Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπορώ να θηλάσω ξένο μωρό;

Recommended Posts

και μάλιστα κάτω των έξι μηνών;

Ήμουν προχτές σε μια φίλη και κάποια στιγμή μπήκε για μπάνιο και ξύπνησε το τριών μηνών μωράκι της στα μισά. Το αντανακλαστικό μου ήταν να το βάλω στο στήθος, αλλά κρατήθηκα και τελικά το πήγα στη μαμά του.

Στην περίπτωση που συμβεί κάτι αντίστοιχο και π.χ. κρατάω εγώ το μωρό και η μαμά του είναι έξω (υποθετικό σενάριο γιατί θα έχει αφήσει γάλα, αλλά καταλαβαίνετε την απορία που μου έχει καρφωθεί) επιτρέπεται να το θηλάσω εγώ (η μαμά του δε θα είχε πρόβλημα αν είναι καλό για το μωρό ή τουλάχιστον αν δεν είναι κακό για το μωρό). Θηλάζω ήδη δυο χρόνια (και κατιτίς ακόμη). Τι λέτε; τι περιορισμοί υπάρχουν;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 109
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιατί να μην επιτρέπεται; Οι παραμάνες αυτό δεν έκαναν, και μάλιστα από αρχαιοτάτων χρόνων; Άλλωστε πριν ανακαλυφθούν τα θήλαστρα και το γάλα σε σκόνη, έτσι θρέφονταν τα μωράκια όσων μαμάδων δεν μπορούσαν να θηλάσουν. Ρώτα τη γιαγιά σου να σου πει :wink:

λενε πως μετα τους 6 μηνες το γαλα αλλαζει συσταση και προσαρμοζεται στις αναγκες της ηλικιας του παιδιου σου... αλλα αν μιλαμε για μια φορα στο τοσο, και οχι αποκλειστικο μεγαλωμα του 3 μηνων βρεφους με το δικο σου "αλλαγμενο" γαλα, τοτε ποιο το προβλημα????

F2ETp3.png

Εμένα πα΄ντως θα με πείραζε αν κάποια άλλη θήλαζε το μωρό μου. Για την ακρίβεια δεν μπορώ να το σκεφτώ καν

καπως ετσι σκεφτομαι κ εγω, αλλα η φιλη της μιρικι λεει οτι δεν θα την πειραζε.

επι του πρακτεου συμφωνω με τη νουκα,

ως προς την διαφορετικοτητα της συστασης του γαλακτος, αναλογα με την ηλικια του μωρου.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

Έχετε σκεφτεί και το ενδεχόμενο το μωρό να αρνηθεί να θηλάσει από άλλη μαμά; Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό δεδομένου ότι το μωρό έλκεται κι από τη μυρωδιά της μαμάς του όταν πλησιάσει το στήθος. Ίσως το ίδιο το μωρό να μην κάνει την κίνηση να πιάσει το στήθος.

Κι εγώ νομίζω δε θα ήθελα να θηλάσει το μωρό μου άλλη γυναίκα. Μια φίλη μου είχε αντλήσει με το θήλαστρό μου στο σπίτι μου για να ανακουφιστεί επειδή έλειπε αρκετές ώρες από το σπίτι της κι επειδή θα γύριζε αργά μου άφησε το γάλα για να το δώσω αν ήθελα στο γιο μου που ήταν 6 μηνών τότε. Την ευχαρίστησα αλλά δεν το έδωσα τελικά. Ίσως είμαι παράξενη, ίσως συνέβαλε και το γεγονός ότι ήπιε καφέ κατά την επίσκεψή της και εγώ ήμουν τότε πολύ υστερική με τη διατροφή μου (καφεΐνη, αλκοόλ, τσιγάρο ούτε για δείγμα). Ίσως σήμερα να το ξανασκεφτόμουν.

Επίσης νομίζω ότι ο θηλασμός είναι κάτι παραπάνω από τάισμα, είναι κάτι πολύ προσωπικό για εμένα... Πολύ ευχαρίστως θα έδινα γάλα μου σε μπουκάλι που κατά καιρούς διαβάζω ότι ζητάνε για πρόωρα μωράκια κλπ. αλλά δε θα θήλαζα ένα ξένο μωράκι.

και μάλιστα κάτω των έξι μηνών;

Ήμουν προχτές σε μια φίλη και κάποια στιγμή μπήκε για μπάνιο και ξύπνησε το τριών μηνών μωράκι της στα μισά. Το αντανακλαστικό μου ήταν να το βάλω στο στήθος, αλλά κρατήθηκα και τελικά το πήγα στη μαμά του.

Στην περίπτωση που συμβεί κάτι αντίστοιχο και π.χ. κρατάω εγώ το μωρό και η μαμά του είναι έξω (υποθετικό σενάριο γιατί θα έχει αφήσει γάλα, αλλά καταλαβαίνετε την απορία που μου έχει καρφωθεί) επιτρέπεται να το θηλάσω εγώ (η μαμά του δε θα είχε πρόβλημα αν είναι καλό για το μωρό ή τουλάχιστον αν δεν είναι κακό για το μωρό). Θηλάζω ήδη δυο χρόνια (και κατιτίς ακόμη). Τι λέτε; τι περιορισμοί υπάρχουν;

Οπως ειπαν ήδη κάποια κορίτσια στο παρελθόν αυτό ήταν συνήθης τακτική. Εμένα η γιαγιά μου είχε θηλάσει όλα τα μωρά της γειτονιάς των οποίων οι μαμάδες δεν είχαν αρκετό γάλα. Τότε βλέπετε ήταν κατοχή, δ'ύσκολα τα χρόνια... Απο εκεί βγαίνει και η λέξη "ομογάλακτος". Ειναι αυτοί που έχουν πιει το ίδιο γάλα, έχουν θηλάσει δηλαδή απο την ίδια γυναίκα και ήταν ένα ειδος δεσμού για τους παλιούς.

Εγω θεωρω πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απο τη στιγμή που η μητέρα συμφωνεί και αν το μωρό αντιδράσει θετικά.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

και εγω ...δεν θα ηθελα να θηλασει απο αλλη γυναικα. Και το βρισκω υπερβαση οικειοτητας να μου το ζητησει καποια.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Διαφημίσεις

Ο μπαμπάς μου δεν θήλασε από την μαμά του αλλά από μια γειτόνισα γιατί η γιαγιά για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζω αδυνατούσε να θηλάσει! Θεωρώ πολύ άξια την γυναίκα που θήλασε τον μπαμπά μου! Πιστεύω ότι ο θηλασμός είναι τοσο άξιο και άγιο γεγονός που τιμά αυτήν που το προσφέρει είτε στο μωρό της είτε σε ένα μωρό που δεν της ανήκει!

Αν δεν έχει πρόβλημα η μαμά και δεχτεί το μωρό, εντάξει.

Κι εγώ δεν θα είχα πρόβλημα αν έλειπα να θήλαζε άλλη γυναίκαι τα παιδιά μου. Αρκεί εκείνα να ήταν ευχαριστημένα. Και βέβαια αν δεν μπορούσα για κάποιο λόγο να θηλάσω, θα αγόραζα από τράπεζα γάλακτος, τουλάχιστον για ορισμένα γεύματα.

Η μεγάλη μου έχει κατά καιρούς ζητήσει από τις γιαγιάδες της να θηλάσει. Η πεθερά μου την άφησε να δοκιμάσει, και φυσικά η κόρη μου κατάλαβε ότι δεν έχει γάλα και δεν ξαναζήτησε. Η μαμά μου της είπε "δεν έχει πια γάλα, το ήπιαν όλο η μαμά σου και η θεία σου όταν ήταν μικρές". Το καλοκαίρι που τις άφησα στη μαμά μου τη νύχτα, ξύπνησε και έγινε ο εξής διάλογος:

-Μαμά, να θηλάσω!

-Η γιαγιά είμαι.

-Γιαγιά, να θηλάσω!

μια στο τοσο δεν ειναι θεμα, αλλα αν μιλαμε για μονιμη διατροφη, και μαλιστα για μωρο τοσο μικρο το οποιο τρεφεται μονο με γαλα ακομη, μπορεις να θηλασεις μονο παιδι που ειναι στην ιδια ηλικια με το δικο σου, αν θελεις να ειναι υγιες.

Το γαλα αλλαζει για να καλυψει τις αναγκες του παιδιου σου, και το σωμα σου ξερει ποτε γεννησες.

Γι'αυτο και οι τραπεζες γαλακτος ζητανε για τα προωρα γαλα μονο απο μαμαδες των οποιων τα μωα δεν ειναι πανω απο εξι μηνων.

Οσο για τις παραμανες των βασιλικων οικογενειων, οι οποιες μπορει να ειχαν παιδια δεκα χρονων αλλα θηλαζαν νεογεννητα... ας δουμε ποσο υγιη ηταν αυτα τα νεογεννητα. Το γαλα ηταν λαθος και δεν τους εδινε ο,τι χρειαζοταν.

Στην κατοχη υπηρχαν οντως πολλοι ομογαλακτοι, αλλα το οποιοδηποτε γαλα ειναι καλυτερο απο καθολου γαλα, προκειμενου να κρατηθει ενα παιδακι στη ζωη. Απο επιλογη ομως, οχι, δεν ειναι ο,τι καλυτερο να δινεις σ'ενα μωρο γαλα που προοριζεται για νηπιο. Καλυτερα φορμουλα, ειναι πιο κοντα στις αναγκες του.

Προσωπικά θα το θεωρούσα μεγάλη μου τιμή, αν κάποια μαμά μου ζητούσε να θηλάσω το μωράκι της!

Και γω το ίδιο!!. Θα θήλαζα κάποιο άλλο μωρό άν η μητέρα μου το ζητούσε. Με μεγάλη μου χαρά κιόλας! Αλλά δεν θα ζητούσα εγώ σε κάποια άλλη μαμά να θηλάσει το δικό μου παιδί..

You can buy your children everything in the world, but nothing will compare to the memories you make with them...

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

Δε θα θηλαζα μωρακι αλλης μαμας χωρις λογο...σορρυ αλλα το οτι η μαμα ηταν στο μπανιο δε το θεωρω λογο να παρεις το μωρο τηςκαι να το βαλεις στο στηθος σου γιατι ετσι εχεις συνηθισει...μη τρελλαθουμε κιολας.

Φυσικα ουτε να σκεφτω οτι θα εκανε καποια αυτο το πραγμα στο παιδι μου.Εφαγα φρικη οταν με το παιδι 3 μηνων περιπου ακουσα τυχαια την πεθερα μου να λεει σε μια γειτονισσα οτι οταν 1 φορα της αφησα το μωρο επειδη αυτο εκλαιγε σκεφτηκε να το βαλει στο στηθος της αλλα τελικα δεν το εκανε.Κοντεψε να με βαρεσει εγκεφαλικο.Ακομα και τωρα που εχουν περασει 7 μηνες το σκεφτομαι κατι βραδυα και ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι μου.Απο το φοβο μου δεν την εχω ξαναφησει μονη της με το παιδι μου και φυσικα καθε φορα που τη βλεπω γυριζει το ματι μου αναποδα.

Δυσκολευομαι να πιστεψω πως υπαρχει μαμα που κατι τετοιο δε θα την ενοχλουσε.

Διαφημίσεις

το καλοκαιρι μου αφησε η κουμπαρα μου την κορη της γιατι επρεπε να παει καπου,ηταν 6,5 μηνων και αρχισε να κλαιει τοσο πολυ που δεν ηξερα την να την κανω,δεν ηρεμουσε με τπτ,ειχα και το δικο μου μπεμπε 3,5 μηνων τον οποιο θηλαζα.αφου ειχα κανει τα παντα και δε ηρεμουσε το καημενο αποφασισα να την θηλασω αλλα σε πληροφορω οτι ουτε καν ακουμπησε το στηθος μου.

το ειπα βεβαια στην κουμπαρα μου αλλα δεν μου ειπε κατι η κοπελα.

Προσωπικά θα το θεωρούσα μεγάλη μου τιμή, αν κάποια μαμά μου ζητούσε να θηλάσω το μωράκι της!

Και εγώ!!!Θα χαιρόμουν πάρα πολύ!!!Αλλά δεν ξέρω αν θα ένιωθα το ίδιο αν μια μαμά ζητούσε να θηλάσει το δικό μου παιδί...αυτό μάλλον θα με ενοχλούσε..

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Οσο για τις παραμανες των βασιλικων οικογενειων, οι οποιες μπορει να ειχαν παιδια δεκα χρονων αλλα θηλαζαν νεογεννητα... ας δουμε ποσο υγιη ηταν αυτα τα νεογεννητα. Το γαλα ηταν λαθος και δεν τους εδινε ο,τι χρειαζοταν.

Στην κατοχη υπηρχαν οντως πολλοι ομογαλακτοι' date=' αλλα το οποιοδηποτε γαλα ειναι καλυτερο απο καθολου γαλα, προκειμενου να κρατηθει ενα παιδακι στη ζωη. Απο επιλογη ομως, [b']οχι, δεν ειναι ο,τι καλυτερο να δινεις σ'ενα μωρο γαλα που προοριζεται για νηπιο. Καλυτερα φορμουλα, ειναι πιο κοντα στις αναγκες του.[/b]

Και είναι καλύτερο να δίνεις σε ένα μωρό γάλα που προορίζεται για άλλο ζώο?

Χωρίς να έχω γνώσεις επί του θέματος, πραγματικά δεν μπορώ με τίποτα να πιστέψω ότι μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο!

Εγω τον μεγαλο ουτε με μπιμπερο δεν αφηνα να τον ταισουν αλλοι...

Απο εκει και περα αλλο να υπαρχει αναγκη και αλλο να λοιπει η μαμα για δυο ωρες. Δηλαδη αν ηταν να πεθανει απο τη πεινα δεν θα με πειραζε να τα θηλασει καποια αλλη αλλα οταν εφευγα φροντιζα να αφηνω γαλα ή δικο μου ή σκονη χωρια που και να ετρωγαν λιγο αργοτερα δεν παθαιναν τιποτα...

το καλοκαιρι μου αφησε η κουμπαρα μου την κορη της γιατι επρεπε να παει καπου,ηταν 6,5 μηνων και αρχισε να κλαιει τοσο πολυ που δεν ηξερα την να την κανω,δεν ηρεμουσε με τπτ,ειχα και το δικο μου μπεμπε 3,5 μηνων τον οποιο θηλαζα.αφου ειχα κανει τα παντα και δε ηρεμουσε το καημενο αποφασισα να την θηλασω αλλα σε πληροφορω οτι ουτε καν ακουμπησε το στηθος μου.

το ειπα βεβαια στην κουμπαρα μου αλλα δεν μου ειπε κατι η κοπελα.

Με αφορμή αυτό που λες να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι μια γυναίκα που θηλάζει το παιδί της έχει μάθει ότι όταν το παιδί γκρινιάζει,κλαίει,είναι ανήσυχο,πονάει,νυστάζει κ.τ.λ με το στήθος ηρεμεί αμέσως.Οπότε είναι τελείως αυθόρμητο,αν τύχει να είναι με ένα ξένο μωρό που αντιδράει έτσι, να σκεφτεί να το θηλάσει γιατί έτσι έχει μάθει.Σαν συνήθεια δηλαδή.Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό.Αλλά αν το ξένο μωρό πίνει φόρμουλα τότε είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να θηλάσει!!!Γιατί πολύ απλά δεν ξέρει!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Έχω θηλάσει το παιδί μιας φίλης μου δύο φορές. Ηταν βέβαια στην ίδια ηλικία με τον δικό μου. Η κοπέλα έκανε πολλές προσπάθειες αλλά δεν κατάφερε να θηλάσει ποτέ αποκλειστικά και δύο φορές που ήμουν εκεί και το παιδί πεινούσε μου ζητησε αν θέλω να το θηλάσω και το έκανα με μεγάλη χαρά! Της είχα πει οτι αν μέναμε κοντά ευχαριστως θα το θήλαζα και πιο πολύ. Μου είπε οτι δεν την ενόχλησε και οτι προτιμάει απο το να του δώσει σκόνη να θηλάσει εστω και απο μια αλλη μαμά. Φυσικά δε κάπνιζα, δεν έπινα καφέ και προσεχα πολυ τη διατροφή μου. Θέλω να πω οτι νιώθω το παιδάκι αυτό πολύ κοντά μου (αν και η κοπέλα δεν είναι κολλητή μου) και το αγαπώ πολυ. Ηταν πολυ όμορφη στιγμή και χαίρομαι που το έκανα.

q8SSp3.png

Και είναι καλύτερο να δίνεις σε ένα μωρό γάλα που προορίζεται για άλλο ζώο?

Χωρίς να έχω γνώσεις επί του θέματος, πραγματικά δεν μπορώ με τίποτα να πιστέψω ότι μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο!

Και όμως natly μου.Έχει δίκιο η travellingum.To μητρικό γάλα αλλάζει σύσταση μετά απο 6 μήνες.Και προορίζεται για τις ανάγκες ενός μεγαλύτερου μωρού.Δεν είναι κατάλληλο για νεογέννητο.Σίγουρα όμως δεν κάνει και κακό αν συμβεί μερικές φορές.Η αποκλειστική όμως διατροφή του δεν επιτρέπεται.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Με αφορμή αυτό που λες να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι μια γυναίκα που θηλάζει το παιδί της έχει μάθει ότι όταν το παιδί γκρινιάζει,κλαίει,είναι ανήσυχο,πονάει,νυστάζει κ.τ.λ με το στήθος ηρεμεί αμέσως.Οπότε είναι τελείως αυθόρμητο,αν τύχει να είναι με ένα ξένο μωρό που αντιδράει έτσι, να σκεφτεί να το θηλάσει γιατί έτσι έχει μάθει.Σαν συνήθεια δηλαδή.Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό.Αλλά αν το ξένο μωρό πίνει φόρμουλα τότε είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να θηλάσει!!!Γιατί πολύ απλά δεν ξέρει!

το μωρακι θηλαζε και αυτο αποκλειστικα,συγνωμη δεν το ανεφερα

Και όμως natly μου.Έχει δίκιο η travellingum.To μητρικό γάλα αλλάζει σύσταση μετά απο 6 μήνες.Και προορίζεται για τις ανάγκες ενός μεγαλύτερου μωρού.Δεν είναι κατάλληλο για νεογέννητο.Σίγουρα όμως δεν κάνει και κακό αν συμβεί μερικές φορές.Η αποκλειστική όμως διατροφή του δεν επιτρέπεται.

Η ένσταση της natly δεν αφορούσε αν αλλάζει η σύσταση του γάλακτος, αλλά αν είναι προτιμότερο το ανθρώπινο "άλλης ηλικίας" από το τεχνητό. Φυσικά και είναι ασύγκριτα καλύτερο το ανθρώπινο. Στο τεχνητό γάλα υπάρχει το λεγόμενο "δεύτερης ηλικίας", το οποίο όμως απλώς είναι λιγότερο επεξεργασμένο και άρα πιο φθηνό, γιατί θεωρείται ότι ένα μωρό που ξεπερνά την ηλικία του νεογέννητου δεν είναι τόσο ευαίσθητο σε συστατικά του αγελαδινού γάλακτος. Το ανθρώπινο αλλάζει σύσταση, αλλά παραμένει ανθρώπινο.

Η ένσταση της natly δεν αφορούσε αν αλλάζει η σύσταση του γάλακτος, αλλά αν είναι προτιμότερο το ανθρώπινο "άλλης ηλικίας" από το τεχνητό. Φυσικά και είναι ασύγκριτα καλύτερο το ανθρώπινο. Στο τεχνητό γάλα υπάρχει το λεγόμενο "δεύτερης ηλικίας", το οποίο όμως απλώς είναι λιγότερο επεξεργασμένο και άρα πιο φθηνό, γιατί θεωρείται ότι ένα μωρό που ξεπερνά την ηλικία του νεογέννητου δεν είναι τόσο ευαίσθητο σε συστατικά του αγελαδινού γάλακτος. Το ανθρώπινο αλλάζει σύσταση, αλλά παραμένει ανθρώπινο.

Ακριβώς αυτό εννοούσα,thanks pax!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...