Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νυχτερινός ύπνος-[απο]θηλασμός [διπλός προβληματισμός]

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 187
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αχ κορίτσια δεν χαίρομαι που είστε και εσείς στην ίδια μοίρα της αυπνίας με μένα αλλά σίγουρα νιώθω καλύτερα τωρα που βλέπω οτι δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα...και εγώ είπα πως θα κάνω μια γενναία προσπαθεια αποθηλασμού και μόλις το είπα αρχισε να θηλάζει τουλάχιστον 4 φορές τη νύχτα..βγάζουμε κυνόδοντες και είναι χαλια!! μόνη της παρηγοριά το στήθος..πως να το κόψω, δεν μου πάει η καρδια΄!

prosperous κουραγιο βρε κοριτσι!

καθε ποτε ξυπναει? ανα 1 ωρα?

συνηθως μετα τον πρωτο βαρυ υπνο που διαρκεια συνηθως 2 ωρες και σπανια 3 υστερα ξεκιναει να 1 ωρα, 40 λεπτα, 30 λεπτα και οταν ειναι ηρεμη νυχτα παλι ανα 2ωρο..

δεν εχει αλλαξει καθολου απο τοτε που γεννηθηκε...ο ιδιος ρυθμος..

ελπιζω οταν κανω και δευτερο παιδακι να μην εχουν τα ιδια χουγια..ελπιζω..

prosperous Το ιδιο ακριβως προγραμμα στον υπνο εχει και η δικια μου το ιδιο ομως....

Σκεφτομαι και 'γω το 2ο μωρο απο χειμωνα ομως.

Καλη δυναμη και στις δυο μας,και καλο κουραγιο...:P

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Καλά αυτά τα αγγελούδια μας έχουν συντονιστεί στους ίδιους ρυθμούς!!!Μου είπε μια κυρία στο πάρκο πως σε κάθε μαμά αναλογεί ένα καλό μωρό στον ύπνο!!!!Ελπίζουμε λοιπόν όταν με το καλό κάνουμε 2 μωράκι να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω...Αλλά πραγματικά ρε κορίτσια υπάρχουν βράδια που σκέφτομαι πως αυτό που ζω είναι πραγματικό θρίλερ,σαν να είμαι σε φυλακή και εκεί που πάω να κοιμηθώ έρχονται και με ξυπνάνε!!!Ούτε το μαρτύριο της σταγόνας!!!Αλλά τι να κάνουμε που τα λατρευουμε και αν χρειαζόταν θα ξυπνούσαμε και κάθε λεπτό!!!!:D

z3Ehp3.png

Διαφημίσεις

Αχ, πόσο σας καταλαβαίνω!!! Αφού λέω στον άντρα μου, που θέλει τώρα να πάμε για το δεύτερο, άσε με να ξεκουραστώ λίγους μήνες τώρα που άρχισα να κοιμάμαι!!! (Αποθηλάσαμε πριν λίγες μέρες....)

vChmp3.png IkwYp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
prosperous Το ιδιο ακριβως προγραμμα στον υπνο εχει και η δικια μου το ιδιο ομως....

Σκεφτομαι και 'γω το 2ο μωρο απο χειμωνα ομως.

Καλη δυναμη και στις δυο μας,και καλο κουραγιο...:P

Σε ευχαριστω κοριτσι μου..

ωστοσο τις προαλλες μια κυρια στην παιδικη χαρα που θηλαζει και εκεινη την 18 μηνων κορη της και βεβαια κανουν co sleeping με αποτελεσμα να κοιμουνται πλεον πιο αποτελεσματικα και να εχει αρχισει να θηλαζει πιο αραια που εξεφρασε την απορια της πως ακομη η δικη μου ξυπναει τοσο συχνα μιας και αυτη ειναι συμπεριφορα νεογεννητου (???!!!)

Βεβαια απο τακτ δεν της ειπα τιποτε του τυπου "αφου εσυ κοιμασαι μαζι της ολη νυχτα ενω εγω παω και ερχομαι απο δωματιο σε δωματιο" αλλα και παλι μου βαλε την εγνοια στο μυαλο..

παντως μαλλον συμπτωματικα δυο βραδυα τωρα η μικρη εχει κοιμηθει σερι δύο τετραωρα.. μαλιστα το πρωτο βραδυ πεταχτηκα μολις ειδα οτι απο τη 1.00 ειχε παει 5 και δεν ειχε ξυπνησει..φοβηθηκα μηπως ειχε παθει τιποτε..

και χθες παλι εκανε το ιδιο.. δηλαδη απο τις 12.00 μεχρι τις 8.00 θηλασα μονο 2 φορες..

Μου χει ξανακοιμηθει τετραωρο στον 5ο μηνα..απο τοτε ποτε αλλοτε..

ελπιζω να διατηρησει η τελος παντων να εφαρμοσει συντομα αυτο το ωραριο..δεν με χαλαγε καθολου αν και μετα απο 1 1/2 χρονο μου ρθε...καπως..

συγχαρητηρια! κανατε τιποτα διαφορετικο αυτεσ τις 2 μερες η οχι?

με τα δοντια πως παει?

εμεις σταθερα οταν ξυπναμε το βραδυ θηλαζουμε για να ξανακοιμηθει. οχι οτι δεν μπορω να της το κοψω, αλλα επειδη θελω να θηλασει ως τα 2 της χρονια διατηρω αυτον τον θηλασμο για να μην μου κοπει το γαλα.

ηδη εχουμε φτασει στους 2 θηλασμους και μου ηρθε κ περιοδος!

συγχαρητηρια! κανατε τιποτα διαφορετικο αυτεσ τις 2 μερες η οχι?

με τα δοντια πως παει?

εμεις σταθερα οταν ξυπναμε το βραδυ θηλαζουμε για να ξανακοιμηθει. οχι οτι δεν μπορω να της το κοψω, αλλα επειδη θελω να θηλασει ως τα 2 της χρονια διατηρω αυτον τον θηλασμο για να μην μου κοπει το γαλα.

κοιτα δεν σημαινει οτι θα ειναι μονιμη κατασταση..απλα μαλλον θα ηταν πιο ηρεμη με τα δοντια και κοιμηθηκε καλυτερα..

απο φαγητο στα ιδια ειμασταν, δεν πιστευω οτι εχει παιξει ρολο..απλα κοιμηθηκε μιση ωρα αργοτερα.

και ειμαι βεβαιη οτι θα θηλαζουμε βραδυ για αρκετο καιρο..αυτο δεν θα το κοψει ευκολα..

απλα ειπα να μοιραστω τη χαρα μου!!!!

εγω περιοδο ειχα απο τον 5ο μηνα..καπου εκει..αστατα μεν αλλα πλεον καθε μηνα ειναι παρουσα..

:shock:Εμεις με 12 και ανω θηλασμους απο την γεννηση της μεχρι και σημερα και περιοδος απο τον 8ο μηνα,σταθερα μαλιστα τους τελευταιους 2-3 μηνες (28ημ. κυκλος),και σεις με 2 θηλασμους και σας ηρθε τωρα μονο περιοδος???????:?

Θα μπορουσε να καθυστερησει λιιιγο παραπανω κι η δικια μου αλλα.........

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

prosperous Πολυ ενθαρρυντικα αυτα που γραφεις με τα 4ωρα,εμενα τον τελευταιο μηνα εχει ξυπνησει 2 φορες στις 4 το πρωι και σηκωθηκε τελειως δεν ηθελε να ξανακοιμηθει,:shock:.

Εμφραγμα κοντεψα να παθω,:?εμεις συνεχιζουμε ακαθεκτοι ανα 2ωρο........

Μραβο σε σας,καλη συνεχεια,ν'αυξανονται και να πληθηνωνται τετοιες βραδυες:D.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

αχ σας διαβαζω και πραγματικα μου δινετε κουραγιο φυσικα δε χαιρομαι που ξυπνατε τοσο συχνα αλλα νιωθω οτι δεν ειμαι η μονη!!!

Εμεις δεν εχουμε σταθερο αριθμο θηλασμων τη μερα μπορει το λιγοτερο 3 και το πιο συνηθες 5 και φυσικα το βραδυ....αχ αυτο το βραδυ...οτι θα χαιρομουν που ξυπναω μονο 2-3 φορες τη νυχτα δεν θα το περιμενα. Γενικα το παιδι κοιμαται πολυ λιγο δηλαδη θα καταφερω με το ζορι να τον κοιμησω στις 10 και θα μου ξυπνησει γυρω στις 6 με 2-3 ξυπνηματα αναμεσα. Αν ειμαστε στις καλες μας τον βαζω στο στηθος και σε ενα τεταρτο κοιμαται αν ειμαστε στα δοντια (που μας εχουν ταραξει γιατι βγαινουν ενα ενα) μπορει να μου παρει και 1 ωρα να τον ξανακοιμησω και ισως να τα φτυσω τελειως και να τον παρω στο κρεβατι οπου θα στριφογυριζει!

Μαρια κι εγω απο τον 10ο εχω περιοδο!

Κι εμενα ολοι απορουν γιατι ξυπναει τοσο συχνα και δεν εχω απαντηση!

Ελπιζω να κοιμηθω καποτε ενα ολοκληρο βραδυ......

εμεις τζιφος.. τα τετρωρα ηταν για δυο βραδυα. Τα επομενα 3 παλι τα ιδια..

με την συμβουλο θηλασμου που χει και εκεινη παρομοια εμπειρια με τα τρια της παιδια καταληξαμε οτι μονο ο θηλασμος ΔΕΝ ευθυνεται για αυτο

αλλα η αναγκη του μωρου να νοιωθει κοντα τη μαμα (αλλωστε οταν την παιρνω στο κρεβατι μαζι μου ναι μεν ενδοιαμεσα θηλαζει αλλα κοιμαται καλυτερα το ιδιο και εγω βεβαια)..

βεβαια απο τη στιγμη που την εχω μεταφερει στο δωματιο της ειναι βημα πισω να την παρω οριστικα παλι στο κρεβατι μου πραγμα που τωρα μονο κανω οταν ειμαι κουρασμενη και την παιρνω απο τις 2 και μετα (βεβαια εκεινη το χει πιασει το νοημα και αν επιμενω να την αφηνω εκει δεν λεει να κλεισει ματι αλλα εγω δεν ειμαι ο τυπος που θα την αφησει να χτυπιεται..)

μαλλον θα κανω εν καιρο αυτο που λεει η protoula δηλαδη να της βαλω κρεβατι κανονικο στο δωματιο της και να ξαπλωνω και εγω να τη θηλαζω μαζι..ισως να ειναι καλυτερα και ελπιζω οτι με την παροδο που η επικοινωνια μας θα βελτιωθει θα μπορεσω να της κανω ..διαπραγματευσεις..

με την συμβουλο θηλασμου που χει και εκεινη παρομοια εμπειρια με τα τρια της παιδια καταληξαμε οτι μονο ο θηλασμος ΔΕΝ ευθυνεται για αυτο

αλλα η αναγκη του μωρου να νοιωθει κοντα τη μαμα ..

χαιρομαι που επιτελους ακουω και καποιον ειδικευμενο οπως η συμβουλος θηλασμου να λεει οτι δεν ευθυνεται ο θηλασμος που τα παιδια ξυπνανε γιατι ολοι μαολοι αυτο υποστηριζουν και μας κατηγορουν οτι εμεις φταιμε που θηλαζουμε και γι αυτο ξυπνανε! Επιτελους ενα καλο νεο!

Διαφημίσεις

κανε κουραγιο prosperous! κι εγω διαπραγματευτικα μαζι της οταν εκλεισε τους 16 μηνες. τοτε ειδα ποτε εκανε το ψευτοκλαμα της για να παρει αυτο που θελει. τοτε ειδα οτι αν της ελεγα καποια πραγματα τα καταλαβαινε κ προσπαθουσε να τα εφαρμοσει.

μεχρι τοτε κι εμεις οποτε ξυπνουσε θηλαζαμε παντα για να κοιμηθει και ξυπνουσε κ περισσοτερες φορες απο οτι τωρα.

μην ξεχναμε οτι τα μωρα παντα ζητουν αυτο που εχουν μαθει κ τους ερχεται πιο ευκολο. ειναι οντως πιο δυσκολο το να μαθεις να ξαναπηγαινεις μονος σου για υπνο. απαιτει χαλαρωση προ παντων, κατι που η δικια μου τουλαχιστον δεν μπορει να κανει μονη της ευκολα...

αφηστε που σιγουρα οταν εργαζεται η μητερα το πρωι, το βραδυ τα μωρα αναπληρωνουν τον χαμενο χρονο!

ηθελα να σε ρωτησω. καθε μερα την πας βολτα στις κουνιες? οταν δεν πατε και μενετε σπιτι εχει την ιδια συμπεριφορα? κοιμαται παλι τις ιδιες ωρες?

ασχετο, βραδυνο φαγητο τελικα ξεκινησες να της δινεις?

κουραγιο μανουλες.....η μικρη μου χτες κοιμηθηκε 7ωρο σερι!!!!μου φαινεται οτι καθε φορα που παμε στον θειο της το καταυχαριστιεται κ μετα κοιμαται σερι! τι να πω....θα κατασκηνωσω εκει μου φαινεται χιχι

Όπως λέει μια φίλη μου "μαζεύει δυνάμεις το ένα βράδυ και ξανά προς τη δόξα τραβά"!:lol:

κουραγιο μανουλες.....η μικρη μου χτες κοιμηθηκε 7ωρο σερι!!!!μου φαινεται οτι καθε φορα που παμε στον θειο της το καταυχαριστιεται κ μετα κοιμαται σερι! τι να πω....θα κατασκηνωσω εκει μου φαινεται χιχι

Να 'ρθουμε κι εμείς;:lol:

Εμείς πάντως, είτε γυρνάμε όλη μέρα, είτε κάτσουμε σπίτι, είτε πάμε κολυμβητήριο (γίνεται κουρέλι απ' την κούραση), είτε κούνιες, είτε στο χωριό να κυνηγάμε γάτες-κατσίκες και όλα τα καλά ζωάκια..... το αποτέλεσμα είναι ίδιο......:?

Επίσης, εδώ και πολύ καιρό, μία ώρα πριν τον ύπνο τρώει βραδινό (βρώμη με μέλι) και μετά θηλασμός και ύπνος. Και πάλι τζίφος....

Μερικές φορές βέβαια, πάει ο μπαμπάς μας και τον παίρνει αγκαλιά και τότε ξανακοιμάται στο 5λεπτο. Όταν πάω εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το κλάμα αν δεν θηλάσει! Το πήραμε λοιπόν απόφαση και πάει μια ο ένας και μια ο άλλος και περιμένουμε ότι με τα χρόνια θα "μάθει" να κοιμάται!

Όπως λέει μια φίλη μου "μαζεύει δυνάμεις το ένα βράδυ και ξανά προς τη δόξα τραβά"!:lol:

Να 'ρθουμε κι εμείς;:lol:

Εμείς πάντως, είτε γυρνάμε όλη μέρα, είτε κάτσουμε σπίτι, είτε πάμε κολυμβητήριο (γίνεται κουρέλι απ' την κούραση), είτε κούνιες, είτε στο χωριό να κυνηγάμε γάτες-κατσίκες και όλα τα καλά ζωάκια..... το αποτέλεσμα είναι ίδιο......:?

Επίσης, εδώ και πολύ καιρό, μία ώρα πριν τον ύπνο τρώει βραδινό (βρώμη με μέλι) και μετά θηλασμός και ύπνος. Και πάλι τζίφος....

Μερικές φορές βέβαια, πάει ο μπαμπάς μας και τον παίρνει αγκαλιά και τότε ξανακοιμάται στο 5λεπτο. Όταν πάω εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το κλάμα αν δεν θηλάσει! Το πήραμε λοιπόν απόφαση και πάει μια ο ένας και μια ο άλλος και περιμένουμε ότι με τα χρόνια θα "μάθει" να κοιμάται!

Αααααα καλε εσεις την εχετε τη λυση στα ποδια σας! Θα στελνεις το συζηγο να τον κοιμιζει! Εμενα αμα δει αλλο ατομο φρικαρει τρελα!!!!!!!!!!

Αααααα καλε εσεις την εχετε τη λυση στα ποδια σας! Θα στελνεις το συζηγο να τον κοιμιζει! Εμενα αμα δει αλλο ατομο φρικαρει τρελα!!!!!!!!!!

Δυστυχώς δεν πιάνει πάντα... Άσε που κάποια στιγμή πρέπει να κοιμηθεί κι αυτός ο άμοιρος, για να καταφέρει να φύγει στις 7.30 για δουλειά!

Δυστυχώς δεν πιάνει πάντα... Άσε που κάποια στιγμή πρέπει να κοιμηθεί κι αυτός ο άμοιρος, για να καταφέρει να φύγει στις 7.30 για δουλειά!

Τουλαχιστον εχεις μια βοηθεια απο το συζηγο εμενα δεν εχει σηκωθει ουτε μια φορα 14 μηνες τωρα....:(

Sonar μου καλημέραααα!!!!

Είναι ακόμη πολύ μικρούλι και για αυτό θέλει τη μαμά με τη μυρωδιά και φυσικά το γαλατάκι του!!!!

Ο δικός μου εξακολουθεί να ξυπνάει, αλλά όχι τόσες πολλές φορές.

Εμάς ενώ τον κοιμίζω στο κρεβάτι του, ξυπνάει σταθερά στις 3-4 το πρωί και αρνείται να ξανά κοιμηθεί στο κρεβάτι του, μερικές φορές με το που τον ακουμπάω στο κρεβάτι μου κοιμάται χωρίς θηλασμό και ζητάει μετά από 2 ώρες με κλειστά μάτια ή θηλάζει και στις 3 και φυσικά δεν δέχεται με τίποτα να τον πάω πίσω στο κρεβάτι του.

Προσπαθεί και το βράδυ όταν τον βάζω για ύπνο να κοιμηθεί από την αρχή στο κρεβάτι μου, αλλά του μιλάω και του εξηγώ μπλα μπλα μπλά και διαπιστώνω ότι όσο μεγαλώνει τόσο πιο συνεργάσιμος γίνεται.

Θα το δείτε κι εσείς πως μετά από ένα διάστημα γίνονται πιο παιδάκια και ξεφεύγουν από την μωροκατάσταση!!!!

Καλή δύναμη σε όλες μας!!!!!!

Γειά σου Αρχοντούλα!

Δεν σου απάντησα αμέσως γιατί είχα τρεχάματα! Ήταν ο μικρός μου με 40 πυρετό απ' την Παρασκευή, άυπνοι και οι τρεις και μόλις χθες καταφέραμε να κοιμηθούμε λίγες ώρες. Σήμερα ευτυχώς είναι καλύτερα...

Γι' αυτό που λες, είναι αυτό που ελπίζω, γιατί σύντομα θα έχω και το νεογέννητο και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω και με τα δύο. Αυτές τις μέρες που είναι άρρωστος, θηλάζει σαν μωρό όλη μέρα και νύχτα... έχω κουραστεί πάρα πολύ αλλά κάνω υπομονή. Ελπίζω και ξανά-ελπίζω και εύχομαι....

sonar μου περαστικα σας!

οντως μολις ξεπεταχτει λιγο ακομα θα ξεφυγεις απτην μωροκατασταση! κανε λιιιγο ακομα υπομονη χιχι

αγωνιστικους χαιρετισμους

(εγω κοριτσια πλεον το χω διπορτο. κοιμαμαι στο κρεββατι μου, μετα στης μικρης, μετα ξανα στο κρεββατι μου κ μετα αν ξυπνησει αρκετα νωρις ξανα στης μικρης. δεν εχω παραπονο, κοιμαμαι αρκετα! πολυ βολικο το μονο κρεββατι τελικα!)

Καλημέρα protoula,

άστα να πάνε είμαι! Συνέχεια κάνω υπομονή, αλλά τώρα νομίζω έχει αρχίσει να εξαντλήται... (αν έχεις διάθεση και χρόνο, έχω γράψει τον πόνο μου: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1594388&posted=1#post1594388)

σε διαβασα...

συμφωνω με οσα σου εγραψαν τα κοριτσια. μολις φτασει 16 μηνων μπορεις να διαπραγματευτεις το θεμα θηλαζω για να κοιμηθω. εμεις τα καταφεραμε γιατι οχι κι εσεις?

τα 2ωρα που σου κανει παντως μεσα στη μερα ειναι πολλα. κ καταλαβαινω την κουραση σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...