Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δωρεαν γεννα στα ιδιωτικα.

agkiolina

Recommended Posts

Μα ποιος τις λέει αυτές τις μπαρούφες?

Ρωτήστε στο ικα. τι δουλειά έχουν οι κλινικέ ςπου δνε ξέρουν τι τους γίνεται?

Εγώ ρώτησα και μου είπαν ότι ισχύουν περίπου όπως τα ξέραμε με ικα. Στο φυσιολογικό τοκετό πληρώνεις ότι θα πλήρωνες και παίρνεις το επίδομα τοκετού.

Στην καισαρική όμως δνε πληρώνεις τίποτα και πληρώνει το ικα και δεν παίρνεις το επίδομα τοκετού αυτά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 466
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στο φυσιολογικό τοκετό πληρώνεις ότι θα πλήρωνες και παίρνεις το επίδομα τοκετού.

Στην καισαρική όμως δνε πληρώνεις τίποτα και πληρώνει το ικα και δεν παίρνεις το επίδομα τοκετού αυτά.

πολύ το φοβάμαι ότι αυτό θα γίνει

Καλημέρα κι απο μένα !Μόλις έρχομαι απ τον ΟΠΑΔ της περιοχης μου!Εχει βγει η εγκύκλιος απλά ακόμα δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση.Η υπάλληλος μου΄είπε πως πλέον το επίδομα τοκετού είναι 900 ευρώ για γέννα σε ιδιωτικά μαιευτήρια κ μόνο!Δεν ρώτησα για τα υπόλοιπα επιδόματα αλλά η διευκρίνηση της ήταν ότι πλέον ό,τι ισχύει για τον ΟΠΑΔ ισχύει κ για το ΙΚΑ αφού είναι ένα ενιαίο ταμείο πια!Θα επανέλθω με νεότερα μιας και μου είπε πως θα μου τηλεφωνήσει μόλις διαβάσει την εγκύκλιο για κάποιες λεπτομέρειες!

Eμένα πάλι στο ΙΑΣΩ μου είπαν να πάρω αρχές Φλεβάρη όπου και θα βγεί ο καινούργιος τιμοκατάλογος. Εγώ θα γεννήσω το αργότερο μέχρι τις 20 Φλεβάρη. Από τον υπάρχον κατάλογο το οικονομικό τρίκλινο κοστίζει 1650 (ΦΤ) και 1850 (ΚΤ) και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλα (νοσήλεια 4 ημερών, έξοδα χειρουργείου, γενική νάρκωση ή επισκληρίδιος, βασικές εξετάσεις της μητέρας, υλικά και φάρμακα άμεσα συνδεδεμένα με τον ΦΤ και την ΚΤ), εκτός από τις εξετάσεις του νεογνού που είναι 150 Ε έξτρα. Αν πούμε ότι το επίδομα τοκετού θα καταβληθεί απευθείας στο ΙΑΣΩ και θα είναι 900 τότε πχ από την τιμή της καισαρικής 1850 θα αφαιρεθούν τα 900 και επομένως θα πληρώσουμε την διαφορά? Κάπως έτσι το καταλαβαίνω εγώ..

Επίσης μια άλλη ερώτηση. Τι θα γίνει αν το μωρό χρειαστεί θερμοκοιτίδα? Ξέρει καμία πόσο χρεώνει το ΙΑΣΩ την ημέρα και αν αυτά θα καλύπτονται από τον περίφημο ΕΟΠΥΥ?

Οσον αφορα τη νοσηλεια σε θερμοκοιτιδα:

αναλογα που θα γραφτει το παιδι, σε ποιο ταμειο δηλαδη ΙΚΑ/ΤΕΒΕ/δημοσιο κα, αναλογα και χρεωνεται. Βεβαια τωρα με τις αλλαγες στα ταμεια δεν ξερω τι παιζει.

το ΙΚΑ καλυπτει 100% τις θερμοκοιτιδες, το Δημοσιο 70%. για τα αλλα δεν ξερω.

Εμεις με τριδυμα, ολοι θερμοκοιτιδες μεχρι και 40 μερες, δεν πληρωσαμε ουτε 1 ευρω. Μιλαμε για κοντα 30,000 ευρω στο Λητω απο θερμοκοιτιδες μονο.

Γιατι δεν παιρνεις στο μαιευτηριο καλυτερα να ρωτήσεις? Υπαρχει τιμοκαταλογος και σου λενε

Με το καλο και ολα καλα να πανε!

xx

SM

Διαφημίσεις

Eμένα πάλι στο ΙΑΣΩ μου είπαν να πάρω αρχές Φλεβάρη όπου και θα βγεί ο καινούργιος τιμοκατάλογος. Εγώ θα γεννήσω το αργότερο μέχρι τις 20 Φλεβάρη. Από τον υπάρχον κατάλογο το οικονομικό τρίκλινο κοστίζει 1650 (ΦΤ) και 1850 (ΚΤ) και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλα (νοσήλεια 4 ημερών, έξοδα χειρουργείου, γενική νάρκωση ή επισκληρίδιος, βασικές εξετάσεις της μητέρας, υλικά και φάρμακα άμεσα συνδεδεμένα με τον ΦΤ και την ΚΤ), εκτός από τις εξετάσεις του νεογνού που είναι 150 Ε έξτρα. Αν πούμε ότι το επίδομα τοκετού θα καταβληθεί απευθείας στο ΙΑΣΩ και θα είναι 900 τότε πχ από την τιμή της καισαρικής 1850 θα αφαιρεθούν τα 900 και επομένως θα πληρώσουμε την διαφορά? Κάπως έτσι το καταλαβαίνω εγώ..

Επίσης μια άλλη ερώτηση. Τι θα γίνει αν το μωρό χρειαστεί θερμοκοιτίδα? Ξέρει καμία πόσο χρεώνει το ΙΑΣΩ την ημέρα και αν αυτά θα καλύπτονται από τον περίφημο ΕΟΠΥΥ?

Τσέκαρες αν οι τιμές αυτές είναι με τον ΦΠΑ ή όχι? Γιατί συνήθως δεν είναι ενσωματωμένος... (13% είναι)

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Συν την αμοιβη του γιατρου

Γεια σας κοριτσιΑ!να σας πω για ιασω που ξέρω σήμερα πήρα τηλ,στο 3κλήρο γιατι τατρΑκληνΑ δεν έχουν ακόμη,λοιπόν με κτ που θα κάνω εγω μου είπαν 750 ευρώ μέσα όλα αναισθησιΑ Παιδιατρος φάρμακα ότι χρειάζεται εκτός την αμοιβή γιατρού την πληρώνουμε εμείς·εννοείτε επιδομα λοχειας κυοφοριας παίρνουμε μόνο τοκετού κόβεται.μια χαρα μου ακούγεται!!

Σε περιοδο κρισης παρα πολυ χλωμο μου φαινεται να ψηφιστει κατι τετοιο....[

Εμενα πα΄λι ονειρο θερινης νυκτος μου φαινεται. Εδω δεν εχουν λεφτα για τις συνταξις τα νοσηλεια θα πληρώνουν.............?????????????

Διαφημίσεις

Νεότερα απο ΙΑΣΩ. Μπορείτε να καλέσετε στο 2106383937 είναι το τμήμα που ασχολείται με τα νοσήλεια κ αρκετά ενημερωμένο με τα δρώμενα.

Αυτό που μου είπαν είναι ότι για την ώρα έχουν μόνο 3κλινα κ κοστίζει για τον φτ 560 + ΦΠΑ για 3 διανυκτερεύσεις με όλα πληρωμένα ακόμα κ τις εξετάσεις νεογνού κ αντιστοίχως 670 + ΦΠΑ για κτ με 4 διανεκτερεύσεις.

Τα λεφτά καταβάλονται απο τον ασφαλιστικό φορέα στη δική μου περίπτωση ΙΚΑ κ οι παραπάνω τιμές είναι η διαφορά που πρέπει να καταβάλει ο νοσηλευόμενος. Σε αναμονή για την δημιουργία 4κλινων κ ενδεχομένως να μην οικονομική επιβάρυνση κ να είναι εντελώς δωρεάν. Να συμπληρώσω ότι το επίδομα των 900ευρώ όπως έχει αναφερθεί δεν καταβάλλεται σε μας αλλά στο νοσοκομείο.

2F0Rp3.png

Νεότερα απο ΙΑΣΩ. Μπορείτε να καλέσετε στο 2106383937 είναι το τμήμα που ασχολείται με τα νοσήλεια κ αρκετά ενημερωμένο με τα δρώμενα.

Αυτό που μου είπαν είναι ότι για την ώρα έχουν μόνο 3κλινα κ κοστίζει για τον φτ 560 + ΦΠΑ για 3 διανυκτερεύσεις με όλα πληρωμένα ακόμα κ τις εξετάσεις νεογνού κ αντιστοίχως 670 + ΦΠΑ για κτ με 4 διανεκτερεύσεις.

Τα λεφτά καταβάλονται απο τον ασφαλιστικό φορέα στη δική μου περίπτωση ΙΚΑ κ οι παραπάνω τιμές είναι η διαφορά που πρέπει να καταβάλει ο νοσηλευόμενος. Σε αναμονή για την δημιουργία 4κλινων κ ενδεχομένως να μην οικονομική επιβάρυνση κ να είναι εντελώς δωρεάν. Να συμπληρώσω ότι το επίδομα των 900ευρώ όπως έχει αναφερθεί δεν καταβάλλεται σε μας αλλά στο νοσοκομείο.

Δηλαδή αν γίνουν τα τετράκλινα δεν θα πληρώνουμε τίποτα;

Δηλαδή αν γίνουν τα τετράκλινα δεν θα πληρώνουμε τίποτα;

Αυτό είναι προσωπική μου εικασία δεν μου το επιβεβαίωσε κανείς στο σημερινό μου τηλεφώνημα με το ΙΑΣΩ.

2F0Rp3.png

Βρε παιδιά. Καμιά πληροφορία για ΛΗτω και Ρέα; Προσπαθώ να πάρω τηλ και δεν απαντούν . Όχι τίποτα άλλο αλλά μπαίνω στον μήνα μου σε μέρες και μου την έχει δώσει που δεν μπορώ να ξέρω τι θα πληρώσω!

Βρε παιδιά. Καμιά πληροφορία για ΛΗτω και Ρέα; Προσπαθώ να πάρω τηλ και δεν απαντούν . Όχι τίποτα άλλο αλλά μπαίνω στον μήνα μου σε μέρες και μου την έχει δώσει που δεν μπορώ να ξέρω τι θα πληρώσω!

Δοκίμασε στο 2109495000 για το ΡΕΑ, είναι τηλεφωνικό κέντρο αποκλείεται να μην απαντήσουν.

Δες κ εδώ δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο ισχύει απλά για να έχεις μια τάξη μεγέθούς.

2F0Rp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους είμαι νέο μέλος και μιας και περιμένω να γεννήσω την άλλη εβδομάδα φαντάζεστε τι γίνεται με την αγωνία για το σε ποιο μαιευτήριο να πάω! Σήμερα μίλησα με το Ιασώ το οποίο μου είπε επίσημα ότι εντάχθηκε στον εοπυ και ο Φ.Τ κοστίζει 560 συν φπα τουτέστιν 633 και η Καισαρική 640 συν φπα τουτέστιν 724 δεδομένου ότι έχω ικα. Αυτά είναι τα εξτρά χρήματα που πρέπει να καταβάλω στο νοσοκομείο για 3κλινο με όλο το βασικό πακέτο δηλ.επισκληρίδιο αναισθησιολόγο, βασικό πακέτο εξετάσεων μωρού. Το Λητώ και το Ρέα μου απάντησαν ότι έχουν υποβάλλει φάκελο στον εοπύ και περιμένουν απάντηση από μέρα σε μέρα. Επί της παρούσης στο Ρέα ο Φ.Τ κοστίζει 1880 όλα μέσα και στο Λητώ ο Φ.Τ αντίστοιχα 1730. Ελπίζω λίγο να βοήθησα αν και για όσες φίλες γεννάτε αργότερα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Τα επιδόματα κυοφορείας/λοχείας είναι μισθός δεν έχουν καμία σχέση με το επίδομα τοκετού που σου καλύπτει μέρος των εξόδων της γέννας, δεν κόβονται εγω έχω κάνει τα χαρτιά κ περιμένω τα λεφτά (λέμε τώρα...).

Ρώταμε ΙΚΑ για αυτα ποτε το μαιευτήριο δν εχουν κάμιά σχέση.

Επίσης διάβασα οτι είναι λογικό να κοπούν γιατι κοστίζει 4000 η γένα κτλ....

Τα τιμολόγια για τα ασφαλιστικά ταμεία δν θα έχουν καμία σχέση με αυτα που πληρώνουμε εμέις.....δλδ πιστεύετε οτι θα χρεώνουν το ΙΚΑ πχ 2000 ΦΤ όσο πληρώνουμε εμείς???? Εμεις θα δίνουμε κ διαφορα!

ΙΑΣΩ εύχομαι μέχρι 20/2 να έχει γίνει....που θα γεννήσω κ εγώ....

Πριν λίγο μίλησα με ΙΑΣΩ ισχύει απο σήμερα!!

560? + 13%ΦΠΑ για ΦΤ σε οικονομικο 3κλινο, 4κλινα δν εχουν για την ώρα.

Αυτα είναι τα πάντα καλυμενα (νοσηλεια, αναισθησιολογος, παιδιατρος, εξετασεις μητερας + εμβρύου, υγ.υλικο, κτλ).

Εννοείται οτι δν παίρνουμε επιδομα τοκετού αυτή είναι η διαφορα.

Για ΙΚΑ όλα αυτα.

Πριν λίγο μίλησα με ΙΑΣΩ ισχύει απο σήμερα!!

560? + 13%ΦΠΑ για ΦΤ σε οικονομικο 3κλινο, 4κλινα δν εχουν για την ώρα.

Αυτα είναι τα πάντα καλυμενα (νοσηλεια, αναισθησιολογος, παιδιατρος, εξετασεις μητερας + εμβρύου, υγ.υλικο, κτλ).

Εννοείται οτι δν παίρνουμε επιδομα τοκετού αυτή είναι η διαφορα.

Για ΙΚΑ όλα αυτα.

Τα ίδια είπαν και σε μένα. 640 + ΦΠΑ η καισαρική

Καλημέρα κορίτσια! Ρωτησε καμία αν θέλει να αλλάξει θέση ποια είναη η διαφορά στο Ιασώ? Δλδ αν θελει πχ το 3κλινο superior? Το ευρύχωρο?

Θεωρητικά απο τα παρακάτω αφαιρείς 900ευρώ, οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ

ΘΕΣΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ

3κλινο (οικονομική θέση)

1.650 1.850

3κλινο Superior

2.100 2.300

2κλινο

3.100 3.300

2κλινο Superior

3.800 4.200

1κλινο

5.650 6.300

Λουξ

7.000 7.800

Σουίτα

12.700 13.300

2F0Rp3.png

Πήρα τηλέφωνο στο Ιασω και μου είπαν αυτά που είπαν και τα κορίτσια απο πάνω οτι στο 3κλινο φτ 560+13% φπα = 630 και κτ 640+13% φπα =720.

Επίσης το 3κλινο superior καταργήθηκε!

Η διαφορά στο δίκλινο ειναι 1160+13%φπα και 1360+13%φπα.

Αυτά! Ειχα στείλει και email αλλα μου απάντησαν τα τηλέφωνα που μπορώ να πληροφορηθώ τα οποία δεν τα σήκωναν και τους πήρα μέσω κέντρου. Βέβαια δεν ρώτησα την διαδικασία που χρειάζεται..

Πήρα και το Ρέα αλλα ακόμα δεν ξέρουν μου είπαν να πάρω σε μια - δυο μέρες.

Ουφ αντε πάλι μου αλλάζουν τα σχέδια...

age.png

κοριτσια καλημερα! μολις μιλησα με το ρεα και μου ειπανε οτι ακομα δεν ξερουν τιποτα. δεν εχει βγει καμμια ανακοινωση και οτι και αυτοι περιμενουν απο στιγμη σε στιγμη. αυριο η μεθαυριο μου ειπανε ισως. τι να πω... πολυ αγχος ρε κοριτσια. γενναω μεχρι την αλλη εβδομαδα και θελω να ξερω τελικα τι θα πληρωσουμε...

url=http://lilypie.com]d9cfp2.png[/url]

[u4Ft1p2.png

μαρια21> και εγω ανα πάσα στίγμη... και εχω μπερδευτεί.. ενω είχα ξεκαθαρισει στο μυαλο μου για το Ρεα .. τωρα με αυτα τα δεδομένα.. ειναι οτι παιζει ο γιατρος και στα δυο! Μα και αυτοι οι γιατροι .. δεν καθονται σε ενα μαιευτήριο να τελειώνουμε!!

age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...