Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Πρωτες 10 μερες Intro.

 

Να διευκρινήσω ότι και πριν την Intro η τροφή μου είχε λίγους υδατανθρακες (καθόλου δημητριακά, μόνο σαλάτες, φρούτα, κρέας) οπότε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ενέργειας απο την στέρηση των υδατανθράκων. Μπαινωβγαίνω σε ketosis οπότε δεν είχα συμπτωματα απο εκεί.

 

Καθαρα λoιπόν die-off για την πρώτη βδομάδα:

με συμπτώματα γρίπης, πτώση ενέργειας και διάθεσης, πολύ χαμηλή αίσθηση πείνας, τρομερή δίψα, συνάχι, κακός ύπνος, και αποτομο χάσιμο βαρους (ξεφούσκωμα από τα υγρά).

 

Ξεκίνησα με προβιοτικά (χάπια) σούπες (ζωμούς), λάδι καρύδας, ρόφημα τζίντζερ, κρέας και αυγά, αν και είδα ότι επιτρέπονται μετά στάδιο 2, αλλά ήξερα ότι δεν είχα πρόβλημα με τα ωμά και μελάτα αυγά.

 

Το die-off ήταν αρκετά έντονο της πρωτες μέρες γιατί χρησιμοποίησα και καυτή σάουνα που με χειροτέρεψε ακαριαία.

 

Θα συνεχίσω με εισαγωγή whey γιουρτιού και χυμο ξυνολάχανου αλλά είναι και τα δύο σε φάση παρασκευής οπότε δεν βλέπω να συμβαίνει άμεσα.

 

Η ενέργειά μου πλέον είναι πολύ υψηλή, μεγαλύτερη από ότι πριν την Intro, έχει ηρεμισει όλο το πεπτικό μου σύστημα. Και δεν έχω συμπτώματα die-off προς το παρόν.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είμαι στο facebook σε μια ομάδα για την kombucha + kefir και προτείναν αυτό το βιβλίο:

http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0147329

 

Μέσα γράφει ότι οι έγκυες κ οι θηλάζουσες δεν επιτρεπεται να πίνουν για να μη "επιβαρύνει την ευαίσθητη λειτουργία της πέψης, τόσο στο έμβρυο, όσο και στο μωρό που θηλάζει." (αυτό γράφει)

 

Μάλιστα το κομπούχα γίνεται ξύδι, χρησιμοποιείται στα ζώα και στα φυτά. Έχει οδηγίες μέσα.

 

Άσχετο αλλά είναι πολύ νοστιμο. Δοκίμασα είχα κάτι πονοκεφάλους και συχνοουρία δείγμα αποτοξίνωσης. Μέσα γράφει και πόσο φλυτζάνια επιτρέπεται να πίνουμε και πως να ξεκινήσουμε. Είναι πιο αποτελεσματικό από το κεφίρ. Αλλά θέλει σιγά σιγά.

 

Τέλος πάντων, αν εχεις κάποια άλλη πληροφορία για το θηλασμό θα ήθελα να τη γνωρίζω.

Έχω μωρό 4 μηνών.

 

Δεν προτείνεται γιατί αυξάνει κατάκόρυφα τα συμπτώματα die-off και την απελευθέρωση τοξινών οπότε πιθανότατα θα εμφανιστούν και στο γάλα σου. Μείνε μόνο στην fullgaps.

Link to comment
Share on other sites

Αγλαϊα,

 

προσπαθήσα να σου στείλω πμ αλλά δεν τα καταφέρα. Που βρίσκεσαι Θεσσαλονίκη; Και ποιές ώρες να ' ρθούμε.

Αν μπορείς στείλε μου πμ για να κανονίσω να ' ρθω.

Ευχαριστώ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Δεν προτείνεται γιατί αυξάνει κατάκόρυφα τα συμπτώματα die-off και την απελευθέρωση τοξινών οπότε πιθανότατα θα εμφανιστούν και στο γάλα σου. Μείνε μόνο στην fullgaps.

 

Αυτό όμως ισχύει για όλα τα Scoby όπως το κεφίρ, προκαλούνε πολύ έντονο die-off (θυμάστε τι έπαθα εγώ την πρώτη φορά που κατανάλωσα ξαφνικά μισό ποτήρι σπιτικό κεφίρ μαζί με σπόρους! :rolleyes:).

 

Ο μόνος λόγος που κάποιοι το αποφεύγουνε στην GAPS είναι γιατί αν δεν έχει ζυμωθεί αρκετά μπορεί να περιέχει λίγη ζάχαρη.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Rosie, νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει συχνά με τους αφυδατωμένους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έψαξα καν.

 

Ναι, μάλλον.

 

Θα της πω να μου τα φέρει στην περίπτωση που δεν καταφέρω να σε δω.

Αλλά κάτσε και λίγο παραπάνω αυτή τη φορά στην Αθήνα να έρθεις και λίγο προς στα βόρεια να σου κάνω εγώ αυτή τη φορά τραπέζι GAPS! :wink:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Αυτό όμως ισχύει για όλα τα Scoby όπως το κεφίρ, προκαλούνε πολύ έντονο die-off (θυμάστε τι έπαθα εγώ την πρώτη φορά που κατανάλωσα ξαφνικά μισό ποτήρι σπιτικό κεφίρ μαζί με σπόρους! :rolleyes:).

 

Ο μόνος λόγος που κάποιοι το αποφεύγουνε στην GAPS είναι γιατί αν δεν έχει ζυμωθεί αρκετά μπορεί να περιέχει λίγη ζάχαρη.

 

Στην kombucha δεν μπορεις να βάλεις μελι?? υπάρχει περιορισμός στα παιδια; Της δικιας μου γενικα της αρέσει το τσάι ( απο βότανα εννοείται ) οπότε μήπως το έπινε αυτο με ευχαρίστηση;

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα δεν είμαι σίγουρη για το μέλι, νομίζω πως όχι γιατί το μέλι περιέχει μικροοργανισμούς που εμποδίζουνε την ζύμωση του τσαγιού.

 

Το ίδιο μου φαίνεται διάβασα και για το water kefir, ότι δεν κάνει το μέλι, και έτσι πολλοί που κάνουνε αυστηρή GAPS λόγω καντίτας και δεν τρώνε αποξηραμένα φρούτα ούτε πίνουνε χυμούς φρούτων το αποφεύγουνε.

 

Εντωμεταξύ έχω φρικάρει με το πόσο "άρρωστα" είναι κάποια παιδάκια για τα οποία γράφουνε οι γονείς τους στα yahoo groups, τα πιο πολλά έχουνε τόσο σοβαρό πρόβλημα με μύκητες που ακόμη και αν φάνε κάποιο γλυκό λαχανικό όπως το καρότο έχουνε επαναφορά των σωματικών και ψυχικών συμπτωμάτων τους!

 

Αλλά διαβάζω και με συγκίνηση κάποιες κοπέλες εκεί μέσα που περιγράφουνε την σταδιακή πρόοδο των αυτιστικών παιδιών τους, χθες έγραφε μια ότι ξαφνιάστηκε όταν ο αυτιστικός γιος της για πρώτη φορά γύρισε και χαιρέτησε κανονικά τον αδερφό του όταν έβγαινε από την πόρτα και τον αποκάλεσε με το όνομά του!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Και Κατερίνα ξέχασα να σου πω ότι το kombucha γίνετα με μαύρο τσάι και έτσι έχει μια μικρή ποσότητα καφεϊνης άρα δεν κάνει για παιδάκια.

Σκέφτομαι ότι για εμάς όμως θα είναι τέλειο!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Και Κατερίνα ξέχασα να σου πω ότι το kombucha γίνετα με μαύρο τσάι και έτσι έχει μια μικρή ποσότητα καφεϊνης άρα δεν κάνει για παιδάκια.

Σκέφτομαι ότι για εμάς όμως θα είναι τέλειο!

 

Το πίνουν τα πεθερικά μου αυτο, τους το έμαθε μια φίλη απο τη Ρωσία. Είναι σίγουρο οτι γίνεται με μαύρο τσάι;

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι, είναι Ρώσικο.

 

Δεν το έχω φτιάξει ακόμη αλλά διάβασα ότι γίνεται παραδοσιακά με μαύρο τσάι:

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/have-you-tried-kombucha/

 

Διαβάστε το πιο πάνω άρθρο, είναι πολύ ενδιαφέρον ιδιαίτερα εκεί που λέει για τα γκρίζα μαλλιά!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Μέσα γράφει ότι οι έγκυες κ οι θηλάζουσες δεν επιτρεπεται να πίνουν για να μη "επιβαρύνει την ευαίσθητη λειτουργία της πέψης, τόσο στο έμβρυο, όσο και στο μωρό που θηλάζει." (αυτό γράφει)

 

Is Drinking Kombucha Tea Safe While Pregnant or Nursing?

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι Ρώσικο.

 

Δεν το έχω φτιάξει ακόμη αλλά διάβασα ότι γίνεται παραδοσιακά με μαύρο τσάι:

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/have-you-tried-kombucha/

 

Διαβάστε το πιο πάνω άρθρο, είναι πολύ ενδιαφέρον ιδιαίτερα εκεί που λέει για τα γκρίζα μαλλιά!

 

Εγω πάντως που το είδα σαν μανιτάρι μοιάζει και του βάζουν ξύδι και σταφίδες να τρώει. Κι η κοπέλα απο την Ρωσία που σήμερα ήταν σπίτι μου μανιτάρι το λεει συνέχεια. Θα την ρωτήσω.

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

Στην ομάδα του facebook αλλά και στο βιβλίο λένε ότι μπορεί να γίνει και με λευκό τσάι (τελειο), με πράσινο (επίσης τελειο) αλλά και με μαύρο (δυνατό )

Μετά μπορείς να το ζυμώσεις αφού το βγάλεις το μύκητα και να προσθέσεις berries , ginger κλπ.

Έγω έβαλα goji berries + multiberry. σ' ένα άλλο έβαλα δύο φράουλες.

Είναι πολύ ωραίο.

Δεν έχω προλάβει να διαβάσω το λινκ που έβαλες, Ρόζι, θα το κάνω το βράδυ που θα κοιμούνται τα παιδιά.

Αν πάντως μπορούμε να το πιούμε τότε σουπερ!!!!:P

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στην ομάδα του facebook αλλά και στο βιβλίο λένε ότι μπορεί να γίνει και με λευκό τσάι (τελειο), με πράσινο (επίσης τελειο) αλλά και με μαύρο (δυνατό )

Μετά μπορείς να το ζυμώσεις αφού το βγάλεις το μύκητα και να προσθέσεις berries , ginger κλπ.

Έγω έβαλα goji berries + multiberry. σ' ένα άλλο έβαλα δύο φράουλες.

Είναι πολύ ωραίο.

Δεν έχω προλάβει να διαβάσω το λινκ που έβαλες, Ρόζι, θα το κάνω το βράδυ που θα κοιμούνται τα παιδιά.

Αν πάντως μπορούμε να το πιούμε τότε σουπερ!!!!:P

 

Για ξαναπές το αυτό γιατί δεν το πολυκατάλαβα... Βαζεις ποσότητα να ζυμωθεί και μετά προσθέτεις φρούτα για άρωμα? Και πόσο το αφήνεις έτσι και διατηρείται?

 

Εγώ είχα γραφτεί στο facebook του κομπούχα αλλά δεν το έχω παρακολουθήσει καθόλου.

 

Δηλαδή μπορεί να γίνει και με τσάι του βουνού ας πούμε?

 

Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις :oops:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Στην kombucha δεν μπορεις να βάλεις μελι?? υπάρχει περιορισμός στα παιδια; Της δικιας μου γενικα της αρέσει το τσάι ( απο βότανα εννοείται ) οπότε μήπως το έπινε αυτο με ευχαρίστηση;

 

 

Οχι, μέλι δεν γίνεται. Μόνο λευκή ζάχαρη. Στο βιβλίο γράφει το λόγο : " μερικές αρωματικές ενώσεις και έλαια που περιέχει αναστέλλουν την ανάπτυξη και καταστρέφουν τα βακτηρίδια και τους μικροοργανισμούς που είναι απαραίτητοι για την όλη διαδικασία της ζύμωσης" σελ 71

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Για ξαναπές το αυτό γιατί δεν το πολυκατάλαβα... Βαζεις ποσότητα να ζυμωθεί και μετά προσθέτεις φρούτα για άρωμα? Και πόσο το αφήνεις έτσι και διατηρείται?

 

Εγώ είχα γραφτεί στο facebook του κομπούχα αλλά δεν το έχω παρακολουθήσει καθόλου.

 

Δηλαδή μπορεί να γίνει και με τσάι του βουνού ας πούμε?

 

Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις :oops:

 

Μπορείς και στο facebook να κάνεις ερωτήσεις. Από κει έμαθα πολλά αλλά με την εμπειρία μαθαίνεις καλύτερα!!:P

Δεν μπορεί να γίνει ζύμωση με τσαι του βουνού θα πρέπει να βάλεις ένα από τα παραπάνω που σου γράφω. Τα κατάλληλα τσάγια για κομπούχα είναι το μαύρο και το πράσινο.

 

Αυτό με τη δεύτερη ζυμωση: όταν τελειώσει η ζύμωση μετά από μια βδομάδα περίπου , βλέπεις κ το καινούργιο μύκητα πάνω, με το υγρό (την κομπούχα δηλαδή) το βάζεις σε μπουκάλια και προσθέτεις ότι μυρωδικό θέλεις και συνεχίζεται η ζύμωση πολύ πιο αργά , αφού δεν έχεις μύκητα μέσα,και μετά από μια δύο μέρες το βάζω στο ψυγείο και το πίνουμε.

Καταλαβες τι είπα ή τα γράφω μπερδεμένα;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Αλλή μία....:rolleyes:

 

Date-sugar για να είμαστε legal????

 

 

\Μόνο λευκή ζάχαρη....

Αν πάρεις το βιβλίο γράφει τα πάντα.

Αυτό με τις θηλάζουσες με απασχολεί. Το βράδυ αν θα έχω χρόνο θα διαβάσω το λινκ της Ρόζυς.

Πρέπει να φύγω... έχω τα παιδιά.....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκαιο, ούτε κι εγώ βρήκα κανένα βούτυρο της προκοπής στην Ελλάδα, βιολογικό ή μη.

 

Πόσα χρόνια έκανες Paleo?

Λογικά βοηθάει μια και δεν συμπεριλαμβάνει όσπρια, δημητριακά και γαλακτοκομικά, αλλά δεν είναι θεραπευτική διατροφή όπως η GAPS που δίνει έμφαση σε ζωμούς και προϊοντα ζύμωσης.

Κι εγώ έκανα Paleo κατά καιρούς και ένιωθα καλύτερα αλλά καμία σχέση με το πόσο καλά είμαι τώρα με την GAPS.

 

Rosie, στα τέλη της δεκαετίας το 90 διάβασα το Fats that Heal, Fats that Kill του Udo Erasmus, από τοτε κατάλαβα ότι τα δημητριακά και οι υδατανθρακες είναι σε τελείως λάθος σημείο στην πυραμίδα και άλλαξα διατροφή.

 

Γαλακτοκομικά δεν τα έκοψα αμέσως αλλά σταδιακά χειροτέρευε η δυνατότητά μου να τα χωνεύω.

 

Πριν 5-6 χρόνια βρήκα το WestonAPrice και διάβασα το Nurishing Traditions αλλά ήδη δεν μπορούσα να καταναλώσω κεφίρ και kombucha οπότε δεν μπορώ να πω ότι έκανε κάποια διαφορά στην διατροφή μου.

Link to comment
Share on other sites

Πριν 5-6 χρόνια βρήκα το WestonAPrice και διάβασα το Nurishing Traditions αλλά ήδη δεν μπορούσα να καταναλώσω κεφίρ και kombucha οπότε δεν μπορώ να πω ότι έκανε κάποια διαφορά στην διατροφή μου.

 

Όταν λες δεν μπορούσες να τα καταναλώσεις τι εννοείς;

Γιατί τελευταία διαβάζοντας πολλά για τα SCOBY κατάλαβα ότι αυτό που πολλοί ορίζουνε "αλλεργία" σ' αυτά είναι απλά healing crisis γιατί είναι πολύ αποτελεσματικά στην εξόντωση των παθογόνων βακτηρίων και προκαλούνε έντονες αντιδράσεις.

Θα πρέπει να εισάγονται πολύ σταδιακά στη διατροφή μας.

 

Πρώτη φορά γνωρίζω άντρα που διάβασε το Nourishing Traditions! :D

Νομίζω ότι όλες μας εδώ πέρα έχουμε το βιβλίο αυτό στην κουζίνα μας.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
Ναι, μάλλον.

 

Θα της πω να μου τα φέρει στην περίπτωση που δεν καταφέρω να σε δω.

Αλλά κάτσε και λίγο παραπάνω αυτή τη φορά στην Αθήνα να έρθεις και λίγο προς στα βόρεια να σου κάνω εγώ αυτή τη φορά τραπέζι GAPS! :wink:

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το τραπέζι!

Το κεφίρ σίγουρα θα φτάσει στην Αθήνα, οπότε, ακόμη και να μη βρεθούμε, θα το πάρεις από κάποιον άλλον. Σημασία έχει να το πάρουν 2-3 και μετά θα μοιραστεί.

 

Ήδη το καλλιεργώ σε περισσότερα βάζα;)

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες δεν μπορούσες να τα καταναλώσεις τι εννοείς;

Γιατί τελευταία διαβάζοντας πολλά για τα SCOBY κατάλαβα ότι αυτό που πολλοί ορίζουνε "αλλεργία" σ' αυτά είναι απλά healing crisis γιατί είναι πολύ αποτελεσματικά στην εξόντωση των παθογόνων βακτηρίων και προκαλούνε έντονες αντιδράσεις.

Θα πρέπει να εισάγονται πολύ σταδιακά στη διατροφή μας.

 

Πρώτη φορά γνωρίζω άντρα που διάβασε το Nourishing Traditions! :D

Νομίζω ότι όλες μας εδώ πέρα έχουμε το βιβλίο αυτό στην κουζίνα μας.

 

Αυτό εννοουσα, έπρεπε να το διευκρινήσω, είχα πολύ ισχυρά συμπτώματα die-off και ταυτόχρονα κατανάλωνα μεγάλες ποσότητες kefir με αποτέλεσμα να συμπεράνω λανθασμένα οτι η δυσανεξία μου στα γαλακτοκομικά δεν μου επέτρεπε να καταναλώνω και κεφίρ. Ο οργανισμός δεν μπορούσε να κάνει τόσο εντονο Detox.

 

To kombucha το πρώτο ποτήρι με έριξε άρρωστο στο κρεββατι για 3 μέρες με πυρετό!

 

Αυτά τα συμπτώματα για μένα που δεν έτρωγα βιομηχανικά τρόφιμα και delivery και πιτσό-γυρα, έκανα Παλεο, και είχα περιορισμένη κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών. Δείγμα του πόσο πρόβλημα υπάρχει.

 

Η GapsDiet βάζει στο σωστό πλάνο αυτά τα συμπτώματα και με το πρωτόκολλο θεραπείας πιστεύω θα δώσει λύση.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...