Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΕΜΦΥΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Recommended Posts

Σ' ευχαριστώ πολύ, καλή μου. Μακάρι εσύ να πετύχεις αμέσως. Νομίζω πάντως ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να άνοιγες ένα thread για την προεμφυτευτική διάγνωση για κληρονομικά νοσήματα μια που εδώ η κουβέντα επικεντρώνεται στη μεσογειακή αναιμία. Έτσι θα έχεις και περισσότερες απαντήσεις καθώς είναι αρκετά τα νοσήματα για τα οποία κάνουν τα ζευγάρια PGD.

Όλα να σου πάνε καλά!

Σ'ευχαριστώ! Είμαι καινούρια στο φόρουμ και σκέφτηκα να γράψω εδώ μιας κ έχετε εμπειρία στον προεμφυτευτικο! ☺

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Καλημέρα, επαναφερω το θέμα για να ρωτησω αν εχει καποια πληροφορίες ως προς τον προεμφυτευτικο ελεγχο για Θεσσαλονίκη. Προσφατα σε εξεταση για την κυστικη ινωση βγηκα ετεροζυγωτης, συνεπως θα εξεταστει ο συζυγος. Σε περίπτωση που υπαρχει κ σε αυτον το γονιδιο καταφευγουμε σε εξωσωματική με προεμφυτευτικο, αλλα δεν γνωρίζω τιποτα επ αυτου. Εχετε να προτεινετε καποιο κεντρο; Υπάρχει καποια με προσωπικη εμπειρία; Γνωριζετε το κοστολογιο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια.Και μας το κέντρο όπου κανουμε την προσπάθεια μας πρότεινε προεμφυτευτικλο έλεγχο εμβρύων λόγω παθολογικού γονιδίου στον κατυότυπο του συζήγου.Έχει κάτι πολύ σπάνιο αλλά μας είπαν πως πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να γεννηθεί απόγονος με ένα σύνδρομο.Κορίτσια προσέξτε καλά .Είμαι από θεσσαλονίκη και ενώ έχουμε ενημερωθεί πλήρως από τη γεννετήστρια του κέντρου γονιμότητας που πάμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μόλις σήμερα πήγα σε έναν βιολόγο αναπαραγωγής και μου είπε έξω από τα δόντια ότι στη βόρεια Ελλάδα μόνο μία είναι η γεννετήστρια που κάνει προεμφυτευτικό έλεγχο.Όλα τα κέντρα συνεργάζονται με την επιστήμονα και δουλεύουν αποκοπή.Οπότε οι τιμές είναι διαφορετικές και άλλα κέντρα χρεώνουν λιγότερα και άλλα περισσότερα.Είναι πολλά τα λεφτά και θέλει ψάξημο.Και μάλιστα στην περίπτωση μας μου είπε ότι αν κάνω προεμφυτευτικό επειδή ειναι κάτι πολύ σπάνιο το πιο πιθανό είναι να μην το πιάσει ούτε ο προεμφυτευτικός ενώ στο κέντρο γονιμότητας που πάμε μας είπαν πως είναι η πιο ασφαλής λύση για μας και ότι μπορεί να μην έχουμε ποτέ υγειή έμβρυα.Το νού σας να πάτε και σε άλλους να ρωτάτε.

• 2 εβδομάδες μετά...
9 ώρες πρίν, Magdouli είπε:

Καλημέρα. Προεμφυτευτικος έλεγχος γίνεται μόνο σε ιδιωτικά κέντρα? Δεν έχω ιδέα από τέτοιου είδους κέντρα, μπορεετε να με κατευθύνετε? 

Καλησπερα.Προσφατα διαβασα οτι κανει το πανεπιστημιακο ιωαννινων που εχει ιατρειο εξωσωματικης γονιμοποιησης κ ειναι δωρεαν.Και στο παπαγεωργιου θεσσαλονικη αλλα δεν ξερω αν ειναι εντελως δωρεαν.

Διαφημίσεις

• 9 months later...

Καλησπέρα σε όλες,

Σκεφτόμουν αρκετές μέρες να σας γράψω για την εμπειρία μου αλλά δίσταζα...Έχουμε ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα με εξετάσεις για τον προγενητικό έλεγχο και με ειδικές εξετάσεις απο γονιδιολόγο, για να μπορέσει να εντοπίσει το κακό  γονίδιο απο τον γονέα ώστε στον προεμφυτευτικό, να δούμε πόσα εμβρυάκια δεν φέρουν την κληρονομικότητα.Όπως καταλαβαίνετε η διαδικασία δεν ήταν καθόλου απλή.....Πριν ένα μήνα περίπου,κάναμε την ωοληψία και 11 γονιμοποιημένα ωάρια στάλθηκαν στον γονιδιολόγο για να μας πει ποια είναι υγειή και ποια όχι.απο τα 11 το ένα ήταν 100% υγειές και τα 2 αμφιλεγόμενα με περίπου 85% πιθανότητα να είναι καλά.Αφού έγινε η εμβρυομεταφορά με το ένα και δεν έπιασε,μου είπε να κάνουμε εμβυομεταφορά και στα 2 κανονικά και στην 11η εβδομάδα περίπου να κάνουμε βιοψία για να δούμε αν φέρουν το συγκεκριμένο κληρονομικό πρόβλημα.Εμείς κάναμε όλη αυτή την προσπάθεια για έχουμε σίγουρα ένα υγειές παιδί και όχι στο περίπου,αλλιώς θα επιλέγαμε κι αλλους τρόπους.Όμως τα έξοδα ήταν πάρα πολλά που δεν έχουμε την δυνατότητα να ξανά κάνουμε νέα προσπάθεια.Σκέφτομαι να μπω σε αυτήν διαδικασία και να το ρισκάρω,δεν έχω άλλη επιλογή,δυστυχώς μου είναι δύσκολο να απορρίψω αυτό το όνειρο....ο γυναικολόγος θέλει να τοποθετήσουμε και τα 2 όμως αν το ένα απο τα δύο δεν είναι δεν είναι υγειές τότε τι γίνεται;ακόμα το σκέφτομαι πάρα πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω......

geo88 καλησπέρα  καλως ήρθες στην παρέα μας. 

Να σου πω λίγο την δική μου εμπειρία κ ίσως σε βγάλω από το δίλλημα- 

Φέρω εγώ ένα κληρονομικό γονίδιο το οποίο  κάθε φορά έχει 50% πιθανότητα, δεν είναι απειλητικό  για τη ζωή αλλά επειδη η έκφραση του δεν είναι σίγουρη, μπορεί να εκφραστεί με κινητικά  προβλήματα, κ για αυτό για πολλά χρόνια υπήρχε ένας φοβος/δισταγμός να τεκνοποιησουμε μόνοι μας μέχρι που μάθαμε για τον προεμφυτευτικο. Για αρκετό καιρό  το ψάχναμε κ το σκεφτομασταν, αν κ κολλήσαμε σε 1 γιατρό χωρίς  να μιλήσουμε κ με άλλους-  μέγα λάθος!! !- κ κάποια στιγμή μένω έγκυος!!!! Χαρά , ενθουσιασμός  κ φόβοι...... γύρισαμε πόσους γιατρούς  για να καταλάβουμε αν το έμβρυο με το έκφραση θα έφερε το γονίδιο  κ ήταν η τέλεια ευκαιρία για όλους  (από την πλευρά τους σωστά το ελεγαν) να μου πουν να διακόψω.. ..  έκανα την εξέταση με τις χοριακές λαχνες την 11η εβδομάδα  κ όταν βγήκε το αποτέλεσμα  δεν μπορ ούσα να το αποφασίσω- οι γιατροί πίεζαν κ ούτε ένας δεν μου έδωσε την ευκαιρία σε μένα κ στο μωρό μου να το κρατησω, με αποτέλεσμα να μου πάω 14η βδομάδα για την διακοπή.. ...τοσο τραυμτραυματική εμπειρία, κυριολεκτικά μας διέλυσε, μας πήρε 1 χρόνο να συνέλθουμε σα ζευγάρι κ ακόμα δεν το έχουμε ξεπεράσει.. ... Από τότε είπα ποτέ  ξανά!!!!! Παλεύω με εξωσωματική 1 χρόνο, με υψηλή fsh κ χαμηλη amh. Κατάφερα μετά από πολύ κόπο να έχω 2 βλαστοκυστη όπου η μια έχει το γονιδιο, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορώ να το πετάξω, κ η άλλη που την έλεγξα  για το γονίδιο κ για χρωμόσωματα Δυστυχώς δεν προχώρησε. Θα συνεχίσω λίγο ακόμα τις προσπάθειες μου..

Προσωπικά, με 85% να είναι καλά  το οποίο είναι ένα ενα καλο % θα προχωρουσα ( βεβαια εξαρτάται  απο το γονιδιο) κ δεν θα το ξαναελεγχα. Κ εμένα μου ζήτησαν να κάνω αυτή την εξέταση για επιβεβαίωση  αλλά το απέκλεισα. Μπορούμε με πμ να που με και αλλά.

Ερωτηση: Πότε πήραν βιοψία από τα εμβρυα;

καλησπέρα,

ευχαριστώ πολυ για την απάντηση ήταν πολύ καθυσηχαστική!έγινε με  2ης 3ης ημέρας βιοψία όπου μας είπε στην αρχή οτι πρέπει να ξανα γίνει σε επίπεδο βλαστοκυστης και μετά μας είπε οτι δεν μπορεί να τα ξανα εξετάσει και πρέπει να προχωρήσει η εγκυμοσυνη για να το εξακριβώσουμε.Το σκέφτηκα να πάμε σε άλλο εργαστήριο,όμως θα πρέπει να ξεκινήσουμε απ την αρχή,(ίσως);έτσι μας είπαν.....και το κόστος είναι πολύ μεγάλο.Πρόκειτε για πολυκυστικους νεφρούς,που σε περιπτωση που φέρει το γονιδιο αυτο, θα υποβληθει σε αιμοκαθαρση η καποια παρόμοια  θεραπεια για μια ζωη.ο γυναικολογος εξωσωματικος μου ειπε οτι δεν ειναι και λιγο 15% αποτυχια.

Για μένα είναι μεγάλος λάθος του κέντρου που έκαναν τη βιοψία τόσο νωρίς! Έπρεπε να γίνει την 5η μέρα από την Αρχή, πράγματι  δεν μπορούν να τα ξαναπειραξουν τώρα .. ..

Λυπάμαι για το γονίδιο κ την ταλαιπωρία που περνάτε. ..

Θες να μου πεις σε πμ το κέντρο κ τον γιατρο; έχω κάποια ονόματα να σε κατευθυνο. 

On 3/31/2018 at 2:24 PM, geo 88 said:

καλησπέρα,

ευχαριστώ πολυ για την απάντηση ήταν πολύ καθυσηχαστική!έγινε με  2ης 3ης ημέρας βιοψία όπου μας είπε στην αρχή οτι πρέπει να ξανα γίνει σε επίπεδο βλαστοκυστης και μετά μας είπε οτι δεν μπορεί να τα ξανα εξετάσει και πρέπει να προχωρήσει η εγκυμοσυνη για να το εξακριβώσουμε.Το σκέφτηκα να πάμε σε άλλο εργαστήριο,όμως θα πρέπει να ξεκινήσουμε απ την αρχή,(ίσως);έτσι μας είπαν.....και το κόστος είναι πολύ μεγάλο.Πρόκειτε για πολυκυστικους νεφρούς,που σε περιπτωση που φέρει το γονιδιο αυτο, θα υποβληθει σε αιμοκαθαρση η καποια παρόμοια  θεραπεια για μια ζωη.ο γυναικολογος εξωσωματικος μου ειπε οτι δεν ειναι και λιγο 15% αποτυχια.

Ο προεμφυτευτικός καλό είναι να γίνεται σε βλαστοκύστες 5-6 ημερών όχι σε έβρυα 2-3 ημερών, ίσως θα ΄έπρεπε να το συζητήσεις αυτό με τον γιατρό .

Εύχομαι να επιλέξετε το καλυτερο για εσάς και σύντομα να έχεις ευχάριστα.

Καλή συνέχεια.

Διαφημίσεις

On 29/3/2018 at 1:33 ΜΜ, geo 88 είπε:

Καλησπέρα σε όλες,

Σκεφτόμουν αρκετές μέρες να σας γράψω για την εμπειρία μου αλλά δίσταζα...Έχουμε ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα με εξετάσεις για τον προγενητικό έλεγχο και με ειδικές εξετάσεις απο γονιδιολόγο, για να μπορέσει να εντοπίσει το κακό  γονίδιο απο τον γονέα ώστε στον προεμφυτευτικό, να δούμε πόσα εμβρυάκια δεν φέρουν την κληρονομικότητα.Όπως καταλαβαίνετε η διαδικασία δεν ήταν καθόλου απλή.....Πριν ένα μήνα περίπου,κάναμε την ωοληψία και 11 γονιμοποιημένα ωάρια στάλθηκαν στον γονιδιολόγο για να μας πει ποια είναι υγειή και ποια όχι.απο τα 11 το ένα ήταν 100% υγειές και τα 2 αμφιλεγόμενα με περίπου 85% πιθανότητα να είναι καλά.Αφού έγινε η εμβρυομεταφορά με το ένα και δεν έπιασε,μου είπε να κάνουμε εμβυομεταφορά και στα 2 κανονικά και στην 11η εβδομάδα περίπου να κάνουμε βιοψία για να δούμε αν φέρουν το συγκεκριμένο κληρονομικό πρόβλημα.Εμείς κάναμε όλη αυτή την προσπάθεια για έχουμε σίγουρα ένα υγειές παιδί και όχι στο περίπου,αλλιώς θα επιλέγαμε κι αλλους τρόπους.Όμως τα έξοδα ήταν πάρα πολλά που δεν έχουμε την δυνατότητα να ξανά κάνουμε νέα προσπάθεια.Σκέφτομαι να μπω σε αυτήν διαδικασία και να το ρισκάρω,δεν έχω άλλη επιλογή,δυστυχώς μου είναι δύσκολο να απορρίψω αυτό το όνειρο....ο γυναικολόγος θέλει να τοποθετήσουμε και τα 2 όμως αν το ένα απο τα δύο δεν είναι δεν είναι υγειές τότε τι γίνεται;ακόμα το σκέφτομαι πάρα πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω......

Καλησπέρα! για να καταλάβω, έχετε κάποιο πρόβλημα στους καρυότυπους σας?

Διάβασα παραπάνω το πρόβλημα, οκ

Διαφημίσεις

• 4 months later...
On 7/6/2017 at 11:43 ΜΜ, gioupigia είπε:

Καλησπέρα κορίτσια.Και μας το κέντρο όπου κανουμε την προσπάθεια μας πρότεινε προεμφυτευτικλο έλεγχο εμβρύων λόγω παθολογικού γονιδίου στον κατυότυπο του συζήγου.Έχει κάτι πολύ σπάνιο αλλά μας είπαν πως πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να γεννηθεί απόγονος με ένα σύνδρομο.Κορίτσια προσέξτε καλά .Είμαι από θεσσαλονίκη και ενώ έχουμε ενημερωθεί πλήρως από τη γεννετήστρια του κέντρου γονιμότητας που πάμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μόλις σήμερα πήγα σε έναν βιολόγο αναπαραγωγής και μου είπε έξω από τα δόντια ότι στη βόρεια Ελλάδα μόνο μία είναι η γεννετήστρια που κάνει προεμφυτευτικό έλεγχο.Όλα τα κέντρα συνεργάζονται με την επιστήμονα και δουλεύουν αποκοπή.Οπότε οι τιμές είναι διαφορετικές και άλλα κέντρα χρεώνουν λιγότερα και άλλα περισσότερα.Είναι πολλά τα λεφτά και θέλει ψάξημο.Και μάλιστα στην περίπτωση μας μου είπε ότι αν κάνω προεμφυτευτικό επειδή ειναι κάτι πολύ σπάνιο το πιο πιθανό είναι να μην το πιάσει ούτε ο προεμφυτευτικός ενώ στο κέντρο γονιμότητας που πάμε μας είπαν πως είναι η πιο ασφαλής λύση για μας και ότι μπορεί να μην έχουμε ποτέ υγειή έμβρυα.Το νού σας να πάτε και σε άλλους να ρωτάτε.

Καλησπέρα σας. Θα μπορούσατε να μου στείλετε σε προσωπικό μήνυμα το όνομα της γενετίστριας στη Θεσσαλονίκη; Θα μπω και εγώ μάλλον σε αυτή τη διαδικασία και επειδή δεν μπορώ να κατέβω Αθήνα ψάχνομαι για Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ πολύ.

• 2 χρόνια μετά...
On 4/18/2016 at 12:09 PM, Indyla said:

Καλημέρα σε όλες!

Λοιπόν PGS γίνεται ακόμα και ένα έμβρυο να έχεις (εφόσον το θέλεις) αλλά σίγουρα όσα πιο πολλά τόσο πιο καλά προκειμένου να μην καταλήξεις σε ακύρωση της προσπάθειας ελλείψει εμβρύων για μεταφορά.

Η δική μου εμπειρία είναι με προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD) που γίνεται για κληρονομικά νοσήματα και στη δική μας περίπτωση για μεσογειακή αναιμία. Την πρώτη φορά κάναμε βιοψία την 3η μέρα και τις άλλες δύο φορές την 5η αλλά η τάση διεθνώς είναι να γίνεται την 5η γιατί και το αποτέλεσμα είναι πιο σίγουρο μιας και παίρνουν περισσότερα κύτταρα και λιγότερο τραυματικό για το έμβρυο γιατί τα παίρνουν από την εξωτερική στιβάδα. Παρ' όλα αυτά, επειδή είναι μία δύσκολη τεχνική, βιοψία 5ης ημέρας κάνουν πολύ λίγα κέντρα στην Ελλάδα.

Εμείς από τα 5-6 έμβρυα που είχαμε κάθε φορά, μέναμε με 2-3 την 5η ημέρα (ένα χάναμε λόγω μεσογειακής αναιμίας) και μεταφέραμε 2. Είχα μέχρι τώρα δύο βιοχημικές και μία ανεμβρυική κύηση, ενδεχομένως λόγω προβλημάτων που είχε το σπέρμα και δεν γνωρίζαμε. Για να δούμε, θα είναι η επόμενη και η τυχερή;;; :-D

@Indyla Ευχαριστουμε για τις πληροφορίες. Έχουμε και οι δυο το στιγμα μεσογειακης και θελουμε να ξεκινησουμε τη διαδικασια αλλά δυστυχως δεν γνωρίζουμε και πολλά και δεν έχουμε και κάποιον στο περιβάλλον μας να έχει παρόμοια εμπειρία από εξειδικευμενα κέντρα που το κάνουν. Μπορεις σε παρακαλώ να μου στείλεις σε μηνυμα κέντρα, γιατρους κ τιμές βάσει της εμπειρίας σου; Θα το εκτιμούσαμε πολυ.

On 5/13/2016 at 2:24 PM, agma said:

Εμείς κάναμε pgd λόγω κληρονομικής νόσου .Ή πρώτη εξωσωματική από τα 7 έμβρυα τα 5 φτασαν στο στάδιο βλαστοκυστη όμως τα 2 ήταν υγιή οπότε προχωρήσαμε σε εβρυομεταφορα 2 βλαστοκυστων με θετική μρν χοριακη αλλά δυστυχώς παλινδρόμησε. Μετά από αλλαγή κέντρου κάναμε την 2 η προσπάθεια σε πρωτόκολλο ήπιας διέγερσης με 5 έμβρυα 3 στο στάδιο μοριδιου και 1 υγειες το οποίο πέτυχε και τώρα διανυω την 20 εβδομάδα

@agma Λόγω στίγματος μεσογειακης σκεφτομαστε να προχωρησουμε σε προεμφυτευτικο. Μπορείς να μου στείλεις μηνυμα με το κέντρο που το έκανες? Σε ευχαριστω εκ των προτερων

On 27/8/2021 at 1:07 ΜΜ, melissanm είπε:

@Indyla Ευχαριστουμε για τις πληροφορίες. Έχουμε και οι δυο το στιγμα μεσογειακης και θελουμε να ξεκινησουμε τη διαδικασια αλλά δυστυχως δεν γνωρίζουμε και πολλά και δεν έχουμε και κάποιον στο περιβάλλον μας να έχει παρόμοια εμπειρία από εξειδικευμενα κέντρα που το κάνουν. Μπορεις σε παρακαλώ να μου στείλεις σε μηνυμα κέντρα, γιατρους κ τιμές βάσει της εμπειρίας σου; Θα το εκτιμούσαμε πολυ.

Γεια σου γλυκιά μου και καλή επιτυχία! Δύο κέντρα έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία στην προεμφυτευτική διάγνωση και αυτά είναι του Μαστρομηνά (Εμβρυογένεσις) και του Πάντου (Γένεσις). Δεν έχει για 'μενα τόση σημασία αν θα διαλέξεις έναν από τους δύο για γιατρό σου γιατί αυτό που σ' ενδιαφέρει είναι κυρίως το εργαστήριο τους. Και συνεργάτη τους μπορείς να διαλέξεις (π.χ. ο Παπανικόπουλος λένε ότι είναι καλός στην Εμβρυογένεση και ο Σφακιανούδης ή ο Μπαθρέλλος στο Γένεσις). Το κόστος για την προεμφυτευτική διάγνωση ήταν γύρω στα 1600 ευρώ (επιπλέον του κόστους της εξωσωματική που νομίζω λίγο-πολύ στα περισσότερα κέντρα είναι παρόμοιο). Τα αξίζει όμως τα λεφτά της γιατί η ασφάλεια που νιώθεις όταν το μωρό που κυοφορείς είναι ελεγμένο για μεσογειακή και δεν έχει είναι τεράστια! Ό,τι άλλο θες πες μου.

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κοριτσια..είμαι πρωτάκι στην παρέα σας.. Τελικά είμαστε πολλά τα ζευγαράκια με στίγμα.. Εγώ κορίτσια είχα 2 φυσικές σύλληψεις που αναγκαστικά διέκοψα σχεδόν ατον 4ο μήνα λόγω μεσογειακής αναιμιας των μωρών μας..Αυτό τον μήνα προσπαθήσαμε με εξωσωματική για να κάνουμε προεμφυτευτικο έλεγχο..Την Δευτέρα κάναμε ωοληψια 17 ωαρίων Τρίτη 13 γονιμοποιημενα και σήμερα 5η μερα ούτε ένα βλαστοκυστη για βιοψία.. Δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό που συμβαίνει.. Είμαι θυμωμένη με τους πάντες.. Διάβασα στα σχόλια σας για εξειδικευμένα κέντρα για μεσογειακή αναιμία κάτι που δεν γνώριζα.. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κατάφερε επιτέλους κάποια κοπέλα με παρόμοια περίπτωση να μείνει έγκυος και να έχει μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσύνη.. Ανυπομονώ για απαντήσεις.. 

On 25/9/2021 at 4:58 ΜΜ, Nikmesogeiaki είπε:

Καλησπέρα κοριτσια..είμαι πρωτάκι στην παρέα σας.. Τελικά είμαστε πολλά τα ζευγαράκια με στίγμα.. Εγώ κορίτσια είχα 2 φυσικές σύλληψεις που αναγκαστικά διέκοψα σχεδόν ατον 4ο μήνα λόγω μεσογειακής αναιμιας των μωρών μας..Αυτό τον μήνα προσπαθήσαμε με εξωσωματική για να κάνουμε προεμφυτευτικο έλεγχο..Την Δευτέρα κάναμε ωοληψια 17 ωαρίων Τρίτη 13 γονιμοποιημενα και σήμερα 5η μερα ούτε ένα βλαστοκυστη για βιοψία.. Δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό που συμβαίνει.. Είμαι θυμωμένη με τους πάντες.. Διάβασα στα σχόλια σας για εξειδικευμένα κέντρα για μεσογειακή αναιμία κάτι που δεν γνώριζα.. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κατάφερε επιτέλους κάποια κοπέλα με παρόμοια περίπτωση να μείνει έγκυος και να έχει μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσύνη.. Ανυπομονώ για απαντήσεις.. 

Καλησπέρα ! Είμαι και εγώ πρωτακι στην παρέα . Ανήκουμε και εμείς  στα ζευγάρια με στίγμα . Αυτή τη στιγμή είμαι στον 8ο μήνα και σήμερα πήρα τα αποτελέσματα από την αμνιοπαρακέντηση που τελικά επιβεβαιώνει τον προεμφυτευτικο οτι το μωράκι δεν έχει μεσογειακή . Ας ελπίσουμε να πάει  καλά μέχρι τον 9ο τώρα ... Για να φτάσουμε έως εδώ είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη προσπάθεια ,στη συνέχεια (με τη δεύτερη ) σε συνδυασμό αλλαγής κέντρου και γυναικολόγου φαίνεται να τα καταφέρνουμε . Στη δεύτερη προσπάθεια είχα 14 ωάρια τα 6 έγιναν βλαστοκυστες από αυτά λόγω του προεμφυτευτικου έμεινε ένα το οποίο έδωσε και την συγκεκριμένη εγκυμοσύνη. Μέχρι τώρα ήταν μια εγκυμοσύνη χωρίς κανένα πρόβλημα (σημαντικό ρόλο είχε ο προεμφυτευτικος κατά τη γνώμη μου ) ας ελπίσουμε να είναι έτσι και ο τελευταίος μήνας .  Μην απογοητευστε στο τέλος θα γίνει! Θέλει πολύ υπομονή και τεράστια αποθέματα δύναμης! 

• 4 εβδομάδες μετά...

@Leykimi Αχ τι κουραγιο μου δίνετε να ξερατε..Σας εύχομαι ολόψυχα να πάρετε αγκαλιά με το καλό το μωράκι σας και ολα να πανε κατευχην.. Εμεις επισκεφθηκαμε τον κ. Μαστρομηνα και μίλησα και στο τηλέφωνο με τον κ. Παντο και θα καταλήξω σε έναν απο τους 2..μακαρι να πάνε ολα καλα αυτή την φορά.. Η δεύτερη προσπάθεια σας  ηταν αυτη αν κατάλαβα καλά.. 

On 30/9/2021 at 2:12 ΜΜ, Leykimi είπε:

Καλησπέρα ! Είμαι και εγώ πρωτακι στην παρέα . Ανήκουμε και εμείς  στα ζευγάρια με στίγμα . Αυτή τη στιγμή είμαι στον 8ο μήνα και σήμερα πήρα τα αποτελέσματα από την αμνιοπαρακέντηση που τελικά επιβεβαιώνει τον προεμφυτευτικο οτι το μωράκι δεν έχει μεσογειακή . Ας ελπίσουμε να πάει  καλά μέχρι τον 9ο τώρα ... Για να φτάσουμε έως εδώ είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη προσπάθεια ,στη συνέχεια (με τη δεύτερη ) σε συνδυασμό αλλαγής κέντρου και γυναικολόγου φαίνεται να τα καταφέρνουμε . Στη δεύτερη προσπάθεια είχα 14 ωάρια τα 6 έγιναν βλαστοκυστες από αυτά λόγω του προεμφυτευτικου έμεινε ένα το οποίο έδωσε και την συγκεκριμένη εγκυμοσύνη. Μέχρι τώρα ήταν μια εγκυμοσύνη χωρίς κανένα πρόβλημα (σημαντικό ρόλο είχε ο προεμφυτευτικος κατά τη γνώμη μου ) ας ελπίσουμε να είναι έτσι και ο τελευταίος μήνας .  Μην απογοητευστε στο τέλος θα γίνει! Θέλει πολύ υπομονή και τεράστια αποθέματα δύναμης! 

Αχ τι κουραγιο μου δίνετε να ξερατε..Σας εύχομαι ολόψυχα να πάρετε αγκαλιά με το καλό το μωράκι σας και ολα να πανε κατευχην.. Εμεις επισκεφθηκαμε τον κ. Μαστρομηνα και μίλησα και στο τηλέφωνο με τον κ. Παντο και θα καταλήξω σε έναν απο τους 2..μακαρι να πάνε ολα καλα αυτή την φορά γιατι οι αντοχές αισθάνομαι οτι μειώνονται μετα απο τοσες απογοητευσεις.. 

On 24/10/2021 at 10:26 ΠΜ, Nikmesogeiaki είπε:

Αχ τι κουραγιο μου δίνετε να ξερατε..Σας εύχομαι ολόψυχα να πάρετε αγκαλιά με το καλό το μωράκι σας και ολα να πανε κατευχην.. Εμεις επισκεφθηκαμε τον κ. Μαστρομηνα και μίλησα και στο τηλέφωνο με τον κ. Παντο και θα καταλήξω σε έναν απο τους 2..μακαρι να πάνε ολα καλα αυτή την φορά γιατι οι αντοχές αισθάνομαι οτι μειώνονται μετα απο τοσες απογοητευσεις.. 

Καλή επιτυχία κούκλα μου! Είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά για ‘σενα όπως πήγανε και για την @Leykimi. Ο αγώνας για εμάς τα ζευγάρια με στίγμα (ή με κυστική ίνωση) είναι πολύ μεγάλος και η αλήθεια είναι πως αν δεν το έχεις ζήσει δεν μπορείς να το καταλάβεις. Θεωρώ ότι σαν βίωμα είναι πολύ κοντά στην υπογονιμότητα όπου κι εκεί θες να κάνεις παιδί αλλά δεν μπορείς. Εγώ γι’ αυτό έχω βρει μεγάλη κατανόηση μιλώντας με γυναίκες που για άλλο λόγο δεν μπορούν να κάνουν παιδάκι. Επιπλέον εμείς με στίγμα μέχρι πρότινος δεν «ακουγόμασταν». Και δεν ξέραμε η μία την άλλην αφού ή δεν είναι πολλά τα ζευγάρια στον κύκλο της καθεμίας που να έχουν αυτό το πρόβλημα ή και να υπάρχουν ίσως δεν μιλάνε γι’ αυτό. Είμαι ευγνώμων στο forum που μου έδωσε την δυνατότητα αυτού του μοιράσματος. Να σου πάνε όλα κατ’ ευχήν! @Leykimi με έναν πόνο εύχομαι!

On 31/10/2021 at 9:34 ΠΜ, Indyla είπε:

Καλή επιτυχία κούκλα μου! Είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά για ‘σενα όπως πήγανε και για την @Leykimi. Ο αγώνας για εμάς τα ζευγάρια με στίγμα (ή με κυστική ίνωση) είναι πολύ μεγάλος και η αλήθεια είναι πως αν δεν το έχεις ζήσει δεν μπορείς να το καταλάβεις. Θεωρώ ότι σαν βίωμα είναι πολύ κοντά στην υπογονιμότητα όπου κι εκεί θες να κάνεις παιδί αλλά δεν μπορείς. Εγώ γι’ αυτό έχω βρει μεγάλη κατανόηση μιλώντας με γυναίκες που για άλλο λόγο δεν μπορούν να κάνουν παιδάκι. Επιπλέον εμείς με στίγμα μέχρι πρότινος δεν «ακουγόμασταν». Και δεν ξέραμε η μία την άλλην αφού ή δεν είναι πολλά τα ζευγάρια στον κύκλο της καθεμίας που να έχουν αυτό το πρόβλημα ή και να υπάρχουν ίσως δεν μιλάνε γι’ αυτό. Είμαι ευγνώμων στο forum που μου έδωσε την δυνατότητα αυτού του μοιράσματος. Να σου πάνε όλα κατ’ ευχήν! @Leykimi με έναν πόνο εύχομαι!

Σας ευχαριστώ πολύ.. Μακάρι για όλες μας να πάνε καλά..όντως όπως το περιγράφετε.. Δεν διαφέρουμε πολύ απο υπογονιμα ζευγάρια αφού το αποτέλεσμα είναι ίδιο.. Η αγκαλιά παραμένει άδεια με το πέρας του χρόνου μέχρι να τα καταφερουμε αρα.. Είμαι της άποψης οτι οι γυναίκες που παλεύουμε να αποκτήσουμε ενα παιδάκι με κάποιον μαγικό τρόπο σκεφτομαστε, νιωθουμε και βιώνουμε τα ίδια.. Αρα όπως είπατε κι εγώ μόνο σε κοπέλες που είναι στην ίδια φάση για τους δικούς τους λόγους η καθεμια βρήκα κατανόηση..και ειλικρινά πήρα θάρρος που μέσα απο το φόρουμ βρηκα κι άλλα ζευγάρια σαν εμάς.. Το 2022 εύχομαι ολόψυχα να είναι η χρονιά μας.. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...