Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Αυτά τα συμπτώματα για μένα που δεν έτρωγα βιομηχανικά τρόφιμα και delivery και πιτσό-γυρα, έκανα Παλεο, και είχα περιορισμένη κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών. Δείγμα του πόσο πρόβλημα υπάρχει.

Δεν ειναι απο τη διατροφη μονο το προβλημα αλλα και απο το περιβαλλον και τα βαρεα μεταλλα με τα οποια ερχομαστε σε επαφη

http://www.detoxcenter.gr/barea-metalla/

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

H μικρή μου από χτες έχει σπυθουράκια στο σωματακι της σχεδον στο χρωμα του δερματος προς ροζ. Δεν εχει φάει κάτι καινούργιο ή κάτι που να υποπτέυομαι. Το μόνο που πίνει από την Κυριακή τον χυμό της με : καρότο, σελινο, μπανάνα, kiwi, πράσινο μήλο, φράουλα. Πίνει περίπου 70-100ml και θέλει κι άλλο αλλά δεν της δίνω ακόμα. Από όλα αυτά ξεχωριστά τρώει ποσότητες εκτος από το kiwi.

Μπορεί να έχει detox συμπτώματα από τον χυμό? ( γιατί τον πίνει μόλις ξυπνησει 30' πριν το φαγητό της οπότε είναι οκ από θέμα ώρας ) ή να σκεφτώ οτί την ενόχλησε το kiwi? Από κενώσεις είμαστε super. Χτες μου έκανε πολύ ελαφριά κοκκινίλα στο πωπάκι της εκεί που κάθεται ας το πούμε αλλά έβαλα λάδι καρύδας και εξαφανίστηκε.

Yugup3.png

Κοριτσια καλημερα...Ψαχνω να βρω συνταγη για το τουρσι που φτιαχνετε αλλα εχω χαθει στις σελιδες αν θυμαται καμια μπορει να με παραπεμψει σε ποια σελιδα τα γραφετε για να φτιαξω κι εγω?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Aγλαϊα ,

που βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη για να έρθω για τα water kefir? Δυστηχώς δεν μπορούμε να σου στείλουμε πμ.

Ευχαριστώ

Γνωρίζεις καθόλου αν θηλάζουσες μπορούν να πιούν κομπούχα.

Ρόζι διάβασα το λινκ που έβαλες. Σύμφωνα μ' αυτό επιτρέπεται. Ηπιά χτες το βράδυ για να δούμε... ελπίζω να μην κάνω γκάφα.....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κοριτσια καλημερα...Ψαχνω να βρω συνταγη για το τουρσι που φτιαχνετε αλλα εχω χαθει στις σελιδες αν θυμαται καμια μπορει να με παραπεμψει σε ποια σελιδα τα γραφετε για να φτιαξω κι εγω?

Ti τουρσί θες? Λαχανο? Εχει και στο βιβλίο συνταγή που εγώ την κάνω και είναι πετυχημένη. Αυτή που λέει saurkraut αν θυμάμαι καλά.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Α αυτο ειναι το λαχανο ε?σελ 139?

Θελω να κανω και καροτο ,μπροκολο κουνουπιδι πιπεριες φλωρινης(αληθεια οι πιπεριες αυτες κανουν στην γκαπς?)να βαλω και σκορδο μεσα...Μονο παντζαρι δεν θελω .

Τι συνδυασμο να κανω?Και αν βαλω μεσα λαχανο θελει νερο η δεν χρειαζεται?

Ηθελα να βρω ακριβως τα βηματα γιατι δεν εχω ξαναφτιαξει και ειμαι εντελως ασχετη..

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Α αυτο ειναι το λαχανο ε?σελ 139?

Θελω να κανω και καροτο ,μπροκολο κουνουπιδι πιπεριες φλωρινης(αληθεια οι πιπεριες αυτες κανουν στην γκαπς?)να βαλω και σκορδο μεσα...Μονο παντζαρι δεν θελω .

Τι συνδυασμο να κανω?Και αν βαλω μεσα λαχανο θελει νερο η δεν χρειαζεται?

Ηθελα να βρω ακριβως τα βηματα γιατι δεν εχω ξαναφτιαξει και ειμαι εντελως ασχετη..

Σου γράφω στο άλλο θέμα..

Yugup3.png

To kombucha το πρώτο ποτήρι με έριξε άρρωστο στο κρεββατι για 3 μέρες με πυρετό!

To kombucha είναι ακόμη πιο ισχυρό από το κεφίρ γιατί αποδεσμεύει βαρέα μέταλλα από τον οργανισμό μας.

Εγώ είμαι σε διαδικασία αφαίρεσης των αμαγαλμάτων από το στόμα μου και αυτός είναι ένας λόγος που καίγομαι να αρχίσω να καταναλώνω τσάι kombucha, πιστεύω ότι θα με βοηθήσει στην αποδέσμευση του υδράργυρου από το σώμα μου.

Αυτά τα συμπτώματα για μένα που δεν έτρωγα βιομηχανικά τρόφιμα και delivery και πιτσό-γυρα, έκανα Παλεο, και είχα περιορισμένη κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών. Δείγμα του πόσο πρόβλημα υπάρχει.
Κι εγώ παρόμοια διατροφή έκανα τα τελευταία χρόνια, συνδιασμός Paleo με NT (δηλ. όταν κατανάλωνα δημητριακά και όσπρια φρόντιζα να τα μουλιάσω-φυτρώσω-μαγειρέψω σωστά).

Αλλά αυτές δεν είναι θεραπευτικές δίαιτες όπως η GAPS, είχα ήδη καταστρέψει το ανοσοποιητικό μου από την παιδική μου ηλικία με το ξένο/ζαχαρούχο γάλα, τα γλυκά, τα εμβόλια κτλ και φυσικά με 10 χρόνια χορτοφαγίας όπου νόμιζα ότι έτρωγα και υγιεινά, τρομάρα μου! :rolleyes:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

H μικρή μου από χτες έχει σπυθουράκια στο σωματακι της σχεδον στο χρωμα του δερματος προς ροζ. Δεν εχει φάει κάτι καινούργιο ή κάτι που να υποπτέυομαι. Το μόνο που πίνει από την Κυριακή τον χυμό της με : καρότο, σελινο, μπανάνα, kiwi, πράσινο μήλο, φράουλα. Πίνει περίπου 70-100ml και θέλει κι άλλο αλλά δεν της δίνω ακόμα. Από όλα αυτά ξεχωριστά τρώει ποσότητες εκτος από το kiwi.

Κατερίνα τελευταία διάβαζα για κάτι τέτοιο (ροζ σπιθουράκια δηλαδή) στο yahoo groups και λέγανε ότι είναι μύκητες-yeast spots.

Αν όντως είναι αυτό μπορεί και να είναι die-off (αμφιβάλλω όμως αν ο χυμός μπορεί να προκαλέσει τόσο έντονο die-off, detox κάνει) ή της έπεσε πολλή ακόμη και η φυσική ζάχαρη του χυμού.

Η κόρη μου τώρα στις διακοπές πάντως έχασε λίγο τον έλεγχο με τα αποξηραμένα φρούτα και παρόλο που δεν πρόσεξα κάποια αντίδραση στο σώμα της με ανησυχεί αυτό, δηλαδή το sweet tooth της, είναι κάτι που ο γιος μου δεν είχε ποτέ.

Ίσως να μην είχε αντίδραση γιατί έπινε και αρκετό κεφίρ από ωμό γάλα κατσίκας καθημερινά, ποιος ξέρει... πάντως θα μπει σε αυστηρό πρόγραμμα τώρα!

Κατερίνα τελευταία διάβαζα για κάτι τέτοιο (ροζ σπιθουράκια δηλαδή) στο yahoo groups και λέγανε ότι είναι μύκητες-yeast spots.

Αν όντως είναι αυτό μπορεί και να είναι die-off (αμφιβάλλω όμως αν ο χυμός μπορεί να προκαλέσει τόσο έντονο die-off, detox κάνει) ή της έπεσε πολλή ακόμη και η φυσική ζάχαρη του χυμού.

Η κόρη μου τώρα στις διακοπές πάντως έχασε λίγο τον έλεγχο με τα αποξηραμένα φρούτα και παρόλο που δεν πρόσεξα κάποια αντίδραση στο σώμα της με ανησυχεί αυτό, δηλαδή το sweet tooth της, είναι κάτι που ο γιος μου δεν είχε ποτέ.

Ίσως να μην είχε αντίδραση γιατί έπινε και αρκετό κεφίρ από ωμό γάλα κατσίκας καθημερινά, ποιος ξέρει... πάντως θα μπει σε αυστηρό πρόγραμμα τώρα!

Λες να της το μειώσω? Η να το αφήσω και να δω πως πάει?

Δυστυχως εγω δεν έχω καθόλου χρόνο για να διαβάζω και άλλα sites με το ζορι ξεκλέβω 1,2 λεπτά για να γράψω εδώ....εχω γραφτεί και στο yahoo αλλά ζήτημα να το κοίταξα λιγάκι μια φορά :-(

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Δυστυχως εγω δεν έχω καθόλου χρόνο για να διαβάζω και άλλα sites με το ζορι ξεκλέβω 1,2 λεπτά για να γράψω εδώ....εχω γραφτεί και στο yahoo αλλά ζήτημα να το κοίταξα λιγάκι μια φορά :-(

Κι εγώ τώρα τις διακοπές στη μαμά μου κάθησα και ασχολήθηκα πιο σοβαρά με τα yahoo groups, γράφουνε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και οι πιο πολλές κοπέλες είναι πολύ έμπειρες με την GAPS, αλλά ναι, δυστυχώς είναι χρονοβόρα.

Δεν νομίζω να συνεχίσω να τα παρακολουθώ στην Αθήνα.

Μείωσε της τον χυμό για λίγο, βγάλε της και το ακτινίδιο και βλέπεις.

Της έφτιαξες κεφίρ;

Κι εγώ τώρα τις διακοπές στη μαμά μου κάθησα και ασχολήθηκα πιο σοβαρά με τα yahoo groups, γράφουνε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και οι πιο πολλές κοπέλες είναι πολύ έμπειρες με την GAPS, αλλά ναι, δυστυχώς είναι χρονοβόρα.

Δεν νομίζω να συνεχίσω να τα παρακολουθώ στην Αθήνα.

Μείωσε της τον χυμό για λίγο, βγάλε της και το ακτινίδιο και βλέπεις.

Της έφτιαξες κεφίρ;

Οχι δεν έχω προλάβει ακομα να συγκεντρωσω οτι χρειαζομαι. Ακομα κάθεται η καημενη η αποικία και της αλλαζω μόνο το γάλα μιας κ κανένας άλλος κοντινός μου δεν θελει να δοκιμάσει. Ήθελα χτες να φτιάξω γιαουρτακι αλλα μου εκανε και κατι δεκατα και το άφησα. Μάλλον θα φτιάξω σήμερα αν βρω γάλα.

Πάντως δεν ξέρω με την μικρη μου βλεπω πολυ άμεσες αντιδράσεις σε οτι έχω κανει στην Gaps και σωματικά συμπτωματα και ψυχικά. Οπότε δεν αποκλείω κ το ενδεχόμενο του χυμου... Δυστυχως για άλλη μια φορα πανω στον ενθουσιασμό που προσπέρασa την σταδιακη εισαγωγη ( μάλλον την ξέχασα τελειως :rolleyes: ) χτες θυμήθηκα οτι πρέπει να αρχίσει κάποιος με ενα κουταλακι ειδικα απο καροτο κ σελινο που ειναι καπως αποτοξινωτικα....

Τι να πω; Μπορει να ειναι και αντιδραση... Θα δείξει.. Αλλα εδω δεν μου αντέδρασε με σοκολάτα και τυρια θα αντιδράσει στο kiwi ?:lol::lol:

Yugup3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Αγλαϊα,

προσπαθήσα να σου στείλω πμ αλλά δεν τα καταφέρα. Που βρίσκεσαι Θεσσαλονίκη; Και ποιές ώρες να ' ρθούμε.

Αν μπορείς στείλε μου πμ για να κανονίσω να ' ρθω.

Ευχαριστώ.

στείλε μου mail (υπάρχει στο βιογραφικό μου, στην υπογραφή)

να σε βάλω σε λίστα αναμονής

τώρα το πολλαπλασιάζω και ελπίζω ότι σε 1-2 εβδομάδες θα είναι αρκετό για να το μοιράσω

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Και Κατερίνα ξέχασα να σου πω ότι το kombucha γίνετα με μαύρο τσάι και έτσι έχει μια μικρή ποσότητα καφεϊνης άρα δεν κάνει για παιδάκια.

Σκέφτομαι ότι για εμάς όμως θα είναι τέλειο!

Τελικα ρώτησα την φίλη απο τη Ρωσία και στα σχεδόν 3 λίτρα νερο έχει μια κουταλιά μαύρο τσάι. Τώρα αυτο θεωρείται λίγο ή πολυ για ένα παιδι;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Τελικα ρώτησα την φίλη απο τη Ρωσία και στα σχεδόν 3 λίτρα νερο έχει μια κουταλιά μαύρο τσάι. Τώρα αυτο θεωρείται λίγο ή πολυ για ένα παιδι;

To έψαξα λιγάκι στο google και γενικά οι απόψεις διιστανται. Οι πιό φανατικοί δίνουν από λευκό ή πράσινο τσαι. Κάτι "ειδικούς" που διάβασα έλεγαν πως καλύτερα όχι πριν τα 7χρόνια:shock:

Yugup3.png

Το κάνει πολύ αραιωμένο η φίλη σου.

Αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι αποτελεσματικό έτσι.

Παραδοσιακά βάζουνε μια κουταλιά της σούπας μαύρο τσάι σ' ένα λίτρο νερό.

Εδώ που τα λέμε και αν πιούνε λίγες γουλίτσες δεν θα πάθουνε τίποτα.

Ακόμη και από το γάλα μας παίρνουνε καφεϊνη και από τη σοκολάτα/κακάο που τρώνε.

Απλά δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στο kombucha ως τονικό/ευεργετικό ρόφημα για τα παιδιά, μπορούμε άφοβα να δίνουμε κεφίρ όμως.

Μεγάλη επιτυχία το κουνουπιδι τουρσι!!!:D

Έφαγε κ η μικρη ενα κομμάτι και της άρεσε!!!!!! Έχει πολυ πιο ήπια γεύση απο το λαχανο ( αν κι εμένα μου αρέσει ) αλλα για τα παιδια ειναι πιο "καλο" ίσως γιατι γινεται με νερο και οχι με τους ίδιους τους χυμούς που έχει το λαχανο.

Πήρα και σήμερα να φτιάξω κι αλλο αλλα βρήκα μόνο ενα καλο κουνουπιδι εχουν ψιλοεξαφανιστει... Αχ και τα μήλα μου ειπε δυο βδομάδες ακομα και μετα γιοκ :-( Άντε να δούμε απο τα καλοκαιρινά ποιο θα της αρέσει :lol::lol: τουλαχιστον στους χυμούς τα πίνει μεχρι τώρα οτι της έβαλα...

Yugup3.png

Aπό αυτά που λέτε μάλλον το κομπούχα δεν επιτρέπεται στην ομοιοπαθητική όταν γίνεται με μαύρο τσάι, ε;

Μπορεις με άσπρο ή πράσινο αν και οι πολυ φανατικοί ( βλέπε Κ ) ουτε χαμομηλι δεν επιτρέπουν :? . Δεν ξέρω ο δικός μου και ο παιδιατρος και ο όμοιο δεν ειναι τόσο " αυστηροί" αλλα η μαμά μου που παει στον Κ. δεν άντεξε τόσους μηνες με τους κριθαροκαφεδες :lol::lol::lol:

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...