Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

τελικα, τα περισσοτερα μωρα (και κυριως αγορια) υποφερουν απο κολικούς.

Ειναι πολυ ασχημο, το μωρο κλαιει απαρηγορητα και οπως ανεφεραν η Σοφουκα, η Λαμπρινη και η Πιπη αγκαλιτσες, μασαζακια, ζεστη πετσετα στην κοιλια, σλιγκ, μαρσιπος (εμενα με βοηθησε πααρα πολυ) ειναι τα καλυτερα που μπορεις να κανεις.

Εγω του εδινα και ενα φαρμακακι, το infacolic, αλλα αυτο εξαρταται απο τη μαμα και το γιατρο...

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 83
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνώ με την pipi....με καλυψε απόλυτα το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι οτι όσο και αν ακούγεται απίστευτο οι κολικοί σταματάνε τόσο απότομα όπως και όταν ξεκίνησαν....εμάς μας ξεκίνησε στην όγδοοη μέρα και σταμάτησε στους 2,5 μήνες.....και το μοναδικό φάρμακο που πρέπει να έχεις σε μεγάλη ποσότητα είναι η υπομονή.... :wink:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Και εμένα η λύση ήταν να ελατώσω τα γλακτοκομικά...Μόλις το έκανα ηρεμίσαμε αρκετά. Τσεκάρετε για αλλεργιογόνες τροφές που καταναλώνετε...πχ. σοκολάτα, εσπεριδοειδή ίσως ξηροί καρποί...χωρίς να είναι βέβαια απόλυτο...

5Aqjp3.png

• 2 months later...

Έχω ένα αγοράκι 1ος μήνα και τις τελευταίες μέρες μου εμφανίζει κολικούς (οι οποίοι ανα ημέρα αυξάνονται σε ένταση). Τον θηλάζω αποκλειστικά και γενικά προσέχω τη διατροφή μου. Μετά από συμβουλή του γιατρού μου από χτες έκοψα όλα τα γαλακτοκομικά μήπως οφείλονται οι κολικοί σε αυτό. Γνωρίζω για την αλλεργία στο γάλα αγελάδος γιατί και ο μεγάλος μου γιος είχε αλλεργία στο γάλα αγελάδος το οποίο ανακαλύψαμε όταν πήρε ξένο γάλα ενώ όσο τον θήλαζα δεν είχε παρουσιάσει κολικούς. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποια μητέρα που θηλάζει είχε το παιδί της κολικούς και κόβοντας τα γαλακτομικά είδε διαφορά και αν ναι μετά από πόσο καιρό αφού τα έκοψε.

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

Διαφημίσεις

Εγω θα σου πω την περιπτωση της ξαδερφης μου που επειδη ειχε πολλους κολικους το μωρο της ακολουθησε μια πολυ αυστηρη διαιτα για 3 μηνες περιπου (ετρωγε μονο βραστα η στον ατμο αν θυμαμαι καλα και εκοψε πολλα πραγματα)........μονο ετσι ηρεμησε η μικρη της.......βεβαια μπορει να την σκαπουλαρεις με τα γαλακτομικα....εχε υποψη οτι τα γαλακτομικα κρυβονται σε πολλες τροφες...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κι απο μένα

παρακολουθώ το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα έχω παίξει!!! Η μικρή μας είχε στην αρχή κολικούς και εδώ και κανένα μήνα είχαν σταματήσει, και είχαν ξεκινήσει τα δόντια.... Εδώ και 4 μέρες όμως άρχισε μία περίεργη συμπεριφορα, που τελικά από ότι βλέπω δεν είναι και τόσο σπάνια...

Μετά το μπανάκι της στο θηλασμό ενώ ξεκινάει με λαχτάρα αρχίζει σε 1-2 λεπτά να κλαίει σπαραχτικά... Την σηκώνω, μπορεί να ρευτεί, μπορεί και όχι και την ξαναξαπλώνω να συνεχίσουμε. Ξανά τα ίδια, για 1-2 λεπτά θηλάζει και μετά κλάιει... Μετά αναλαμβάνει ο πατέρας της... Την κάνει βόλτες με τον μάρσιπο, την ηρεμεί και μου την φέρνει... Μετά από 5 λεπτά θηλασμού, ξανά τα ίδια... Σε αυτή την φάση μόνο που καταλαβαίνει ότι με πλησιάζει για να θηλάσει κλάει... Την κοιμίζει πλέον ο πατέρας της στην αγκαλιά του και μου την φέρνει μισοκοιμισμένη για να φάει...

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν δόντια... Σήμερα όμως που καταλήξαμε να βάλουμε κρέμα δεν την ανακούφισε, ενώ πάντα ως τώρα την βοηθούσε... Στους κολικούς όμως δεν υποτίθεται ότι ζητάει περισσότερο το στήθος; Και είναι δυνατόν να ξαναξεκινάνε μετά από παυση;

Προσπαθώ να σκεφτώ τι διαφορετικό έγινε αυτές τις μέρες, κι έχω βρει τα εξής:

- Κάναμε το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου πριν 4 μέρες

- Ανακάλυψα το κατσικίσιο γάλα και είπια 2 ποτήρια παραπάνω/μέρα επειδή είναι πιο ελαφρύ ενώ είχα περιορίσει το αγελαδινό λόγω κολικών

- Εφαγα τομάτα μετά από καιρό...

Καμία ιδέα; Λέτε να είναι τελικά κολικοί; Αν κόψω τα γαλακτοκομικά σε πόσο καιρό θα δω βελτίωση; (θα μου λείψει απίστευτα το γάλα)

Δοκίμασες να αλλάξεις στήθος? Γιατί αυτην τη συμπεριφορά την έχει ο μικρός μου με ένα συγκεκριμένο μόνο στήθος μετά απο λίγα λεπτα θηλασμού όταν έχει αδειάσει αρκετά...δεν το θέλει με τίποτα ξεφούσκωτο. Από πλέον του δίνω πιο σπάνια μόνο όταν πιο γεμάτο. Για δες και αυτό.

gwggp2.png ISWTp2.png

Δοκίμασες να αλλάξεις στήθος? Γιατί αυτην τη συμπεριφορά την έχει ο μικρός μου με ένα συγκεκριμένο μόνο στήθος μετά απο λίγα λεπτα θηλασμού όταν έχει αδειάσει αρκετά...δεν το θέλει με τίποτα ξεφούσκωτο. Από πλέον του δίνω πιο σπάνια μόνο όταν πιο γεμάτο. Για δες και αυτό.

Καλή ιδέα!!! Θα το τσεκάρω αύριο. Μακάρι να είναι αυτό, ευχαριστώ....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...