Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

συνονοματη ευχαριστω πολυ,χτες τα δοκιμασα λιγο και ειδα οτι ημουν ενταξει,δε με πειραξε,εχεις δικιο με το αλευρι,αν και δεν την κανω σωστα την ιντρο δυστυχως,εδω και 10 μερες που την κανω εκτος το αλευρι αργησα να κανω το τουρσι.

δε νομιζω οτι μπορω να τρωω και το πρωι ζωμο,θελω να με κραταει το πρωινο και αν ειναι υγρο θα πειναω...

 

Mην αγχώνεσαι ότι πρόοδο κάνεις καλή είναι..Ολα θέλουν το χρόνο τους, ειδικά να προσαρμοστείς σε διατροφή τέτοια..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια μάλλον βρήκα γνωστό γνωστού που εκτρέφει μοσχάρια στον Παρνασσό. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι θα το πιάσει το ζώο όταν είναι να πάει στο σφαγείο. Περιμένω κρέας την επόμενη εβδομάδα και αν μας αρέσει θα σας πω.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τον αμελητέο κίνδυνο, είναι σημαντικό να δεις πώς εξαπλώθηκε η ασθένεια στα ζώα: διατροφή χορτοφάγων ζώων με ζωικά άλευρα ελλειπούς θερμικής επεξεργασίας. Είναι τραγική παρέμβαση το να αλλάζουμε τόσο παράλογα τη διατροφή των ζώων και γι' αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο τέτοια ζώα.

Για την ελλειπή θερμική επεξεργασία δεν το συζητώ γιατί θεωρώ ότι τα ζωικά άλευρα δεν έχουν καθόλου θέση στη διατροφή των ζώων.

 

Γι' αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τα ζώα εντατικής εκτροφής και δεν είναι απαραίτητο να τρώμε μόνο πιστοποιημένα βιολογικά που είναι ακριβά. Στη χώρα μας τουλάχιστον έχουμε ζώα που ζούνε σε πολύ καλές συνθήκες, τρέφονται όπως πρέπει και το κρέας τους κοστίζει λίγο.

 

Το ήξερα αυτό για τις τροφές. Για αυτό και τώρα που το ψάχνω περισσότερο έχω φρίξει με το γεγονός ότι ακόμη και στα κατσίκια που βόσκουνε στο βουνό κάθε πρωί πριν τα βγάλουνε από το μαντρί τους δίνουνε ζωοτροφές αλεσμένες και ένας θεός ξέρει τι έχουνε μέσα αυτές, άλλες είναι για να κατεβάζουνε γάλα άλλες για πιο πολύ κρέας κ.ο.κ.. Έχω αγανακτήσει πια. Πρέπει δηλαδή να πηγαίνω από κοντά και να ελέγχω; Η μόνη λύση είναι να έχω δικά μου ζώα αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο βρε παιδιά. Και εντάξει, γουρούνι και κατσίκα πες παίρνω αλλά αγελάδα:-(:sad:

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω εγώ κάτι που σκέφτομαι εδώ κ μέρες κ με προβληματίζει...??

 

Δεν έχω καταλάβει το εξής σε σχέση με την αλλεργία στα γαλακτοκομικά. ¨Οταν το έντερο θεραπευτεί το παιδί μου θα μπορεί να καταναλώνει γαλακτοκομικά φτιαγμένα στο σπίτι κ τυριά..Με τα προιόντα του εμπορίου κ το γάλα τι θα γίνει?? Λέει μέσα στο βιβλίο οτι οι gaps ασθενείς δεν θα πρέπει να πίνουν γάλα αλλά θα έχουν προβλημα αν καταναλώσουν?? Δεν έχω σκοπό να δίνω στην μικρή να πίνει αλλά ΟΛΟΙ το χρησιμοποιούν από το να φτιάξουν μία πίτα μέχρι ομελέτα...Τώρα είναι μικρό το παιδάκι μου κ μπορώ να ελέγχω τι τρώει αλλά στο μέλλον δεν θα είναι κ τόσο ευκολο πιστεύω... Η αλλεργιολόγος μας είχε πει οτί αν πήγαινε σχολείο θα της έδινε καποιο φαρμακευτικό σκεύασμα για να αποφύγει τέτοια ατυχήματα. Αρα τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση??

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια μάλλον βρήκα γνωστό γνωστού που εκτρέφει μοσχάρια στον Παρνασσό. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι θα το πιάσει το ζώο όταν είναι να πάει στο σφαγείο. Περιμένω κρέας την επόμενη εβδομάδα και αν μας αρέσει θα σας πω.

 

Περιμενουμε...:-P

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
Το ήξερα αυτό για τις τροφές. Για αυτό και τώρα που το ψάχνω περισσότερο έχω φρίξει με το γεγονός ότι ακόμη και στα κατσίκια που βόσκουνε στο βουνό κάθε πρωί πριν τα βγάλουνε από το μαντρί τους δίνουνε ζωοτροφές αλεσμένες και ένας θεός ξέρει τι έχουνε μέσα αυτές, άλλες είναι για να κατεβάζουνε γάλα άλλες για πιο πολύ κρέας κ.ο.κ.. Έχω αγανακτήσει πια. Πρέπει δηλαδή να πηγαίνω από κοντά και να ελέγχω; Η μόνη λύση είναι να έχω δικά μου ζώα αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο βρε παιδιά. Και εντάξει, γουρούνι και κατσίκα πες παίρνω αλλά αγελάδα:-(:sad:

 

Έχεις δίκιο αλλά να ξέρεις ότι τα κατσίκια είναι αυτά που τρώνε τη λιγότερη τροφή στο μαντρί και την υπόλοιπη, σχεδόν όλη, έξω. Τα πρόβατα τρώνε περισσότερη τροφή στο μαντρί και μπορούν να μείνουν και περισσότερο κλεισμένα.

 

Όσο για την αγελάδα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τη φας. Η αίγα που βρίσκεις είναι πολύ καλύτερη από την καλύτερη αγελάδα και στις κλιματεδαφικές συνθήκες της Ελλάδας τα αιγοπρόβατα είναι αυτά που ταιριάζουν καλύτερα. Το Αιγαίο δεν ονομάστηκε τυχαία Αιγαίο, η Αθήνα προστατεύονται υπό την αιγίδα της Αθηνάς (αιγίδα=ασπίδα από δέρμα αίγας), ο Δίας είχε την δική του αιγίδα που την έφτιαξε από το δέρμα της Αμάλθειας, της αίγας που τον θήλασε.

 

Αν το θέλεις, η μεσογειακή διατροφή και ειδικά η κρητική διατροφή που τόσο την επαινούν οι ειδικοί, περιλαμβάνει κυρίως κρέας μικρών ζώων. Αν διαβάσεις την Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα (Μαρίας και Νίκου Ψιλάκη) θα δεις ότι το κρέας του βοδιού ή της αγελάδας ήταν σπάνιο στη διατροφή των Κρητικών, το χοιρινό ήταν λίγο πιο συχνό και τα κρέατα που κυρίως κατανάλωναν ήταν των αιγοπροβάτων.

Επίσης υπάρχουν πολλές παραδοσιακές συνταγές όπου το κρέας μαγειρεύεται με λαχανικά και διάφορα χόρτα.

 

Στον Κατζούρμπο (Α55-57) γράφει

 

"ρίφι ψημένο δε θωρώ γή όρνιθες γή καπόνους

γή κριάς παχύ μαγειρευτό και να μην έχω πόνους.

Πόσες φορές η τζελαδιά με σφάζει τον καημένο..."

 

Όπου η τζελαδιά είναι η πηκτή, ο πυκνός ζωμός που όταν παγώνει γίνεται σφιχτό ζελέ.

Το παχύ μαγειρευτό κρέας δεν διαφέρει καθόλου από όλα τα βραστά που προτείνονται στη GAPS και την SCD και μάλιστα φαίνεται πόσο καλά γνωστή ήταν η θεραπευτική τους δράση στις αρθρώσεις και τους μυεις γι' αυτό γράφει "και να μην έχω πόνους".

 

Οι καπόνοι είναι τα ευνουχισμένα κοκόρια. Τα ευνουχίζουν για να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να παχαίνουν περισσότερο.

 

Πάλι από τον Κατζούρμπο (Ε 346-348 )

 

"... κι ότι 'ναι το καλύτερο να πα να σου ψωνίσω

να βρω λαγούς και πέδικες, κατσίκια και καπόνους

να πρήξω την κοιλούλα μου..."

 

Αυτά είναι τα καλύτερα!

 

Μέσα στο βιβλίο της Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας έχει πολύ περισσότερες gaps legal συνταγές από ότι το βιβλίο της Campbell!

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα

Eιδικά στις συνταγές των κρεάτων έχει πάρα πολλές ενδιαφέρουσες γευστικά

Κρέας με φασολάκια, με κουνουπίδι, με μελιτζάνες, με κολοκυθάκια, με πράσσα, με μέλι, στιφάδο, λεμονάτο, στη στάμνα, με αμύγδαλα φρέσκα, με σπαράγγια, με μάραθο, αυγολέμονο, με αμπελοβλάσταρα, με αγγινάρες, με χόρτα αυγολέμονο, με σέλινι, με ντομάτα, με κυδώνια, βραστό, τσιγαριστό, με κρασί, με γιαούρτι.

Κουνέλι γεμιστό με μυζήθρα, ριγανάτο, με γιαούρτι, με γιαούρτι και αυγά, τσουδιστό κρασάτι, με ρακή, αυγολέμονο.

Πέρδικα με τσίπα.

Κοτόπουλο με άνιθο, με τυρί, με τριφτούδι...

 

κλπ κλπ...

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

Όσο για την αγελάδα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τη φας. Η αίγα που βρίσκεις είναι πολύ καλύτερη από την καλύτερη αγελάδα και στις κλιματεδαφικές συνθήκες της Ελλάδας τα αιγοπρόβατα είναι αυτά που ταιριάζουν καλύτερα. !

αυτο το εχω σκεφτει κι εγω που δεν αγοραζω βιολογικα κρεατα και το μοσχαρι εχω ενα λογο περισσοτερο να το φοβαμαι.Να τρωμε κατσικι και κοτοπουλο ελευθερας περισσοτερο!εγω, που δε μου αρεσει κιολας το μοσχαρι, ευχαριστως θα το απεκλεια και τελειως!αλλα τι γινεται με την αναιμια που λενε κοκκινο κρεας και κοκκινο κρεας?το κατσικι μπορει να κανει την ιδια δουλεια για τον οργανισμο σε βιοδιαθεσιμο σιδηρο αλλα και σε πρωτεινες?πες μου ναι ,να πανηγυρισω:P!

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο αλλά να ξέρεις ότι τα κατσίκια είναι αυτά που τρώνε τη λιγότερη τροφή στο μαντρί και την υπόλοιπη, σχεδόν όλη, έξω. Τα πρόβατα τρώνε περισσότερη τροφή στο μαντρί και μπορούν να μείνουν και περισσότερο κλεισμένα.

 

Όσο για την αγελάδα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τη φας. Η αίγα που βρίσκεις είναι πολύ καλύτερη από την καλύτερη αγελάδα και στις κλιματεδαφικές συνθήκες της Ελλάδας τα αιγοπρόβατα είναι αυτά που ταιριάζουν καλύτερα. Το Αιγαίο δεν ονομάστηκε τυχαία Αιγαίο, η Αθήνα προστατεύονται υπό την αιγίδα της Αθηνάς (αιγίδα=ασπίδα από δέρμα αίγας), ο Δίας είχε την δική του αιγίδα που την έφτιαξε από το δέρμα της Αμάλθειας, της αίγας που τον θήλασε.

 

Αν το θέλεις, η μεσογειακή διατροφή και ειδικά η κρητική διατροφή που τόσο την επαινούν οι ειδικοί, περιλαμβάνει κυρίως κρέας μικρών ζώων. Αν διαβάσεις την Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα (Μαρίας και Νίκου Ψιλάκη) θα δεις ότι το κρέας του βοδιού ή της αγελάδας ήταν σπάνιο στη διατροφή των Κρητικών, το χοιρινό ήταν λίγο πιο συχνό και τα κρέατα που κυρίως κατανάλωναν ήταν των αιγοπροβάτων.

Επίσης υπάρχουν πολλές παραδοσιακές συνταγές όπου το κρέας μαγειρεύεται με λαχανικά και διάφορα χόρτα.

 

Στον Κατζούρμπο (Α55-57) γράφει

 

"ρίφι ψημένο δε θωρώ γή όρνιθες γή καπόνους

γή κριάς παχύ μαγειρευτό και να μην έχω πόνους.

Πόσες φορές η τζελαδιά με σφάζει τον καημένο..."

 

Όπου η τζελαδιά είναι η πηκτή, ο πυκνός ζωμός που όταν παγώνει γίνεται σφιχτό ζελέ.

Το παχύ μαγειρευτό κρέας δεν διαφέρει καθόλου από όλα τα βραστά που προτείνονται στη GAPS και την SCD και μάλιστα φαίνεται πόσο καλά γνωστή ήταν η θεραπευτική τους δράση στις αρθρώσεις και τους μυεις γι' αυτό γράφει "και να μην έχω πόνους".

 

Οι καπόνοι είναι τα ευνουχισμένα κοκόρια. Τα ευνουχίζουν για να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να παχαίνουν περισσότερο.

 

Πάλι από τον Κατζούρμπο (Ε 346-348 )

 

"... κι ότι 'ναι το καλύτερο να πα να σου ψωνίσω

να βρω λαγούς και πέδικες, κατσίκια και καπόνους

να πρήξω την κοιλούλα μου..."

 

Αυτά είναι τα καλύτερα!

 

Μέσα στο βιβλίο της Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας έχει πολύ περισσότερες gaps legal συνταγές από ότι το βιβλίο της Campbell!

 

 

Παρα πολύ ενδιαφέρον Αγλαια!! Μπράβο!!

 

Είδες όπως μας έχουν σφηνώσει στο μυαλό το άμυλο κ τα σιτιρά άλλο τόσο κ το μοσχάρι..Σε όλους όσους λέω για τις αλλεγίες μας το πιο λυπηρο τους φαίνεται το μοσχάρι που δεν μπορούμε να το καταναλώσουμε..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Mην αγχώνεσαι ότι πρόοδο κάνεις καλή είναι..Ολα θέλουν το χρόνο τους, ειδικά να προσαρμοστείς σε διατροφή τέτοια..

δηλ. ειναι σωστο τωρα που δεν την ξεκινησα σωστα να παω στο σταδιο 2?

επειδη αυριο θα φαω τουρσι πρωτη φορα,μηπως να γυρισω πισω απο την αρχη?φοβαμαι μην κυλισω στο ψωμωιδες παλι και το χασω,γιατι φρουτα δεν εχει το σταδιο 1....

τελειωνουν και οι ζωμοι μου οπου να ναι γιατι τα παιδια τρωνε κι εκεινα ζωμο..

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
αυτο το εχω σκεφτει κι εγω που δεν αγοραζω βιολογικα κρεατα και το μοσχαρι εχω ενα λογο περισσοτερο να το φοβαμαι.Να τρωμε κατσικι και κοτοπουλο ελευθερας περισσοτερο!εγω, που δε μου αρεσει κιολας το μοσχαρι, ευχαριστως θα το απεκλεια και τελειως!αλλα τι γινεται με την αναιμια που λενε κοκκινο κρεας και κοκκινο κρεας?το κατσικι μπορει να κανει την ιδια δουλεια για τον οργανισμο σε βιοδιαθεσιμο σιδηρο αλλα και σε πρωτεινες?πες μου ναι ,να πανηγυρισω:P!

 

H αίγα ή γίδα είναι μεγάλο ζώο, δεν είναι κατσικάκι. Ως μεγάλο έχει πιο κόκκινο κρέας και πιο πολύ σίδηρο από το κατσικάκι. Για τη βιοδιαθεσιμότητα δεν νομίζω ότι διαφέρει σε κάτι από το μοσχάρι. Άλλωστε βράζει πιο εύκολα (ο μακροχρόνιος βρασμός αποσυνδέει εν μέρη το σίδηρο από την αίμη, οπότε τα σκληρά κρέατα δεν είναι οι καλύτερες πηγές σιδήρου) και περιέχει περισσότερο συνδετικό ιστό (μυικές περιτονίες, συνδέσμους κλπ) ο οποίος βοηθά το έντερο να αφομοιώσει πιο καλά τα συστατικά των τροφών και εμπλουτίζει το φαγητό με επιπλέον μεταλλικά στοιχεία.

 

Το ίδιο ισχύει και για το πρόβατο σε σχέση με το αρνί. Το πρόβατο είναι πιο μεγάλο και το κρέας του είναι πιο κόκκινο, περιέχει πιο πολύ σίδηρο.

 

Το πρόβειο κρέας είναι πιο λιπαρό και προσφέρεται περισσότερο για ψήσιμο και για κιμά.

 

Τα μεγάλα ζώα είναι και πιο φθηνά σε σχέση με τα μικρά και είναι πολύ καλή πηγή και σιδήρου και πρωτεϊνών.

 

Νομίζω ότι αυτά τα κρέατα μπορούν κάλιστα να έχουν κυρίαρχη θέση στη διατροφή.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

Γι' αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τα ζώα εντατικής εκτροφής και δεν είναι απαραίτητο να τρώμε μόνο πιστοποιημένα βιολογικά που είναι ακριβά. Στη χώρα μας τουλάχιστον έχουμε ζώα που ζούνε σε πολύ καλές συνθήκες, τρέφονται όπως πρέπει και το κρέας τους κοστίζει λίγο.

 

 

Αγλαια, που θα το βρουμε αυτο το κρεας, στην Αθηνα?

 

Ειναι πολυ δυσκολο να το βρουμε και αν το βρουμε ειναι πολυ δυσκολο να ξερουμε οτι δεν μας κοροιδευει αυτος που μας το πουλαει.

 

Δεν ειναι μονο ομως το "βιολογικο" που προσφερει ποιοτητα.Μπορει να ειναι βιολογικο επειδη τρωει βιολογικες ζωοτροφες.Διαβαζω τωρα το βιβλιο της Nina Planck, Real Food, και τονιζει οτι πρεπει τα ζωικα προιοντα που καταναλωνουμε να προερχοναι απο ζωα που ειναι grass fed.

 

Που θα βρουμε κρεας,βουτυρο, γαλα στην Αθηνα απο ζωα που ταιζονται μονο με χορταρι???

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι μονο ομως το "βιολογικο" που προσφερει ποιοτητα.Μπορει να ειναι βιολογικο επειδη τρωει βιολογικες ζωοτροφες.Διαβαζω τωρα το βιβλιο της Nina Planck, Real Food, και τονιζει οτι πρεπει τα ζωικα προιοντα που καταναλωνουμε να προερχοναι απο ζωα που ειναι grass fed.

 

Που θα βρουμε κρεας,βουτυρο, γαλα στην Αθηνα απο ζωα που ταιζονται μονο με χορταρι???

 

Έκανα μια "ανάκριση" στον τύπο που έχει το βιολογικό κρεοπωλείο στο Γέρακα και ισχυρίζεται ότι τα ζώα του βόσκουνε ελεύθερα.

Δες εδώ:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_11/03/2010_1291234

 

Ενωσαν τα κοπάδια τους, πήραν κι άλλα ζώα από τη Γαλλία και την Τσεχία και αγόρασαν ένα βοσκότοπο 2.000 στρεμμάτων στην Κατούνα, στο ορεινό Ξηρόμερο Αγρινίου. Εκεί δεν υπάρχει κλειστό οίκημα· τα ζώα -400 τον αριθμό- βόσκουν ελεύθερα και, όταν έρθει η ώρα της πάχυνσης, ταΐζονται με βιολογικές τροφές που παράγουν οι ίδιοι στα χωράφια τους.

 

δυστυχώς η "πάχυνση" φαίνεται να γίνεται με τροφές που ίσως περιλαμβάνουνε και σπόρους, αλλά τι να κάνουμε εδώ στην Αθήνα που είμαστε; :(

 

Για τους Ευβιότοπους δεν είμαι σίγουρη, προτιμάμε συνήθως τον Γέρακα (είναι και πιο αρκετά πιο φθηνός), αλλά αν ρωτήσετε πέστε μας κι εμάς σας παρακαλώ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Έχει καιρό που λέω να το γράψω για το αλάτι Ιμαλαϊων αλλά όλο και το ξεχνάω: αντί για Epson salts μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι Ιμαλαϊων για αποτοξίνωση στο μπάνιο.

Αν κάνετε μια αναζήτηση στο google θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά αν έχετε χρόνο αξίζει να ακούσετε τη συνέντευξη αυτή του Dr Mercola (4 parts):

 

http://www.youtube.com/watch?v=--bp9Dd6HcQ

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι αδυνατώ να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τη μυρωδιά από το κατσίκι (για δε το πρόβατο ούτε λόγος). Αντανακλαστικές (λέμε τώρα) εξαγωγές.....

 

Από την άλλη έχω φάει ένα σκάλωμα τις τελευταίες μέρες με τη μετατροπή των κλασικών ελληνικών συσκευών σε γκαπς λήγκαλ. Μέχρι στιγμής ψάχνομαι με τους λαχανοντολμάδες και τα γιουβαρλάκια(που μας αρέσουν πολύ). Υποθέτω ότι προσθέσεις λιγότερο νερό και βάλεις λαχανικά που τραβάνε υγρά, όπως το καρότο και το παντζάρι να βγαίνει σχετικά καλό αποτέλεσμα αν παραλείψεις το ρύζι. Θα δοκιμάσω γιουβαρλάκια μέσα στην εβδομάδα και θα σας πω νέα.

 

Για το βιολογικό κρεοπωλείο στην Καλλιθέα ξέρετε κάτι;

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι αδυνατώ να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τη μυρωδιά από το κατσίκι (για δε το πρόβατο ούτε λόγος). Αντανακλαστικές (λέμε τώρα) εξαγωγές.....

 

Από την άλλη έχω φάει ένα σκάλωμα τις τελευταίες μέρες με τη μετατροπή των κλασικών ελληνικών συσκευών σε γκαπς λήγκαλ. Μέχρι στιγμής ψάχνομαι με τους λαχανοντολμάδες και τα γιουβαρλάκια(που μας αρέσουν πολύ). Υποθέτω ότι προσθέσεις λιγότερο νερό και βάλεις λαχανικά που τραβάνε υγρά, όπως το καρότο και το παντζάρι να βγαίνει σχετικά καλό αποτέλεσμα αν παραλείψεις το ρύζι. Θα δοκιμάσω γιουβαρλάκια μέσα στην εβδομάδα και θα σας πω νέα.

 

Για το βιολογικό κρεοπωλείο στην Καλλιθέα ξέρετε κάτι;

 

Σίγουρα οι ελληνικές συνταγές είναι πολύ πολύ καλές γιατί περιέχουν ένα σωρό λαχανικά..Η μόνη γενική τροποποίηση είναι το ελαιόλαδο.. Είτε δεν τσιγαρίζουμε κ το βάζουμε στο τέλος όταν έχει κρυωσει το φαγητό, είτε τσιγαρίζουμε με ζωικά λίπη..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
Αγλαια, που θα το βρουμε αυτο το κρεας, στην Αθηνα?

Όπως γράφω και παραπάνω, τα κατσίκια δεν ανέχονται το σταυλισμό, βγαίνουν υποχρεωτικά έξω. Άρα όταν παίρνεις κατσικίσιο κρέας ξέρεις ότι το ζώο έχει φάει τα χορταράκια που έχει βοσκήσει.

 

Ειναι πολυ δυσκολο να το βρουμε και αν το βρουμε ειναι πολυ δυσκολο να ξερουμε οτι δεν μας κοροιδευει αυτος που μας το πουλαει.

Ο κρεοπώλης μπορεί να σε κοροϊδέψει για το μοσχάρι, εν μέρη για το πρόβατο (γιατί και αυτό βόσκει έξω αλλά ανέχεται και το σταυλισμό), για την κατσίκα όμως δεν μπορεί να σε κοροϊδέψει γιατί η κατσίκα δεν μπορεί να γίνει εντατικής εκτροφής.

 

και τονιζει οτι πρεπει τα ζωικα προιοντα που καταναλωνουμε να προερχοναι απο ζωα που ειναι grass fed.

Η κατσίκα είναι υποχρεωτικά τέτοιο ζώο.

 

Που θα βρουμε κρεας,βουτυρο, γαλα στην Αθηνα απο ζωα που ταιζονται μονο με χορταρι???

Γάλα και τυρί κατσικίσιο μπορείς να βρεις, βούτυρο δεν ξέρω.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα μια "ανάκριση" στον τύπο που έχει το βιολογικό κρεοπωλείο στο Γέρακα και ισχυρίζεται ότι τα ζώα του βόσκουνε ελεύθερα.

Δες εδώ:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_11/03/2010_1291234

 

 

 

δυστυχώς η "πάχυνση" φαίνεται να γίνεται με τροφές που ίσως περιλαμβάνουνε και σπόρους, αλλά τι να κάνουμε εδώ στην Αθήνα που είμαστε; :(

 

Για τους Ευβιότοπους δεν είμαι σίγουρη, προτιμάμε συνήθως τον Γέρακα (είναι και πιο αρκετά πιο φθηνός), αλλά αν ρωτήσετε πέστε μας κι εμάς σας παρακαλώ.

 

Rosie, ευχαριστω για την απαντηση.Θα το ψαξω και θα σας πω για τις τιμες στον Γερακα.Οι τιμες παντως των Ευβοιοτοπων ειναι απαγορευτικες για μας.Εαν τις χαμηλωναν λιγο θα ειχαν και μεγαυτερη πελατεια.Ειδικα τετοιες εποχες.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

Όπως γράφω και παραπάνω, τα κατσίκια δεν ανέχονται το σταυλισμό, βγαίνουν υποχρεωτικά έξω. Άρα όταν παίρνεις κατσικίσιο κρέας ξέρεις ότι το ζώο έχει φάει τα χορταράκια που έχει βοσκήσει.

 

 

Ο κρεοπώλης μπορεί να σε κοροϊδέψει για το μοσχάρι, εν μέρη για το πρόβατο (γιατί και αυτό βόσκει έξω αλλά ανέχεται και το σταυλισμό), για την κατσίκα όμως δεν μπορεί να σε κοροϊδέψει γιατί η κατσίκα δεν μπορεί να γίνει εντατικής εκτροφής.

 

 

Η κατσίκα είναι υποχρεωτικά τέτοιο ζώο.

 

 

Γάλα και τυρί κατσικίσιο μπορείς να βρεις, βούτυρο δεν ξέρω.

 

Ευχαριστω Αγλαια.Πραγματικα δεν το ειχα δει ποτε ετσι.Θεωρουσα το μοσχαρισιο αναντικαταστατο.Χαιρομαι πολυ που υπαρχει αυτη η εναλλακτικη, ειδικα για το γαλα και το τυρι.Αν και το ιδανικο θα ηταν να ειναι ωμα, οπως εχει προαναφερθει πολλες φορες.

 

Ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο.Εχω γραψει σε αλλο θεμα οτι ανησυχω για το ασβεστιο που προσλαμβανει το παιδι μου, αφου θηλαζει λιγο πια και τρωει πολυ μικρες ποσοτητες γαλακτοκομικων.Παιρνω κρεας (οσομπουκο) απο το συμβατικο κρεοπωλειο και κανω ζωμο για να ενισχυω τα φαγητα του.Υπαρχει περιπτωση η καθημερινη καταναλωση ζωμου απο κρεας αμφιβολης διατροφης να ειναι επιζημιος τελικα?

 

Φοβαμαι οτι το κατσικισιο θα μυριζει εντονα.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

Την πάτησα και πήρα τη μη αναθεωρημένη εκδοση του βιβλίου...Σε ποια σελίδα και ποιο θέμα γράφετε για το αλευρι αμυγδάλου?Τα αμύγδαλα τα παιρνετε αποφλοιωμένα και μεφλούδα?Ξέρετε παραγωγό Βόρεια Ελλάδα κλπ?Σε τι ποσότητα σας αρκει για πόσο καιρό?...Αν έχετε την νέα έκδοση μπορεί κάποια να μου στειλει με πμ αν γραφει κάτι επιπλέον από ότι site?

tEksp3.png?8gzbt5YV
Link to comment
Share on other sites

Είχα μέρες να μπω και βλέπω προχωρήσατε. Aγλαια πολύ ένδιαφέροντα όλα όσα παρέθεσες. Ευχαριστούμε!

 

Ενδιαφέρομαι εγώ για την κόρη μου!

Ωραία Ρόζυ και άλλες κοπέλες. Θα τους στείλω κι εγώ ένα μέιλ να δω τι παίζει με παραπάνω βάρος με τα μεταφορικά και το βλέπουμε από πού θα παραγγείλουμε. Το καλό με την Αγγλία είναι ότι δεν έχουμε και τον φόβο του τελωνείου...

 

Να ρωτήσω κάτι, τωρα με την gaps παιρνετε συμπληρώματα ασβεστιου, σιδηρου κλπ? Και κάτι σημαντικό τρώτε απο τα τυρια που αναφέρονται στο βιβλίο και σπιτικό γιαούρτι ενω το μωρό έχει ακόμα αλλεργία?

Όχι δεν παίρνουμε συμπλήρωμα. Εγώ έκανα εξετάσεις, βγήκαν καλές και θα ξανακάνω σύντομα για να συγκρίνω τιμές. Προσπάθώ με την διατροφή όσο μπορώ. Αν και καταλαβαίνω ότι μου λείπει το ασβέστιο.

Όχι ακόμα γαλακτοκομικά. Προσπαθώ να τρώω αμύγδαλα και μπρόκολο όσο πιο συχνά μπορώ.

 

Γιωτα πρόσεξε στις γεύσεις γιατι δεν κάνουν όλες για gaps.. Δες τις προηγούμενες σελ. Που έχω γράψει...

Νομίζω ήταν η κανέλα.

 

Να ρωτήσω εγώ κάτι που σκέφτομαι εδώ κ μέρες κ με προβληματίζει...??

 

Δεν έχω καταλάβει το εξής σε σχέση με την αλλεργία στα γαλακτοκομικά. ¨Οταν το έντερο θεραπευτεί το παιδί μου θα μπορεί να καταναλώνει γαλακτοκομικά φτιαγμένα στο σπίτι κ τυριά..Με τα προιόντα του εμπορίου κ το γάλα τι θα γίνει?? Λέει μέσα στο βιβλίο οτι οι gaps ασθενείς δεν θα πρέπει να πίνουν γάλα αλλά θα έχουν προβλημα αν καταναλώσουν?? Δεν έχω σκοπό να δίνω στην μικρή να πίνει αλλά ΟΛΟΙ το χρησιμοποιούν από το να φτιάξουν μία πίτα μέχρι ομελέτα...

Φαντάζομαι ότι αν υπάρξει ίαση, τότε θα μπορεί να ανέχεται περιστασιακά κάποιες τέτοιες τροφές, ειδικά σε μείγμα. Αλλά μόνο περιστασιακά.

 

δηλ. ειναι σωστο τωρα που δεν την ξεκινησα σωστα να παω στο σταδιο 2?

επειδη αυριο θα φαω τουρσι πρωτη φορα,μηπως να γυρισω πισω απο την αρχη?φοβαμαι μην κυλισω στο ψωμωιδες παλι και το χασω,γιατι φρουτα δεν εχει το σταδιο 1....

τελειωνουν και οι ζωμοι μου οπου να ναι γιατι τα παιδια τρωνε κι εκεινα ζωμο..

Ποιος ο λόγος να κάνεις την ίντρο με όλη αυτή την στέρηση, αν δεν την κάνεςι σωστά? Νομίζω ότι ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο.

Ζωμό επειδή το συζήταγα και με την Daf που κάνει την ίντρο εδώ και καιρό, πρέπει να κάνεις κάθε 2 μέρες σίγουρα, αν είναι για 2 άτομα.

 

Από την άλλη έχω φάει ένα σκάλωμα τις τελευταίες μέρες με τη μετατροπή των κλασικών ελληνικών συσκευών σε γκαπς λήγκαλ. Μέχρι στιγμής ψάχνομαι με τους λαχανοντολμάδες και τα γιουβαρλάκια(που μας αρέσουν πολύ). Υποθέτω ότι προσθέσεις λιγότερο νερό και βάλεις λαχανικά που τραβάνε υγρά, όπως το καρότο και το παντζάρι να βγαίνει σχετικά καλό αποτέλεσμα αν παραλείψεις το ρύζι. Θα δοκιμάσω γιουβαρλάκια μέσα στην εβδομάδα και θα σας πω νέα.

Κι εγώ το σκεφτόμουν για τα ντολμαδάκια και έλεγα να τα δοκιμάσω με κιμά, κρεμμύδι, πιπεριά φλωρίνης και γενικά ό,τι έχω πρόχειρο στο ψυγείο. Αν κάνεςι γράψε μας στο τόπικ με τις συνταγές.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα σήμερα την ίντρο στην μεγάλη. Έπεσε μεγάλη πείνα!

Έκανα το μέγα λάθος να της δώσω ζωμό από μοσχάρι και δεν το ήθελε με τπτ! Ευτυχώς που της άρεσε το κατσικάκι με μαρούλι και κρεμμυδάκι τύπου φρικασέ και έφαγε 2 κυρίως γεύματα. Από αύριο βουρ για κοτόπουλο!

Δεν είμαι σίγουρη αν θα καταλάβω πότε πρέπει να περάσει στάδιο.. Έχω μεγάλο άγχος!

 

Κατερίνα εσύ που χρησιμοποιείς τα baby προβιοτικά, μπορείς να με βοήθησεις για το ποια είναι η θεραπυτικη δόση? Πώς το υπολογίζεις?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα σήμερα την ίντρο στην μεγάλη. Έπεσε μεγάλη πείνα!

Έκανα το μέγα λάθος να της δώσω ζωμό από μοσχάρι και δεν το ήθελε με τπτ! Ευτυχώς που της άρεσε το κατσικάκι με μαρούλι και κρεμμυδάκι τύπου φρικασέ και έφαγε 2 κυρίως γεύματα. Από αύριο βουρ για κοτόπουλο!

Δεν είμαι σίγουρη αν θα καταλάβω πότε πρέπει να περάσει στάδιο.. Έχω μεγάλο άγχος!

 

Κατερίνα εσύ που χρησιμοποιείς τα baby προβιοτικά' date=' μπορείς να με βοήθησεις για το ποια είναι η θεραπυτικη δόση? Πώς το υπολογίζεις?[/quote']

 

To γράφει στις οδηγίες..είναι 1/4 κουτ. γλυκού.. εγώ ξεκίνησα από πιό λίγο..

 

Αν θες γράψε την συνταγή για το φρικασέ που λες μήπως μας αρέσει κι εμάς..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα σήμερα την ίντρο στην μεγάλη. Έπεσε μεγάλη πείνα!

Έκανα το μέγα λάθος να της δώσω ζωμό από μοσχάρι και δεν το ήθελε με τπτ! Ευτυχώς που της άρεσε το κατσικάκι με μαρούλι και κρεμμυδάκι τύπου φρικασέ και έφαγε 2 κυρίως γεύματα. Από αύριο βουρ για κοτόπουλο!

Δεν είμαι σίγουρη αν θα καταλάβω πότε πρέπει να περάσει στάδιο.. Έχω μεγάλο άγχος!

 

Κατερίνα εσύ που χρησιμοποιείς τα baby προβιοτικά' date=' μπορείς να με βοήθησεις για το ποια είναι η θεραπυτικη δόση? Πώς το υπολογίζεις?[/quote']

 

Εμείς ξεκινάμε αύριο οικογενειακώς. Έχω φτιάξει δύο ζωμούς (από ψάρι και κοτόπουλο) για όλα τα γούστα. Για να δούμε πόσο θα αντέξουμε.

Όσο για τα στάδια, εμείς είπαμε ότι θα τα περνάμε όσο πιο αργά μπορούμε. Για παράδειγμα ο στόχος είναι το πρώτο στάδιο να κρατήσει μια εβδομάδα. Βέβαι αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κρατήσουμε κιόλας.

Για τα προβιοτικά, θα τους βάζω 1-2 κουταλάκια του γλυκού από το τουρσί λάχανο που έφτιαξα πριν μερικές μέρες (νομίζω ότι αυτό είναι εντάξει) για μερικές μέρες και σιγά σιγά θα αυξάνω.

Μπορείτε να μου περιγράψετε όσο μπορέσετε τη γεύση του λάχανου τουρσί για να είμαι σίγουρη ότι είναι ο.κ;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...