Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βιβλία για ενήλικες (γενικής θεματολογίας)

Recommended Posts

Καλημέρα! Δεν ξέρω, μωρέ, την ξεκίνησα χθες, γέλασα δε λέω, ειδικά σε μερικά πράγματα δίκιο έχει όσον αφορά την ελληνική νοοτροπία, αλλά δεν μου φαίνονται και πολύ πατριωτικά... Τέλος πάντων, θα συνεχίσω,δεν το συζητώ, αλλά είμαι και λίγο επιφυλακτική.

Και εγώ τη διάβασα αλλά την άφησα στη μέση γιατί με κούρασε με τον εμφύλιο. Είναι έντονα υποκειμενική η γραφή του και φυσικά είναι αριστερός και το δηλώνει. Αλλά και υπάρχει τελικά η αντικειμενική ιστορία ; :D

Όσο για τον Κόου ειναι φοβερός, έχω διαβάσει και εγώ ένα βιβλίο του.

GJMap2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 740
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εγώ τη διάβασα αλλά την άφησα στη μέση γιατί με κούρασε με τον εμφύλιο. Είναι έντονα υποκειμενική η γραφή του και φυσικά είναι αριστερός και το δηλώνει. Αλλά και υπάρχει τελικά η αντικειμενική ιστορία ; :D

όχι δεν υπάρχει, αυτό συζητούσαμε χθες με τον άντρα μου.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

ARNIKOL, η Ιστορία του Ραφαηλίδη δεν είναι καθόλου πατριωτική. Σωστά καταλάβες. Και ναι, ο Ραφαηλίδης άνηκε στην αριστερά. Αξίζει κάποιος να την διαβάσει για να δει τα πράγματα κι από την άλλη πλευρά. Κι επιμένω ότι γράφει αλήθειες, οι οποίες δεν έχουν ειπωθεί.

evi155, ναι θα συμφωνήσω ότι η περίοδος του Εμφυλίου είναι λίγο έως πολύ κουραστική. Νομίζω ότι προσπαθεί να προσεγγίσει το ίδιο και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά κάπου δεν τα καταφέρνει, ίσως ακριβώς λόγω των δικών του πολιτικών ιδεών. Όμως, η αμέσως επόμενη περίοδος και μέχρι το τέλος του βιβλίου πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μέρος κι αξίζει να διαβαστεί. Είναι και μία περίοδος, η οποία δεν διδάσκεται στα σχολεία και πολύ αμφιβάλω, εάν θα διδαχτεί κάποτε.

Όμως, η ιστορία, ναι είναι υποκειμενική. Γράφεται από κάποιον, ο οποίος είναι άνθρωπος με ιδεολογία, πιστεύω, ελαττώματα, προτερήματα, οπότε πώς είναι δυνατόν να είναι αντικειμενική; Κι ακριβώς επειδή η ιστορία πραγματεύεται, επί το πλείστον, θέματα του παρελθόντος, όπου ο ιστορικός δηλώνει απών, τότε πώς είναι δυνατόν να μην τεθούν υποκειμενικά κριτήρια; Ακόμη, κι ο Θουκυδίδης, ο οποίος θεωρειται εκ των των αντικειμενικότερων ιστορικών, εάν κάποιος διαβάσει τον Επιτάφιο του Περικλή, καταλαβαίνει ότι η ιστορία γενικότερα πάσχει από αντικειμενικότητα.

• 1 month later...
ARNIKOL,

evi155, ναι θα συμφωνήσω ότι η περίοδος του Εμφυλίου είναι λίγο έως πολύ κουραστική. Νομίζω ότι προσπαθεί να προσεγγίσει το ίδιο και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά κάπου δεν τα καταφέρνει, ίσως ακριβώς λόγω των δικών του πολιτικών ιδεών. Όμως, η αμέσως επόμενη περίοδος και μέχρι το τέλος του βιβλίου πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μέρος κι αξίζει να διαβαστεί. Είναι και μία περίοδος, η οποία δεν διδάσκεται στα σχολεία και πολύ αμφιβάλω, εάν θα διδαχτεί κάποτε.

Ναι η αλήθεια είναι πως ήμουν σε λάθος φάση για να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο και μου έμεινε ένα κενό που δεν το τελείωσα. Τώρα το επέστρεψα αλλά αν ξαναβρεθεί στα χέρια μου (είναι βιβλίο bookcrossing και κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι) θα διαβάσω το τελευταίο κομμάτι.

GJMap2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΆΛΟΓΑ ΒΙΒΛΊΑ .ΓΙ´ΑΥΤΌ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ .ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ´´ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ´ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!!!!

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 4 εβδομάδες μετά...

Καλημερα! Μολις τελειωσα το Νησι που μου φανηκε μετριο και τωρα διαβαζω το Επαναστατημενες ζωες, Τζενιφερ Ντονελι, πολυ καλο! Εχω ηδη διαβασει 3 βιβλια της και μου εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις αυτη η συγγραφεας.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!!

Έχει κάποια από εσάς διαβάσει το βιβλίο της Κάλης Καρατζά "Δακρυσμένα Φεγγάρια"??

:):)

Εδω και χρονια. Δε θυμαμαι την υποθεση, αλλα τοτε μου αρεσε!

Εδω και χρονια. Δε θυμαμαι την υποθεση, αλλα τοτε μου αρεσε!

Ρωταω γιατι πηρα απο μια κοπελα εδω στο φορουμ το βιβλιο και λειπουν 2 σελιδες.... ηθελα να δω τι γραφει στις συγκεκριμενες......... :( :( :(

Ρωταω γιατι πηρα απο μια κοπελα εδω στο φορουμ το βιβλιο και λειπουν 2 σελιδες.... ηθελα να δω τι γραφει στις συγκεκριμενες......... :( :( :(

Επειδή από εμένα αγόρασες το βιβλίο και επειδή θέλω να είμαι εντάξει ,σου στέλνω το ίδιο βιβλίο ,καινούργιο.Την Τρίτη θα το έχεις!!!

Ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία ,ειλικρινά εάν το ήξερα ,δεν θα το έβαζα προς πώληση.

Ευχαριστώ και συγνώμη που είμαι εκτός θέματος.

Εχω καιρο να γραψω στο θεμα...εχω διαβασει αρκετα βιβλια αυτο το διαστημα....μερικα απ αυτα που μου αρεσαν ειναι:

το τριανταφυλλακι-το τριανταφυλλο του χειμωνα

μπρουτζινος καβαλαρης

ελενη η πορνη

τωρα διαβαζω την ξυπολητη των αθηνων της Φιλομηλας Λαπατα (επισης αρκετα καλο)

Εξαιρετικά καλογραμένα βιβλία που θίγουν πολλούς προβληματισμούς περί επιλογών ζωής κλπ είναι το "Ελευθερία" και το "Διορθώσεις" του Τζοναθαν Φράνζεν. Νομίζω εξαιρετικός Αμερικανός συγγραφέας και νέος.

Από αυτά που διάβασα προ καιρού και δεν πρέπει να έχει αναφερθεί εδώ το "Χαρταετοί πάνω από την πόλη" του Καλεντ Χοσεινι. Αναφέρεται στο Αφγανιστάν προ και μετά ταλιμπαν. Συγκινητική ιστορία.

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...
Εξαιρετικά καλογραμένα βιβλία που θίγουν πολλούς προβληματισμούς περί επιλογών ζωής κλπ είναι το "Ελευθερία" και το "Διορθώσεις" του Τζοναθαν Φράνζεν. Νομίζω εξαιρετικός Αμερικανός συγγραφέας και νέος.

Από αυτά που διάβασα προ καιρού και δεν πρέπει να έχει αναφερθεί εδώ το "Χαρταετοί πάνω από την πόλη" του Καλεντ Χοσεινι. Αναφέρεται στο Αφγανιστάν προ και μετά ταλιμπαν. Συγκινητική ιστορία.

Βαλεντίνη, φαίνονται ενδιαφέροντα βιβλία. Τα σημειώνω και θα τα έχω υπόψιν μου.

GJMap2.png

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

Η ξυπολητη των αθηνων, που αναφερω παραπανω τελικα δεν μ ενθουσιασε ιδιαιτερα...αν κ ηταν καλο αναγνωσμα...δεν θα το προτεινα...

Αυτες τις μερες τελειωσα την Κλεφτρα....αυτο το βιβλιο θιγει των ερωτα του ιδιου φυλου σε μια εποχη που ηταν απαγορευμενος...ποσο μαλλον οταν μιλαμε για δυο γυναικες....απλα το τελος....με απογοητευσε...περιμενα κατι διαφορετικο...

Επίσης διαβασα το "Χιονι τον Απριλη"της Ροζαμουντ Πιλτσερ...αυτο κ αν ηταν αποτυχια...αναγνωσμα...για γυμνασιοπαιδα...κ να σκεφτητε οτι το αγορασα απο τις κριτικες που ειχα διαβασει...ειναι πολυ αναλαφρο...ειναι για καποιον που ξεκιναει να διαβαζει βιβλια...

"Το Δωμάτιο" που αναφερει η φιλη παραπανω....πρεπει οντως να ναι πολυ καλο....ειναι στις μελλοντικες αγορες που θα κανω....

• 5 εβδομάδες μετά...

159x230_b70013.jpg

Μάνα ρύζι

Εκδότης: Ωκεανίδα

Συγγραφέας: Manicka, Rani

Μεταφραστής: Εμμανουήλ, Αλέξης

ISBN: 960-410-237-0

Τίτλος πρωτοτύπου: The rice mother

Έτος Έκδοσης: 2002

Σελ.: 637

Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 21χ14

Από ένα φτωχικό χωριό της Κεϋλάνης, η πεισματάρα κι όμορφη Λάκσμι θα βρεθεί στα δεκαπέντε της στη Μαλαισία, παντρεμένη μ' ένα φτωχό και πολύ μεγαλύτερό της άντρα. Όμως δεν υποκύπτει στη μοίρα της. Στήνει το καινούργιο της σπιτικό, γεννάει κι ανατρέφει έξι παιδιά κι όταν ξεσπάει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τα βάζει με θεούς και δαίμονες για χάρη της οικογένειάς της.

Μέσα από τις αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο όλων μελών της οικογένειας, ξετυλίγεται μια σύγχρονη σάγκα, όπου κυριαρχεί η αγέρωχη μορφή της μάνας και γιαγιάς Λάκσμι, σε μια διαδρομή που φτάνει ως τα τέλη του 20ου αιώνα. Ιστορία και καθημερινότητα μαζί. Η εποποιία της επιβίωσης των ανώνυμων ανθρώπων.

Σ' αυτό το εξαιρετικό μυθιστόρημα, που είναι ένας ύμνος στην αδάμαστη φύση της γυναίκας, η Μαλαισιανή Ράνι Μανίκα μας δίνει μια συναρπαστική περιγραφή της ζωής και της κουλτούρας ενός άλλου τόπου.

Πραγματικα ειναι το κατι αλλο, το διαβαζω τωρα και σε ευχαριστω που μου το γνωρισες!

Εχω αφήσει στη μέση την ιστορία του Ραφαηλίδη όπως και τον "Κόσμο τη Σοφίας",του Γιόχαν Γκάρντερ.. και δεν ξέρω γιατί,αλλά βαριέμαι να τα διαβάσω..και δεν μαρέσει να αφήνω βιβλίο στη μέση!! Τη Σοφία τη διάβασε κανείς άλλος??

y5yep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...