Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νυχτερινός ύπνος-[απο]θηλασμός [διπλός προβληματισμός]

Recommended Posts

κορίτσια δε χαιρομαι βέβαια που ξενυχτάτε, αλλά δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ ανακουφισμένη νιώθω τωρα που ξερω οτι δεν είμαστε μονοι μας!

Εχω δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών, απο τα οποια θηλαζει μόνο το ένα.

Κοιμόμαστε μαζι, αλλά παρόλα αυτά ξυπνάει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές τη νύχτα, και ξανακοιμάται μόνο αν θηλάσει. Αν παω να την ξεγελάσω και της δώσω την πιπίλα της γίνεται ο χαμός!!!

Το μωράκι αυτό όταν γεννήθηκε ήταν στην εντατική για 6 βδομάδες, και σε ασιτία για 1 μήνα και είχε κάνει εγχειρηση για νεκρωτική εντεροκολίτιδα.

Διαβάζοντας καποια πραγματα για ψυχολογια παιδιων τωρα τελευταια, φοβήθηκα πολύ μήπως η αδυναμία της να κοιμηθει το βραδυ οφειλεται σε μη ασφαλή προσκοληση, δηλαδη οτι δε νιωθει ασφαλεια μαζι μας.

Υπαρχει κανεις που εχει κανει ποτε παρομοιες σκεψεις ή έχει διαβασει κατι σχετικό;

Ισως απλα τα σκεφτομαι αυτα γιατι ΕΓΩ νιωθω πολυ ασχημα για εκεινη την περίοδο.

Από οτι διαβασα εδω, πολλά μωράκια είναι ανήσυχα τη νύχτα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 187
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι βρε κοριτσι μου μην αγχωνεσαι, πολλα μωρακια ειναι ανησυχα την νυχτα. αυτο που πρεπει πρωτα απο ολα να ελενξεις ειναι ο λογος που ξυπναει. δηλαδη πειναει? νιωθει ανασφαλεια? θελει να θηλασει για να μπορεσει να ξανακοιμηθει γιατι δεν ξερει καποιον αλλο τροπο? η και ολα τα παραπανω?

το αλλο σου κοριτσακι πως και δεν θηλαζει? εκεινο κοιμαται ολο το βραδυ? κοιμαται κι εκεινο μαζι σας η σε αλλο δωματιο?

ρωταω το τελευταιο γιατι τα διδυμα συνηθως εχουν ενα δικο τους ιδιαιτερο δεσιμο.

προσπαθησε να αποβαλεις τις σκεψεις για εκεινη την περιοδο. παει, περασε πια και η μικρη σου απεδειξε ποσο μαχητικη ειναι. το ιδιο κι εσυ!

ναι βρε κοριτσι μου μην αγχωνεσαι, πολλα μωρακια ειναι ανησυχα την νυχτα. αυτο που πρεπει πρωτα απο ολα να ελενξεις ειναι ο λογος που ξυπναει. δηλαδη πειναει? νιωθει ανασφαλεια? θελει να θηλασει για να μπορεσει να ξανακοιμηθει γιατι δεν ξερει καποιον αλλο τροπο? η και ολα τα παραπανω?

πιστευω ολα τα παραπανω. Πότε θηλάζει γιατι πεινάει, πότε πιπιλαει το στήθος για ενα λεπτο και την εχει παρει ο υπνος...

το αλλο σου κοριτσακι πως και δεν θηλαζει?

Η πρωτη μου κόρη ήταν και αυτη στην εντατική για 3 εβδομαδες, αλλά την ταιζαν με μπιμπερο το γαλα μου, που τους πηγαίναμε. Όταν την πηραμε σπιτι μας προσπαθησα να της μαθω να θηλαζει αλλά δεν ήθελε. όποτε συνεχισαμε να της δινουμε το μητρικο γαλα με το μπιμπερο.

Η δευτερη ήταν πιο δεκτική με το θηλασμό. Ίσως δεν είχε συνηθίσει τόσο πολύ στο μπιμπερό (αφου 1 μηνα ηταν σε ασιτια), ίσως χρειαζοταν περισσοτερο την ανακουφιση του θηλασμου, ίσως εχει να κανει απλά με το παιδι.

εκεινο κοιμαται ολο το βραδυ? κοιμαται κι εκεινο μαζι σας η σε αλλο δωματιο?ρωταω το τελευταιο γιατι τα διδυμα συνηθως εχουν ενα δικο τους ιδιαιτερο δεσιμο.

Ξυπναει 1 φορά την νύχτα και άλλη 1 φορά το πρωι για να πιει γαλα. Ξυπναει και μερικες φορες γιατι ψαχνει την πιπιλα της.

Κοιμαται και αυτή στο δωμάτιο μας, αλλά συνήθως είναι στην κούνια της. (έχουμε 2 κούνιες στο δωματιο μας)

πιστευω ολα τα παραπανω. Πότε θηλάζει γιατι πεινάει, πότε πιπιλαει το στήθος για ενα λεπτο και την εχει παρει ο υπνος...

Η πρωτη μου κόρη ήταν και αυτη στην εντατική για 3 εβδομαδες, αλλά την ταιζαν με μπιμπερο το γαλα μου, που τους πηγαίναμε. Όταν την πηραμε σπιτι μας προσπαθησα να της μαθω να θηλαζει αλλά δεν ήθελε. όποτε συνεχισαμε να της δινουμε το μητρικο γαλα με το μπιμπερο.

Η δευτερη ήταν πιο δεκτική με το θηλασμό. Ίσως δεν είχε συνηθίσει τόσο πολύ στο μπιμπερό (αφου 1 μηνα ηταν σε ασιτια), ίσως χρειαζοταν περισσοτερο την ανακουφιση του θηλασμου, ίσως εχει να κανει απλά με το παιδι.

Ξυπναει 1 φορά την νύχτα και άλλη 1 φορά το πρωι για να πιει γαλα. Ξυπναει και μερικες φορες γιατι ψαχνει την πιπιλα της.

Κοιμαται και αυτή στο δωμάτιο μας, αλλά συνήθως είναι στην κούνια της. (έχουμε 2 κούνιες στο δωματιο μας)

αχ ναι, κι η δικια μου ειναι ετσι. ο φονικος συνδυασμος, χιχι.

ΕΙΣΑΙ ΗΡΩΑΣ που το καταφερες αυτο. συγχαρητηρια!

απο οσο καταλαβα ξυπνανε κ οι 2 το ιδιο, απλα η μια πιπιλαει την πιπιλα και η αλλη εσενα.:roll: εφοσον ειναι 11 μηνων η μικρη σου, μπορεις να ξεκινησεις σιγα σιγα να της εξηγεις οταν ξυπναει το βραδυ οτι δεν χρειαζεται να θηλασει για να την παρει ο υπνος και να ξεκινησεις να της μαθαινεις να κοιμαται χωρις στηθος απο τον μεσημεριανο της υπνο. (εμας βοηθησαν παρα πολυ τα παραμυθακια αφοτου ειχε θηλασει)

σιγουρα δεν προκειται να το μαθει αμαχητι, αλλα εσυ αν και εφοσον το αποφασισεις, θα πρεπει να επιμενεις (δεν εννοω να την αφηνεις να σπαραζει στο κλαμα, εκει θα θηλαζεις κανονικα)

μεγαλωνοντας τα μωρακια μας συννενοουνται καλυτερα, αν δεις οτι δεν εχεις αποτελεσμα τωρα ξαναδοκιμαζεις οταν γινει 16 μηνων. μεχρι τοτε να συνεχισεις να την παιρνεις στο κρεββατι για να κοιμασαι ΕΣΥ ΚΑΛΑ. ειναι πρωταρχικο αυτο!

καλη δυναμη και αγωνιστικους χαιρετισμους!:rolleyes:

σε διαβασα...

συμφωνω με οσα σου εγραψαν τα κοριτσια. μολις φτασει 16 μηνων μπορεις να διαπραγματευτεις το θεμα θηλαζω για να κοιμηθω. εμεις τα καταφεραμε γιατι οχι κι εσεις?

τα 2ωρα που σου κανει παντως μεσα στη μερα ειναι πολλα. κ καταλαβαινω την κουραση σου.

Σ' ευχαριστώ για τη συμπαράσταση... πάντα ελπίζω ότι με το πέρασμα του χρόνου τα πράγματα θα στρώσουν. Όταν ξεκίνησε να ξυπνάει 6 μηνών, έλεγα ότι όταν χρονίσει θα ξανακοιμηθεί, τώρα που χρόνισε ελπίζω στο 18μηνο...

Διαφημίσεις

σε αυτο συμφωνω και εγω 16 μηνων διαπραγματευεσε πολλα!!

τωρα εισαστε και σε περιεργη περιοδο ,πριν 1-2 μηνεσ και ο δικοσ μου αυτοκολλητο ηταν πανω μου .εβγαζε και τους τραπεζιτες....

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Καλή μου Sonar μη μου στενοχωριέσαι!!!!

Ό,τι περνάς είναι φυσιολογικό και αργότερα ούτε που θα το θυμάσαι.

Προχθές προσπαθούσα να θυμηθώ πότε ακριβώς ήταν που πηγαινοερχόμουν όλη νύχτα και τον είχα συνεχώς στο στήθος και δεν μπορούσα.

Θα μεγαλώσει το αστεράκι σου και θα δεις πόσο συνεργάσιμο θα γίνεται, ειδικά κάπου στους 18 μήνες.

Σου εύχομαι καλό μου κοριτσάκι κουράγιο!!!

Φιλάκια!!!

Σ' ευχαριστώ Αρχοντούλα,

εύχομαι σιγά σιγά να στρώσει γιατί έρχεται και το μωρό... αλλιώς θα είναι σαν να έχω δίδυμα το βράδυ! Θα "τσακώνονται" πιο θα πρωτοθηλάσει:?

Σας βρήκα λοιπόν!!! Σας διάβασα από την αρχή γιατί έχω προβληματιστεί αρκετά για τα νυχτερινά εγερτήρια που τώρα 2 εβδομάδες έχουν γίνει πολύ συχνά, ανά 1ώρα.

Το ιστορικό το δικό μας έχει ως εξής. Ο μικρός ως τον 3ο μήνα ξυπνούσε και θήλαζε ανά 2ωρο την νύχτα, από τον 3ο-6ο ξυπνούσε μια φορά, τον άλλαζα πλευρό και συνέχιζε τον ύπνο του, στον 6ο μήνα (μπήκαν οι στέρεες, αχ αυτές οι στέρεες) άρχισε να ξυπνάει 1 φορά και από τον 7ο και μετά ξυπνούσε 3-4 φορές. Τότε άρχισαν να βγαίνουν τα δοντάκια οπότε λογικό το βρήκα, δεν είχα επιστρέψει και δουλειά ακόμη. 8,5 μηνών επέστραψα στην δουλειά και 10 μέρες πριν ο μικρός άρχισε να τρώει κανονικά γεύματα στέρεων και φυσικά θήλαζε κατά βούληση όποτε και ό,τι ώρα ήθελε. Από τους 8,5 μήνες που ξεκίνησα την δουλειά ξυπνούσε πότε ανά 2-3 ώρες πότε ανά 3-4. Τις τελευταίες 2 βδομάδες ξυπνάει σταθερά ανά 1 ώρα. Δουλεύω 8ωρο, από τις 09:30-05:30 και όπως καταλαβαίνετε είμαι ράκος να ξυπνάω ανά 1 ώρα την νύχτα να θηλάζω. Την ημέρα δεν θηλάζει και δεν θέλει γάλα (δεν πιάνει ούτε μπιμπερό, ούτε πιπίλα) αλλά τόταν γυρίσω σπίτι θηλάζει 2-3 φορές πριν κοιμηθεί, κατά την διάρκεια της νύχτας και το πρωί πριν φύγω για δουλειά.

Δεν με ενοχλούν καθόλου τα νυχτερινά ξυπνήματα, ίσα ίσα είναι απαραίτητα για την παραγωγή μας. Με ενοχλεί το ανά 1 ώρα...Πρώτη φορά και ενώ δυσκολεύτηκα με τον θηλασμό, σκέφτομαι να αποθηλάσω. Δεν θέλω, ντρέπομαι και μόνο που το λέω αλλά η κούρασή μου είναι μεγάλη. Δουλεύω 6 μέρες την εβδομάδα και φυσικά μια Κυριακή δεν με φτάνει για να κάνω ένα σωρό δουλείες στο σπίτι και να ξεκουραστώ.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ό,τι νιώθω πως δεν μπορώ να χαρώ το παιδάκι μου. Γυρίζω σπίτι και αράζω σε έναν καναπέ και απλά τον παρακολουθώ που παίζει με τον μπαμπά του ή με άλλα συγγενικά πρόσωπα, χωρίς να έχω πάντα το κουράγιο να το πάρω αγκαλιά, να παίξω, να ασχοληθώ μαζί του και αυτό μου στοιχίζει πάρα μα πάρα πολύ...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Χθες μίλησα με τον παιδίατρο και μου είπε ό,τι ο μικρός δεν χορταίνει. Δεν πιστεύω κάτι τέτοια βέβαια αλλά δοκίμασα και το πείραμά του. Του έδωσα απογευματινό πάλι φαγάκι και το βραδάκι γιαούρτι. Μετά θήλασε 2 φορές και κοιμήθηκε. Ξύπνησε 3 φορές και τελοσπάντων κοιμηθήκαμε καλύτερα.

Πιστεύω βέβαια ό,τι δεν έφταιξε το έξτρα γεύμα γι'αυτό, καμιά φορά το κάνει να με ξεγελάει με ευχάριστα διαλλείματα ύπνου:)

Αν γνωρίζει κάποια κοπέλα θα ήθελα να μου πει κατά πόσο αυτό το έξτρα γεύμα μπορεί να βλάψει τον θηλασμό (όπως καταλαβαίνετε ούτε εγώ πιστεύω ό,τι θα αποθηλάσουμε). Να σημειώσω ό,τι ο μικρός είναι αρκετά ανεπτυγμένος, είναι 12,5 κιλά και 83 πόντους και ο γιατρός που τον παρακολουθεί από την αρχή θεωρεί ό,τι με τέτοια ανάπτυξη το παιδί χρειάζεται περισσότερο φαγητό.

Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας βρήκα και που δεν είμαι η μόνη μανούλα σε απόγνωση και σας εύχομαι πολλές ώρες ύπνου στο εξής. Για μένα 3-4 ώρες σερί μου είναι αρκετές!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσι μου βραδυνο δινω στην δικια μου απο τον 10 περιπου μηνα, αλλα δεν μπορω να πω οτι μειωσε τις φορες που ξυπναει το βραδυ. θα ξυπνησει απλα δεν θα θηλασει επειδη πειναει, αλλα για να ξανακοιμηθει. πλεον ειμαστε στο 1 ξυπνημα αλλα το κανει επειδη της αρεσει και οχι επειδη δεν μπορει να ξανακοιμηθει αλλιως.

πιστευω οτι μαλλον ο δικος σου ξυπναει για να σε χορταινει επειδη λειπεις την ημερα στη δουλεια. ισως να δοκιμασεις οταν γυριζεις απτην δουλεια να αφοσιωνεσαι στον μικρο για καμια βδομαδα και να εβλεπες αν καλυτερευαν τα πραγματα η οχι?

δεν ξερω τι αλλο να σου προτεινω...σιγουρα ομως κατι θα σκεφτουν και τα υπολοιπα κοριτσια

Σε ευχαριστώ προτούλα. Ο μικρός χθες κοιμήθηκε 5 ώρες σερί (δεν του είχα δώσει φαγητό, μόνο κρέμα κατά τις 7 όπως συνήθως) αλλά τον είχα θηλάσει 4 φορές πριν κοιμηθεί. Τυχαίο ήταν πιστεύω αλλά χρειάζεται πότε πότε να ξεκουραζόμαστε!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

οταν πηγαμε στο ραντεβου για την παιδιατρο μου ειπε να αρχισω διαδικασιες για να κοψουμε την πανα..Της ειπα πως εχω αρχισει σιγα σιγα και διαδικασιες αποθηλασμου.Εχει 2 μηνες τωρα που κοιμαται στο κρεβατακι της μεχρι καποια στιγμη το βραδυ μετα ερχεται παλι στο δικο μας.Μου ειπε επισης να αρχισουμε να κοβουμε και την πιπιλα.Μηπως της λεω ειναι πολλα ολα αυτα για το παιδι?Μου ειπε πως ολα αυτα συνδεονται.Ο θηλασμος ,ο υπνος στο κρεβατι και η πανα.Δηλαδη αυτο που εχει σημασια πρωτα ειναι να αποθηλασει και να φυγει απ το κρεβατι μας και μετα η πανα και η πιπιλα..Θελω να αποθηλασω ,δεν βιαζομαι ομως..μακαρι βεβαια να γινοταν σε μια μερα, αλλα...πολυ δυσκολο.Εχω αρχισει επιχειρηση γιογιο, και ολα τ'αλλα...πιο χαλαρα.Πια η γνωμη σας?Καλα για την πιπιλα μαλλον τελευταια μου φαινεται αδυνατον να προσπαθω να αποθηλασω και να κοψω και πιπιλα παραλληλα.

σιγουρα δεν πρεπει να τα κοψεις ολα μαζι!

και φυσικα δεν χρειαζεται πρωτα να αποθηλασεις!

θα σου πω την δικη μου εμπειρια

την μικρη την ξεκινησα γιογιο και την εβαλα στο μονο της κρεββατι την ιδια ακριβως περιοδο! κανενα προβλημα, ισα ισα που το καταχαρηκε και ειδα το μωρο μου να μεταμορφωνεται σε παιδακι! συνεχιζω και την θηλαζω το βραδυ που ξυπναει για να μην μου κοπει το γαλα και κατα την διαρκεια της ημερας ειναι πλεον πολυ σπανιο να θηλασει.

πιπιλα δεν ειχαμε, αλλα συμφωνω οτι πρεπει να ειναι η τελευταια που θα κοπει.

• 1 month later...

ξαναρθα και εγω..

ετσι ενημερωτικα..

τζιφος η κατασταση..

ουτε στο εξοχικο βλεπω φως..

το μονο που αποφασισα να κανω ειναι να αντιστρεψω τις διαδικασιες..δηλαδη την θηλαζω για βραδυ νωριτερα ετσι ωστε να την κοιμιζω αργοτερα με αγκαλια, παραμυθι η αλλο τροπο..δεν ειναι εφικτο ολα τα βραδυα αλλα τα περισσοτερα εδω και μια εβδομαδα γινεται..

τις νυχτες ομως δεν παει να χει ξεπατωθει ΟΟΟΟΛΗ μερα εκεινη..εκει.. το βιολι βιολακι που λενε..θηλαζει ανα 1,5-2 ωρες...μονο ενα βραδυ καταφερα να την κανω την ωρα που ξυπναγε αντι να θηλασει να πιει πχ νερο..δεν το ξανακανε..γκρινιαζει για στηθος και ψαχνεται στην αγκαλια μου..ζορικα..

και ηθελα τοσο να προχωρησω σε νεα εγκυμοσυνη αλλα παραλληλα με αυτη τη κατασταση θα ναι εξουθενωτικο..

βλεποντας και κανοντας..

μπραβο βρε Protoula η μικρη σου συνεργαζεται πολυ καλα σε ολα..εμεις εχουμε δρομο..

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια prosperous, αλλα τα φαινομενα απατουν.

κι η μικρη οταν ξεκινησα την εκπαιδευση του υπνου αντισταθηκε σθεναρα. απλα πρεπει να μεινεις σταθερη στο μοντελο υπνου που επελεξες να της μαθεις και να το αντισταθμιζεις με πολλες πολλες αγκαλιες και φιλια.

διαβασα στη la leche league οτι το πιο πιθανο για το νυχτερινο ξυπνημα της μικρης σου ειναι το οτι της λειπεις την υπολοιπη ημερα, οπως εχεις υποψιαστει κι εσυ! γραφει προταση για προσωπικο χρονο ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ πριν τον υπνο και οτι σε αρκετες μητερες δουλεψε και μειωθηκαν τα ξυπνηματα. μακαρι να δουλεψει κ σε εσας.

τσπ ξαναγυριζω στο θεμα μας.....εφοσον τα περισσοτερα βραδυα μες την εβδομαδα δουλεψε το αντιστροφο, σημαινει οτι εχεις πετυχει! σε κανενα μηνα θα δεις οτι θα το εχει μαθει τελειως κ θα το ζηταει απο μονη της. απλα να μην ενδιδεις για αλλον τροπο, εκτος και αν την βλεπεις οτι δυσκολευεται πολυ να χαλαρωσει. εκει θα θηλαζεις αλλα θα την κρατας οσο μπορεις μεταξυ υπνου κ ξυπνιου κ θα την ακουμπας μετα στο κρεβατι σας.

το νυχτερινο ξυπνημα θα ξεκινησεις να το σταματας αφοτου εχεις καταφερει το βραδυνο.

μια χαρα τα πατε! ετσι θα συνεχισετε και θα δεις που θα ερθει κ το νεο μπεμπε!

αααχ...κι εμας ο νυχτερινος αποθηλασμος ηταν ο πιο δυσκολος!ξυπναγε πολλες φορες μεσα στην νυχτα και ηθελε να θηλασει-πιπιλισει...ουτε πιπιλα εκανε δουλεια ουτε νερο ουτε τπτ.Αποθηλασε το βραδυ με αγκαλιες και φιλακια πολλα..εμενα δουλεψε πολυ και το οτι μετραγα μεχρι το δεκα δυνατα..συζητηση ποολυ...στο τελος ελεγε μονη της 2-4-5...αγκαλιτσες φιλακια.Τωρα ξυπναει μια φορα την νυχτα για να ερθει στο κρεβατι μας και να μου κανει την αγαπημενη της αγκαλια- κεφαλοκλειδωμα:lol::lol:

αααχ...κι εμας ο νυχτερινος αποθηλασμος ηταν ο πιο δυσκολος!ξυπναγε πολλες φορες μεσα στην νυχτα και ηθελε να θηλασει-πιπιλισει...ουτε πιπιλα εκανε δουλεια ουτε νερο ουτε τπτ.Αποθηλασε το βραδυ με αγκαλιες και φιλακια πολλα..εμενα δουλεψε πολυ και το οτι μετραγα μεχρι το δεκα δυνατα..συζητηση ποολυ...στο τελος ελεγε μονη της 2-4-5...αγκαλιτσες φιλακια.Τωρα ξυπναει μια φορα την νυχτα για να ερθει στο κρεβατι μας και να μου κανει την αγαπημενη της αγκαλια- κεφαλοκλειδωμα:lol::lol:

Καπως ετσι εξελισσομαστε σιγαααα σιγαααα..

πχ εχθες την θηλασα και μετα τις ελεγα παραμυθακια και τραγουδακια και αφου ειδε και αποειδε οτι απεφευγα να την ξαναβαλω στο στηθος με παιρνε ξαπλωμενη αγκαλια - κεφαλοκλειδωμα..αλλα κλασσικα μετα απο καμια ωρα ξυπναει για να θηλασει η να γκρινιαξει αλλα δεν εχω κουραγια να επιμεινω γιατι ειμαι και εγω ψοφια απο την κουραση..ειναι και η δουλεια στη μεση..λογικο δεν ειναι?

φυσικα και ειναι λογικο..ηταν δυσκολος ο αποθηλασμος αλλα τωρα ενα μηνα μετα μου φαινεται ολοκληρος αιωνας!Ειχα αρχισει λιγο καιρο πριν κλεισει τα 2 να ελαττωνω τους ημερησιους.Συντομα τους σταματησε..οταν αρχισε ο νυχτερινος αποθηλασμος ειχαμε πισωγυρισματα λιγο αλλα επειδη εμαθα για την εγκυμοσυνη μου αγχωθηκα λιγο και επεμεινα πιο σταθερα.Συνολικα πηρε 2 μηνες νομιζω..Αν δεν ημουν εγκυος θα επερνε σιγουρα παραπανω..Ειχε αρχισει να με κουραζει ο θηλασμος...κι εγω στις εγκυμοσυνες μου γινομαι νευροσπαστο:oops:ηθελα ενα διαλλειμα γιατι σιγουρα θα θηλασω αλλο τοσο το νεο μωρακι μου:wink:

καλη συνεχεια και καλο κουραγιο

Ευχομαι συντομα ενα καινουργιο μωρακι που τοσο θες:)

• 1 month later...

λοιπον γυρισαμε απο το εξοχικο μας και εβαλα αμεσως μονο κρεβατι στη μικρη, δυστυχως το πρωτο βραδυ δεν επεμεινα ιδιαιτερα να την κοιμησω χωρις στηθος γιατι ημουν πολυ κουρασμενη. Μολις αποκοιμηθηκε γυρω στις 22.30 (ηταν ευχαριστημενη με το νεο της δωματιο) εγω πηγα στο δωματιο μου και απο εκει και επειτα ξυπνησε στις 00,00 και μετα στις 2.00 οπου πηγα ξαπλωσα μαζι της τη θηλασα και απο τις 2.30 εως τις 6.00 οπου ξαναπηγα στο δωματιο μου ολο θηλαζε και δεν με αφηνε να φυγω απο το κρεβατι της..

να σημειωσω οτι της ειχαμε δωσει και βραδυνο φαγητο και ειχε θηλασει αρα δεν πεινουσε.

Δυστυχως αυτη η νυχτερινη συμπεριφορα της ειναι μονιμη κατασταση απο τοτε που γεννηθηκε και δεν αλλαζει καθολου μεχρι σημερα..

αποψε θα την θηλασω για καληνυχτα σε ασχετο χρονο και θα προσπαθησω να την κοιμησω με παραμυθια (εχθες μου αρνηθηκε και ζητουσε στηθος με γκρινια και σαφως δεν επερνε απο κουβεντα)

εχετε κατι να προτεινετε?

Αλήθεια υπάρχει κάποια χρονική στιγμή που σταματάνε από μόνα τους να έχουν ανάγκη τον βραδυνό θηλασμό; ή πρέπει να επιβληθεί με κάποιον τρόπο;

There is no patch for human stupidity.

απο αλλες μανουλες που θηλασαν πανω απο 2 χρονια με τις ιδιες συνηθειες μαλλον αποδεικνυεται οτι παιδι θελει παρακινηση .. δεν ειμαι υπερ της επιβολης εκτος αν οι συνθηκες το επιβαλλουν..

κατα τ'αλλα δεν ξερω.. απλα προχωραω και βλεπω..

Εμένα είναι μικρή ακόμα, είναι 12 μηνών αλλά αναρωτιέμαι αν θα έχουμε το ίδιο θέμα ή αν αποφασίσει από μόνη της κάποια στιγμή ότι δεν το χρειάζεται. Με προβληματίζει το ότι περιμένουμε και 2ο μωρό και φοβάμαι ότι αν βλέπει το μικρό μετά να θηλάζει θα θέλει και αυτή και αποκλείεται να σταματήσει μόνη της.

There is no patch for human stupidity.

απο αλλες μανουλες που θηλασαν πανω απο 2 χρονια με τις ιδιες συνηθειες μαλλον αποδεικνυεται οτι παιδι θελει παρακινηση .. δεν ειμαι υπερ της επιβολης εκτος αν οι συνθηκες το επιβαλλουν..

κατα τ'αλλα δεν ξερω.. απλα προχωραω και βλεπω..

Αυτό ακριβώς.Εχουμε αποθηλάσει εδώ και μία εβδομάδα,όμως το δουλεύαμε αρκετούς μήνες.Τί εννοώ:όταν ζητούσε να θηλάσει κατά τη διάρκεια της νύχτας του έδινα αλλά στα 5΄του έλεγα ότι νυστάζω,ότι κουράστηκα,ότι θα πρέπει να περιμένει λίγο να πάω στην τουαλέτα και θα γυρίσω και άλλα τέτοια.Δεν το δεχόταν πάντα και έτσι δοκίμαζα σε άλλα 3΄ και του έλεγα νάνι τώρα μωρό μου,άλλη ώρα θα πιούμε γάλα.Ο χρόνος σιγά σιγά μειώθηκε και ζητούσε κυρίως να τον χαιδεύω και κοιμόταν.Πριν μια εβδομάδα καθόμασταν στο δωμάτιό του και του έδειξα το κρεβάτι του,τον έβαλα μέσα και έπαιξε με την πάντα και του είπα:Τί λες,θα κοιμηθείς εδώ το βράδυ;Νιαι,μου λέει.Κι έτσι τον θήλασα στον καναπέ που έχω στο δωμάτιό του και τον έβαλα μέσα.Την πρώτη μέρα ξυπνούσε ανά μί α ώρα,αλλά ζητούσε μόνο να τον χτυπάω στον πωπό ρυθμικά για να νανουριστεί,τη δεύτερη μέρα ξύπνησε 3 φορές(τις 2 θήλασε) και εδώ και 5 μέρες κοιμάται στις 10-10.30 και ξυπνάει στις 6.30 οπότε και τον θηλάζω.

url]

url]

Αυτό ακριβώς.Εχουμε αποθηλάσει εδώ και μία εβδομάδα,όμως το δουλεύαμε αρκετούς μήνες.Τί εννοώ:όταν ζητούσε να θηλάσει κατά τη διάρκεια της νύχτας του έδινα αλλά στα 5΄του έλεγα ότι νυστάζω,ότι κουράστηκα,ότι θα πρέπει να περιμένει λίγο να πάω στην τουαλέτα και θα γυρίσω και άλλα τέτοια.Δεν το δεχόταν πάντα και έτσι δοκίμαζα σε άλλα 3΄ και του έλεγα νάνι τώρα μωρό μου,άλλη ώρα θα πιούμε γάλα.Ο χρόνος σιγά σιγά μειώθηκε και ζητούσε κυρίως να τον χαιδεύω και κοιμόταν.Πριν μια εβδομάδα καθόμασταν στο δωμάτιό του και του έδειξα το κρεβάτι του,τον έβαλα μέσα και έπαιξε με την πάντα και του είπα:Τί λες,θα κοιμηθείς εδώ το βράδυ;Νιαι,μου λέει.Κι έτσι τον θήλασα στον καναπέ που έχω στο δωμάτιό του και τον έβαλα μέσα.Την πρώτη μέρα ξυπνούσε ανά μί α ώρα,αλλά ζητούσε μόνο να τον χτυπάω στον πωπό ρυθμικά για να νανουριστεί,τη δεύτερη μέρα ξύπνησε 3 φορές(τις 2 θήλασε) και εδώ και 5 μέρες κοιμάται στις 10-10.30 και ξυπνάει στις 6.30 οπότε και τον θηλάζω.

Αχ εμενα δεν ευχαριστιεται με τα χαδια καθολου μολις δει οτι παω να της αρνηθω η να μειωσω τους χρονους της σταματαει για λιγο γυρναει πλευρο και σε λιγοτερο απο 5 λεπτα αρχιζει παλι τα ιδια..γενικα ειναι δυσκολη περιπτωση και θελει πολλλλλυυ δουλεια..ο επιμενων νικα βεβαια..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...