Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Παιδιά εμένα η μικρή έχει αγριέψει με το ψωμί....:mad: Επειδή έχουμε ζυμωτό προζυμένιο στο σπίτι λυσσάει κάθε φορά και ζητάει πολύ επίμονα και κλαίει!

Τί να κάνω βρε παιδιά? Λέτε να την αφηνω να τσιμπάει πού και πού κανένα κομματάκι? Φοβάμαι μην μας πάει πίσω...

Ζαχαρίνι πολύ ενθαρρυντική η ιστορία σου και πόσα έχεις περάσει... Μπράβο που τα μοιράστηκες μαζί μας!

Μιρικι εγώ τον παιδικό τον ψιλοφοβάμαι. Θέλω μετά τα Χριστούγεννα να την στείλω για να αρχισει να μπαίνει ετσι στο κλίμα ( και πιστεύω πως θα της αρεσει γαιτί μου το ζητάει :shock:) αλλά φοβάμαι μην ζηλευει τα άλλα παιδάκια. Τωρα τελευταία ζηλεύει πάρα πολύ όταν δει άλλο παιδάκι να τρώει μπισκότα ή ψωμι.:-(

Οπότε να γράφετε τις εμπειρίες σας να παίρνουμε ιδέες!

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Katerina εμεις ειχαμε μεγαλο θεμα με το ψωμι κι ηταν ο λογος που δεν ξεκινησα gaps τον ιανουαριο που υπολογιζα. Εχει λατρεια στο ψωμι ο μικρος ολη μερα το μασουλουσε και το ζητουσε. Κι ομως πολυ γρηγορα, ουτε βδομαδα δεν περασε και το ξεπερασε. Πλεον τρωνε αλλοι μπροστα του χωρις προβλημα. Σημερα το ειδε στο τραπεζι και με ρωτησε αναφεροντας αν ειναι του μπαμπα. Του λεω ναι, του μπαμπα ειναι αλλα εγω κι αυτος δεν τρωμε. Περιεργως του ειναι αρκετο και δεν κανει θεμα.......ισως επειδη ειμαστε μαζι σε αυτο?

Προβλημα υπηρξε μια μερα που πηγαμε στους γονεις μου......η μανα μου που ολο τρωει και χοντραινει ενω ηταν στην κουζινα μαζι της το παιδι επρεπε ντε και καλα να χλαπακιασει ενα μπισκοτο μπροστα του ενω ηξερε οτι δεν επρεπε. Το παιδι επειδη προφανως βρεθηκε σε αλλο περιβαλλον και ειχε ενα ντεζαβου με τις βλακειες που το ταιζαν μεχρι προσφατα αρχισε να κλαιει γοερα ζητωντας μπισκοτο. Χτυπιοταν στα πατωματα λεμε!!!! Και η μανα ολο "αχ το καημενο, σκιζεται η καρδια μου" ηταν. Να κλεισει λιγο το ρημαδι το στομα της, για ενα μισαωρο εστω να μη ντερλικωσει κατι (απαγορευμενο) δεν μπορουσε, κωλυοταν. Το προβλημα ειναι με αυτους...τους παππουδες......

Τον αυγουστο που θα παμε στο χωριο θα εχω να αντιμετωπισω αυτα τα προβληματα, τη θεια μου ισως και σιγουρα τον πεθερο μου που το μονο που κανει ειναι να χωνει σοκολατες και κοκα κολες στα παιδια και δεν καταλαβαινει τιποτα. Αλλα ο κοσμος να χαλασει τη διατροφη θα την τηρησουμε!!!!Τωρα που αρχισαμε δεν την σταματω. Ευελπιστω οτι οταν γυρισουμε θα τον βαλω σε ιντρο.

Νομιζω οτι το σημαντικοτερο ειναι το παιδι να μη νιωθει μοναδικο που στερειται τοσα πραγματα αλλα να ξερει οτι καποιος κραταει το ιδιο διατροφικο πλανο και του συμπαραστεκεται. Που τρωει μαζι του και του κανει παρεα. Τοτε δεχεται τις απαγορευσεις. Ειναι πολυ μικρο να καταλαβει οτι κατι το βλαπτει αλλα μπορει να δεχθει ορια και κανονες.

Για μενα τωρα, θα ελεγα οτι επισης τελικα ειναι πιο ευκολο απο οτι περιμενα. Ισως επειδη εκανα ενα χρονο αποχη γαλακτοκομικων να ειμαι πιο εξοικειωμενη με τις απαγορευσεις. Νομιζω οτι το κλειδι ειναι να μη νιωθεις οτι στερεισαι και υποφερεις αλλα να δημιουργεις πιατα και προτασεις που σου αρεσουν και να το απολαυσεις οσο μπορεις. Και να διαβαζεις ποσο θρεπτικη ειναι η διατροφη σου ωστε να υποστηριζεσαι ψυχολογικα.

Για χρονια παθαινα συνεχεια ουρολοιμωξεις, πηρα απειρες αντιβιωσεις και ουδεις απο τους φωστηρες γονεις μου που τωρα κοπτονται για τη διατροφικη αξια του ψωμιου (και καταντησαν τα παιδια μου να τρωνε μονο ψωμια , μακαρονια και φρουτογιαουρτια του εμποριου) δε με βοηθησε με προβιοτικα, μονο φαρμακα μου εφερναν να παιρνω. Εδω μεγαλωσαμε τρωγοντας ετοιμες σουπες σκονη!!! Τωρα μου λενε οτι δεν προσεχω την υγεια των παιδιων επειδη δεν τα φλομωνω στο ψωμι και τα μπισκοτα. Το μεγαλο μου το χαλασαν και θα το στρωσω οσο μπορω αν σταματησουν τις επεμβασεις. Δεν αγοραζω τιποτα βλακωδες αλλα ο πατερας τους παλι πηρε παγωτα ενω συζητησαμε το θεμα της αντιψυκτικης ουσιας. Επειδη κι αυτος ειναι λιχουδης ντε και καλα πρεπει να καταστρεψει τα παιδια. Του ειπα αν θελει παγωτα του εμποριου να τα τρωει εξω μονος, δεν χρειαζονται να χαλανε τον οργανισμο τους και τα παιδια μαζι του.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Παιδιά εμένα η μικρή έχει αγριέψει με το ψωμί....:mad: Επειδή έχουμε ζυμωτό προζυμένιο στο σπίτι λυσσάει κάθε φορά και ζητάει πολύ επίμονα και κλαίει!

Τί να κάνω βρε παιδιά? Λέτε να την αφηνω να τσιμπάει πού και πού κανένα κομματάκι? Φοβάμαι μην μας πάει πίσω...

Οχι δεν θα της δινεις.....οσο δινεις θα ζηταει. Θα της εξηγεις οτι εσυ κι αυτη δεν το τρωτε, ειναι μονο για τον μπαμπα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Εμένα δεν ζητάει καθόλου πια, έχει μάθει ότι αυτή και η μαμά δεν το τρώνε το ψωμί αυτό, αλλά περιμένει να τελειώσει ο αδερφός της το πρωινό του και πάει και τσιμπάει τα ψίχουλα! :lol:

Όχι φυσικά, να μην της δίνεις ψωμί. Η γλουτένη είναι από τα πιο βασικά που πρέπει να αποφεύγουμε κατά τη γνώμη μου.

Χθες πήγαμε για φαγητό στο Wagamama και της επέτρεψα να φάει λίγο λευκό ρύζι αλλά το θεωρώ από τα πιο αθώα και εύπεπτα δημητριακά.

Και καλαμπόκι καμιά φορά τρώει.

Διαβάζω τις ιστορίες σας και σκέφτομαι ότι μάλλον φάνηκα τυχερή με τα παιδιά μου γιατί δεδομένης της άσχημής μου φυσικής κατάστασης τα πράγματα θα μπορούσανε να ήτανε πολύ άσχημα.

Γέννησα με φυσικό τοκετό, χωρίς κανένα φάρμακο, η κόρη μου παρόλο που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΝΝ δεν πήρε ποτέ ξένο γάλα χάρην στη γυναικολόγο μου (ούτε φάρμακα, είχε απλά πολύ ψηλό ίκτερο) και γνώριζα για τα εμβόλια και έτσι δεν εμβολίασα καθόλου.

Αλλά εγώ είμαι άσχημα, Ζαχαρίνι κι εγώ από τότε που άρχισα την κομπούχα ξυπνάω με λευκή γλώσσα, και που να δείτε το πόδι μου, έκανε και κιρσό όταν ήμουνα έγκυος την κόρη μου και τώρα είναι στα χειρότερά του, μάλλον και λόγω ζέστης.

Μόνο με την Ίντρο θα στρώσω, αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που θέλω να αποθηλάσω. Σκέφτομαι όλες αυτές τις τοξίνες που θα περάσουνε στο γάλα μου και στο παιδί και φρικάρω.

Έχω ένα ακόμη μαύρο σφράγισμα να αφαιρέσω και μετά θα είμαι έτοιμη, θα περιμένω να περάσουνε οι ζέστες και να δω τι θα κάνω με το θηλασμό.

Πάντως η Campbell λέει ότι αν η μαμά είναι σε άσχημη κατάσταση υγείας (μύκητες κτλ) και το παιδί είναι μεγάλο καλύτερα να αποθηλάσει πρωτού αρχίσει αποτοξίνωση.

Τη ρώτησε μια κοπέλα στα Yahoo Groups (με email) και της απάντησε και μας έκανε copy-paste το μήνυμά της.

Συμφωνώ μαζί της μ' όλα αυτά που διαβάζω για το τι περνάει στο γάλα :(

Αγχώνομαι και για τις διακοπές, τι θα τρώμε στο εξοχικό δύο βδομάδες; Οι πεθερά μου είναι και carb-queen, όλο ψωμί, πατάτες, ρύζια κτλ. Έχει και προ-διαβητικό σύνδρομο αλλά αρνείται να καταλάβει, προτιμάει τα χαπάκια :shock:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Kι εμένα έτσι ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό. Οταν δεν είχε πλέον συμπώματα αρχισαν όλοι να μου λένε γιατί να συνεχίσεις την διατροφή?? Δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι και η αποθεραπεία. Κι εγω έτσι της λέω η μαμά και εσύ δεν τρώμε μόνο ο μπαμπάς. Αλλά όλοι έχουν γίνει ελαστικοί τώρα μαζί της και τρώνε μπροστά της ότι να είναι :mad:. Και όλο μου ζητάει η καημένη....

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κι εγω χωρις ιντρο δεν θα στρωσω αλλα θα κανω υπομονη, δεν θελω να αποθηλασει τοσο νωρις ο μικρος. Αλλωστε θα αργησω να βγαλω τοσα σφραγισματα, αν τα καταφερω ποτε.

Αυτο με την πεθερα σου ειναι χαρακτηριστικο νοοτροπιας. Προτιμουν να χαπακωνονται παρα να διορθωσουν λιγο τη διατροφη τους. Η μανα μου δεν μπορει να σταματησει να τρωει γλυκα και εχει παχυνει τοσο που σε λιγο δεν θα περναει απο την πορτα. Ολο λεει να αδυνατισει κι ολο στοκαρει το σπιτι με γλυκα. Οποιο ντουλαπι κι αν ανοιξεις μπισκοτα και σοκολατες θα βρεις μεσα. Ενα διαστημα θυμαμαι προσπαθουσε να μου χωσει σε ανυποτπτο χρονο, στο στομα με το ζορι καποιο κομματι σοκολατας, μεχρι που ακουσε τα μπινελικια της. Επειδη εχει τις δικες της εμμονες ντε και καλα πρεπει να τις ενστερνιζομαστε ολοι!

Της εξηγουσα χθες οτι μπορει ένας λογος που εχει τοσο υψηλη πιεση να ειναι η ζαχαρη που τρωει, διαβαζα στο βιβλιο οτι για να διασπαστει ενα μοριο ζαχαρης θελει 56 μορια μαγνησιου κι οτι γι αυτο το λογο υπαρχει τοσο μεγαλη ελλειψη μαγνησιου στον οργανισμο γεγονος που οδηγει και σε υψηλη πιεση εκτος αλλων. Κι ενω χτυπα χαλαρα 17αρια δεν λεει να σταματησει τα γλυκα. Αλλα κατα τα αλλα φταιμε εμεις που της ανεβαινει η πιεση! Τωρα θα ρθει απο το χωριο με τονους απο γλυκα και μαρμελάδες που εφτιαξε (δεν αφηνει φρουτο στην ησυχια του, ολα μαρμελαδα τα κανει!) και θα μας κυνηγαει μετα να τα φαμε μη πανε χαμενα.

Kι εμένα έτσι ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό. Οταν δεν είχε πλέον συμπώματα αρχισαν όλοι να μου λένε γιατί να συνεχίσεις την διατροφή?? Δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι και η αποθεραπεία. Κι εγω έτσι της λέω η μαμά και εσύ δεν τρώμε μόνο ο μπαμπάς. Αλλά όλοι έχουν γίνει ελαστικοί τώρα μαζί της και τρώνε μπροστά της ότι να είναι :mad:. Και όλο μου ζητάει η καημένη....

Κι εμας στην αρχη τους αναγκαζα να κρυβονται και τωρα τρωνε μπροστα του.....

Να μη τη λυπασαι, για το καλο της το κανεις. Κριμα τοση δουλεια και να παει χαμενη.

Ο μεγαλος εχει γεννεθλια την αλλη βδομαδα και δεν θα επιτρεψω να του παρουν ετοιμη τουρτα για να μη στενοχωρηθει ο μικρος που δεν θα του επιτρεπω να φαει. Φαγαμε ωραιοτατη τουρτα παγωτο gaps legal χθες και θα ξαναφαμε και τοτε.

Vera και η πεθερά μου έχει πίεση φυσικά, και ζει με μ' αυτά τα χαπάκια.

Ναι, η πίεση σχετίζεται και με την παχυσαρκία και με την διατροφή ψηλή σε υδατάνθρακες.

Αντε να το καταλαβουν αυτο.......εδω η μητερα μου που ειναι του ιατρικου χωρου και δεν θελει να στερηθει. Εντω μεταξυ απο τα χαπια της πιεσης εχει παρουσιασει και ζαχαρο. Παλι ομως κατι μασουλαει. Της ελεγα χθες οτι δεν με τραβαει πια καθολου το γλυκο και οτι οταν το σταματησεις θα σταματησει και η λιγουρα. Ειμαι ατομο που θελει να τρωει κατι γλυκο στη μερα κι ομως τωρα δεν θελω. Μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο. Σκεψουν χθες στο παγωτο εβαλα μελι και με χαλασε πολυ στη γευση....το επομενο θα γινει χωρις μελι.

Συμφωνώ με την intro και τον αποθηλασμό και θα είναι και ευκολότερο γιατί δεν θα σου τραβάει και θερμίδες ;). Ο θηλασμός σε εξανλτεί πραγματικά! Εγώ έχω φτάσει σε ένα σημείο να μην ξέρω καν αν θα αποθηλάσω μέσα στον επόμενο χρόνο εκτος αν αλλάξει η μικρή. Εχει κολλήσει πάνω μου πάλι (από τότε που πήγαμε διακοπές και είμαστε όλη την ημέρα μαζί) και το βράδυ ενώ είχε συνηθίσει να κοιμάται στο κρεβάτι της με τις διακοπές χάλασε αυτό και τώρα θηλάζει πάλι και το βράδυ αφού κοιμόμαστε όλοι μαζί ξανα:?.

Εν τω μεταξύ μην γελάσετε γιατί μου είχε ξανασυμβεί...Ξεκίνησα ομοιοπαθητική θεραπεία για ένα θεμα που έχω και όλο το μυαλό μου φεύγει από την gaps και πάει στα απαγορευμένα :oops::oops::oops:. Είχα πάρει τον γιατρό μου και μου είπε πως είναι φυσιολογικό. Μου είχε ξανασυμβεί και παλιά προ εγκυμοσύνης! Καλά τι στο καλό candida είναι το ομοιοπαθητικό??:lol::lol::lol::lol: Πολύ δύσκολευομαι στο να αντισταθώ ενω τόσο καιρό ήμουν βράχος ακλόνητος:-P.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Αντε να το καταλαβουν αυτο.......εδω η μητερα μου που ειναι του ιατρικου χωρου και δεν θελει να στερηθει. Εντω μεταξυ απο τα χαπια της πιεσης εχει παρουσιασει και ζαχαρο. Παλι ομως κατι μασουλαει. Της ελεγα χθες οτι δεν με τραβαει πια καθολου το γλυκο και οτι οταν το σταματησεις θα σταματησει και η λιγουρα. Ειμαι ατομο που θελει να τρωει κατι γλυκο στη μερα κι ομως τωρα δεν θελω. Μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο. Σκεψουν χθες στο παγωτο εβαλα μελι και με χαλασε πολυ στη γευση....το επομενο θα γινει χωρις μελι.

Και οι δύο γονείς μου παίρνουν χάπι για την πίεση και όσο και να έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου προκοπή δεν βλέπω! Προτιμουν τα χαπάκια:|:|:|

Yugup3.png

Στο δικό μας παιδικό σταθμό ήταν ελαστικοί με την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης και την αφήναμε μετά το πρωινό και την παίρναμε πριν το μεσημεριανό. Προς το τέλος της χρονιάς, αφού είχε γίνει σε όλους αυτόματη γνώση ότι "σε αυτό το παιδί δεν προσφέρουμε τίποτε", την αφήναμε να τρώει εκεί, όποτε το μενού είχε λαχανικά και πρόσεχαν να μην φάει κατά λάθος ψωμί ή τυρί που έδιναν στα άλλα παιδιά.

Στο ολοήμερο νηπιαγωγείο, όπου κάθε παιδί έφερνε τα δικά του, χωρίς να υπάρχει γραμμή για κοινό μενού, μερικές φορές υπήρξε αντίδραση για το διαφορετικό φαγητό (κυρίως ζήλεψαν τα άλλα παιδιά κάτι μπαλίτσες αμυγδάλου-χαρουπάλευρου που έμοιαζαν με σοκολατάκια!!! άκου να δεις!) αλλά το δούλεψε η δασκάλα - η οποία γενικώς έκανε συνέχεια κήρυγμα κατά του τζανκ.

Νομίζω ότι πριν τα 5 χρόνια, δέχονται εύκολα τις εξηγήσεις και τα μεν και τα δε. Να δούμε τι θα γίνει στο δημοτικό ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Άλήθεια υπάρχει κάποια που να στέλνει το παιδάκι της παιδικό; Αναγκαστικά θα την στείλω από Σεπτέμβρη στον δημοτικό παιδικό. Πήγα να κάνω εγγραφή και τα μικρά τρώγανε φέτες ψωμί με βιτάμ και μαρμελάδα.:shock: Και έχει και μεσημεριανό το μενού... Αφού παρακαλάω τώρα με την κρίση να κάνουν περικοπές και να τους δίνουμε εμείς φαγητό από το σπίτι όπως γίνεται σε κάποιους άλλους παιδικούς... Φυσικά τους είπα ότι η μικρή έχει πρόβλημα και συμφωνήσαμε να μου λένε τι έχει το πρόγραμμά τους ώστε να φτιάχνω κάτι αντίστοιχο. Αλλά ανησυχώ για το πως θα το δεχτεί η μικρή. Έχει και μια εμμονή με το φαγητό.... Αν υπάρχει κάποια ( ή κάποιος) που να έχει παρόμοια εμπειρία ας μας πει πως το χειρίστηκε...

(Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, ήταν να μην καθίσω να γράψω:P)

Εγω τα εστειλα στον παιδικο που δεχονταν να τους πηγαινω το φαγητο (γιατι πολλοι ειπαν οχι!). Ολα τα αλλα παιδακια τρωνε του παιδικου και τα δικα μου το δικο τους. Αλλα εχω φροντισει να ειναι κατι ιδιο ή παρομοιο. Βεβαια η μεριδουλα ειναι μικρη (προς το παρον γυρνανε σπιτι και τρωνε το υπολοιπο) οποτε δε νομιζω οτι γινεται κατι ιδιατερο στο φαγητο. Δεν μου εχουν αναφερει τιποτα για το φαγητο των αλλων, δεν νομιζω να ζηλευουν κατι. Πιστευω οταν εχει κατι που δε το φτιαχνω (πχ ειχε πατατες ογκρατεν φαγητο ειναι αυτο για να χορτασεις;) εγω τους φτιαχνω κατι αλλο και μαλλον δε το αναγνωριζουν αυτο του παιδικου οποτε δε το ζητανε. Μαλλον ειναι θεμα μενου κατα πρωτον και κατα δευτερο αν σου αναφερει τιποτα το συζητας.

Προς το παρον τα στελνω μετα το πρωινο. Για πρωινο εκει εχουν ψωμι με βουτυρο και μελι και μαρμελαδα κλπ. Ε, θα φτιαχνω και εγω το ιδιο. Το πολυ πολυ να φτιαχνω gaps legal ψωμι. Η πλακα θα ειναι οταν εχει κεικ ή τσουρεκι (ειναι της υγειηνης και ο παιδικος :( ). Τα δικα μου ουτε να τα δουν αυτα! Ο,τι εχω φτιαξει και λεω 'ποιος θελει;' η απαντηση ειναι 'κανενας!'.

Eμένα είναι πολύ λιχούδης και τρελλαίνεται με τις απαγορεύσεις. Βλέπει το μπαμπά εντωμεταξύ που δεν τα πολυκαταφέρνει να κρύβεται και πλέον απαιτεί κι εκείνος. Οι δε υπόλοιποι έχουν λυσσάξει άσε το παιδί να φάει και τέτοια, αλλά τελικά πήραν την απάντηση ότι πολύ θα με βόλευε να τρώει όλες τις σαχλαμάρες που τρώνε τα παιδιά αυτής της ηλικίας και να μη χειάζεται να μαγειρεύω τα πάντα μόνη μου χωρίς καμιά βοήθεια από πουθενά (ναι καρφί ήταν αυτό), όμως προτιμώ να μην ξύνεται σαν τη μαϊμού και να μην μυρίζουν τα κακά του σαν ψοφίμι. Οπότε το βουλώσανε όλοι.....

Κι εγώ στο σχολείο τον πήγαινα και θα τον πηγαίνω μετά το πρωινό, αλλά το μεσημεριανό και το δεκατιανό θα το τρώει εκεί. Χθες πρώτη μέρα γνωριμίας και ενώ συζητούσαμε με τη διευθύντρια πώς θα το χειριστούμε το ζήτημα, η νηπιαγωγός του έδωσε γάλα με δημητριακά (ευτυχώς που το παιδί δεν έχει κανονική αλλεργία και δεν κάνει σοκ). Εγώ έπαθα ένα εγκεφαλικό, εκείνες από τέσσερα πέντε η καθεμιά. Τουλάχιστον πλέον είμαι βέβαιη ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει λάθος.....

Ο μικρός ξετρελλάθηκε βέβαια και ζητάει συνέχεια τωρα, αλλά επειδή είναι φουλ συγκαμμένος και με κοιλίτσα γεμάτη αέρια κλπ (φούντωσε και το έκζεμα στα μάγουλα που είχαν εξαφανιστεί) συνέχισα το ίδιο τροπάριο ότι δεν είναι έτοιμος ΑΚΟΜΑ, αλλά αν πίνει τους ζωμούς του κλπ θα είναι έτοιμος σε λίγο καιρό. Ελπίζω ότι με το μπίρι μπίρι θα καταφέρω κάτι και μόλις γυρίσουμε από διακοπές να ξεκινήσουμε ίντρο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Όσο για τον αποθηλασμό, χθες ξύπνησε με πολύ κακή διάθεση και τελικά έβαλε τα κλάματα. Μου είπε λοιπόν ότι ήθελε να πιει γάλα και φοβήθηκε μην τον μαλώσω, γιατί τελευταία δεν είμαι και πολύ θετική (δεν τον μαλώνω, αλλά δεν τον ενθαρρύνω κιόλας, τον απομακρύνω μετά από λίγες γουλιές και άλλα τέτοια πετυχημένα). Εντάξει φαρμακώθηκα και αποφάσισα ότι θα τον αφήσω ήσυχο, νομίζω ότι πιέζεται πολύ.

Επίσης έχετε ιδέα για το τραύλισμα αν σχετίζεται; Δεν έχω βρει κάτι σχετικό μέχρι στιγμής. Μόνο αίτια που σχετίζονται είτε με το ότι το μυαλό "τρέχει" πιο γρήγορα από τη γλώσσα είτε με ψυχολογική πίεση (που ομολογουμένως δέχεται αρκετή).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Όσο για τον αποθηλασμό, χθες ξύπνησε με πολύ κακή διάθεση και τελικά έβαλε τα κλάματα. Μου είπε λοιπόν ότι ήθελε να πιει γάλα και φοβήθηκε μην τον μαλώσω, γιατί τελευταία δεν είμαι και πολύ θετική (δεν τον μαλώνω, αλλά δεν τον ενθαρρύνω κιόλας, τον απομακρύνω μετά από λίγες γουλιές και άλλα τέτοια πετυχημένα). Εντάξει φαρμακώθηκα και αποφάσισα ότι θα τον αφήσω ήσυχο, νομίζω ότι πιέζεται πολύ.

Επίσης έχετε ιδέα για το τραύλισμα αν σχετίζεται; Δεν έχω βρει κάτι σχετικό μέχρι στιγμής. Μόνο αίτια που σχετίζονται είτε με το ότι το μυαλό "τρέχει" πιο γρήγορα από τη γλώσσα είτε με ψυχολογική πίεση (που ομολογουμένως δέχεται αρκετή).

Βρε Μιρικι μου όταν λες τραύλισμα σε τί βαθμό? Γιατί μεχρις ενος σημείου μου φαίνεται φυσιολογικό να κολλάνε λιγάκι...τώρα μαθανε να μιλανε. Αλλά αν είναι κεκέδισμα πχ ή κάτι τέτοιο ίσως σχετίζεται αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου.

Yugup3.png

Φαση τραυλισματος περασε και ο μεγαλος......

Διαβαστε για τα μανιταρια και πως αποθηκευουν βιταμινη D

http://www.huffingtonpost.com/paul-stamets/mushrooms-vitamin-d_b_1658690.html

Miriki έχω διαβάσει στα Yahoo Groups για τραυλισμό - Stuttering - οπότε φαίνεται να είναι και αυτό GAPS πρόβλημα.

Κάποια κοπέλα μάλιστα το συνέδεσε με die-off, έκανε την Ίντρο, και μόλις αύξανε για λίγο τα προβιοτικά αν θυμάμαι καλά εμφανιζότανε το πρόβλημα!

Γνωστό μας παιδάκι όμως το αντιμετώπισε επιτυχώς με λογοθεραπεία-ψυχοθεραπεία. Βέβαια δεν παρουσίαζε συμπτώματα GAPS και όπως φάνηκε ήτανε καθαρά ψυχολογικό, που σχετιζότανε άμεσα μάλιστα με την πίεση από τον παππού και τη γιαγιά να τρώει όλο το φαγητό του!

Κατά τα άλλα εμείς νωρίτερα πήγαμε σε ωραίο ιταλικό εστιατόριο και τηρήσαμε την GAPS παρόλο που οι υπόλοιποι τρώγανε τα κλασικά. Μου ζήτησε μόνο μια φορά πολύ διστακτικά να δοκιμάσει τα σπαγγέτι του αδερφού της αλλά της είπα ότι δεν τα τρώμε εμείς αυτά και ήτανε ΟΚ.

Επίσης της προσφέρανε κριτσίνι και είπα όχι και δεν διαμαρτυρήθηκε παρόλο που τρώγανε όλα τα υπόλοιπα παιδάκια!

Χαίρομαι επίσης γιατί άρχισε να δέχεται το όχι στο θηλασμό αν δεν φάει το φαγητό της! :D

Vera να ξέρεις ότι στην GAPS θα περνάς από πολλές φάσεις, πχ κάποιο διάστημα θα είσαι πολύ στα χάι σου και θα πίνεις με όρεξη τους ζωμούς σου, σε άλλες όμως θα είσαι ληθαργική και θα σκέφτεσαι μόνο τα GAPS-legal brownies! :lol:

Μην απογοητευθείς όμως, γι' αυτό σε προειδοποιώ, αν και δεν είναι εύκολο να μην χάσεις το κουράγιο σου.

Γι' αυτό όμως άλλωστε έχουμε το γρουπάκι μας εδώ πέρα για να γράφουμε τι μας απασχολεί και πως νιώθουμε και να αλληλο-εμψυχωνώμαστε!

Γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι τα ομοιοπαθητικά έχουνε ζάχαρη; Αφού είναι γλυκά, δεν είναι; Η κόρη μου κάνει σκηνές άμα είναι να πάρει καμία καψουλίτσα για να πάρει κι άλλες, γι' αυτό κι εγώ με φειδώ τις δίνω ομοιοπαθητικά (πέρα που δεν τα πολυπιστεύω δηλαδή! :lol:).

Νομίζω ότι πριν τα 5 χρόνια, δέχονται εύκολα τις εξηγήσεις και τα μεν και τα δε. Να δούμε τι θα γίνει στο δημοτικό ...

Δεν θα το αναλύσω για να μην σας απογοητεύσω. Αλλά μπορεί να είναι και στο δικό μου παιδί. Είναι γενικότερα πολύ αντιδραστική.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Δεν θα το αναλύσω για να μην σας απογοητεύσω. Αλλά μπορεί να είναι και στο δικό μου παιδί. Είναι γενικότερα πολύ αντιδραστική.

Eγώ θα έλεγα πριν τα 2.5 είναι εύκολα :lol::lol::lol:.

Rosie ναι τα ομοιπαθητικά έχουν ζάχαρη και γι αυτο με παραξενέυει που η Campell τα επιτρέπει τελικά. Ισως στην άλλη μορφή τους που είναι σκόνη? :confused: Δεν ξέρω πάντως αυτό το είχα πάθει και στο παρελθον. Γενικώς είμαι πολύ σταθερος χαρακτήρας και δεν παρασύρομαι εύκολα. Και τότε όταν εκανα αυτή την θεραπεία το μυαλό μου όλο ήταν αλλού. Εμένα με πιάνει πολύ η ομοιοπαθητική (αν βρω το καταλληλο φαρμακο).

Χτες πχ καταβρόχθισα το basmati του αντρα μου :oops::oops::oops:. Εκεί που έφτιαχνα τουρτες και γλυκά και ούτε που με ένοιαζε να δοκιμάσω :-(. Τέλος πάντων!!:-P:-P

Yugup3.png

Rosie ναι τα ομοιπαθητικά έχουν ζάχαρη και γι αυτο με παραξενέυει που η Campell τα επιτρέπει τελικά. Ισως στην άλλη μορφή τους που είναι σκόνη? :confused:

Στο εξωτερικό υπάρχουνε ομοιοπαθητικά σε υγρή μορφή, συνήθως σε διάλυμα αλκοόλ, όπως η εχινάκεια.

Μας έχει δώσει η παιδίατρος μας για τη μικρή όταν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο σκεύασμα στην Ελλάδα σε χαπάκι, τα φέρνει η ίδια από το εξωτερικό.

Αλλά και η οδοντίατρος μου πάντα ομοιοπαθητικά σε υγρή μορφή μου δίνει, σε σταγονίτσες. Δεν έχω ιδέα που τα βρίσκει, θα τη ρωτήσω όμως άμα είναι την επόμενη φορά που θα πάω.

Αμφιβάλλω αν η Campbell εννοεί το χαπάκι με ζάχαρη, αυτά μποϊκοτάρουνε την GAPS. Πάντως πρόσεξα ότι τα δικά μου τα παιδιά παθαίνουνε εξάρτηση απ' αυτά και είμαι σίγουρη ότι είναι η ζάχαρη, τελευταία που χρειάστηκε να δώσω στο γιο μου περίμενε πώς και πως την ώρα της ημέρας που θα έπαιρνε την καψουλίτσα του! :shock:

Κατερίνα δεν νομίζω ότι είναι σε οποιαδήποτε ηλικία φυσιολογικό ένα παιδάκι να τραυλίζει.

Στο εξωτερικό υπάρχουνε ομοιοπαθητικά σε υγρή μορφή, συνήθως σε διάλυμα αλκοόλ, όπως η εχινάκεια.

Μας έχει δώσει η παιδίατρος μας για τη μικρή όταν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο σκεύασμα στην Ελλάδα σε χαπάκι, τα φέρνει η ίδια από το εξωτερικό.

Αλλά και η οδοντίατρος μου πάντα ομοιοπαθητικά σε υγρή μορφή μου δίνει, σε σταγονίτσες. Δεν έχω ιδέα που τα βρίσκει, θα τη ρωτήσω όμως άμα είναι την επόμενη φορά που θα πάω.

Αμφιβάλλω αν η Campbell εννοεί το χαπάκι με ζάχαρη, αυτά μποϊκοτάρουνε την GAPS. Πάντως πρόσεξα ότι τα δικά μου τα παιδιά παθαίνουνε εξάρτηση απ' αυτά και είμαι σίγουρη ότι είναι η ζάχαρη, τελευταία που χρειάστηκε να δώσω στο γιο μου περίμενε πώς και πως την ώρα της ημέρας που θα έπαιρνε την καψουλίτσα του! :shock:

Κατερίνα δεν νομίζω ότι είναι σε οποιαδήποτε ηλικία φυσιολογικό ένα παιδάκι να τραυλίζει.

Δεν το εχω συναντήσει ποτέ αλλά μιας που το αναφερατε διαβασα οτί μεχρι και τα 3 1/2 το πολύ μπορεί να είναι φυσιολογικό μιας και αναπτύσεται η σκέψη και το λεξιλόγιο... Απλά για να έχουμε υποψιν μας;)

Μια φορά είχα πάρει ομοιοπαθητικά σε σκόνη χωρίς τις μπίλιες ζάχαρης. (αλλά δεν θυμάμαι από πού:rolleyes:).

Yugup3.png

Με προβληματισατε τωρα με τη ζαχαρη στα ομοιοπθητικα. Ο μικρος πρεπει να τα παιρνει καθημερινα λογω της παλλινδρομισης! Πως μπορουμε να ξερουμε αν η Καμπελ απορριπτει τις καψουλες?

Εχω την εντυπωση οτι ειτε μπιλιες ειτε σκονη το ιδιο υλικο ειναι. Αναλογα με το φαρμακοποιο ειναι η μορφη, πως τα φτιαχνει. Μια φορα μου ετυχε με σκονη. Αλλα κι ο δικος μου ανυπομονει με το φαρμακο του, βασικα επειδη ειναι μπιλιτσες και του τις δινω με το κουταλακι, τρελλαινεται να τις μασαει. Γενικα τα δικα μου παιδια αγαπουν τα συμπληρωματα διατροφης, ο μεγαλος καταβροχθιζει ακομα και τις μεγαλες καψουλες του cod oil. Δεν το βλεπω ως εξαρτηση δλδ. Για να καταλαβετε κατι χαπακι του Μερκολα πολυβιταμινες που τρελλαινοταν να τα παιρνει ο μικρος τωρα δεν τα θελει καθολου πλεον παρολο που εχουν ζαχαρη. Ειναι με τις φασεις του....και το ομοιο παλια δεν το ηθελε καθολου.......τωρα το θελει κι αυριο δεν ξερω πως θα αντιδρασει.

Θα ρωτησω τις φαρμακοποιους αν υπαρχουν σε μορφη χωρις ζαχαρη....ουφ....αυτο δεν το σκεφτομουν....και το θεμα ειναι οτι το παιρνει καθημερινα.

Εμας το τραυλισμα στο μεγαλο κρατησε λιγο καιρο και ηταν φανερο οτι κολλουσε το μυαλο του εκεινη την ωρα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...