Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σπασιμο νευρων απο συναδελφους

Recommended Posts

Μια απορια την εχω βρε κοριτσια. πως γινεται οι εγκυμονουσες που εργαζονται στον δημοσιο τομεα να εχουν προβληματα και να κουραζονται περισσοτερο απο τις εγκυμονουσες στον ιδιωτικο τομεα..

Πολύ απλά Zωή γιατι εκει τις ''παίρνει'' να έχουν προβλήματα, στον ιδιώτη όμως δε τα κάνουν αυτά γιατί έξω απο την πόρτα υπάρχει ουρά ανέργων που περιμένουν να πάρουν τη θέση.

Διαφημίσεις

Βρε Λίλουμ, τι να εκτιμηθεί; ότι εφόσον είσαι ικανή συνεχίζεις να κάνεις τη δουλειά σου όπως πρέπει; :confused:

Να εκτιμήσουν ότι προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου. Έχω πει ότι προσπαθώ να μην κάθομαι μόνο στο ταμείο αλλά κ να είμαι κ στα ράφια. Κ δεν ειναι καθόλου εύκολο όταν στο πάτωμα π.χ υπάρχει ένα κιβώτιο με 12 λάδια να γονατίζεις να παίρνεις 3 τεμάχια στα χερια να σηκώνεσαι για να τα βάλεις στο ράφι κ ξανά το ίδιο μέχρι να βάλεις 1 κιβώτιο με 12 τεμάχια λάδια. Δηλαδή 4 φορές! Κ εννοείται ότι δεν μπαίνει μόνο ένα κιβώτιο λάδι αλλά πολλά παραπάνω, όπως κ σε άλλα πράγματα.

Λίγα είναι τα αφεντικά που θεωρούν μια εγκυο ανικανη;;

Βρε Λίλουμ, τι να εκτιμηθεί; ότι εφόσον είσαι ικανή συνεχίζεις να κάνεις τη δουλειά σου όπως πρέπει; :confused:

Να εκτιμήσουν ότι προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου. Έχω πει ότι προσπαθώ να μην κάθομαι μόνο στο ταμείο αλλά κ να είμαι κ στα ράφια. Κ δεν ειναι καθόλου εύκολο όταν στο πάτωμα π.χ υπάρχει ένα κιβώτιο με 12 λάδια να γονατίζεις να παίρνεις 3 τεμάχια στα χερια να σηκώνεσαι για να τα βάλεις στο ράφι κ ξανά το ίδιο μέχρι να βάλεις 1 κιβώτιο με 12 τεμάχια λάδια. Δηλαδή 4 φορές! Κ εννοείται ότι δεν μπαίνει μόνο ένα κιβώτιο λάδι αλλά πολλά παραπάνω, όπως κ σε άλλα πράγματα.

Λίγα είναι τα αφεντικά που θεωρούν μια εγκυο ανικανη;;

Κορίτσι μου δεν είναι θέμα προσπάθειας ή εκτίμησης.. ειναι θέμα ότι από την μία υπάρχει η δουλειά, η οποιαδήποτε δουλειά, με τις απαιτήσεις της και από την άλλη υπάρχει ο εργαζόμενος με τις δικές του κάθε φορά ανάγκες.. π.χ. δες το λίγο σφαιρικά γιατί βγάζεις ένα παράπονο χωρίς λόγο..

θα σε ρωτήσω κάτι.. πες ότι έχεις ένα μαγαζί με 3 υπαλλήλους, η μία είναι έγκυος, ο άλλος έχει πρόβλημα στη μέση του και ο τρίτος έχει τενοντίτιδα στο χέρι.. και πρέπει να μπουν τα λάδια στο ράφι.. ποιος από τους τρείς θα τα βάλει???

έτσι όπως το έγραψα μου κάνει λίγο σαν σπαζοκεφαλιά αλλά θέλω να σου δείξω και την άλλη πλευρά..

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Και εγω καλοπροαίρετα θέλω να τονίσω στην Λιλιλουμ ότι ανα ήσουν 7 στον όγδοο μήνα θα καταλάβαινα την δυσκολία σου πρακτικά.Στις 7 τωρα 10 βδομάδες .....ούτε εσύ καταλαβαίνεις ότι είσαι έγκυος... αρα πρακτικά καθως δεν είναι και επικίνδυνο αφού όλα βαίνουν καλώς δεν στέκει αυτή η γρίνια ούτε η αναζήτηση ειδικής μεταχείρισης , ούτε σεβασμού .

Σεβασμό θα έχεις εαν και εφόσον δεν έχεις καμία επιπλοκη και μπορέις... να εισαι πάντα στην εργασία σου χωρις δήθεν άδειες και να κάνεις την δουλειά σου μέχρι το τέλος που θα βγείς σε άδεια.

Στο λέμε μανούλες προς νέα μανούλα.

Πάντως θα το πώ...νομίζω ότι η νοοτροπία της καθεμιάς εξαρτάται και απο το πόσο η ίδια σέβεται την εργασία της ή την θεωρεί προσωρινή πιθανά κάποιες φορές και χωρίς να είναι στο χέρι της. Σε αμφιβόλου σταθερή εργασία ή και part time νομίζω βγάζουν και στις έγκυες κάτι ....απο νωρίς που Ισως να είναι και διακαιολογημένο.

Μα τι είναι αυτά που λέμε , βρε παιδιά, είναι δυνατόν? Από τη μια λέμε γιατί δεν σηκώνονται οι άγνωστοι στο λεωφορείο για να καθήσουν οι έγκυες , ως όφειλαν, και από την άλλη θεωρούμε παράλογο το ότι ζητά μια έγκυος να μπορεί να κάθεται όταν κάνει ταμείο??!! Ζητάμε να βγάλει στο πόδι το 8άωρο... και για ποιό λόγο ακριβώς?? Και αν δεν θέλει να το κάνει εμμέσως ή σαφώς την κατηγορείτε ότι λουφάρει?? ( Την απαίτηση του σούπερ μάρκετ να μην κάθονται οι ταμίες , έγκυες ή μη , τη θεωρώ παράλογη και απαράδεκτη ούτως ή άλλως).

Όσον αφορά το σήκωμα βαρών ,εννοείται, διεύθυνση και συνάδελφοι θα πρέπει να διευκολύνουν την έγκυο το δυνατόν περισσότερο... Δεν λες , αν έχεις λίγο τσίπα , σε μια έγκυο γυναίκα να σηκώσει την παλέτα, επιμερίζεις αλλιώς την εργασία σου.

Όσο για τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τι θα κάνει η επιχείρηση αν ο ένας έγκυμονεί , του άλλου του πονάει η μέση κλπ και όλο το προσωπικό ταυτοχρόνως αδυνατεί , μάλλον θα πρότεινα αγιασμό.

Τώρα αν εσείς το γεγονός ότι δίνονται κάποια προνόμια σε κάποια έγκυο, το θεωρείτε προνομιακή μεταχείριση, διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως.

Διαφημίσεις

Οι εγκυμονούσες δεν είναι άρρωστες. Χρήζουν φροντίδα και προστασία αλλά όχι και να είμαστε παράλογοι. Μια εγκυμονούσα αν το επιτρέπει η κατάσταση της και θέλει μπορεί να δουλέψει και μέχρι τον ένατο. Ετσι έκανα και εγω και στα δυο μου παιδιά. Φυσικά η δουλειά αυτή πρέπει να είναι καθιστική. Αυτό το κρίνει η ίδια , ο γιατρός και στο τέλος ο εργοδότης.

Μα τι είναι αυτά που λέμε , βρε παιδιά, είναι δυνατόν? Από τη μια λέμε γιατί δεν σηκώνονται οι άγνωστοι στο λεωφορείο για να καθήσουν οι έγκυες , ως όφειλαν, και από την άλλη θεωρούμε παράλογο το ότι ζητά μια έγκυος να μπορεί να κάθεται όταν κάνει ταμείο??!! Ζητάμε να βγάλει στο πόδι το 8άωρο... και για ποιό λόγο ακριβώς?? Και αν δεν θέλει να το κάνει εμμέσως ή σαφώς την κατηγορείτε ότι λουφάρει?? ( Την απαίτηση του σούπερ μάρκετ να μην κάθονται οι ταμίες , έγκυες ή μη , τη θεωρώ παράλογη και απαράδεκτη ούτως ή άλλως).

Όσον αφορά το σήκωμα βαρών ,εννοείται, διεύθυνση και συνάδελφοι θα πρέπει να διευκολύνουν την έγκυο το δυνατόν περισσότερο... Δεν λες , αν έχεις λίγο τσίπα , σε μια έγκυο γυναίκα να σηκώσει την παλέτα, επιμερίζεις αλλιώς την εργασία σου.

Όσο για τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τι θα κάνει η επιχείρηση αν ο ένας έγκυμονεί , του άλλου του πονάει η μέση κλπ και όλο το προσωπικό ταυτοχρόνως αδυνατεί , μάλλον θα πρότεινα αγιασμό.

Τώρα αν εσείς το γεγονός ότι δίνονται κάποια προνόμια σε κάποια έγκυο, το θεωρείτε προνομιακή μεταχείριση, διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως.

στον εργασιακό χώρο τίποτε δεν εννοείται.. για τις περισσότερες εταιρείες σε πληροφορώ δεν υπάρχει κανένα θέμα να δειχτεί αυτή η ευνοια προς τις εγκύους.. τα θέματα όμως ξεκινούν από τους ίδιους τους συναδέλφους...

επίσης, μας ενοχλεί το γεγονός ότι οι συνάδελφοι δεν βοηθάνε την έγκυο, το γεγονός ότι μία έγκυος λέει ότι εγώ δεν παίρνω αναρρωτική γιατί δεν μου φτάνουν τα λεφτά, οπότε πάω στο γραφείο και βγάζουν την δουλειά οι άλλοι αντί για εμένα δεν μας ενοχλεί?? και σου μιλάω για δουλειά γραφείου όχι για δουλειά σουπερμαρκετ που είναι δύσκολη.... αυτή την στιγμή που μιλάμε έχουμε εγκύους με επαπειλούμενη από την αρχή που την πήραν την άδεια για να πάνε βόλτα (τα λένε οι ίδιες στους συναδέλφους τους) .. οι άλλοι νομίζεις δεν στραβώνουν που κάνουν την δουλειά τους??? και σε εμάς π.χ. δεν μπορείς να πάρεις έναν εποχιακό για ένα χρόνο μέχρι να γυρίσει η άλλη, όπως κάνουν π.χ. σε ένα κατάστημα... σε ένα σουπερ μάρκετ όμως και η κοπέλα μπορεί να πάρει την άδειά της, και να πάρουν στη θέση της έναν εποχιακό και να μην φορτώνονται οι άλλοι την δουλειά της... εάν διάβασες πρώτη εγώ λέω ότι για εμένα εννοείται ότι δεν μπορείς να βάλεις μία έγκυο να κουβαλάει 5κιλα... το θέμα όμως δεν ξεκίνησε ο προιστάμενος.. το ξεκίνησε μία "καλή συνάδελφος" που είπε στην κοπέλα τι είπε ο προιστάμενος.. φέξε μου και γλύστρισα δηλαδη...

ελπίζω πάντως να πάνε καλά τα πράγματα για την κοπέλα...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

στον εργασιακό χώρο τίποτε δεν εννοείται.. για τις περισσότερες εταιρείες σε πληροφορώ δεν υπάρχει κανένα θέμα να δειχτεί αυτή η ευνοια προς τις εγκύους.. τα θέματα όμως ξεκινούν από τους ίδιους τους συναδέλφους...

επίσης, μας ενοχλεί το γεγονός ότι οι συνάδελφοι δεν βοηθάνε την έγκυο, το γεγονός ότι μία έγκυος λέει ότι εγώ δεν παίρνω αναρρωτική γιατί δεν μου φτάνουν τα λεφτά, οπότε πάω στο γραφείο και βγάζουν την δουλειά οι άλλοι αντί για εμένα δεν μας ενοχλεί?? και σου μιλάω για δουλειά γραφείου όχι για δουλειά σουπερμαρκετ που είναι δύσκολη.... αυτή την στιγμή που μιλάμε έχουμε εγκύους με επαπειλούμενη από την αρχή που την πήραν την άδεια για να πάνε βόλτα (τα λένε οι ίδιες στους συναδέλφους τους) .. οι άλλοι νομίζεις δεν στραβώνουν που κάνουν την δουλειά τους??? και σε εμάς π.χ. δεν μπορείς να πάρεις έναν εποχιακό για ένα χρόνο μέχρι να γυρίσει η άλλη, όπως κάνουν π.χ. σε ένα κατάστημα... σε ένα σουπερ μάρκετ όμως και η κοπέλα μπορεί να πάρει την άδειά της, και να πάρουν στη θέση της έναν εποχιακό και να μην φορτώνονται οι άλλοι την δουλειά της... εάν διάβασες πρώτη εγώ λέω ότι για εμένα εννοείται ότι δεν μπορείς να βάλεις μία έγκυο να κουβαλάει 5κιλα... το θέμα όμως δεν ξεκίνησε ο προιστάμενος.. το ξεκίνησε μία "καλή συνάδελφος" που είπε στην κοπέλα τι είπε ο προιστάμενος.. φέξε μου και γλύστρισα δηλαδη...

ελπίζω πάντως να πάνε καλά τα πράγματα για την κοπέλα...

;;;;; Φυσικά και ο εργοδότης οφείλει να τηρεί μέτρα ασφαλείας για την έγκυο γυναίκα τα οποία προβλέπονται σε προεδρικό διάταγμα.

Γιατί να πάρει αναρρωτική? Η κοπέλα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, ζητά λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής της να μπορεί να κάθεται ενώ είναι στο ταμείο και να μην σηκώνει βάρη που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη της. Πολύ λογικά πράγματα δηλαδή , τα οποία ο εργοδότης της πρέπει να λάβει υπόψιν.

Τώρα αν βρεθούν "συνάδελφοι" που στραβώσουν, λυπούμεθα, αλλά η κοινωνία πρέπει να κινείται προς το σωστό και όχι να άγεται και να φέρεται από μικρόνοους...

;;;;; Φυσικά και ο εργοδότης οφείλει να τηρεί μέτρα ασφαλείας για την έγκυο γυναίκα τα οποία προβλέπονται σε προεδρικό διάταγμα.

Γιατί να πάρει αναρρωτική? Η κοπέλα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, ζητά λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής της να μπορεί να κάθεται ενώ είναι στο ταμείο και να μην σηκώνει βάρη που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη της. Πολύ λογικά πράγματα δηλαδή , τα οποία ο εργοδότης της πρέπει να λάβει υπόψιν.

Τώρα αν βρεθούν "συνάδελφοι" που στραβώσουν, λυπούμεθα, αλλά η κοινωνία πρέπει να κινείται προς το σωστό και όχι να άγεται και να φέρεται από μικρόνοους...

Δεν ξέρω ποιο έιναι αυτό το προεδρικό διάταγμα που αναφέρεις, εάν θέλεις το παραθέτεις..

από εκεί και πέρα εφόσον ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του (είτε γιατί είναι άρρωστος, είτε γιατί είναι έγκυος, είτε γιατί έκανε εγχείριση) παίρνει αναρρωτική... τόσο απλά... είναι το πιο δίκαιο για όλους.... επειδη όμως ειδικά στα εργασιακά ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και εμένα με ενοχλεί να διαβάζω ότι δεν παίρνω αναρρωτική γιατί τα λεφτά είναι λίγα αλλά θα πάω στο γραφείο και θα χώνω τους άλλους...

δεν μιλάω για την συγκεκριμένη κοπέλα που είναι έγκυος μιλάω γενικότερα...

και όπως ξαναέγραψα και για μένα είναι αυτονόητο ότι σε τέτοιες δουλειές μπορεί να βοηθήσει κάποιος που δεν έχει τις ιδιαίτερες ανάγκες μίας εγκύου γυναίκας..

επειδή έχουν δει πολλά τα ματάκια μου όμως μην είσαι απόλυτη.. και επίσης ένας άνθρωπος που έχει κάνει π.χ. επέμβαση στην μέση του έχει τα ίδια δικαιώματα "προνομιακής μεταχείρισης" που έχει και μία έγκυος...

για την ιστορία σε 3 παιδιά δούλευα μέχρι να γεννήσω σχεδόν! δουλειά γραφείου αλλά με άγχος και ευθύνες.. η εγκυμοσύνη δεν ήταν "δικαιολογία" για εμένα που σε άλλες περιπτώσεις βλέπω να συμβαίνει.. και μιλάω για εγκυμοσύνες χωρίς προβλήματα, όχι όταν υπάρχει πρόβλημα....

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

από εκεί και πέρα εφόσον ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του (είτε γιατί είναι άρρωστος, είτε γιατί είναι έγκυος, είτε γιατί έκανε εγχείριση) παίρνει αναρρωτική... τόσο απλά...

Ώπα, ώπα, ώπα! Αν είσαι άρρωστος ή έχεις κάνει εγχείριση, παίρνεις αναρρωτική και δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Αν έχεις χρόνιο πρόβλημα με μέση ή κάτι άλλο, λυπάμαι αλλά δεν μπορείς να δουλεύεις σε συγκεκριμένα πόστα. Δεν είναι θέμα ευαισθησίας αλλά ικανότητας. Η εγκυμοσύνη είναι άλλο πράμα.

Όταν είσαι έγκυος, ο μόνος λόγος για να πάρεις αναρρωτική είναι να κινδυνεύει από οποιαδήποτε μετακίνηση η κύηση (π.χ. αποκόλληση). Τότε όχι απλά σε γραφείο δε μπορείς να δουλέψεις, αλλά επιβάλλεται να μη βγαίνεις καν από το σπίτι, τουαλέτα και με το ζόρι. Εξαίρεση αποτελούν κάποια επαγγέλματα όπως εκπαιδευτικοί (πχ νηπιαγωγοί) ή εργαζόμενοι σε νοσοκομεία (πχ βοηθοί ακτινολόγων) καθώς η έκθεση στο συγκεκριμένο περιβάλλον μπορεί να είναι επικίνδυνη και ο νόμος δεν προβλέπει κάτι γι'αυτό (και έτσι προσπαθούν για να προφυλαχθούν ζητώντας αναρρωτική). Για όλα τα υπόλοιπα η νομοθεσία λέει ότι ο εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει επικαλούμενος ότι η εγκυος δεν είναι το ίδιο αποδοτική στην εργασία της όσο πριν.

Ναι, όταν είσαι έγκυος είτε 7 είτε 27 εβδομάδων, να σηκώνεις βάρη δεν κάνει. Γι'αυτό πάμε στον εργοδότη και ζητάμε την κατανόησή του και δικαιότερη μεταχείριση για το διάστημα αυτό. Δεν ακούμε τι λέει ο ένας και ο άλλος.

Στο παράδειγμα που έφερες λιλουμ, κατά τη γνώμη μου το να κάνεις τον 'ηρωα' δεν οφελεί πουθενά, ούτε θα το εκτιμήσει κανείς. Και την εγκυμοσύνη σου επιβαρύνεις και δίνεις δικαίωμα στον εργοδότη να πιστεύει ότι όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Και άυριο μεθαύριο που θα είσαι με τη κοιλιά να, γιατί να μη συνεχίσεις το ίδιο;

Διαφημίσεις

Ώπα, ώπα, ώπα! Αν είσαι άρρωστος ή έχεις κάνει εγχείριση, παίρνεις αναρρωτική και δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Αν έχεις χρόνιο πρόβλημα με μέση ή κάτι άλλο, λυπάμαι αλλά δεν μπορείς να δουλεύεις σε συγκεκριμένα πόστα. Δεν είναι θέμα ευαισθησίας αλλά ικανότητας. Η εγκυμοσύνη είναι άλλο πράμα.

Όταν είσαι έγκυος, ο μόνος λόγος για να πάρεις αναρρωτική είναι να κινδυνεύει από οποιαδήποτε μετακίνηση η κύηση (π.χ. αποκόλληση). Τότε όχι απλά σε γραφείο δε μπορείς να δουλέψεις, αλλά επιβάλλεται να μη βγαίνεις καν από το σπίτι, τουαλέτα και με το ζόρι. Εξαίρεση αποτελούν κάποια επαγγέλματα όπως εκπαιδευτικοί (πχ νηπιαγωγοί) ή εργαζόμενοι σε νοσοκομεία (πχ βοηθοί ακτινολόγων) καθώς η έκθεση στο συγκεκριμένο περιβάλλον μπορεί να είναι επικίνδυνη και ο νόμος δεν προβλέπει κάτι γι'αυτό (και έτσι προσπαθούν για να προφυλαχθούν ζητώντας αναρρωτική). Για όλα τα υπόλοιπα η νομοθεσία λέει ότι ο εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει επικαλούμενος ότι η εγκυος δεν είναι το ίδιο αποδοτική στην εργασία της όσο πριν.

Ναι, όταν είσαι έγκυος είτε 7 είτε 27 εβδομάδων, να σηκώνεις βάρη δεν κάνει. Γι'αυτό πάμε στον εργοδότη και ζητάμε την κατανόησή του και δικαιότερη μεταχείριση για το διάστημα αυτό. Δεν ακούμε τι λέει ο ένας και ο άλλος.

Στο παράδειγμα που έφερες λιλουμ, κατά τη γνώμη μου το να κάνεις τον 'ηρωα' δεν οφελεί πουθενά, ούτε θα το εκτιμήσει κανείς. Και την εγκυμοσύνη σου επιβαρύνεις και δίνεις δικαίωμα στον εργοδότη να πιστεύει ότι όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Και άυριο μεθαύριο που θα είσαι με τη κοιλιά να, γιατί να μη συνεχίσεις το ίδιο;

Συμφωνώ απόλυτα.. και όλοι οι νορμάλ εργοδότες το δέχονται.. στο θέμα που συζητάμε όμως ο προιστάμενος ακόμη και να είπε μία βλακεία, που εγώ πιστεύω ότι δεν την είπε ή δεν την είπε έτσι ακριβώς αλλά μεταφέρθηκε από τις "καλές συναδέλφους" του στυλ: ωχ από τώρα θα κάτσει αυτή, την θεωρώ μία άκομψη και χοντροκομμένη ατάκα και τίποτε παραπάνω.. γιατί δεν της είπαν κάτι της κοπέλας οι εργοδότες της... αυτά.. τεσπα ελπίζω η κοπέλα να τα πάει μια χαρά και αμα θέλει ας μας πει πως πανε τα πράγματα στη δουλειά...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

• 1 month later...

Κορίτσια Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας πω ότι δόξα το θεό όλα πάνε καλά. Κ με την εγκυμοσυνη μου κ με την δουλειά. Με προσέχουν συνάδελφοι κ υπεύθυνος. Είμαι μόνο ταμείο κ όταν φύγω από το ταμείο για να βοηθήσω έστω στα ελαφριά πραγματα με μαλώνουν! Δεν είμαι στην βάρδια με τον υπεύθυνο που με σχολίασε σε άλλη κοπέλα. Βέβαια μπορεί ο άνθρωπος να μην είπε κ τίποτα! Ότι μου είπαν μπορεί να ήταν απλά λόγια καλοπροαίρετα από κάποιους..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...