Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ουρεοπλασμα και αποβολες

Recommended Posts

Αγαπητή μου Μαρία-Έφη,

Οι πρώτες εξετάσεις που μου ζήτησε ο γυναικολόγος όταν ξεκινήσαμε τον προγεννητικό έλεγχο ήταν αυτές. Καλλιέργεια κολπικού υγρού και έρευνα για διάφορα αερόβια και αναερόβια μικρόβια.

Βρέθηκα θετική στο ουρεόπλασμα μόνο. Το δείγμα το παίρνει μικροβιολόγος ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που παίρνει και το δείγμα για το τεστ-παπ.

Σε μένα συνολικά οι εξετάσεις αυτές κόστισαν 80 Ευρώ. Κάναμε θεραπεία με τον άντρα μου 2 βδομάδες με αντιβίωση (Tabrin). Τώρα όλα καλά.

Μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε.

Φιλικά,

Δομνίνα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 99
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γλυκεία μου domnina σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.

Μου ελυσες αρκετές απορίες!

Μετα την αντιβιωση τη επανελαβες?

Σε ευχαριστω και πάλι!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Μαρία - Έφη μου,

Όχι δεν επανέλαβα την εξέταση μετά το τέλος της αντιβίωσης και αυτό διότι αμέσως μετά το τέλος της έκανα σαλπιγγογραφία και πήρα και πάλι αντιβίωση. Ο γιατρός είπε ότι πιθανόν να έχει εξαλειφθεί τελείως αλλά φαντάζομαι πως όταν ξεκινήσω τελικά την προσπάθεια είτε για την σπερματέγχυση είτε για την εξωσωματική θα τις επαναλάβω.

Δήμητρα 83, το ουρεόπλασμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ουρολοίμωξη.

Ότι άλλο θέλετε, στη διάθεσή σας.

Δομνίνα

Διαφημίσεις

Δήμητρά μου δυστυχώς δεν έχει συμπτώματα.

Το καταλαβαίνεις μόνο αν κάνεις εξέταση κολπικού υγρού και καλλιέργεια αν βγει θετική η εξέταση στα μικρόβια.

Επίσης αν ο άνδρας σου έχει υψηλό ποσοστό ανώμαλων μορφών στο σπερματοδιάγραμμα που θα κάνει είναι πολύ πιθανόν να έχει αυτός ουρεόπλασμα, που για να το βρει θα πρέπει να κάνει ταυτόχρονα καλλιέργεια σπερματικού υγρού.

Και στις δύο περιπτώσεις αν κάποιος από τους δύο βρεθεί θετικός στο ουρεόπλασμα απαραιτήτως θα πρέπει και οι δύο να πάρουν αντιβίωση.

Φιλικά,

Δομνίνα

επειδη τον ιανουραριο θα παω για τεστ παπ.αυτο φαινεται απο το τεστ η θα πρεπει να κανω αλλη εξεταση?για προλληπτικους λογους θα ηθελα να την κανω. σ'ευχαριστω

Από το τεστ παπ δεν φαίνεται γιατί δυστυχώς στο συγκεκριμένο τεστ παίρνουν επίχρισμα από τον τράχηλο της μήτρας. Για το ουρεόπλασμα πρέπει ο μικροβιολόγος να πάρει δείγμα κολπικού υγρού, να το εξετάσει για μικρόβια και αν βρεθεί κάποιο μικρόβιο να κάνει καλλιέργια για να βρεθεί η κατάλληλη αντιβίωση.

Οπότε είναι διαφορετική εξέταση όπως καταλαβαίνεις. Τώρα αν μπορεί ο γυναικολόγος σου ταυτόχρονα με το τεστ να σου πάρει ο ίδιος δείγμα κολπικού υγρού και να το στείλει αυτός σε μικροβιολογικό εργαστήριο δεν ξέρω. Δεν χάνεις τίποτε να τον ρωτήσεις όμως.

Φιλικά,

Δομνίνα

Διαφημίσεις

εχω όντως πολύ αγχος ανυπομονω να κάνω τις εξετάσεις να δούμε!

Θέλω να ξεκινησω την προσπάθεια για το 2 σύντομα γιατι ηδη 2μιση χρόνια το παλευω!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΥΚΟΠΛΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ!! ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ , ΓΙΑΥΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΠΗΡΑΜΕ ΡΟΥΛΙΝΤ.

MARIAEFI ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ?? ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΥΚΟΛΑ??

ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 30%

Δήμητρα,

Η διεθνής ονομασία του ουρεοπλάσματος είναι ureoplasma ureolyticum. Αν το ζητήσεις έτσι ακριβώς στο γιατρό στη Γερμανία σίγουρα θα καταλάβει τι εννοείς και τι ακριβώς θέλεις.

Ότι άλλο θες στη διάθεσή σου.

Φιλικά,

Δομνίνα

εγώ στην εγκυμοσύνη μου πριν 2 χρόνια ανακάλυψα ότι είχα ουρεόπλασμα έκανα αγωγή με τον άντρα μου για 20 ημέρες με αντιβίωση (παιδική δεν θυμάμαι πια) η οποία όμως δεν έκανε τίποτα γιατί ήμουν ήδη έγκυος και η γιατρός μου δεν μπορούσε να μου δώσει πιο ισχυρή. βέβαια το τι άγχος πέρασα με το φόβο ότι μπορεί να αποβάλλω δεν λέγεται έμπαινα και διάβαζα στο ιντερνετ και το μόνο που έβλεπα ήταν ότι είναι αιτία για να αποβάλλεις. τελικά είχα την καλύτερη εγκυμοσύνη που θα μπορούσα χωρίς προβλήματα και μια πολύ καλή γέννα. πριν από κανά τρίμηνο αποφάσισα να πάω να ξανακάνω την εξέταση μυκόπλασμα ουρεόπλασμα ώστε βάζοντας μπροστά για 2ο παιδάκι να είμαι εντάξει. η εξέταση βγήκε όμως καθαρή. υπάρχει περίπτωση να μου εμφανιστεί ξανά;

Μαράκι μου δυστυχώς τίποτε δεν αποκλείεται.

Στην ιατρική ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι αποκλείεται να συμβεί αυτό ή εκείνο.. πολύ απλά επειδή ο κάθε ανθρώπινος οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε κάθε τι μιας και ο κάθε ένας από εμάς είναι μια διαφορετική οντότητα. Οι ιατροί συνήθως μιλούν με ποσοστά..

Επειδή λοιπόν το ουρεόπλασμα είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και πολύ δύσκολα εκριζώνεται από τον οργανισμό, μπορεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να βρίσκεται σε ύφεση και μετά ξαφνικά να εμφανιστεί πάλι.

Αλλά σκεφτόμαστε θετικά και δεν πρόκειται να μας συμβεί τίποτε άσχημο.

Φιλικά,

Δομνίνα

Διαφημίσεις

Καλή βδομάδα!σημερα εκανα τις εξετάσεις:

καλ/γεια κολπικου εκκριματος

καλ/γεια μικρ.ΝΕΙΣΣΕΡ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

καλ/γεια μυκητες

τριχομοναδες

μυκοπλασμα

χλαμυδια

ουρεοπλασμα.

Την Πέμπτη θα πάρω τα αποτελέσματα.

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

mariaefi καλησπερα// εκανεσ και για μυκοπλασμa

poy tis ekanes kai poso stoixisan

oles aytes htan mia exetash h polles

Δήμητρα καλημερα τωρα ειδα το μυνημα σου.

Τα δειγματα (2) μου τα πήρε ο γυναικολόγος μου (απο τραχηλο μητρα)-σαν το τεστ παπ ειναι απλα οταν τα πήρε μεσα απο μητρα ομολογω οτι πονεσα λιγακι παραπανω-

και τα πηγα σε μικροβιολογικο εργαστηριο (μενω Κρητη Ηράκλειο) όλες οι εξετάσεις μου κόστισαν περιπου 45 ευρω και ο γιατρος 50 ευρω.

Τελικά εχω χλαμυδια και ειμαι σε αγωγή με VIBRAMICIN για 20 μερες (5 κουτια θα πάρω εγω και 2 αντρας μου) συν μυκητες οπότε και υποθετα και κρεμες!

και εγω αναρωτιεμαι που τα αρπαξα.Και καλά οι μυκητες ειναι απο την θαλασσα τα μαγιο κτλ τα χλαμύδια όμως?!τον ρώτησα και μου ειπε οτι μπορει να τα είχα για πολύ καιρο και να μην το ειχα καταλάβει.

τεσπα εχω ξεκινησει΄το πρώτο κουτακι τελειωσε και πάμε στο δευτερο απο σημερα.

Μετά απο πόσες μέρες πρεπει να επαναλάβω την εξέταση ξερει καμμια??

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

κορίτσια καλησπέρα.

Είμαι καινούργια στο φόρουμ. προσπαθούμε με τον άντρα μου για μωρό εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. τους τελευταίους 2-3 μήνες τις μέρες που περιμένω περίοδο το σκέφτομαι συνέχεια και κάπως έτσι μπήκα στο φόρουμ και άρχισα να το διαβάζω. πριν 1,5 μήνα έκανα σαλπιγγογραφία και ήταν καλή. παράλληλα ο άντρας μου έκανε σπερμοδιάγραμμα και καλλιέργεια και είχε πολλές ανώμαλες μορφές και ουρεόπλασμα. είχα κι εγώ, οπότε πήραμε αντιβίωση. έχω δει στο ίντερνετ κυρίως σε ξένα σάιτ ότι μπορεί να σχετίζεται με αντρική υπογονιμότητα. κάτι τέτοιο το θεώρησα πολύ θετικό γιατί με την αντιβίωση μπορεί πραγματικά να έχουμε τώρα πολύ περισσότερες πιθανότητες. αυτό τον μήνα αμέσως μετά την αντιβίωση κάναμε μπόλικο σέξ τις γόνιμες μέρες και με αναπτερωμένο ηθικό. τώρα όμως που περιμένω περίοδο ώς το Σάββατο νομίζω ότι νιώθω όπως κάθε μήνα. πρήξιμο στο στήθος κλπ.

ξέρει καμία κάτι για το ουρεόπλασμα΄και την υπογονιμότητα;

και σε κάθε περίπτωση χρειαζόμουνα λίγη παρέα γι αυτές τις μέρες γιατι βαρέθηκα κάθε μήνα να το συζητάω με τις φίλες μου, να με ενθαρρύνουν και στο τέλος τίποτα. τουλάχιστον η περίοδος μου έρχεται σταθερά στις 27-28 μέρες και δεν μπαίνω στο τριπάκι με καθυστερήσεις κλπ. από εγκυμοσύνη όμως τίποτα...

Αυτά για αρχή...

:?:

κορίτσια καλησπέρα.

Είμαι καινούργια στο φόρουμ. προσπαθούμε με τον άντρα μου για μωρό εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. τους τελευταίους 2-3 μήνες τις μέρες που περιμένω περίοδο το σκέφτομαι συνέχεια και κάπως έτσι μπήκα στο φόρουμ και άρχισα να το διαβάζω. πριν 1,5 μήνα έκανα σαλπιγγογραφία και ήταν καλή. παράλληλα ο άντρας μου έκανε σπερμοδιάγραμμα και καλλιέργεια και είχε πολλές ανώμαλες μορφές και ουρεόπλασμα. είχα κι εγώ, οπότε πήραμε αντιβίωση. έχω δει στο ίντερνετ κυρίως σε ξένα σάιτ ότι μπορεί να σχετίζεται με αντρική υπογονιμότητα. κάτι τέτοιο το θεώρησα πολύ θετικό γιατί με την αντιβίωση μπορεί πραγματικά να έχουμε τώρα πολύ περισσότερες πιθανότητες. αυτό τον μήνα αμέσως μετά την αντιβίωση κάναμε μπόλικο σέξ τις γόνιμες μέρες και με αναπτερωμένο ηθικό. τώρα όμως που περιμένω περίοδο ώς το Σάββατο νομίζω ότι νιώθω όπως κάθε μήνα. πρήξιμο στο στήθος κλπ.

ξέρει καμία κάτι για το ουρεόπλασμα΄και την υπογονιμότητα;

και σε κάθε περίπτωση χρειαζόμουνα λίγη παρέα γι αυτές τις μέρες γιατι βαρέθηκα κάθε μήνα να το συζητάω με τις φίλες μου, να με ενθαρρύνουν και στο τέλος τίποτα. τουλάχιστον η περίοδος μου έρχεται σταθερά στις 27-28 μέρες και δεν μπαίνω στο τριπάκι με καθυστερήσεις κλπ. από εγκυμοσύνη όμως τίποτα...

Αυτά για αρχή...

:?:

Καλωςόρισες!

όλα αυτα τα μικρόβια επηρεάζουν την γονιμότητα απο οτι εχω διαβάσει αλλά και μου εχει πει ο γυναικολογος όμως με την κατάλληλη αντιβίωση και χρονο(δεν φευγουν ευκολα τα ατιμα) όλα πηγαίνουν καλα!

Δυστυχως ομως τα συμπτωματα περιοδου και εγκυμοσυνης συνηθως ταιριάζουν!!

οπότε το μονο που μπορεις να κάνεις ειναι να εχεις ψηλα το ηθικό να προσέχεις και αν δεν αδιαθετήσεις το σκ χοριακή την Δευτερα!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Καλησπέρα Fani,ουρεόπλασμα οταν εμεινα έγκυος και είχα και εγώ και ο άντρας μου.

Το ανακαλύψα στον 4ο μήνα οταν εκανα καλλιέργεια κολπικών υγρών και μάλιστα είχα σε τρομερά μεγαλο βαθμό αποικίες του μικροβίου.

Πηρα αντιβίωση και ολα καλά, το μικρόβιο δεν εφυγε αλλά τουλάχιστον μειώθηκε απο 10,000 αποικίες σε 1,000.

Τουλάχιστον σε εμας απο οτι φανηκε δεν αποτέλεσε προβλημα για συλληψη, ουτε σε εσας νομιζω οτι θα δημιουργήσει αφού πηρατε και αντιβίωση!!!

Ευχομαι γρηγορα ενα μπεμπάκι στην κοιλιά σου!

Και γω πριν κάνω το τεστ εγκυμοσύνης ειχα ακριβως τα ιδια συμπτωματα με της περιόδου,τοσο ίδια που είχα φορέσει και σερβιέτα γιατι φοβομουν μην αδιαθετησω στον ύπνο μου!!!!

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

καλημέρα και σας ευχαριστώ. Απ' ότι έχω διαβάσει για το ουρεόπλασμα, δεν ξέρουν πως μπορεί ν αεπηρεάζει την αντρική γονιμότητα αλλά έχουν βρει ποσοτική συσχέτιση, δηλαδή ότι πιο πολλοι άντρες με ουρεόπλασμα ήταν υπογόνιμοι παρά γόνιμοι. Φυσικά πολλοί άντρες με το μικρόβιο έκαναν παιδιά και το ανακάλυπταν μετά.

τέλος πάντων...σιγά μη δεν αδιαθετήσω...από την πέμπτη το πιθανότερο

φαντάζομαι επίσης ότι και μετά την αντιβίωση το πιθανότερο είναι να μη συλλάβει κανείς αμέσως αλλα μετά από κάποιους μήνες. το θέμα είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις αν το πρόβλημα ήταν αυτό που αντιμετώπισες ή κάποιο άλλο που δεν έχεις ακόμα ανακαλύψει.

Fani 77

Κατά λάθος σου έστειλα το προηγούμενο μήνυμά μου μόνο με το όνομά σου.

Λοιπόν.. Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία όπου ανευρέθηκε ουρεόπλασμα στην καλλιέργεια κολπικού επιχρίσματος που μου πρότεινε ο γυναικολόγος για προγεννητικές εξετάσεις. Πήρα και εγώ και ο σύζυγος αντιβίωση για 15 μέρες και πριν μια βδομάδα που έκανε καλλιέργεια σπέρματος είχε εξαφανισθεί το μικρόβιο.

Ο ουρολόγος που μας παρακολουθεί είπε ότι το ουρεόπλασμα επηρεάζει τα σπερματοζωάρια διότι τους "κατσικώνεται στο σβέρκο" και δημιουργεί τις ανώμαλες μορφές της κεφαλής.

Το καλό είναι ότι με αντιβίωση περνάει και ότι είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο.

Ηθικόν ακμαιότατο λοιπόν..

Φιλιά πολλά,

Δομνίνα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...