Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Acne originates in the gut

Όταν γύρω στα 20 μου εμφάνισα ακμή (ελαφριάς μορφής αλλά με ενοχλούσε πολύ) πήγα και σε δερματολόγο και ενδοκρινολόγο και σε ομοιοπαθητικό.

Ο πρώτος μου έδωσε αντιβίωση και κρέμες, ο δεύτερος ορμόνες και αντισυλληπτικά και ο τρίτος μακροπρόθεσμη αγωγή με περίεργα χαπάκια και κρέμες.

Κανείς τους δεν μου είπε το παραμικρό για τη διατροφή μου (ήμουνα χορτοφάγος τότε).

Με τους πρώτους δύο είδα βελτίωση αλλά μόλις σταματούσα την αγωγή το πρόβλημα επανεμφανιζότανε.

Με τον όμοιο δεν είδα την παραμικρή βελτίωση.

Μόνο όταν άρχισα Πάλεο καθάρισε το πρόσωπό μου.

Τώρα πια με την GAPS δεν βγάζω ποτέ σπυράκι, το δέρμα μου είναι λείο και λαμπερό!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν με χάλασε καθόλου, αν δεν με πιστεύεις στείλε μία εξάδα Tropical Traditions να δοκιμάσω αν θυμάμαι καλά για τις 2 βδομάδες. :)

Ο Vitamix γιατί είναι τόσο ακριβός, κάνει και άλλες δουλειές1; Χρειάζομαι βασικά ένα food processor και θα με βόλευε αν δούλευε και ως μιξερ.

Καμία πρόταση;

Kenwood chef, τα κάνει όλα και συμφέρει και δεν γεμίζεις την κουζίνα με 500 διαφορετικές συσκευές :lol:

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

vera τι εννοεις για τις παρενεργειες?

απο αυτα που εχει ηδη κανει η για επομενα?δε σκοπευω αμεσα να του ξανακανω.πρεπει πρωτα να δω αλλαγες προς το καλυτερο.

αντιβιωση εχει παρει 3 φορες μεχρι τωρα με τελευταια φορα τον ιουνιο

Παρενεργειες παρουσιασε ηδη απο αυτα που εκανε οπως λες. Και φυσικα μιλαμε και για τα επομενα εμβολια. Δεν ξερεις ποια δοση ειναι αυτη που θα σε χαντακωσει. Τα δικα μας παιδια ειναι πολυ επιρρεπη στις παρενεργειες.

Οταν δινεις αντιβιωση πρεπει να φροντιζεις να το πλακωνεις στα καλα προβιοτικα παραλληλα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ποιο ακριβώς προϊον παράγγειλες;

http://www.iherb.com/Edward-Sons-Organic-Creamed-Coconut-7-oz-200-g/39732

Τι τα κανουμε αυτα περα απο το παγωτο? Τα τρωμε και πανω σε ψωμι?

Και λεγοντας για ψωμι εφτιαξα το ψωμι τηε gutsy με 4 αυγα και αλευρι καρυδας. Να δουμε πως θα βγει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Colloidal Silver:

Σωματιδια αργύρου αιωρούμενα σε νερό.

Βασική χρήση..... σκοτώνουν απαντες τους μικροοργανισμούς. Χρησιμοποιούνται εξωτερικά σε πληγές, σε αποστείρωση νερού, για κατάπωση στα πρώτα συμπτώματα ίωσης, σε πάστα για βούρτσισμα δοντιών.

Είναι πολύ δραστικά και άρα εν δυνάμει επικίνδυνα. Αμφιλεγόμενη η χρήση τους.

H KerryAnn του cookingTF προτείνει αυτό

http://www.iherb.com/Sovereign-Silver-Colloidal-Bio-Active-Silver-Hydrosol-Dropper-Top-10-PPM-8-fl-oz-236-ml/4887

Από ότι βρηκα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συγκεντρώσεις πάνω απο 30ppm και όλες οι καλές εταιρείες κοστίζουν.

Μας κανει αυτο δλδ? Να το παρουμε?

Διαφημίσεις

Πήγαμε σήμερα στον παιδικό 1η μέρα! Ευτυχώς ύπήρξε η απόλυτη συνεννοηση και κατανόηση!

Θα την πηγαίνω κατά τις 9.30 για να έχουν φάει το πρωινό τους και το μεσημέρι θα τρώει το ταπεράκι με το φαγητό που θα της ετοιμάζω. Αν δω ότι έχει κάτι που δεν μπορώ να φτιάξω απλά θα την παίρνω νωρίτερα.

Γαι να δούμε και στην πράξη..

Επίσης ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα παίρνει χημικά φάρμακα. Σε τυχόν πυρετό τηλ στους γονείς και να την πάρουμε. (ουφ' date=' πάει κι αυτό!)[/quote']

Μπραβο σας! Μια χαρα τα κανονισες!

Τι εννοεις ξεκαθαρισατε για τα φαρμακα; Δινουν στο σχολειο φαρμακα στα παιδια χωρις να σε ειδοποιησουν; :shock:

Μπραβο σας! Μια χαρα τα κανονισες!

Τι εννοεις ξεκαθαρισατε για τα φαρμακα; Δινουν στο σχολειο φαρμακα στα παιδια χωρις να σε ειδοποιησουν; :shock:

Συνήθως όχι π.χ. ντεπόν και τέτοια, γιατί η δοσολογία πάει με το βάρος. Αλλά μπεταντίν ή το άλλο που κλείνει τις πληγές αβέρτα.

Σ' εμάς (δημόσια σχολεία του υπουργείου παιδείας) πλέον απαγορεύτηκε η χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου από τους εκπαιδευτικούς. Ειδοποιείται ο γονέας και κάνει τα κουμάντα του, απλά αν είναι κάτι πολύ επείγον (σοβαρό χτύπημα, κρίση επιληψίας, αλλεργικό κάτι, έντονος πόνος στην κοιλιά κλπ) που το βλέπεις το παιδί ότι κινδυνεύει καλείς ταυτόχρονα με το γονέα και το ΕΚΑΒ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

http://www.iherb.com/Edward-Sons-Organic-Creamed-Coconut-7-oz-200-g/39732

Τι τα κανουμε αυτα περα απο το παγωτο? Τα τρωμε και πανω σε ψωμι?

Και λεγοντας για ψωμι εφτιαξα το ψωμι τηε gutsy με 4 αυγα και αλευρι καρυδας. Να δουμε πως θα βγει.

Κάνει πολύ ωραία γκανάς! Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο αλλά άλλη μάρκα τυχαία..

Yugup3.png

σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για το ενδιαφερον.εχω διαβασει αρκετα και συνεχιζω οποτε βρισκω χρονο.

το βιβλιο το εχει φερει κανεις στην ελλαδα?οχι μεταφρασμενο φυσικα.λεω να το παρω απο το healthstore.

χρειαζεται και το gaps guide?

Μοtherly καλώς όρισες! Ελπίζω να έχετε άμεσα αποτελέσματα και το πιστεύω πως κι εσύ θα εκπλαγείς όπως και εμείς οι υπόλοιποι!:D Θα αλλάξεις γενικότερα στάση ζωής με την gaps!

Eγώ θα σου πρότεινα να πας το παιδί σε ένα ομοιοπαθητικό γιατρό (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) για να γλυτώσεις από τα φάρμακα. Εγώ από πέρσυ που την πήγα δεν ξαναέδωσα αντιβίωση ούτε καν depon (ίσως μια φορά) ενώ οι συμβατικοί γιατροί με το παραμικρό σε φλομώνουν στα χημικά...

Θα δεις μεγάλη διαφορά μόνο από αυτό! Η αντιβίωση σε πηγαινει πολύ πίσω. Πρέπει να χορηγείται μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.

Μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις το οτιδήποτε γιατί όλοι μαζί προχωράμε εδώ!

Καλή αρχή!

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Acne originates in the gut

Όταν γύρω στα 20 μου εμφάνισα ακμή (ελαφριάς μορφής αλλά με ενοχλούσε πολύ) πήγα και σε δερματολόγο και ενδοκρινολόγο και σε ομοιοπαθητικό.

Ο πρώτος μου έδωσε αντιβίωση και κρέμες, ο δεύτερος ορμόνες και αντισυλληπτικά και ο τρίτος μακροπρόθεσμη αγωγή με περίεργα χαπάκια και κρέμες.

Κανείς τους δεν μου είπε το παραμικρό για τη διατροφή μου (ήμουνα χορτοφάγος τότε).

Με τους πρώτους δύο είδα βελτίωση αλλά μόλις σταματούσα την αγωγή το πρόβλημα επανεμφανιζότανε.

Με τον όμοιο δεν είδα την παραμικρή βελτίωση.

Μόνο όταν άρχισα Πάλεο καθάρισε το πρόσωπό μου.

Τώρα πια με την GAPS δεν βγάζω ποτέ σπυράκι, το δέρμα μου είναι λείο και λαμπερό!

Εγώ πέρασα ακμή στην εγκυμοσύνη :shock:. Εντάξει όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά δεν είχα συνηθίσει σε σπυράκια κλπ. Μετά με την διατροφή μου εμφανίστηκαν πάλι λίγα λόγω αποτοξίνωσης και εκτοτε δεν έχω τίποτε. Αλλάξαμε και καλλύντικά όμως και αυτό πιστεύω πάιζει ρόλο.

Yugup3.png

Έχω βάλει και στο μάτι το food processor της Cuisinart!

Θέλω κι εγώ να πάρω φέτος food processor και κοιτάζω της KItchen Aid που έχω και τις υπόλοιπες συσκευές και είναι σκυλιά! Αλλά είχα δει και της cuisinart.

Πήρα όλα τα αμύγδαλα της γνωστής μου που σας είχα πει και πέρσυ που έχει αμυγδαλιές και δεν τους ρίχνει τίποτε και δεν ξέρω πώς να τα αποθηκεύσω για να μην μου χαλάσουν. Τί προτείνετε? Είναι πολλά κιλά και μου τα έβαλε τώρα σε ναιλον σακούλες.

Yugup3.png

Κατερίνα ποιο είναι της Kitchen Aid? Έχω δει μόνο το μίξερ και το μπλέντερ αλλά μπορεί και να μην το πρόσεξα στην Παρουσίαση.

Πήγα την περασμένη βδομάδα και βρήκα πολύ καλές μαύρες σιλικόνες, πχ θήκη για μεγάλο κέικ και ψωμί, Platinum silicones τις λέγανε.

Τα αμύγδαλα εγώ τα είχα κάτω στην αποθήκη που είναι δροσερά σε πολύ μεγάλα πλαστικά τάπερ.

Κατερίνα ποιο είναι της Kitchen Aid? Έχω δει μόνο το μίξερ και το μπλέντερ αλλά μπορεί και να μην το πρόσεξα στην Παρουσίαση.

Πήγα την περασμένη βδομάδα και βρήκα πολύ καλές μαύρες σιλικόνες, πχ θήκη για μεγάλο κέικ και ψωμί, Platinum silicones τις λέγανε.

Τα αμύγδαλα εγώ τα είχα κάτω στην αποθήκη που είναι δροσερά σε πολύ μεγάλα πλαστικά τάπερ.

Πχ αυτό! Το λινκ το έβαλα τυχαία δεν έχω ψάξει τιμές ακόμη. Απλά επειδή έχω και το μίξερ και το μπλέντερ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και θα ήθελα και το food processor ειδικά και για τα αμύγδαλα.

http://www.amazon.co.uk/KitchenAid-5KFPM775BAC-Cream-Artisan-Processor/dp/B002P3KCM6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1347004826&sr=8-1

Στα τάπερ τα έβαλες κατευθείαν έτσι? Χωρίς σακούλες κλπ? Οταν λες μεγάλα σαν αυτά που βάζουμε και παιχνίδια ή να είναι κατάλληλα για τρόφιμα? Αν είναι το δεύτερο πού τα βρίσκουμε?

Yugup3.png

Κατάλληλα για τρόφιμα, δηλαδή κλείνουνε καλά.

Τα είχα πάρει πριν χρόνια από ένα μεγάλο μαγαζί με κουζινικά γιατί συχνά παίρνω βρώμη σε ποσότητα και κάπου πρέπει να την αποθηκεύω για να μην χαλάσει.

Και τα μεγάλα γυάλινα βάζα κάνουνε, παλιά είχε το ΙΚΕΑ τώρα τα σταματήσανε, θα τα βρεις σε εξειδικευμένα μαγαζιά.

Διαφημίσεις

Καμιά φορά αντιδρώ τελείως επιπόλαια... είχε μήνες να πιω κεφίρ γάλακτος και ξέχασα πόσο δυνατό είναι σε σχέση μ' αυτό του νερού.

Χθες ήπια μονορούφι μισό λίτρο!

Σήμερα μου άρχισε πονοκέφαλος και νομίζω και μύκητες! :shock:

Κατάλληλα για τρόφιμα, δηλαδή κλείνουνε καλά.

Τα είχα πάρει πριν χρόνια από ένα μεγάλο μαγαζί με κουζινικά γιατί συχνά παίρνω βρώμη σε ποσότητα και κάπου πρέπει να την αποθηκεύω για να μην χαλάσει.

Και τα μεγάλα γυάλινα βάζα κάνουνε, παλιά είχε το ΙΚΕΑ τώρα τα σταματήσανε, θα τα βρεις σε εξειδικευμένα μαγαζιά.

Φαντάσου οτί πρέπει να πήρα γύρω στα 15-17 κιλά οπότε δεν ξέρω κι εγώ πόσα βάζα θα χρειαστώ :cool:

Yugup3.png

...

για να μην πολυλογω 9 μηνων πηραμε 2 μπουκαλια αντιβιωση για εκκριτικη ωτιτιδα και απο κει αρχισε εκζεμα που κρατησε αρκετους μηνες,...

Και η ωτίτιδα είναι GAPS ένδειξη.

Προσπάθησε να αποφύγεις τις αντιβιώσεις με ότι τρόπο μπορείς.

Δες και εδώ για τις απορίες σου http://www.gaps.me/preview/?page_id=32

Καλώς ήρθες ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

πειτε μου τωρα βρε παιδια...η μπεμπα εχει κανει ενα σαν εκζεματακι στο ενα φρυδακι της.τα κακακια συχνα εχουν βλεννιτσες αν κ κιτρινα.δεν εχει κολικους κτλ...εγω απεχω οπως γνωριζετε αυστηρα απο γαλακτ.αυγο σογια κ ψαρι κ μοσχαρι εδω κ δυομιση χρονια.ακολουθω την γκαπς στο μεγαλυτερο μερος της.τι μπορει να πειραζει οεο???τι να κανω τι να αρχισω να κοβω?υπαρχει περιπτωση να πειραζει το βουτυρο καρυδας η το αλευρι?τα αμυγδαλα?τι να κανω ρε γμτ παλι .εσεις τι θα κοβατε?να κοψω ντοματα ?μελι?πορτοκαλι?με τι απο ολα να ξεκινησω??δεν μπορω να καταλαβω με παρατηρηση.ειδικα φρουτα τρωω ενα σωρο διαφορετικα.λες κ ψαχνω ψυλλο στα αχυρα νιωθω παλι...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ελίνα τίποτα απ' όλα αυτά δεν την πειράζει, απλά εσύ έχεις μύκητες όπως και αυτή.

Τα εξηγεί όλα η Campbell στο βιβλίο της για το πως οι μύκητες επηρεάζουνε την εγκυμοσύνη, το θηλασμό και το μωρό.

Συνέχισε την GAPS αλλά πιο αυστηρά (πχ κόψε το μέλι και τα γλυκά φρούτα όπως μπανάνες και πορτοκάλια) και όλα θα πάνε καλά, αλλά θέλει χρόνο, κόπο και υπομονή ;)

Πήγαμε σήμερα στον παιδικό 1η μέρα! Ευτυχώς ύπήρξε η απόλυτη συνεννοηση και κατανόηση!

Θα την πηγαίνω κατά τις 9.30 για να έχουν φάει το πρωινό τους και το μεσημέρι θα τρώει το ταπεράκι με το φαγητό που θα της ετοιμάζω. Αν δω ότι έχει κάτι που δεν μπορώ να φτιάξω απλά θα την παίρνω νωρίτερα.

Γαι να δούμε και στην πράξη..

Επίσης ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα παίρνει χημικά φάρμακα. Σε τυχόν πυρετό τηλ στους γονείς και να την πάρουμε. (ουφ' date=' πάει κι αυτό!)[/quote']

Kαι εμείς ξεκινήσαμε χθες. Ήταν μόνο δύο ώρες. Φάγανε πρωινό (ψωμί με μερέντα τη μια μέρα και ψωμί με τυρί την άλλη). Της είχα βάλει ψωμάκι από το σπίτι με μέλι από πάνω και όλα οκ. Με τόσο μπλα μπλα που έχω κάνει η μικρή πλέον το λέει μόνη της ότι τρώει το δικό της φαγάκι και να της δώσουνε κάτι εκεί θα το φέρει σπίτι για να δει η μαμά αν κάνει να το ΄φαει χωρίς να μας ενοχλήσει η κοιλίτσα μας...

Την Δευτέρα θα καθίσει περισσότερο και θα φάει και μεσημεριανό. γενικά εδώ είναι χαλαροί και δεν αναρτούν πρόγραμμα με το φαγητό. τους ρώτησα τι θα έχουν και μου είπαν μάλλον κάποιο ζυμαρικό...οπότεθα κάνω κάτι άσχετο... δεν μπορω να βρω κάτι που να μοιάζει με μακαρόνια...

Δυστυχώς δεν έχω την ευχέρια να είμαι εύελικτη στο ωράριο. Ίσως κάποιες μέρες να μπορώ να την πάω λίγο αργότερα ή να την πάρω λίγο νωρίτερα αλλά όχι κάτι παραπάνω...

Τα φρουτά εν τω μεταξύ τους είναι άγνωστα:-( Πόσο ζήλεψα την Rosie που βάζει μηλαράκι στον γιο της... Σκέφτομαι πάντως καμιά φορά το πρωί αντί για ψωμί να της βάζω φρούτο... Δεν θέλω να τρώει κάθε μερά ψωμί ακόμη και gaps legal... άσε που μας βόλευε για όταν πηγαίναμε έξω το απόγευμα αφού είναι πιο χορταστικό από τα φρούα, αν τρώει το πρωί στο σχολείο δεν θα της ξαναδίνω το απόγευμα:-(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...