Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους ακολουθεί κανείς τη διατροφή gaps; Δηλαδή δεν απευθύνεται σε υγιείς οργανισμούς;:confused:

Katerinoula23, σ' ευχαριστώ για την απάντηση στο προηγούμενο μήνυμά μου! Καλή χρονιά σε όλους/ες!!!:D

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους ακολουθεί κανείς τη διατροφή gaps; Δηλαδή δεν απευθύνεται σε υγιείς οργανισμούς;:confused:

Katerinoula23, σ' ευχαριστώ για την απάντηση στο προηγούμενο μήνυμά μου! Καλή χρονιά σε όλους/ες!!!:D

Η διατροφή αυτή είναι θεραπευτική, απαλλάσσει τον οργανισμό από τους παθογόνους μικροοργανισμούς ( ή τους κρατάει σε ασφαλή αριθμό) στερώντας την τροφή τους κ ενισχύοντας τους ανταγωνιστές τους, την καλή χλωρίδα του εντέρου. Αυτό το θέμα όλοι λίγο πολύ το έχουμε..

Από την άλλη όμως η διατροφή αυτή γίνεται τρόπος ζωής. Φυσικά κ απευθείνεται σε υγιείς οργανισμούς καθώς αλλάζεις τον τρόπο που τρέφεσαι. Εχει πάρα πολλά ευεργετικά αποτελέσματα από χολιστερίνη μέχρι ενίσχυση του ανοσοποιητικού, πνευματική διαύγεια κα. Σε προφυλάσσει από προβλήματα που ενδέχεται να εμφανίσεις στο μέλλον (λόγω κακής διατροφής )

Αν διαβάσει καποιος το βιβλίο καταλαβαίνει πολύ περισσότερα πράγματα κ αντιλαμβάνεται τα προτερίματα της διατροφής αυτής..:)

Yugup3.png

κοριτσια καλησπερα και καλη χρονια!

σας διαβαζα εχθες μεχρι τις 3 τη νυχτα,τοσο μου κινησε το ενδιαφερον αυτη η διατροφη!θελω πρωτα να τη δοκιμασω στον εαυτο μου κι αν τα βγαλω περα και δω και θετικες αλλαγες πανω μου ,τοτε να βαλω και το μεγαλο μου γιο.

μιας ομως που πολλες κανετε τη διατροφη αυτη καιρο και εχετε εμπειρια θελω να κανω την εξης ερωτηση.ειμαι διαθεσιμη να φτιαχνω τα τουρσια ,τα γιαουρτια ,τους χυμους,ζωμους κ.τ.λΟμως ο προυπολογισμος μας δε σηκωνει ουτε πολλα βιολογικα, ουτε παραγγελιες ειδικων προιοντων απο εξωτερικο κ,τ,λ.Δηλαδη θα αγοραζω ντποιους ασπαστους καρπους και απλα καλα κρεατα ,κοτοπουλο-αυγα ελευθερας,και βιολογικα λαχανικα!

θα κανω δουλεια ετσι ή θα παραληψω σημαντικα πραγματα και δεν αξιζει τον κοπο?

Καλησπέρα κ Χρονια Πολλά!!

Αρχικά θα ήθελες να μας πεις για ποιό λόγο θές να κάνεις την διατροφή?? ( αν θες φυσικά;))

Κατά δεύτερον να διευκρινίσω οτί παραγγέλνουμε από το εξωτερικό προιόντα που είτε δεν βρίσουμε καθόλου εδώ είτε γιατί μας έχονται φθηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά..οπότε μπορείς να κρίνεις μόνη σου τι σε συμφέρει σε κάθε περίπτωση..

Εσύ μπορείς να κάνεις το καλύτερο που μπορείς κ εκεί να υπολογίσεις το budjet σου..δηλαδή όπου εσύ κρίνεις οτί κατι πρεπει οπωσδήποτε να είναι βιολογικό ή όχι.Αν πχ έχεις καλό κρεοπώλη που δεν εμβολιάζει τα ζώα κ τα ταιζει σωστά ή έχεις αράντιστα λαχανικά κ καρπούς δεν χρειάζεται να αγοράζεις από τα βιολογικά (κι εμεις στο ψάξιμο είμαστε)..

Αυτή η διατροφή κανει καλό έτσι κι αλλιώς κόβοντας τις τροφές που δεν μας ωφελούν στην παρούσα χρονική στιγμή (άμυλο, δισακχαριτες που είναι τροφή για την κακή χλωρίδα του εντέρου), καθώς κ μαθαίνοντας πως πρέπει να τρεφομαστε γενικά (πως να μαγειρεύουμε υγιεινά κ τι να τρώμε).. Στον τομέα ειδικά βέβαια με τις αλλεργίες εγώ προσωπικά έχω δει πολύ μεγάλη βελτίωση..

Σίγουρα ο τομέας των χημικών παίζει σημαντικό ρόλο κ γι αυτό προσπαθούμε να τα αποφεύγουμε όσο γίνεται..

Καλό θα ήταν να αγόραζες το βιβλίο κ να έπαιρνες μια ιδέα κ από μόνη σου

Απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις μπορείς να βρείς κ στο gaps.me

Οτί θες ρώτα!! :D

κατερινα

δεν εχω αλλεργιες ουτε συγκεκριμενα πεπτικα προβληματα ομως εχω θεμα με την καντιντα (δερμα-γυναικολογικα) και αναιμια που επιμενει παρα τα συμπληρωματα σιδηρου.Επισηςπολλες φλεγμονες τον τελευταιο καιρο!

απλα ρωτουσα για τα αμυγδαλοβουτυρα ,τα αλευρια καρυδας κ.τ.λ

Χωρις αυτα γινεται δουλεια?με επιλογη απο τις λιγκαλ τροφες που ειναι πιο προσιτες και λιγοτερο δυσευρετες στα ντοπια καταστηματα?

κατερινα

δεν εχω αλλεργιες ουτε συγκεκριμενα πεπτικα προβληματα ομως εχω θεμα με την καντιντα (δερμα-γυναικολογικα) και αναιμια που επιμενει παρα τα συμπληρωματα σιδηρου.Επισηςπολλες φλεγμονες τον τελευταιο καιρο!

απλα ρωτουσα για τα αμυγδαλοβουτυρα ,τα αλευρια καρυδας κ.τ.λ

Χωρις αυτα γινεται δουλεια?με επιλογη απο τις λιγκαλ τροφες που ειναι πιο προσιτες και λιγοτερο δυσευρετες στα ντοπια καταστηματα?

Σίγουρα!! Το αλεύρι καρύδας πχ το παίρνουμε ως αντικαταστάτη του αμυγδάλου για ευκολία..βουτυρα από ξηρους καρπούς μπορείς να προσπαθησεις να φτιάξεις κ μόνη σου ( εκτος από αμύγδαλο:cool:)...

Οι βασικές τροφές που βοηθουν τον οργανισμό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτές που προανέφερες που γίνονται στο σπίτι οπως γιαούρτι, τουρσί, ζωμοί κλπ

Τα υπόλοιπα να παίρνουμε κ για ποικιλία... Για μένα σημαντικό απο τα "περίεργα" είναι το λάδι καρύδας το οποίο είναι αντιμυκητιακό που όμως το βρίσκεις κι εδώ στα βιολιγικά.

Σήμαντικό που πρέπει να προμηθευτέις από εξωτερικό ίσως είναι καποιο σκεύασμα προβιοτικών για αρχή ή άλλα συμπληρώματα όπως μουρουνέλαιο ή ενζυμα καλής ποιότητας που δεν υπάρχουν εδώ..

Η διατροφή σίγουρα θα σου κάνει καλό, ειδικέυεται σε αυτά;)

Yugup3.png

Αυτά τα προιοντα από το Λειβαδερό που λέγατε?? Τα φέρνει κ ο δικός μου εδω..λένε πάνω από μη ομογενοποιημένο γάλα..

Θα ρωτήσω αν έχει και βούτυρο. Γιαούρτι και γάλα έχω δει σίγουρα.

Πάντως κι εγώ όσα έχω πάρει δεν είναι πολύ κίτρινα. Το Αντόρο που δεν είναι βιολογικό μου φάνηκε ότι ήταν κάπως πιο κίτρινο. Αλλά φοβάμαι να το πάρω γιατί δεν είναι βιολογικό.

Τα πιο πολλά στην Αγγλία είναι ποιοτικά και grass-fed.

Μ' αρέσει το Double Devon Cream Butter και το ιρλανδικό ανάλατο Kerrygold.

Ρόζυ πιστεύεις ότι θα αν παραγγείλω από την αδερφή μου όταν ξανάρθει Ελλάδα θα διατηρηθούν τόσες ώρες? Και να μην είναι και χειμώνας?

Έκανα βλακεία που δεν της είπα να μου φέρει τωρα που έχει και κρύο.

μιας ομως που πολλες κανετε τη διατροφη αυτη καιρο και εχετε εμπειρια θελω να κανω την εξης ερωτηση.ειμαι διαθεσιμη να φτιαχνω τα τουρσια ,τα γιαουρτια ,τους χυμους,ζωμους κ.τ.λΟμως ο προυπολογισμος μας δε σηκωνει ουτε πολλα βιολογικα, ουτε παραγγελιες ειδικων προιοντων απο εξωτερικο κ,τ,λ.Δηλαδη θα αγοραζω ντποιους ασπαστους καρπους και απλα καλα κρεατα ,κοτοπουλο-αυγα ελευθερας,και βιολογικα λαχανικα!

θα κανω δουλεια ετσι ή θα παραληψω σημαντικα πραγματα και δεν αξιζει τον κοπο?

Να συμπληρώσω σε αυτά που πολύ ωραία σου είπε η Κατερινα?

Το κακό είναι ότι χρειάζεται να είναι ζώο που να είναι φορτωμένο με αντιβιώσεις, γι αυτό και βιολογικό. Αλλά αν είσαι από χωριο και μπορείς να βρεις μία ακρη με ζώα πιο προσεγμένα, μπορείς μια χαρά να καταναλώνεις τέτοια κρέατα. Επίσης χρειάζεσαι κυρίως κόκκαλα για τους ζωμους. Αν έχεις κάποιον φίλο ή συγγενή που του έχεις θάρρος, και ξέρεις ότι παίρνουν βιολογικά, μπορείς να ζητήσεις να σου κρατάνε κόκκαλα, αντί να τα πετάνε. Εγώ το ζήτησα από την γειτόνισσα μου που φέρνει κρέατα από το χωριό και είναι σίγουρα από ζώα ελεύθερα. Λίγα λίγα (όταν το θυμάται) τα μαζεύω στην κατάψυξη, μαζί με τα δικά μου. Μάλιστα της έχω πει να μου βρει και βούτυρο κι ελπίζω να μην με ξεχάσει. Ψάχνω να βρω την πιο οικονομική λύση και όσο γίνεται πιο ποιοτική.

Γενικά θα σκέφτεσαι ότι θα προσαρμόσεις την δίαιτα στον προυπολογισμό σου. Όπως και να χει από το να μην την κάνεις καθόλου, σίγουρα είναι καλύτερο να την κάνεις έστω και με κρέατα και λαχανικά μη βιολογικά.

Όσο για το λάδι καρύδας, είναι πολύ πιο φθηνό από έξω. Αλλά θα δεις ότι μπορεί να πληρώσουμε 60 δολάρια για το γαλόνι, αλλά 1ον θα το κρατήσουμε για πολύ καιρό και 2ον θα μειώσουμε την κατανάλωση του λαδιού, στο οποίο κάνουμε οικονομία. Άρα βγαίνει μία ή άλλη. Επίσης εγώ συχνά τσιγαρίζω με το λίπος που μαζεύω από τους ζωμούς. Είναι και υγιεινό και νοστιμίζει και το φαγητό.

Τα λεφτά δεν μπορείς να τα γλυτώσεις στα προβιοτικά που είναι άκρως απαραίτητα και στο μουρουνέλαιο. Πάντα από εξωτερικό για πιο ποιοτικά και πιο οικονομικά και όσο μπορούμε μοιραζόμαστε παραγγελίες και τα μεταφορικά τους. Αλλά και πάλι είναι ακριβά, αλλά απαραίτητα. Αν δεν μπορείς να τα διαθέσεις όμως, τότε θα καταναλώνεις πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τουρσιά, γιαούρτια και whey. Ο καθένας ανάλογα κινείται ανάλογα με την τσέπη του...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Την Παρασκευή πετυχα στο κρεοπωλείο μέρα που είχαν κάνει μπιφτέκια ή ρολά, δεν κατάλαβα. Με ρωτάνε πόσα θέλετε? Όσα έχετε τους λέω. Και έφυγα με 15 σκελετους κοτόπουλων βιολογικών!! :shock::mrgreen::-D

Ίσως να παίζει ρόλο και το είμαι τακτική πελάτισσα (όλα τα κρέατα από αυτούς τα παίρνω...ακόμα τουλάχιστον). Πάντως όποτε πάω συνήθως με θυμούνται και μου κρατάνε και κανά σκελετό. Την Παρασκευή όμως πέτυχα την μέρα και την ώρα και ήμουν πολύ τυχερή! :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ρόζω είχες δίκιο για την σοκολάτα. Εμένα με πείραξε! Και νομίζω ότι πείραξε και την μεγάλη μου.

Αφήστε που στην γιορτή της της έβγαλα ένα σοκολατάκι παράνομο από το χέρι, ενώ είχε δαγκώσει και φάει λιγο. Ευτυχως που τρώει σαν πουλάκι και ήταν πολύ μικρή η μπουκίτσα. Και πάλι όμως έφαγε...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Την Παρασκευή πετυχα στο κρεοπωλείο μέρα που είχαν κάνει μπιφτέκια ή ρολά' date=' δεν κατάλαβα. Με ρωτάνε πόσα θέλετε? Όσα έχετε τους λέω. Και έφυγα με 15 σκελετους κοτόπουλων βιολογικών!! :shock::mrgreen::-D

Ίσως να παίζει ρόλο και το είμαι τακτική πελάτισσα (όλα τα κρέατα από αυτούς τα παίρνω...ακόμα τουλάχιστον). Πάντως όποτε πάω συνήθως με θυμούνται και μου κρατάνε και κανά σκελετό. Την Παρασκευή όμως πέτυχα την μέρα και την ώρα και ήμουν πολύ τυχερή! :D[/quote']

Μιλαμε για το γνωστο βιολογιλο κρεοπωλειο στο νεο ψυχικο?

Ρόζω είχες δίκιο για την σοκολάτα. Εμένα με πείραξε! Και νομίζω ότι πείραξε και την μεγάλη μου.

Αφήστε που στην γιορτή της της έβγαλα ένα σοκολατάκι παράνομο από το χέρι' date=' ενώ είχε δαγκώσει και φάει λιγο. Ευτυχως που τρώει σαν πουλάκι και ήταν πολύ μικρή η μπουκίτσα. Και πάλι όμως έφαγε...[/quote']

Τι εννοείς σας πείραξε??

Εγώ έκανα κ 2η δόση γιατί ξετρελάθηκε ο άντρας μου κ από το να τρώει τα κοινά χίλιες φορές αυτά που είναι κ ωφελιμα;)

Yugup3.png

Ρόζυ πιστεύεις ότι θα αν παραγγείλω από την αδερφή μου όταν ξανάρθει Ελλάδα θα διατηρηθούν τόσες ώρες? Και να μην είναι και χειμώνας?

Έκανα βλακεία που δεν της είπα να μου φέρει τωρα που έχει και κρύο.

Αν τα βάλει μαζί με παγοκύστες μια χαρά θα διατηρηθούνε!

Εγώ από Αγγλία συνηθώς κουβαλάω εκτός από τυριά και clotted cream και double cream (που δεν είναι legal φυσικά) και διατηρούνται άψογα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Την Παρασκευή πετυχα στο κρεοπωλείο μέρα που είχαν κάνει μπιφτέκια ή ρολά' date=' δεν κατάλαβα. Με ρωτάνε πόσα θέλετε? Όσα έχετε τους λέω. Και έφυγα με 15 σκελετους κοτόπουλων βιολογικών!! :shock::mrgreen::-D

[/quote']

Ήθελα να σας ρωτήσω όλες, πόσο συχνά μέσα στη μέρα πίνετε ζωμό;

Εγώ μια σίγουρα (σαν ζεστό ρόφημα) και ίσως άλλη μια αν φτιάξω σούπα με ζωμό.

Κανονικά θα έπρεπε 3 φορές τουλάχιστον, ε;

Τα παιδιά δεν δέχονται σκέτο ζωμό, μόνο σε σουπίτσα τον δέχονται έτσι φτιάχνω τακτικά με φακές, κόκκινες ή καφέ, που τους αρέσουνε.

Fairy's mom αρχίσατε την Ίντρο με τη μεγάλη;

Να σου ζήσει κιόλας, το θυμόμουνα χθες αλλά λείπαμε όλη μέρα, και σήμερα το ξέχασα... να τη χαίρεσαι!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ήθελα να σας ρωτήσω όλες, πόσο συχνά μέσα στη μέρα πίνετε ζωμό;

Εγώ μια σίγουρα (σαν ζεστό ρόφημα) και ίσως άλλη μια αν φτιάξω σούπα με ζωμό.

Κανονικά θα έπρεπε 3 φορές τουλάχιστον, ε;

Τα παιδιά δεν δέχονται σκέτο ζωμό, μόνο σε σουπίτσα τον δέχονται έτσι φτιάχνω τακτικά με φακές, κόκκινες ή καφέ, που τους αρέσουνε.

Fairy's mom αρχίσατε την Ίντρο με τη μεγάλη;

Να σου ζήσει κιόλας, το θυμόμουνα χθες αλλά λείπαμε όλη μέρα, και σήμερα το ξέχασα... να τη χαίρεσαι!

καλή χρονιά σε όλες και όλους!!!

Rosie εμείς πίνουμε 3 φορές την ημέρα. Με κάθε κύριο γεύμα. Το πρωί ανακατεύω το μισό με κρόκους αυγών, και το άλλο μισό με τουρσί. Το μεσημέρι και το βράδύ βάζω ένα φλυτζάνι και προσθέτω και 1-2 κουταλιές τουρσί. Η κόρη μου το έχει συνηθίσει και το ζητάει αιπό μόνη της πλέον.

καπου αναφερει για σκορδο,για πολυ σκορδο ομως, μεχρι ενα ολοκληρο τη μερα αν δεν κανω λαθος!το καταφερνετε αυτο?σκορδο σε χαπια επιτρεπεται?

Κορίτσια

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.

Ρεβύθια και στραγάλια απαγορεύονται, έτσι;

Με λάδι αβοκάντο επιτρέπεται να μαγειρεύουμε;

Για να φτιάξω κεφίρ με το τουρσί πρέπει να πάρω κεφίρ για νερό;

0A53p3.png

oC8dp2.png

προσπαθω να καταλαβω το failure to thrive

http://www.gaps.me/preview/?page_id=29

τελικα τα παιδακια που αρνουνται τις τροφες (το γνωστο 'δεν τρωει!!') εχουν (λιγο ή πολυ) gaps? ο ιδιος ο οργανισμος τους αρνειται τις τροφες που τον πειραζουν και τελικα καταληγει να μη τρωει τιποτα (αν η μαμα του επιμενει σε gaps illegall τροφες); ειναι η gaps diet λυση σε αυτες τις περιπτωσεις (ή μονο εγω βλεπω τη gaps diet λυση για ολα τα προβληματα των μωρων :shock:);

Διαφημίσεις

Άσε κι εγώ το ίδιο έχω πάθει. Νομίζω όμως ότι αυτό που λες είναι τα fussy eaters μωρά που δε ν τρώνε τίποτα (κατά την ελληνίδα μάνα δε... 'αστα βράστα).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Από εδώ πήρα και για μενα και για τα παιδιά (του μωρού - κάτω από 2 είναι τα baby)

http://www.specialhealthstore.co.uk/search.asp?types=Gut+and+Psychology+Syndrome+%3EGAPS+Diet+Probiotics

http://www.specialhealthstore.co.uk/search.asp?types=Digestive+Health+%3EProbiotics+%3E+Bio%2DKult

Βαζω και τα δυο λινκ γιατι είναι διαφορετικά ενημερωμένα.

Ποια ακριβώς πήρες και πότε σου ήρθανε; Θέλω να παραγγείλω και εγώ. Σε ευχαριστώ πολύ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Yotasam απο εκει πήρα και μου ήρθανε μαζιμε το βιβλίο στο δεκαήμερο...Να ρωτήσω κάτι τα γαλακτοκομικά τα σπιτικα που αναφερει στο βιβλίο μπορώ να τα καταναλώσω και τώρα που εχει η μικρή την ψευτοαλλεργία?(αν και δεν ξερω αν την εχει ακόμα γιατι είναι οκ δεν εχει καθόλου τα συμπτωματα, δεν θέλω να το ρισκάρω όμως)

tEksp3.png?8gzbt5YV

Yotasam απο εκει πήρα και μου ήρθανε μαζιμε το βιβλίο στο δεκαήμερο...Να ρωτήσω κάτι τα γαλακτοκομικά τα σπιτικα που αναφερει στο βιβλίο μπορώ να τα καταναλώσω και τώρα που εχει η μικρή την ψευτοαλλεργία?(αν και δεν ξερω αν την εχει ακόμα γιατι είναι οκ δεν εχει καθόλου τα συμπτωματα, δεν θέλω να το ρισκάρω όμως)

Σε κάθε σελίδα από αυτές που παραθέτεις έχει 4. Όλα ίδια είναι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Σε κάθε σελίδα από αυτές που παραθέτεις έχει 4. Όλα ίδια είναι;

Τα biokult εχουν ιχνη σόγιας και γάλακτος νομίζω..Πήρα τα nutrivene baby biotic, adult complete biotic και daily enzyme, που είναι χωρις αλλεργιογόνα..Αυτα πήρα

tEksp3.png?8gzbt5YV

Τα biokult εχουν ιχνη σόγιας και γάλακτος νομίζω..Πήρα τα nutrivene baby biotic, adult complete biotic και daily enzyme, που είναι χωρις αλλεργιογόνα..Αυτα πήρα

Σε ευχαριστώ πολύ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κορίτσια

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.

Ρεβύθια και στραγάλια απαγορεύονται, έτσι;

Με λάδι αβοκάντο επιτρέπεται να μαγειρεύουμε;

Για να φτιάξω κεφίρ με το τουρσί πρέπει να πάρω κεφίρ για νερό;

Να προσθέσω τις εξής ερωτήσεις:

Επιτρέπονται γίγαντες και μπακαλιάρος παστός;

Από μεγάλα εγχώρια φρέσκα ψάρια ποια προτιμάτε για ζωμό ψαριού;

Λέμε να ξεκινήσουμε από βδομάδα την εισαγωγική οικογενειακώς. Είδα ότι στο πρώτο στάδιο πρέπει να φτιάχνω σούπες με ζωμό και λαχανικά. Επιτρέπονται όλα; Μπορώ να δίνω τα λαχανικά βρασμένα στην κόρη μου για το σχολείο;

Στην εισαγωγική πρέπει κάθε πρωί να πίνουμε νερό με λεμόνι; Το λεμόνι επιτρέπεται στις σούπες;

Τέλος, έχω πολύ χαμηλή βιταμίνη D, η οποία μάλλον μου προκαλεί και την ηψηλή μου παραθορμόνη (υπερπαραθυρεοειδισμός). Ποιο συμπλήρωμα cod oil να πάρω;

Σόρρυ αν σας τρέλανα. Θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσατε. Ευχαριστώ πολύ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λέμε να ξεκινήσουμε από βδομάδα την εισαγωγική οικογενειακώς. Είδα ότι στο πρώτο στάδιο πρέπει να φτιάχνω σούπες με ζωμό και λαχανικά. Επιτρέπονται όλα; Μπορώ να δίνω τα λαχανικά βρασμένα στην κόρη μου για το σχολείο;

Στην εισαγωγική πρέπει κάθε πρωί να πίνουμε νερό με λεμόνι; Το λεμόνι επιτρέπεται στις σούπες;

Γιωτα σου απανταω συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει..Λαχανικα επιτρεπονται σχεδον ολα εκτος απο πατατες (δες ομως και τη λιστα ή αν θες στειλε καποιο συγκεκριμενο για να το ψαξουμε). Μια χαρα ειναι τα λαχανικα βρασμενα για το σχολειο, τι σε προβληματιζει σε αυτο;

Καθε πρωι η καμπελ (και το εχω διαβασει και αλλου) συστηνει ενα ποτηρι νερο με λιγο λεμονι για αποτοξινωση. Περιμενεις λιγη ωρα και μετα τρως το πρωινο. Ιδανικα κατα τις 10. Μπορεις επισης να πιεις ενα χυμο, ιδανικα απο 50% καροτο και 50% αλλα φρουτα, χρησιμοποιωντας τον αποχυμωτη. Ιδανικα ο αποχυμωτης πρεπει να ειναι καλος ετσι ωστε να μη καταστρεφονται τα ενζυμα των φρουτων/λαχανικων. Εγω που δεν εχω ακομα αποχυμωτη πινω το νερο και/ή πορτοκαλαδα και μετα απο καμια ωρα το πρωινο (βεβαια εγω δεν ειμαι παραδειγμα προς μιμηση ας πουν οι αλλες κοπελες που κανουν πιο συστηματικα τη διατροφη).

Τέλος, έχω πολύ χαμηλή βιταμίνη D, η οποία μάλλον μου προκαλεί και την ηψηλή μου παραθορμόνη (υπερπαραθυρεοειδισμός). Ποιο συμπλήρωμα cod oil να πάρω;

Για τη βιταμινη D εχουν αναφερθει καποια συμπληρωματα στο νημα με τα οικολογικα/βιολογικα. Εγω εχω παρει του carlsons απο το iherb. Επισης ψαξε στο θεμα εδω για cod oil, εχουν αναφερθει ποια ειναι τα καλυτερα. Εγω εχω παρει απο το iherb ενα της nordic naturals σε υγρο.

Άσε κι εγώ το ίδιο έχω πάθει. Νομίζω όμως ότι αυτό που λες είναι τα fussy eaters μωρά που δε ν τρώνε τίποτα (κατά την ελληνίδα μάνα δε... 'αστα βράστα).

picky eaters

μπορεί να έχει ξαναμπεί το λινκ.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...