Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

γιωτα κ εγω την επαθα με φαγητο μαγειρεμενο σε λαδι. και ημουν χαλια!ενω το ιδιο φαγητο το εκανα με λιγο γκι κ ζωμο και δεν με πειραζε καθολου (μαγειρεμενα λαχανικα ηταν). το διαπιστωσα οταν το ξαναφτιαξα η ιδια, το προηγουμενο το ειχε κανει η μαμα μου.

αγλαια πολυ ενδιαφερον!

Αναρωτιέμαι ομως πότε θα μπορέσουμε να μπούμε σε κανονική διατροφή. Γιατί δεν γίνεαι μια ζωή να μαγειρεύουμε gaps style, έτσι δεν είναι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια όταν λέτε αργο μαγείρεμα πρακτικά σε μια εστία με κλίμακα στο 9 πού ειναι καλύτερα να μαγειρευουμε;

Επισης μπορει απο τα αποτοξινωτικα μπανακια με σοδα να βγάλει ελαφρα κοκκινιλιτσα;; ( σαν die off κατι;;)

Yugup3.png

Κοριτσια όταν λέτε αργο μαγείρεμα πρακτικά σε μια εστία με κλίμακα στο 9 πού ειναι καλύτερα να μαγειρευουμε;

Στο 3 συνήθως το βάζω εγώ, αν έχω πολύ χρόνο μπροστά μου στο 2.

Γιώτα τι εννοείς κανονική διατροφή;

Εγώ εφαρμόζω αυτή την πρακτική μαγειρέματος για χρόνια τώρα και τη θεωρώ "κανονική" και σωστή, την άλλη πρακτική του λαδερού θεωρώ λανθασμένη.

Ακόμη και οι πιο πολλοί καρα-συμβατικοί διαιτολόγοι αυτό συστήνουνε, το λάδι στο πιάτο.

Εγώ αυτό το άκουσα για πρώτη φορά πριν πάρα πολλά χρόνια όταν η αδερφή μου επισκέφθηκε διαιτόλογο προκειμένου να τη βάλει σ' ένα σωστό δρόμο γιατί είχε πάθει νευρική ανορεξία (έφηβη τότε αλλά πιστεύω ότι ποτέ δεν συνήλθε 100%).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Γιώτα τι εννοείς κανονική διατροφή;

Εγώ εφαρμόζω αυτή την πρακτική μαγειρέματος για χρόνια τώρα και τη θεωρώ "κανονική" και σωστή, την άλλη πρακτική του λαδερού θεωρώ λανθασμένη.

Ακόμη και οι πιο πολλοί καρα-συμβατικοί διαιτολόγοι αυτό συστήνουνε, το λάδι στο πιάτο.

Εγώ αυτό το άκουσα για πρώτη φορά πριν πάρα πολλά χρόνια όταν η αδερφή μου επισκέφθηκε διαιτόλογο προκειμένου να τη βάλει σ' ένα σωστό δρόμο γιατί είχε πάθει νευρική ανορεξία (έφηβη τότε αλλά πιστεύω ότι ποτέ δεν συνήλθε 100%).

Χμ, σωστή παρατήρηση. Ξέρω και εγώ; Με ελαιόλαδο και από την αρχή του μαγειρέματος προφανώς. Όλοι εδώ αυτό κάνουν. Μάλλον πρέπει να το ψάξω περισσότερο.

Σίγουρα δεν με φαντάζομαι να μαγειρεύω μια ζωή με λίπος. Βαρέθηκα και να το φτιάχνω:(

0A53p3.png

oC8dp2.png

ελα βρε γιωτα!:) γιατι να τσιγαριζεις με λαδι; απο την προ γκαπς εποχη:mrgreen: 'σωταριζα' σε νερο (μαλακωνα στην ουσια) το κρεμμυδι κ μετα εβαζα ντοματα, φακες κτλ. στα τελευταια 5 λεπτα το λαδι, με σβηστο ματι.

τωρα για το ποτε θα μπουμε, μακαρι γρηγορα, ομως σιγουρα εμαθα πολλα κ θα συνεχισω να μαθαινω βεβαια...οταν νιωσω οτι μπορω να καταναλωνω καποια δημητριακα, τα επεξεργασμενα 'ασπρα' θα τα αφησω για καποιες περιστασεις πχ κανενα γαμο κτλ. Αφου σπιτι μπορω να φτιαχνω μια χαρα γλυκα κ φαγητα με αλλα υλικα, γιατι να μην το κανω; μου αρεσει αυτη η διατροφη, το μονο που με χαλαει ειναι το πολυ κρεας που καταναλωνω τωρα. χαιρομαι που στην πορεια μπορω σιγα σιγα να καταναλωνω αφθονα λαχανικα κ το κρεας σε ζωμους και οχι καθημερινα τη σαρκα! φυσικα και μου λειπει η σοκολατα, δεν το συζητω...........:mrgreen:οπως και οι πιτες της μαμας μου, καθε ειδους!!!

Διαφημίσεις

Εγώ σήμερα έφτιαξα κάρυ (μοσχάρι) με λαχανικά και ρύζι μπασμάτι, λευκό.

Δεν μπορούσα ν' αντισταθώ κι έφαγα κι εγώ!

Μέχρι τώρα όλα καλά...

Θυμάμαι κάπου διάβασα ότι το μπασμάτι έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άμυλο σε σχέση με τις άλλες ποικιλίες ρυζιού.

Kαι γενικά τελευταία διαβάζω διάφορα για Paleo diets κτλ και ότι το λευκό ρύζι θεωρείται ασφαλές άμυλο-safe starch όπως και η πατάτα.

Φαντάζομαι ότι αυτά ισχύουνε για ένα υγιές έντερο, αλλά αν δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα ίσως τελικά να μην ενοχλούνε.

Εμένα οι πατάτες μ' αρέσουνε μόνο οι τηγανιτές οπότε τις απέκλεισα alltogether! :mrgreen:

Έβλεπα σε μια εκπομπή μαγειρική ότι είχαν μουλιάσει και πλύνει πάαααααρα πολύ καλά τις πατάτες (ήταν τριμένες για να τις κάνουν σαν κρέπα κάπως) και έλεγε η παρουσιάστρια (κριτικός γεύσης είναι ) ότι έτσι φεύγει το πολύ άμυλο. Λέτε να ισχύει;

Ρόζι τις πατάτες ποτέ δεν τις τηγανίζω. Τις κάνω στο φούρνο(στο γκριλ για την ακρίβεια) όπως την κολοκύθα και έχει το γευστικό και εμφανισιακό αποτέλεσμα της τηγανιτής χωρίς τα αρνητικά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα, αλλά στο βιβλίο στο αντίστοιχο κεφάλαιο δίνει αναλυτικές οδηγίες η Campbell.

Στο βιβλιο γραφει για πολυ μικρά παιδια να αλειφουμε την περιοχή της πανας κ για παιδια την μισή δόση απο την αναγραφομενη.. Λέτε εμένα που ειναι 2 να της έβαζα για αρχη στην πανα;; Αλλα δεν διευκρινίζει αν μια φορα ειναι αρκετή... Τι λέτε;;

Yugup3.png

Έβλεπα σε μια εκπομπή μαγειρική ότι είχαν μουλιάσει και πλύνει πάαααααρα πολύ καλά τις πατάτες (ήταν τριμένες για να τις κάνουν σαν κρέπα κάπως) και έλεγε η παρουσιάστρια (κριτικός γεύσης είναι ) ότι έτσι φεύγει το πολύ άμυλο. Λέτε να ισχύει;

Ρόζι τις πατάτες ποτέ δεν τις τηγανίζω. Τις κάνω στο φούρνο(στο γκριλ για την ακρίβεια) όπως την κολοκύθα και έχει το γευστικό και εμφανισιακό αποτέλεσμα της τηγανιτής χωρίς τα αρνητικά.

Με το μούλιασμα υποτίθεται ότι απομακρύνεται το ακρυλαμίδιο:

http://www.vita.gr/html/ent/043/ent.11043.asp

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Στο βιβλιο γραφει για πολυ μικρά παιδια να αλειφουμε την περιοχή της πανας κ για παιδια την μισή δόση απο την αναγραφομενη.. Λέτε εμένα που ειναι 2 να της έβαζα για αρχη στην πανα;; Αλλα δεν διευκρινίζει αν μια φορα ειναι αρκετή... Τι λέτε;;

Κι εγώ αυτό ακριβώς σκέφτομαι αυτές τις μέρες!

Δεν το θέλει το cod liver oil η κόρη μου, άρχισα να το παίρνω εγώ, διπλάσια ποσότητα από την κανονική για να περνάει και στο γάλα μου.

Αλλά αν κάνει αυτό με την πάνα θα το κάνω τουλάχιστον να παίρνει κι αυτή κάτι άμεσα.

Μiriki αυτό ακριβώς έκανα με τις πατάτες προ-GAPS με λάδι καρύδας αλλά τις έβρισκα δύσπεπτες.

Γενικά δεν μου ταιριάζει η πατάτα πιστεύω, καλύτερα να την αποφύγω εντελώς.

Διαφημίσεις

Κι εγώ αυτό ακριβώς σκέφτομαι αυτές τις μέρες!

Δεν το θέλει το cod liver oil η κόρη μου, άρχισα να το παίρνω εγώ, διπλάσια ποσότητα από την κανονική για να περνάει και στο γάλα μου.

Αλλά αν κάνει αυτό με την πάνα θα το κάνω τουλάχιστον να παίρνει κι αυτή κάτι άμεσα.

Μiriki αυτό ακριβώς έκανα με τις πατάτες προ-GAPS με λάδι καρύδας αλλά τις έβρισκα δύσπεπτες.

Γενικά δεν μου ταιριάζει η πατάτα πιστεύω, καλύτερα να την αποφύγω εντελώς.

Γιατί να μην κάνει? Ετσι αποφεύγεις κ την υπερδοσολογία γιατί η επιδερμίδα απορροφάει ότι χρειάζεται ( σύμφωνα με την Campbell). Πριν τον ύπνο είναι καλύτερα?

Εγώ βρε παιδιά κ τις πατάτες κ την κολοκύθα έτσι δεν τις έχω καταφέρει ποτέ :roll: Πάντα βγαίνουν άλλες τσουρουφλισμένες άλλες λιγότερο ψημένες κ κολλάνε!:mad:

Yugup3.png

Γιατί να μην κάνει? Ετσι αποφεύγεις κ την υπερδοσολογία γιατί η επιδερμίδα απορροφάει ότι χρειάζεται ( σύμφωνα με την Campbell). Πριν τον ύπνο είναι καλύτερα?

Γιατί αναφέρει ότι αυτό ισχύει για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά, φαντάζομαι γιατί η επιδερμίδα τους είναι πολύ λεπτή και μπορεί να απορροφίσει ικανοποιητικά το λαδάκι.

Ισχύει όμως αυτό για ένα δίχρονο;

Μην το βάζουμε και τζάμπα, είναι και πανακάριβο!

Ίσως είναι καλύτερα να το παίρνουμε εμείς που τα θηλάζουμε;

Γιατί αναφέρει ότι αυτό ισχύει για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά, φαντάζομαι γιατί η επιδερμίδα τους είναι πολύ λεπτή και μπορεί να απορροφίσει ικανοποιητικά το λαδάκι.

Ισχύει όμως αυτό για ένα δίχρονο;

Μην το βάζουμε και τζάμπα, είναι και πανακάριβο!

Ίσως είναι καλύτερα να το παίρνουμε εμείς που τα θηλάζουμε;

Nα ρωτήσουμε στο yahoo?? Γράφει κάποια από εδώ? Εγώ δεν το ξέρω καθόλου.. αλλά φοβάμαι κι εγώ να της το δώσω απευθείας..αν και όντως η μυρωδιά κμμία σχέση με τα συνηθισμένα μουρουνέλαια..

Yugup3.png

Πιό πολύ μου άερεσε αυτος http://www.ukjuicers.com/omega-vert-vrt350-hd-hurom-juicer αλλά η τιμή...τσουχτερή..

Αλλά είναι ο πιό μικρός σε μέγεθος αν κατάλαβα καλά...οι υπόλοιποι είναι κάτι θηρία...αχ πού θα το βάλω????

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Εξαρτάται πόσα χρήματα έχεις να διαθέσεις, όλοι αυτοί λειτουργούνε με την ίδια τεχνολογία, απλά κάποια εξαρτήματα μπορεί να είναι πλαστικά κτλ.

Εγώ έδωσα γύρω στα 250Ε, δεν ήθελα να δώσω 500.

Και τον πήρα από Ελλάδα.

Έχει και κάθετους μου είπε, μου έδωσε και προσπέκτ τελευταία που χρειάστηκα ανταλλακτικό, πολύ ωραίος φαίνεται ο κάθετος, δυστυχώς δεν είχε όταν πήρα εγώ το δικό μου πριν κάτι χρόνια :(

Εξαρτάται πόσα χρήματα έχεις να διαθέσεις, όλοι αυτοί λειτουργούνε με την ίδια τεχνολογία, απλά κάποια εξαρτήματα μπορεί να είναι πλαστικά κτλ.

Εγώ έδωσα γύρω στα 250Ε, δεν ήθελα να δώσω 500.

Και τον πήρα από Ελλάδα.

Έχει και κάθετους μου είπε, μου έδωσε και προσπέκτ τελευταία που χρειάστηκα ανταλλακτικό, πολύ ωραίος φαίνεται ο κάθετος, δυστυχώς δεν είχε όταν πήρα εγώ το δικό μου πριν κάτι χρόνια :(

Ποιάς εταιρείας είναι??

Yugup3.png

Λοιπόν για το cod oil. Η Κάμπελ γράφει 2-2,5 ml για μεγάλους και τη μισή δόση για τα παιδιά. Εγώ σκέφτομαι να δώσω 1 ml στη μεγάλη και μισό στη μικρή.

Αναφέρει όμως ότι στην αρχή είναι καλό να δίνουμε τη διπλάσια ποσότητα μέχρι να επανέλθει το ratio βιταμίνης Α και D στον οργανισμό μας.

Μου φαίνεται πολύ λίγο μισό ml για τη μικρή, θα θέλει 1 ml τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου και η μεγάλη 2 ml.

Εγώ παίρνω 4 ml συν το Krill Oil για τα επιπλέον ωμέγα-3, στη μικρή θα δίνω 1-1.5 όταν το δεκτεί.

Αναφέρει όμως ότι στην αρχή είναι καλό να δίνουμε τη διπλάσια ποσότητα μέχρι να επανέλθει το ratio βιταμίνης Α και D στον οργανισμό μας.

Μου φαίνεται πολύ λίγο μισό ml για τη μικρή, θα θέλει 1 ml τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου και η μεγάλη 2 ml.

Εγώ παίρνω 4 ml συν το Krill Oil για τα επιπλέον ωμέγα-3, στη μικρή θα δίνω 1-1.5 όταν το δεκτεί.

Δεν εξαρταται και απο το ιδιο το σκευασμα η δοσολογία; (εκτος αν λετε για καποιο συγκεκριμενο). Εγω εχω παρει ενα της nordic naturals. Λεει δοσολογια μισο κουταλακι δηλ 2.5 ml για κατω των 4χρ και 5ml για τους μεγαλους.

Οποτε τους δινω μισο κουταλακι. Καμια φορα εχω ξεχαστει και εχω δωσει ολοκληρο κουταλακι. Δε ξερω, ειναι πολυ κακο αυτο; Εμενα ειναι λιγο μεγαλυτερα κοντα 3χρ.

Εντωμεταξυ δινω και σταγονιτσες D3 γυρω στα 1000UI.

Eγώ έκανα την αποπειρα κ της το έδωσα σήμερα!!! Καλα έγινε χαμος :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Πριν ακόμα το δοκιμάσει μόνο που είδε την συριγγα τρελάθηκε...χειροπόδαρα της το έδωσα τελικά :roll:

Ετσι ξεκινησαμε κ με τα προβιοτικά κ τώρα τα δέχεται σχετικά εύκολα.;)

Yugup3.png

Σκέφτομαι να το κάνω έτσι για μια εβδομάδα και αν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις να το αυξήσω.

Πάντως το μπουκάλι δεν γράφει δοσολογία, έτσι δεν είναι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Δεν εξαρταται και απο το ιδιο το σκευασμα η δοσολογία; (εκτος αν λετε για καποιο συγκεκριμενο). Εγω εχω παρει ενα της nordic naturals. Λεει δοσολογια μισο κουταλακι δηλ 2.5 ml για κατω των 4χρ και 5ml για τους μεγαλους.

Οποτε τους δινω μισο κουταλακι. Καμια φορα εχω ξεχαστει και εχω δωσει ολοκληρο κουταλακι. Δε ξερω, ειναι πολυ κακο αυτο; Εμενα ειναι λιγο μεγαλυτερα κοντα 3χρ.

Εντωμεταξυ δινω και σταγονιτσες D3 γυρω στα 1000UI.

Πολύ βιταμίνη D δεν μαζεύεται; Εξετάσεις έχετε κάνει;

Εγώ είχα κάνει πέρισυ στη μικρή για αυτή τη βιταμίνη και ήταν φυσιολογική, οπότε δεν νομίζω ότι θα την φορτώσω πολύ τώρα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Eγώ έκανα την αποπειρα κ της το έδωσα σήμερα!!! Καλα έγινε χαμος :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Πριν ακόμα το δοκιμάσει μόνο που είδε την συριγγα τρελάθηκε...χειροπόδαρα της το έδωσα τελικά :roll:

Ετσι ξεκινησαμε κ με τα προβιοτικά κ τώρα τα δέχεται σχετικά εύκολα.;)

Εμένα πάλι μόλις είδε τη σύριγγα ενθουσιάστηκε αλλά μόλις το κατέβασε στο λαιμό στραβομουτσούνιασε. Ολόκληρο θέταρο έπαιξε η αδερφή της για να την πείσει ότι είναι νόστιμο. Για να δούμε αύριο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...