Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

mimika

Recommended Posts

Και εγώ θα προτείνω τα βιβλία της Άννας Πατσούρου "Θηλασμός μια υπέροχη σχέση". Είναι ευκολοδιάβαστα και πολύ κατανοητά.

Επίσης μπορείς να συμμετέχεις στις συναντησεις του συνδέσμου θηλασμού Ελλάδος. Στοιχεία επικοινωνίας θα βρεις εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22308.

Με το καλο να γεννήσεις!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 343
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνω με τις κοπέλες, παρε το βιβλίο της Πατσουρου και κοιτα και στο www.thilasmos.gr .

Καλη λευτερια και καλη επιτυχια...

(στην αρχη μπορει να σου φανει βουνο ο θηλασμος αλλα μετα ειναι ενα υπεροχο ταξιδι)

Ο.Κ. Κοπέλες! Θα πάρω το βιβλίο και ίσως ξεκινήσω και σεμινάρια.

Μήπως επί την ευκαιρία έχει καμιά σας παιδίατρο να μου συστήσει που να είναι θετικός προς το θηλασμό; Βέβαια εγώ βρίσκομαι στα νότια της Αττικής, στη Νέα Σμύρνη.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα κοριτσια!

Ελπιζω να εβαλα σωστα το θεμα σε αυτη την ενοτητα.....

Οσες θελουμε και ευελπιστουμε να θηλασουμε τα μωρακια μας, υπαρχει κατι που μπορουμε να κανουμε ωστε να <<βοηθησουμε>> το θηλασμο κατα τους τελευταιους μηνες της εγκυμοσυνης?????????

Για παραδειγμα μου ειπε μια φιλη να μουλιασω βαμβακι με λιγο οινοπνευμα και να το ακουμπαω για λιγο στης θηλες ωστε να σκληρηνουν και να μη με <<πληγωσει>> το μωρο στην αρχη του θηλασμου..... Ισως να υπαρχει και καποια κρεμα για τον ιδιο σκοπο.....

Ή εχω ακουσει οτι καποια ροφηματα βοηθανε......

Υπαρχει κατι να κανουμε πριν τη γεννα????????

WLFfp2.png XI11p2.png

ΟΧΙ, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΟΧΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΜΑΙΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΞΗΡΑΙΝΟΝΤΑΙ.

Διαφημίσεις

Πως λέει η filoudaki, μην βάλετε τίποτα στις θηλές, γιατί ακόμα και το λάδι διαταράσσει τον φυσικό τρόπο ενυδάτωσης τους. Και όταν πλενόμαστε δεν τις τρίβουμε με σαπούνι ούτε βέβαια με σφουγγάρι. Βοηθάει το να μένουμε κάποιες ώρες της ημέρας χωρίς σουτιέν ετσι ώστε να τρίβονται ελαφρά με τα ρούχα ή με το αέρα, αν μένουμε τελείως γυμνόστηθες.

Θετική σκέψη χρειάζεται, να πιστέψεις ότι όλα θα πάνε καλά. Ευυχώς σε αυτό το φορουμ μπορούμε να βρούμε πολλή βοήθεια. Ρίξε μια ματιά και εδώ http://www.thilasmos.gr. Το βιβλίο της Πατσούρου είναι επένδυση κατά τη γνώμη μου

• 1 month later...

Πήρα και τους δύο τόμους της Πατσούρου και μάλλον έπρεπε να είχα πάει καλύτερα στις συναντήσεις του συνδέσμου γιατί έχω ακόμα κάποια ερωτήματα, αλλά μάλλον τώρα δεν προλαβαίνω να πάω.

Αγλαία αν μπορείς απάντησέ μου, διότι είμαι στην 37η εβδομάδα και στο πρώτο μου παιδί είχα άγνοια.

1) Τις πρώτες μέρες (π.χ.στο μαιευτήριο), πόση ώρα επιτρέπεται να αφήσω το μωρό να θηλάσει ώστε να μην πληγωθούν οι θηλές;;

2) Στο 1ο μου παιδί θήλαζα ως 5 1/2 μηνών αλλά έδινα και ελάχιστο συμπλήρωμα. Επειδή θεωρούσα ότι είχα λίγο γάλα, το ξύπναγα και το βράδυ για να θηλάσει και να μη μου μειωθεί. Ένα βράδυ που δεν ξύπνησα το στήθος είχε πρηστεί κι έβγαλα το γάλα με το χέρι μου, πιέζοντας μάλλον λανθασμένα τη θηλή. Μετά από αυτό, το μωρό αρνιόταν το ένα μου στήθος.

Τώρα βέβαια έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε, αλλά αναρωτιέμαι τί λάθος είχα κάνει και αν θα υπάρχει ακόμα πρόβλημα στο συγκεκριμένο στήθος;

Ακόμα, τί να κάνω με το βραδυνό ύπνο. Είναι σωστό να το ξυπνάω για να φάει και αν ναι, μέχρι πόσο ημερών;;

Αν και δεν είμαι η Αγλαΐα θα σου πω την εμπειρία μου.

Στο μαιευτήριο (και γενικότερα) αφήνουμε το μωρό να θηλάσει για όσο θέλει. Προσέχουμε πάντα να έχει στο στόμα του εκτός από την θηλή και μεγάλω τμήμα της θηλαίας άλω (ελπίζω να το έγραψα σωστά) για να μην πληγωθούν οι θηλές. Έτσι κι αλλιώς τα μωρά όταν είναι λίγων ημερών δεν τρώνε για πολλή ώρα.

Το μωρό το ξυπνάμε την ημέρα 3 ώρες από την έναρξη του προηγούμενου γεύματος και τη νύχτα νομίζω 5 ώρες. Αυτό μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το μωρό όταν θα πεινάσει θα μας το δείξει, ότι δεν είναι ας πούμε ληθαργικό να κοιμάται παρόλο που πεινάει. Εγώ την ξυπνούσα για περίπου 3 εβδομάδες

jv42p3.png

DfUyp2.png

Πήρα και τους δύο τόμους της Πατσούρου και μάλλον έπρεπε να είχα πάει καλύτερα στις συναντήσεις του συνδέσμου γιατί έχω ακόμα κάποια ερωτήματα, αλλά μάλλον τώρα δεν προλαβαίνω να πάω.

Αγλαία αν μπορείς απάντησέ μου, διότι είμαι στην 37η εβδομάδα και στο πρώτο μου παιδί είχα άγνοια.

1) Τις πρώτες μέρες (π.χ.στο μαιευτήριο), πόση ώρα επιτρέπεται να αφήσω το μωρό να θηλάσει ώστε να μην πληγωθούν οι θηλές;;

2) Στο 1ο μου παιδί θήλαζα ως 5 1/2 μηνών αλλά έδινα και ελάχιστο συμπλήρωμα. Επειδή θεωρούσα ότι είχα λίγο γάλα, το ξύπναγα και το βράδυ για να θηλάσει και να μη μου μειωθεί. Ένα βράδυ που δεν ξύπνησα το στήθος είχε πρηστεί κι έβγαλα το γάλα με το χέρι μου, πιέζοντας μάλλον λανθασμένα τη θηλή. Μετά από αυτό, το μωρό αρνιόταν το ένα μου στήθος.

Τώρα βέβαια έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε, αλλά αναρωτιέμαι τί λάθος είχα κάνει και αν θα υπάρχει ακόμα πρόβλημα στο συγκεκριμένο στήθος;

Ακόμα, τί να κάνω με το βραδυνό ύπνο. Είναι σωστό να το ξυπνάω για να φάει και αν ναι, μέχρι πόσο ημερών;;

Οχι μονο τις πρωτες μερες, γενικοτερα, το μωρο το αφηνεις να θηλασει οσο θελει. Αν πιανει καλα τις θηλες κανονικα δεν ποναει. Λιγες μερες μονο υπομονη θα κανεις για να σκληρυνουνε. Αν πονας θα αφηνεις το στηθος που δε θηλαζει εκεινη την ωρα το μωρο εκτεθειμενο στον αερα με λιγο γαλα απανω, ή αλοιφη λανολινης. (νομιζω οτι στο δευτερο παιδι σκληραινουν πιο γρηγορα οι θηλες) Παντως στην αρχη να εισαι προετοιμασμενη για μαραθωνιους θηλασμους! Χρειαζονται για να αυξηθει η ποσοτητα του γαλακτος. Ακομα και το πιπιλισμα βοηθαει...

Οταν θες να βγαλεις γαλα μετο χερι δεν πιεζεις ακριβως την θηλη, κανεις μασαζ. Κοιτα εδω http://www.thilasmos.gr/Marmet.htm Ψαξτη σελιδα, ειναι χρησιμη...

Για τα υπολοιπα θα σου πουν και οι πιο εμπειρες. Καλη λευτερια και καλη επιτυχια.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

οι οδηγιες που πηρα απο την μαια οταν γεννησα στη κορη μου στο ΙΑΣΩ ηταν τη πρωτη μερα να βαζω τη μικρη μιση ωρα μινιμουμ στο ενα στηθος και στο επομενο γευμα μιση ωρα στο αλλο στηθος και απο τη δευτερη μερα σε καθε γευμα να βαζω μιση ωρα απο το ενα και οσο παρω απο το αλλο και στο επομενο αναποδα...

επειδη τωρα θα γεννησω στο Αρεταιειο και συνεχιζει η μαια που ειναι και προϊσταμενη εκει στο μαιευτικο να λεει οτι μεχρι να βγει ο καθετηρας και οι οροι δε θα μου φερουν τη μικρη τι πρεπει να κανω εγω για να εδραιωσω το θηλασμο???να παρω μαζι μου θηλαστρο???

οταν την φερουν ποσο να την αφησω???ποση ωρα μινιμουμ???δε ξερω εχω καταμπερδευτει με αυτη τη κατασταση....και νευριαζω ηδη με αυτη τη κατασταση...να αργησουν τοσο να φερουν το παιδι....

μπορει κανεις να με βοηθησει?

πως θα εδραιωσω το θηλασμο ?

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Γιατι να μη στο φέρουν να το θηλάσεις απο την αρχή? Τι πάει να πεί μόλις βγει ο ορός. Καινούργια σχέδια είναι αυτά. Να απαιτήσεις να στο φέρουν το μωρό αμέσως για θηλασμό. Να το ξεκαθαρίσεις αυτό με τη μαία. Τι αλλάζει δηλάδή στο δεύτερο παιδί?

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

συμφωνω.να απαιτησεις να το θηλασεις.το πρωτογαλα κυριως ειναι πολυ σημαντικο για τα νεογεννητα.ρωτα αν εκει που γεννησεις εχει θηλαστρο κ αν οχι παρε ενα μαζι σου.αυτα που πουλανε ομως δε κανουν καθολου καλη δουλεια.στο λεω γιατι εχω δοκιμασει αρκετα.μονο αυτα που νοικιαζεις απο τα μαιευτηρια ή νοσοκομεια ειναι εγγυημενα.αρχικα να απαιτησεις να στο φερνουν.τι συστηματα ειναι αυτα...δε καταλαβαινω για ποιο λογο να μη θηλασεις το μωρο.οσο για ποση ωρα πρεπει να την αφησεις δε ξερω ακριβως.εμενα κ στα 2 μου λεγανε 15 λεπτα απο το καθε στηθος αλλα τελικα καταλαβα πως δεν εχει ωρα.ειδικα τις πρωτες μερες το μωρο το ζηταει συνεχεια για να νιωσει ασφαλεια

Διαφημίσεις

τι κουζουλα ειναι αυτα?φυσικα και θα σου φερουν το παιδακι σου εγω εκανα το τριτο με κτ.προσπαθησα να σηκωθω οσο ποιο γρηγορα μπορουσα για να το θηλαζω ποιο ανετα αλλα μου το φεραν απο την πρωτη στιγμη και το εβαλα στο στηθος με το που ανακαθησα(λογο ραχιεας ναρκωσης επρεπε να ειμαι ξαπλωμενη καποιες ωρες)και οπως ειπε η δημητρα το πρωτογαλα ειναι πολυ σημαντικο για το νεογεννητο μωρακι σου.για κανε μια καλυτερη διευκρινηση μηπως κατι δεν εξηγηθηκε καλα!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

η μαια τωρα στο δευτερο ειναι διαφορετικη απο την πρωτη μιας και εχω αλλαξει γιατρο για να γεννησω στο Αρεταιειο....και λεει οτι μεχρι να βγουν οι καθετηρες κλπ μωρο δε φερνουν...δινουν ζαχαρονερο....ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ???μετα αν την εχω μαζι οκ οποτε πειναει θα τη ταϊζω αλλα μεχρι να ερθει τι γινεται ???24ωρες δεν ειναι πολλες αποχης???τι μπορω να κανω??Αγλαϊα μηπως μπορεις να βοηθησεις???δε θελω να της δωσουν ζαχαρονερο....θελω να θηλασω ΤΕΛΟΣ....αν την φερουν μετα την αφαιρεση του καθετηρα πως πρεπει να προσεγγισω το παιδι???μου κανει εντυπωση που στο ΙΑΣΩ ειχαν αλλη πολιτικη τα φερνανε τα παιδια και ας ειχες ορο κλπ ενω εδω οχι....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

η μαια τωρα στο δευτερο ειναι διαφορετικη απο την πρωτη μιας και εχω αλλαξει γιατρο για να γεννησω στο Αρεταιειο....και λεει οτι μεχρι να βγουν οι καθετηρες κλπ μωρο δε φερνουν...δινουν ζαχαρονερο....ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ???μετα αν την εχω μαζι οκ οποτε πειναει θα τη ταϊζω αλλα μεχρι να ερθει τι γινεται ???24ωρες δεν ειναι πολλες αποχης???τι μπορω να κανω??Αγλαϊα μηπως μπορεις να βοηθησεις???δε θελω να της δωσουν ζαχαρονερο....θελω να θηλασω ΤΕΛΟΣ....αν την φερουν μετα την αφαιρεση του καθετηρα πως πρεπει να προσεγγισω το παιδι???μου κανει εντυπωση που στο ΙΑΣΩ ειχαν αλλη πολιτικη τα φερνανε τα παιδια και ας ειχες ορο κλπ ενω εδω οχι....

Το να κρατήσουν το μωρό τόσες ώρες χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος παραβιάζει τα δικαιώματα του Έλληνα ασθενούς όπως αυτά ψηφίστηκαν από την Ελληνική Βουλή.

Δεν ξέρω πώς θα διεκδικήσεις το δίκιο σου, θα πιέσεις μέσω του γιατρού σου; θα βάλεις κάποιον δικό σου να μαλώσει μαζί τους; θα φέρεις τα κανάλια; θα φέρεις δικηγόρο; θα τους απειλήσεις ότι θα τους μυνήσεις για έκθεση του μωρού σε κίνδυνο; θα πας στο δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων; θα κάνεις την τρελλή;

Ο καλύτερος τρόπος είναι να πιέσεις με το ιστορικό του άλλου μωρού και με ένα χαρτί από τον αλλεργιολόγο όπου θα αναγράφεται ο κίνδυνος (80%) που αντιμετωπίζει το παιδί να εμφανίσει αλλεργία.

Θα πρέπει να τους δώσεις το χαρτί του γιατρού και να τους βάλεις να υπογράψουν (θα το έχεις σε πολλά αντίτυπα και θα ζητήσεις την υπογραφή της προϊσταμένης, του διευθυντή της κλινικής και θα το υπενθυμίζεις σε κάθε βάρδια) ότι έχουν γνώση του θέματος και ότι η χρήση αγελαδινού γάλακτος στο μωρό σου θέτει το μωρό σου σε σοβαρό κίνδυνο.

Κανένας καθετήρας δεν σε εμποδίζει να θηλάσεις. Είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν το δεσμό μητέρας παιδιού και την έναρξη του θηλασμού. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν αν και δεν πρόκειται να το παραδεχθούν.

Κανείς δεν μας χαρίζει τα δικαιώματά μας. Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε για το αυτονόητο.

• 1 month later...

Κοριτσια, βοηθεια -εχω μπερδευτει πολυ. θελω οταν με το καλο ερθει το μωρακι μου να το θηλαζω αποκλειστικα και αναρωτιεμαι αν πραγματι χρειαζομαι το πακετο (θηλαστρο,αποστηρωτης,μπιμπερο κλπ) ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ???????

μια φιλη μου το πηρε και λεει δεν της χρειαστηκε καθολου ,μια αλλη μου ειπε ομως οτι της χρειαστηκε οταν ξαφνικα πρηστηκε το στηθος της απο το πολυ γαλα και ειχε πυρετο και επρεπε να βγαλει το γαλα που περισσευε και εψαχναν ειπε μεσα στην νυχτα να βρουν το θηλαστρο.

αν και μου ειπε οτι μετα οσο πιο πολυ γαλα εβγαζε με το θηλαστρο τοσο πιο πολυ ειχε αρα ...δεν την βοηθησε τελικα να μειωσει την υπερπαραγωγη.

τι να πω δεν ξερω. εγω δεν θα δουλευω για 1 χρονο ,να παμε καπου να αφησουμε παιδι σε καποιον δεν εχουμε .Αρα σκεφτομαι το πακετο ,,θηλαστρο , αποστειρωτης,μπιμπερο κλπ,, ειναι πανω απο 200 ευρο,γιατι να τα δωσω αν δεν τα χρειαστω ?

εσεις σε ποιες περιπτωσεις χρησιμοποιεισατε το θηλαστρο και αποστειρωτη ???

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

οσο θηλαζεις σιγουρα δε χρειαζεσαι μπιμπερο και αποστειρωτη ....ακομηκαι σε καμποιαπεριπτωση που θα χρειαστειςγια καποιο λογο μπιμπερο επειδη θελεις να δωσεις ξενο γαλα εχουν και τα φαρμακεια ολο και καποιον διανυκτερευον θα σε εξυπηρετησει εκεινη τη στιγμη μιας και θα πας να αγορασεις και γαλα.......και για αποστειρωση εαν χρειαστει για αυτο το μπιμπερο κατσαρολα και βρασιμο και τελος οπως κανανε οι μαμαδες και οι γιαγιαδες μας....απο τη στιγμη που θελεις ναθηλασεις δεν υπαρχει λογος να τα παρεις...τωρα για το θηλαστρο....δεν νομιζω να σου χρειαστει επισης μονο σε περιπτωση που θες να κανεις τραπεζα γαλακτος ή να βγαλεις γαλα για να αφησεις στο παιδι και να πας καπου.....εαν πρηστει το στηθος σου υπαρχουν και αλλοι μεθοδοι για να ανακουφιστεις χωρις θηλαστρο....εγω δε πηρα τιποτα απο αυτα και δε μου χρειαστηκαν ....θηλαστρο μου ειχε δωσει ενα η φιλη μου και επισης δε μου χρειαστηκε ......υποτιθεται τον αποστειρωτη τον χρησιμοποιεις για να αποστειρωνει τους πρωτους εξι μηνες τα μπιμπερο και τις πιπιλες ....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Μη μπερδεύεσαι κοριτσάκι, τίποτα απ΄όλα αυτά δε χρειάζεσαι. Περίμενε με το καλό να έρθει το μωράκι σου (πόσο μηνών είσαι?) και στην πορεία θα δεις πώς θα πάνε τα πράγματα. Εξάλλου μέχρι να σαραντήσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις θήλαστρο, ούτε να δώσεις μπιμπερό στο μωρό (υπάρχει φόβος για σύγχιση θηλών). Αν υπάρξει ανάγκη και πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις θήλαστρο, θα νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό, αλλά αυτό είναι κάτι που δε μπορείς να το ξέρεις από τώρα, οπότε... άραξε, ευχαριστήσου την εγκυμοσύνη σου, ξεκουράσου τώρα που μπορείς και ενημερώσου όσο μπορείς από τώρα για τον θηλασμό. Το φόρουμ έχει σχεδόν ό,τι πληροφορία χρειαστείς, εγώ θηλάζω 9,5 μηνες και ό,τι χρειάστηκα το βρήκα εδώ.

Με το καλό!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

εγω επειδη πρωτου γεννησω δεν ηξερα αν θα καταφερω να θηλασω και ετυχα να μου τα δωσουν φιλοι μου ειχα καβαντζα αποστερωτη, μπιμπερο και λοιπα αξεσουαρ..αυτο που δεν ειχα παρει ηταν θηλαστρο..

μολις γυρισα σπιτι και μεχρι να αρχισω προβες απουσιας για να επιστρεψω στη δουλεια δεν χρησιμοποιησα τιποτε απολυτως..και οταν χρειαστηκα (πριν παω στη δουλεια) να αποσυμφορησω το στηθος λογω υπερπαραγωγης το εκανα (επωδυνο τοτε και χρονοβορο) με το χερι ενω αν ειχα στη διαθεση μου ενα απλο θηλαστρο θα ταν πιο αποτελεσματικο..

οταν αρχισα τις προβες απουσιας για να επιστρεψω στη δουλεια τοτε αρχισα να χρησιμοποιω τον αποστειρωτη, τα μπουκαλια (γυαλινα παντα), τα μπουκαλια και σακουλακια αποθηκευσης και βεβαια ηλεκτρικο θηλαστρο για αποτελεσματικες, ανωδυνες και οικονομικες σε χρονο αντλησεις..(το οποιο μπορεις να αγορασεις ως οικιακου τυπου ή να ενοικιασεις νοσοκομειακου τυπου)

αρα οτιδηποτε σκεφτεσαι σχετικα με το ολο πακετο εχει να κανει καθαρα με θεμα προληψης (να χεις δηλαδη τον εξοπλισμο και ας μην σου χρειαστει ποτε..και αυτο σαφως εχει να κανει με την οικονομικη ευχερεια σου η με την τυχη να στα χαρισει καποια αλλη μανουλα) και με τις εκαστοτε συνθηκες (πχ να χρειαζεται να επιστρεψεις στη δουλεια και παραλληλα να θηλαζεις).. εσυ αποφασιζεις.

ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις σας!

ειμαι στον εβδομο μηνα τωρα και παμε για τα ψωνια μας σε λιγες μερες .

το θεμα με το θηλαστρο με απασχολησε γιατι

μενουμε επαρχια πια και αν το χρειαστω δεν θα μπορεσω να το νοικιασω -αγορασω αμεσα.

Στην Αθηνα ηταν πιο ευκολα τα πραγματα οταν μεναμε ,ενω εδω το ΛΗΤΩ το βρισκεις στην αλλη πολη!

yasemi που μπορω να μαθω για τους ,,αλλους μεθοδους να ανακουφιστω,,αν χρειαστει? εννοεις να το βγαλω με το χερι η κατι αλλο?

θελω πολυ να θηλασω ,το μονο που φοβαμαι μην μου το χαλασουν στο μαιευτηριο με τα μπιμπερο που δινουν στα μωρακια θες δεν θες(ακομα και αν δηλωσεις αποκλειστικο) και ειναι πολυ κριμα αυτο.

Παντως προς το παρων αποφασισα πως δεν θα παρω τιποτα απο αυτα ,αν χρειαστουν εχω το κατσαρολακι και το χερακι μου μεχρι να τα παρω ,δεν θα χαθω,οντως αφου τα βγαζανε περα οι μαμαδες μας χωρις αυτα αρα υπαρχει τροπος .

σας ευχαριστω και να χαιρεστε τα ζουζουνακια σας!

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

εννοω με το χερι ή κομπρεσες ή ζεστο μπανακι ή αναλογα με τη περιπτωση...σφυρας στο φορουμ και ολο και καποια απανταει γρηγορα και αμεσα...24ωρου βασεως...ουτε φαρμακειο να ημασταν....:wink:

εαν εχεις τη δυνατοτητα στο μαιευτηριο να το εχεις διπλα σου κανεις δε θα δωσει μπιμπερο...εδω θα διαβασεις πολλες πληροφοριες για τα δικαιωματα σου ....και αντε και μια φορα να της δωσουν μπιμπερο δε τρεχει τιποτα....αφου το θελεις μια χαρα θατα καταφερετε.....

με το καλο!!!

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...