν και που ειναι πιο πολλες εχουν κατι με αυτες που θηλασαν και ευλογο να αναφερθουμε σ'αυτο το ποστ για το θηλασμο, γιατι ο τιτλος του ¨δραση για μαιευτηρια ιδιωτικα που δινουν συμπληρωμα¨ μαλλον σημαινει να εναντιωθουμε στα μαιευτηρια που δινουν συμπληρωμα και δυνηθως το δινουν χωρις να ρωτησουν τις μαμαδες. Αν αραγε ρωτουσαν τις μαμαδες πριν δωσουν ποσες θα απαντουσαν ναι? Περισσοτερες βεβαια απο οσες πραγματικα θα ηθελαν, λογω αγνοιας πανω στο θεμα θηλασμου. Και εγω ημουνα σε αγνοια με το που γεννησα, αλλα ευτυχως παροτι δωθηκε στο παιδι μου λιγο λογω του οτι εχασε πολυ βαρος λογω ικτερου ( ειχε νοθρωτητα και βαριοταν να θηλασει ικανοποιητικα και ημουν και στο Ελενα), απ'οτι διαβασα κυριως εδω αλλα και αλλου ενημερωθηκα και τελικα καταφερα να διακοψω το ξενο γαλα σε 1 μηνα και να θηλαζω αποκλειστικα.

0b8bfa6eaf.png

Ετσι ειναι, η καθε μανα κανει οτι νομιζει καλυτερο για το παιδί της και για τον εαυτο της ομως. Εγω παιδια, θηλασα μια εβδομαδα. Το παιδί μου ομως ετρωγε μητρικο γαλα για 2 μηνες αποκλειστικά. Κι αυτο γιατι δεν ειχα την ψυχραιμια να το αντεξω στο στήθος, ειχα ομως την υπομονή να κανω 8 αντλησεις την ημερα με θήλαστρο για να τρωει το γαλα μου και οχι βρεφικο. Ετσι μπορεσα, ετσι εκανα. Θεωρω οτι το καλυτερο που μπορουσα να κανω για το παιδί μου ηταν να τρωει μητρικο γαλα, αλλα "βολευομουνα" με το να το αντλω και οχι να θηλαζει. Ειχα προβλημα βεβαια με το στήθος μου, γι αυτο κατεληξα σε αυτη τη λύση, δεν ειναι οτι απλα βαριομουνα το θηλασμο.

CYaip2.png

Διαφημίσεις

kai ego me antlisi to ebgaza to gala ! 10 fores tin mera ! kai ksanaleo den eimai enantion tou mitrikou thilasmou ! Makari na eixa gala na thilazo sunexeia mexri kai simera ! Kai episis sto nosokomeio den itan enantion tou thilasmou ! Isa isa sa sleo mou ton efernan me klamata gia na thilaso ! Parola auta epeidi to gala den katebike tis protes meres amesos , kai epeidi to paidi eixe anagki apo enudatosi tou dinane kai kseno , kai malista mou elegan kathe fora kai poso ! Kai den imoun stis VIP ! Apla ekneurizomai ,e peidi gnorizo atoma pou telika kataferan na thilasoun , na mou milane san na kataferan den ksero kai ego ti , kai ego na eimai i xazi pou den ta katafere ! Kai anefera tin maimou , epeidi kapoia edo mesa to eipe ! Kai ksanaleo , epeidi opos kai na exei , den mou arese i idea , apla gia to kalo to paidiou ithela na to kano , eniotha san na eimai agelada na katebaso gala ia to moro ! I fusis ok , etsi tha eprepe na ginei ! Alla auto den simainei pos ego den enoitha perierga me auto ! I giatros mou me sumboulepse na thilaso , oso mporo ! Ama arxiso na katapiezomai na to stamatiso siga siga ! Kai epeidi den eimaiatomo pou dexete boithies , kaia epeidi arrostisa kiolas kai fobomoun gia ious , to stamatisa . kai i alitheia einai pos den to metaniosa katholou ! Giati autes pou mou kokoreuotan gia ta antisomata pou eixan dosei logo thilasmou sta paidakia tous , telika arrostisan ! Eno o bebis mou , parolo pou arrostisa kai ego kai o mpampas tou , edo kai 3 mines einai ugiestatos ! Ego pisteuo , ola einai stin diatrofi kata tin diarkeia tis egkumosinis ! Ola ta pairnei ekei !

Smile !

telika opos nomiza , mipos to kanane epitides ta nosokomeia auto , kamia sxesi ! Sto mitera mou efernan ton bebi sunexeia na thilasei ! Epeidi omos to gala den katebainei etsi eukola , kai xreiazete xronos kai upomoni , to moro prepei na enudatothei ! Kai prepei na tou dinoun kai sumpliroma giauto to logo ! Ara min uperbaloume ! Giautes tis meres kai mexri na bgoume apo to nosokomeio , ean faei kai ligo sumpliroma mexri na katebasoume emeis gala , den tha pathei eksartisi oute tipota allo to moro !

Εγω λοιπον σου λεω, οτι παθαινει κατι απο το ξενο γαλα που παιρνει τις 3 πρωτες ημερες.

Τις πρωτεςε μερες δεν ειναι τυχαιο οτι η φυση εχει προβλεψει το μωρο να μην πινει γαλα, αλλα μονο λιγο πηχτο, κιτρινο πυαρ, που ειναι το πρωτογαλα. Αυτο συμβαινει γιατι στην ουσια το μωρο δε γεννιεται νηστικο και πεινασμενο, αλλα χορτασμενο απο τον πλακουντα.

Το μονο που του χρειαζεται ειναι το πρωτογαλα για να καθαρισει καλα το εντερο του.

Αυτη τη δουλεια το ξενο αγελαδινο δεν μπορει να την κανει.

Το ξενο γαλα τις πρωτες ειδικα μερες διαταρασσει την εντερικη χλωριδα του μωρου, με αποτελεσματα που μπορει να φανουν πολυ μα πολυ αργοτερα (αλλεργιες κλπ).

Ο φυσιολογικος ικτερος αυτο που θελει ειναι θηλασμο (γιατι πιο ενυδατικο γαλα απο το μητρικο δεν υπαρχει) και ηλιο.

Εαν το μωρο δεν μπορει να θηλασει αποτελεσματικα λογω ικτερου γιατι μπορει να ειναι νωθρο και κοιμισμενο, το ιδανικο ειναι να αντλει η μητερα συνεχεια και να του στελνει το μητρικο γαλα στη λαμπα.

Κορίτσια ειστε λίγο υπερβολικές!εγώ στο μαιευτήριο ξεκίνησα να θηλαζω από το 2ο 24ωρο και έδινα και το συμπλήρωμα!και το γάλα μου μια χαρά κατέβηκε, και το μωρό μια χαρά επιασε το στήθος και το γάλα μου δεν κόπηκε!το ίδιο και η ξαδέφη μου και η συνυφάδα μου και η φίλη μου!

το άλλο τρελο που διάβασα στο φορουμ είναι οτι οι παιδίατροι παίρνουν μίζες από τις εταιρίες γαλατων!!!!:confused::confused:πως γίνεται αυτο δηλαδή?που ξέρει η εταιρία ποιο γάλα αγοράζει καθε πελάτης του γιατρου?

Αλλα πράγματα θα έπρεπε να μας πειράζουν κι οχι αν 3 μερες στο μαιευτήριο πιει το παιδι λιγο ξένο γάλα!!!δεν είναι δα και δηλητήριο!τι να πουν κι οι μαναδες που δεν έχουν γάλα!

Το οτι εσενα δε σου μειωθηκε το γαλα ειναι απλα τυχερο.

Ομως επιμενω οτι δεν πρεπει ειδικα τις πρωτες μερες το μωρο να πινει τιποτα αλλο εκτος απο μητρικο, ακομα κι αν αυτο σημαινει οτι πρεπει να ειναι στο στηθος συνεχεια.

Εξαλλου φανταζομαι οτι στο μαιευτηριο δεν παμε για διακοπες, αλλα για μια πολυ συγκεκριμενη αποστολη.

Απο αυτα που γνωριζω αι εχω διαβασει, περιπου σα δηλητηριο ειναι το ξενο γαλα για το παιδι εκεινες ειδικα τις πρωτες μερες.

Το εντερο του εχει αναγκη να καθαρισει κι εμεις αντι να το βοηθησουμε με το πρωτογαλα, του πεταμε μεσα το αγελαδινο, οποτε αντι να δουλεψει ο οργανισμος για να καθαρισει, αφηνει αυτη τη δουλεια και προσπαθει να χωνεψει την οβιδα του αγελαδινου.

Εαν θελετε να λεμε οτι ενταξει μωρε, δεν ειναι και τιποτα, να το λετε.

Αλλα δεν ειναι ετσι.

k9Tap3.png

Kajoe θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι αν και ποσα αντισωματα εχει παρει το καθε παιδι και αν και ποσο αρρωσταινει, δε θα το δεις τωρα που ειναι 3 μηνων, ωστε να πανηγυρισεις οτι με το ξενο δε σου αρρωσταινει.

Τωρα ειναι μεσα στο σπιτι και με μικρη και ελεγχομενη επαφη με κοσμο.

Τη διαφορα του δικου σου παιδιου και των αλλων θα τη δεις οταν με το καλο παει σε παιδικο.

Ελπιζω μεχρι τοτε να τα λεμε απο εδω και να μας πεις τι εγινε:)

k9Tap3.png

koita na deis , ego to moro den to exo se karantina ! To moro bgike ekso apo tin proti bdomada ! Kai basika ola ta mora bgainoun stin atmosfaira kata tin eksodo apo to nosokomeio ! Kai oute se periorismo to exo , kai oute prospatho na to apotrepso na bgei stin atmosfaira ! Nomizo pos epeidi edo tha zisei , as parei oti mporei apo tin atmosfaira , gia na dimiourgisei antisomata ! Otan tha paei se paidiko , episis sou leo , pos mana pou thilaze mexri enos etous , to paidaki tis arrostise apo OLES tis asthenies ! Kai den mporeis na fantasteis poses astheneies perase ! Kai ksanaleo , den eimai kata tou thilasmoui ! Makari na thilaza ! Kai tis protes meres pou lete ,pos to paidi den eixe anagki apo gala , kai tou eftane mono to protogala , Kolokuthia tha po ! Giati , epeidi to moro to eixa sunexeia , to diko mou protogala den tou eftane ! Kai eklaige sunexeia xoris na exei kanena allo problima ! Giati meta tin 3i mera sto nosokomeio , aganaktisa , kai agxothika basika mipos den feugame mazi apo ekei , kai tou edosa ligo gala , kai to moro amesos usuxase kai koimithike . Auto simainei pos ithele na enudanothei .Oti kai na kanane oi palies , den simainei pos prepei na to kanoume kai emeis . kai i fusi ok , etsi leei . alla esu ama akous to moro na klaiei sparaktika , esu na min exeis gala , ti tha kaneis ???? auto peinaei ,dipsaei , den tha doseis kseno ? kai ama doseis kseno , pou to kseno pou lete , gala einai , ti tha pathei ??? meta ston 1 xrono , den tha tou doseis ageladino ??? Giati oses den thilaxoun tooosoo kairo , ageladino tha dosoun

Smile !

Παντως και σε δημοσια νοσοκομεια σου φέρνουν συμπλήρωμα μαζι με το μωρο :(

Στο Αρεταιειο παντως το κάνουν! Εκει ειναι να τραβήξεις μια καταγγελια. Εμενα παντως στο ΕΛΕΝΑ που ημουν με δυσκολια εδινε η παιδιατρος και στράβωνε και με τις μητερες που δεν ηθελαν να θηλάσουν ή ελεγαν οτι δεν πινει κτλ. Η διπλανη μου πηγαινε και ζηταγε συνεχεια απο τις νοσοκομες συμπληρωμα ενω ειχε γάλα...

Διαφημίσεις

Φυσικα και στα δημοσια δινουν συμπληρωμα.

Οπως και ειδα σε γνωστο ιδιωτικο, μαια που της ζητησε μια μητερα συμπληρωμα, να της λεει οτι δε θα σου φερω, θα σε βοηθησω να θηλασεις.

Ουτε τα δημοσια ειναι αψογα ουτε τα ιδιωτικα απαραδεκτα.

kajoe δεν θα προσπαθησω να σε πεισω για το κακο που κανουν τα ζαχαρονερα και τα ξενα γαλατα στο εντερο του μωρου ειδικα τις πρωτες ημερες.

Αλλωστε μπορει καποιος απλα να διαβασει τα σχετικα αρθρα και οδηγιες του ΠΟΥ και της Αμερικανικης Παιδιατρικης Ακαδημιας και να πειστει μια χαρα αν θελει.

Αλλωστε γνωμη μου ειναι οτι ο ρολος του φορουμ δεν ειναι να πειθει και να εξαναγκαζει τον οποιονδηποτε σε οτιδηποτε.

Η καθεμια γραφει αυτο που ειτε πιστευει, ειτε γνωριζει και τα συμπερασματα ανηκουν στον καθενα.

Μπορω να σου δωσω πολλες εξηγησεις για τη συμπεριφορα του μωρου σου και για το γιατι ηρεμησε μολις ηπιε το ξενο. Ναρκωθηκε το μωρο και σε αφησε κι εσενα ησυχη.

Πολλες φορες απλα αυτος ειναι ο σκοπος.

Να ησυχασει η μητερα.

Δικο σου θεμα. Ειπαμε, το μωρο και να ηθελε δεν μπορει να μιλησει.

Αντιμετωπισα κι εγω στο ιασω μια συγκατοικο στο δωματιο η οποια ολη την ημερα ηταν στην καφετερια με τις φιλες της, το μωρο της επινε μονο μπουκαλι απο τις μαιες, οταν ερχοταν ο αντρας της παραπονιοταν για το ποσο την ποναει η τομη (στην καφετερια ο πονος αυτος εξανεμιζοταν βεβαια) και τη νυχτα δυσανασχετουσε γιατι την ξυπνουσαν τα μωρα που θηλαζανε...

Μαλιστα εκανε και καποιο σχολιο, οτι αφου θελουμε να θηλαζουμε αποκλειστικα, γιατι δεν παιρνουμε μονοκλινο να μην ενοχλουμε και τις αλλες που θελουν να κοιμηθουνε...

Εγω λοιπον για να κανω κατι που ο ΠΟΥ επιβαλει ως απολυτα σωστο για την υγεια του μωρου μου επρεπε να σκασω 10.000 ευρω για να μην ενοχλω την κυρια που ηρθε στο ιασω για διακοπες.

Επειδη μιλας για κολοκυθια κλπ και λες οτι δεν μπορουσες να ακους το μωρακι σου να κλαιει, θα ηθελα να σου πω, οτι τα μωρα δεν κλαινε σωνει και ντε επειδη υποφερουνε, αλλα επειδη αυτη ειναι η μοναδικη τους ομιλια.

Το βαζεις λοιπον στο στηθος συνεχεια επειδη αυτο χρειαζεται το μωρο και επειδη αυτη ειναι η υποχρεωση σου στο μαιευτηριο.

Να προσπαθησεις να ταισεις το παιδι σου.

Αυτο με τον ικτερο, μην το πολυεπαναλαμβανεις, γιατι ειναι απολυτως λανθασμενο.

Στον ικτερο το μητρικο γαλα θεωρειται το καλυτερο φαρμακο και η πιο ταχεια αναρρωση.

Φανταζομαι οτι το μωρο σου ειχε τον απλο νεογνικο ικτερο και οχι το 20αρι που ειχε η δικια μου λογω ασυμβατοτητας αιματος.

k9Tap3.png

Αντιμετωπισα κι εγω στο ιασω μια συγκατοικο στο δωματιο η οποια ολη την ημερα ηταν στην καφετερια με τις φιλες της, το μωρο της επινε μονο μπουκαλι απο τις μαιες, οταν ερχοταν ο αντρας της παραπονιοταν για το ποσο την ποναει η τομη (στην καφετερια ο πονος αυτος εξανεμιζοταν βεβαια) και τη νυχτα δυσανασχετουσε γιατι την ξυπνουσαν τα μωρα που θηλαζανε...

Κασσιανή, αυτό μου έχει συμβει και εμένα και με τρεις γέννες είχα πολλές συγκατοίκους στα δωμάτια.;)

Μου έχει τύχει αρκετές κοπέλες να διαμαρτύρονται γιατί θεώρησαν ότι ίσως το παιδί να τους το έφεραν ταϊσμένο (δεν μπορούσαμε να είμαστε 100% σίγουροι), ενώ οι ίδιες ήταν διατεθιμένες να θηλάσουν αλλά μόνο τις 4 φορές την ημέρα που τους το έφερναν, ούτε ενδιάμεσα, ούτε τη νύχτα. Και μάλιστα μου έκαναν και παρατήρηση όταν κρατούσα το μωρό τη νύχτα για θηλασμό, γιατί δεν μπορούσαν να κοιμηθούν ήσυχα...Και ακόμα και την ώρα που θήλαζε το μωρό τους, βιάζονταν να το σταματήσουν και να το δώσουν πίσω για να προλάβουν να πάνε στην καφετέρια την ώρα του επισκεπτηρίου...

Εκεί, τι προτείνουμε να κάνει το μαιευτήριο; Να μην δώσει συμπλήρωμα;

Έχω την αίσθηση ότι πιθανόν και τα μαιευτήρια να μη δίνουν συμπλήρωμα λόγω κάποιου σκοτεινού σχεδιασμού για να αποτρέψουν το μητρικό θηλασμό, αλλά ότι λόγω τέτοιων περιπτώσεων μερικες φορές κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Εκεί που θα κυνηγάνε οι μαιες τις μητέρες για να διαπιστώσουν αν όντως θήλασαν το μωρό, και πότε, και κάθε πότε, κλπ, του χώνουν το μπουκάλι και είναι τουλάχιστον καλυμμένοι ότι το παιδί δεν θα υποσιτιστεί.

Η δικιά μου η εμπειρία αφού γέννησα τρία παιδιά και ήμουν σε τρίκλινο και τις τρεις φορές ήταν ότι κατάφερα τον σίγουρο αποκλειστικό θηλασμό και το rooming in στο τρίτο μου παιδί, όπου ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη του παιδιού, το έπαιρνα μόνη μου από το θαλαμο νεογνών και το επέστρεφα μόνη μου, το άλλαζα, το έπλενα, το τάϊζα όλη τη μέρα και το πήγαινα κυρίως μονο τις ώρες που το έβλεπε ο νεογνολόγος. Γενικότερα δηλαδή είχα κάνει ένα μικρό αντάρτικο στην κλινική αλλά κανένας δεν μου είπε απολύτως τίποτα, καθώς δεν τις ενοχλούσα. ;)

Αν περίμενα πάντως να μου το φέρουν όταν άρχιζε να κλαίει, φοβάμαι ότι ακόμα θα περίμενα.:cool:

.....δε νομίζω τάκη....

Παντως και σε δημοσια νοσοκομεια σου φέρνουν συμπλήρωμα μαζι με το μωρο :(

Στο Αρεταιειο παντως το κάνουν! Εκει ειναι να τραβήξεις μια καταγγελια. Εμενα παντως στο ΕΛΕΝΑ που ημουν με δυσκολια εδινε η παιδιατρος και στράβωνε και με τις μητερες που δεν ηθελαν να θηλάσουν ή ελεγαν οτι δεν πινει κτλ. Η διπλανη μου πηγαινε και ζηταγε συνεχεια απο τις νοσοκομες συμπληρωμα ενω ειχε γάλα...

στο αρεταιειο εμενα που γεννησα προσφατα δε μου εφεραν ποτε συμπληρωμα...μιας και την ειχα ολη μερα μαζι μου το μονο που με ρωταγαν ειναι πως τα παμε ...αλλα βεβαια ητανε μια πολυ ''καλη''παιδιατρος που ελεγε σε μαναδες (ειδικα πρωταρες) ''τα μωρακια δεν εχουν δυαντους σαγονες για να θηλασουν ικανοποιητικα και το παιδι παιεναει και να του δωσεις συμπληρωμα...και αυτη παρακαλω κανει μαθημα στους ειδικευομενους.....και το ακουει η μαια και φρικαρει και μετα οταν εφυγε η παιδιατρος πιανει τις μαναδες και τους λεει δεν ισχυει αυτο και μπλα μπλα...βγαζεις ακρη???οχι

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

δεν ξερω τι γινεται τωρα γιατι φιλη μου γεννησε εκει και μου ειπε για το συμπλήρωμα εδω και κανα δυο χρονια. Ελπιζω να μην δινουν τωρα γιατι θα γεννησει το καλοκαιρι εκει η κολλητη μου.

Δεν νομιζω οτι κανεις αμφιβαλει για το ποσο καλο κανει το μητρικο γαλα. Αλλα νομιζω οτι ενα πραγμα που μας εμαθε η μητροτητα ειναι να μην ειμαστε τοσο επικριτικες. Δεν μπορει κανεις να γνωριζει γιατι η διπλανη μας επελεξε να δωσει ξενο γαλα. Ουτε ειναι σωστο να υποθετουμε οτι ενα παιδι που πηρε ξενο γαλα θα ειναι φιλασθενο ενω αυτο που τραφηκε μονο με μητρικο θα εχει ανοσια στα παντα. Ειναι γενικευσεις.

Το εχω ξαναπει στο φορουμ, με το ΙΑΣΩ δεν εχω κανενα παραπονο οσο αναφορα τον θηλασμο. Το αντιθετο μαλιστα. Δεν θα ξεχασω τις μαιες που μου ελεγαν καθε τρεις κι λιγο να παω στο σεμιναριο για τον θηλασμο στον πρωτο οροφο και εγω να συγχιζομαι γιατι δεν μπορουσα να φτασω ουτε την πορτα ( απο καισαρικη ). Περασα μεγαλη ταλαιπωρια στο χειρουργειο και δεν φανταζομουν - απειρη γαρ - οτι θα μπορουσα να θηλασω αμεσως μετα. Και ομως, το πρωτο πραγμα που μου εδειξαν οταν ανεβηκα, πριν καλα καλα συνελθω, ηταν πως να θηλαζω. Δεν μου αφησαν και πολλα περιθωρια για να πω να δωσουν ξενο παρ'ολο που η ψυχολογια μου ηταν τετοια που αν μου το λεγανε θα δεχομουν.

Μου φερνανε το μωρο οποτε εκλαιγε, και 4 φορες και 5 μεσα στο βραδυ. Μου ελεγαν συγχαρητηρια για το οτι επελεξα να θηλασω. Μου αφηνανε το παιδι ολη την ημερα αμα ηθελα το δωματιο και απλα το περνανε για να το αλλαξουν. Οταν ειχα προβλημα με τις θηλες και πονουσα μου αγορασανε κρεμα απο το φαρμακειο και φερανε και μου ειπανε να συνεχισω, να μην σκεφτομαι τον πονο και θα περασει. Ο παιδιατρος δεν ηταν πολυ κατατοπιστηκος για τον θηλασμο ( την συνταγουλα για το Almiron εαν χρειαστει την εγραψε ) αλλα ηταν οι μαιες.

Τωρα εαν μια διπλανη εχει προβλημα με τα μωρα που μενουν στο δωματιο να θηλασουν, αυτο ειναι δικο της προβλημα και δεν αντιπροσωπευει την σταση του μαιευτηριου.

Διαφημίσεις

Κασσιανή, αυτό μου έχει συμβει και εμένα και με τρεις γέννες είχα πολλές συγκατοίκους στα δωμάτια.;)

Εκεί, τι προτείνουμε να κάνει το μαιευτήριο; Να μην δώσει συμπλήρωμα;

Έχω την αίσθηση ότι πιθανόν και τα μαιευτήρια να μη δίνουν συμπλήρωμα λόγω κάποιου σκοτεινού σχεδιασμού για να αποτρέψουν το μητρικό θηλασμό, αλλά ότι λόγω τέτοιων περιπτώσεων μερικες φορές κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Εκεί που θα κυνηγάνε οι μαιες τις μητέρες για να διαπιστώσουν αν όντως θήλασαν το μωρό, και πότε, και κάθε πότε, κλπ, του χώνουν το μπουκάλι και είναι τουλάχιστον καλυμμένοι ότι το παιδί δεν θα υποσιτιστεί./QUOTE]

Μα γι αυτο πολλες φορες υπερασπιζομαι τις μαιες, γιατι ειναι πολλες οι περιπτωσεις που δεν μπορουν να κανουν αλλιως.

Εχω συζητησει με πολλες και μου εχουν πει οτι ειδικα στο ιδιωτικο μαιευτηριο, οταν καποια δεν επιθυμει (για τον οποιον δικο της λογο) να προσπαθησει περισσοτερο ή να ξυπνησει τη νυχτα, δεν αισθανονται καλα να την πιεσουν προς το αντιθετο και απλα δινουνε συμπληρωμα.

Και το εχω δει να γινεται και μπροστα μου αυτο. Η μαια να προσπαθει να βοηθησει τη μητερα να θηλασει και η μητερα εντρομη να της λεει το παιδι ειναι νηστικο, φερε γαλα.

Γι αυτο πολυ συχνα φωναζω να μη τα βαζουμε μονο με τους γιατρους και τις μαιες, γιατι ειναι πανω και πρωτα απ' ολα δικη μας αποφαση και ευθυνη τι θα κανουμε με το παιδι μας.

Δεν νομιζω οτι κανεις αμφιβαλει για το ποσο καλο κανει το μητρικο γαλα. Αλλα νομιζω οτι ενα πραγμα που μας εμαθε η μητροτητα ειναι να μην ειμαστε τοσο επικριτικες. Δεν μπορει κανεις να γνωριζει γιατι η διπλανη μας επελεξε να δωσει ξενο γαλα. Ουτε ειναι σωστο να υποθετουμε οτι ενα παιδι που πηρε ξενο γαλα θα ειναι φιλασθενο ενω αυτο που τραφηκε μονο με μητρικο θα εχει ανοσια στα παντα. Ειναι γενικευσεις.

Το εχω ξαναπει στο φορουμ, με το ΙΑΣΩ δεν εχω κανενα παραπονο οσο αναφορα τον θηλασμο. Το αντιθετο μαλιστα.

Τωρα εαν μια διπλανη εχει προβλημα με τα μωρα που μενουν στο δωματιο να θηλασουν, αυτο ειναι δικο της προβλημα και δεν αντιπροσωπευει την σταση του μαιευτηριου.

Φυσικα και δεν μπορει κανεις να ξερει γιατι η καθε μητερα επιλεγει το ενα ή το αλλο. Οχι μονο με το θηλασμο, αλλα και με αλλα πολλα ζητηματα που αφορουν το παιδι.

Ο γραπτος λογος εμποδιζει να δουμε τη διαθεση και τον τροπο του καθενα που γραφει εδω.

Θα το λεω παντα, δεν ειμαι η τελεια μητερα και αρα δεν μπορω να κρινω καμμια αλλη για το τι κανει η δεν κανει για το παιδι της.

Αυτο ομως που μπορω ειναι να μεταφερω καποιες προσωπικες εμπειριες ή και γνωση ωστε να βοηθηθει οποια και μονο οποια θελει.

Ειδικα ον λαιν δεν εχω διαθεση να κρινω καμμια γιατι και δεν γνωριζω το προσωπο, αλλα και τις ιδιαιτερες συνθηκες του καθενος.

Ομως εχοντας και την απαραιτητη εμπειρια, αλλα και τη συγκεκριμενη γνωση και προς βοηθεια οποιου τυχον διαβαζει και ενδιαφερεται αισθανομαι υποχρεωμενη να πω πχ για τον ικτερο ή για το συνδυασμο δουλειας και θηλασμου.

Επαναλαμβανω για οποια θελει:D

k9Tap3.png

Και δηλαδη για να καταλαβω.

Για να μη θεωρηθω επικριτικη, πρεπει να συμφωνω με ο,τι γραφεται απο καποια μητερα, ακομα κι οταν αυτο που γραφεται ειναι γνωστο και παραδεκτο απο τον ΠΟΥ και την Αμερ. Παιδιατρικη Ακαδημια οτι ειναι λαθος?

Προφανως και προσεχω πολυ και δεν απευθυνω ποτε κανεναν προσωπικο ή οποιονδηποτε αλλο χαρακτηρισμο σε καποιο μελος, αποφευγω δια ροπαλου τον ειρωνικο τροπο γραφης (ενω ειμαι επαγγελματιας του ειδους:P), τις προσωπικες κρισεις κλπ.

Αλλα για να πιστεψει ενα μελος οτι την αντιμετωπιζω με σεβασμο, πρεπει να δεχθω οτι αυτα που λενε εγκριτοι παγκοσμιοι οργανισμοι υγειας ειναι "κολοκυθια" και να συμφωνησω σωνει και καλα σε πραγματα που απλα δε συμφωνω?

k9Tap3.png

Και οσον αφορα το συγκεκριμενο τοπικ...

Γιατι φανταζεστε οτι γινονται δρασεις για να μη δινονται συμπληρωματα στα μαιευτηρια?

Αν ειναι τοσο αθωο να πιει το νεογνο ξενο γαλα, γιατι τοση συζητηση?

Γιατι δεν ειναι καλο για πολλους λογους και αποδεδειγμενους πλεον.

k9Tap3.png

kai emena sto mitera mou efernan to moro mazi me to sumpliroma . Kai i noskoma kathontan mazi mou kai stis 3 kai stis 5 kai stis 7 ta mesanuxta , na mou eksigei pos na thilaso , kai na min tou doso to sumpliroma. alla ksanaleo , to gala , protogala , den eparkouse . to moro ithele kiallo kai ego den eixa. Kai otan eisai 5 - 6 - 7 ores me to moro sto stithos kai to gala apla na min eparkei , tou dineis sumpliroma . Kai oxi epeidi den mporeis na akous to klama tou. akous to klama ,kai koitas ti ftaiei. kai epeidi peinaei , esu den exeis , dineis kseno. Giati ego akoma pisteuo , pos telika to protogala den ftanei. to paidi zouse se udatino periballon. kai ksafnika den briskei ugro . kai thelei na roufaei kati pali. an to stithos den exei , roufaei aera kai zitaei kiallo/ Telos panton , i kathemia kanei oti nomizei ! ego etsi ekrina sosta , etsi ekana . kai exo diabasei tosa ma tosa polla ! kai malista sto spiti pou epestrepsa oute gala den eixa agorasei/ meta apo ateleiotes ores sto stithos , kai meres , esteila ton antra mou me klamata na paei na agorasei gala/ ara an den pronoisei i fusi , pronoei kapoios allos

Smile !

καλησπερα. Γεννησα στο Τζαννειο με καισαρικη. Επελεξα για πολλους λογους δημοσιο.ενας απ αυτους ηταν για να εχω το μωρο συνεχεια μαζι μου. Ομως δε μπορουσα να θηλασω,επειδη εχω μικρες θηλες.ερχονταν συνεχεια οι μαιες,μου δειχνανε,δεν τα καταφερνα. Εκλαιγα,ενιωθα αχρηστη. Αναγκαστικα του εδινα ξενο για λιγο ωσπου εστειλα και μου πηραν θηλαστρο. Δεν του ξαναδωσα ξενο παρα μονο για συμπληρωμα στην αρχη σιγα σιγα τα καταφερα και το εκοψα!Τελικα,25 μερων πηγα στη δουλεια. Κρυβομουν πισω απ το παγκο και εβγαζα με το θηλαστρο. Τα καταφερα να εχω γαλα και να το τρεφω αποκλειστικα με αυτο ως 6 μηνων. Θελω να πω πως στο τζαννειο ολες οι μαιες ηταν υπερ του θηλασμου. Και παντα προθυμες να μας συμβουλεψουν.

Βοηθηστε τους γιατρους να βοηθησουν οπου υπαρχει αναγκη. Γιατροι της καρδιας, 2103317288. Γιατροι του κοσμου,2103213150Στελνουμε φαρμακα,ειδη πρωτης αναγκης και κουβερτες,στελνουμε αγαπη...

Ενα μηλο την ημερα...

Καλησπέρα σε όλες. Είμαι μέλλουσα μανούλα και υπέρ το αποκλειστικού μητρικού θηλασμού παρότι δεν το έχω κάνει ακόμα μιας και περιμένω το πρώτο μου μωράκι. Θα ήθελα όμως να ενημερώσω ότι το μωρό ειδικά τις 2-3 πρώτες μέρες δε χρειάζεται τίποτα άλλο παρά το πρωτόγαλα. Φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι πολύ κουραστικο και ενδεχομένως και επώδινο από κάποια στιγμή και μετά αλλά ε'ιναι ότι καλύτερο μπορεις να κάνεις για το παιδακι σου. Επίσης να ξέρετε ότι οι νευρώνες της θηλής που δίνουν το ερέθισμα στον εγκέφαλο για την παραγωγή προλακτίνης, ορμόνης στην οποία οφείλεται η έκκριση γάλακτος, ερεθίζονται μόνο από την επαφή του στόματος του μωρού με τη θηλή και από τίποτα άλλο. Γι'αυτό όταν βγάζουμε γάλα μόνο με το θήλαστρο ή δίνουμε συμπλήρωμα σταματάμε να παράγουμε δικό μας. Στη θέση που είμαι μπορώ μόνο να φανταστώ πόσο δύσκολος μπορεί να είναι ο θηλασμός άλλα σίγουρα θα το προσπαθήσω πάρα πολύ.

Καλή συνέχεια σε όλες

rA1Fp2.png

καλησπερα. Γεννησα στο Τζαννειο με καισαρικη. Επελεξα για πολλους λογους δημοσιο.ενας απ αυτους ηταν για να εχω το μωρο συνεχεια μαζι μου. Ομως δε μπορουσα να θηλασω,επειδη εχω μικρες θηλες.ερχονταν συνεχεια οι μαιες,μου δειχνανε,δεν τα καταφερνα. Εκλαιγα,ενιωθα αχρηστη. Αναγκαστικα του εδινα ξενο για λιγο ωσπου εστειλα και μου πηραν θηλαστρο. Δεν του ξαναδωσα ξενο παρα μονο για συμπληρωμα στην αρχη σιγα σιγα τα καταφερα και το εκοψα!Τελικα,25 μερων πηγα στη δουλεια. Κρυβομουν πισω απ το παγκο και εβγαζα με το θηλαστρο. Τα καταφερα να εχω γαλα και να το τρεφω αποκλειστικα με αυτο ως 6 μηνων. Θελω να πω πως στο τζαννειο ολες οι μαιες ηταν υπερ του θηλασμου. Και παντα προθυμες να μας συμβουλεψουν.

ψευδοθηλές σιλικόνης δοκίμασες? δεν είναι η τέλεια λύση, αλλά εμένα με βοήθησαν πάρα πολύ τον πρώτο καιρό γιατί οι θηλές μου είναι σαν τις δικιές σου. Μπορείς να τις έχεις υπ'όψιν στο επόμενο;)

Στη θέση που είμαι μπορώ μόνο να φανταστώ πόσο δύσκολος μπορεί να είναι ο θηλασμός άλλα σίγουρα θα το προσπαθήσω πάρα πολύ.

Καλή συνέχεια σε όλες

Με το καλό!

Δεν είναι τόσο δύσκολος, θέλει απλά υπομονή τον πρώτο καιρό, και λίγη βοήθεια για τις δουλειές στο σπίτι. Οι όποιες δυσκολίες ξεπερνιούνται εύκολα αν είσαι σωστά ενημερωμένη από πριν;) Καλή συνέχεια!

jv42p3.png

DfUyp2.png

καλησπερα. Αφου εγραψα την απαντηση,διαπιστωσα οτι ημουν εκτος θεματος,αφου το θεμα ειναι τα ιδιωτικα. Μπραβο μου... Νιουμαδερ,με το καλο να ερθει το μωρακι σου! Δεν ξερω αν το μονο ερεθισμα για την παραγωγη γαλακτος ειναι ο θηλασμος,αλλα θυμαμαι οτι στην αρχη ετρεχε γαλα οποτε ακουγα το μωρο να κλαιει. Στη δουλεια επαιρνα φορεμενο φορμακι του να μυριζω ωστε ναχω ερεθισμα. Παντως τα καταφερα με συστηματικη προσπαθεια. Παλλαντιν,ευχαριστω και σενα για την απαντηση. Δοκιμασα τις θηλες,μα ισως ηταν αργα. Το βρεφος ηταν εξαιρετικα λαιμαργο και εχοντας δυστυχως μαθει στο μπιμπερο,δεν ειχε την υπομονη να ρουφηξει. Κοκκινιζε ολοκληρο απ το κλαμα και νευριαζε. Ισως δουλευε σε μενα,αν το δοκιμαζα εξ αρχης. Την επομενη φορα,αν ειναι τυχερο να ξαναγινω μανουλα,θα ακολουθησω τη συμβουλη σου.

Βοηθηστε τους γιατρους να βοηθησουν οπου υπαρχει αναγκη. Γιατροι της καρδιας, 2103317288. Γιατροι του κοσμου,2103213150Στελνουμε φαρμακα,ειδη πρωτης αναγκης και κουβερτες,στελνουμε αγαπη...

Ενα μηλο την ημερα...

Και το κλαμα του μωρου προκαλει παραγωγη.

Kajoe ηθελα παντως να σου πω οτι θεωρω πολυ αξια την προσπαθεια σου, εστω και για 2 μηνες, ακομα και με συμπληρωμα να δωσεις το γαλα σου στο μωρο σου.

Για μενα η προσπαθεια αυτη ειναι που μετραει πολυ περισσοτερο.

k9Tap3.png

Kai nai , to mitriko exei ta apeira antisomata , alla ama piei to moro kai ligo kseno , den tha pathei apolutos tipota !

Η γνώμη σου γι' αυτό το θέμα δεν μπορεί να είναι τόσο δογματική όταν Παγκόσμιοι εξειδικευμένοι φορείς, μετά από έρευνες χρόνων και μελέτες έχουν αποδείξει το αντίθετο. Εκτός και αν έχεις κάποια άλλη ιατρική δημοσίευση που να αποδεικνύει αυτό που υποστηρίζεις. Αλλά είμαι σίγουρη ότι όσο και να ψάξεις δεν πρόκειται να βρεις επιστημονικό κείμενο που να ισχυρίζεται αυτά που αυθαίρετα λες.

Kai tis protes meres pou lete ,pos to paidi den eixe anagki apo gala , kai tou eftane mono to protogala , Kolokuthia tha po ! Giati , epeidi to moro to eixa sunexeia , to diko mou protogala den tou eftane !

Δεν υπάρχει πρωτόγαλα που να "μην φτάνει". Καλύτερα να μην επιμείνεις σ' αυτό που λες γιατί μπορεί να παραπληροφορηθούν και άλλες μητέρες που θα ήθελαν να θηλάσουν αποκλειστικά απ' την πρώτη μέρα τα μωρά τους.

Ουτε ειναι σωστο να υποθετουμε οτι ενα παιδι που πηρε ξενο γαλα θα ειναι φιλασθενο ενω αυτο που τραφηκε μονο με μητρικο θα εχει ανοσια στα παντα. Ειναι γενικευσεις.

Δεν το υποθέτει κανείς, είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο. Οι εξαιρέσεις που μπορεί να αφορούν 1-2 μωρά που γνωρίζουμε στον κύκλο μας δεν μπορούν να αποτελέσουν τον κανόνα μιας παγκόσμιας έρευνας.

Κάθε μητέρα κάνει ό,τι η ίδια νομίζει καλύτερο για το μωρό της και για να μπορέσει να πάρει τις αποφάσεις της θα πρέπει να ενημερώνεται σωστά για τις συνέπειες (θετικές ή αρνητικές). Η καλύτερη ενημέρωση παρέχεται απ' τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και από εκεί πιστεύω ότι θα πρέπει κανείς να ξεκινήσει ώστε να μπορεί να σχηματήσει τη δική του γνώμη γύρω απ' το θέμα αυτό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...