Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Σκέφτομαι να το κάνω έτσι για μια εβδομάδα και αν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις να το αυξήσω.

Πάντως το μπουκάλι δεν γράφει δοσολογία, έτσι δεν είναι;

 

Λεει δοσολογία 2 ml κ η Καμπελ για το συγκεκριμένο προτείνει μισή δοση για τα παιδιά αλλά καλό θα ήταν για λίγο διάστημα να παίρνουν διπλάσια δόση 2ml δηλαδή. Εγώ για 1η μέρα της έδωσα περίπου 0.5 ml κ αύριο θα το αυξήσω αν δεν δω κάτι περίεργο. Να δούμε πως θα το παίρνει η καημενούλα.. Πότε το δίνετε εσεις?? Διάβασα από κάτι άλλους γονείς για μετα το φαγητό. (στο healthyhomeeconomist)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοπέλες μην το δίνετε με τη σύριγγα!

Αν διαβάσετε στο εσωτερικό της ετικέττας λέει να μην το δίνουμε με τη σύριγγα γιατί υπάρχει κίνδυνος να το καταπιεί το παιδί λάθος.

Δίνει και ιδέες για το πως να το δώσουμε, πχ με χυμό ή με φυστικοβούτυρο.

 

Γιώτα γνωρίζω ότι τα τεστς που υπάρχουνε στην Ελλάδα για τη βιταμίνη D δεν είναι επαρκή.

Ο Mercola γράφει λεπτομέρειες για τα κατάλληλα τεστ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Προβιοτικά της δίνω 1/4 του κουταλιού (γλυκού) εδώ και 2 βδομάδες και δεν πρόσεξα κανένα die-off!

Ίσως γιατί από πριν έτρωγε και αρκετό τουρσί, ποιος ξέρει...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κοπέλες μην το δίνετε με τη σύριγγα!

Αν διαβάσετε στο εσωτερικό της ετικέττας λέει να μην το δίνουμε με τη σύριγγα γιατί υπάρχει κίνδυνος να το καταπιεί το παιδί λάθος.

Δίνει και ιδέες για το πως να το δώσουμε, πχ με χυμό ή με φυστικοβούτυρο.

 

Γιώτα γνωρίζω ότι τα τεστς που υπάρχουνε στην Ελλάδα για τη βιταμίνη D δεν είναι επαρκή.

Ο Mercola γράφει λεπτομέρειες για τα κατάλληλα τεστ.

 

Πως να το καταπιει λάθος; Μπερδευτηκα λιγο..Εγω το δινω με το κουταλακι μονο του μετα το φαγητο. Γινεται φασαρια γιατι θελουν λεει κι αλλο :roll::lol:

Εσεις ποιο εχετε παρει;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κοπέλες μην το δίνετε με τη σύριγγα!

Αν διαβάσετε στο εσωτερικό της ετικέττας λέει να μην το δίνουμε με τη σύριγγα γιατί υπάρχει κίνδυνος να το καταπιεί το παιδί λάθος.

Δίνει και ιδέες για το πως να το δώσουμε, πχ με χυμό ή με φυστικοβούτυρο.

 

Γιώτα γνωρίζω ότι τα τεστς που υπάρχουνε στην Ελλάδα για τη βιταμίνη D δεν είναι επαρκή.

Ο Mercola γράφει λεπτομέρειες για τα κατάλληλα τεστ.

 

Ξεκολλησες την ετικέτα;; Καλα θα το δίνουμε αλλιώς απλα είχα διαβάσει εκει στην Shara επειδη ειναι fermented μπορει να καεί ο λαιμος(?) κατι τέτοιο..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Γιώτα γνωρίζω ότι τα τεστς που υπάρχουνε στην Ελλάδα για τη βιταμίνη D δεν είναι επαρκή.

Ο Mercola γράφει λεπτομέρειες για τα κατάλληλα τεστ.

 

Αναφέρομαι στις εξετάσεις αίματος. Γιατί δεν είναι επαρκή; Μιλάμε για την D3.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι στις εξετάσεις αίματος. Γιατί δεν είναι επαρκή; Μιλάμε για την D3.

 

Υπάρχει και στην Ελλάδα το 25(OH)D test?

 

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/02/23/vitamin-d-deficiency-part-one.aspx

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Το κεφιρ πως το φτιαχνετε?

ποσες μερες ?

θελει προσοχη ,σημερα διαβαζα ενα αρθρο που αναφεροταν στην περιεκτικοτητα του σε αιθανολη(αλκοολη) ,μετα απο 3ημερη ζυμωση μπορει να φτασει μεχρι και 4% ,για εναν ενηλικα δεν υπαρχει προβλημα,

ενα παιδακι ομως ειναι σαν να πινει 4 μλ αλκοολης

δεν ισχει το ιδιο για το γιαουρτι παντως ;)

το γραφω γιατι βλεπω οτι συχνα ψαχνεστε με ιχνη καποιων φαγητων ,που κατ"εμε ειναι σχεδον αδυνατον να πειραξουν ,οποτε προσεξτε γιατι ειναι μεγαλη η ποσοτητα της αλκοολης στο κεφιρ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σήμερα της έδωσα το μουρουνέλαιο στην ψαρόσουπα. Εντάξει δεν το κατάλαβε αλλά εγώ που δοκίμσα είχε αρκετά έντονη γεύση. Ελπίζω να μην το καταλάβει κ στα υπόλοιπα φαγητά :(. Είδα που έγραφε κ στην ετικέτα (ούτε το έιχα προσέξει κ συνήθως είμαι πολύ πρατηρητική :rolleyes:) τώρα εμένα δεν πίνει μονοκοπανιά τον χυμό της αλλά μπορεί να τον λιβανίζει μισή μέρα..Πειράζει αν της βάλω εκει το μουρουνέλαιο ή χαλάει??

 

Rosie μου ναι για τον κάθετο ενδιαφέρομαι...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα της έδωσα το μουρουνέλαιο στην ψαρόσουπα. Εντάξει δεν το κατάλαβε αλλά εγώ που δοκίμσα είχε αρκετά έντονη γεύση. Ελπίζω να μην το καταλάβει κ στα υπόλοιπα φαγητά :(. Είδα που έγραφε κ στην ετικέτα (ούτε το έιχα προσέξει κ συνήθως είμαι πολύ πρατηρητική :rolleyes:) τώρα εμένα δεν πίνει μονοκοπανιά τον χυμό της αλλά μπορεί να τον λιβανίζει μισή μέρα..Πειράζει αν της βάλω εκει το μουρουνέλαιο ή χαλάει??

 

Ναι, πειράζει, γιατί τα ωμέγα-3 είναι πολύ ευαίσθητα λιπαρά και θα οξειδωθούνε με την επαφή με τον αέρα και το φως.

Γι' αυτό και είναι καλύτερες οι κάψουλες.

Ο Mercola μάλιστα λέει ότι αν αγοράζουμε το ιχθυέλαιο μέσα σε μπουκάλι να αφαιρούμε τον αέρα πριν το κλείσουμε κάθε φορά με αυτό το ειδικό γκατζετάκι που έχουνε οι φανατικοί του κρασιού, αλλά τρέχα-γύρευε τώρα...

 

Έχεις πάρει κάποια γεύση;

Γιατί εγώ πήρα το original, βάζω 4 μλ σε ελάχιστη ποσότητα νερού και δεν κατάλαβα κάποια συγκεκριμένη γεύση, σκέτη λαδίλα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Το κεφιρ πως το φτιαχνετε?

ποσες μερες ?

θελει προσοχη ,σημερα διαβαζα ενα αρθρο που αναφεροταν στην περιεκτικοτητα του σε αιθανολη(αλκοολη) ,μετα απο 3ημερη ζυμωση μπορει να φτασει μεχρι και 4% ,για εναν ενηλικα δεν υπαρχει προβλημα,

ενα παιδακι ομως ειναι σαν να πινει 4 μλ αλκοολης

δεν ισχει το ιδιο για το γιαουρτι παντως ;)

το γραφω γιατι βλεπω οτι συχνα ψαχνεστε με ιχνη καποιων φαγητων ,που κατ"εμε ειναι σχεδον αδυνατον να πειραξουν ,οποτε προσεξτε γιατι ειναι μεγαλη η ποσοτητα της αλκοολης στο κεφιρ

 

Valeri το κεφίρ μπορεί να γίνει και σε λιγότερο από 24 ώρες.

Εγώ το άφησα 48 και κάτι και έγινε αρκετά ξινό αλλά μ' αρέσει έτσι.

Στα παιδιά θα δώσεις έτσι κι αλλιώς ελάχιστη ποσότητα γιατί είναι πολύ ισχυρό προβιοτικό, θα διάβασες φαντάζομαι τι έπαθα εγώ που το καταβρόχθισα με τη μια μαζί με λίγους σπόρους... :oops:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Rosie μου ναι για τον κάθετο ενδιαφέρομαι...

 

Δες εδώ, ο τρίτος (εγώ έχω τον δεύτερο):

http://www.oikozoi.gr/indexapoximotes.htm

 

Τα γραφεία τους είναι στη Βούλα!

 

Πάντως αν πάρετε αποχυμωτή από το εξωτερικό να σιγουρευτείς ότι θα σου καλύψουνε τα μεταφορικά σε περίπτωση βλάβης στο διάστημα εγγύησης, γιατί είναι αρκετά ευαίσθητοι αυτοί και θα είναι πρόβλημα αν πάθει κάτι.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ, ο τρίτος (εγώ έχω τον δεύτερο):

http://www.oikozoi.gr/indexapoximotes.htm

 

Τα γραφεία τους είναι στη Βούλα!

 

Πάντως αν πάρετε αποχυμωτή από το εξωτερικό να σιγουρευτείς ότι θα σου καλύψουνε τα μεταφορικά σε περίπτωση βλάβης στο διάστημα εγγύησης, γιατί είναι αρκετά ευαίσθητοι αυτοί και θα είναι πρόβλημα αν πάθει κάτι.

 

Rosie ξερεις τιμή για αυτον;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τα λινκ!!

 

Στο μουρουνέλαιο δεν πήρα γεύση γιατί απο αυτές που ήταν gaps legal εχουμε αλλεργία στο παορτοκάλι κ η μέντα είναι μη συμβατική με την ομοιοπαθητική :rolleyes:. Ναι όντως δεν μυρίζει ψάρι αλλά έχει βαριά λαδερή γεύση!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Το κεφιρ πως το φτιαχνετε?

ποσες μερες ?

θελει προσοχη ,σημερα διαβαζα ενα αρθρο που αναφεροταν στην περιεκτικοτητα του σε αιθανολη(αλκοολη) ,μετα απο 3ημερη ζυμωση μπορει να φτασει μεχρι και 4% ,για εναν ενηλικα δεν υπαρχει προβλημα,

ενα παιδακι ομως ειναι σαν να πινει 4 μλ αλκοολης

δεν ισχει το ιδιο για το γιαουρτι παντως ;)

το γραφω γιατι βλεπω οτι συχνα ψαχνεστε με ιχνη καποιων φαγητων ,που κατ"εμε ειναι σχεδον αδυνατον να πειραξουν ,οποτε προσεξτε γιατι ειναι μεγαλη η ποσοτητα της αλκοολης στο κεφιρ

 

δες http://diaita-express.com/diaita.php?id=1761

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Το κεφιρ πως το φτιαχνετε?

ποσες μερες ?

θελει προσοχη ,σημερα διαβαζα ενα αρθρο που αναφεροταν στην περιεκτικοτητα του σε αιθανολη(αλκοολη) ,μετα απο 3ημερη ζυμωση μπορει να φτασει μεχρι και 4% ,για εναν ενηλικα δεν υπαρχει προβλημα,

ενα παιδακι ομως ειναι σαν να πινει 4 μλ αλκοολης

δεν ισχει το ιδιο για το γιαουρτι παντως ;)

το γραφω γιατι βλεπω οτι συχνα ψαχνεστε με ιχνη καποιων φαγητων ,που κατ"εμε ειναι σχεδον αδυνατον να πειραξουν ,οποτε προσεξτε γιατι ειναι μεγαλη η ποσοτητα της αλκοολης στο κεφιρ

 

Χθες κοίταξα στο Wild Fermentation και έλεγε ότι η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι 1% και το ζυμώνει για 24-48 ώρες.

 

Κοπέλες δεν ξέρω πόσο στοιχίζει ο κάθετος, αν μάθετε πέστε μας κι εμάς.

Πολύ θα ήθελα κι εγώ ένα κάθετο γιατί οι κλασικοί πιάνουνε πολύ χώρο στον πάγκο της κουζίνας :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Χθες κοίταξα στο Wild Fermentation και έλεγε ότι η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι 1% και το ζυμώνει για 24-48 ώρες.

 

Κοπέλες δεν ξέρω πόσο στοιχίζει ο κάθετος, αν μάθετε πέστε μας κι εμάς.

Πολύ θα ήθελα κι εγώ ένα κάθετο γιατί οι κλασικοί πιάνουνε πολύ χώρο στον πάγκο της κουζίνας :(

 

Eσύ από αυτόν που έχεις είσαι ευχαριστημένη?? Από service κλπ, από αποδοτικότητα?? Γιατί αν είναι καλή εταιρεία ας στηρίξουμε κ λίγο την ελληνική οικονομία..:)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια πριν λίγες μέρες επιχείρησα το "τσιγάρισμα" με λάδι καρύδας που συζητάγατε. Εκανα φασολάκια κ ήθελα να μαλακώσω το κρεμμυδάκι κ κορίτσια πρώτη φορά που με ενόχλησαν τα φασολάκια :shock: Τρομερα δυσπεπτα!! Τί να πω?? Προ gaps έκανα το τσιγάρισμα με ελάχιστο extra παρθένο ελαιόλαδο δικό μας, ενώ αργότερα με ghee. Kαι στις 2 περιπτώσεις ποτέ μα ποτέ δεν με είχε ενοχλήσει αυτό το φαγητό (κ γενικά δεν με ενοχλούν φαγητά συχνά). Τώρα τί μπορεί να συναίβει με το λάδι καρύδας?? Να σημειώσω οτί γενικά κάνουμε πολύ μεγάλη κατανάλωση του σε άλλα όπως κρέπες, βαφλες, κλπ κ δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω ,την εχω υποψην την σελιδα

αλλα η λιστα με τις ασθενειες που "θεραπευει" το κεφιρ με εκανε να την αγνοησω

δεν ειναι δυνατον να γραφονται

Εδώ είναι μια λίστα από αρρώστιες που μπορείτε να θεραπεύσετε η τουλάχιστον να καταστείλετε με το κεφίρ.

 

Read more at: http://diaita-express.com/diaita.php?id=1761

 

 

1. ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ*: συνίσταται ένα λίτρο Κεφίρ την ημέρα.

 

2. ΕΛΚΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ:* θεραπεύονται μετά 2-3 μήνες με 1 λίτρο Κεφίρ την ημέρα.

 

3. ΑΣΘΜΑ ΚΑΙ ΒΡΟΓΧΙΤΙΣ:* ένα λίτρο Κεφίρ την ημέρα.

 

4. ΑΝΑΙΜΙΑ η ΑΛΛΕΣ αρρώστιες του αίματος.* 1-2 λίτρα Κεφίρ την ημέρα (μετά

τρεις μήνες φυσιολογικό αίμα).

 

5. ΣΚΛΗΡΩΣΕΙΣ:* ένα λίτρο Κεφίρ την ημέρα.

 

6. ΠΙΕΣΗ:* ρυθμίζεται με το κεφίρ.

 

7. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ:* ρυθμίζεται με το κεφίρ.

 

8. ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΖΕΜΑΤΑ:* μισό έως ένα λίτρο Κεφίρ την ημέρα (ΚΑΙ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, βάζετε επάνω κεφίρ το βράδυ, το αφήνετε έως το πρωί και τότε

το πλένετε, σε 2-3 εβδομάδες περνά).

 

9. ΚΑΤΑΡΡΟΥΣ, ΚΥΣΤΗΣ, ΝΕΦΡΑ, ΣΥΚΩΤΙ, ΦΛΕΓΜΟΝΙΚΟΣ: 1 λίτρο Κεφίρ την ημέρα για 2-3 μήνες, (από γάλα η κρέμα θα μπορούσε να είχατε προσβολές

αλλά το κεφίρ θεραπεύει ενώ παράγετε από γάλα και αυτό δείχνει την διαφορά του ζυμωμένου φυσικά και παραδοσιακά προϊόντος).

Read more at: http://diaita-express.com/diaita.php?id=1761

 

 

 

 

κατα τα αλλα ενδιαφερουσα ως προς τις πληροφοριες για την παραγωγη ,με μπερδεψε λιγο η αναφορα στους μυκητες και στους κοκκους ,δεν ειναι το ιδιο πραγμα?

 

Χθες κοίταξα στο Wild Fermentation και έλεγε ότι η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι 1% και το ζυμώνει για 24-48 ώρες.

 

για αυτο και αναφερθηκα σε 3ημερη ζυμωση

 

τελικα σπορους εδω στη Θεσσαλονικη που να τους βρω ?

Link to comment
Share on other sites

Να μοιραστώ έναν προβληματισμό μου βρε κορίτσια γιατί έχω αρχίσει και ανησυχώ. Ο μικρός τρώει τρία γεύματα, δύο σνακ (συνήθως φρούτο) και θηλάζει 5-6 φορές τη μέρα (με τα νυχτερινά μαζί). Τρώει όμως μεγάλες ποσότητες φαγητού ειδικά αν του αρέσει κάτι πολύ. Σχεδόν μερίδα ενηλίκου.

 

Και άντε τώρα τρώει πράγματα διαχειρίσιμα, αν συνεχίσει έτσι κι αργότερα (που πολύ αμφιβάλλω αν θα έχει τις ίδιες διατροφικές συνήθειες) τι θα γίνει;

 

Α, και ένα πολύ καλό η κοιλίτσα του πια σπάνια να είναι πολύ φουσκωτή, ακόμη κι αν δεν έχει εξερχόμενα.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Να μοιραστώ έναν προβληματισμό μου βρε κορίτσια γιατί έχω αρχίσει και ανησυχώ. Ο μικρός τρώει τρία γεύματα, δύο σνακ (συνήθως φρούτο) και θηλάζει 5-6 φορές τη μέρα (με τα νυχτερινά μαζί). Τρώει όμως μεγάλες ποσότητες φαγητού ειδικά αν του αρέσει κάτι πολύ. Σχεδόν μερίδα ενηλίκου.

 

Και άντε τώρα τρώει πράγματα διαχειρίσιμα, αν συνεχίσει έτσι κι αργότερα (που πολύ αμφιβάλλω αν θα έχει τις ίδιες διατροφικές συνήθειες) τι θα γίνει;

 

Α, και ένα πολύ καλό η κοιλίτσα του πια σπάνια να είναι πολύ φουσκωτή, ακόμη κι αν δεν έχει εξερχόμενα.

 

Γιατί να μην έχει τις ίδιες διατροφικές συνήθειες?? Πιστεύω πως πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας τις συνηθειες τους.. Ενταξει θα τρώει κάτι εξω δεν θα είναι κ ότι καλύτερο αλλά το βασικό διαιτολόγιο του δεν θα καθορίζεται από το σπίτι?? Εγώ πάντως είμαι πολύ χαρούμενη που τώρα με την gaps (κι ας μην την εφαρμοζουμε τέλεια δηλ. πολλούς ζωμους τουρσιά κλπ) το παιδί μου τρώει επιτέλους ικανοποιητική ποσότητα!!! Πριν με το σταγονόμετρο, τωρα έρχεται και μου λέει "Μαμά μαμ" :). Το βλέπουν κι άλλες μαμάδες κ απορούν..:)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Τα παιδιά μεγαλώνοντας περνούν από διάφορες φάσεις. Σε κάποιες από αυτές παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η πίεση των συνομιλήκων. Και ναι μεν έχουμε ήδη θέσει τα θεμέλια για μια σωστή διατροφή, αλλά δε θα μας ακολουθούν πάντα κατά γράμμα ούτε θα τρώνε πάντα αυτά που θα ετοιμάζουμε.

 

Αν για παράδειγμα στο νηπιαγωγείο όλα τρώνε πίτσες και σουβλάκια και κρουασάν, θα είναι πολύ δύσκολο να τα αποφύγεις, γιατί το παιδί έχει άποψη πια και δεν το ξεγελάς. Σίγουρα σε κάποιο βαθμό θα συνεχίζεις να ελέγχεις την κατάσταση, αλλά ο προβληματισμός μου αφορά καθαρά την ποσότητα. Τεσπα ίσως πάλι απλά να βρήκα κάτι για να αγχωθώ, άλλωστε εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Αλλά δεν το περίμενα με τίποτα ότι θα μου έκανε εντύπωση η ποστότητα και η μερίδες σε ένα παιδί που άργησε πολύ να ξεκινήσει να τρώει φαγητό. (Έχω φάει τόσα αλεσμένα στην αντίστοιχη περίοδο που βλέπω σούπα βελουτέ και φρίττω!).

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...