Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Σήμερα άκουσα στο "Όλα για την υγεία" μια διατροφολόγο που είπε ότι η διατροφή με πολλές πρωτείνες εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου.

Τι έχετε να σχολιάσετε;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρήκα και αυτό από εδώ:http://lesann.tripod.com/calcium.htm

There are some things which interfere with the absorption of calcium:

name how it interferes with calcium absorption

fiber Fiber contains phytic acid, which combines with calcium in the intestines and forms a compound that can't be absorbed

protein extremely high protein levels increase urinary excretion of calcium

caffeine increases the amount of urine you excrete--which also increases loss of calcium

sodium also increases urinary excretion of calcium

Oxalates and oxalic acid compounds found in green leafy vegetables--unite with calcium during digestion and turn it into insoluble salts

0A53p3.png

oC8dp2.png

Όταν κανει τί κανει;;

Αρχικα έκανε διαρροιες. Προχθες έκανε λίγο πιο στερεα μαζί με διαρροια και σήμερα ακόμα πιο στερεα χωρίς διαρροια, αλλά εξαιρετικά μαλακά.

Συγνωμη για την τόσο αναλυτική περιγραφή...

Νομίζω θέλει κανά 2μερο ακόμα για να την προχωρήσω στάδιο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αρχικα έκανε διαρροιες. Προχθες έκανε λίγο πιο στερεα μαζί με διαρροια και σήμερα ακόμα πιο στερεα χωρίς διαρροια' date=' αλλά εξαιρετικά μαλακά.

Συγνωμη για την τόσο αναλυτική περιγραφή...

Νομίζω θέλει κανά 2μερο ακόμα για να την προχωρήσω στάδιο.[/quote']

Μου φαίνεται πως πάτε πολυ καλα!!:D Άντε κουράγιο!! Σε ζηλεύω που της κανεις intro.. Εγω δυστυχως δεν εχω τα κουράγια.. Αλήθεια απο ψυχολογία πως παει;;

Yugup3.png

Μου φαίνεται πως πάτε πολυ καλα!!:D Άντε κουράγιο!! Σε ζηλεύω που της κανεις intro.. Εγω δυστυχως δεν εχω τα κουράγια.. Αλήθεια απο ψυχολογία πως παει;;

Ax κι εγώ νομίζω ότι πάει καλά. Με τόσους κόπους, αν δεν έβλεπα και λίγη πρόοδο, θα τρελαινόμουν, πραγματικά!

Η ψυχολογια της σε γενικές γραμμές όταν βγαίνουμε έξω ή παίζει είναι καλή, γιατί απασχολείται. Όταν όμως είμαστε σπίτι χωρίς τον μπαμπά μας κι εγώ στην κουζίνα να μαγειρεύω ή να ταιζω κλπ το μωρό και να μην προλαβαίνω να της αφιερωνω τον χρόνο που θέλει, βαριέται και τότε ξεκινάνε όλα τα προβλήματα...κλάματα, οδυρμοί κλπ.

Επίσης πρέπει να σας πω ότι μου ζητάει επίμονα να φάει γιαουρτι που της αρέσει πολύ και φρούτα και κάποια άλλα όχι τόσο επίμονα. Θεωρώ ότι με σωζει το μικρό της ηλικίας της. Σε πιο μεγάλο παιδί όπως της Γιώτας δύσκολα θα μπορούσα να συνεχίσω. Όσο για το έξω με παιδί στην ίντρο, είναι ένας μπελάς. Πρέπει να κουβαλάς τόσους θερμούς με ζωμούς και φαγητά, που νομίζεις ότι στο τέλος πήρες όλη την κουζίνα μαζί σου!

Γιώτα πού βρήκες τους practitioners που έλεγες? Έχεις καποιο λινκ?

Για την παραγγελία, πήγα να την κάνω και μου έβγαλε 33 λίρες μεταφορικά. Οπότε τους έστειλα ήδη μειλ με την τελική παραγγελία και θα τους πάρω αν είναι κι ενα τηλ και να συνεννοηθώ για τα σωστά μεταφορικά, οκ? Δεν το έχω αμελήσει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!Να ρωτήσω νεραιδομάνα και κατερινουλα ή όποια ξέρει.Εχω το baby biotic της nutrivene και τωρα συνειδητοποίησα ότι αναφέρει για συντηρηση στο ψυγείο...Εγώ τόσο καιρο το έχω εκτος και το δίνω στο μωρό:oops:...Τωρα τι γίνεται?Το πετάω?Αμα είχε πάθει κάτι η μικρή δεν θα το καταλάβαινα?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Επίσης πρέπει να σας πω ότι μου ζητάει επίμονα να φάει γιαουρτι που της αρέσει πολύ και φρούτα και κάποια άλλα όχι τόσο επίμονα. Θεωρώ ότι με σωζει το μικρό της ηλικίας της. Σε πιο μεγάλο παιδί όπως της Γιώτας δύσκολα θα μπορούσα να συνεχίσω. Όσο για το έξω με παιδί στην ίντρο' date=' είναι ένας μπελάς. Πρέπει να κουβαλάς τόσους θερμούς με ζωμούς και φαγητά, που νομίζεις ότι στο τέλος πήρες όλη την κουζίνα μαζί σου!

Γιώτα πού βρήκες τους practitioners που έλεγες? Έχεις καποιο λινκ?[/quote']

Καλά, δεν το συζητώ. Εμείς κάνουμε μια gaps τελείως δική μας παραλλαγή. Η μεγάλη εχθές πήγε σε μια φίλη της και ενώ αυτή ξέρει ότι κάνει διατροφή της έδωσε γαριδάκια. Τι να κάνει και η μεγάλη, παιδί είναι έφαγε.

Αλλά βρε κορίτσια πραγματικά τη λυπάμαι αυτή τη μικρ.η. λείπου οι γονείς της όλο το πρωί (η μαμά επιστρέφει στις 6 το απ΄γευμα), το κοριτσάκι μένει με τη γιαγιά και μόνο φαγητό δνδε τρώει. Τα κρουασάν, γαριδάκια, πατατάκια, μπισκότα κ.τ.λ. είναι μόνο ό,τι τρώει. Και μιλάμε καθημερινά, όχι μια στις τόσες, όπως η δική μου.

Η μικρή είναι πολύ καλά. Της έφυγαν όλα τα συμπτώματα και συνεχίζουμε με ghee.

Οι practitioners είναι στο http://gapsdiet.com/GAPS_Physicians.html

Dr. Alkmini Anastasiadou, Julie Soteriou

Κουράγιο πάντως. Πιστεύω ότι θα πάτε καλά. Απλώς όσο πιο σοβαρή είναι η κατάσταση τόσο πιο πολύ χρόνο θέλει πιστεύω.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καλησπέρα!Να ρωτήσω νεραιδομάνα και κατερινουλα ή όποια ξέρει.Εχω το baby biotic της nutrivene και τωρα συνειδητοποίησα ότι αναφέρει για συντηρηση στο ψυγείο...Εγώ τόσο καιρο το έχω εκτος και το δίνω στο μωρό:oops:...Τωρα τι γίνεται?Το πετάω?Αμα είχε πάθει κάτι η μικρή δεν θα το καταλάβαινα?

Αν δεν το είχες κοντα σε ψηλη θερμοκρασια πιστευω οτι θα ειναι εντάξει.. Κι εγω που έχω κανει 2,3 ταξίδια το είχα εκτός ψυγειου μεχρι να φτάσουμε στον προορισμό. Το πρόβλημα ειναι οι υψηλές θερμοκρασίες που καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς..

Yugup3.png

Αν δεν το είχες κοντα σε ψηλη θερμοκρασια πιστευω οτι θα ειναι εντάξει.. Κι εγω που έχω κανει 2,3 ταξίδια το είχα εκτός ψυγειου μεχρι να φτάσουμε στον προορισμό. Το πρόβλημα ειναι οι υψηλές θερμοκρασίες που καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς..

Στο σπιτι γύρω στους 20-25 απο τότε που το ανοιξα..Κρίμα θα το πετάξω

tEksp3.png?8gzbt5YV

Ψάξε λιγο στο net μην το πεταξεις ακομα.. Ρωτα κ στο φαρμακείο εχουν κι εκει προβιοτικα..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Θα ήθελα να μου πείτε αν εσείς τρώτε σκόρδο ωμό;

Η Campbell συστήνει να τρώμε μπόλικο ψιλοκομμένο αλλά δεν τα καταφέρνω, νιώθω ότι καίγομαι και χθες που ξαναδοκίμασα για κανά λεπτό νόμιζα ότι θα εκραγεί το στομάχι μου...

Ο μόνος τρόπος που έχω βρει να το καταναλώνω ωμό είναι να το καταπίνω με νερό χωρίς να το μασάω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματικό έτσι.

Έσεις τι κάνετε;;

Θα ήθελα να μου πείτε αν εσείς τρώτε σκόρδο ωμό;

Η Campbell συστήνει να τρώμε μπόλικο ψιλοκομμένο αλλά δεν τα καταφέρνω, νιώθω ότι καίγομαι και χθες που ξαναδοκίμασα για κανά λεπτό νόμιζα ότι θα εκραγεί το στομάχι μου...

Ο μόνος τρόπος που έχω βρει να το καταναλώνω ωμό είναι να το καταπίνω με νερό χωρίς να το μασάω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματικό έτσι.

Έσεις τι κάνετε;;

τζατζικι? ;)

παλιο καλο παραδοσιακο και γκαπσ λιγκαλ :)

(καλα εμενα μου αρεσει το σκορδο οσο και να καιει)

κ εγω με το σκορδο μια απο τα ιδια. ειναι κ η δουλεια τετοια που αν τρωω καθημερινα σκορδο κ μετα πηγαινω στα μθηματα, θα με.. απολυσουν:mrgreen:

σε τζατζικι μια χαρα το δεχομαι οπως και μεσα στο φαγητο, εστω μια σκελιδα. αλλα να φτασω να τρωω ενα ωμο σκορδο, απλα με τιποτα.

προχτες εκανα μια σαλατα μαρουλι-λαχανο. στο μουλτι ανακατεψα γιαουρτι και σκορδο, αλατι κ λιγο λαδι-μηλοξυδο και το εκανα 'ντρεσινγκ'..θεικο.

Η Campbell συστήνει να τρώμε μπόλικο ψιλοκομμένο αλλά δεν τα καταφέρνω, νιώθω ότι καίγομαι και χθες που ξαναδοκίμασα για κανά λεπτό νόμιζα ότι θα εκραγεί το στομάχι μου...;;

Εμείς το τρίβουμε πάνω από το τουρσί (λάχανο και καρότο συνήθως) και γίνεται πολύ νόστιμο.

Ή σε salad dressing όπως σου λέει η DaF, πχ honey-mustard ή avocado dressing.

Όχι δεν είναι, ο Mercola λέει ότι πρέπει να είναι φρεσκοπολτοποιημένο!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Καλημερα κοριτσια τι κανετε!!Διαβαζω πατε καλα μπραβο!Εγω δεν κανω τιποτα δυστυχως αλλα οσο μπορω δινω στο μικρο οτι καλυτερο γινεται.Εξαλλου με τοσες ευαισθησιες και μετα το αλλεργικο σοκ εμεινα λιγο πισω...

Να πω οτι το βιβλιο δεν ηρθε ποτε!!:mad::mad::mad:Εγω εκανα κανονικα την παραγγελια και εδειξε οτι πληρωσα μεσω πευπαλ ομως στο λογαριασμο μετα της καρτας μου δεν ειδα να εχει χρεωθει ακομη ...Εχασα και το μειλ που ειχε τα στοιχεια της παραγγελιας.Μια χαρα... μαλλον δεν θα ερθει ποτε.Πολυ με τσαντισε...

Τες πα εχθες πηγα στον παιδιατρο να δει τον μικρο και τον ρωτησα αν πρεπει να παρει καμια βιταμινη αλλα μου ειπε δεν χρειαζεται.Εγω ομως πιστευω οτι ισως πρεπει γιατι το γαλα μου τωρα δεν υπαρχει σχεδον στον μηνα που ειμαικαι ο μικρος δεν τρωει πολλα πραγματα μονο λιγο γαλα αμυγδαλου,οσπρια οχι,ψαρια οχι λογω αλλεργιας γαλακτοκομικα κτλ ξερετε οχι,αυγα οχι και λαχανικα δεν του αρεσουν τα κρυβω οσο μπορω σε κανα μπιφτεκι.Κατι δηλαδη απο λαχανικα που τρωει ειναι το σπανακορυζο,γενικα ανησυχω αφου πολλα δεν τρωει ακομη και το κρεας πολυ μικρες ποσοτητες τι στο καλο δεν πρεπει να του δωσω καποιο συμπληρωμα?βιταμινη D3?

ηθελα λοιπον τη βοηθεια σας εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο συπληρωμα η βιταμινη να του δωσω βρε κοριτσια?σε σιροπακι ξερω γω κατι...Δεν πιστευω οτι τρεφεται επαρκως ο μικρος και οτι παιρνει ολες τις βιταμινες που πρεπει.Εχω κουραστει πολυ ρε γμτ...

Επισης μου ειπε να μην κανω εξετασεις για τις αλλεργιες και οτι δεν θα βγαλω ακρη και να συνεχισει την αποχη για ακομη ενα χρονο και βλεπουμε...:|

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

τζατζικι? ;)

παλιο καλο παραδοσιακο και γκαπσ λιγκαλ :)

(καλα εμενα μου αρεσει το σκορδο οσο και να καιει)

πολύ καλή ιδέα αλλά έχουμε μείνει λιγο πίσω με τα γαλακτοκομικά.... έχω την αίσθηση ότι μας προκαλούν δυσκοιλιότητα, κυρίως στη μικρή:(

χμ, το ντρέσιγκ με αβόκαντο ακούγεται καλό!!!

Καλημερα κοριτσια τι κανετε!!Διαβαζω πατε καλα μπραβο!Εγω δεν κανω τιποτα δυστυχως αλλα οσο μπορω δινω στο μικρο οτι καλυτερο γινεται.Εξαλλου με τοσες ευαισθησιες και μετα το αλλεργικο σοκ εμεινα λιγο πισω...

Να πω οτι το βιβλιο δεν ηρθε ποτε!!:mad::mad::mad:Εγω εκανα κανονικα την παραγγελια και εδειξε οτι πληρωσα μεσω πευπαλ ομως στο λογαριασμο μετα της καρτας μου δεν ειδα να εχει χρεωθει ακομη ...Εχασα και το μειλ που ειχε τα στοιχεια της παραγγελιας.Μια χαρα... μαλλον δεν θα ερθει ποτε.Πολυ με τσαντισε...

Τες πα εχθες πηγα στον παιδιατρο να δει τον μικρο και τον ρωτησα αν πρεπει να παρει καμια βιταμινη αλλα μου ειπε δεν χρειαζεται.Εγω ομως πιστευω οτι ισως πρεπει γιατι το γαλα μου τωρα δεν υπαρχει σχεδον στον μηνα που ειμαικαι ο μικρος δεν τρωει πολλα πραγματα μονο λιγο γαλα αμυγδαλου,οσπρια οχι,ψαρια οχι λογω αλλεργιας γαλακτοκομικα κτλ ξερετε οχι,αυγα οχι και λαχανικα δεν του αρεσουν τα κρυβω οσο μπορω σε κανα μπιφτεκι.Κατι δηλαδη απο λαχανικα που τρωει ειναι το σπανακορυζο,γενικα ανησυχω αφου πολλα δεν τρωει ακομη και το κρεας πολυ μικρες ποσοτητες τι στο καλο δεν πρεπει να του δωσω καποιο συμπληρωμα?βιταμινη D3?

ηθελα λοιπον τη βοηθεια σας εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο συπληρωμα η βιταμινη να του δωσω βρε κοριτσια?σε σιροπακι ξερω γω κατι...Δεν πιστευω οτι τρεφεται επαρκως ο μικρος και οτι παιρνει ολες τις βιταμινες που πρεπει.Εχω κουραστει πολυ ρε γμτ...

Επισης μου ειπε να μην κανω εξετασεις για τις αλλεργιες και οτι δεν θα βγαλω ακρη και να συνεχισει την αποχη για ακομη ενα χρονο και βλεπουμε...:|

Βρε Ελινακι τι τραβάς κ είσαι κι έγκυος... Αλλα γιατι τόσες απαγορεύσεις κ αλλο ενα χρόνο αποχή!!?? Τι φοβάται ο γιατρός;; Σε αλλεργιολογο πηγές;; Κι εμένα μου είχε πει ενα σωρό απαγορεύσεις αλλα τελικα δεν την πειράζουν κ όλα αυτα.. Για καιρο δεν έδινα αυγο, ψάρι, αμυγδαλα, καρύδα κ.α επειδη μου τα είχε απαγορεψει προληπτικά κ τελικα τρώει καθημερινα κ δεν έχει πρόβλημα.. Όσπρια γιατι οχι;; Έχει θετικο τεστ;; Εμένα είχε βγάλει την 1η φορα που έφαγε άσπρα φασόλια σπυθουρακια αλλα απο τοτε δεν την ξαναενοχλησαν.. Μήπως να επαιρνες κι άλλη γνώμη;; Γιατι μόνο αμυλο κ κρέας τρώει τελικα κ εσυ τα ίδια...

Τέλος πάντων... Το καλύτερο συμπλήρωμα ειναι το cod liver oil αλλα πρέπει να τσεκαρεις το μπακαλιαρο για αλλεργια..

Θα σου έλεγα ξανακάνε την παραγγελία.. Έστω απο το amazon γιατι το βιβλιο βοηθάει πολυ.. Εμένα με ξεμπλοκαρε σε πολλα θέματα κ γραφει κ για αλλα συμπληρωματα αν θες να δώσεις τι να προσεξεις στις προδιαγραφες..

Εύχομαι γρήγορα να ξεκουραστεις γιατι σε σκεφτομαι κι έγκυο...

Yugup3.png

Κατερινουλα ευχαριστω για την απαντηση.Μωρε τα οσπρια δεν τα απαγορευει ο γιατρος,τα απαγορευει ο μικρος αχχαχαχα...Την πρωτη φορα που δοκιμασε φακες του αρεσαν πολυ αλλα εβγαλε σπυθουρακια στην κοιλιτσα τα χερακια το στερνο και την πλατη,κοινως τον πειραξανε.Εκτοτε δεν ξαναθελησε οσες φορες του δοκιμασα.Φασολια δεν τρωει...

Ψαρι δεν δοκιμασαμε ποτε αλλα προφανως κι ο γιατρος μετα το αλλεργικο σοκ που επαθε γιαυτο δεν μου λεει να δοκιμασω τιποτα αλλο απο αυτα που διαπιστωμενα τον πειραζανε..Κι εγω αυτο φοβαμαι ,αν δοκιμασω πχ ψαρι η αυγο στο παιδι και παθει παλι αλλεργικο σοκ?τρεμω στη σκεψη... και ναι ειμαι κ εγκυος πρεπει κ να δω τι θα φαω κ εγω λεω μηπως σιγα σιγα αρχισω αφου δεν πινει γαλα πλεον παρα μονο κανει πιπιλα.Μετα θα ναι παλι το μπερδεμα γιατι μολις γεννηθει το μωρακι,εαν ο γιος μου θελει να θηλασει κι αυτος εστω και μια φορα την ημερα δεν θα του το αρνηθω οποτε θα πρεπει παλι να κανω αποχη.εχει δεν εχει δηλαΔΗ κ το αλλο αλλεργια...στο δε μαιευτηριο τι θ τρωω βρε κοριτσια???θα πω καντε μου ειδικο φαι για αλλεργικους?αστα βραστα....

σε Αλλεργιολογο δεν ξαναπηγα...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Κατερινουλα ευχαριστω για την απαντηση.Μωρε τα οσπρια δεν τα απαγορευει ο γιατρος,τα απαγορευει ο μικρος αχχαχαχα...Την πρωτη φορα που δοκιμασε φακες του αρεσαν πολυ αλλα εβγαλε σπυθουρακια στην κοιλιτσα τα χερακια το στερνο και την πλατη,κοινως τον πειραξανε.Εκτοτε δεν ξαναθελησε οσες φορες του δοκιμασα.Φασολια δεν τρωει...

Ψαρι δεν δοκιμασαμε ποτε αλλα προφανως κι ο γιατρος μετα το αλλεργικο σοκ που επαθε γιαυτο δεν μου λεει να δοκιμασω τιποτα αλλο απο αυτα που διαπιστωμενα τον πειραζανε..Κι εγω αυτο φοβαμαι ,αν δοκιμασω πχ ψαρι η αυγο στο παιδι και παθει παλι αλλεργικο σοκ?τρεμω στη σκεψη... και ναι ειμαι κ εγκυος πρεπει κ να δω τι θα φαω κ εγω λεω μηπως σιγα σιγα αρχισω αφου δεν πινει γαλα πλεον παρα μονο κανει πιπιλα.Μετα θα ναι παλι το μπερδεμα γιατι μολις γεννηθει το μωρακι,εαν ο γιος μου θελει να θηλασει κι αυτος εστω και μια φορα την ημερα δεν θα του το αρνηθω οποτε θα πρεπει παλι να κανω αποχη.εχει δεν εχει δηλαΔΗ κ το αλλο αλλεργια...στο δε μαιευτηριο τι θ τρωω βρε κοριτσια???θα πω καντε μου ειδικο φαι για αλλεργικους?αστα βραστα....

Πρόκληση σκεφτηκες να κανεις στο αυγο κ στο ψάρι σε νοσοκομείο για να είσαι σιγουρη;; Απλα μήπως φατε απο αυτα τουλαχιστον...

Το γάλα αμυγδαλου πάντως ειναι πολυ καλο ευτυχως που του αρέσει!!

Σε ποια περιοχή είσαι;; Μήπως ήθελες να σου δάνεισω το βιβλιο να διαβάσεις για τα συμπληρωματα;;

Μου φαίνεται απο οτι ειχαν πει πιο έμπειρες στις αλλεργιες οτι δεν μπορει σε ενα οργανισμο να εμφανίζονται πανω απο ενα αλλεργικα σοκ.. Ο γιατρός τι λέει γί αυτο;;

Πάντως τα όσπρια προσπάθησε τα ειναι πολυ ωφέλιμα μιας κ δεν τρώει κ απο τα υπόλοιπα.. Αν τα κανεις μπιφτεκι;;; Λεω εγω τώρα...:roll:

Yugup3.png

Την πρωτη φορα που δοκιμασε φακες του αρεσαν πολυ αλλα εβγαλε σπυθουρακια στην κοιλιτσα τα χερακια το στερνο και την πλατη,κοινως τον πειραξανε.Εκτοτε δεν ξαναθελησε οσες φορες του δοκιμασα.Φασολια δεν τρωει...

,αν δοκιμασω πχ ψαρι η αυγο στο παιδι και παθει παλι αλλεργικο σοκ?τρεμω στη σκεψη... και ναι ειμαι κ εγκυος πρεπει κ να δω τι θα φαω κ εγω λεω μηπως σιγα σιγα αρχισω αφου δεν πινει γαλα πλεον παρα μονο κανει πιπιλα.Μετα θα ναι παλι το μπερδεμα γιατι μολις γεννηθει το μωρακι,εαν ο γιος μου θελει να θηλασει κι αυτος εστω και μια φορα την ημερα δεν θα του το αρνηθω οποτε θα πρεπει παλι να κανω αποχη.εχει δεν εχει δηλαΔΗ κ το αλλο αλλεργια...στο δε μαιευτηριο τι θ τρωω βρε κοριτσια???θα πω καντε μου ειδικο φαι για αλλεργικους?αστα βραστα....

Tην επομενη φορά δοκίμασε τα όσπρια όπως λέει η Κάμπελ, δλδ σε νερό για 6 ώρες και μετά με γιαουρτόζουμο και νερό για κανά 3μερο. Θα βγουν πολύ πιο ελαφριά.

Καταλαβαίνω τους φόβους σου για πιθανά αλλεργικά σοκ και γι αυτόν τον λόγο ακριβώς θα έπρεπε να έχεις κάνει ήδη κάποιες προκλήσεις μέσα σε νοσοκομείο οπως σου είπε και η Κατερίνα. Γιατί σταματησες τον αλλεργιολογο? Αν δεν σου άρεσε αυτός-η που πήγες, υπάρχουν και άλλοι.

Όσο για την εγκυμοσύνη σου, ξεκίνα άμεσα προβιοτικά και παρήγγειλε ξανά το βιβλίο το συντομότερο. Πρέπει να το διαβάσεις άμεσα για να προετοιμαστεις για την γέννα. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά οι πιθανοτητες και 2ου αλλεγικού μωρού είναι ιδιαίτερα αυξημένες :-( Όσο για το τι θα τρως, μην ανησυχείς. Θα δεις ότι στο 2ο πλέον θα είσαι πολύ πιο οργανωμένη και δεν θα αισθάνεσαι αυτήν την ατελειώτη πείνα που ζήσαμε όλες -νομίζω -στο 1ο παιδί.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμεις δυστυχώς δεν πάμε καθόλου καλά. Η κόρη μου έχει εδώ και κάποιες μέρες που κάνει όλο διάρροιες. Η Κάμπελ λεει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρεπει να κοπουν όλα τα λαχανικά και να τρέφεται μόνο με ζωμούς ανά ώρα και κρέας. Αυτό είναι αδύνατον! Το παιδί είναι ήδη δύσκολο να το ελέγξω γιατί όλο ζητάει. Έχουμε φτάσει στο σημείο να τρώει μέσα σε 1 μερα μία κατσαρόλα σούπα μόνη της! Χωρια τους ζωμούς (2 - 3 την ημέρα). Δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω φτάσει στα όρια μου ψυχολογικά και μας έχει στοιχίσει πολύ και οικονομικά...αν σκεφτείτε ότι σε μία μερα έφαγε 5 μπουτια κοτόπουλο μόνη της. Δεν μπορώ να αγοράζω πλέον τόσο βιολογικό κρέας! Ευτυχώς βρήκα μία ακρη για μοσχάρια που ζουν στο βουνό και για να σφαξει ζώο μαζεύονται φιλοι και πάνε κανονικά για κυνήγι. Παρήγγειλα μεγάλη ποσότητα, αλλά κοτόπουλο? Και μέχρι να έρθει το μοσχάρι? Δεν ξέρω πια τι να κάνω...Αφήστε που ενώ είχε αρχίσει να ηρεμεί και με τον χαρακτήρα της, τις 2 τελευταίες μέρες είναι όλο γκρίνια, κλάμα και θέλει αγκαλιά. Ηρεμεί αρκετά αν βγαίνουμε βόλτα, αλλά πώς να την βγάλω, αφού περνάω την μισή μου μέρα στην κουζίνα και στα ταίσματα? Σ¨ημερα το βράδυ της ξανάρχισα whey μήπως την βοηθήσει. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά δεν είμαι καλά και ήθελα κάπου να τα πω. Είμαστε 11 μέρες στην 1η φάση!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αν δεν ήταν κοντά σε πηγή θερμότητας εγώ μαλλον θα το κράταγα, αν σκεφτείς ότι είναι και χειμώνας. Πάντως αν θες να πάρεις καινούριο μία φίλη μου παρήγγειλε από λάθος περισσότερα από αυτά που ήθελε και μπορεί να σου πουλήσει αν θες 1-2, εννοείται κλειστά και να γλυτώσεις τα μεταφορικά. Αν θες στείλε μου πμ, για να σας φέρω σε επαφή.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ξέχασα να σας πω ότι πλέον έχει μπουχτίσει το κρέας και της το δίνω αλεσμένο στην σούπα "όπως τρώει και η μπέμπα μας" της λέω και της αρέσει σαν ιδέα ότι τρώνε το ίδο φαγητό. Αν της δώσω κρέας ολοκληρο, το κρατάει σαν τσίχλα στο στόμα της και μετά το φτύνει. Πώς θα κόψω λοιπόν λαχανικά σε ένα παιδί με τέτοια εικόνα? Είμαι στο τσακ να τα παρατήσω, σας μιλάω ειλικρινά! Δεν ξέρω τι να κάνω!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αν δεν ήταν κοντά σε πηγή θερμότητας εγώ μαλλον θα το κράταγα' date=' αν σκεφτείς ότι είναι και χειμώνας. Πάντως αν θες να πάρεις καινούριο μία φίλη μου παρήγγειλε από λάθος περισσότερα από αυτά που ήθελε και μπορεί να σου πουλήσει αν θες 1-2, εννοείται κλειστά και να γλυτώσεις τα μεταφορικά. Αν θες στείλε μου πμ, για να σας φέρω σε επαφή.[/quote']

Τα θέλω εγώ αν δεν τα θέλει κάποια άλλη κοπέλα... μόλις ετοιμαζόμουνα να κάνω παραγγελία! :shock:

Αχ στεναχωρέθηκα γι' αυτά που διάβασα για τη Σήλια αλλά και για σένα για τις δύσκολες μέρες που περνάς :(

Χάθηκα γιατί περάσαμε γαστρεντερίτιδα οικογενειακώς!

Εγώ και τα παιδιά τη γλιτώσαμε φθηνά γιατί κάναμε μόνο λίγους εμετούς, ο άντρας μου όμως πιο χάλια και έτσι του λέω, "Είδες η GAPS τι κάνει;" :lol:

Εμένα με βοηθήσανε φυσικά και πάλι πάρα πολύ τα προβιοτικά του Mercola ανά ώρα, έδινα και στο γιο μου τα δικά του και την κόρη μου φαντάζομαι τη βοήθησε ο θηλασμός, θήλαζε αποκλειστικά τις μέρες αυτές!

Θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε.

Και για τα προβιοτικά που λέτε για το ψυγείο ο Mercola λέει ότι εάν είναι ποιοτικά τότε δεν χρειάζονται ψυγείο.

Υποθέτω ότι αυτά που προτείνονται για την GAPS είναι από τα καλύτερα στην αγορά, οπότε και η αποθήκευσή τους σε όχι και τόσο ζεστό μέρος επαρκεί.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Τα θέλω εγώ αν δεν τα θέλει κάποια άλλη κοπέλα... μόλις ετοιμαζόμουνα να κάνω παραγγελία! :shock:

Eννοώ αυτά

http://www.specialhealthstore.co.uk/ShowDetails.asp?id=177

Αν τα θες, η φιλη μου είναι η φιλη μας η Vera. :) Παρτην τηλ.

Οικογενειακή γαστρεντεριτιδα? Αυτό είναι Γολγοθάς! Εγώ ήμουν τόσο χάλια που αν ήταν άρρωστο έστω και ένα παιδί, δεν θα μπορουσα να το βοηθήσω! Χαράς το κουράγιο σας! Περαστικά σε όλους σας!

Παρε όταν μπορεσεις να τα πούμε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...