Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

mimika

Recommended Posts

Δηλ. τι ακριβως εκανες στον ομοιοπαθητικο σου?Δεν ειναι ο,τι καλυτερο τα χαπια,πραγματι :(:(:(:(

Εξαρτάται σε τι επίπεδα ειναι η προλακτίνη σου...εμένα δεν έσταζε γάλα ας πούμε...καμια φορά μπορεί να οφείλεται σε αγχος. Πάντως σου κάνουν πάντα μαγνητική εγκεφάλου για να τσεκάρουν αν υπάρχει ογκίδιακι στην υπόφυση.

Εμένα εφόσον δεν ήταν αυτό έπαιρνα ομοιοπαθητική αγωγή...δεν έπεσε πάρα πολύ αλλα ήταν σε επιπεδο που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και γι αυτό έμεινα και έγκυος αμέσως.

Κάνε τις εξετάσεις σου και δες τι θα σου πει ο ενδοκρινολόγος σε πρώτη φάση.

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 343
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 26ΧΡ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΩ ΔΙΟΤΙ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΥΥ ΜΕΓΑΛΗ...ΕΚΕΝΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΔΕΝΩΜΑ ΥΠΟΦΥΣΗΣ ΕΥΜΕΓΕΘΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΧΙΑΣΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ DOSTINEX?ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ!!!

Καλωσ ηρθες και στο forum και στο κλαμπ της προλακτινης.Εχει ακομη ενα θεμα στο forum με τη προλακτινη που εκει εχει περισσοτερες πληροφοριες!Αρχηγος η ΣΟΦΗ στην ενημερωση(σε χαιρετω ΣΟΦΗ).

Διαφημίσεις

• 1 month later...

νομίζω ότι έχω το ίδιο πρόβλημα. Στην εξέταση 2 χρόνια μετά τη γέννα και περίπου 10 μήνες αφού σταμάτησα να θήλάζω ο γιατρός είδε ότι έχω λίγο γάλα και μου είπε να κάνω εξέταση προλακτίνης. Έδωσα αίμα σήμερα και ήδη αγχώθηκα γιατί έσπασε η φλέβα και η μικροβιολόγος μου είπε ότι πρέπει να μου ξαναπάρει αίμα γιατί από τον πόνο η προλακτίνη ανεβαίνει στα ύψη! φοβάμαι ότι δεν θα έχω καλό αποτέλεσμα και θα αγχωθώ ίσως χωρίς λόγο... Είναι φυσιολογικό όμως να έχω γάλα τόσο καιρό μετά?? Επηρεάζει το γεγονός ότι θήλασα για 15 μήνες περίπου?

ευχαριστώ

τελικά πράγματι η εξέταση βγήκε φυσιολογικότατη.

Παντως είναι απίστευτο πόσο λίγο εξοικειωμένοι είναι οι γιατροί με τα θέματα των μητέρων που θηλάζουν...

• 2 εβδομάδες μετά...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 22 ΜΗΝΩΝ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΓΧΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ.ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ

ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ.ΘΗΛΑΣΑ ΜΟΝΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ

ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ,ΠΥΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΤΙΔΕΣ.ΗΘΕΛΑ ΤΟΣΟ

ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΩ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑ

ΕΓΚΥΟΣ.ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΩΣΩ ΕΤΣΙ,ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ (ΤΟ ΓΑΛΑ) ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ. ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΙΑΝΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ.ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΩ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤΗΘΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΞΑΝΑ.ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.

Διαφημίσεις

Εγώ θα σου προτείνω να αγοράσεις το βιβλίο της παιδιάτρου και συμβούλου θηλασμού Άννας Πατσούρου "Θηλασμός - μια υπέροχη σχέση". Τον πρώτο τόμο κατ'αρχήν. Ο δεύτερος αφορά ειδικά θέματα - προβλήματα θηλασμού.

Επίσης, μπορείς να έρθεις σε επαφή με κάποια σύμβουλο θηλασμού.

Οταν με το καλό έρθει στον κόσμο το μωράκι σου, ξεκίνα να το θηλάζεις, και αν παρουσιαστούν προβλήματα, τα αντιμετωπίζεις ένα ένα. Μην αγχώνεσαι από τώρα, δεν βγάζει πουθενά!.

Ολα όσα σου παρουσιάστηκαν στο πρώτο παιδί, αντιμετωπίζονται. Τώρα πια γνωρίζεις και το φόρουμ και μπορείς να γράψεις εδώ για κάποιο πρόβλημα, αλλά και να ανατρέξεις σε εμπειρίες άλλων μαμάδων οι οποίες πριν από σένα αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα!

Καλή λευτεριά πρώτα!! :P

Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει να πάρεις μέρος σε αυτές τις συναντήσεις που θα γίνονται στο Ηράκλειο.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3453

Καλή σου επιτυχία!!

.png

στην 1η εγκυμοσυνη ειχα δει -δεν θυμαμαι απο ποιον μηνα ομως ξεκινησε- σταγονες γαλα που εβγαιναν απο τις θηλες... και πολλες φορες ειχαν λερωσει και το σουτιεν... ακομα δεν εχω δει κατι... θα εμφανιστουν αργοτερα? δεν θυμαμαι καθολου ποτε τις ειχα πρωτοδει... και το στηθος μου εκτος απο το πρηξιμο νομιζω οτι ειναι και λιγακι σκληρο, ειναι ενταξει αυτο?

πωπω με εκνευριζει αφανταστα που δεν θυμαμαι πως ημουν πριν 4 χρονια...

υπαρχει περιπτωση στην 2η εγκυμοσυνη τωρα να μην εχω γαλα?

me and my men...

Είναι φυσιολογικό να βλέπεις σταγόνες γάλατκος στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Συνήθως εμφανίζονται στον 8ο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις γάλα. Αν βάζεις το μωρό στο στήθος από την πρώτη στιγμή, μια χαρά γάλα θα έχεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

MargaritaM κι εγώ όπως και η Chrisaki δεν έιχα σταγόνες και τα πάμε μια χαρά με τον θηλασμό.Εξάλου να θυμάσαι πως καμμιά εγκυμοσύνη δεν ειναι τελείως όμοια με την ή τις προηγούμενες. Σου ευχομαι να τα πας περίφημα, με το καλό να΄ρθει το νενε!!!

Είμαι μια εν δυνάμει θηλάζουσα μαμά, με πολύ αισιοδοξία μετά από όλα αυτά που έχω διαβάσει κι εδώ και στο βιβλίο της Α.Πατσούρου. Ήξερα λοιπόν ότι δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα για να προετοιμάσω το στηθος μου για τον μελλοντικό θηλασμό. Σήμερα όμως μιλώντας με μια θεία του άνδρα μου παλιά μαία μου είπε να πάρω aquazol αλοιφή (αν το γράφω σωστά) είναι λέει βιταμίνη Α και να βάζω στις θηλές μου κάθε πρωί για να μην πληγωθούν μετά. Εσείς τι λέτε το έχετε ξαναακούσει?

.png

Με το καλό το μωράκι σου!!

Δεν χρειάζεται να βάζεις τίποτα. Εγώ όλα αυτά τα θεωρώ περιττές αγορές. Παλιά δεν είχαν τίποτα απ' αυτά και μια χαρά θήλαζαν. Εγώ δεν έκανα τίποτα και θηλάζω μια χαρά. Αυτό ου πρέπει να προσέξεις είναι να πιάνει καλά το μωρό. Κοίτα εδώ για το σωστό πιάσιμο της θηλής. Έχει πολύ κατατοπιστηκές πληροφορίες και βίντεο. Μπορείς αν θες να αγοράσεις την purelan που είναι λανολίνη και είναι φυτική. Θα την βάζεις αν πληγωθούν οι θηλές σου (που δεν είναι και απαραίτητο αν πιάνει καλά το στήθος το μωρό σου).

Ό,τι άλλο χρειαστείς στη διάθεση σου είμαστε όλες.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Δεν υπάρχει κανένα θηλαστικό στον πλανήτη που να χρειάζετα οποιασδήποτε μορφής προετοιμασία προκειμένου να θη λάσει το νεογνό του. Ο άνθρωπος γιατί θα έπρεπε να αποτελεί εξαίρεση.. ;)

Η μόνη προστασία για τις θηλές είνα όπως είπε και η Pipi το σωστό πιάσιμο της θηλής. Αν προκύψει κάποια ενόχληση, το μητρικό γάλα και τα ένζυμα από τα σαλάκια του μωρού είναι ο,τι χρειάζεται.

Με το καλό :)

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Ειδικά οι κρέμες με βιταμίνη Α απαγορεύονται στην εγκυμοσύνη!!!

Κατά την διάρκεια της πρώτης μου εγυμοσύνης είχα δείξει στον γιατρό μου κάποιες κρέμες που χρησιμοποιούσα και μου τις απαγόρευσε.Επίσης μου απαγόρευσε και όλες τις κρέμες για αποτρίχωση...

Θήλασα τον Μανώλη για 13 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα.Στην αρχή είχα (για 2 μέρες) πόνους αλλά κατάλαβα ότι κάποιο λάθος έκανα.Με καλλίτερη τοποθέτηση του μωρού μου στο στήθος όλα πήγαν μια χαρά!!

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Κι εγώ αυτή την άποψη είχα, από αυτά που είχα διαβάσει τουλάχιστον, αλλά επειδή αυτή τη θεία την εμιστεύεται πολύ ο άνδρας μου είπα να κάνω και μια ερώτηση.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ :D:D

.png

οι παλιες μαιες ηταν αυτης την αποψης........μεχρι και να τραβαω τα βυζια μου ειπαν!!!! :lol:

Σκεψου οταν γεννησα στο μαιευτηριο μου παν καποιες παλιακες, οτι αφου δεν εκανα την καταλληλη προετοιμασια τοσους μηνες πριν (να τραβαω τις ρωγες δλδ....εξτενσιον!!! ) δεν υπηρχε περιπτωση να θηλασω....ηταν πλεον αργα!!!!! :lol::lol::lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ : Μην βάλεις τίποτα τα κορίτσια έχουν δίκιο.Μόνο η σωστή στάση και η επιμονή σου να θηλάσεις και να μη δίνεις συμπλήρωμα στο μωρό σου θα σε βοηθήσει να θηλάσεις. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη έβαζα και γω κρέμες και προετοίμαζα τις θηλές, γιατί μου είχαν πει ότι δεν θα μπορεί να τις πιάσει το μωρό και δώστου εγώ . Τελικά όμως στο μαιευτήριο το μωρό έμαθε στο μπουκάλι και το είχα και μαζί μου συνέχεια, αλλά μου έλεγαν πεινάει όποτε τι να κάνει έρμη η μάνα.Τότε δεν είχα μελετήσει το forum. Τώρα στο δεύτερο (έχω διάβάσει σχεδόν όλες τις συμβουλές στο forum σχετικά) δεν έκανα τίποτα απολύτως και το μωρό τρώει αποκλειστικά από μένα αλλά στο μαιευτήριο ότα ξεκίνησα το θηλασμό δώσαμε δυο φορές συμπλήρωμα μόνο και μετά δεν άφηνα τις μαίες να προσπαθήσουν μήπως θέλει συμπλήρωμα. Από τότε 28.10.08 τρώει μόνο γαλατάκι της μαμάς. Τι έγινε τώρα άλλαξαν οι θηλές μου; Αλήθεια γίνεται αυτό;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...